- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz_23
tag
válasz
hobbyone #62224 üzenetére
{EO-IG900 alias level in} : Nekem tetszik a hangja, igaz a magasait szokni kell (magaskiemelt vagy inkább "magasfókuszált") Érdekes hangképe van, de szerethető, sőt. Jelenleg comply koppintás illesztékkel használom és esténként ez van a fülemben (nappal meg a ckr9ltd).
35 dodóért jutottam hozzá, annyit simán megért. -
hobbyone
aktív tag
válasz
hobbyone #43399 üzenetére
LG GS200 + Sony MH1 szilikon vs. LG100
Egy nap híján 1 hónap alatt jött meg Dél-Koreából. A kábele jobb, valamint driver-flex sincsen. Az elődnél 1,5-2 hónapig tartott a bejáratás, addig a magasak zavaróan előtérben voltak. Ennél is van karcosság, de nem annyira kellemetlen. A basszus mélyebbről jön, bár nekem az elődmodellé is tetszett. Kompaktabb lett, a fekete rész fémből van, a vetőcső műanyag. A bejáratástól (agy+füles) azt remélem, hogy tisztulni fog a részletes és szellős magas tartomány, ami az előd erőssége volt.
LG GS200 vs. Quadbeat 3
A kábel ugyanaz. (A HSS-F630 a képen látható gumival kevésbé szellős, viszont közelebbről szól, mint MH1 gumival). Ugyanazzal az illesztékkel hallgatva a kettőt az a fő különbség, hogy a Quadbeat esetében a magasak visszafogottabbak (a vetőcsőben lévő filter
miatt).
BigBlackDog
Neked nem tetszik a Quadbeat 3? Én rendszeresen hallgatom, szerintem nem rossz. Kétlem, hogy a Piston jobb lenne. Fight on
-
Tulku
veterán
válasz
hobbyone #58188 üzenetére
Most bedobok valami jót...
Szerintem ezek sem mérvadóak...két egyébként hasonló frekigörbe olyan eltérő produkciót jelenthet hogy ihaj...csak a fülnek higgyünk...
És a jelszó: illesztés..ettől függ minden egy öreg motoros (zenész) szerint...semmi más az egész mint illesztés....
Persze egy 10 ezres füles semmilyen körülmények között nem szól úgy mint egy 200 ezres....de nagyon kitolhatjuk a határokat...vagy elronthatunk mindent...
-
Simi-San
tag
válasz
hobbyone #57616 üzenetére
Nem volt semmi baj az armaturásokkal sem(meghallgattam mindet), csak előbb szereztem be a dinamikusokat. Egyébként a vicc az egészben, hogy mind a tenore mind a basso nagyon közelít az armaturás pontossághoz és tisztasághoz csak közben megtartják a dinamikusok előnyeit, a DUOOZA meg ugyan ez csak a köbön!
-
bozont
veterán
válasz
hobbyone #51101 üzenetére
Nem baj, kiderült hogy a LMUE-n SGD-ben voltak az árak, elfelejtettem átállítani így már nem is vészes a fix kábeles ára. Viszont Penonaudio-nál is van feketében (jobban bejön mint az áttetsző szürke). És ahogy olvasom a leírásokat, a fix kábeles már a picit jobb, ezüst bevonatos kábelt kapta meg. Nekem nem fontos a cserélhető kábel, eddig nem nagyon volt a kábel terén problémám.
De ha az ember packban veszi a fülessel akkor csak +15usd és a gyári is megmarad, így lesz tartalék is. Mondjuk ahogy olvasom a Lunás kábel jobb mint a Vsonic ezüstje, de még mindig nem éri meg az árát. Akkor már inkább egy jobb füles.
De én most maradok a fix VSD3-nál, lehet nem nagy előrelépés, de legalább öcsémnek is lesz egy jobb fülese (CX300 után).Jah, LMUE-n a GR07 Bass és VSD3 (fix kábeles) pack most "csak" 150 usd.
-
bozont
veterán
válasz
hobbyone #51088 üzenetére
Még jó hogy nem siettem el a vásárlást. A fix kábeles VSD3-at meg alig kapni feketében, a szürke meg majd 70$, amit már sokallok, ezüstbevonatos kábel ide vagy oda.
Olvastam, hogy a VSD5-nek is a 3-mal kellett volna érkezni. Arról van már valami infó?
mod.:Van egy BW M1 fülesem, aminek az egyik fele halkabban szól. Sajnos már nincs rá gari. Okozhatja ezt kábel törés/hiba? Javítható vajon? Rémlik hogy volt valaki itt a fórumon aki foglalkozik javítással, már nem találom.
-
NandorHUN
addikt
válasz
hobbyone #50059 üzenetére
Akkor ha akarok még csere kábelt akkor jobb, ha most rendelem meg?
így olcsóbb megcsinálniuk vagy vajon mi a megfontolás, nekem pl. fontos lenne , hogy cserélhető kábeles legyen, mivel elmúlt években minden fülesem kábele kevesebb, mint egy év alatt tönkrement....
Amúgy be is szereztem a VSD3S -t.
Belehallgattam és idáig egyik legjobb fülesem amim volt, zaj izolációja a legjobb idáig. Középtartomány a legjobb amit hallottam, nagyon szép, basszus is mély tartomány is tetszik, de lehetne egy kicsit erősebb, meglátom bejáratás után milyen. Illetve magas is egy kicsit még gyenge, de ilyen zenéket amúgy se nagyon szoktam hallgatni.
Remélhetőleg Burn in után még fog javulni a magas és a mély.Árához képes teljesen elégedett vagyok vele, ennél jobb nekem nem fog kelleni, cserélhető kábel nálam meg nagy pozitívum.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz
hobbyone #49332 üzenetére
Köszi, közben én is megfejtettem mi ez. A munkahelyemet adtam meg szállítási címnek, és ettől egyből begerjedt a Magyar Posta. Teljesen mindegy, hogy személyivel, felhatalmazással, vagy vér- és vizeletvizsgálattal megyek oda, nekem nem hajlandóak a csomagot átadni, csak és kizárólag a munkahely által megbízott alkalmazottnak, aki a bérelt fiókkal kapcsolatos ügyeket intézi, szóval nemzetünk kiváló postaszolgálata hozza a formáját.
Shenzen és Pécs között kb 8600 kilométer a távolság, ez alatt különösebb probléma nem adódott. A munkahelyem és a posta között nagyjából 70 méter, de azért csak megtalálták a módját, hogy ezt valahogy két napba teljen nekik megoldani.
Tanulság : Ha külföldről rendeltek, mindenképpen otthoni címet adjatok meg.
-
megott
aktív tag
válasz
hobbyone #48869 üzenetére
Jelen esetben nem csak a flexet hivatott megakadályozni, de hangoló hatása is van (természetesen a mély-tartományra) mind elől mind hátul, ugyanis a driver zárva van elől hátul egy "dobozban". Egyszerűre lefordítva, úgy működik mint egy bass-reflex doboz, hangolva a driver a "doboz" és a frekvenciamenet szerint.
-
hobbyone
aktív tag
-
daenerys
tag
válasz
hobbyone #48580 üzenetére
Arra nem gondoltál, hogy azért ez
1) ízlés dolga,
2) mindenkinek más a teste, nyilván máshogy hall hangokat, sőt más zenéket hallgat ezzel,
3) hiába tömegtermék, előfordulhat hibás széria?Csak úgy mellesleg.
(azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy ebben az árkategóriában ez még akkor is jó lenne, ha fele ilyen jó lenne)
Egyébként nekem még nincs. Csak utálom, hogy egyes embereknek a sz.r sem elég büdös. Főleg, mikor engem cs.sztetnek érte. Ezt nem tudom, miért írom ide, ez már nagyon off.
-
Peat;)
veterán
válasz
hobbyone #48218 üzenetére
Szerintem de, én is nézegettem, és bár más ok miatt nem döntöttem mellette, de én sem nagyon találtam hol és merre van a cserélhető kábel...Meg úgy egészében sem értem ezt a vsonic imádatot, sok a pozitívum főleg az árhoz képest, de elég megoszló dolgokat olvasni még itt is róla. Persze tökéletes füles jó áron nincs és nem is lesz. Bár nekem a thinksound ms01 az volt
csak normális forint és amazon akció sincs, így laza 40%-ot emelkedett az ára 2 év alatt...
-
törölt tag
válasz
hobbyone #46424 üzenetére
Nem tudom az S5-höz miylen headset jár, de a Note2-höz való az iszonyatos, óriási kemény műanyag ház,. hosszú lenyúló műanyag szár, eláll a fültől, kényelmetlen, nem lehet betolni rendesen. Ergonómiában kb nulla, és hangban is az ilyen 2-3 ezres kategória max, de még inkább az sem.
Lehet, hogy ljoker szereti a Dunut, nekem nem annyira jött be, kicsit tompa a hangzása, és olyan semmilyen, ahhoz képest, hogy egy egész drága füles. A K3003-at is többször hallgattam, az ég és föld hozzá képest. Nem mondom, hoyg megéri az 1200as árcéduláját, mert nem, de össze nem lehet hangban hasonlítani a kettőt, hiába hasonlóak belülről. Egyébként amikor csak pár percig tudok egy fülest hallgatni, akkor direkt olyan zenével teszem, amit nagyon jól ismerek, és pontosan tudom, hogy mit várok el tőle, mire kell figyelni, hogy a különbségek előjöjjenek. Ezen felül a pár perc az pontosan pár perccel több annál, ameddig te hallottad őket, ha nem tévedek.
-
törölt tag
válasz
hobbyone #46420 üzenetére
Hallani azt hallottam, amit a Note 2-höz adnak, nem tudom (fejből) a pontos típusát, de gondolom a többihez is általában ez jár. Illetve most írtál a napokban nem túl pozitív véleményt egy másik fülesükről, így eddig nulla pozitív tapasztalat van velük kapcsolatban
Hát, én hallottam a Dunu-t (meg amúgy rajtam kívül más is innen a topikból, és te?
), szerintem a GR07 jobb, úgy az összképet nézve. Az áráért meg pláne.
-
hobbyone
aktív tag
válasz
hobbyone #46224 üzenetére
Update
Ma, de már tegnap este is elkezdett zavarni a mély erőssége, letapasztott lyuk, ide vagy oda. Lehet, hogy hiba volt első hallgatásra/45 perc után ítélni?
Egyébként elég jól szétválasztja a tartományokat, nem hiába kétutas. Olyan, mintha a mélynek külön dedikált meghajtója lenne. Kíváncsi vagyok mi lesz a folytatásban. Lehet pár alkalom után a basszust fogom hiányolni?
Ez inkább az agyról szól, nem pedig a füles alkatrészeinek "bejáratásáról". Nem tehetek mást, mint a hallgatást.
-
honfoglalo
senior tag
válasz
hobbyone #45323 üzenetére
Hát változnak az idők.
Amikor az RHA került szóba, és megemlítettem, hogy valszeg nem véletlen, hogy az értékelések (amazon igazoltan vásárlók által) 95%-a pozitív, akkor az volt az ellenérv, hogy a gyártó maga vesz meg különböző bejáratott álneveken (amúgy ezek a vásárlók nem egy termékre írtak véleményt, minden visszakereshető - ezért is abszurd a feltételezés) a saját termékeiből, s így reklámozzák azokat. Erre már akkor is azt mondtam, hogy - széleskörben ajánlott termékeknél - ez blődség. Ha így lenne, ez nem sokáig működne, jönnének a csalódott vásárlók kommentjei (pl. Apple oldalán Beatsnél megfigyelhető), de ilyeneket sehol sem igazán látok, ellentétben a Sennheiserrel, Beats-cel, mely cégeknek egy kicsit nagyobb a marketing költségvetése.
Mutasson valaki valami szar fülhallgatót, ami akár amazonon (50 fölötti értèkeléssel), akár ljokerl által agyon van dicsérve!bérkommentelők mindenhol lehetnek, de minimális tájékozottsággal/1 db google kereséssel ezek a dolgok azért kiszűrhetők.
-
hobbyone
aktív tag
válasz
hobbyone #42939 üzenetére
A gyári gumikkal nekem zavaróak a magasai, és igazából az Altec szilikonjával is néha ezt érzem, bár kisebb mértékben.
Sokat számít a forrás is: a két Sony Walkman közül
az egyikkel részletesen, tisztán, nagy térrel szól, nem érződik a közép háttérbe szorulása;
míg a másikkal élettelennek, szürkének érzem, a közép kissé háttérben van, a mély sem jó, és közepes a tér.Ami az előzetes várakozásaimat illeti:
-
sok mélyátlagos mennyiségű
-meleg, basshead hangzásenyhe V
-kiegyenlített magas tartományenyhén emeltÖsszegzés: Annak ajánlom, aki nem érzékeny a magas tartományra, és minőségi forrással rendelkezik. Akkor elégedett lesz az MH1-el.
raven12
"XBA-C10-et egyébként az ajánlott listából sürgősen kivenném"
Úgy emlékszem, hogy szinte csak pozitív vélemény volt itt a fórumon ezzel a fülessel kapcsolatban.
-
contaxg
veterán
-
törölt tag
válasz
hobbyone #41930 üzenetére
"Egyébként a HiSoundAudio BA100 hangra 7.9/10 osztályzatot kapott ljokerl-től. Jobbra értékelte, mint a Soundmagic PL50-et. Szóval contaxg hitelessége megkérdőjelezhető." Nagyon nem jó szöveg ez, még akkor sem, ha van mögötte egy vigyori. Azon túl, hogy nincs valós logikai kapcsolat a három, logikailag általad összekötni vélt mondat között, hogy-hogy a hitelessége kérdőjelezhető meg?! Lesz, aki komolyan veszi (mint ahogy a jelek szerint már meg is történt), így Contaxg-t "kabátlopási ügybe" kevered.
-
nickjames
tag
válasz
hobbyone #41032 üzenetére
A GR07-ot szerintem csak annak kéne ajánlani, aki kiegyenlített hangzásra vágyik! Nem értem, hogy lehet az IE8 alternatívája?
Szerintem ezeknek a tagoknak, akik beírnak ide, fogalmuk sincs a kiegyenlített hangzásról, lévén eddig csak V hangú fülest hallottak.Szerintem senki nem beszélt a GR07-ről, mint IE8 alternatíváról. A Shure 425-tel "szemben" került elő, amit még érdemes lehet meghallgatni.
Eddig IE8-am volt, megdöglött, nem IE80-at keresek... A Shuret nem hallottam, de ki fogom próbálni. A GR07-et is szeretném. Ennyi.
-
válasz
hobbyone #41032 üzenetére
SE425 hogy lehet az IE8 alternatívája?
Akkor már közelebb van a GR07 szvsz hangzásban hozzá (és sztem a GR07 nem teljesen kiegyenlített)Amúgy meg igazad van, a többségnek fogalma sincs mi az a kiegyenlített hangzás, a kis V vagy nagy V között tesznek különbséget.
(#41033) goldnarmz arra, de én első körben a VSD1-re szavaznék, a GR07 csak akkor, ha mindenáron ki akarod használni a keretet (és esetleg a jövőben forrást is váltasz, egy iPad nem feltétlen a zenehallgatásra való)
Jah és Vsonic az EU-ban nem kapható, mert nincs CE-je, sajnos...Magyaro-ból a Soundmagic E30/E10, az elsőt nem hallottam, az utóbbiban van rendesen basszus (és jobb nála a VSD1!)
-
törölt tag
válasz
hobbyone #38902 üzenetére
Most nézem, hogy ki lett moderálva, de szeretném azért a topiklakók nevében megköszönni, hogy ismét kollektíven lenéztél mindenkit, aki ide írogat, és nem vette meg egyből az ajánlásodra azt az LG fülest
A leírást és a tesztet egyébként köszi, immár irónia nélkül. Az ilyesmiért érdemes ide beírkálni, maradék sanos alapelvekbe ütközik. Bár ezt biztosan tudod.
-
hobbyone
aktív tag
válasz
hobbyone #38497 üzenetére
Megérkezett a tartalék:
Csodálkozom, hogy mindössze egy ember rendelt magának az írásom után. Még egyszer leírom: 3600Ft-ba került szállítással együtt. [moderálva]
Persze csak annak ajánlom, akinek nem fontos a mély tartomány, az armatúra jelleg miatt. A legnagyobb erőssége, hogy nagyon közel hozza a zenét, és annak részleteit. Közvetlen ezután hallgatva, a többi füleskissé halknak/távolinak tűnik. A balanced armature technológia miatt a közép és magas hangok visszaadása az erőssége. Ha jól van behelyezve, akkor a magasak nem zavaróak, még trance zenénél sem. Talán lehetnének kissé tisztábbak a részletek. A szalagkábel nekem pozitív csalódást okozott: könnyű és halk. Az izolációs pontszám: 4/5.
Ár/érték aránya az, ami miatt
[ Módosította: radi8tor ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz
hobbyone #38618 üzenetére
Mi a szösz már itt is hódít a superlux stílus?
A superlux a történetük elején hasonló "márkaszöveggel" élt, hogy nekik is beyerük van csak superlux van ráírva. Ugyanaz stb stb. Sajnos hamar kiderült hogy mégse...
Ettől függetlenül nem rossz hangú cuccok az árukért. 6k egy superlux HD330 annyiért nyitott fejes nincs hasonló jó szerintem!
Ha ez earmax csoda is hasonló akkor nem lehet rossz, de azt azért kicsit nem hihetős dolgot állítani hogy egy és ugyanaz a senni IE80-al hááát. -
törölt tag
válasz
hobbyone #38500 üzenetére
Hát igen, a fül feletti elvezetés kicsit több igazgatást igényel. A barátnőm sem tudja igazán megszokni, mindig valahogy rosszul veszi fel, de majdcsak rájön hogy kell
Láttam, de annyira nem hoz lázba már, még eleinte aggódtam emiatt, de amit hazsnálok vele, azt tök szuperül meghajtja. Még a K3003-at is szépen hajtotta, pedig az 8 Ohm csak, ha lehet hinni a weblapnak.
-
törölt tag
válasz
hobbyone #37568 üzenetére
[moderálva] azért az összevágásnál kicsit szerintem többről van szó.
Arról nem is beszélve, hogy senki nem vette a fáradtságot, hogy összevágja (beleértve téged is, még akkor is, ha sok módosítási javaslat tőled van az említett topikból).
Zoli133: Rendben, átírhatjuk, bár akkor felül kell bírálni a többit is, hogy mi a V karakter és mi a mélykiemelős.
Coolmat: Köszi
bucsher: Valaki vett itt a fórumról R50-et, de mivel nem találtam meg rövid keresés után a jellemzését, igy csak elgondolás után irtam hangkaraktert. Ez még csa kvázlat, ezért is jó, hogy többen átnézitek
[ Módosította: 7 ]
-
Ati1979
veterán
válasz
hobbyone #37330 üzenetére
Hát annyira nem nevezném magam shure fannak.
Tisztában vagyok azzal, hogy vannak ennek a márkának is gyenge pontjai.Szóval attól, hogy valaki ilyet használ, attól még nem biztos, hogy fan.
Aki Samsung okos telefont használ, az sem biztos, hogy fan. Akkor a fél világ az lenne, nem?
-
Zoli133
addikt
válasz
hobbyone #37328 üzenetére
Továbbra is értelmesnek tartom a találkozókat, több okból is.
1., A társaság, megismerhetem, beszélhetek személyesen a fórum lakóival, ez a jobbik része.
2., Ha van kellő tapasztalatod akkor a 10-15perc után is nagyjából el lehet helyezni a fülest, persze előfordulhat tévedés, meg nem is pontos, de nagyjából lehet képet kapni a dologról. -
Ati1979
veterán
válasz
hobbyone #37328 üzenetére
Ez a te véleményed.
Én rövid hallgatás után (se315) ugyanarra a következtetésre jutottam mint most Zoli. (lehet, hogy az segített, hogy az én általam használt füles jobban hasonlít az se315-re, mint Zoli 215-öse)
Ezt (többször) le is írtam, amikor az érintett füles szóba került. Ezen kívül így is pontoztam...
-
törölt tag
-
Zoli133
addikt
válasz
hobbyone #37319 üzenetére
Nem nem halgattam, de ha visszaolvasol láthatod, hogy eddig abszolút azon az állásponton voltam, hogy nem ér 30nál többet. (Azt is shure fanságból mondtam persze.
)
gr07/b2 emlékezetből írtam, de valami voszonyítási pont kellett, vagy hagyjam a levegőben lógni az egészet?
Most se azt mondom, hogy 48ért best buy (30k fölött olyan amúgy se nagyon létezik 'best buy'), de nem tartom rossz vételnek, mint ahogy azt eddig gondoltam volna, ez lett volna a lényege.
-
hobbyone
aktív tag
válasz
hobbyone #36914 üzenetére
Kipróbáltam utcán a fent látható illesztékkel. Ezen ugyanis nem látszódik a zsebpiszok. Ugyanezt használom a Samsunghoz is. Borzasztóan zavaróak voltak a magasak. (Nem az illeszték miatt.) Hangszínszabályzóval kellett korrigálnom. Az izoláció átlag alatt volt, a régi Samsung headset ebben is jobb. Egyetlen pozitívum: a kábelzaj elhanyagolható volta.
Egy műszálas zsebkendőből vágtam ki ezeket a négyzeteket, amit a vetőcső végére raktam, majd ráhúztam a bogyót.
Ezt a fogást Rin Choi-tól tanultam. Az akusztikus szövetek a közép és a magas tartományra vannak hatással. Utóbbira jobban. Minél vastagabb szövésű az anyag, annál jobban szűri az említett tartományokat. A hatás jelen esetben: a ködösség eltűnt, több lett a közép és a mély. A hangkép azonban így sem ideális, még mindig világos. A mély minősége sem túlzottan jó.
Lehet, hogy 10 óránál több bejáratásra van szüksége a fülesnek? Ami furcsa, hogy a sok magashoz nem párosul sok mély, ami általában a V hangképre jellemző. Ez valami átok?
-
kp59
aktív tag
válasz
hobbyone #36914 üzenetére
Nem vagyok híve nagyon drága füleseknek (mert ugye ahogy korábban már mondtátok egy bizonyos összeg felett már közel sem annyival jobbak mint amennyivel többe kerülnek) de azért egy bizonyos összeget muszáj rászánni hogy valamilyen minőséget azért kapjunk a pénzünkért. Ezért kérdem van értelme 2-3 ezer forintos fülhallgatót venni?
Hacsak nem azért ha valaki gyűjti őket. Akkor viszont inkább amolyan dísz szerepe van ezeknek a füleseknek.
Mondjuk a fa borítású nem néz ki rosszul szerintem. Ehhez viszont illik venni egy ilyen tároló dobozt hogy teljes legyen a vizuális élmény. -
Luissimo
veterán
válasz
hobbyone #36891 üzenetére
juteszembe elmesélni mindegykinek , hogy a telefonon Bell apánk óta a 300 - 3400 hertz sáv átvitele a szabványosított, merthogy eztet a sávot használva válik felismerhetővé és félrenemérthetővé az emberi hang.
a hifi hallás az 20 hertztől - 20 kilohertzig terjed, de azt kevesen tudják reproprodukálni .kérdés ??
-
hobbyone
aktív tag
válasz
hobbyone #36779 üzenetére
Hangügyileg kialakult a véleményem a fülesről:
Elgondolkodtató, hogy a mai 50 dolláros (leárazva 3500 Ft volt szállítással) fülesek milyen jó hangminőséget produkálnak. Nehezen akarom elhinni, hogy ez nem BA, annyira jól elkülöníti a hangszereket (elektronikus a zenében nem tudom minek hívják, effekteknek? ) és a közép-magas is tisztán szól. A tere is nagy. Egy dolog miatt hiszem el, hogy tényleg 8 mm-es dinamikus meghajtó van benne: a mélynek van ütése. Nem nagy kiemelésről van szó, de arra éppen elég, hogy a hangzás ne légiesen könnyű legyen, hanem kicsit pattogós.
A meglepően jó elkülönítés abban nyilvánul meg, hogy a különböző frekvenciákon megszólaló hangszerek nem olvadnak egybe, az adott pillanatban megszólaló mélytartományba eső hangszer nem olvad egybe a nálánál magasabb frekvenciájú társával, viszont érezni, hogy az előbbi kapott némi szteroidot. Lossless régi trance zenéknél (csak azt hallgatok) mindössze az alapból extra méllyel kreaélt számoknál volt enyhén zavaró a basszus. A másik dolog, amit a sok mélyen kívül ki nem állhatok, az a szibilansz, bizonyos magas frekvenciájú hangok kiemelése. Trance zenéknél a folyamatos dob mellett általában van folyamatos cintányér szerű hang is. Ez szokott az idegeimre menni, ha túlságosan előtérbe van helyezve. Ennél a fülesnél ezek szerencsére enyhén háttérben vannak, de azért hallani őket.
Úgy érzem, hogy eddig a Monoprice 9927-el élveztem leginkább a kedvenc műfajomat. Az rendelkezett eddig a legjobb minőségű (nem mennyiségű) méllyel, és a magasak az igényeimnek megfelelően kissé háttérben voltak.Az Altec-et meghallgattam mp3-as pop-rock zenékkel is, pl. 1, 2, 3, 4. Mivel a trance-el sem volt problémája, ezekkel a primitív felépítésű stílusokkal könnyedén elboldogult. Viszon hiányzik belőle a légiesség, ami ezen műfajokhoz jobban illene.
Érdekesség: A vetőcsőben nincs filter, sem rács.
Hátrányok:
- a kábel a háznál idővel megtörhet, nem fül mögötti elvezetésre tervezték, meg egyébként is a törésgátló rövidnek tűnik
- a szövetkábel ruhához súrolódva hangos
- túl olcsó a tudásához képestÚgy látom ebay-en kezd lassan elfogyni a készlet, szóval .. mire vársz még?
Vedd meg a nejednek, aztán csórd el ha tetszik a hangja. -
kp59
aktív tag
válasz
hobbyone #36813 üzenetére
Nem "gerjedek" listákra de mint Ati1979 is mondta kiindulási alapnak jó egy nagyjából megbízhatónak tekinthető lista.
Azért kérdeztem különben mert ku-cu fórumtársunknak köszönhetően kaptam egy igen jónak látszó tippet füles vásárláshoz ([link]).
Ő azt írta hogy a "Yamaha EPH-100-ról sok jót olvasni." Az interneten utánaolvasva többségében valóban kedvező véleményt mondtak erről a fülesről. Ami pedig számomra külön fontos hogy idehaza is meg lehet vásárolni.Azon a listán pedig amit belinkeltem ez a típus is szerepel (méghozzá szerintem igen jó helyen) és kíváncsi voltam a hozzáértők véleményére hogy ez a lista mennyire tekinthető korrektnek szerintük.
A választ megkaptam azaz kiindulópontnak jó . Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
hobbyone #36785 üzenetére
Azért más a piros és más a bordó
Különben a piros füles nem néz ki egyáltalán rosszul, a kábel meg cserélhető (ugye ugye!), szóval nem aggódom miatta. Most jelenleg átlátszó kevláros kábellel használom, de majd idővel lesz hozzá egy fekete, szerintem annál nem sok kombináció néz ki menőbben (piros füles + fekete kábel).
-
Ati1979
veterán
válasz
hobbyone #36356 üzenetére
"Az régen volt. Rájöttem, hogy jobb a mocsárban másokkal úszni, mint a felhők között szárnyalni egymagam. (ez túl költőire sikeredett, elnézést, hogy ezzel megemeltem a topic színvonalát)"
Már csak azt kell elfogadnod, hogy a shure milyen kitűnő füleseket gyárt és minden rendben lesz.
Magyarul shure fanatikussá kell vállnod, a topicban való felemelkedéshez, még magasabb szint eléréséhez.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest