- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
olcsoleves #26 üzenetére
Volt már ez téma itt a topic-ban (2-3 hsz.-el korábban ...).
Nincsenek csodák. A nagyobb fényerejű AMOLED többet fog fogyasztani, a több fogyasztás nagyobb hő, stb...
Szerintem egy órában semmi keresnivalója az AMOLED-nek.
Ahogy pl. te használód az órád, ahhoz sokkal jobban passzolna egy MIP-es modell (amit a Garmin épp most nyír ki). Meglepődnél az üzemidő tekintetében. Ott nincs ez a hullámzás, mint az AMOLED-nél. Utóbbinál, ha néha gyönyörködsz benne, de pl. az AOD-t nem is használod, akkor már-már azt hiheted, hogy hát minek ide MIP, jó lesz ...
Aztán ha elkezdesz sportolni, pláne kültéren, pláne még navigálsz is ... és utóbbiból látni szeretnél valamit, akkor kellene a nit-ek. És körbe is értünk. Minél több a környezeti fény, annál nagyobb fogyasztással lehet számolni.
... és akkor a beégés, ill. az ezek okán kalkulálható élettartamról nem is beszéltünk.
Egyébként mikor ilyet olvas a gyártótól az ember ...
Image persistence, or pixel "burn-in," is normal behavior for AMOLED devices. To extend the display life, you should avoid displaying static images at high brightness levels for long time periods.
... akkor nekem speciel az a minimális vásárlási ingerem is elszáll, hogy valaha ilyen (AMOLED-es) órát vegyek. -
válasz
olcsoleves #26 üzenetére
A hetvegen volt matra 115, nekem a fr 255 ketszer lett feltoltve a 24,5 ora alatt.
A legtobb embernel volt kis power bank es toltottek az orat, ha kellett. -
olcsoleves
csendes tag
Üzemidő terén azért felvontam a szemöldökömet. 965-öm van, és nagyrészt AoD-vel szeretem használni, ami a 20 napos üzemidőt egy svunggal lecsökeknti max 6 napra. Aztán mivel nyilván nem négy fal közötti óra, a tevékenységekkel ez a mennyiség simán lemegy 3-4 napra, attól függően, hogy mennyire hajtom szét magamat. Arányaiban nézve ez a mennyiség az új modellnél még kisebb lehet.
Nem vagyok egy nagy üzemidő-fanatikus. Két és fél maraton így is simán benne van az órában egy töltéssel, és ennyi a lényeg. Versenyek vagy hosszabb tevékenységek előttre ütemezem a töltést, aztán váratlan szituáció esetén visszaváltok a csuklómozdulatos ébresztésre. De azért nem ártott volna, ha a Garmin transzparensen tudta volna kommunikálni, hogy mi az oka ennek a csökkenésnek, vagy hogy milyen szempontok vannak a számok mögött, már ami az okosórás felhasználást illeti, így az is képet kaphatott volna a dologról, akinek ez fontos. Ha esetleg valaki találkozott ilyesmivel, elküldheti, kíváncsi vagyok rá.
Nem győzött meg az óra a váltás szükségességéről, nem is én vagyok a célközönség, de azt én igenis természetes és szükséges jelenségnek tartom, hogy a flagship funkciók és adottságok pár év alatt leszivárognak a (felső-)középkategóriába, így számomra nem tiszta az ekkora áremelés oka. A teljes F8, Instinct 3 és az új FR palettánál is az az érzésem, hogy pofátlanul vastagon fog a ceruza, és míg a 965 szerintem még a legjobb ár-érték arányú eszközük volt az Instinct 2X mellett, az új modellek esetében ez a mérce nem túl hízelgő. Nem tetszik az irány.Egyébként azt nem teljesen értem, hogy a képfrissítés miért ekkora probléma egy ilyen kijelzőnél. Van bárki, aki online FPS-t szeretne játszani az órán? Milyen adatot jelenít meg a kijelző, amit folyamatosan bámulni kell és b@ssza az ember szemét?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Valószínűleg a nagyobb fényerejű kijelző miatt." – fogadni mernék.
Mennyivel nagyobb a 970-es fényereje? 1,5-2×?#22 Pttypang
" ... nem szamitottam visszalepesre a korabbi modellekhez kepest."
Ahogy HKorn is említette, jó eséllyel a nagyobb fényerejű kijelző az okozója. Esetleg a SoC is combosabb lett. Az akksi viszont jó eséllyel nem változott. Egyébiránt "szuper", hogy utóbbiról soha, sehol, semmilyen infó nincs.
Nem tudom, hogy hogyan megy itt a fényerő kezelés, de ha kell a korábbi üzemidő, akkor biza, vissza kell venni. Tudod, ahogy legtöbb Tesla-s is pár padlógázos gyorsulás után chill módban használja az autóját. -
HKorn
veterán
válasz
<Adamsky> #20 üzenetére
"Uzemidoben ennel tobbre szamitottam ... " – miért is?
Mert a 965 jobb üzemidőben (smartwatch és GPS only módban), mint a 970. De amúgy trackelés közben automata beállítással már a 970 kicsit jobb, szóval nem para. Ami érdekes, hogy sima smartwatch üzemmódban, amikor nem használsz GPS-t, mennyivel rosszabb a 970. Valószínűleg a nagyobb fényerejű kijelző miatt.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Uzemidoben ennel tobbre szamitottam ... " – miért is?
Ezek AMOLED-es órák (azokmindenegyetlen előnyével, és minden hátrányával). Ha nem nézegeted sokat, navigálni is csak a pittyegés / rezgés alapján navigálsz, akkor egész jó üzemidő (nézőpont kérdése) is kihozható.Ha 255-ről akarsz lépni, akkor már csak az Instinct és az Enduro maradt. Szomorú ...
#17 formax
" ... ezek az órák nem szépen öregszenek, így már érdemes lecserélni ... "
Na, ez izgi téma! Miért is van ez? Miért is nem lehet ezeket szétszedni / szervizelni rendesen? Az összes FR egy "fröccsöntött gagyi" (elnézést a túlzó megfogalmazásért!).
Teljesen más lenne a helyzet, ha az idővel fáradó akkumulátorokat lehetne cserélni.
O.K. a szoftveres támogatás nem tart örökké, de egy ideális világban, ha a support ugyan megszűnik, de a (legutolsó) firmware stabil, és a felhasználó elégedett azzal, amit tud az óra, akkor minek is cserélni?
Tudom, elkalandoztam. Ez nem a realitás. A realitás az "egybe ház" és a messze nem örök életű, de legalább szép AMOLED kijelző. Mindez olyan áron, amiért olyan "buta" órát kap az ember, amit talán még az unokája is használhat majd. -
Uzemidoben ennel tobbre szamitottam, ez eleg jo visszalepes a 9555-hoz kepest is, a 255-om is hozza ezeket.
-
formax
tag
A technikai paraméterekben azt kaptam, amit vártam, sőt még többet is a zafír üveggel, a fejlesztések olyanok, amik miatt frissítenék a 965-ről. Egyik sem létkérdés, de egy 2 éves óra hamar 3 éves lesz, és ezek az órák nem szépen öregszenek, így már érdemes lecserélni a még szinte új és hibátlan órát is. Egyértelmű, hogy a Fenix 8-nál többet nem lehet beletenni, és a jövőre is gondolniuk kell, 2 év múlvára is kell hagyni valami fejlődésnek teret.
A gondom a kinézettel van: amolyan semmilyen, semleges, uniszex forma: a neten nap mint nap jönnek a fillére kínai okosórák, amik sem tudásban, sem minőségben nem adják ezt, de baromi jól néznek ki, nem értem, miért nem tud a Garmin valami bátrabb formát adni a Forerunnernek és a Fenixnek. -
HKorn
veterán
Várom hogy a 970 lenyomja az árát a 965-nek, de amíg USA-ban 500$-ra lement az ára, kishazánkban nem akciózzák, itt stabilan 600€-nyi HUF.
-
sittes79
addikt
Venu 4 rol nincs infó?
-
válasz
<Adamsky> #11 üzenetére
szintén zenész, illetve nemzenész (music nélküli fr255). volt már a kezemen egy kitelepülésen enduro 3, elsőre nagy csak, aztán megszokja a szemed. már bejelentettem a családnak, hogy ahogy valamelyik fiam megunja a mostani mikiegeres karkötőjét, a forerunner megy a leggyorsabbnak, apa meg kap egy endurot.
-
<Adamsky>
nagyúr
Az Enduro piszokul tetszik, de nekem egyszerűen szerintem túl nagy lenne (most egy FR 255 Music-ot használok). Talán az Instinct-el is meg tudnék barátkozni, de ott meg ugye megcsináltak azt a hülye húzást, hogy a MIP-esnél meghagyták a kis "ablakot", míg az AMOLED-es "teli képernyős" lett.
Mind1, egyelőre a probléma, nem probléma, mert nem tervezem a 255-öt lecserélni, csak dühít, hogy ha így haladunk, akkor mire eljönne a nap, nem lesz mire. -
<Adamsky>
nagyúr
"Gondolom energiatakarékosság miatt."
Akkor tegyenek bele újra MIP-et! Rohadt pipa vagyok, hogy a Garmin szemlátomást dobja a MIP-et (max. a nagyon felső kategóriába tart meg párat). O.K. legyen AMOLED, mert az a trendi, valakinek arra porcosodik, ha 120 fps-el frissül a kép, de nekem üzemidő kell, és a használhatóság a fontos.#7 hemaka
" ... úgysem bámulom az órát annyit ... "
Ja, nagy általánosságban én sem, de ha túrázok, bringázok vagy evezek, akkor azon az adott napon bizony sokkal többet bámulom az órát, mint a telefonom.
És én igen aktívan használom a navigációt, ami MIP-es kijelző esetén szinte semmi plusz energiát nem jelent. -
Y72
aktív tag
Ha üzemidő a fontos akkor fenixet kéne nézned?
FYI: GNSS: Globales Navigationssatellitensystem, 10eFt os kínai vackokban is az van.
Úgy tűnik te nem tudod miről beszélek, nézz utána, nem fogom itt leírni.FR965 jobb választás lesz, lényegében ugyanaz az óra, ha szoftveres részében az "újítások" nem fontosak.
-
scdlsc
senior tag
"alacsony frissítésű az amoled kijelző"
Gondolom energiatakarékosság miatt. Meg most őszintén, mennyi ideig nézik az emberek az órájukat? Még a térképet sem nézik rajta percekig. Meg hiába lehet zavaró annyi ideig nézve az emberek 1-2%-ának, szerintem egyszerűen fontosabb az üzemidő. -
Y72
aktív tag
Már sírva röhögök a videókon, mert látszik hogy egy rakás sport módot meg "funkcót" raktak bele, ami többnyire csak sima átnevezés, de a hardver az semmit nem változott, továbbra is alacsony frissítésű az amoled kijelző, ami zavarhatja a szemet. Az őskorban voltak ilyenek a monitorok, nálam ez no go kategória.
GPS-ből meg már 3 csatornánál tartanak a mobilok, szóval miért is kerül ez 300k-ba? -
Alaaf Pi
senior tag
Vajon normális gombnyomás érzet tudni fognak valaha?
-
Agent_007
tag
Érdekes, mert valoban eléggé rámásztak a Fenix szériára.
Kíváncsi lennék egy FR970 vs Fenix 8 cikkre. -
hemaka
nagyúr
+60e vegulis nem veszes, kapott par ujitas. Meg a 965-om jol tartja magat, de legalabb mar van utodja, ha esetleg valtanek.
-
Gabci77
csendes tag
szokás szerint vastagon fogott a ceruza Garminéknál.. és annyival nem is tud többet hogy megérje a felárat a 965-höz képest, ami már 200 körül kapható, akár alatta is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Mesterséges intelligencia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VR topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Watch Ultra (1.st gen) szinte új
- APPLE WATCH 9 45mm, FEKETE, DOBOZÁBAN, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- Apple Watch 9 41mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 98%/p4325
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest