Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Pici segítséget kérnék! Remélem akad, aki gyógyírt tud a problémámra.
A csemetém gépébe (Gigabyte p31 dsl3) vásároltam egy SSD-t. Ezt szeretném belerakni a meglévő HDD mellé az OS-nek. Viszont iszonyat régen láttam Giga BIOS-t és belebújva azt sem tudtam hova nyúljak, hogy AHCI-ba téve tudjak neki egy új Win7-et feltenni. A BIOS látja Master-ként az SSD-t, de a telepítő lemez már nem bootol. Mit és hova kell állítanom a lap BIOS-ba, hogy valóban AHCI-ban települjön a win és később rádugva a HDD-t is lássa.
Köszönöm a segítséget!
Szerk: közben utánaolvastam: a lap nem támogatja az AHCI módot!!!! Akkor hol a bibi? Miért nem indul?
(tudom, hogy elvileg alaplapi kérdés lenne, de nem hiszem, hogy ez az őskövület topic-ja oly nagyon pörögne) -
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Pici segítséget kérnék! Remélem akad, aki gyógyírt tud a problémámra.
A csemetém gépébe (Gigabyte p31 dsl3) vásároltam egy SSD-t. Ezt szeretném belerakni a meglévő HDD mellé az OS-nek. Viszont iszonyat régen láttam Giga BIOS-t és belebújva azt sem tudtam hova nyúljak, hogy AHCI-ba téve tudjak neki egy új Win7-et feltenni. A BIOS látja Master-ként az SSD-t, de a telepítő lemez már nem bootol. Mit és hova kell állítanom a lap BIOS-ba, hogy valóban AHCI-ban települjön a win és később rádugva a HDD-t is lássa.
Köszönöm a segítséget!
(tudom, hogy elvileg alaplapi kérdés lenne, de nem hiszem, hogy ez az őskövület topic-ja oly nagyon pörögne)
-
SipiBcs
őstag
Hajnalban írtam az OCZ FW frissítés "problémáiról"
Most délután vettem a fáradtságot és felhajítottam HDD-re egy új win7-et AHCI módban. Minden gond nélkül felszaladt. Csináltam rá netet. Nem bonyolítottam túl.
Indítottam az OCZ programját. Kb 20 mp alatt leszedte és rá is hegesztette az SSD-re.
Kíváncsi vagyok ezek után lesz e random fagyás a rendszeren.
-
SipiBcs
őstag
válasz
tomgabor #36341 üzenetére
Szia!
Pár hete én is egy ilyen példányt hajtok. Remek, villámgyors, semmi gondom vele.... ill nem lenne, ha nem csinálna random fagyásokat. Miután nem kék halál, hanem teljesen befagy a rendszer, így nem tudom, hogy mitől van. (lap vagy ssd) Ilyen leállásra csak azóta kerül sor (heti3-4 alkalom), mióta az ssd-n fent van az AHCI rendszer. Ilyen leállás után csak a gép áramtalanításával tudom elérni, hogy a BIOS lássa az ssd-t. Csak reset esetén eleve nem is látja boot-nál a Vertex3-at.
Kifejezetten az FW miatt hagytam meg a régi HDD-n az előző win7-et, mondván majd boot-olok arról, megcsinálom az FW cserét, no meg különben is... jól jöhet ha valami gáz van.
Gáz van... még nem találom az okát ezeknek a fagyásoknak, viszont FW-t sem tudok cserélni, ugyanis hiába boot-olok a régi win-ről, nem lehet róla update-elni, mert IDE módban fut. Végül is az OCZ honlapon két dolgot emelnek ki:
- Ne a C, rendszer meghajtó legyen az SSD
- AHCI mód legyen beállítvaAmennyiben másnál is jelentkezik hasonló random leállás OCZ Vertex3-nál, akkor kérem jelezze. Mert akkor visszaviszem a boltba és megpróbálom cseréltetni.
-
SipiBcs
őstag
válasz
pigsty #34911 üzenetére
Szia!
Háromszor elolvastam az írásod. Nem azért, hogy értelmezhetetlen, de minden alkalommal elhűltem az 5-7.000Ft-os határon. Elírtad vagy komolyan gondoltad?
A ramokról csak annyit, hogy video digitalizálásnál a 4GB ram marha gyorsan elfogy. Még a 8 GB is határeset. Amennyiben ilyesmire adod a fejed, akkor a két IDE HDD eszméletlenül belassítja a rendszered. (hacsak nem másolod át előtte az SSD-re az adatokat, de így ismét időt vesztegetsz)
-
SipiBcs
őstag
válasz
LivingColour #34718 üzenetére
Csak egy tipp:
Rakd be a win telepítőlemezét és azzal formázd meg. Ha kész, akkor ne menj tovább a telepítéssel, hanem bootolj újra a meglévő oprendszeredről. Frissítsd a firmware-t és ha rendszermeghajtónak szeretnéd látni, akkor rakd be az legelső sata csatlakozóra. A boot sorrendedet átállítod újra és mehet a telepítés.
Ha a win telepítő lemez sem látja, akkor a biosban lesz valami árulás!
-
SipiBcs
őstag
Sikerült végre eljutnom idáig. A hozzáértőktől megköszönök néminemű véleményt, hogy ez normális adatsor e.
OCZ Vertex3 Sata3 60 GB az SSD -
SipiBcs
őstag
válasz
LGLuke #34547 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
A privátban küldött infóid alapján újra lehúztam mindent és elkezdtem a nulláról. (már sokadjára)
Az eddigiekhez képest most lehúztam a DVD írót is!!!!!!!! Most ugrott a majom a vízbe! Minden HDD-t látok és megy minden szuper módon. Csak nincs íróm..... elkezdem átvágni az ereimet!Viszont ha AHCI-ban csak az SSD volt fent, akkor működött a Pioneer olvasó/író.
Kezdem elveszteni a fonalat!
-
SipiBcs
őstag
válasz
LGLuke #34545 üzenetére
Az első dolgom a win7 telepítése alatt ez volt, hogy csináltam egy cmos resetet és a boot szekciókat átállítottam. Egyértelműen arról bootol.
Már azzal is próbálkoztam, hogy átraktam sata2-es portba a HDD-t hátha az kavar be. Próbáltam jumpert rakni a HDD-re hátha azzal akad össze. Egyenlőre nincs változás.
Érdemes lenne a HDD-t a registryben átbuherálni AHCI-ra?
Akinek tippje van, kérem ne tartsa magában!
-
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Ma tettem be rendszermeghajtónak egy új OCZ Vertex3 Sata3 60 GB SSD-t a gépembe. Bár olvasgattam rengeteg hozzászólást, cikket, mégis picit a sötétben tapogatózok. Két kérdésben kérném a segítségeteket:
- Az eddigi rendszereim IDE módban futottak. Most ha rádugom a régi HDD-t az alaplapra (úgyszintén sata3), akkor boot után a win7 megfagy. Mi a teendőm bios-ban, hogy elinduljon? Egy alkalommal sikerült bebootolni és látta is a meghajtót a rendszer, mert átállítottam a biosban a meghajtó beállításai alatt valamit a sata érzékeléssel kapcsolatban, de azóta meg se nyikkan ha rá van dugva a HDD. Hogyan tovább?
- Miként tudom a CrystamMark képet ide bemásolni, hogy a rutinos kollegák tanácsot adjanak a sebességekkel és a további teendőkkel kapcsolatban. (a szerkesztés - másolás funkcióval csak írott formában másol)
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Sipi
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest