Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
A SATA akkor is gyorsabb amúgy nekem 4winyó megy a gépbe 2 ebből 80MB/S 2 pedig 70MB/s el másol ha 2őt összeadok akkor is min 140MB/s!
De tegnap haver volt nálam 1pendrivról, 2dvd meghajtóról és 4 winyóról másoltunk gyakorlatilag egyszerre!
A Raidről meg már nem is beszélek!
És bocsi nem belekötés miatt írtam csak amit állítottál az nem teljesen igaz!
Peace! Sárpac
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
Speciális esetben számit a busz sebesség is, amikor a vinyó csak a cache-be dolgozik:
Pl:
VBScriptel feldolgozva egy csomó kis méretű fálj (olvasás + irás + másolás + törlés).
P4 3 Ghz/IDE vinyó kb 0.5 sec
E6400/SATA2 vinyó kb 0.0 sec (majdnem hamarabb, kész mint ahogy leütöm az entert)
Superpivel mérve az e6400 kb 2.5x gyorsabb, mint a P4, és a script meg vagy 10x gyorsabban fut a SATA2-n -
péter007
senior tag
de nekem egyenlőre nem is a vinyó sebességével lenne abajom hanem a hangjávla és már csak azért is sata kéne hogy haladjunk egy kicsit a korral
de lényeg az hogy inkább ramot vegyek igyaz?
ja és lenne még egy kérdésem:
Ha csak simán lecserélem az ide vinyót 1 db satasra akkor ugye nem kell floppy az xp telepítéshez a satara?
az csak akkor kell ha raidet akarok -
tokfejke
csendes tag
nos en ugy tudom (de javitsatok ki ha nem igy van) hogy csak azokon a P965-os lapokon mukodik az NCQ ahol az ICH7 es ICH8 csipszettek ''R''-re vegzodnek: ICH7R es ICH8R.
a Gigabyte kezikonyveben (S3 DS3 DS4 sajnos a sima ICH7-8 van megjelolve) miszerint nem tudja.
miert van szuksegem ra (NCQ) feltetlenul ??!!!
En videoanyagokat digitalizalok mar jo par eve es eddig volt egy nagy problemam:ha eppen capturaltam akkor lehetetlenseg volt mas dolgot is csinalni a geppel anelkul hogy framedroppingom (kepkockavesztesem) legyen!! Nos ez a problemam megoldodott a dual core+NCQ parossal. Nekem egy D805 proci ketyeg 3800-an egy ASUS intel edition nforce4-es lapban,de ez sajnos nem tudja fogadni a core 2 duo csaladot amire valtani szeretnek az idei lagzi szezonra. -
ati2
őstag
Itt olvass utána, többen is próbálták és elméletileg működik az S3 a DS3 bios-al, és a DS4 a DQ6 bios-al: [link]
De általában az egyszerre kiadott biosokban ugyanazok vannak javítva/frissítve (pl: DS3/F10 = S3/F8 tudásra/bug-ra)
De csak saját felelősségre próbáld ki, sose lehet tudni...
Sajnos nagyon szar a keresőmotorja az XS-nek, ha jól emlékszem a 100. lap után volt valahol -
-
ati2
őstag
Sajnos ez mostanában már nem igaz, mert az új bios-okba beleraknak pár új funkciókat ami hoz magával egy csomó új bugot is. Ráadásul úgy, hogy a régi bugok nem voltak még javítva
Persze idővel javítják pl DS3/F8 normális javítás az F10, vagy a DS4/F7 javítása az F8 lett.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest