- Magisk
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Aktív témák
-
ati2
őstag
Hétvégén pont frissítettem az F6-ot F8-ra a backupban, vissza meg nincs hangulatom rakni az F6-ot.
De, ha jól emlékszem, akkor pont ugyanennyi volt a mem sebesség az F6-al is.
Az FSB1333 (rev 3.3) csak marketing fogás:
4*266 = 1066 (e6x00 alap fsb)
4*333 = 1333 (e6x50 alap fsb)
4*500 = 2000 amit még a rev1.0-es lap is megy húzva
Ráadásul a mem szorzók se változtak, pont ugyanaz mint a rev 1.0-ban
pl: e6700 (10*266) = e6750 (8*333)
Esetleg céges gépben tudom elképzelni, hogy gyorsabb alapon mert ott általában nem tuningolnak... -
szorítsatok nekem holnap megnézem hátha a F6 tovább enged
-
Lipton
őstag
Lehet win alól BIOS-t frissíteni.
---
Hol lehet beta BIOS-okat letölteni S3-hoz? -
péter007
senior tag
válasz
Gorneck #4684 üzenetére
nem tudom h. a d805 a legjobbak közé tartozik de eddig 3.4 volt a rekord az msi-vel ami stabil volt de sztem tuti a lapnak volt ott vége
a hűtő az freezer 7 pro ennek elméletben bírnia kell a kiképzést
a gigabyte-nál lehet winfos alól biost frissíteni?
mod: ahogy nézem a giga oldalát bios van dögivel f8-ig
van valakinek tapasztalata h. melyik a legjobb?
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
válasz
hülyegyerek #4678 üzenetére
tudom láttam én is csak nekem túl messze van és amúgyis elég az s3
adnak rá 3 év garit úgyhogy nem érdekelnek a kondenzátork (vagy valami ilyesmiben különbözik a ds3-tól)
3 év múlva úgyis ki lehet dobni az egészet a francba mert elavult lesz ha addig meg beszarik bármikor visszavihetem
azt meg tudja nekem mondani vki h. mien bios van ebbe alapból és h. mennyire megy vele a tuning?
jó lenne a 3.8-4ghz a d805-ösből -
Gorneck
legenda
Semeddig...szombaton vizsgám lesz...szal tanultam...
Azt a kis időt amit a géppel töltöttem ott 1-2 ember véleményét bizonyítottam a saját igazammal szemben önmagamnak...
Igazam lett...
Jahh és lehet nem is 2.1V kell ehhez: [link], bár westlake még nem reagált rá semmit...mármint, hogy listába tesz e.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
hülyegyerek #4678 üzenetére
Adatlap...
-
péter007
senior tag
hello minenkinek
kérdésem lenne h. 34K az sok egy giga 965P-S3-ért?
van rá három év gari
szeretnék tuningolni is de nem kellenek rekord fsb-k
ja és a stabilitás is fontos
és még az is h. menne-e ezen cuccok mellett:
d805
2*512 667 mhz kingmax mars
galaxy 7600gt
fsp bluestrom 400W
gigabyte 3d aurora ház
1ide hdd meg egy ide odd
köszi a választ előre is -
ati2
őstag
válasz
Gorneck #4672 üzenetére
Mivel a ram sebessége egyenesen arányos az fsb-vel (a subtimingok miatt nem 100%-osan), ezért felszoroztam Fori23 450-es fsb-jéhez a mem sebességét, mintha az enyém is 450-en menne.
Igy talán érthetőbb: 11720 / 400 (enyém) * 450 (Fori23) = 13185 ami nagyságrendileg meg is egyezik az 13536-al (csak neki 4-4-4-12-ben ment a ramja [link], nekem meg 5-5-5-15-ben).
[Szerkesztve] -
Lipton
őstag
válasz
Robi_73 #4658 üzenetére
Rádugtam a sysfanra egy 4 tűs ventit, és semmi mást nem csinált csak maxon pörgött. Nem állított rajta semmit a lap.
A speedfan szerintem nem jó megoldás, nem akarok csak ezért egy programot futtatni. Power venti csatlakozó nincs a lapon, de az nem is kell, mert a táp elintézi azt magában. -
ati2
őstag
Hát ez nevetséges: [link]
Ki fog alapon használni egy core2-t?
e6750 = e6400 ES @8x333
Ezért aszem nem kell rev3.3-ra váltani -
ati2
őstag
Közben csináltam pár mem olvasás tesztet everest-el (biosból állított fsb-vel DS4/F8):
8*300: 5250 Mb/s
8*340: 5700 Mb/s
8*380 6380 Mb/s
Szóval az tény, hogy sokkal lassabb mint az asus, de 350 körül nincs semmi strap az tuti.
A ram végig 5-5-5-15-auto-n volt, csak az fsb-t piszkáltam. -
Palika71
őstag
válasz
hülyegyerek #4655 üzenetére
Nem csak a DS3 -ban. Arányaiban, és az átlagot nézve, a 6300 jobban húzható, mint a 6400, csak a megfelelő körülményeket kell biztosítani.
-
ati2
őstag
Nálam pont ugyanazokkal az értékekel megy az F8, mint az F6 (8x380 normal, mch=fsb=ram=+0.1)
Lehet nálad is rosszul ment fel a bios elsőre, mert akkor vacakol.
Érdemes lenne lementened a biost, és összehasonlítani az eredetivel amit beleraktál.
(0xEC000 - 0xED000-ig vannak a profile-ok, máshol nem volna szabad eltérnie) -
Gorneck
legenda
válasz
hülyegyerek #4655 üzenetére
Ezt most hogy érted? Max órajel, max fsb? 6400-ből nehezebb kifogni a jobban tuningolhatót.
bim: 2.1V.
[Szerkesztve] -
hülyegyerek
addikt
csak én látok rosszul,vagy ds3-ban tényleg többet mennek a 6300-asok,mint a 6400-asok???
-
Gorneck
legenda
Már elfáradtam...[link]
-
polip
addikt
üdv!
másnak is van olyan tapasztalata DS4 F8 biossal, hogy az addig pl alapfeszen működő beállítások nem mennek, csak úgy, hogy feszt emel az ember? -
Lipton
őstag
Akkor a sysfant semmiképpen nem tudja szabályozni a lap? Rádugtam most egy PWM szabályzású 4 tűs vetit, de csak simán maximumon pörgeti.
Elvileg az S3 és a DS3 csak a kondikban tér el egymástól. Bele lehet sütni a DS3 BIOS-át a sima S3-ba? Próbált már ilyet valaki?
[Szerkesztve] -
válasz
Gorneck #4611 üzenetére
úgy néz ki ez a lap vége ~495 hiába adtam a ramnak már 0.4-et meg CPU-nak 1.4-et semmi ugyan úgy kifagy az ellenőrzésnél s be se enged a bios-ba
na de sebaj
a 490-es eredményt meg elküldöm privibe
Lipton: nem, az a probléma hogy 470-en minimális V-vel gond nélkül megy s hiába tömöm meg V-vel úgy néz ki a lap nem bírja
szerintem a proci bírná még, mert ''nem is'' melegedett 490-en se/idle-n volt ~35°C/
s persze értem mire gondolsz ez csak ilyen kiváncsiság mennyit lehetne kisajtolni a konfigból
(#4614):
450-en húúúú, asszem:
1.3000 CPU
0.1V ram
[Szerkesztve] -
kiszu
senior tag
Van valakinek tapasztalata Ds4 lap raid kezeléséről?
Raid 0 vagy 1
Terveznék raidba kötni 2 vinyót,de még nem tudom,hogy fogjak neki. -
-
kéne egy kis help!
bazírgattam tovább a gépet
490-et beállítottam így:
CPU Voltage: 1.33**
FSB Voltage: +0.2V
G(MCH) Voltage: +0.2V
így elindult gond nélkül a gép
próbálkoztam a 495-el de semmi ezzel a beállítással ODD ellenőrzésnél megfagyott /először a biosba se lépett be/
CPU Voltage: 1.3625
FSB Voltage: +0.2V
G(MCH) Voltage: +0.2V
mivel próbálkozzak?
a ram nem lehet ludas mert az simán viszi a 53*FSB-t /azokat az adatokat direkt nem is írtam le/
van valakinek tippe?
még annyi hogy 470-en elég volt neki a
CPU Voltage: 1.3000
FSB Voltage: +0.1V
~500 lenne a lap vége? -
ati2
őstag
Sajnos ez mostanában már nem igaz, mert az új bios-okba beleraknak pár új funkciókat ami hoz magával egy csomó új bugot is. Ráadásul úgy, hogy a régi bugok nem voltak még javítva
Persze idővel javítják pl DS3/F8 normális javítás az F10, vagy a DS4/F7 javítása az F8 lett.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- PlayStation 5
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Revolut
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Asus rog g751y elkelt
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest