Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
Új hozzászólás Aktív témák
-
failed
tag
mi lehet az oka annak, hogy bármit meg tudok venni a boltban, csak éppen az akciós traki esetében olyan a vsárlás gomb, mintha nem lenne rá elég pénzem?
-
Juszaka
csendes tag
Sziasztok.
Elsőnek is bocsi, ha kérdés már korábban felmerült, próbáltam átfutni az eddigi hozzászólásokat, de nem nagyon találtam meg rá a választ.
Az üvegház működése nem teljesen világos számomra. Odáig értem hogy berakom a trágyát, vizet és várok. De mire? Nekem kell leszüretelni a paradicsomot/káposztát/fűszert? Vagy mint a méhkaptárhoz hasonlóan óránként kapok pénzt? Ez hogy működik?
Válaszotok előre is köszönöm.Üdv.
-
őstag
őstag
válasz
Roland997
üzenetére
Kétféle pótkocsi csatlakozó van a játékban: low és normál.
A 402 -esen elöl low, hátul normál van. Ezért nem tudsz kettőt összekapcsolni belőle.
Olyan nincs az alap pótkocsik között aminek hátul is low csatlakozója van. (modok vannak ilyenek)
Normál csatlakozóhoz 302 -est vagy Krone Emslandot tudsz kapcsolni. -
Roland997
újonc
Hello! Nkm lenne egy kérdésem nem tudom, hogy miért nem birok összekapcsolni két Klöger Agroline MUK 402 nevezetű pótkocsit a Farmig Simulator 2013-ban!

-
válasz
luise178
üzenetére
"de ezt csak az ő boltjában költhetem el, nem vihetem át a sajátomra? "
- itt nincs olyan, hogy én boltom, ő boltja. Közös bolt van, te is tudsz vásárolni, ha Ő engedélyezi a beállításokban (mellékelt képen alul)."becsatizok, meg segítek a gazdának, de nekem abban mi a jó?"
Ha csak néha beugrasz, akkor semmi értelme. Rendszeresen kell játszani, közösen működtetni mindent (etetni az állatokat, művelni a földeket).A kérdésedből nekem az jön le, hogy rosszul állsz a dolgokhoz.
A szélerőmű sok lóvét termel, csak drága megvenni, de ha van pénzed, akkor érdemes.
-
tembopapa
tag
Üdv Nektek Gazdálkodók!
A megkevert tápot melyik póttal érdemes a tehenek vályújába önteni? Nincs messze de el kéne juttatni valahogy! Köszi a segítséget előre is!

-
tembopapa
tag
Hurrá,megy a mixelés!
Öregszem de azért törekszem és öreg rozmár nem szaroz már!

-
tembopapa
tag
Köszi mind2tőtöknek!

-
tutikas
tag
válasz
tembopapa
üzenetére
Szia Papa a szalma bálák egyformák mind1,hogy búza vagy árpa, tehát mondom ill irom 3 anyag kell bele,fű ,szalma mind1,hogy búza vagy árpa szalma a harmadik helyre pedig erjesztett silót kell beletenni a szalmát és a fűvet is lehet ömlesztve beletenni a nevét nem tudom de azzal a rendfelszedő potkocsival amit traki után lehet akasztani azzal rátolatsz és bele lehet burítani
-
lacibacsi
addikt
válasz
tembopapa
üzenetére
A keverőüzembe három féle anyag kell.
1. Szalma
2. Széna, vagy fű
3. TakarmányA szalmát, illetve a szénát/füvet egyszerűen felszedő kocsival is odaszállíthatod, vagy ha van kedved vele vesződni, akkor bálázhatod is. A takarmányt ugye el kell készíteni először és utána tudod bármilyen billentő pótkocsival odavinni. Minden alapanyagból 50000 kg-ot tudsz betölteni és az üzem egyszerre 100000 kg-ot tud előállítani. A termelékenysége nem túl gyors, de egy nap alatt tele lesz a tartály, utána pedig már folyamatosan működik Egy üzem 2-300 tehenet is kiszolgál. Ha odaállsz a keverőüzem "betáp" oldalára, akkor a billentés ikon jelzi, hogy mikor tudod kiüríteni a pótod tartalmát. Oldalról állj oda, még célozni sem kell nagyon. (Egy bizonyos kor felett ez már előny, ugyebár!
)Egyébként: Itt és Itt már értekeztem erről részletesen is...
-
tembopapa
tag
Üdv mindenkinek!
Sikerült jól összezavarodnom a tápkeverő állomás működését illetően. Van ugye három beadagolási hely egymás mellett, látom a három különböző színű anyag jelzését, a jobboldali a fű az rendben is van. A baloldali és a középső színe nem egyforma pedig a két bálázható anyag / búza és árpa / bálája nekem tök egyformának tűnik! Mit és hova,ez itt a kérdésem? Bónuszkérdés: - Ha nem bálákat akarok betenni a gépbe akkor milyen formátumban tehetem ezt? Pontos és alapos választ nagyon köszönnék!

-
tembopapa
tag
Sziasztok,olajozni kellene a Claas Dominatoromat, de hogyan tehetem?

-
failed
tag
köszönöm a válaszokat, és a segítséget

-
luise178
tag
szasztok!
nem teljesen tiszta nekem ez a multi dolog. odáig oké, hogy becsatizok, meg segítek a gazdának, de nekem abban mi a jó? azt írja, hogy adhat nekem lóvét. de ezt csak az ő boltjában költhetem el, nem vihetem át a sajátomra?
a másik kérdésem a szélerőmű, illetve a napelem lenne? melyik mennyi lóvét termel 1 nap alatt? vagy nem érdemes foglalkozni vele?
-
ObiGabi
aktív tag
Üdv!
Átérezzük a problémádat!
A gyári villát és bálaszállítót felejtsd el nyugodtan.Ebben a Stoll készletben találsz többféle szerszámot, többek között bála és ganyé pakolására alkalmas villát.
Ezzel a Kröger Agroliner automata póttal sokkal egyszerűbb a fel-, és lerakodás, ill. a szállítás.
Ha nem ragaszkodsz a szögletes bálázóhoz, akkor van itt egy jó kis Krone Comprima 150-es. Szénát, szalmát és füvet is tud bálázni.
-
failed
tag
Összejött a pénz a bálázásra.. vettem egy homlokrakodót,egy (kocka) bálázót, illetve egy bálaszállító pótkocsit. a weidemannt skippeltem is azonnal mert egérrel lehetetlen vele eltalálni akármit. oké agrovector 35.7 jó lesz... aha.. Mivel 8 gombos egerem van, így gondoltam, hogy átállítom a gombokra az emelést, illetve a döntést.. MI AZ, HOGY NEM LEHET?! Egyszerűen nem tudom használni az egerem gombjait! Deeee, majd hadonászni fogok az asztalon nem?! Sajnos ez egy olyan "hiba" a játékban, ami miatt kizárt, hogy valaha pénzt fogok adni ezért a játékért. Pedig Euro Truck 2 után ez lett volna a következő amire hajlandó lettem volna pénz áldozni, de így teljesen kizárt.
Egyszerűen ez a bal klikk nyomva tart, felfele-lefele, jobbra-balra. Ez valami szánalmas, igénytelenség tetőfoka..
Arról nem is beszélve, hogy a kockabálák ide-oda csúszkálnak, mintha nem lenne súlyuk, nem lehet beleszúrni a bálaemelőt, mert odébb tolja a bálát, aztán kergetőzzé' vele..Ez így nagyon nem jó, totál kiábrándultam az egész játékból. Ti hogyan hidaltátok át ezeket a problémákat?
-
failed
tag
sziasztok
lenne egy gyors kérdésem, nemrég kezdtem el játszogatni ezzel a játékkal, szóval még totál analfabéta vagyok, ami a játékot illeti.
egy olyna problémám lenne, hogy nem tudok egymás mellett lévő földeket összekapcsolni. bekapcsoltam a terület létrehozása funkciót, összeszántottam egybe a két parcellát. Működik is a dolog, csak van, hogy mikor elindítom a droidot, akkor megy 5 métert és megáll... aztán 2 fordulóval odébb meg gyönyörűen végigmegy az 1. parcellától a 2. végéig. ( tehát sikerült összekapcsolni a 2 földet, csak van ahol a gép nem érzékeli folytonosnak ... azt mondom ráteszem a traki hátuljára a vetőgépet, "H", elindul a gép, aztán 5 méter múlva meg visszafordul...
másik eset: "Gyári" tábla, most vettem, 3-4x arattam rajta, aztán mikor bevetem, kihagy egy hatalmas négyzet alakú területet a tábla közepén

