- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
-
lapalapa
senior tag
válasz
-NoVa- #92485 üzenetére
Az én cuccaimnál és fülemnek az ezüst a legjobb hiba detektor. Ha nem jó, akkor ott valami hiba van a rendszerben. Na ilyenkor jöhetnek a hangzásjavító trükkök, rezgéscsillapítás, ferrit, meg dap firmware tuning. A tiszta réz nekem ehhez képest színez, kivéve az upocc réz, merev, sz@r kábelt, amit az ety-hez vettem (Neked is van), mert az úgy szól mint egy jobbfajta ezüst.
-
Sword
őstag
válasz
-NoVa- #92478 üzenetére
Egy ideje használom (2-3 hete) és tesztelgetem -NoVa- kolléga Infaustusát
Az alapok:
- Ne hallgasd meg "nyersen"Járasd be rendesen (nálam alsó hangon 40-50 óra volt). Többször ISOTEK rejuvenation disc + had menjen csak úgy magában, zenélgessen.
- szereti a jó kábelt, méregdrágával nem próbáltam, de 5-25 ezer Ft-os (Aliexpress ár) közöttiek között igazán a teteje tetszett. FiiO kábelekkel (25 ezres ezüstözött és amit az FH9-el adnak gyárilag) is próbáltam, azzal is szépen szólt, de a kis műanyag megvezetője ha fül köré tekertem a kábelt, kivezette a házat a fülemből. 4.4mm-essel használom én is.
Nálam ami bejött: Cema Raven, csak a vékony hajlékony fülkarima műanyaggal, úgy betéve, nem "lógatva". Kis fánk szivacs. A Raven a többihez képest elég könnyű kábel, lógatva is jobb választás, mint a többi, talán nem tépi ki annyira az earbud-ot a súlya.
Szivacs... Amim volt, mindent kipróbáltam, szivacs nélkül is persze. Óriási a difi, máshogy fekszik, ül, simán egy szivacserével lehet váltogatni a gagyi, doboz hangás és a wow között.
A bejáratás elején a hangja a fülesnek mély és tompa volt, közép és magas nem nagyon létezett. Ahogy mentek bele az órák úgy lett egyre szebb és szebb a hang. Természetesen a kábelcsere is segített, egy hét alatt megérkezett a Cema Raven is szerencsére kínából.
Mostanra eljutottam oda, hogy a Sennheiser HD660s méltó párját élem meg az Infaustussal, hallgatom vele napközben a zenéimet, könnyű, szellős viselni. Persze fül kell hozzá, bármihez, bármilyen formájú fülbe nem jó, Kimozog, kilazul, igazgatni kell.
Én jellemzően elég kemény zenékkel hallgatom nagyon nehéz ezekhez jó fülest találni. Az elején összezavarodtak a hangok, inkább zavaró zaj volt, mint zene (tudom, van akinek ez bármikor az lenne), a bejáratás 40-50. órája után már kifejezetten szépen szól, nem mosódik egybe minden hangszer, a ricsajból a megszokott zene köszönt vissza.
Persze elkalandoztam olyan zenék irányába, amik kissé szenzációhajhász módon szólalnak meg, tényleg szinte mindenen jól szólnak, de azért megmutatják a különbséget a fülesek között. Nagyobb, erős dobok, pengő gitárhúrok stb. Az Infaustus erőssége ezek megszólaltatása, szépen szól nagyon. Itthon egy FiiO K9 Pro AKM-el gyűröm, teszteltem még FiiO Q5S AM3D-vel és egy iBasso DC04 Pro-val is. Az első kettő tökéletesen kiszolgálta a 600 Ohm-ot, az iBasso, nem tudott 100%-osan felnőni a feladathoz, legalábbis a sorrend mindenképpen a leírás sorrendje is egyben, de ha el kell vinnem magammal, akkor nem kérdés, hogy a dongle nagy előnyben van a hordozhatóság miatt (Q5S akksis és nem tölthető és hallgatható egyszerre, az azért kevésbé hordozható számomra, legalábbis nem egész napos nyúzásra).
Mostanra előjöttek szépen a közép és magas hangok is, a basszus hátrébb vonult. Sokkal lineárisabb és kiegyensúlyozottabb a hangzása, mint az elején, EQ-t soha, sehol nem használok.
Kíváncsi vagyok a bejáratás második felében, hogyan változik majd a hang, egyelőre elégedett és kíváncsi vagyok hova tud még fejlődni a füles. Ha minden marad így, ahogy most van, akkor is örömmel fogom hallgatni, ha még tud fejlődni idővel, beszámolok róla. -
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #92473 üzenetére
Persze, ha van Pentaconn, akkor én is használnám. De ha mondjuk megdobnának egy Pass HPA1 vassal, vagy akár csak egy Ádi dac-val, akkor nem bánkódnék a balanced hiánya miatt
Hordozhatóban ezen a kis hiby donglén kívül nem is jut eszembe semmi… már minden 4,4-gyel is jön -
gianni85
veterán
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #92452 üzenetére
A Tea csodálatos részletessége és finomsága ellenére most ez a planar vonal az, ami nagyon megfogott. A Fath Eart miről szólt a legjobban nálad? A go blu nálam nagyon feküdt neki, jobban is, mint a ZenDac.
Egyébként a Tea finomsága és brutális mélyei így együtt szerintem már színtiszta perverzió
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #92443 üzenetére
elsőre kinyomtam, de aztán újratelepítés után szerintem engedélyeztem, majd rátúrok a telefon menüjében, hogy ott akkor most engedélyezve van-e
lazán kapcsolódó off: tegnap vettem új, fasza, modern routert és most a google chromecast audio-t nem tudom működésre bírni, látom, hogy ott van, csatlakozik wifin, csak éppen google home-ban nem csatlakozik (pedig az is látja), így nem is működik
-
nqmad
csendes tag
válasz
-NoVa- #92432 üzenetére
...ezzel kapcsolatban kérdeznék, ha lehet.
Jelenleg Megatronnal használom a HE400SE-t,leginkább telefonról, kesebb részben laptopról. Hordozhatóságot szem előtt tartva gondolkodtam, hogy vennék valami jobb hangú dongle-t (Abigail pro már van, annál jobbat) ami azért használható a hifimannel és men rosszabb a megatronnál (eseleg kicsit dögösebb hangú).
Gondolom, már kipróbáltad jópárral. Mennyire ajánlott a PDV2? Illetve még a DC04pro volt a listámon. max 50eFT körül gondolkodva... -
hoodoo86
tag
válasz
-NoVa- #92422 üzenetére
Na ez meglepett. Hogy-hogy lekerült a balanced kábel a Xelento-ról? Hosszú távon már -túl sok volt a mély? A rövid teszt alatt nekem tetszett az érezhetően több mély, de el tudom képzelni, hogy fárasztó tud lenni.
Azt adom, hogy egy tökéletes earbud kábel. Phoenix-hez is kényelmes volt a 3,5mm verziója.
Érdekesség +1: az én Zen Dac v2 -m balanced csatlakozója meg annyira szoros, hogy félek kihúzni abból bármit is, nehogy az egész csatlakozó váljon le készülékről.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #92394 üzenetére
Baromi jól szól a cucc
Igaz, hogy nem nagyon akar megmaradni a fülemben, majd variálok a szivaccsal (csak félek, hogy elszakad ez a hátul lyukasztott szivacs), de ha odafogom a fülembe, egy csoda
Más a szivacsozás, most, mint a Phoneixen, de nekem azért eléggé hasonló karakter, csak kicsit több finomsággal. Persze a ZenDacnál azért lehet komolyabb hajtás is hozzá, meg azért ezen már csavargatni kell a hangerőt rendesen még high gain állásban is
-
kamikaze7
tag
válasz
-NoVa- #92398 üzenetére
Szivacsbol nagyon sok fajtám van, ezen egy nagyon alacsony sűrűségűt használok. Az általad említett is van, de nagyon kényelmetlen, kemény, szúrós, nem szeretem. Most inkább a driverrel tuningal akarok játszani, meg a házzal. Ki akarom tapasztalni, hogy pontosan mi hogy változtatja meg a hangot. Aztán fém házban is ki akarom próbálni, aztán meg látjuk.
-
kamikaze7
tag
válasz
-NoVa- #92394 üzenetére
Szia! Tőled ihletet merítve én is csináltam egy earbudot fa házban. Igaz nem ugyanazt használtam, amit te, hanem az olcsóbbat. De sokkal jobb az akusztikája mint a sima mx500 háznak, és kölcsönöz a hangnak egy kis melegséget és nagyobb lesz a tere. Íme a 300ohm blue pet driver olcsó fa házban😀
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
-NoVa- #92348 üzenetére
Igazából bármikor tovább tudom adni ő(ke)t, csak ülök rajta, mert jó.
Nekem a főnix annyira nem feltétlenül jött be, de utódja, a főnix SE(..?) már jóval inkább.
Az Infaustus és a Phoenix két meglehetősen különböző karakter, az előbbiben valszeg több a potenciál (kb végtelennek tűnik), az utóbbi pedig jóval "funabb" karakter, ennek minden előnyével és hátrányával.
Az illesztékekkel való bohóckodást nem lehet megúszni és szerintem elég nagy maga a ház, tehát nem feltétlenül passzol mindenki fülébe, még variálva sem - ennyi a negatívum. Ha jól ül, egészen meglepő hangminőségre képes mindkettő. A 600 Ohmos viszont nem telefonra való, hiába 100dB az érzékenysége. -
fehér_ember
addikt
válasz
-NoVa- #92366 üzenetére
Úgy ahogy mondod; nem áll össze rendesen egésszé a zenei produkció.
Hosszan hallgatható meg minden de minden hang mintha kicsit túl lenne tolva, az ének se olyan folyékony mint pl. a másik füllhallgatómon. Az AK DAPon balancedben viszont minden helyreáll/öszeáll.Amúgy ilyen earhook-os csövet lehet valahol kapni, mint amilyen a sennheiser kábelén van? Azért kérdem, mert a hifimant majd meghirdetem, és ami kábelt csináltam hozzá pluszba, arra szívesen tennék ilyet, amikor majd átszerelem mmcx-re.
-
fehér_ember
addikt
-
kamikaze7
tag
válasz
-NoVa- #92336 üzenetére
Nekem alapjáraton kicsit túl sok a basszusa, főleg ebben a házban a lyuk miatt, ezért olyan tuning szivacsot tettem driver re, ami kicsit tompítja és a lyukra is ragasztottam tuning fóliát, így feszesebb utosebb a basszus, a közép szebb lett és a magasok is szépen, szellőssen szólnak. Van 300 ohmos is, azt még csak beleraktam egy mx500 házba és mmcx connector tettem hozzá, de még nem tuningoltam. Előbb a magnesium meg a berylium driver lesz soron. Majd ha mindene kész van, írok egy részletes beszámolót😉.
-
Laby
őstag
válasz
-NoVa- #92325 üzenetére
Megnézegettem pár tesztet róla és meg is győztetek, IE 200 lesz a nyerő.
Erről az Outlet vásárlásról mit kell tudni?
https://www.sennheiser-hearing.com/hu-HU/p/ie-200/Ez az említett Outlet?
Honnan jönnek a termékek, külföldről? Itt hogy hogy vissza lehet küldeni, hogyha nem jön be? Gondolom a többi webshopban higiéniai okok miatt 14 napon belül sem veszik vissza?!Láttam van 47-ért felújított, az lehet hogy amúgy teljesen új, csak valaki visszaküldte és nyitott dobozzal így adhatják már csak el?
-
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #92226 üzenetére
egyrészt próbáld meg, hogy lekapcsolod a bluetoth profilban a telefon hívásokat és csak a médiát hagyod meg
másrészt töröld a párosítást, indítsd újra a telót, párosítsd újranekem sok eszközzel előfordult, hogy telefon profilba váltott, de ez szerintem inkább a telefon bűne, mint az eszközé
-
gaben22
senior tag
válasz
-NoVa- #92194 üzenetére
Egyelőre még barátkozok vele, van már egy kisebb gyűjteményem illesztékekből, de kb. az összes vékonyabb vetőcső méretre van. Egyelőre nincs sok időm, egy gyárival próbáltam, egy darabig vakartam a fejem, hogy akkor most ezt fogjuk szeretni ha törik ha szakad aztán egyik pillanatról a másikra nagyon durván fejbe vágott, megtaláltam a sweet spotot és onnantól durván morcos lett a kicsike, csak nem marad ott. Még úton van 150 USD-nyi illesztékem, el fog tartani egy darabig, mire megtalálom a tutit.
Ugye nekem túl sok tapasztalatom nincs, úgyhogy helyén kell kezelni, amit mondok, de így elsőre EDM-re ez valószínűleg endgame lesz... bár egy Fir Xenon 6-ost meghallgatnék azért még (meg még mást is
).
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #92173 üzenetére
"Viszont a G7 kicsit gyengébb forráson is csodát tesz, azaz sokkal gyengébb forrás kell, hogy veszítsen a varázsából"
Igazából akkor ez a tulajdonság is a füles/fejes minőségéhez tartozik. Mármint ha létezik olyan, ami tudja ezt (lásd G7), akkor ez már lehet jogos elvárás.
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #92146 üzenetére
Alapvetően nekem a régi forza occ (nem az ezüst-réz) egy roppant neutrális valami volt, sokat rendeltem belőle, most épp karkábel folytatásaként használom Riaa elé...nagyon transzparens...viszont a mélyei visszafogottak, tehát inkább jazz-klasszikus zenén remekel...
Mivel litze és gyorsan olvad a borítás roppant óvatosan nagy hőmérsékleten kell forrasztani...
-
Red Bull fan
aktív tag
válasz
-NoVa- #92128 üzenetére
Igen,nem akarok bazarazni,a kábel is zavaró ugye,hogy össze van kötve a forrás készülékkel,ezért is gondoltam TWS-re is.Inkább fejhallgatóztam,de ott is zavart a kötötség,lehet valami kisebb eszközt veszek a két eszköz közzé……ha nem akkor marad az IE200 szerintem ,az nem rossz választás,gondolom az AirPods Pro-tól szebben szól….
-
uptobase
tag
válasz
-NoVa- #92110 üzenetére
Szia NoVa, Nekem is van egy Xelentom (Bodornak ezer köszönet érte, hogy megmutatta az irányt), megkérdezhetem, hogy honnan szerezted be a kábelt? A gyártó oldalán ha jól láttam nincs. Illetve ezt javaslod a Xelentohoz ebben az árkategóriában, vagy van olyan amit jobban tetszett neked a gyári kábelnél? Jelenleg egy AKG N5005 balanced kábelét használom hozzá, azzal nekem néha egy picit élesek a magas hangok, bizonyos források esetén. A gyári kábeleket (nem balanced) nem próbáltam, az AKG-t váltaná az új kábel mert az menne vissza a helyére.
-
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #92096 üzenetére
Már nem vagyok kísérletező kedvemben, illetve már máshova kell a lóvé, ezért se vagyok aktív többek között itt se
Van egyetlen egy setup-om, azt se hallgatom eleget
Az S12 azért hiányzik. Egy filterrel és réz dróttal az árához képest nagyon jó hang, főleg elektronikus zenével. Ha a magasokon finomítanak az S15-tel és hasonló áron jön ki, akkor lehet elcsábulok. -
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #92093 üzenetére
Nálam marad az EJ07M gyári drót, az bitang kényelmes kialakítás. Súly, méret, L-alakú pin connector
más. rákukkantottam a letshuoer oldalra, hogy ne rossz referenciát adjak meg, erre megütötte a szemem az érkező új planár: S15. Valaki vegyen majd, hogy ne nekem kelljen kipróbálni
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
-NoVa- #92090 üzenetére
Remek kábel az Ares S, az elődjei (Ares II, Ares II+) szintén kiválóak, valamint az új széria másik tagja (Eros S 1st Anniversary Edition) és annak elődjei (Eros II, Eros II+) is nagyon tetszettek nekem, nem véletlen, hogy az UM Mest MK2 és a G10 mellé is az Effect Audio kábeleknél kötöttem ki.
-
fehér_ember
addikt
válasz
-NoVa- #92024 üzenetére
Mostmár drágább mint mikor linkelted (akkor ha jól rémlik csak 10k környéke volt). Máskor lehet inkább készet veszek
.
Még csak az imént forrasztottam össze neotech kábelekből, neutrik dugóból, meg a kínából rendelt csatikból a füleskábelt. Még jó hogy többet is rendeltem az utóbbiakból; mert a hajlítottak azok pont rossz irányba álltak, illetve az egyenesek közül is sikerült 1-2-őt elcseszni (összezárlatolni, illetve egy másiknak meg véletlenül megolvasztani a menetes részét). Elég kicsi már a hely és a távolság a 2 érintkező közt, legalábbis számomra.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #92064 üzenetére
ezt csak sejtem, mert nem hallottam milliós cuccokat, de kell igazán a high end, főleg hordozhatóban?
tudom, h a xelento felett még bőven van, ezt az amiron home vagy akár a d5200 fejesem is megmutatja, főleg asztaliról, de séta/tömegközlekedés vagy akár melóba külvilág kizárásra bőven elegendő szint, legalábbis én szkeptikus vagyok, hogy aki meló közben valaki igazán oda tud figyelni a zene minden részletére is és közben a munkájára is megfelelő mértékben tud fókuszálni.
-
Valkűr
addikt
válasz
-NoVa- #92056 üzenetére
Ennyire nem vagyok fanatikus, csak tetszik ezeknek a lengonyelves megoldásoknak a hangja, jelenleg egy Fiio Jade Audio Jh3 van és csak hajtott a kíváncsiság, de a fiio hazatáján ez a kivancsisag 2-300 ezerbe kerül ha feljebb akarnék lépni. Más lengőnyelves füleseket meg nem ismerek!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #92035 üzenetére
értem, köszi. akkor kb olyan, mint a XINHS kábelek, amiket vettem (ergo nem érdemes megvennem ezt is)... mondjuk azok elvileg az egyik silverplated, másik pure silver (ez ugye tuti nem), de hangra full réz mindkettő (magasból levesz, mélyet emel, szélesebb tér. 1more penta-hoz is egész jók)
amúgy poénból/kíváncsiságból vettem 2 filléres cuccot: qkz ak6 pro és kz edx pro. előbbi "kiegyenlítettebb" (a másikhoz képest), utóbbi basszusbomba... de ezeknek is jól áll az ezüstözött kábel (a korábban általad linkelt lila (nem jut eszembe a "márka") és a 4eres kbear). szóval igen, a sötétebb cuccoknak tök jók ezek az ezüst cuccok.
(persze ettől még nem hiszem, h használni fogom ezeket a füleseket, mert még így is sok a mély, meg baromira sok részlet hiányzik, de bizonyos zenékhez, basszus kedvelőknek tök jók lehetnek ezek a filléres cuccok) -
K1LLMy53Lf
senior tag
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
-NoVa- #91966 üzenetére
én sokáig használtam ilyen tip-et, egyik kedvenc volt, de nagyobb tudású/részletesebb fülesnél már vett el a mikrorészletekből. persze ezek akkor lényegesek igazán, ha nyugodtan tudod élvezni a zenét, oda tudsz figyelni, utcára, utazáshoz, "háttérzajnak" teljesen jó cucc.
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #91966 üzenetére
hmm.... igazából jó a tip, nem cél a jobb szigetelés, mert csak otthon használom, ma inkább csak kíváncsiságból próbáltam ki buszon, de ennyiért lehet, hogy ráprópálok. Ez az Etyhez is jó lehet amúgy? (közben továbbra aktívan jön track check szerint a kártalanított, csaló oldalas fül illesztékem, hátha valami pozitív meglepetés ér
)
-
-NoVa-
veterán
válasz
-NoVa- #91928 üzenetére
Szóval spoiler kifejtve, ilyen sem fog sokat szembejönni. Egy egy 2022-es Longmao-Yinman 2.0 600 Limitet Edition, de vadonatúj 600 Ohm-os N55 TGXEar driverrel. Szóval a csúcsok csúcsa a kategóriában. Egyelőre keresem az állam
, aztán nyakamba veszem a gyártókat, és körbenézek, mik kellenek egy Phoenix rev2-höz. Egészen hasonlóak, de mégis az ereje, energiája, tisztasága, tere, mindene egy lépéssel jobb, és mentes azoktól az apró gyengeségektől, amiket a Phoenixben kritizálni lehet.
Akkor ezt most emésztem, megértem, ötleteket merítek belőle, majd talán építek egy jobbat. Vagy majdnem ilyen jót, és már az is fantasztikus lesz
-
Tulku
veterán
válasz
-NoVa- #91918 üzenetére
Jó pár éve szórakoztam ilyennel...egy fém tollbetétet élesre köszörültem, aztán a másik végének elég volt egy kalapácsütés és szépen kilyukasztotta....aztán jöttek a profi lyukasztók...aztán a szilikon, mikor rájöttem mennyire hamis a szivacs....aztán a CIEM...
Aztán most Lowtheren hallgatom a Ben Webster LP-t
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3052, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest