- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Aktív témák
-
-
tlac
nagyúr
válasz
stitchie #3149 üzenetére
Én 6x430-al próbálkoztam, hogy a proci véletlen se legyen akadály. De a 430 már nem működik. A ramszorzóját 2-re állítottam, tehát ''1:1''-ben nyomattam. A memóriának adtam +0,1 - +0,35-öt, időzítéseket beállítotttam a legrosszabbra, amit csak engedett a lap.
Tehát ne vegyetek Goodram Pro-t, ha szeretnétek tuningolni is!
Ne csábuljatok el az élettartam garancia és a szép kék borda láttán! -
tlac
nagyúr
válasz
stitchie #3124 üzenetére
nekem 430-nál ha csak feszt adok (+0,2) és az időzítésket auton hagyom, akkor a win se jön be, memtest pedig dobálja a hibákat
ha kézzel beállítok nagyon dúrva béna időzítéseket, esetleg még adok feszt akkor 435-ön még éppen elindul a win, de 440-en már totál nulla az egész, ilyenkor már gép indításánál is reszetelődik az egész és fsb visszáll 266-ra
lapnak is adtam több feszt
fsb, mch +0,2
pci-e 100-n
szorzó: 6
Ez a goodram nem volt vmi túl jó választás... Pedig a prohardver teszt alapján jónak tűnt... Bár most utólag újra megnézve inkább csak az időzítéssekkel játszottak.
Így a lapom végét sem tudom kitetesztelni. -
Gorneck
legenda
válasz
stitchie #3094 üzenetére
Alatta mit ír? 1:1 igaz? Akkor a memory multiplier vagy mi 2-ön van...szal a ram órajele 430*2. 2,5-ön 430*2,5 lesz a ram órajele...alacsonyabb fsb-vel...pl 380*2,5-tel kéne próbálkozni. Ramnak mehet +0,3 vagyis 2.1v-ot fog kapni...
Így már?
Jahh most látom a ram még nem is kapott feszt...akkor kéne adni +0,3V-ot és mehetsz tovább 430-as fsb fölé 2-es ram szorzóval. A fesz miatt nem aggódj annyit bírni fog...
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mobilinternet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyaralás topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Silvercrest Rajztábla
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest