Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt...
tag
Huhh de rég voltam már erre, de jó látni hogy megvannak még a régi arcok!

-
lacibacsi
addikt
válasz
Wildgreen
üzenetére
Nem jól értelmezed.
A mentéseket ne bántsd! Nem azok lassítják a géped. A mod mappa tartalma lassítja. Ha az állandó map-od az 1-es mentésben van, akkor ha a mapot kiveszed a mod mappából (Ctrl+C, Ctrl+V valami más 'ideiglenes' mappába), a játék indításakor az egyes mentés helyén azt látod, hogy nincs ott megkezdett játék. De ez nem igaz, mert a mentésed ott van, csak mivel a játék nem találja a hozzá tartozó map-ot, úgy értelmezi, hogy nincs... (lehet, hogy bonyolult, de egyszerűbben nem megy...
)Ezután a mod mappába berakott új térképet indítsd el a 2-es mentéssel. Játssz! Ha meguntad, akkor kilépsz a játékból, kiveszed az új mapot, beteszed az állandót. A játék indítása után azt fogod látni, hogy az 1-es mentés helyén ott van az állandó mapod mentése, a 2-esen pedig nincs semmi (de ezt már tudod, hogy ott van az csak nem látszik).
Így meg tudod csinálni azt, hogy akár 30 különböző map-od lehet, 30 mentéssel, de egyszerre mindig csak azt látod, amit éppen használni akarsz.
Vigyázz! A mod mappa tartalma csak a játékból kilépve módosítható! Tehát, ha megunod az egyik térképed, akkor mindig ki kell lépni a csere előtt.
A kisebb méretű mapok (mondjuk 100 MB alatt) azért nem okoznak akkora lassulást, hogy ne lehessen belőlük 3-4 darabot megtartani. Arra is figyelj, hogy a gépek között is van ám jónéhány (főleg az "ezerfunkciós" csilivili, agyontextúrázott mod-ok ilyenek), ami nagyon visszafogja a gépet.
-
lacibacsi
addikt
válasz
Wildgreen
üzenetére
Nem a mentések számával, hanem a mods mappa tartalmával lehet nálad a baj. A program ezt olvassa be induláskor. ha túl sok mod-ot raksz be, akkor akadhat. Ha jellemzően egy térképen játszol, akkor csak az legyen a mod mappában a többi térképnek csinálj egy újat (mondjuk "mods archiv" néven) és abba pakold őket. Amikor játszani akarsz velük, akkor csak vissza kell tenni és mehet. Egy dologra kell nagyon figyelni! Ha indítasz egy játékot az X térképpel a 10-es mentésen és kiveszed ezt a térképet, akkor a 10-es mentésnél nem fogsz látni semmit. Ha itt véletlenül indítasz egy új játékot, akkor ugrik az előző mentés. Ha vigyázol és nem teszel ilyet, akkor a térkép visszahelyezése után ismét láthatod a mentésed és folytathatod a játékot.
-
Wildgreen
aktív tag
Sziasztok! Egy hülye kérdésem lenne! Hogy tudom pl. az asztalra a mods mappát kimásolni hogy mikor legközelebb vissza teszem meg legyenek a mentések! Csak azért kérdezem mert gyenge a gépem és nem bír el egyszerre több mentést! Másoljam egy mappába vagy úgy vágjam ki? Lehet hülyén hangzik a kérdés de nem értek hozzá! Van egy map amin állandóan játszok és ha ki akarok egy másikat próbálni akkor az már akad!
-
pavika
tag
Azt esetleg tudja valaki, hogy mit kellene átírni, vagy szerkeszteni kultivátornál, mert szántás texturát hagy maga után. Tudom egyszerű lenne másikat keresni, de ha már felmerült egy probléma, akkor meg szeretném oldani.
-
FrezeR
senior tag
válasz
szildavid90
üzenetére
Innen vettem meg. Bár akkor kicsit olcsóbb volt még.
-
lacibacsi
addikt
válasz
Wildgreen
üzenetére
Nem vagyok GE szakértő, de azt tudom, hogy a pótkocsi modellekben meg van határozva egy olyan tér a pót felett ami ha találkozik az ürítő szerkezet (kombájn, rakodó, siló, stb.) hasonlóan meghatározott terével, akkor indul meg és lesz sikeres az ürítés/töltés. Valószínűleg a pótod és a kombájnod ezen terei csak így találkoznak. GE-ben tudod javítani, ha tudsz benne szerkeszteni.
-
Wildgreen
aktív tag
Sziasztok! Töltöttem le egy pótot! HW 8011 de ha oda állok a kombájn mellé nem ürít bele csak a pót szélén! Olyan mintha mellé folyna! Ez a pót vagy a kombájn hibája? Ki lehet ezt valahogy javítani? Mert nagyon bejön a pót! Innét töltöttem le!
http://www.fsportal.hu/mod.php?id=2274&&page=1 -
LaMazZz
tag
Sziasztok!
Valaki megrendelte már a FARMING SIMULATOR 2013 OFFICIAL EXPANSION 2-őt?
Elég ha az alap játék meg a titanium megvan és akkor ez is működni fog ha feltelepítem, más nem kell hozzá ugye? (Eredeti minden) -
Wildgreen
aktív tag
Szia! Nézd meg ezt a mapot! Szerintem nem rossz!!
http://ostermelo-agrarteam.hu/index.php?option=com_jdownloads&task=view.download&cid=2276&Itemid=271#leírás
De ha magyaros tsz-es mapot keresel akkor tudom ajánlani pl: Patakfalva vagy Nádasfalva! Videót is találsz róluk a youtube-on!! -
sunone
aktív tag
igen, köszönöm, több oldalon találtam valóban sok map-ot, de a csatolt képek alapján néha nehéz megállapítani, hogy milyen felépítésű a map;
azért kérdeztelek titeket, hogy ha valakinek van konkrét tapasztalata, játszott ilyen falusias-tanyavilágos szerkezetű mappal, akkor annak a nevét bedobhatja,
de valóban nem szeretném, ha mindenki random belinkelné az első néhányszáz google találat eredményét

-
apach
senior tag
googleba írd be hogy LS13 map mods
ennyi és telepakolja a különbözőbbnél különbözőbb oldalakkal neked, mindegyiket ÚJ ablakba nyisd meg, (kivéve ami netán ugyan az az oldal), aztán válogathattok képekkel kipakolva.de felmehettek a modhoster.com oldalra is, ott tuti van több kép is egy egy mapnál, és megnézegethetitek és ha tetszik, letölthetitek. egyszerűbb, mint ha telepakolgatnánk több száz map linkjével az oldalt itt.
próbálhatjátok akár ezt is pl. mods/freimersdorf
-
sunone
aktív tag
Szeretnék javaslatot kérni térkép modra, minél városiasabb/falusiasabb (sok utcával, házi kertekkel, vagy sűrűbb tanyavilággal), annál jobb..., fiamnak lesz, köszönöm.
-
apach
senior tag
válasz
Tamás9000
üzenetére
Ezeknél a vezióknál, a TAM leguan verzióssal NEM tudod csatlakoztatni az asztalt egyenlőre. legalább is én mér nem találtam olyat, pedig állati jó volna mert 780 lexijeinkhez kéne. a másik fajta kocsinál már többnél is lehet, pl nekünk a 780 hoz 600 lexi pakkból kivett kocsi és asztal van. így tudjuk csatlakoztatni.
-
gabitó
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy traki hangját lehet e növelni ill hangosítani mert nagyon halk a "többihez" képest.
-
Tamás9000
újonc
Szasztok!
Claas Lexion 770 TerraTrac kombájnt töltöttem le a játék hivatalos oldaláról és a gondom az lenne hogy amikor a vágóasztalt felrakom az asztalkocsira szép lassan elkezd róla lecsúszni. Bizonyos helyekre egyszerűbb lenne asztalkocsin húzni az vágóasztalt de így csak folyton elhagyom még ha lassan megyek is, sőt álló helyzetben is szép lassan lecsúszik róla
-
tembopapa
tag
Véreim,mi a mák az hogy"Nincs több hely,adjak el valamit." Most szívat a game???

-
hungabi87
csendes tag
Sziasztok!
Most jutottam hozzá ehhez a király játékhoz eredetiben, egyedül nem olyan élménydús, szóval játszótársakat keresek!
Tisztelettel: Hungabi87
-
Brucu
csendes tag
Engem pici szögletes alapú szántóföldes modern map érdekelne !!
-
válasz
Draxton
üzenetére
Nincs olyan, hogy "legjobb map"!!
Mindenkinek mást jelent a legjobb.
Vannak modern kinézetű/régimódi, kicsi/nagy, dombos/sík, szabályos/szabálytalan alakú földek stb
Nézegesd a képeket és amelyik megtetszik azt töltsd le:
LS2013.com
Modai.lt
Modhoster.com -
Draxton
újonc
Melyik a legjobb letölthető map?
-
traktorista
újonc
FS 2011-et akartam újra telepíteni nosztalgiából, az még sikerült is, de a platinum tartalmat nem rakja fel. Az üzenet: "online activation limit exceeded". Mi lehet a gond? Dobhatom el az eredeti dvd-t?
-
ObiGabi
aktív tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Hello!
Itatni nem kell őket, ennivalójuk meg van. De nem hagyott nyugodni a dolog, ezért kipróbáltam az alaptérképen és az általam használtan is, hogy az 50 bari hogy teljesít. Az eredmény meglepő lett: 11 nap kell mindegyik térképen ahhoz, hogy összegyűljön egy raklapnyi gyapjú.
Azt hiszem nem ebből fogok meggazdagodni...
-
őstag
őstag
át lehet írni, de ha növeled a tömeget, akkor kevés lesz a nyomaték, valószínűleg nem tudja magát kiforogni így a végsebesség is csökkenni fog és a gyorsulás is romlik, ezt is be kell lőni utána
legegyszerűbb ha első körben a modell tömegét növeled editorban, és a súlypontot is kis mértékben előre lehet tolni az xml -ben, de ezek a kis változtatások nem lesznek látványosak nehezebb eszközöknélegyébként létezik orrsúly régi (front hidraulika nélküli) traktorokra is amennyiben van rajtuk elől vonószem
ez a legegyszerűbb megoldás -
őstag
őstag
válasz
lacibacsi
üzenetére
gyári gépet akarsz átírni? azt nem javasolt.
amúgy a vonóerőt növelheted a nyomaték növelésével is, illetve az előremeneti áttétel növelésével
előbbi esetben a gyorsulás irreálisan megnő - elvileg ezt csökkentheted - utóbbi esetben a végsebesség csökken -ez is kompenzálható pl. a maximális fordulat emelésével, de ahhoz meg hozzá kéne igazítani a hangmagasság változást is különben zavaró lesz az egész
egyébként ahogy vhw felvetette a tömeggel is lehet operálni, a nyomaték növelést ellensúlyozhatod a kerekek tömegének kis mértékű növelésével, illetve editorban a teljes modell tömegét is lehet növelni ésszerű határokon belülaz egész folyamat sok próbálgatást igényel, a változtatás nagy valószínűséggel a vezethetőség rovására megy
-
lacibacsi
addikt
Elveimet feladva, egy kis csalást szeretnék megtenni... Egy alapból kis teljesítményű, régi traktorral szeretnék vontatni egy nagy befogadóképességű pótkocsit. (Ne kérdezzétek, hogy miért! Egyszerűen így viszket az oldalam.) Mit és hogyan kell átírnom a gép xml-jében, hogy képes legyen nagyobb tőmeg mozgatására is? Tényleg nem kell, hogy életszerű legyen, csak bírja húzni a cuccot! Köszi.
-
larpi
tag
A legtöbb map-on nincs, a rendfelszedő kocsival összeszedett füvet úgy is lehet felhasználni mint ha széna volna pl: keverő üzemben. A kimondottan bálás széna felhasználáshoz kell előállítani a szénát, mivel a füvet nem lehet bebálázni. Egyszer találkoztam egy olyan mod-dal ami bálázta a füvet, de az be is fóliázta és a végeredmény siló takarmány lett.
-
ObiGabi
aktív tag
Üdv!
Lehet-e állítani és ha igen, hogyan, a báránybunda "termelését"? A Bauern Glück térkép esetében azt érzem, hogy az az 50 bari, ami indulás óta a birtokomba van, szexel gyapjút növeszteni. Elég régóta gyűröm a térképet, de még mindig nem jött össze egy raklapnyi.
Ötlet, javaslat?
-
vhw
addikt
Van valami lényegi különbség a fű és a széna között a játékban? (ami miatt megéri foglalkozni a szénával - a total mixed ratio-s etetésen kívül)?)
Vagy csak annyi, hogy több munka van a szénával és akár be lehet bálázni? -
vhw
addikt
Én a hivatalos honlapról elérhető Merci Unimog-okat használva vettem észre.
Olyan ~2-4 mph különbség. -
vhw
addikt
Mostanában figyeltem fel rá (hogy sok terményt szállítottam); az valami feature lehet, hogy a mezőn, földúton... gyorsabban (magasabb végsebesség) mennek a gépek, mint aszfalton?
-
tembopapa
tag
Sziasztok!
Valahol láttam egy olyan 4 termény tárolós képet amelyik átlátszó és digit kijelző van mindegyik alján. Tudtok erről valamit?
Köszi az infót!

-
Wildgreen
aktív tag
Szia!! Az alap játék 2 ezer forint!! Ha délelőtt adod le a rendelést másnap ott a game!
http://www.576.hu/webshop_list.aspx?Platform=index&CategoryID=&PriceInterval=0&HardwareCategoryID=&TitleCategory=0&SearchText=Farming_Simulator_2013&IsSearch=1
Bocs! Most látom hogy nincs raktáron! -
sgg
tag
Sziasztok, segítsetek, hol lehetne olcsón beszerezni még az alap verziót, mert már sehol sem találom.
2 db kellene, mert LAN-on szeretnének játszani a gyerekek, és nagyon nem mindegy, hogy 2000 ft, vagy éppen 4000 ft most a titanium edition.
Köszi
-
Wildgreen
aktív tag
Sziasztok!! Van olyan kombájn ami csövesen szedi a kukoricát? Vagy olyan map ahol ilyet lehet eladni? Mert én még nem találkoztam vele!
-
pavika
tag
Ha bemásoltad, akkor már működik minden map-on. Ebben a zip fáljban van egy ertrag.lua fálj. Szövegszerkesztővel nyisd meg. A desc.literPerSqm = után i számot írd át nagyobbra vagy kisebbre és mentsd el. Ha nagyobb számot adtál meg akkor több lesz a terméshozamod.
A desc.seedUsagePerSqm = itt pedig azt tudod beállítani, hogy mennyi vetőmag fogyjon vetés közben. Csak azok a növények terméshozama változik, amit a script tartalmaz. Ha valamilyen növényt nem tartalmaz (multifruitos a map-od), akkor egyszerűen csak írd be. Vagy csak töröld ki belőle a növényt, amit nem akarsz változtatni. Remélem érthető volt. -
failed
tag
csak nektek
youtube -
pavika
tag
A rottal mapban most hirtelen én sem találtam meg. Én ezt a külön álló scriptet használom, hogy beállítsam a terméshozamot.Ez lenne az.
-
pokers
senior tag
Az odáig rendben van, hogy a Long Castle v4 mapban megtaláltam ezt a scriptet, de az elsőnek linkelt Rottalban nem

Sőt, átnézve a letöltött többi mapot, egyikben sem találtam, pedig átnéztem az összes lua scriptet, de egyikben sem volt "desc.literperSqm".Vagy valahol máshol tárolódik?
-
pavika
tag
válasz
ladatuning20
üzenetére
Nem értem miért kellene letiltani, hogy a játék elérje az internetet. Azt a játékban nem hiszem, hogy meg tudod oldani. A számítógépen a tűzfalon kell letiltani, hogy a játék ne érje el az internetet.
-
Draxton
újonc
Hali. Vogelsberg ebben a mapban h szedem ki a tárolóból a gabonát mert nem sikerül rakodóval? Előre is köszi.
-
ladatuning20
csendes tag
Üdv!! azután éreklödnék hogy hol tudom le tiltani az internetet hogy ne használja a játék?? Köszi!!
-
Roland997
újonc
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy mit kell letöltenem ahhoz, hogy magyarul legyen a Farming Simulator 2013.
-
pavika
tag
Megnéztem a térképeket. Jól sejtettem. Mindben van egy script, ami a termés hozamért felelős. Például a második linkelt mapban (long castle v4) earnings.lua néven lehet megtalálni. Ha szövegszerkesztővel megnyitod láthatod, hogy minden növény szerepel benne. Rögtön az elsőnél az árpánál 60-as érték szerepel, ami nagyon sok. A alap térképek 1 és 2 értékre vannak beállítva. A 60-at írd át 2-re és akkor nem fog megtelni a kombájn 5 méter után. Amúgy ebben a scriptben lehet azt is szabályozni, hogy a vetőgépből mennyi vetőmag fogyjon vetés közben. Remélem érthető volt.
-
Roland997
újonc
Nekem az a problémám, hogy amikor letöltök egy módot, akkor azt nem akarja aktiválni a játékba. Így aktiválo: A letöltött fájlt berakom a Dokumentumok-ba utána aMy Games-be majd a Farming Simulator és utána azon belül a Mods mappába. Ezután amikor belem,egyek a játékba nincs meg benne a mód amit letöltöttem. Nem tudom, hogy miért aktiválja.
Üdv. 
-
Roland997
újonc
válasz
SparrowHUN
üzenetére
Hello. Amikor elvégeztem a bálázást, akkor, a felszedett bálákat hova rakjam le? Kell egy külön épület hozzá?

-
pokers
senior tag
válasz
lacibacsi
üzenetére
Ezeket mind tudom.
A zöld szín nem befolyásolja a terméshozamot, csak az ilyen-olyan trágyázás, permetezés, az alap növényeknél ez szerint.Ennek ellenére továbbra is idegesítő, hogy 5 méterenként megtelik a kombájn, bármilyen növényt aratok.
Azt figyeltem meg, hogy multifruitos mapoknál hamarabb előfordul.Mod probléma nem lehet, mert ugyanaz a kombájn a belga map mentésemen hibátlanul arat.
Eddig a neten se találtam megoldást, de még olyat se aki szóvá tette volna. Ezexerint mindenki átírja a kombájn kapacitását, osztjónapot

-
lacibacsi
addikt
válasz
tembopapa
üzenetére
Ugyan már Papa! Nézd az előnyös oldalát! Így legalább nem rontja a szemed a sok gigapixel, meg az élsimítás! Egyébként amíg nem kóstoltad a nagy felbontást, nem is fog hiányozni. Én is el voltam így sokáig, mégsem volt semmi gondom. Persze most, hogy nemrég videókártyát fejlesztettem, azonnal megszerettem én is a külsőt és a gyorsaságot is, de tudom, hogy enélkül is lehet élni. Amikor meg hirtelen rádszakad a Szerencsejáték Zrt, majd veszel egy erősebb gépet...
-
lacibacsi
addikt
Trágyázás, permetezés növeli a terméshozamot. Ha a legsötétebb zöld állapotban aratsz, akkor is nagyobb a hozam, mint a világoszöldben. Eső, pláne jégeső csökkenti a terméshozamot. A "kombájnhossz"-t egyébként csak egyféle növény esetében nézd, mert különböző növényeknél eltérő a terméshozam.
-
tembopapa
tag
Sziasztok Kollégák!
AMD Phenom 9550 Quad-Core proci, 3,2 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 260, jelenleg ez a konfigom és egy darabig marad is, nyugdíj előtt munkanélkül nem is lehet fejlesztenem.
-
pokers
senior tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy bizonyos mapokon olyan bő a terméshozam, hogy még a gyári kombájnok is az alap növénnyel egy kombájnhossz alatt megtelnek

Először azt hittem, nálam van a probléma, hogy valami mod bekavar, ezért teljesen legyalultam a játékot a gépről, még a registry-ből is kigyomláltam, majd újratettem, de a "hiba" továbbra is megvan.
Van valami ötlet, hogy mi okozza ezt a jelenséget?
-
luise178
tag
igen, jól láttad, rosszul álltam a dologhoz. most már minden világos. köszi a választ.
végeztem 1 tesztet, vetten egy erőművet, és 1 napig figyeltem a termelést:
a szélkerék 48.000 eurot hozott, míg az ára 1,2 milla, a napelem 4560 eurot, míg az ára 125 ezer euro.ez azt jelenti, hogy a szélkerék 25, a napelem 27 nap alatt térül meg. titanium alatt végeztem gyári pályán.
ui.: a szélkeréknél ha bank of hagenstedt segítségével veszed a kereket, a nyereségnek pont a felét viszi el a kamat. szal 50 nap alatt térül meg. na meg persze a termény ára...

Új hozzászólás Aktív témák

- VGA kibeszélő offtopik
- Bittorrent topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Parkside szerszám kibeszélő
- E-book olvasók
- One mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- Alienware 16 Aurora - 16" 2560x1600 120Hz, Intel Core 7 240H, RTX 5060, beszámítás!
- Alpenföhn Ben Nevis processzorhűtő
- Eladó konfig! I9-14900K 2TB SSD 32GB DDR5 RTX5070 12GB!
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 A3000 4GB /1,5 Millió/
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Üdv.