ezek mitől vannak, hogy oldjam meg?
-
Brucu
csendes tag
válasz
szildavid90
üzenetére
Próbáljátok meg hogy egyszer te egyszer a haverod csinál szervert !! Akkor mi van ??
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz
szildavid90
üzenetére
A befele iranyulo port lehet blokkolva, nem a kifele meno.
Tehat ha nem tudsz csatlakozni valakihez, akkor az ottani router / tuzfal beallitasait kene megnezni, mert az a gep nem enged befele iranyulo csatlakozast. -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
szildavid90
üzenetére
Router vagy tuzfal nem blokkol?
-
szildavid90
aktív tag
Hogyan lehet a játékban közösen multizni? Miket kell beállítani a multis résznél? A net sebességét is belehet ott állítani, azt mekkorára érdemes beállítani? Idáig sehogy sem jött még össze a multizás a haverommal pedig mind kettőnknek eredeti játéka van, nem értem, pedig máshoz meg tudunk kapcsolódni, de egymáshoz nem. Azért gondoltam, hogy valami beállítási probléma lehet. Tudnátok ebben segíteni?
-
Kenzan_Hun
csendes tag
hali nem találkozot valaki valami jo fajta mr-es szecskázoval?
-
őstag
őstag
válasz
xerses83
üzenetére
Megnéztem. Egyetlen terület az egész egyben.
Egyébként a kommentelők is panaszkodnak emiatt.
Létrehozni egyenként a földeket nagy munka és igényel némi jártasságot is. De ilyen mértékben eleve nem szabad belenyúlni más művébe. Amúgy sem érné meg a ráfordított időt. Sajnos ezt így kell szeretni. -
pokers
senior tag
-
őstag
őstag
válasz
tembopapa
üzenetére
ha mindenáron bálákkal akarod tölteni a keverőt akkor a legegyszerűbb a keverő pótkocsiba két kocka széna, egy szalma és a többi siló
ha az önjáróval akarod etetni őket, akkor kicsit trükközni kell, ~ 5000 l siló, egy kocka széna és a végére hagyd az egy kocka szalmát, ez így összesen 13.400 l lenne, de mivel túltölteni nem lehet így a szalma egy része kárba vész, de megmarad a helyes keverési arány -
xerses83
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyat szeretnék kérdezni, hogy van e arra lehetőség, hogyha alapból minden föld a tiéd akkor át lehet e szerkeszteni úgy, hogy megvásárolhatóak legyenek.Ha meg lehet csinálni, akkor leírnátok a menetét?
Előre is köszönöm! -
őstag
őstag
válasz
tembopapa
üzenetére
elvileg mindegy
de ha alapgépeket használsz akkor a körbála 6.000 l a kocka 4.200 l
az önjáró keverő 12.000 l a vontatott 18.000 l
így a körbála túl nagy a helyes keverési arány eléréséhezaz egész bálázás még mindig nem az igazi
javult a fizikája az utolsó patch óta, de alap gépekkel rakodni és szállítani (főleg a körbálát) nehézkes és unalmas, ha sok a tehened akkor marhára nem haladós az etetésük bálázással -
tembopapa
tag
Szasztok gazdák!
Melyik bálát - kocka vagy kör - tegyem a takarmánykeverőbe?

-
luise178
tag
ezt ismerem, köszi. azért nem akarom használni, mert belezavar a pénzügyekbe. előző mentésemen feltettem, és hirtelen minden bejelentkezésnél a semmiből lett 200 ezer euro plusszom. jól jött, de megöli a játékélményt.
majd 1 új mentést indítok ezért, és ki screenshot-olom.
szal köszi!
-
luise178
tag
szasztok!
nem tudtok valahol [ilyet] , csak titanium-osba? csak mert a gugli nem akart velem haverkodni

szeretném a multit kipróbálni, ehhez keresek egy tsz-t vagy segitséget.
köszi!
-
ObiGabi
aktív tag
Üdvözlet!
Engem is utolért az akadás szelleme, vagy inkább mumusa... Gondolt egyet a gép, vagy a game és bevágta a durcit... Na ekkor elgurult a gyógyszerem...
Gondoltam, gyökerestől fogom kigyomlálni ezt az akadást. Ezek kellettek hozzá: ásó, kapa, nagy kaland 
- Játék unistall és biztos, ami biztos, a korábbi mentéseket is töröltem (mondjuk ez felel meg az ásónak)
- A hátra maradt könyvtár törlése
- CCleaner-rel egy kis gyomlálás (ez a kapa)
- Regeditben rákeresve és kitörölve az összes Farming Simulator 2013-mas bejegyzés (ez meg a nagy kaland)
- Játék újra telepítése
- Javítások felrakása
- Modok visszamásolása
- Játszó indítása
- Beállításoknál minden maxra állítva
- MentésÉs igen! A kép, mint a borotva és nem akad!

Ja! És a VGA (ATI Radeon HD4870) újra rákapcsol, ha szükséges (megemelkedik a ventilátor fordulat száma).
Ismét élvezhető a játszó.
-
vhw
addikt
válasz
gnagydani
üzenetére
Kösz.
Hogy ezt miért nem írták le röviden valahova...
Új kérdés;
A Pöttinger Mex 6-ot lehet használni fogadott munkással?
Azt már olvastam valahol, hogy ha pótkocsit kötök utána, akkor nem. De ha üresen megy és én egy másik traktorral kísérem valamilyen pótkocsival, akkor megy magától, illetve "bele céloz"?(ha valakinek lenne valami jól bevált olcsó (~100-150k) mod gépe, amivel lehet kukoricát szecskázni, valamint netán még működne is fogadott munkaerővel megosztaná?)
-
ObiGabi
aktív tag
válasz
Wildgreen
üzenetére
A farmingsimulator-mods.info oldalon találsz még néhányat, de sok leírás nincs hozzájuk. Próbálgasd...
-
Wildgreen
aktív tag
-
pokers
senior tag
Srácok!
Hogy van az, hogy egy mod "specialization"-ei között nincs "lane", de mégis tapos?!?!

Ebben az esetben mit kell változtatni, hogy ne tiporja a termést? -
lacibacsi
addikt
válasz
fortschritt
üzenetére
Nem az számít, hogy mikor teszed be az MR módot, hanem a tény, hogy egyáltalán beteszed. Ha szaggat, akkor a géped gyengélkedik. Márpedig ez akkor is így lesz, ha újra telepíted a játékot...
-
fortschritt
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van hogy eddig nem volt a játékomba beillesztve ez a More Realistic Game Engine most beillesztettem a játékba és elkezdett szaggatni meg nehezen vált gépet. Na és arra gondoltam hogy letörölném a játékot és újra kezdeném már az elején betenném ezt a módot. Tehát az lenne a kérdésem hogy jobb lenne úgy a játék vagy úgy is szarakodna? Mert ha igen akkor nem kezdeném előröl a játékot. -
vhw
addikt
Leszedtem a hivatalos honlapról a két Unimog modot (U1200/U1600), annyi a problémám vele, hogy nem tudom változtatni a "platót".
Alapállapotban nincsenek fent az oldalfalak - nem tudok szállítani semmit.
Az "Y"-ra megjelenik a bal felső sarokban a parancs lista alján hogy Current body 3/3 - de nem hajlandó léptetni, végig 3/3 marad, a gomb nyomogatására egy-egy pillanatra felvillan ugyan a jobb alsó sarokban a kapacitás jelző sávnál hogy 0 (0%)... de csak ennyi.Bug? Én vagyok szerencsétlen?
-
tonnni1
tag
Bocsánat a hülye kérdésért, visszaolvastam de nem találom. Mi a termelés menete? Szántok kultivátorozok vetek permetezek aratok?
-
tonnni1
tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a játékot, de az aktiváló kódot sehol nem találom. Eredeti a játék, hol keressem?
-
pokers
senior tag
Erről beszélek

Nem kell ide MR mod, meg kutyafüle. Csak egy jó játékmotor
-
fRooStzzZ
senior tag
Termeszetesen en sem az eredetivel kezdtem..
Miert is adjak ki olyan valamiert penzt, ami nem jo, nem tetszik stb..
De ezzel szerintem sokan igy vannak.
Cod2-t is toltam egy ideig, azt megvettem eredetibe.. Elotte a cod1-et toltam 5 evig. Most 3-4k ora van a cod2-be..
De olyat nem fogok megvenni, es sztem sokan masok is (igaz ez nem egy draga) amiert kiadnak 10-15 ezreket, egyszer vegig tolja azt fel nap alatt, es annyi.. Ha az ember jatszik vele huzamosabb ideig, akkor igen vegye meg.
De attol fuggetlenul hogy eredeti vagy sem, ugyan ugy szaggat.. Mondom ezt mint eredeti fs tulaj.. -
lacibacsi
addikt
Sokan játszanak tört játékkal. Ez tuti. Főleg kicsiny hazánkban, meg a hozzánk hasonló jónéhány másikban, ahol ennek kialakult "kultúrája" van. A világ fejlettebbik felén azonban elenyésző a tört játék. Egyrészt az ottani fizetésekhez képest olcsók, másrészt ott keményen büntetik az illegális letöltést és használatot (lásd USA, Németország).
-
zolisx4
őstag
Szerintem itt szinte mindenkinek ez eredeti van ,hiszen 5000 Ft alatt megvehető ,sőt volt 1500 Ft is .
Ez nem egy olyan játék amit nem lehet megvenni,azt hogy mennyiből fejlesztik ,hát nem tudom ,szerintem a nem megfelelő fejlesztési irány a gond .
De ha nem így van akkor kijavít valaki. -
apach
senior tag
Figy srácok!
Most nem azért az egy húszért, de kérdem én. AKIK NEM VESZIK MEG, csak leszedegetik, és úgy elvannak egymagukban, akkor nincs miről beszélni. aki játszanak, szerintem több mint 50%-k törttel játszik!!!!!!! (fórumon kívüliekkel együtt értem!). Akkor hogyan legyen annyi lóvé, hogy egy JOBB fejlesztő embert felvegyenek a mostani helyére!? Miből? Abból tudnak gazdálkodni, amit a megvásárlók fizetnek érte összesen be! mellesleg, LS11 még sokkal jobb, mert annál nem igen volt ennyi baj vele! Igaz, a multi rész annál se volt túl rózsás. pokers am ma leszek, legalább is eddig még így van, de sose tudni anyós is mit talál ki.
Tehát, reméljük, hogy az LS15 sokkalta jobb lesz. Én meg, leszedem a 2.0 patch-t (ha nincs már meg), és újrateszem a game-t hogy kisebb gond legyen vele, ahogy pokers is írta, azóta rosszabb neki is tőle.
-
n0tr3adY81
aktív tag
Ha valakinek van sok fölös ramja, és nincs a mod könyvtára 10 giga, megpróbálhatja ramdiskről futtatni

-
pokers
senior tag
Tanulhatnának a készítők motort programozni.
Csak egy példa: az orosz gyerekek (vagy lehet, hogy rosszul tudom, és nem orosz) csupán támogatásokból olyan grafikás off-road progit írtak, hogy megszólal. És akadás mentesen, gyönyörűen fut: SpinTires
Ilyen terepviszonyok, és "viselkedések" jól jönnének a FS2015-be
-
őstag
őstag
nem használja ki rendesen, nálam is 40-50% (i3 ) a GPU sem megy 50% fölé (750 ti) very high grafika
folyamatosan meg van a 60 fps (vsync on) de egy gyors kameraforgatásnál, vagy amit írtatok a világítás felkapcsolásánál megakad egy pillanatra
kikapcsolt vsync -el van 120 FPS is, de van egy csúszás a képben
sajnos ennyire gagyi a játék motorja
nincs hatással az élsimítás sem, 8x -on (vsync on) ugyanannyi az fps mint kikapcsoltnál
persze vannak nagyon részletes textúrát tartalmazó mapok, ott folyamatos a mikrolag, grafikai beállításoktól függetlenül -
zolisx4
őstag
Nálam is SSD-n van az oprendszer és a FS2013 ,úgy láttam mintha több magot is használna ,de max 40-50 % de nagyon össze vissza megy ,nekem meg HT az í7 igy annyi vonal van hogy nehéz kihámozni belőle .
Szerintem erre nincs megoldás ,elég sokan játszanak vele ,nem tudom miért nem tudják megcsinálni. -
vhw
addikt
Kihasznál ez a játék több magot vagy csak egyet? (nem az első, sem az utolsó mai játék lenne...)
Én eddig csak az éjszakai lámpafelkapcsolásnál tapasztaltam kis megakadást... de aki anno sokat játszott a Stalkerrel... észre se veszi
-
pokers
senior tag
Ezeket én is meg tudom erősíteni.
Egy olyan hardveren, amin a Battlefield4 átlag 35-40FPS-sel high-on, a Tomb Raider átlag 50-60FPS-sel ultrán, a Grid2 stabil 60FPS-sel ultrán gyönyörűen fut, ott a Farming Simulator 2013 beszaggat, gyakran 20 alá esik az FPS
Valamit segített, hogy átraktam Win7 kompatibilis módba, de még így is messze elmarad a játszhatóság a fent említett játékokétól.
Ja, és nálam is SSD-n van az oprendszer és a FS2013 is.És mindez azóta van, hogy kijött a 2.1-es patch megfigyelésem szerint.
Szóval tényleg egy rakás x@r az optimalizálása ennek a játéknak.
Új hozzászólás Aktív témák

- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Gaming notebook topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Robogó, kismotor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Le Mans Ultimate
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Wifis fèlkonfig! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Arról nem is beszélve, hogy a kockabálák ide-oda csúszkálnak, mintha nem lenne súlyuk, nem lehet beleszúrni a bálaemelőt, mert odébb tolja a bálát, aztán kergetőzzé' vele..

nem jött össze sajna nem rajtam múlt!!