- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondics
csendes tag
Segítséget kérek a következőhöz. Van egy heti naptár. Minden héten törlődik az A1-A7.Minden nap megadok egy pénz összeget. Hétfő A1 kedd A2 szerda A3 és így tovább vasárnapig A7 celláig. Ezeket számolja össze a B1 cellába. Ez eddig megy, nincs gond. Viszont az eddig összeadott pénz összege nullázódik, ha új hét kezdődik és a A1-től A7-ig törlöm a cella tartalmát. Új hét lévén a B1 összege onnan kell emelkednie vagy csökkennie ahol abba hagytam, kitöltve előző hét A1-A7 celláktól. Vagyis azt szeretném, ha megjegyezze a vasarnapig beírt összeget és onnan folytassa a kóvetkező A1-A7 beírásával
Remélem érthetően magyaráztam el -
ricsi99
addikt
Sziasztok
Office 2003
Egy exel file ban itt vannak magyar szavak
Nekem ezek úgy kellenének ,hogy ne legyen benne ékezet.
(ha lehet nagybetű se de az nem olyan lényeges)
Elméletileg valami makróval meg lehet csinálni de én nagyon láma vagyok az exelhez
Megcsinálná nekem valaki?Ricsi
-
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Lehetséges olyan szűrést csinálni, hogy csak azokat a cellákat mutassa, melyek tartalmaznak betűt?
pl. 30364310D -
BullZeye
veterán
Milyen függvénnyel a legegyszerűbb a szavak jobbról balra történő 4. karaktert kinyerni?
Ezt szeretném a lehető leg erőforráskímélőbb módon:
Labda = a
Répa = r
microsoft = sJobb függvény az utolsó X karaktert írja ki..
Jobb és Bal függvény kombinációjával megvan az eredmény, de ennél jobb megoldás nincs véletlenül?
-
McArtois
csendes tag
A konkrét feladat:
Van több formázott (látvány elemekkel felturbózott) nagyker árlistám és abból szeretnék egy klasszikus/egyszerű adatbázist (táblázatot) létrehozni, amiből felépíthetném a webáruház alapját. Mindezekhez szeretnék makrót készíteni, hogy az időről időre érkező újabb csicsás listákat a lehető legegyszerűbben tudja kezelni a majdani kolléganő. (bár lehet, hogy rajtam marad, mint a szamáron a fül)Ami már nem konkrét, de előre mutató:
Aztán rátaláltam az általad is küldött linkre, ahol szembe jött velem a cellák egyesítése és felosztása. Nyilván nem formai, hanem inkább tartalmi szempontból. Persze mindez újabb gondolatokat ébresztett bennem, hogy akkor még mi van a KuTools tarsolyában?Dióhéjban ennyi....
-
McArtois
csendes tag
Szia!
Köszönöm a válaszod. Szétnézek az oldalon, amit ajánlottál. Az angolom alap, az excelem felső-haladó. Csak gondoltam magyarul hamarabb megértem, megtalálom amire szükségem lehet.
De nálam az is opció, ha valaki magánóra keretében felvilágosítja az elmémet és ezért cserébe némi áldozatot is vállalok. :-) -
ace05
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Példaként van egy oszlopom amiben 50db különböző szám van. Hogy listázhatom ki a 10 legkisebbet?
-
McArtois
csendes tag
Szeretnek segitseget kerni! A Kutoolsrol szeretnek tobbet olvasni pl. "kisokos" formaban. Fuggvenyei leirasa, hasznalhatosaga,, ..... mit-mire? Elsosorban magyar nyelvu leirast keresek. Konyv, pdf, link, ....
Elore is koszonom. -
lappy
őstag
Amit írtam képlet az korlátozott oszlop cellákra igaz. Ez nézi hogy a teljes tartományban az ok szó szerepel-e (ez lesz az a minkalap) . Az érvényesítés pedig a másik munka lap (ez a b minkalap) két cellajara igaz.
Elsőnek a g2 re veszed fel a félteles formázás szerint. A képletet atirva természetesen. Majd ezt formátummásolással a g5 nek is atadod. -
gn86
újonc
Köszönöm szépen a választ, Lappy! Sajnos minden cella piros lett, az is, ami az "ok"-ra vonatkozik. Lehet, hogy rosszul csináltam valamit?
-
gn86
újonc
Bocsánat az előzőben rosszul írtam. G2-es és G5-ös cellája legyen piros.
-
gn86
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni feltételes formázás témában. Van két munkalapom. "A'" munkalapon szavak szerepelnek a cellákban. Azt szeretném, hogy ha "A" munkalap C oszlopában valamelyik cellában nem az "ok" szó szerepel, akkor a "B" munkalap általam megadott oszlopában a hozzá tartozó cella piros legyen. Pl.: Ha "A" munkalap C2-es és C5-ös cellájában nem az "ok" szó szerepel, akkor "B" munkalap G2-es és G5-ös oszlopa piros legyen. Gondolom, hogy a feltételes formázás lenne jó. Próbáltam úgy, hogy kijelölöm a B munkalap G oszlopát, és ez legyen a képlet benne: (=A!$C$1:$C$40<>"ok" ), de sajnos ez nem működött. Köszönöm előre is a segítségeteket!
-
Triathlete
senior tag
Sziasztok!
Hogyan lehetséges megoldani, hogy a legödüő kiválasztó menü átméretezését megjegyezze? Arra gondolok amit egy sima szűréskor használok. Köszönöm előre is! -
lappy
őstag
válasz
andreas49
üzenetére
Itt van egy ilyen kód amire szükséged van
Sub InsertRowsAtCursor()
Answer = InputBox("How many Rows to insert? (50 Rows maximum)")
NumLines = Int(Val(Answer))
If NumLines > 50 Then
NumLines = 50
End If
If NumLines = 0 Then
GoTo EndInsertLines
End If
Do
Selection.EntireRow.Insert
Count = Count + 1
Loop While Count < NumLines
EndInsertLines:
End Sub -
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Teljesen új vagyok makró készítésben, ezért kérek segítséget:
Sub Makró0()
'
' Makró0 Makró
' sor beszúrás
'
' Billentyűparancs: Ctrl+n
'
Range("C1250:C1276").Select
Selection.EntireRow.Insert
End Sub
Nekem arra lenne szükségem, hogy ahová kattintok, ott megadott számú üres sort szúrjon be. Ez a felvétel alapján a C1250:C1276 tartományban végzi, nem pedig ahová az egérrel belépek.
Köszi a segítéget előre is -
Delila_1
veterán
válasz
customer114
üzenetére
Szívesen.
Remélem, utána néztél a két függvénynek, és legközelebb egyedül is menni fog. -
Delila_1
veterán
válasz
customer114
üzenetére
-
customer114
őstag
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Ha le van védve a projekt, akkor nem tudsz újabb makrókat hozzáírni.
Az Adatérvényesítés megoldható több szinten is, a választástól függően, nem feltétlenül kell egy listában lennie minden lehetőségnek. A kategóriákhoz tartozhatnak külön-külön alkategóriák.
A színezés lehetséges feltételes formázással.
Ha lenne valami egyszerűbb mintafájlod - ami csak ezeket a dolgokat tartalmazza - talán többet is tudnánk segíteni.
Üdv. -
HREH
senior tag
Biztos, hogy használ (.xlsm formátumú), de ha megnyitom a makró fület, akkor teljesen üres az ablak, egy makró sem látszódik... gondolom le van jelszavazva.
(#45046) Fferi50
Jó lenne, de a második kérdés akkor is fennáll, hogy hogyan kéne megoldani.
Azért kéne az én példámban lévő menü, mert ott szépen kategorizálva vannak a lehetőségek (ahogy látszik is), így Data Validation-nél csak egy listából lehet kiválasztani, ami eléggé zsúfolt. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
pero19910606
üzenetére
Szia!
Szerintem arról van szó, hogy a diagram első sorozat színe kék, második sorozaté narancs és így tovább. Tehát amikor csak 1 sorozatot választasz ki, akkor az első sorozat színével jelenik meg.
Ha narancsnak szeretnéd látni, akkor át kell rendezned, hogy a budapesti telephely legyen az első.
Tehát nem telephelyhez, hanem a sorozat helyzetéhez van köze a megjelenítés színének.
Üdv. -
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Halmozott kimutatás diagramokkal kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Az alábbi formában jelenítem meg a szükséges adatokat:

Ez a diagram Slicer-el szűrhető, telephelyenként, időszakra stb...
Ha viszont csak egy budapesti telephelyet szeretnék megnézni és kiválasztom slicer-el (pl.ami a fenti diagramon narancssárgával van jelölve), akkor ez a budapesti telephely csak simán az alap kék színű formátummal jelenik meg, nem tartja meg a narancssárga színt.Biztos, hogy beállítás kérdése lehet, mert egy másik diagramon, ahol az out of stock arányt jelenítem meg, tökéletesen működik: (Halmozott diagramon, szintén narancssárga)

Leszűrve arra a telephelyre, és gyönyörűen narancssárga marad:

Tudja esetleg valaki, hogy mi lehet ez a beállítás?
Nagyon köszönöm előre is!!
Üdv!
Pero -
HREH
senior tag
Sziasztok!
Van egy mintatáblázatom, amelyből szeretnék sajátot csinálni.
Beosztás, Adatok ill. Opciók munkalapok vannak.
Az Opciók munkalapon találhatóak a Beosztás munkalapon található lenyíló menü elemei, a következőképpen, a harmadik oszlopban a rövidítésekkel: link (ez tehát az Opciók munkalap)
Ehhez kapcsolódik a lenyíló menü, amely így néz ki: link (ez pedig a Beosztás munkalap)
Ahogy látható az első képen, a "Change day start time" opcióhoz tartozik 8 lehetőség. Ugyanígy a "Day offs" opcióhoz az első képen látható 5 lehetőség tartozik.
Az alábbi képen látható a beosztás: link
Minden naphoz meg lehet adni az adott napi beosztást/kezdési időpontot/szabadságot, stb.Első kérdés: hogyan lehetne ezt megcsinálni (a lenyíló listát) teljesen nulláról, bővíthető formában (tehát az Opciók munkalapon látható elemekkel)? Alapesetben ugye ez a jobb-klikkre megjelenő menü, nekem ehelyett kell a második linken látható lenyíló menü.
Adatok munkalap: a Beosztás lapon, ha kiválasztottunk egy lehetőséget, akkor a kiválasztott lehetőség rövidítésének kellene megjelennie a megfelelő cellában az Adatok munkalapon, tehát ha a felhasználó kiválasztja a Beosztás munkalapon a C6-os cellában a "Days off" opciónál a második lehetőséget, akkor az Adatok munkalapon a C6-os cellában jelenjen meg a d2 szöveg. Itt jön a csavar, hogy több lehetőség is választható kellene hogy legyen, de opciónként csak egy darab, azaz pl. a "Day offs"-ból is csak egy darab lehet, de kategóriánként lehet többet is választani.
Tehát, d2,d3 nem szerepelhet, mivel mindkettő a "Days off" kategórián belül van, d2,s1 viszont igen, mivel külön kategóriában vannak. Az adott cellában lévő rövidítéseket vesszővel kellene elválasztani, itt egy példa: link
Pluszban a Beosztás munkalapra menne színezés/mintázat a választott lehetőség függvényében, hogy azokat összesítve könnyen látható legyen a színek alapján, hogy ki mit választott, így: link
Második kérdés: ezt hogyan lehet megcsinálni?Tudom, hogy ez rengeteg infó így egyszerre, előre is elnézést a topiklakóktól, de ez olyan eset, amivel még nem találkoztam, így ötletem sincs, hogy hogyan lehetne megoldani. Lehetőleg minél kevesebb makróval kellene, nem igazán dolgoztam még velük.
Előre is köszönöm, aki esetleg tudna ebben segíteni!!
-
tamasgal
senior tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Igen hálozatban van és sokminden fut rajta, de a file az a gépen van, megnyítottam a task managert és a prociból és ramból alig fogyaszt valamit a gép a háttér folyamatokhoz és az excel is csak 30% proci használatot harap ki belőle, ramot meg kb 100MB-ot. Majdnem 2 órát szöszölt míg ugyan ez a táblázat másik gépen lefutott 10 perc alatt. Rejtélyes ügy, remélem, hogy a céges IT dolgozók megoldják neki mert az életét a gép előtt tölti így.
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehet, hogy a feleségem céges gépe rettenetesen lassan számol ki egy agyonképletezett táblát, ugyan ezt a táblát másik hasonló kategóriájú gép negyed idő alatt megteszi. Megnéztem, számolás közben alig használ ramot és a proci is csak 30%-on pörög. Valamiért olyan ráérősen csinálja. Van ötletetek? Köszönöm szépen
-
Fferi50
Topikgazda
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! Nyomon szeretném követni a munkámat, ezért elkezdtem rögzíteni egy excel munkafüzetben hogy mikor mit és meddig csináltam. Amikor számolni szerettem volna akkor elég furcsa dolgot tapasztaltam. Ha Pl dolgozok 23:00-tól reggel 4:00-ig akkor úgy kell megadnom az excel számára hogy 23:00-tól dolgoztam 27:00-ig, mert ha 04:00 adok meg neki akkor az az napra számol és kijön hogy minusz 19 óra.
Nem lehet rávenni valahogy az excel hogy ne kelljen 24 órán túl számolni? Akár úgy hogy a teljes dátumot beírom pl 2020.10.01 23:00:00 -tól 2020.11.02 4:00-ig. Próbáltam megoldani ezzel, de az excel 1900-tól számol.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Megakadtam. Nem sikerül elérnem a következőt.
Pl. ha I oszlop cellája kisebb mint a G oszlop azonos sorában lévő cella értéke akkor pl. legyen piros a számok színe.
Az sikerült , hogy cellánként/soronként megadom a feltételes formázást
de ezt az egész I oszlopra szeretném alkalmazni.
köszi a segítséget -
Fferi50
Topikgazda
-
Grass
aktív tag
Szeretném a cellaformázáson belül a custom résznél beállítani hogy a számok az alábbiak szerint jelenjenek meg.
- az ezres szeparálás vesszővel történjen
- egész számra kerekítsen és ne legyen tizedes megjelenítés
- a negatív számot zárójelben jelenítse meg tegyepozítív szám megjelenítése: 1,234,567
negatív szám megjelenítése: (1,234,567)Mit kell ehhez beütnöm a custom szekcióba? (végignéztem a megjelenített verziókat de egyik sem jó)
Előre is köszi! -
huan
őstag
válasz
DeFranco
üzenetére
Egy közös használatú táblázatot kell a kollégáknak rendelkezésre bocsájtanom, ahol ruházati adatokat kell beírniuk. Ahova nem akarnak írni, oda 10-ből kilencen vonalat, kötőjelet tesznek, amit függvény kezdetnek érzékel a tábla, mert nem enterrel lépnek ám ki, hanem kötőjel és kikattintás... Ezt a jelenséget szeretném elkerülni, mert azonnal csörög a telefon, hogy baj van
Legördülő választéklistát már csináltam, hibaüzenettel, de a kötőjel beírásra és kikattintásra ez nem gyógyír 
-
huan
őstag
válasz
South Velen
üzenetére
Köszi!
És egy kicsit "bolondbiztosabb" módszer? Olyanok fogják használni, akik nem tudják felhasználószinten használni a PC-t.
-
huan
őstag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet megakadályozni, ha egy cellába egy kötőjelet akarok csak beírni és nem enterrel, hanem kikattintással lépek ki, hogy ne értelmezze függvény kezdetnek?
Köszönöm!
-
zsolti_20
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz
zsolti_20
üzenetére
A válasznál is írhattam volna. A megnyitott füzet lesz aktív, ennyit kell tudni hozzá.
Látod, nem váltok ide-oda a két füzet között, hanem másoláskor megadom, hogy melyik füzetből melyikbe másolok.
Ha mindenestől akarod másolni egyik füzetből a másikba a két tartományt, elég ez a két sor:ShInnen.Range("H4").Copy ShIde.Range("C339")
ShInnen.Range("J5:K20").Copy ShIde.Range("A342")Ha viszont PasteSpecial-lal másolsz, akkor új sorban kell megadnod a beillesztés helyét, ahogy írtam.
-
[w]
őstag
ok, rájöttem mi volt a gond, de most egy másik adódott...
a B-C oszlop dátumai ugyanis úgy keletkeznek, hogy máshonnan a 2017.01.01-2017.01.31 formában beírt időszakot BAL és JOBB függvénnyel bontom kezdete és végére, de így nem dátumként érzékeli
ha a bontott értékek szerkesztésekor az érték végén nyomok egy del-t és utána enter, akkor azonnal dátumformátumra állítja és a MIN-MAX képletek is jól lefutnakcsakhogy 6000 soron nem tudom ezt az értékkorrekciót végigcsinálni kézzel
-
Delila_1
veterán
Bemásoltam a neveket a H oszlopba, és ott az Adatok | Adateszközök | Ismétlődések eltávolítása funkcióval megszüntettem a többszörözést.
Az I2 cella képlete:=MIN(HA($A$2:$A$30=H2;$B$2:$B$30))
A J2-é pedig:=MAX(HA($A$2:$A$30=H2;$C$2:$C$30))
Mindkettő tömbfüggvény, Shift + Ctrl + Enter-rel kell bevinned. A képletek lefelé másolhatók.Természetesen a 30-at mindkét képletben írd át annyira, amennyire szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- Vicces képek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen egeret válasszak?
- Automata kávégépek
- Bestbuy játékok
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- BIOS topic
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3967
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi