- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- A V3 Ultra 5G-vel tér vissza az Alcatel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
apach
senior tag
válasz
tutikas #5797 üzenetére
Hali
Az Uv hibákat elvileg egyszerű kijavítani simán editorral. Megfogod a mapod, kimásolod az asztalon egy sima mappába, kicsomagolod bele. Ezután megnyitod editorral, és amint beállt teljesen a kép, vagyis betöltötte a mapot teljesen, katt a mentés gombra. Ennyi. Ha újra megnyitod, akkor már nem fogja írni az editor sem az UV hibákat. a meshes dolgot nem tudom mert nem emlékszem javítottam e ilyet. Invalid transfom group, szerintem az, hogy rossz transformgroupba vannak téve, vagy nem tom.
ez a rész:
Error: Missing descVersion attribute in mod Agram
Error: Failed to open xml file C:/Users/Windows/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/Texture/modDesc.xml'
Error: Missing descVersion attribute in mod Textureez szerintem modDesc és XML hiba. cikkes egy map az biztos.
szerintem keress egy hasonlót, lehetőleg V2 helyett pl V3-t, mert abban javítva van elvileg valami. Vagy módosítva van valami. valamiért.Jah, amúgy az Uvs hibát a gépeknél stb is ki lehet a fent írt módon javítani. Megnyitod a modot editorban ahogy leírtam, és csinálsz egy mentést.
Raw texturánál meg, át kell, vagy újra kell konvertálni az adott PNG vagy DDs képet.
-
SparrowHUN
tag
válasz
tutikas #5797 üzenetére
Szia!
Ez mind textúra, illetve modellezési hiba. Ki lehet küszöbölni, de már nem tom, hol van a progim, amivel ki lehet szedni az UV hibákat.
Sajnos kevés olyan mapot találni, ami nincs tele ilyen-olyan hibákkal. Ha jól tudom, ezek az UV hibák többnyire a 2011-hez modellezet objektumoknál jönnek elő. De javítsatok ki ha tévedek ezügyben. Én már öregszek, és felejtek.Üdv.
-
tutikas
tag
Sziasztok egy kis szakértői véleményre lenne szükségem játszom egy mapon minden tökéletesen megy müködik de van a mapnak egy része ahol a sertéseket lehet eladni ott az történik mikor odamegyek elkezd akadozva menni a traktor és utánna az épületek és 1-2 gép munkaeszköz szint vált
és a log fájl is tele lessz erroral
Error: Failed to open xml file C:/Users/Windows/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/Agram/modDesc.xml'
Error: Missing descVersion attribute in mod AgramError: Failed to open xml file C:/Users/Windows/Documents/My Games/FarmingSimulator2013/mods/Texture/modDesc.xml'
Error: Missing descVersion attribute in mod Texture
Error: Invalid ComponenteJointIndex: 0
Error: UVs out of range [-8,8] Mesh49 Component_46_1'
Error: UVs out of range [-8,8] Mesh4 Component_2_1 G'
Error: UVs out of range [-8,8] Mesh50 Component_46_1'
Error: UVs out of range [-8,8] Mesh47 Component_38_1'
Error: UVs out of range [-8,8] Mesh35 Component_32_1'
Error: UVs out of range [-8,8] Mesh1 Component_1_1 G'
Error: UVs out of range [-8,8] Mesh43 Component_39_1'
Error: UVs out of range [-8,8] Mesh44 Component_39_1'
Error: UVs out of range [-8,8] varititan'
Error: UVs out of range [-8,8] polySurfaceShape142'
Error: Mesh 'Sphere.001_None.002' has zero triangles
Error: UVs out of range [-8,8] vision200_None.003'
Error: setting growth state color with invalid foliage transform group. All transform groups need to share the same density map
Az lenne a kérdés,hogy tudtok e rá valami gyógymodot hol és mit kellene javítanom köszi -
őstag
őstag
-
Wildgreen
aktív tag
Letöltöttem a Courseplay modot bent is van a modok között de fogalmam sincs hogy kell játék közben megjeleníteni! Segítenétek?
-
őstag
őstag
válasz
SparrowHUN #5792 üzenetére
hagyjad má, ez már a javított verzió
de még dolgozik rajta, úgy látszik Kazahsztán nem vidám hely
-
őstag
őstag
Aki komoly földet akar nem ilyen 30-40 hektár/tábla, hanem rendes kolhozhoz illő méretűt, annak itt a korábban már linkelt Kazahsztán map legfrissebb verziója, korhű lepusztult épületekkel
számokban:
legnagyobb tábla kb. 260 hektár, 1,5km x 1,75km.
Elkezdtem aratni, Claas Lexion750 (10.500 liter) + Vario1050 (10,5m) ; 16km/h ; 11 ha/óra
12 óra alatt 130 hektár és 1.5 millió tonna búza
25db 61.000 literes SRB35 clutch pótkocsi lett telel, olyan hosszú vonat lett belőle, hogy nem látom az elejéről a végét, max sebesség 6km/h padlógázon -
Wildgreen
aktív tag
válasz
SparrowHUN #5786 üzenetére
Köszi a választ!
-
xerses83
csendes tag
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni a korábbi kérdéseimre a válaszokat, valóban a more realistic modokat sikerült letöltenem
Most ismét egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
A MIG map térképen nyomulok és azt vettem észre, hogy némelyik földön pl. aratáskor, tárcsázáskor, vagy éppen vetéskor a gép úgy viselkedik, mintha egy láthatatlan falnak ütközne. A sebesség hirtelen lecsökken, a traktor, vagy éppen a kombájn eleje elemelkedik a földtől, dobálja magát össze-vissza. Találkoztatok már ilyennel? Van megoldása, vagy felejtősek azok a földek amin így viselkedik a gép? -
Wildgreen
aktív tag
Sziasztok! Megvettem ma a 2011-es játékot is mert én azzal nem játszottam! Néztem a fórumot de azért nem oda írok mert elég régen írtak oda! 2 kérdésem lenne! A letöltött modokat és mapokat ott is a mods mappába kell bele húzni? Ugyan úgy a rar filekat ki kell zipbe csomagolni és úgy bele húzni a mods mappába? És még valami! Játék közben nem tudtam a 7-8 gombokkal az időt gyorsítani és lassítani! Menüben a beállításoknál láttam hogy lehet állítani! Játék közben nem lehet? Vagy ha igen hogy kell? Tudom ez nem a 2011-es fórum de örülnék aha segítenétek! Köszi előre is!
-
őstag
őstag
hasznos mod, azoknak akik sok géppel rendelkeznek, de a legtöbbet csak ritkán használják
az összes vezethető járműre érvényes, egy gombnyomással leparkolható és így a továbbiakban nem jelenik meg ha váltunk a járművek között
természetesen a helyén marad, be kell szállni és kikapcsolni a parkolást és így újra megjelenik váltáskorkilépéskor megjegyzi a leparkolt járgányokat nem kell minden indításnál parkolgatni
-
Darius26
csendes tag
Üdv kellene nekem egy kis segítség. miért nem akar fogyni a teheneknél a fű és takarmány. 10-orája játszok a mapon
-
Gegmen
csendes tag
G.E 5.0.3 progit honnan lehet letölteni?
-
őstag
őstag
Nekem a belgán szépen dolgozik, igaz kicsit fűvel megigazítottam a fák közelében, de a traktor hamarabb elakad az ekével mint ez.
Ezért furcsa ami nálad van. Csak egy ötlet, van egy gomb alul jobbra a konzolon, de nálam mindig inaktív, esetleg az nem arra van, hogy ha megakad akkor léptesse tovább? Csak onnan ugrott be hogy az autocombine modban is van egy ilyen gomb, de az sokkal többször megáll vagy eltéved a táblán, ott már kellett használni. -
pokers
senior tag
Ez a belga verzió már nem dob ki a játékból, ha kilépek a főmenübe
Visszatérve a Lexion 750 kombájnra, csak lehet valami bibi a robotpilótával, mert ahol leáll és nem tudom sehogy működésre bírni, onnan egy ki-be lépés a programból, és tudja folytatni. De ha nem lépek ki, hiába megyek arrébb a kombájnnal, amint bekapcsolom a robotpilótát, megáll, de azt mutatja, hogy kettes fokozatban működik
-
őstag
őstag
válasz
Kenzan_Hun #5768 üzenetére
menü sorban kattints a Terrain Foliage Paint Mode ikonra és jobb egér gombot nyomva tartva tudod törölni a réteget
a foliage layer sorban a legördülő menüből lehet kiválasztani a megfelelőt, például kövek, rövid fű, stb.
-
őstag
őstag
válasz
Kenzan_Hun #5766 üzenetére
itt csupa szerény ember van senki nem gondolja magáról, hogy nagyon ért bármihez is
szerintem tedd fel a konkrét kérdést, aki tud válaszol, és mindenki tanul belőle
-
Kenzan_Hun
csendes tag
sziasztok. egy olyan kérdésem lenne hogy ki ért nagyon az uj G.E 5.0.3 verziohoz? egy kis segitséget szeretnék kérni mert el akadtam. legyen szives irjon rám aki ért hozzá. elöre is köszönöm
-
őstag
őstag
úgy tudom, hogy nem lehet a siló ürítési sebességét változtatni
az egyetlen módszer amivel eddig találkoztam, az egy mod, a neve silo speed, ez növeli a sebességet 7x
Ez egy pár soros script, amiben a 7x értéket átírhatod valamilyen 1 nél kisebbre és akkor csökkennie kéne
De ez a részemről csak egy ötlet, hátha más tud jobbat
-
őstag
őstag
nekem még nem állt le, de előfordulhat, hogy megakad valamiért, ha mondjuk az adott beállításokkal nem találja az aratni valót, vagy valami akadályon fennakad, (egyébként ezt a sima bérelt munkás se tudja elkerülni)
akkor kapcsold ki a robotpilótát, vezesd a gépet oda ahol folytatni kell a munkát és indítsd el megint
semmiképp nem kell kilépni a játékból -
pavika
tag
Köszi! Megcsináltam és így működik.
Viszont lenne még egy kérdésem. Remélem valaki tud segíteni. Tehát vannak olyan mappok, ahol a gabonatárolóból a gabona 1-2 másodperc alatt a pótkocsira ömlik. Ezt hol lehetne lassabbra, vagy valósághűbbre venni. Pár szállítószalag is ilyen gyorsan működik. Azt is lassítanám. -
őstag
őstag
ES Limiter (ez sok modban benne van, de létezik belőle globális is), általában a num +/- gombokkal ritkábban egyes modoknál pageup/pagedown
-
Gegmen
csendes tag
Le töltöttem egy traktort, de tul lasú egyes és kettes fokozatban. Ezt hol lehet módosítani?
-
apach
senior tag
nekem sikerült amikor teszteltem őket.
Aki Multiba akar csatlakozni, NORMÁLISAN tud játszani, és a mostani időpont megfelel majdnem napi szinten, az írhat/írjon PM-t.
A maphoz ÉN adom majd a linket, és ONNAN kell majd leszedni. Módpakkunk van, kb 4-500 mega. (7-800 a mappal együtt.
-
őstag
őstag
aktív oldal amelyikhez igazodik vágáskor, például ha egy tábla bal szélén kezdesz aratni akkor a bal legyen az aktív
traktorból hogyne lenne fullos, az előző hsz. -ben linkelt JohnDeere pack
majd szólj ha sikerült elindulni vele -
apach
senior tag
ezt tök egyszerű javítani.
kicsomagolom a mód zip mappájátból a fájljait, aztán megnyitom a LEGÚJABB editorral a mód i3Djét, mentésre kattintok, bezárom editort, és visszacsomagolom. ennyi.
a Raw textúra hibát meg úgy, hogy HA png kép, akkor Paint.nettel nyitom, majd a mentés máskéntnél, a DDS-t kikeresem, beállítom, és mentem stb. Utána beteszem a képfájlt vissza a mód zipjébe. Kivéve, ha az adott kép, a Zipen belül egy másik mappában van, mint pl a Textura mappa. Akkor kimásolom azt a mappát teljesen, és benne nyitom meg az adott képet.
Kicsit másabb a helyzet, ha a képfájl, már DDS formátumú. ugyanis van ilyen is sokszor.
Ilyenkor ÉN azt csinálom, hogy az XnView nevű programmal PNG be visszakonvertálom, majd újra vissza konvertálom a Paint.nettel. a másik textúra kép hibáját sajna nem igen tudtam még kijavítani, mert ha átméretezem a textúrát, a megfelelő méretre, akkor szétesik a kép. Vagyis, lehet hogy épp, fehér csíkos lessz egy JD szkinje a játékban. Az ilyeneket sajna szerintem teljesen újra kellene textúrázni, és menteni a megfelelő méretben. Ez az, amihez viszont, nem értek már. -
őstag
őstag
inkább nem tud mit kezdeni a hibás modokkal
John Deere 7R Series 9 Set L ez a csúcs JohnDeere -ben, nekem ez már kicsit túl sok extrából
-
Gaben06
tag
Köszönöm a gyors segítséget.
-
őstag
őstag
válasz
szildavid90 #5745 üzenetére
így van, Titanium edition az komplett (alapjáték + addon)
a Titanium addon önmagában is megvehető, de szerintem csak letölthető formában -
Gaben06
tag
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne még pedig az, hogy a Titanium edition az csak egy kiegészítő vagy pedig benne van az alap játék? Mert Nekem nincs meg az alap játék most szeretném megvásárolni.Üdv. VG
-
őstag
őstag
Munkást akkor tudsz felvenni, ha:
- motor jár
- magtartály kinyitva M
- vágóasztal bekapcsolva B
- vágóasztal leengedve V
- robotpilóta konzolt kinyitva 5
és most
- play gombra kattintani egérrel a konzolon alul
ha nem indul el mégsem akkor
- elindulsz a géppel te, pár métert megteszel
- és most a play gombtovábbi lehetőségek a robot pilóta beállításában:
- aktív oldal bal/jobb
- ürítési mód állva/menet közben
- haladás fel/le vagy körbe-körbeezzel lényegében szabálytalan alakú földeken sem hagy ki semmit ha megfelelően állítod be
a motorindításnál az összes rá vonatkozó bejegyzést inaktívvá tettem a modDesc.xml -ben
szokásos módon elé: <!-- mögé pedig: -->
van két sor az extraSourceFiles alatt (ezt talán nem is fontos)
egy a specializations alatt
és egy a vehicleTypes alatt -
őstag
őstag
válasz
McEacrhan3 #5737 üzenetére
ugyanaz csak a fát kell kijelölni a Scenegraphban és kivenni a pipát a collision mellől
ezt minden fával külön meg kell tenniazt nem tudom, hogy az alap térkép enged ilyen módosításokat elmenteni, mod térkép igen az biztos
-
McEacrhan3
tag
Sziasztok.
Valaki le tudná írni pontosan, hogy hol lehet a pálya összes fáját ,,vízállagúvá,, tenni? -
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803 #5730 üzenetére
ilyenkor viselkedik szilárd testként
gondolom ha kiveszed a pipát akkor áthajtasz rajta mint a vízen
de még sosem próbáltam annyira abszurd az ötlet -
őstag
őstag
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803 #5720 üzenetére
-
őstag
őstag
pontosítok
az egyebek külön kategória azokra amik nem sorolhatók a másik 20 kategória valamelyikébe
ami besorolható annak ott kell megjelennie a sajátjában
ettől függetlenül van sok mod aminél hibás a <machineType> ezek vagy rossz helyen vagy teljesen külön egy figyelmeztető szöveggel jelennek meg, amit egyébként a log.txt -ben is megtalálszsaját kezűleg is viszonylag egyszerűen orvosolható az ilyen jellegű hiba
-
Gegmen
csendes tag
válasz
szildavid90 #5721 üzenetére
Oda tettem. De sajna én vagyok a tudatlan. De már rá jöttem, hogy itt az üzletben rá kel keresni. A réginél automatikusan megjelent az egyebeknél.
-
őstag
őstag
válasz
zsolesz0803 #5720 üzenetére
Ezt úgy érted, hogy amikor nekimész? Mert az így életszerű.
Olyanra akarod megcsinálni, hogy keresztül hajtson rajta a traktor mintha vízből lenne?
Elég hülyén nézne ki. Elméletileg persze meg lehet csinálni. Vannak collision triggerek (vagy egy ilyen egyszerűbb alakzat esetén lehet hogy csak egy) azt kell módosítani GE -ban.
De egyszerűbb megoldás keskenyebb vágót keresni.
Feltételezem, hogy ez nem a gyári BigX, mert azzal lehet úgy menni mellette, hogy ne akadj össze. -
zsolesz0803
tag
Sziasztok tudja valaki hogy át lehet e úgy írni a silózó vágóasztalát hogy ne akadjon bele mindenbe? Megyek mellette a traktorral+ pótkocsival és mindíg beleakad a traktor a vágóasztalba!
-
Gegmen
csendes tag
Sziasztok.
Próbáltam a 2013-as játékba betenni plusz dolgokat a módba, de sajna egy sem működik. Aki tudja, hogy mi lehet a hiba az írja meg legyen szíves.
-
Zsolt...
tag
Hát igen, ezzel mindenki szopik az elején, nekem is beletelt "nem" kis időbe mire sikerült olyan modokat összekaparni amivel megoldódott a bálaproblémám.
Ma már elhagytam a bálázást, olyan mapokat nyomatok ahol letárolható széna, szalma, stb... van.A régi gyűjteményemből egy darab, hátha hasznát veszed![link] Bálavilla, aszem csak Deutz agrovector-hoz jó.
Az a különlegessége hogy X-el rögzítheted rajta a bálákat. Bálapótosom is volt valamikor, de azt már nem lelem.Megjegyzem, nem igazán van tökéletes megoldás erre a problémára a játék fizikájából adódóan. Amit az általad említett képeken látsz, azok vagy autobálaszedők vagy te rögzíted őket valahogy!
-
pokers
senior tag
Srácok!
Ti hogy gyűjtitek, pakoljátok a bálákat?
Nekem egyszerűen kínlódás a bálák "felszúrása" és egymásra rakása. Az alap gépekkel szinte fel sem tudom szúrni a kockabálákat, mindig odébb tolja. Ha egymásra akarom rakni, akkor meg össze-vissza elkezdenek pattogni, ugrálni.
Elképzelni sem tudom, hogy lehet olyan szépen megrakni egy bálaszállító pótkocsit, amilyen egyes modok képein látni lehet. -
Wildgreen
aktív tag
Igen a 6R packban lévők nem bírják a 3 pótot! Képet ma nem tudok a pótról mutatni mert telóról írok de sima régi ballon kerekes ifa pót fa magasítóval! De ahogy írtad nem érdemes piszkálni mert amúgy nagyon jó kis traki! Letőltöm majd amit linkeltél!! Belga mapra vissza térve holnap letőltöm amit most linkeltél! Reméljük az jó lesz!!
-
őstag
őstag
válasz
Wildgreen #5707 üzenetére
úgy érted 6R packban lévő nem bírja a három pótkocsit?
ez a játékban átlagos tömegű, ha jól emlékszem 7.6 tonnás
a valóságban 9,5 tonna, de ha elkezdjük állítgatni a tömegét akkor az egész mozgását újra kell hangolni, én nem rontanám el, most pont jó, inkább fordulnék többször kevesebb póttalegyébként minek három pótkocsi? és mekkorák? tandem vagy normál?
van még nehéz traktor, ez egy szép Claas Xerion , ez 46,9 tonna a játékban, próbáld ki mit szól a három póthoz
-
őstag
őstag
válasz
szildavid90 #5690 üzenetére
Wildgreen
szildavid90és mindenki aki tapasztalta ezt a hibát
invalid map/set t iterator és kilépéskor a játék leáll
Ezek szerint a hiba mégsem nálatok van, nincs összefüggésben a gyenge hardverre utaló figyelmeztetéssel sem. Olyan gépeken is előjött amiken auto very high beállításon is fut a játék.
Az hosszabb keresés után sem derült ki pontosan mi okozza, de nem egyedi esetről van szó. És más térképpel is előjött.
Valószínűleg a térkép készítői tudják a megoldást, mert állítólag kijavították és ez a verzió már nem csinálja: próbáljátok meg innen letölteni.
-
őstag
őstag
válasz
Wildgreen #5697 üzenetére
Érdekesség képen töltsd le ezt a kultivátort, 2,7 tonna körül van, szinte minden traktor elejét kiemeli.
Amelyikét nem azt a három pótkocsi sem fogja.
Persze vannak élethűbb pótkocsik, amik megrakva rendesen megfogják a traktort. Abból nehéz hármat elhúzni. -
őstag
őstag
válasz
Wildgreen #5697 üzenetére
A traktor tömegét akarod növelni vagy a ráakasztott súlyét?
Nem javasolom, hogy a játékban lévőket piszkáld.
Három pótkocsihoz valami nehezebb traktor kell. Mondjuk egy Case Steiger.Vagy tölts le nehezebb súlyt. Létezik változtatható tömegű súly is.
Vagy egy nehéz traktort, John Deere 8400, ez alapból 31 tonna, kapcsolható orsúllyal és keréksúlyokkal 61 tonnáig növelheted a tömegét. Olyan mint egy mozdony. Tele van más extrákkal is. (összehasonlításul egy átlagos traktor 6-10 tonna között van a játékban)
Egyébként meg a tömeget (bármiét) GE -ban tudod változtatni.
Scenegraphban kijelölöd a teljes modellt, az attributes ablakban a Rigid body fülön a Density sorban lévő értéket kell változtatni. Ha növeled a tömeg is nő, ha csökkented csökken.
Traktorok esetében a kerekek tömegét vagy a súlypontot is változtathatod, ezt a gép xml -ben tudod megtenni.
De megnövelt tömegű kerék mellett megváltozik a mozgása is, lehet, hogy csak vánszorogni fog, a nyomatékot is állítani kell, az meg a gyorsulást fogja változtatni. Ez macerásabb. -
Butyko
csendes tag
válasz
Greenfarmer #5698 üzenetére
Én úgy vettem észre,hogy ugyanannyit fizet,mint a csűr,de ha bálát viszel,akkor kb.dupla annyi pénzt kapsz.
-
Sittes73
csendes tag
válasz
Greenfarmer #5701 üzenetére
Akkor érdemes használni.
A bálákat is ledarálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- Trollok komolyan
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Stellar Blade
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óvodások homokozója
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest