- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
Bodor
veterán
Értem én , hogy miről beszélsz, szerintem neked nem világos, hogy én miről...
Nem azt mondtam, hogy az nem baj, ha fele olyan a teljesítménye az SSD-nek, mint amit a gyártó megadott.
Az általam felhozott példa egy igen extrém nagy különbséget ( igen X/2) mutatva azt igazolja, hogy még ekkora sebességkülönbség sem számít, tehát kár 20-50 MB-on görcsölni, mert gyakorlatilag nincsen jelentősége a dolognak. Az általad leírt példa nincs pariban az enyémmel.Az a baj, hogy mindenki elvárja, hogy betéve a gépbe az SSD-t, egyből hozza is a gyári értékeket. Arra már a nagy többség lusta, hogy utánaolvasson a gyártó weboldalán, hogy milyen tesztkörnyezetben, és milyen programmal, azon belül milyen beállításokkal mérték azokat az eredményeket. Szóval nem átb..szásról van szó, hanem nagyfokú tájékozatlanságról. Persze, ez a topik azért van, hogy tanuljon az ember, de az esetenként előforduló felesleges teljesítményhajhászásra nem igazán kéne teret adni itt szerintem....
Ahány gép, annyi hardverkörnyezet, annyiféle eredmény. A tetejében sokan még mindenféle felesleges driverrel telepakolják a gépüket, utána meg csodálkoznak, hogy valami bibi van. A legtöbben azt sem tudják, hogy a legelterjedtebb Sandforce vezérlős SSD csak akkor hozzák a gyári adatokat, ha ATTO-val történik a mérés... és még sorolhatnám....
Szóval a gondok inkább ezen a területen vannak, nem máshol.....
-
Normi™
őstag
Itt nem arról van szó,mert mikor megvettem akkor én is belinkeltem ide,hogy ok-e,de van aki már századik tesztjét linkeli be ide és egyszerűen nem érti meg,hogy ennyit tud és a gyári értéket szinte egyik sem közelíti meg,ezt kellene megérteni...Marketing,semmi más!Már semmi másról nem szól ez a topik,csak arról,hogy esett 1mb/s-ot az írás megölöm magam,kicsit gondolkodni is kellene,meg megérteni,hogy nem egy tényező dönti el,hogy minek milyen a sebsssége!A másik meg az,hogy hülyére írják az ssd-t tesztekkel és ezután meg jönnek,hogy mi ez a 9tb a lemezemen...biztos átvertek
-
pakai93
csendes tag
valami szerintem akkor sem okés mert egyik srácnak a vertex3-al ilyen eredményeket hoz:
a kettő ssd pedig kb egy szinten van, papiron még a force3 elvileg jobb is
Légy szíves ne ágyazz be ekkora képet a hozzászólásokba! Köszi
Egyébként a fórum beépített feltöltője 3 mp alatt csinál belőle bélyegképet ha kell.
[ Módosította: Oliverda ]
-
-
spiritex
veterán
Teljes mértékben igazad van! Most már én is így gondolom! A sok ssd-óvó optimalizáló leírás betartásával pont azt az előnyt veszíti el az ember, amiért ssd-t vásárolt!!!
Egy dolog azonban még mindig furcsa nekem. Miért van az, hogy win7 alatt a FullHD filmek sokkal lassabban indulnak el a hdd-ről, mint korábban, amikor ugye azonos fizikai lemezen volt az xp és a filmek, csak másik partícón, most pedig ugye az ssd-n van a win7, a hdd-n pedig a filmek. Sőt a beletekerésre is lassabban reagál egy FullHD film esetén...
-
Köszi szépen!
Annyi lenne még a kérdésem, hogy most vettem egy Kingston V100 S2D/128G SSD-t és Xp-vel használom. jelenleg 30Gb-nyi adat van rajta, de nem is nagyon fog menni 50% telítettség fölé. A TRIM-et xp alatt nem tudtam beállítani, mennyivel fogja ez az SSD-t befolyásolni? Sajnos a kis Lenovo M55-8807 kicsi gépem biosza az ahci-t nem tudja biosban, és amint olvastam anélkül hogy nem állítom át nem fog működni a TRIM. Mintha olvastam volna hogy a Kingstonoknak van olyan tulajdonságuk, hogy takarítják az SSD-t?
Köszi előre is,
essexboy -
kapcs-ford
őstag
Persze hogy kamu mint minden ami informatika.
Azt is írták hogy sokkal könnyebb és hogy kevésbé melegszik ezért notiba tökéletes. Valóság: valamivel könnyebb de nem nagy a különbség, melegedni meg mintha hdd lenne.
Az üzemidőn nevettem nagyot.... Sok teszt olyanokat ír hogy min. 10év de ha nincs agyonnyúzva akkor akár xx év is lehet etc..
Ennek ellenére megveszed a motyót, garancia: 2év ,pafff . ha a gyártó csak 2 év garit ad rá akkor jól nézünk ki.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Trollok komolyan
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Vigneau interaktív lokálblogja
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest