Aktív témák
-
FLATRONW
őstag
A régi gépemben csak SATA 2 volt amikor megvettem az SSD-t. Minden rendben volt a sebességgel is és a HardDisk Sentinel szerint is. Később lecseréltem a gépet és az alaplapon már volt 4 SATA 3-as csatlakozó is, amiből kettő Marvell 9128 ezérlő vezérelt.
Nem figyeltem oda és a Marvellesre tettem az SSD-t. Apróbb akadásokat vettem észre egy idő után mappa megnyitásakor. Ekkor megnéztem a Hard Disk Sentinel-t, ami azt mutatta, hogy az SSD támogatja a trimet, de nincs aktiválva (pedig aktiválva volt) és amiatt csak 80 százalékos a teljesítmény. Az SSDLife Pro szerint minden rendben volt. Ezután áttettem az Intel által vezérelt SATA 3 portra és a teljesítmény 100 százalék lett és az apróbb akadások is eltűntek.
Azt tanácsolom neked, hogy próbáld ki az SATA 3 porton és ha a Hard Disk Sentinel szerint minden rendben van és a sebességgel sincs probléma, akkor nyugodtan hagyd rajta. Ellenkező esetben tedd át az SATA 2-re. -
Bocs, valamiért már én is meg vagyok kavarodva... Szóval az ASMedia a SATA3-as port, az AMD sata portok SATA2-esek. Hagyd az ASMedia-n nyugodtan, ennél többet nem lehet kihozni belőle.
Igen, azt is írtam korábban, hogy az All in One driver-t ne telepítsd.
(Ha ASmedia-an hagyod az SSD-t, akkor mindegy a TRIM, a Crystal meg nem írja ki, hogy működik-e a TRIM, csak azt, hogy az SSD támogatja. Nem véletlen javasoltam azt a progit, amit, azzal ellenőrizd) -
AMD-vel, de ha a deszka oldaláról letöltött All in One driver-t pakoltad fel, akkor egyrészt jó eséllyel nem megy a TRIM (Hard Disk Sentinel-el ellenőrizni), másrészt ha idővel x-akták jelenségeket tapasztalsz esetleg, akkor tudd, hogy az ettől van.
AMD-hez ezt telepítsd: AMD Chipset (egyéni telepítést válaszd, USB filtert ne, csak az AHCI-t jelöld be)
UI: Agility-t sebességét így mérd, mert így lehet csak összevetni/összehasonlítani a gyári adatokkal.
-
kungzi
veterán
csak azért, mert intel lapon azért elég ütős. amd nem tudom mit tud, valaki még esetleg egy sebesség tesztel megtudna dobni?
-
oz82
senior tag
Magamnak válaszoltam, de szerintetek ehhez a laphoz
ACHI módban ssd hez melyik a leggyorsabb driver? Most az Asrock saját van fenn, de van újabb ASMEDIA-s. Van értelme felrakni az AS mediást? (minden működik rendesen amúgy)
1.: Win 7 saját.
2.: Asrock lapdrivere (2011/3).
3.: ASmedia legfrissebb driver (2012/3).THX!
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged