- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
onkelz
aktív tag
válasz
detroitrw #92881 üzenetére
Dunu Zen gyári kábele tökéletesen teszi a dolgát most már harmadik éve.Igaz nem cserélgetem sokat a csatlakozókat, elég masszív darab.Az elején nekem kicsit zavaró volt, hogy robosztusabb a nem cserélhatőseknél, de együtt lehet élni vele.Ügyesen ki van találva, nem kotyog, nem lötyög, érintkezési problémám nem volt még.
-
-NoVa-
veterán
válasz
detroitrw #89957 üzenetére
Használsz is egy fülessel sokféle foglalatot váltogatva? Vagy csak későbbi kompatibilitás megőrzésre nézed?
Két hasonló kábelem van, a Kinera Leyding és a TRN T2 Pro. Előbbi puha, könnyű, prémium, és a csatlakozója is erősebben rögzül, utóbbi simán csak egy kimelkedően jó, puha, könnyű nem drága kábel. Napi több cserével szerintem ez fáradna el előbb, de annyira ritkán kell 3.5mm hogy nálam ezek végtelen ideig fogják bírni.
Kicsit, kb egy centivel hosszabbak, mint egy rendes jack, így előbb utóbb szerintem L alakú változatokat fogsz nézegetni ha DAP-ról zsebben használnád többet. -
-NoVa-
veterán
válasz
detroitrw #89935 üzenetére
Nem kevésbé, konkrétan meg sem mozdul. Most épp ER3XR szól a fülemben, ha egyszer betoltam tövig, nincs igazgatás.
A Tea 0.78mm 2pin kábeles, anno eleve 2.5mm volt az alap régen. Nem is rossz, de a Linsoul LSC08 sokkal kényelmesebb volt hosszú távon.
Aztán ha nem akarsz zsákbamacskát és észak-Pest nem esik ki nagyon, az enyémeket ki lehet próbálni.
-
-NoVa-
veterán
-
-
Tulku
veterán
válasz
detroitrw #65407 üzenetére
Már nem jársz messze az igazságtól...csak egy kicsit kell hozzábiggyeszteni
-
Tulku
veterán
válasz
detroitrw #65114 üzenetére
Fond, ne sodord...úgy sodorják, hogy géppel sodorják és megfelelő hőfokon melegítik így úgy marad....te ezt nem tudod megcsinálni mert elégeted a kábel borítását....
DIY cégek mindig fonják....ráadásul a 4-es fonás nem merevít, ha elég lazán csinálod...tapasztaltból írom, most is azzal hallgatom Gould-ot....
Jack: két földet össze....
-
Tulku
veterán
válasz
detroitrw #59884 üzenetére
Veszel egy párat....vársz rá 2-4 hetet...aztán ráírsz Darvinya szaktársra és ha olyanja van kicseréli neked...
De bontani kell a kasznit előre szólok....!!!!!!!!
-
-
hobbyone
aktív tag
-
törölt tag
válasz
detroitrw #39609 üzenetére
Nekem az 535 a szivacs illesztékkel is ezt csinálja. Ami jól szigetel, az általában ilyen sajna. Valamit valamiért.
hagel: Szerintem azért veszik részben egybe a kettőt, mert hagyományos earbud-ból egyre kevesebb a választék, hát még a minőségi. Másrészről meg simán hanyagság. Egyébként még esetleg az Earpods fülest nézd meg, kicsit drágább ugyan az említetteknél, de mivel nem teljesen kerek a formája, hanem egyik végén lecsapott enyhén ovális, így talán jobban illeszkedik a fülkagylóba.
Különben szerintem neked igazán jó illeszkedést egy szivacsos illesztékű hallójáratba helyezhetőfüles produkálna. Ilyenből az általad említett zenékhez én a GR06-ot tudnám nagyon ajánlani, persze sajna külföldről rendelős, meg ilyesmi, de szinte biztos vagyok benne, hogy lemossa azokat az earbud-okat bőségesen.contaxg: Mondjuk a tripla lamellásat ember legyen a talpán, aki be bírja tűrin a fülébe, nekem még akkor is túl hosszú volt, amikor a legkisebb lamellát levágtam róla
-
andrisms
aktív tag
válasz
detroitrw #39239 üzenetére
Átpörgettem a kézikönyvet, ezeket próbáltam.
A gond összetett, nem igazán tudom elmondani, így elég bénának tűnik a probléma, de többek közt az, hogy bántja a fülemet a kábel, nem tudom szépen ráhajlítani, túl kemény a kábel a fülnél, kabátban egyszerűen állandóan elmozdul a füles ezáltal. A Samsung és a Xears fülesemmel ilyen gond nincs, mondjuk azok hangminőségre nem érik el a Shure szintjét. Lényeg hogy nem kényelmes, 4órát se használtam amióta megvettem, sajnos bosszant a dolog, ezért inkább bukok rajta, de nem érdekel, eladom. Próbáltam egy Se315öt talán, mielőtt megvettem, de ültem közben, szóval ott nem zavart. Rossz döntés volt, nem ez volt az első és az utolsó sem, de igazából nem érdekel. Sokat talán nem bukok rajta, de belefér.
Emellett még mindig tartom azt, hogy rendkívül minőségi, strapabíró kivitelezés, jó hangzás, szerintem jól is néz ki.Szerintem egyénfüggő a dolog, valakit tuti nem zavar és ők vannak a nagyobb arányban, de nekem nagyon nem jött be. :/
Remélem nem sértettem meg senkit, engem zavar a dolog.Akkor a Vsonic gr07 is kiesett. Esetleg 10e környékén valami sima kábeles normális fülest tudtok ajánlani? (Nyilván visszalépés lesz kicsit, de most már nem akarok 20 felett venni, inkább veszek mellé egy fejhallgatót majd, mert eladtam a superluxom a füles miatt.)
-
Ati1979
veterán
válasz
detroitrw #35758 üzenetére
Ja tényleg olyan is van.
Amúgy ha igazán cool akarsz lenni akkor már nem is kell fülest venned. Csak beleültetetted a hangszórókat a füledbe.
Nem te lennél az első aki ezt csinálja.
(#35759) brumi1024
Kérdés az, hogy egy napon lesz-e a fejes talival. Mert ha nem lehet, hogy én is mennék!
-
Ati1979
veterán
válasz
detroitrw #35741 üzenetére
Azzal meg az a baj, hogy drága.
Azért az árért már elég nagy válaszék van.Szerintem jobbak is mint a 846.
Talán ha lenne, valami 200k körüli ára, el lehetne gondolkodni rajta. De 1000 dollár + ÁFA + Vám + szállítási költség az rengeteg pénz. Kb. 1000 EUR.Az meg egy vicc ár érte szerintem.
-
-
nofi
addikt
válasz
detroitrw #1382 üzenetére
aha, végülis érthető, nemszivesen emelnék le a polcról egy fülzsírban tocsogó szétbarmolt dobozú terméket mikor már csak 1 db maradt belöle
miskolc kicsit messze van, de köszönöm az önfeláldozásod
hm, ez a pana ahogy elnézem (RP-HNJ50) ien nyakbaakaszthatós cucc, sztem kiesett, de hnap lehet felcsörgöm a basyst mert most eléggé felhergeltem magam ezen a cx300on
ahogy láttam a sony-nak is van ien fülbemászós kütyüje (MDR-EX51LP) erről le tudtok beszélni? -
Chub
tag
válasz
detroitrw #1163 üzenetére
Most nem egészen pontosan értem, hogy mire gondolsz veszélyforrás alatt. Kockázatos megvenni 1 fülest kipróbálás nélkül, hisz nem tudod, mennyire passzol majd az ízlésedhez, a zenékhez amiket hallgatsz és 1általán anatómialiag a füledhez.
Írtam még korábban olyan szemszögből is a veszélyességről, hogy könnyen tönkremehet. Pl a Shure sztem a piacon most a legjobb az ilyen biztonság szempontjából. Szemmel láthatólag sokkal kiforrottabb és tartósabb megoldásaik vannak a füles kábeltörés, csatlakozásoknál levő védelem, tárolás témákban.
Az E2c füldugói nem kompatibilisen a Sony ex71ével. Vki meg írta már hogy utóbbi kompatibilis a Senn cx300al. Szóval E2c és cx300 nem kompatibilisek.
Mire érted, hogy az 'olyanokhoz' lehet e külön párnát kapni? -
bwoay
nagyúr
válasz
detroitrw #1163 üzenetére
a Shure-t nem tudom, a Sony dugói viszont biztosan jók ehhez.
veszélyforrás nemigen van, az illeszkedéssel nem lesz gond..
Én azért nem javaslom a Chub által használt Shure-t,
mert amíg nem tudod biztosan, hogy beválik-e neked ez a típusú füldugó,
addig szvsz teljesen felesleges, illetve kockázatos lenne ennyit kiadni érte.
Ha meg beválik, akkor a Sennheiser is tetszeni fog, mert nagyon jól szól. -
bwoay
nagyúr
válasz
detroitrw #1101 üzenetére
12000 Ft-ért akkor ment, amikot még a Basys listáján is annyiért szerepelt.
Amikor pl én rendeltem meg egy üzletben, pontosan ezt az árat is mondták be.
Aztán pár napra rá leesett 9990-re, úgyhogy mikor mentem a boltba érdeklődni,
hogy vajon megérkezett-e már, akkor szóltam, hogy közben olcsóbb is lett,
és nem akarok váratlan meglepetést. Ők meg röhögtek egy jót,
és mikor végül megjött, a listaárat kérték el. A lényeg, hogy szerintem érdemes akár fel is hívni a Basyst, rákérdezni a jelenlegi árra, és úgy megrendelni,
hogy ''Hello, hozzatok nekem egyet, a Basysnél van is éppen, és X Ft az ára''. -
majom2
senior tag
válasz
detroitrw #1025 üzenetére
nyilván vicceltem
a müszaki adatok abszurditására próbáltam utalni.
ezek az adatok olyanok mintha egy 2Milliós uj autora ráirnák h ''legnagyobb sebessége 300km/h''. természetesen csak akkor ha egy repülőgépből dobják le, de az meg már nincs odairva. de az is lehet h még ugy sem eri el a 300-at, végülis mindegy is mert ugysem méri le senki (kit érdekelne milyen sebességet ér el repülőből kidobva?).
a mágnes hasonlóképpen viccesapropó, most olvastam hogy a Panasonic kifejlesztette a Hőkezelt Ultra-X 3D Mágnes-t ami lenyomja a Neodymium-ot mint a bélyeget, akár Ultra-High-Power, akár nem
szóval ne hagyjuk már etetni magunkat
és itt most nem (csak) a Sony-t akarom cikizni, mert a Sennheiser is kitesz magáért
bocs h beleugattam -
majom2
senior tag
-
vili13
őstag
válasz
detroitrw #1017 üzenetére
A garancia szerintem mindkettőre 1 év.
A sony-t továbbra sem ajánlanám, hacsak nem akarsz kísérletezni a kábellel... A hangja sem jobb, ha nem is rosszabb.
A hangrő annyiban számíthat, hogy alacsonyabb hangerőn tovább bírhatja valamivel a lejátszó.
A mélyet (meg a többit is) kb. egyformán adják le, szvsz nehéz jelentősebb különbséget találni közöttük. Nekem a CX300 hangja talán egy árnyalatnyival jobban tetszik, de én eleve Sennheiser-párti vagyok... -
vili13
őstag
válasz
detroitrw #1015 üzenetére
Az elég baj, hogy nem írsz neveket, mert a műszaki adatok - tekintve, hogy a marketingesek rendesen kozmetikázzák azokat - lényegében sz@rt sem érnek. Sokkal többet lehet megtudni az adott típusokra vonatkozó konkrét tesztek/tapasztalatok alapján.
Másrészt nem baj, hogy nem írsz neveket, az adatokból jól látszik, hogy az első a Sennheiser CX300, a második a Sony EX51/71 lehet. Ez utóbbit semmiképp ne vedd meg, mert már többeknek szétrohadt a kábele (nekem is). Amúgy az eltérő műszaki adatok ellenére kb. egyformán jól szólnak, csak a CX300 hangosabb. Nekem van mindkettő, és az utóbbira szavaznék.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest