Hirdetés
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
RexpecT
üzenetére
".Arányaiban jobban megérné ugye a nagyobb, de végülis ami egyedül számítana nekem a rendszerpartíciónál az maximum a boot idő" - én erre válaszoltam, de ha nincsen rajta rendszer, csak játék, vagy más progik, akkor két dolgot érdemes nézni a paramétereknél.
Első, a szekvenciális olv/írás és a második a tárhely mérete, a 4k random érdektelen mert a kapható leggyengébb SSD ezen paramétere is többszöröse a HDD-nek.
Ha csak játékra kell, akkor még a szekv írás is lényegtelen.
Én pontosan ezt akarom, a meglévő SSD mellé egy újabbat venni így száműzve a HDD-t, amit már csak archíválásra használnék alkalmanként. Játék, videókonvertálás menne alapvetően a második SSD-ről. -
fagy53
nagyúr
válasz
RexpecT
üzenetére
Ha olvastad fLeSs cikkét, akkor láthattad, hogy menyit számít az SSD között a Win 7 boot ideje, szinte semmit. Más tesztek is bizonyítják, hogy az egyes SSD-közötti különbség rendszer indításnál elhanyagolható, 2-4s. Gondolom ennyit megéri várni, ha a tárhely jó 70%-kal nagyobb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bpx
őstag
válasz
RexpecT
üzenetére
mivel teljesen más a működés, a partíciókat máshogy kell elképzelni SSD-nél
itt már a partíció sokkal inkább csak logikai fogalom, míg hagyományos merevlemeznél fizikailag is van jelentősége
a lényeg az, hogy nem kell mindegyik partíciónak 20% (vagy akármennyi) szabadon külön-külön , hanem az egész SSD kapacitásának X%-a legyen szabadon akárhol - legalábbis nekem ez jön le az olvasott cikkekből, amiben le van írva a működési elve
(ez akár még úgy is elérhető, hogy eleve nem partícionálsz egy részt, ami így mindig szabadon lesz, bár szerintem ez felesleges) -
-
patex1983
őstag
válasz
RexpecT
üzenetére
Szeva Kollega

Szerintem is jóféle lesz, megéri beruházni
Az AMD AHCI driverét meg itt találod meg
Én is ezt használom, bevált
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- Motoros topic
- További aktív témák...
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB, 480GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
- Lenovo T14 Thinkpad G3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha éppen nincs pendrive a kedvenc zenéim meg pár videjó' csak legyen már meg a fő "hdd-n"
Pár GB az egész.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)