Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
Laptopom: lenovo s430
Volt benne a merevlemez mellett egy 16gb mSATA SSD, na gondoltam én ezt jól kicserélem 128gb-ra (samsung pm810 a gép szerint, amúgy meg MZMPA128HMFU). Meg is tettem, de ebből lát 17,5Gb-ot.
Mi lehet a baj?
Köszönöm -
-
Baboon
senior tag
Azt hiszem kezdem kapisgálni mi a baj.
Lefuttattam egy diskmark-ot 3x1000mb-osat. Ez lett az eredmény:
[link]Nem is ez a lényeg, hanem mint látni a teszt megkezdésénél 20 giga volt az írt adat, viszont miután a teszt lefutott frissítettem az SDDlife-ot és azt dobta ki hogy 30 giga írt adat.
Ergo 3 giga adatot az ssd-m 10giga írással valósít meg. Mi lehet az oka? (talán a TRIM?) -
Baboon
senior tag
válasz
Matamata
üzenetére
Nem kell fájjon, tudom hogy nem látom a rejtett fájlokat.
De azt nem gondoltam, hogy több giga van rejtettben és azt hittem, hogy főleg a winfos mappában eldugogatva ide-oda.
Szerk:
Miután parancssorban tiltottam a hibernációt törlődött a hibernációs file, úgyhogy törlődnek ha kikapcsolod. -
Baboon
senior tag
Oks.
Pagefile-t még megértem de a hibernációt már az első lépésben tiltottam. Sőt a lapozófile-t is 1 órája. Mit keresnek még mindig ott?
Ha rájöttem mi az oka majd jelzem, bár érdekelne, hogy nektek mennyi az írt adatforgalmatok ha nem csináltok semmit csak neteztek pl.
Most nekem 3,3 gigán áll. Ami azt jelentené, hogyha most neteznék egész nap biztos felkúszna 10 gigára. Az egy kicsit soknak tűnik. Mennyi az elfogadható, mennyit irogat a windows magától. -
Baboon
senior tag
Lehet megvan.
Sima winfos intézőben ezt nem is látni:
[link]Szóval mi az isten nyila ez a 4 gigás pageflie.sys és a 3gigás hiberfyl.sys?
Nem tudom ez-e a baj vagy sem, de mondom ezeket nem látom intézőben és gyorsabban fogy a hely mint ahogy maga a winfos mappa nő szóval olyan dolgot kell keresni amit ott nem látok. -
Baboon
senior tag
Nah kicsit pihentem, gép be volt kapcsolva, de nem hibernálta magát.
2,8 gigát írt ma a gépre eddig, és a windows mappa nőtt 500 megával.
Tipp?
A vírusírtó miért írna a C-re? -
Baboon
senior tag
válasz
becksim
üzenetére
Becksim:
Gőzöm sincs, lehet. De szerintem ki van kapcsolva.
[link]
Amit itt írnak azt beállítottam.Tévedtem a page file-t nem kapcsoltam ki. Fontos lenne?
Matamata:
Felírtam byte-ra pontosan mi mennyi úgyhogy majd ma kiderül, de ha van progi ami kiírja melyik mappa mérete változott akkor szívesen fogadom. -
Baboon
senior tag
És tényleg kurvára írodik vmi az ssd-re mert fogy a hely rajta

Ezt nem hiszem el
-
Baboon
senior tag
Már 31,9 Gigára nőtt pedig kimentem fogat mosni...
Háttérben fut:
MSN
Steam
Daemon tools
AVG antivirusKb ennyi.
Utorrent a sima vinyóra van installálva és üres volt teljesen. Tegnap tettem újra a gépet. -
Baboon
senior tag
Amióta ezt beírtam 31,5 gigára nőtt az írott anyag pedig a géphez sem nyúltam

-
Baboon
senior tag
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Intel SSDSA2MJ080G2C1
Szép nagy kék doboz, beépítő kerettel.Intel SSDSA2M080G2GC
Kicsi barna doboz, csak ssd-vel.A 2 ssd egy és ugyan az, de a kicsi barna dobozosnál az ssd-re van csavarozva egy fekete műanyag keret. Ha ez lecsavarozod ugyan úgy fog kinézni mint a nagy kék dobozos.
-
Baboon
senior tag
Csak meg ne lássa senki hogy ezt ideírtad

Amúgy sziasztok!
Tegnap megvettem vis.p intel x25-m G2 80gb-os ssd-jét. Teljesen jó, igaz 2TB adatforgalom volt már rajta de még mindig 99%-os.
Solutio:
52 application 30 sec. (ebből hol 5mp, hol 6mp az AVG vírusírtó és hol 2mp, hol 0,9mp az msn)
Amúgy ez a restart eredmény ha 0-ról indítom a gépet akkor hosszabb idő a feléledés kb 8mp-el nem tudom miért. -
Baboon
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
A probléma az hogy külföldi oldalról ill más városban élő ph tagtól nem rendelek, mert nem szeretem a váratlan meglepetéseket. + 50E-t nem nagyon lépném túl
Intel nagyon drága nekem.
Melyik a jobb megoldás egy raid olyanból amit linkeltem vagy egy 60 gigás OCZ vertex? ph teszten ajánlták. -
Baboon
senior tag
Ha 60 gigás értelem szerűen nem 35 a határ hanem 50 körül.
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Sima vista ill win7 bootoláshoz kéne ssd.
Kinéztem magamnak ezt: [link]
De egy tesztbe olvastam hogy nem hozza bootnál a 165mb/s olvasást csak 60 körül. Tudodtok-e vmit erről?.
Esetleg ajánlanátok vmi 35E-ig bezárólag ami kielégítően gyors? Vagy vegyek 2 ilyen és kössem raid-be és akkor már oks?
Segítséget előre is köszönöm -
Baboon
senior tag
Üdv emberek!
Ez miért ilyen olcsó?
[link]Nem nagyon értek hozzá, az olvasási és az írási sebességei rosszak és azért ennyi?
Köszönöm
Aktív témák
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 500GB HDD -K (WD) 16MB cache
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.500-12.700 MBs - Eladó!
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Intel nagyon drága nekem.