Hirdetés
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
A régi gépemben csak SATA 2 volt amikor megvettem az SSD-t. Minden rendben volt a sebességgel is és a HardDisk Sentinel szerint is. Később lecseréltem a gépet és az alaplapon már volt 4 SATA 3-as csatlakozó is, amiből kettő Marvell 9128 ezérlő vezérelt.
Nem figyeltem oda és a Marvellesre tettem az SSD-t. Apróbb akadásokat vettem észre egy idő után mappa megnyitásakor. Ekkor megnéztem a Hard Disk Sentinel-t, ami azt mutatta, hogy az SSD támogatja a trimet, de nincs aktiválva (pedig aktiválva volt) és amiatt csak 80 százalékos a teljesítmény. Az SSDLife Pro szerint minden rendben volt. Ezután áttettem az Intel által vezérelt SATA 3 portra és a teljesítmény 100 százalék lett és az apróbb akadások is eltűntek.
Azt tanácsolom neked, hogy próbáld ki az SATA 3 porton és ha a Hard Disk Sentinel szerint minden rendben van és a sebességgel sincs probléma, akkor nyugodtan hagyd rajta. Ellenkező esetben tedd át az SATA 2-re. -
Bocs, valamiért már én is meg vagyok kavarodva... Szóval az ASMedia a SATA3-as port, az AMD sata portok SATA2-esek. Hagyd az ASMedia-n nyugodtan, ennél többet nem lehet kihozni belőle.
Igen, azt is írtam korábban, hogy az All in One driver-t ne telepítsd.
(Ha ASmedia-an hagyod az SSD-t, akkor mindegy a TRIM, a Crystal meg nem írja ki, hogy működik-e a TRIM, csak azt, hogy az SSD támogatja. Nem véletlen javasoltam azt a progit, amit, azzal ellenőrizd) -
AMD-vel, de ha a deszka oldaláról letöltött All in One driver-t pakoltad fel, akkor egyrészt jó eséllyel nem megy a TRIM (Hard Disk Sentinel-el ellenőrizni), másrészt ha idővel x-akták jelenségeket tapasztalsz esetleg, akkor tudd, hogy az ettől van.
AMD-hez ezt telepítsd: AMD Chipset (egyéni telepítést válaszd, USB filtert ne, csak az AHCI-t jelöld be)
UI: Agility-t sebességét így mérd, mert így lehet csak összevetni/összehasonlítani a gyári adatokkal.
-
kungzi
veterán
csak azért, mert intel lapon azért elég ütős. amd nem tudom mit tud, valaki még esetleg egy sebesség tesztel megtudna dobni?
-
oz82
senior tag
Magamnak válaszoltam, de szerintetek ehhez a laphoz
ACHI módban ssd hez melyik a leggyorsabb driver? Most az Asrock saját van fenn, de van újabb ASMEDIA-s. Van értelme felrakni az AS mediást? (minden működik rendesen amúgy)
1.: Win 7 saját.
2.: Asrock lapdrivere (2011/3).
3.: ASmedia legfrissebb driver (2012/3).THX!
Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Bestbuy játékok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Tanks - MMO
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- iPad topik
- iPhone-ra és iPadre is megérkezett a Control Ultimate Edition
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Frissítve 04/24!! 4TB HDD 100/100 - Több darab!
- Western Digital 2TB HDD-k (WD20EURS)
- SK Hynix HFS256GDE9X081N 256GB PC711 M.2 2280 PCIe Gen 3 X4 NVMe SSD HDS: 100/100
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4533
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nekem meg 6,9 et, de úgy rémlik hogy jóval nagyobb volt win reinstall előtt
Hamár sata3-as lapot vettem.