Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
Aktív témák
-
vizirider
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36397 üzenetére
így van, jól látod. csak a kereten 2 csavar van, az meg nem a sata csati felöli oldalán a keretnek. és mivel vékony a samu + semmi vezetősín, vagy bármiféle kiképzés sincs bent a gépben, csak egy nagy odú, simán mászik annyit a samu keretestől, hogy nem lehet bedugni a sata slot-ba. kb 1 óra szenvedés után szedtem szét a gépet, hidd el volt már a szigszalagtól kezdve, a függőleges becsúsztatásig minden burleszk.
a legó, na az segített rajta ! -
oz82
senior tag
Sziasztok!
furcsa kérdés, de szerintetek mennyi kb. az az írási mennyiség amit egy belakott win 7 generál 1 nap alatt? Nálam ez 6-7 giga most.
Firefox cache átirányítva a hdd-re, defrag kikapcs, mást nem állítottam.
naponta kb 6-8 óra net (többen nyúzzák), kevés game (ssd vsn mert klónoztam és jött vele)
ez sok, kevés? Normális?
Thx
-
zirigy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36385 üzenetére
Nah, sikerült elolvasnom azt amit küldtél. Lényegében megcsináltam pontosan úgy, ahogyan le volt írva, de nem jó.
Ezt csináltam:Lehúztam a HDD-ket az alaplapról.
A SATA1-esbe beszúrtam az SSD-t, a BIOS-t beállítottam úgy, ahogyan le volt írva. Rá raktam az AHCI-t is persze. Mentés, gép újraindul és kapásból ez [fogad]
Viszont ha türelmesen várok úgy 20 másodpercet, tovább megy és kiírja, hogy nem tud BOOtolni. Na ezt megoldottam, mert SATA-s DVD-m van, és csináltam egy Pendrive-os Win7-est. vagyis miután kiírja azt amit belinkeltem, kis idő múlva tovább ugrik és elkezdődik a telepítés.
Itt végre előjött az SSD is, viszont itt megint nem engedi telepíteni a windowsot rá. Itt egy [kép]Na most akkor mit javasoltok???
-
-
Sonja
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #36387 üzenetére
Igen, az IRST driver-t használom most is (10.6.0.1002 verziót).
Akkor jó, ha nyugodtan használhatom továbbra is.
Köszi!
-
vizirider
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36394 üzenetére
nah látom tényleg marha vagyok, mert nem írok le mindent, mert azt hiszem ezt mindenki látja
tehát egy laptoppal küzdök. ezen most usb-n van ssd, csak a firmware frissítés miatt. az előző (gyári hibás) samunál bejött, simán látta a progi, rádobtam a firmware-t aztán ment kb 30 perc szerelés, (ez egy dell laptop, mit mondjak, nem kínai hogy 5 perc alatt kukába dobja az ember, de hát úgy szar ahogy van. az egész alját le kell szednem, mert simán kiveszem 1 perc alatt a vinyót, erre gondoltak a segg hülye amcsik, de berakni a samut nem lehet, mert a keret 2csavaros, semmi vezetősín vagy bármi, és egyszerűne nem tudom bedugni a sata portba. vagyis gép fele szétszed alaplapig aztán akkor kézzel összerakom, majd még 15 perc visszalegózni) ugye ezt a szerelést meg nem szeretném megtenni, hogy később megint kelljen a firmware miatt, mert mondjuk lassú az ssd. asztali gép itthon nincs, a laptop hdd-n van a win. azt venném ugye ki.......... vicces ez
csak nem értem, hogy a TC látja az ssd-t a win látja, eszkökezelő látja, akkor a hozzávaló program a bánatért nem.........
-
válasz
vizirider #36393 üzenetére
USB felejtős, alaplapra kell kötni SATA kábellel (mondjuk ehhez csak a gép oldalát kell leszedni, meg egy megfelelő sata portra rákötni a Samsung-ot, ehhez annyira azért nem kell szétbombázni a gépet
)
Korábban remélem a Dell lapos kapcsán nem úgy értetted, hogy USB-n nem látja a BIOS, hanem úgy, hogy betetted a laposba a HDD helyére és úgy nem látja.
Vagy laposról fut a W7 is jelenleg? Azaz ha kiszeded a HDD-t, akkor meg W7 nem lesz? -
vizirider
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36390 üzenetére
azt hiszem rosszul írtam le a dolgot. tehát az ssd usb kábelen lóg a laptopon. a samu progija viszont nem látja. híába tud firmware-t frssíteni, ha azt írja ki, hogy nincs mire raknia a cuccost, mert ssd nincs a gépben. a bootos dolgokkal meg az a gond, hogy ahhoz hogy berakjam ebbe a szemétbányába az ssd-t ahhoz szét kell szednem a gépet elég komolyan. ezt viszont addig szeretném megúszni, mert lehet a gép akkor sem fogja látni, akkor szereltem 1 órát feleslegesen.......... persze simán lehet hogy neked lesz igazad, csak én könyebb utat keresek (egyelőre) másik usb-be volt dugva az ssd, és a magician-ból is volt fent 3 féle.
és csak nem akarja az igazságot. asszem hosszú éjszakám lesz........... -
atala
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36382 üzenetére
Köszi.
-
Yeffy
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36390 üzenetére
másnál is
-
válasz
vizirider #36389 üzenetére
1.Samsung-hoz, le lehet tölteni boot-is ISO lemezképet(Firmware Update Tool), amiből egy boot-os lemezt kell készíteni, és arról elvégezhető a FW frissítés.
2. Letölthető külön a FW file(Firmware File), amelyről a magician képes létrehozni boot-os USB pendrive-ot vagy boot-os CD-t.
3. ha rendelkezésre áll másik gép, amibe be tudod átmenetileg tenni a Samsung-ot, akkor W7 alól a magician-al elvégezhető a frissítés [link]csak nálam van gond a PH!-val vagy másnál is?
-
vizirider
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36385 üzenetére
nekem dell inspiron 1525 nem látja a samsung 830-at. a win látja, benchmark látja, samsung
ssd magician viszont nem. bios friss, ahci beállítva, samsungon a firmware, frissítésre szorul(na) de ugye nem látja a program amivel frissíteném. egyelőre usb-n keresztül van a gépre rakva az ssd, nem róla megy a win7 x64 home premium. várnék ötletet, akár privátban is, mert eléggé nem vágom. a pár napja gyári hibásként cserélt samut egyből látta ez a konfig........ béna is vagyok, és ötletem sincs -
utolsolevel
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36377 üzenetére
köszi a választ!
-
AHCI driverek esetében az a fontos, hogy támogassák a TRIM parancsot. Esetedben (feltételezem IRST driverről van szó) az a lényeg, hogy a 9.6 vagy újabb verzió legyen, mert a régebbiek nem támogatják a TRIM küldését.
Szerk
Az adatlapodon szereplő deszka esetében nem használhatod a gyári oldalról letöthető drivert, mert az csak 8.9-es, helyette ezt: IRST -
Sonja
nagyúr
Bennem egy olyan kérdés merült fel, hogy én mindig fel szoktam tenni az Intel driver-t, de csakis azért, mert az alap MS AHCI driverrel mindig "lecsatlakoztathatók" a SATA winyók, és ez engem zavar.
Ha vennék egy SSD-t (Samsung 830), akkor fel tehetem az Intel driver-t (ICH10R) továbbra is, vagy az nem jó és csak az MS driver legyen. Ez utóbbit bánnám azért.
-
válasz
zirigy #36384 üzenetére
Ezt olvasd át és az szerint járj el: Szerepel az alaplapod BIOS beállítása is benne.
-
zirigy
tag
Sziasztok srácok!
A mai nap folyamán vettem egy OCZ Agility 3-at.
Rohantam haza a munkából, hogy minél hamarabb rendszert rakhassak rá, de sajnos nem megy. Már vagy 3 órája ezzel csesződöm, hiába.
Az alaplapom az Asus M3N-HT DELUXE HDMI. Ma frissítettem be a legújabb BIOS-t is.
Az van hogy:Biosban, klasszikus IDE módban minden mást lát a gép, csak az SSD-t nem, ha meg bekapcsolom az AHCI-t, akkor meg semmit sem. Windows módban működik az SSD IDE módban, le is formáztam. ha elindítom a WIN7 instalt, ott egyszerűen nem lássa az SSD-t. Próbáltam már mindehogyan kombinálni, nem megy
Ha csak az SSD-t kötöm rá a lapra, AHCI módban ezt írja: [link]
Win instalkor igaz hogy nem lát semmit sem, ha a telepítéshez kerül a sor, de vezérlőt meg tudok neki adni, mert elvileg csak az hiányzok neki, de nem tudom milyen vezérlő kell neki oda.
Azt tudni kell, hogy a lapon van 4 piros SATA dugó + 2 fekete. Ez utóbbiak vannak elvileg az AHCI, RAID-ra.
Elvileg a firmware is a legfrissebb 2.15-ös az SSD-n.
Segítsetek kérlek!
Zirigy
-
Ultrazord
tag
meg tudnátok mondani mi most a sláger ssd?
megbízhatóság
gyorsaság
ár/teljesítmény alapján?128 és 64 esetleg 96 giga érdekel
-
-
atala
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36380 üzenetére
Ha nem írják az alaplap leírásában, hogy milyen a sata vezérlő, akkor honnan tudom meg?
Mert amit kinéztem, annál írta a kézikönyv, de amit most néztem, [link] annál nem írja, csak azt, hogy AMD SB850 chipset:This motherboard adopts AMD SB850 chipset that supports Serial ATA3 (SATA3)
hard disks and RAID functions. You may install SATA3 hard disks on this
motherboard for internal storage devices. This section will guide you to install the
SATA3 hard disks. -
Hát le van írva, hogy mit tud az XFast RAM, ha neked az kell, akkor csak -megfelelő- ASRock alaplapban gondolkozhatsz. De ha W7 x64-et használsz, akkor csak ezért nem foglalkoznék XFast RAM feature-el... (Nekem pl teljesen jó, hogy az x64-es rendszerem eléri a 16G RAM-ot, miért is használnék 32 bites rendszert? A többi szolgáltatás meg megint nem érdekel, ezért számomra érdektelen az XFast RAM)
-
atala
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36371 üzenetére
Köszi, ez még jókor jött. Végre találtam egy lapot ami megfelelt mind tudásban, mind árban, és most kereshetek másikat.
Az XFast RAM-nak van valami értelme? Mert csak ezért akartam Asrock lapot. Vagy más lap is tudja ezt?
[XFast RAM] -
SipiBcs
őstag
Hajnalban írtam az OCZ FW frissítés "problémáiról"
Most délután vettem a fáradtságot és felhajítottam HDD-re egy új win7-et AHCI módban. Minden gond nélkül felszaladt. Csináltam rá netet. Nem bonyolítottam túl.
Indítottam az OCZ programját. Kb 20 mp alatt leszedte és rá is hegesztette az SSD-re.
Kíváncsi vagyok ezek után lesz e random fagyás a rendszeren.
-
válasz
utolsolevel #36375 üzenetére
A B-hez nem jár tartozék a D-hez/N-hez igen. [link]
(N-eshez, 64G-shez nem lehet hozzájutni itthon) -
utolsolevel
tag
Sziasztok.
Tudja valaki azt hogymi a különbség a Samsung MZ-7PC064B/WW SSD 830 Series meghajtó és a
Samsung MZ-7PC064D/EU SSD 830 Series meghajtó között?
(egyik B mésik D) mert árban valamivel olcsóbb a B de eddig nem sikerült megtaálnom a különbség okát.egyáltalán ajánlott ez az SSD SATA2 Notiba?
üdv
-
spiritex
veterán
válasz
BorisGreat #36372 üzenetére
Engem mondjuk érdekelt volna, hogy került fel a gépedre az nvstor...
-
oz82
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36368 üzenetére
Tesztelgetni van kedvem, megpróbálom este
Igazából, csak azt furcsállom, hogy a random értékeim nagyon lecsökkennek.
Okés hogy a Sandforce vezérlő információim szerint az All 0x00 0fill módban teljesít a legjobban, méréseim szerint szinte ugyan ezt tudja All 0xFF 1fill-ben is (holott ott nem kellene szárnyalnia - de lehet túlhaladottak az infóim).
Randomban meg lepottyan valahova SATA II szintre. Ezen akarnék javítani, csak böki a szememet, de ha felesleges akkor nem rágódom rajt.
A rendszer gyors meg akadásmentes, nincsenek fagyások (túlélte a klónozást ssd re, illetve túlélta azt, hogy 1/2 évvel korábban kicseréltem alatta az Nforce3 (!)-as deszkát a jelenlegire!) -
BorisGreat
csendes tag
válasz
BorisGreat #36370 üzenetére
semmi
-
500 MB/s-et biztosan nem.
[link] (Agility-nél van ASMedia eredmény)
ASMEdia SATA3 és Samsung 830: [link] | [link]Ha alaplap vásárlása előtt vagy, akkor inkább más AMD platformos ASRock deszkában gondolkozz.
BorisGreat
Már megint ott az nvstor... Hogy a fenébe kerül az fel, már a W7 telepíti fel automatikusan? (remélem eredeti, nem valami moddolt telepítőt használsz, amibe mindeféle chipset drivert integráltak...)Na mindegy, dobj egy képet az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlőkről, de privátba, ott folytathatjuk tovább.
-
BorisGreat
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36337 üzenetére
[tesztek "szűz" W7 ultimate x64-en]
Mi a teendőm most?
-
atala
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36363 üzenetére
Most meglepett amit írsz. Ezek szerint az ASMedia-ás sata3- lappal nem lehet elérni a 4-500MB/s sebességet?
Csak azért kérdezem, mert a kinézett alaplap ASMedias sata 3 vezérlőt tartalmaz. (Asrock 880GMH/U3S3, OCZ Agility 3 60 GB) -
válasz
Monya78 #36365 üzenetére
Akkor másképp közelítem meg a kérdést. Pl Winrar-al tömörítesz be egy méretes fájlt SSD-re. Hiába tud az SSD pl 200MB/s-el írni, ha a Winrar tömörítője meg csak másodpercenként pl 20MB/s-el tömörít.
A Ligthroom (bár ez csak feltételezés részemről) mikor menti RAW-be, az már nem az a RAW formátum, amit a kamerádon/fényképezőgépen eredetileg alkalmazva volt, hanem a saját RAW formátumába ment, ami konverzióval jár és ez a konverzió időigényesebb,azaz nem tud 200MB/s-el írni az SSD-re, mert csak pl 40MB/s-el konvertál...oz82 - "Maga a vezérlő és a driver nem olyan gyors mint az Intel és az AMD megoldásai?!"
Így van, sajnos nem. Még a Samsung-ból sem tudja a gyári értékeket teljesen kihajtani, pedig a Samsung 470/830 nem használ tömörítést sem. Persze ebben az esetben nem akkorák az eltérések, mint SF vezérlős SSD-k esetében.
Ha van kedved és időd, próbáld meg az AMD SATA2-es portba kötni az SSD-t (BIOS-ban bootsorrendet állíts ha kell) és úgy mérj egyet, mind random, mind All 0x00 Fill módban. Az biztos, hogy a SEQ értékek SATA2 szintre esnek (egyértelmű, hisz SATA2-es portra lett átdugva), viszont a 4kqd32 szegmensben lehet javulás. Szóval csak a teszt kedvéért megpróbálhatod. (nem kötelező, tényleg ha van kedved hozzá) -
oz82
senior tag
válasz
Szia!
Akkor tehát nem érdemes?
Maga a vezérlő és a driver nem olyan gyors mint az Intel és az AMD megoldásai?! -
Monya78
veterán
válasz
Szia!
Ezt a mentési procedura limitálást nem nagyon értem főleg annak a fényében hogy két hete még egy E6500-ös 9x400Fsb-n járatva volt a gépben most pedig egy i5-2300-as, ez az upgrade látványosan lefelezte a mentesi időt...
Ezért gondoltam hogy a procicsere ennyit gyorsított akkor, az SSD is tovább gyorsít...
Ezt a random mérést holnapra lemérem...Köszi!
Fudi2002: Szóval lehet hogy a SSD vezerlő típusa miatt létezik ez a "hiba"...más típusú SSD pedig gyorsítana rajta?
-
fudi2002
veterán
válasz
Monya78 #36361 üzenetére
Ha jól tippelek a raw file nem tömöríthető adat. Ez meg egy sandforce vezérlős ssd. Namost az írási sebessége pláne, hogy 60gb-os igen kicsinyke ezen adatoknál. CDM-et futtasd le normálba (nem all fill-be) ott látod is, hogy az írásod rögtön nem 445 lesz.
Vagy nincs igazam...
-
válasz
spiritex #36359 üzenetére
Egyes SSD-k esetében igen, pl a Samsung 470-esemmel nem tudott mit kezdeni se a Magician, se a Diskeeper, miután, több hónapig W7 alatt letiltott TRIM-el használtam...
e00dgy
Egy kicsivel "feljebb" írtam errőlMonya78
Valószínűleg a Lightroom mentés procedurája nem tud egy megadott MB/s-nél többet nyújtani. Pl 40 MB/s-el ment HDD-re(ami tudna 100MB/s-et is), akkor SSD-re is 40MB/s-el fog, ergo ugyanannyi idő.
mérj egyet random-ban (tehát nem All 0x00 Fill-ben), ha az így kapott SEQ írási sebességek lényegesen magasabbak, mint a HDD-nél, akkor arról van szó, amiről írtam.oz82
ASMedia driverből ennyit lehet kicsikarni. -
oz82
senior tag
Magamnak válaszoltam, de szerintetek ehhez a laphoz
ACHI módban ssd hez melyik a leggyorsabb driver? Most az Asrock saját van fenn, de van újabb ASMEDIA-s. Van értelme felrakni az AS mediást? (minden működik rendesen amúgy)
1.: Win 7 saját.
2.: Asrock lapdrivere (2011/3).
3.: ASmedia legfrissebb driver (2012/3).THX!
-
Monya78
veterán
Nemrég beruháztam egy SSD-re (Kingstone V200+ széria)...
Igazából arra szántam hogy a fényképező gépem 18Mpix raw fájlaival gyorsabban tudjak dolgozni az Adobe Lighroom alatt, de csalódtam az eredményt illetően...
Úgy teszteltem hogy ugyanazon a nyers képpekkel ugyanazt a műveletet hajtottam végre, a mentési időt stopperrel mértem.
SSD-n a lightroom, SSD-n a raw file, mentés 5 másodperc
SSD-n a lightroom, Vinyón (5400rpm) a raw file, mentés 5 másodperc
Régi rendszer: Vinyón a lightroom, vinyón-n a raw file, mentés 5,7 másodpercKicsit nagyobb gyorsulásra számítottam
Amúgy maga a windows gyors, meg minden, de nálam a lényeg pont nem gyorsult...
Sebessége ennyi, Trim bekapcsolva, Külön alaplapi driver nincs felrakva (így javasolták), Win64bit Sp1 rendszer
Kérdés valamit elrondottam, vagy ezt tudja a Lightroom-nál?
-
e00dgy
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36350 üzenetére
Bocsásd meg, biztos elemi a kérdés.
De most ez mit is csinál? (SSD-re tervezett defrag program?)
A RAXCO, a (többek közt) PerfectDisk gyártója szép csendben, kissé eldugva, de legyártott egy ingyenes verziót a PerfectDisk-ből. Bár a beta szekcióban található, én nem láttam beta-ra utaló jelet a telepítés során. Azért linkelem, mert eddig a "consolidates free space on SSD" lehetőséget ingyenes progi nem tartalmazta, általában a fizetős Diskeeper-t szokták javasolni, de most már ingyenes progival is megoldhatjátok. Szóval:
Raxco - PerfectDisk Free Defrag - Online Installer x86/x64
Raxco - PerfectDisk Free Defrag - Offline Installer x86
Raxco - PerfectDisk Free Defrag - Offline Installer x64 -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36354 üzenetére
Akkor ez esetleg segíthet olyan gépeknél, ahol nem működik a TRIM?
-
-
Baroc
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy milyen lehetőségem van akkor, ha az SSD-re telepített OP rendszert, valamint programokat egy az egyben szeretném kimenteni egy külső hdd-re? A cél az lenne, hogy 1-2 hét múlva az egészet egy-az-egyben vissza tudjam tenni.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #36354 üzenetére
Szerintem is faja kis progi a Free Space Cleaner. Kb. 3 hete bukkantam rá,és 1x 2x lefuttattam a kicsikét.
-
válasz
spiritex #36351 üzenetére
"Nem úgy van, hogy SSD-n teljesen felesleges a defragmentálás, sőt még káros is?"
Csak felesleges(mert az összes blokkot ugyanolyan elérési idővel ér el, mindegy, hogy az hol helyezkedik el), de nem károsabb, mint 3-4x lefuttatni a Crystal Disk Markot(ez olyan 60-80G írással terheli az SSD-t)
Szóval hogy káros, meg nem szabad ez így sületlenség, pusztán teljesen értelmetlen.Ez a program feature a Free Space-t tartja karban, nem a lefoglalt területet. Erre meg azért lehet szükség, mert egy jól belakott rendszernél(amire már nem telepítgetsz semmit) az üres és lefoglalt területek jól elkülönülnek egymástól. Az üres területekkel "semmi" nem törödik, közel sem igaz, hogy olyan állapotban vannak, hogy ha írásra kerül sor, akkor nem kell előtte karbantartani. Ha ez meg megtörténik, akkor lényegesen lassabb lesz az írás. Szóval ezt elkerülendő lehet szükség (nem kötelező a használata persze) a linkelt progi, adott feature-jére.
UI: Aki unatkozik és kíváncsi, az töltse le a HD Tune Trial-t és végezzen egy olvasási tesztet (írást ne próbáld, mert az csak az SSD letörölt állapotában megy)
-
OfficExtra
csendes tag
válasz
szia! ez mire kell?? gyenge az angolom... üdv.
-
spiritex
veterán
válasz
Ez nekem új! Nem úgy van, hogy SSD-n teljesen felesleges a defragmentálás, sőt még káros is? Az optimalizációs cikkben is a kikapcsolás a javasolt a minél hosszabb élettartam érdekében.. Vagy akkor most hogy van ez?
-
A RAXCO, a (többek közt) PerfectDisk gyártója szép csendben, kissé eldugva, de legyártott egy ingyenes verziót a PerfectDisk-ből. Bár a beta szekcióban található, én nem láttam beta-ra utaló jelet a telepítés során. Azért linkelem, mert eddig a "consolidates free space on SSD" lehetőséget ingyenes progi nem tartalmazta, általában a fizetős Diskeeper-t szokták javasolni, de most már ingyenes progival is megoldhatjátok. Szóval:
Raxco - PerfectDisk Free Defrag - Online Installer x86/x64
Raxco - PerfectDisk Free Defrag - Offline Installer x86
Raxco - PerfectDisk Free Defrag - Offline Installer x64 -
válasz
spiritex #36347 üzenetére
Nem, mivel nincs AHCI üzemmód a BIOS-ban. Az AS SSD-ről linkelt képen jól látszik az nvstor, ami az nvidia ide vezérlője. Ez nagy valószínűséggel, a deszkához tartozó "all in one" nvidia chipset telepítésével került fel. Na most ezzel meg még több probléma van, ugyanis a deszkának nincs W7-es drivere csak Vista, azaz W7 alá lett telepítve Vista chipset... Szóval már csak ez miatt is reinstall (minden driver-t külön-külön fel lehet telepíteni a chipset-ből, anélkül, hogy az egész telepítőt elindítaná a user, így az eszközkezelőben lévő ismeretlen eszközökhöz kézzel betallózható a driver. Ami meg esetleg ismeretlen marad, ahhoz szinte biztos, hogy jön frissítés Windows Update-ről, a nem kötelező frissítések között)
-
oz82
senior tag
válasz
Tomics #36338 üzenetére
Szia!
hasonló cipőbe jártam mint te, múlt héten vettem ugyan azt ami neked jön, régi több sebből vérző win 7 emet klónoztam át. Ez sztem segít ha nem akarsz telepítgetni: logout cikk , van benne link valahol kpl magyal leírással
Macrium Reflect Free vel csináltam, pofon egyszerű. Nincsenek fagyások, stabil.Ha beüzemeled, lsz dobj eredményeket, csak viszonyításképp. Nekem is Asrock lapom van (2. konfig), Asmedia SATA 3 vezérlővel (az asrock féle driverrel - de gondolkodok hogy az asmediáét feldobom)
-
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36337 üzenetére
Ő itt nem tudja megtenni, amit szoktatok javasolni, hogy eszközkezelőben betallózza a Szabványos AHCI 1.0 S-ATA vezérlőt?
-
SipiBcs
őstag
válasz
tomgabor #36341 üzenetére
Szia!
Pár hete én is egy ilyen példányt hajtok. Remek, villámgyors, semmi gondom vele.... ill nem lenne, ha nem csinálna random fagyásokat. Miután nem kék halál, hanem teljesen befagy a rendszer, így nem tudom, hogy mitől van. (lap vagy ssd) Ilyen leállásra csak azóta kerül sor (heti3-4 alkalom), mióta az ssd-n fent van az AHCI rendszer. Ilyen leállás után csak a gép áramtalanításával tudom elérni, hogy a BIOS lássa az ssd-t. Csak reset esetén eleve nem is látja boot-nál a Vertex3-at.
Kifejezetten az FW miatt hagytam meg a régi HDD-n az előző win7-et, mondván majd boot-olok arról, megcsinálom az FW cserét, no meg különben is... jól jöhet ha valami gáz van.
Gáz van... még nem találom az okát ezeknek a fagyásoknak, viszont FW-t sem tudok cserélni, ugyanis hiába boot-olok a régi win-ről, nem lehet róla update-elni, mert IDE módban fut. Végül is az OCZ honlapon két dolgot emelnek ki:
- Ne a C, rendszer meghajtó legyen az SSD
- AHCI mód legyen beállítvaAmennyiben másnál is jelentkezik hasonló random leállás OCZ Vertex3-nál, akkor kérem jelezze. Mert akkor visszaviszem a boltba és megpróbálom cseréltetni.
-
SLYM
veterán
jaja, ezt is láttam. sajnos az 512-esek nem csak 2x drágábban ennél, a legolcsóbb 155k még mindig, az meg azért még sok. de most, hogy láttam mennyit csökkent a 240-esek ára nagyon ráizgultam a témára. a mostani 60-as SSD-men csak a win, meg a progik férnek el, a 128-asra már rá tudnám pakolni a játékokat is. egy 240-es viszont nem lenne elég mindennek, oda 500-as kell akárhogy számolom és akkor meg már ugye felesleges a 240-es, nem vagyok vele előrébb, mint egy 128-assal
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Emellett 3-4 napja többek is írták a megoldást, Neked is címezve, ugyanez volt még a gond akkor is. De akkor még egyszer, személy szerint utoljára:
Ne ő legyen a C, azaz egy másik valami alól fusson a rendszer, amin csinálod. Ezen kívül ahogy jól esik, valami biztos módon legyen "slave". Fontos adatok lement, frissít és kész. Legyen már végre 2.15 szerencsétlen ssd.
USB-vel nem tudom miért szeretnél szórakozni, fogod és átdugod máshova, vagy a másik konfig sata csatlakozójába.(#36343) polgcsabi:
Itt az első hsz. végén megtalálod a linkeket, amiket keresel. -
polgcsabi
aktív tag
Üdv Hölgyek Urak!
Most vettem 1 830-as 128gb-os ssd-t!
A kérdésem a következő lenne:
Van-e valami teljes összefoglaló, hogy hogyan állítsam be a win7-et az ssd-hez?
Ha a firefox cache-ét átteszem ramdrive-ra akkor az előzmények, megnyitott lapok a gép kikapcsolásakor eltűnnek, vagy valahova lementődnek?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
A SATA 3-as szerianal kulon kihangsulyozza a gyarto, amit szerintem az osszesnel ki kellene, hogy ne az SSD-rol fusson a rendszer, mert igy azt nem lehet frissiteni.
Updating the firmware from the toolbox is not supported when Windows is running off the drive you are trying to update.
Toolbox will not update a primary system drive (e.g. drive letter "C:"). You must run Windows from another drive and then update your SSD using Toolbox.
Meg lehet oldani ugy is a frissitest, ha egy live lemezrol bootoltatsz egy masik rendszert. [link]
An alternative firmware update method is utilizing a standalone Linux distribution (booting off the CD/USB) to update the primary SSD. See “Updating your firmware with a drive that cannot be updated as a primary drive” section for more details.
Az USB-re kotest meg kell probalni, de en inkabb masik SATA portra kotnem a frissites idejere az SSD-t, vagy szimplan csak tennek be egy HDD-t, BIOS-ban beallitanam, arrol bootoljon a rendszer, ra gyorsban egy Windows 7 es mehet a moka.
Itt leirjak, hogyan kell hasznalni a Toolboxot.
Garanciavesztessel nem jar a firmware-csere, hisz nem hiaba adja kozze a honlapjan ezeket a gyarto, de az biztos, hogy nem orulnenek Neked, ha hibas frissites miatt kuldened nekik vissza a meghajtot.
-
LK
addikt
válasz
Tomics #36338 üzenetére
Adok egy megfizethetetlen tippet: Nálam nem ment image-ből illetve egy lépésben sem a win áttelepítés,csak Paragonnal,és utána is kékhalálokat dobott a rendszer. Kb. 3napja frissítettem az alaplap (Asrock U3S3) Biosát a legfrissebbre,és lám nincs kékhalál. Meggyőződésem,hogy most már hiba nélkül menne a Macriummal is. Hidd el,több hajszálad megmarad így
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Tomics #36338 üzenetére
Ha nem egy raktar melyerol elobanyaszott korabbi kiadast kapsz kezhez, akkor valoszinuleg a legujabb firmware lesz rajta. Ha megis, akkor viszont kellene frissitened. Sot, en meg az ASRock alaplap BIOS-at is a leheto legfrissebbre varazsolnam. Es az ASMedia legujabb driveret alkalmaznam.
-
Tomics
addikt
helló!
holnap jön a 60 gigás ocz agility 3 egy teljesen új géppel együtt (asrock h61m/u3s3, corei3 2100, csx 4gb 1333)
kérdésem hogy szükséges fw-t frissíteni rajta, vagy nem? mert nem szenvednék egy vinyó beépítésével meg rendszer telepítgetésével, ha nem életbevágó.
-
válasz
BorisGreat #36336 üzenetére
Azt rontottad el, amit írtam, hogy nem kellene meglépni, azaz fel lett pakolva a chipset driver, nem is akármelyik, hanem a létező lexarabb, mióta létezik, az NVidia chipset.
Húzd újra a rendszert(ez a chipset csak árt, levekarni meg nem lehet), de ezt betartva (többek közt, hogy nem kell chipset driver): [link] -
BorisGreat
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #36331 üzenetére
Üdv !
Én vagyok azaz ismerős, alaplapom: ASUS P5N-T Deluxe(biosban nincs ahci mód) + Samsung 830 SSD 128 GB. A magician program azt írja ki, hogy No Samsung Brand SSD found in the system. FW-t sem enged frissíteni... Ez mitől lehet?
Csináltam egy mérést, de valami biztos nincs rendben, ez látszik.
Mit rontottam el, esetleg mi az amit nem tettem fel drivert?
Köszönöm !
-
DJ. Ru$y
nagyúr
SSD INTEL 510 SATA3 2.5" 250GB-ról van szó! Konkrét programhasználatot is tud valaki prezentálni?
Köszi!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Hallottam valami olyasmiről, hogy XP alá van valami szoftver ami RÉSZBEN(!) helyettesíti a TRIM-et, kacsa vagy létezik?
-
válasz
Logicman86 #36253 üzenetére
1. pont
Chipset/INF drivert nem kell telepíteni. Ha valamilyen "All in One" drivere van a deszkának, akkor azt nem elindítani, hanem kicsomagolni és az eszközkezelővel, manuálisan betallózgatni az ismeretlen eszközök drivereit.SATA IDE módban nincs NCQ, ez abban fog megmutatkozni, hogy ha mérsz a Crystal Disk Mark-al, akkor -elsősorban- a 4kqd32 szegmensben visszafogottabb sebességértékeket fogsz tapasztalni, de ez Samsung esetén még így is magas érték lesz, ezért az ismerősöd ebből nem fog tapasztalni semmit rendszer alatt, így is pörgős rendszere lesz, HDD-hez képest.
-
Logicman86
tag
válasz
Logicman86 #36253 üzenetére
Vki találkozott már ilyen problémával?
-
OfficExtra
csendes tag
Szia(sztok)!
Melyiket ajánljátok??
OCZ vertex 2(E)
OCZ agility 3Mi az "E" megjelölés...
Üdv: Roland.
-
SLYM
veterán
sziasztok, nemtudom láttátok-e ezt, de nagyon komoly: [link] még 1 év aztán ha ugyanennyi lesz az 500 gigás akkor cserélem a HDD-t SSD-re. egyik haverom most rendelt ilyet, nagyon elgondolkoztam, hogy lecserélem erre a HDD-t, de az a baj, hogy akkor nem lenne elég helyem a játékoknak meg a filmeknek. pedig úgy megvenném
-
Bodor
veterán
válasz
balees #36312 üzenetére
Én is rákérdeztem nemrég egy hozzáértőtől, és ezt a választ kaptam.
"A cache méretét az első sorban tudod megadni, azt érdemes növelni csökkenteni attól függően hogy mennyi szabad ramod van és mit csinálsz még a torrent mellett. Értelemszerűen a swap fájlt érdemes alapból kikapcsolni, különben csak a virtuális memóriát használod a fizikai helyett..."
Alpachino: Így kell ennek kinézni, szerintem jók nagyon a beállításaid, és gondolom száguld minden az Intel Core i5 2500K@5.3GHz/ SSD párosítással
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
balees #36312 üzenetére
Nem, én nyugodtan rátorrentezek az ssd-re is. Persze a 2 percenkénti kiírás elől ki van véve a pipa - nem viszem túlzásba a mennyiséget. Az olvasás ugye nem koptat, azt meg nem érdekes, ha pl 0,25-4 megás szeletekben ír a lemezre - persze heti 1-3 játék, nem pedig töménytelen kecskepornó....
-
Mi5i
aktív tag
Egy kis közérdekű, ha gondoljátok az ide betévedőknek lehet linkelni továbbra is.
Köszönet!
-
majestic
őstag
válasz
jim_raynor70 #36317 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
majestic #36311 üzenetére
Attol fugg, hogy milyen tipusu az a laptop es milyen processzor van benne, mert az is kell egy SSD "kihajtasahoz". De ne igy ertelmezd, hanem inkabb ugy, hogy az SSD eleresi ideje piszok gyors egy HDD-hez kepest, igy gordulekenyebb lesz rajta minden. A notebookokat meg eloszeretettel taplaljak SSD-vel, az ottani HDD-k meg lassabbak 5400-as fordulaton. En azt mondom, ha fizikailag a 7 mm-jevel belefer az a Samsung a keszulekedbe, akkor pakold nyugodtan bele!
(#36313) FrozenThrone: [link]
-
LK
addikt
válasz
jim_raynor70 #36310 üzenetére
Nem tudom,hogy a szekvenciális sebességektől,vagy sem, 5 perc alatt települt az alap starcraft2 image fájlból.
(7.08 Gb)
-
akela91
addikt
válasz
FrozenThrone #36313 üzenetére
Crucial M4 nagyon megbízható SSD. Nem sandforce vezérlős. Csak ajánlani tudom!
Illetve nem is drága annyira -
Sziasztok!
120-128GB -os SSD -ből milyet ajánlotok egy Asrock Z68 Extreme3 Gen3 laphoz?
-
balees
tag
Sziasztok,
utorrent-ben érdemes a beállítások között állíitani valamit ha a rendszer az ssd-n van? A fel és letöltés természetesen hdd-n megy. -
majestic
őstag
válasz
jim_raynor70 #36310 üzenetére
Megnéztem a te HDD-d sebességi adatait, hát az enyém a tiednek pont a felét mutatja minden teszten... A tied SATA II-as lemez, az enyém SATA II-es.
Akkor tehát azt lehet nagyjából mondani, hogy a te HDD eredményeidnél az én laptopomban kb. kétszeres lessz az SSD sebessége SATA II-es kontrollerrel?
Jól értelmezem?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
majestic #36308 üzenetére
Ketszeres szekvencialis olvasasban, ami nem kell Neked a mindennapi hasznalat soran. Nem hiszem, hogy a laptopon olyan nagy fajlokkal operalnal, amihez a SATA 3 ertekei kellenenek maximalisan. Ebbol fakadoan semmit nem veszitenel atlagos folyamatok futtatasa soran a SATA 2-vel. "Tehát mennyit veszítek vele a gyakorlatban?"
HDD-vel meg nem eri meg osszehasonlitani. De egy pelda, amiben van egy merevlemez is: [link].
Es itt van ket sajat meres. Vesd ossze az ebben a temaban latott CDM eredmenyekkel... -
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy OCZ Agility 3 at 60 GB-s
Most tudtam tesztelgetni, és a következő értékeket kaptam (végigböngésztem itt ph a fellelhető cikkeket és beállítottam mindent)
(itt nem tudom hogy a különböző mérési módszerek mik)
Asrock 880 GMH U3S3 a lap Athlon II 630 al. Asmedia sata 3 vezérlővel. Még láma vagyok ssd téren, szerintetet rendbe vanak ezek az értékek.
Az oprendszer nem friss, klónoztam, és nagyan belakott (több mit 1 éves win 7)
thx!
-
válasz
kételkedem #36303 üzenetére
A topik 1. hsz-ban található egy link, ami egy táblázat, a PH! tagok mérései vannak csokorba szedve, azzal is összevetheted, és láthatod, hogy valóban rendben van vele minden: [link]
Amúgy meg örülök, hogy segített az írásom...majestic
Nézd meg Te is ezt a táblázatot, van benne Samsung 830 128G-s SATA2-es porton mért eredmény, egy Acer laposban. nyilván nem SATA3-as eredmény, de a HDD-vel összehasonlíthatatlan. -
majestic
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #36302 üzenetére
Nagyon köszi, mégegy kérdés: mennyire "lassúbb" a sata2-es kontroller a sata3-ashoz képest? Tehát mennyit veszítek vele a gyakorlatban? Gyorsabb a sata2-es ssd egy HDD-nél és mennyivel?
nagyon köszi a válasz!
-
kételkedem
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #36295 üzenetére
Új gépet raktam össze, az írásod segítségével állítottam be mindent és kíváncsi voltam, hogy minden rendben van-e?
-
válasz
majestic #36301 üzenetére
Passzolni fog, azzal nem lesz gond. Ha a noti valóban SATA2-es, akkor SATA2-es sebességgel fog dolgozni a 830-as. Először azt nézd meg, hogy a notiban milyen magas hdd van (jó eséllyel 9,3mm), mert a Samsung 7mm magas csak, szóval be lehet-e gond nélkül szerelni. Ritka, amikor nem, de addig sem kell kibontanod a 830-ast.
-
majestic
őstag
Srácok!
Kellene gyors segítség:
Kaptam ajándékba egy Samsung SSD 830 128GB S-ATA III-ast. A gondom az, hogy a notebookom S-ATA II. A kérdés, hogy a csatlakozók passzolnak-e és mondjuk csak nem lesz olyan gyors, mintha S-ATA III kompatibilis lenne a notebook vagy egyszerűen nem fog passzolni a cstlakozás (ki se bontottam, mert nem akarom hiába felbontani)?
Mert ha ez a helyzet, akkor el kell adnom...
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest