Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
A régi gépemben csak SATA 2 volt amikor megvettem az SSD-t. Minden rendben volt a sebességgel is és a HardDisk Sentinel szerint is. Később lecseréltem a gépet és az alaplapon már volt 4 SATA 3-as csatlakozó is, amiből kettő Marvell 9128 ezérlő vezérelt.
Nem figyeltem oda és a Marvellesre tettem az SSD-t. Apróbb akadásokat vettem észre egy idő után mappa megnyitásakor. Ekkor megnéztem a Hard Disk Sentinel-t, ami azt mutatta, hogy az SSD támogatja a trimet, de nincs aktiválva (pedig aktiválva volt) és amiatt csak 80 százalékos a teljesítmény. Az SSDLife Pro szerint minden rendben volt. Ezután áttettem az Intel által vezérelt SATA 3 portra és a teljesítmény 100 százalék lett és az apróbb akadások is eltűntek.
Azt tanácsolom neked, hogy próbáld ki az SATA 3 porton és ha a Hard Disk Sentinel szerint minden rendben van és a sebességgel sincs probléma, akkor nyugodtan hagyd rajta. Ellenkező esetben tedd át az SATA 2-re. -
Bocs, valamiért már én is meg vagyok kavarodva... Szóval az ASMedia a SATA3-as port, az AMD sata portok SATA2-esek. Hagyd az ASMedia-n nyugodtan, ennél többet nem lehet kihozni belőle.
Igen, azt is írtam korábban, hogy az All in One driver-t ne telepítsd.
(Ha ASmedia-an hagyod az SSD-t, akkor mindegy a TRIM, a Crystal meg nem írja ki, hogy működik-e a TRIM, csak azt, hogy az SSD támogatja. Nem véletlen javasoltam azt a progit, amit, azzal ellenőrizd) -
AMD-vel, de ha a deszka oldaláról letöltött All in One driver-t pakoltad fel, akkor egyrészt jó eséllyel nem megy a TRIM (Hard Disk Sentinel-el ellenőrizni), másrészt ha idővel x-akták jelenségeket tapasztalsz esetleg, akkor tudd, hogy az ettől van.
AMD-hez ezt telepítsd: AMD Chipset (egyéni telepítést válaszd, USB filtert ne, csak az AHCI-t jelöld be)
UI: Agility-t sebességét így mérd, mert így lehet csak összevetni/összehasonlítani a gyári adatokkal.
-
kungzi
veterán
csak azért, mert intel lapon azért elég ütős. amd nem tudom mit tud, valaki még esetleg egy sebesség tesztel megtudna dobni?
-
oz82
senior tag
Magamnak válaszoltam, de szerintetek ehhez a laphoz
ACHI módban ssd hez melyik a leggyorsabb driver? Most az Asrock saját van fenn, de van újabb ASMEDIA-s. Van értelme felrakni az AS mediást? (minden működik rendesen amúgy)
1.: Win 7 saját.
2.: Asrock lapdrivere (2011/3).
3.: ASmedia legfrissebb driver (2012/3).THX!
Aktív témák
Hirdetés
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB, 480GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- Apple iPhone 17 256GB White Karcmentes állapot 100% akku (10 ciklus)
- Apple iPhone 15 Pro Max / 512GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 84%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nekem meg 6,9 et, de úgy rémlik hogy jóval nagyobb volt win reinstall előtt
Hamár sata3-as lapot vettem.