Hirdetés
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Netfone
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android dual SIM okostelefonok
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Vizes Tomi #10097 üzenetére
Feltételezve (mivel nem írtad meg), hogy a "Hálózaton belüli hívások" szöveg az A oszlopban szerepel, és a hozzá tartozó egységár az E oszlopban van a kép szerint, itt a makró, ami beírja a J1 cellában általad megadott percdíjat a sárga hátterű cellákba:
Sub PercDij()
Dim Szoveg$, cseresor%, PercDij!
Szoveg$ = "Hálózaton belüli hívások"
PercDij = Cells(1, 10) 'ide fixen is beírhatod az összeget
cseresor% = Range("A:A").Find(Szoveg$).Row + 1
Do While Cells(cseresor%, 1) = ""
Cells(cseresor%, 5) = PercDij!
cseresor% = cseresor% + 1
Loop
End SubHa az adatok a "Hálózaton belüli hívások" címmel azonos sorban kezdődnek, akkor a
cseresor% = Range("A:A").Find(Szoveg$).Row + 1 sor végéről töröld a +1 -et. -
Vizes Tomi
tag
Üdv Mindenkinek!
A kérdésem a következő:
A telefonszámláinkat ki kehet nyerni excelbe. Kaptunk ajánlatot kedvezőbb percdíjra és alapdíjra.
Ki kellene mutatnom számlánként, hogy mit jelentene a kedvezőbb percdíj és alapdíj.
Annyit kellene csak megoldani, hogy az egyes tételeknél kicserélem az egységárat.ezzel az a gond, hogy munkalaponként PL a hálózaton belüli hívások eltérő sorokban vannak. Az egyik munkalapon A23 a másikon A 26.Segítséget előre is köszönöm
Üdv
VT
-
Delila_1
veterán
válasz
artiny #10095 üzenetére
Kijelölöd a dátumokat tartalmazó területet.
A Kezdőlap - Stílusok közül a Feltételes formázást választod. Új szabály - A formázandó cellák kijelölése képlettel.
Az 'Értékek formázása, ha ez a képlet igaz' mezőbe ezt írod:
=MA()-A1>80
(ez arra az esetre vonatkozik, ha a dátumot tartalmazó adataid az A1 cellában kezdődnek, és azokat a cellákat akarod színezni, ahol a dátum több, mint 80 nappal előbbi, mint az aktuális dátum)A 'Formátum...' menüben kiválasztasz egy szimpatikus formátumot.
-
artiny
őstag
EXCEL(2007)ben lehet olyat, ha pl. egy alkalmazottnak egy dátumhoz kötve kell menni átképzésre, kamionnak karbantartásra.stb.....akkor az figyelmeztessen minket valmi módon?
Ilyet fügvény lekérdezéssel lehet megoldani csak? vagy megoldható,hogy ezt figyelje és jelezze az excel dokumentumunk vagy pl.úgy hogy a dátum szerint a feltételek amikkel kiszínezhetjük belül a cellákat (ilyen diagram szerű cellákat készit) - azzal megoldani?
-
Zomb€€
őstag
Sziasztok!
Egy accessben lévő makrót szeretnék futtatni egy .vbs file-al (2010 Access), és az alábbi módon nem sikerül nem találja magát a makrót, pedig minden elérési út, és név stimmel:
Const DBPath = "xxx"
Const MacroName = "yyy"
Set AccessApp = GetObject(DBPath, "Access.Application")
AccessApp.DoCmd.RunMacro MacroName
AccessApp.Quit -
DjSteve85
csendes tag
Ja még egy apró keresztkérdés
:
Mi okozhatja a jelenséget?!
-céges gépen ms office 2010
-ctrl+c nem másolás funkciót tölt be, hanem kijelöli az összes adatot tartalmazó cellát.
ctrl+v és x működik.
ezt a macro részt próbáltam mahinálni: .EnableSelection = xlNoRestrictions, de sikertelenül, vagy is az aktuális fájlra lett csak jó. :s -
DjSteve85
csendes tag
válasz
m.zmrzlina #10072 üzenetére
Thx!
Segített, ha esetleg gázosabb táblát kapok, tudnál segíteni a szövegfüggvény típusának kiválasztásába és alkalmazásába? Kezdő exceles vagyok, de könnyen tanulok...
Macro fan!
Üdv4 -
Pá
addikt
Valaki aki nagyon ért a solverhez, össze tudná nekem foglalni, hogy ezek közül melyik pontosan mit csinál?
Próbálom finomhangolni a solver beállításomat, mert nem teljesen pontos és más eredményeket kapok, ahogy állítgatom, de csak trial&error módszerrel tudok dolgozni, mert az itteni beállításokról fogalmam sincs, hogy melyik mit jelent, vagy mi a pontos hatása.
Sokkal hatékonyabban tudnék dolgozni, ha tudnám is mit csinálok.Ha esetleg van link, ami részletesen leírja mi mire jó, az is tökéletes. (angolul is jöhet)
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Excleben, ha véletlen be lett zárva egy dokumentum, természetesen mentés nélkül, akkor azt vissza lehet állítani valahogyan? (Office 2007-ről van szó)
-
m.zmrzlina
senior tag
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #10077 üzenetére
Kétféle megoldás is van (és biztosan több is).
1. Kijelölöd a neveket tartalmazó területet. Adatok - Szövegből oszlopok. Követed a varázslót, Határoló jelnek az Egyéb kategóriában a / jelet adod meg. Ez a módszer 3 cellába szedi szét az adataidat.
2. Kétfelé szedéshez 2 új oszlopba viszed be az alábbi képleteket:
=BAL(E1;SZÖVEG.KERES("/";E1)-1)
=JOBB(E1;HOSSZ(E1)-SZÖVEG.KERES("/";E1)) -
zsotesz81
senior tag
Közben felvetődött még bennem egy bonus kérdés
Szóval vannak ezek a notes-os címek:
pl.
Lubos Adamka/Slovakia/IBM
Maria Adamusova/Slovakia/IBM
Daniel Adam/Slovakia/IBM
Simona Andacka/Slovakia/Contr/IBM
Tomas Andelek/Slovakia/IBM
Aleksandra Andric/Slovakia/Contr/IBM
Peter Antalik/Slovakia/Contr/IBMEzekből hogy lehetne egy külön cellába kiszedni csak a nevet?
Addig eljutottam, hogy /Slovakia/IBM esetén: =LEFT(E2;LEN(E2)-LEN(RIGHT(E2;13)))
/Slovakia/Contr/IBM esetén: =LEFT(E2;LEN(E2)-LEN(RIGHT(E2;19)))viszont hogy adom meg az excelnek, hogy mikor melyiket használja?
Gondolom "if"-fel valahogy, csak nem tudom hogy adjam meg a feltételt. -
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9984 üzenetére
Uhh, köszönöm szépen!
Másik kérdésem is lenne:]
Eddig az alábbi sor tökéletesen működött 2007-es excelben, de a 2010 alatt elszáll hibaüzenettel "Type mismatch"
Range("='jelenlet_temp'!A" & S) = Range("B" & X) + " " + Range("C" & X) + " " + Range("A" & X)Miért?:-C
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #10070 üzenetére
Azért az nem megy a fejembe, hogy ha a 10061-es hsz szerint a leírások az R57:S70 területen vannak, és minden betű egyszer szerepel, hogy jön ki összesen 4 karakterre? Hiszen ez 14 cella!
-
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #10070 üzenetére
Ezt a max. 4 karaktert nem vettem észre, igazad van.
A hosszú képletedhez csak annyit, hogy az ÖSSZEFŰZ függvényt egyszerűsíteni lehet.
Az =ÖSSZEFŰZ(A1;B1;C1) egyszerűbben =A1&B1&C1.
Persze a lényegen ez nem változtat. -
DjSteve85
csendes tag
Üdv All!
Megoldható az (esetleg segédprogival), hogy egy "amatőr, tudatlan" által készített táblát széttördeljek? Illető mindent egy oszlopba, tett és nekem a progim igényli, hogy elkülönített cellákba legyenek az adatok. szám és szöveg váltakozik. Címlistáról van szó. Konkrét pld.: Cégnév; irányító szám, cím, illető neve. Az elválasztások módja is változik, de legtöbbször szóköz.
Ha bárki bármivel közelebb tud vinni a ctrl+c és ctrl+v módszeren túl, annak pechje lesz, mert hálám örökké üldözni fogja!!!
Üdv! Steve -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #10067 üzenetére
Köszönöm az elismerést.
Az önmagában nem baj, hogy 14 a lehetséges betűk száma, mert ha egy cellában nem szerepel belőlük 4-nél több (az eredeti kérdésben ez volt) akkor az =FKERES() táblázata (R57:S70) lehet nagyobb is.
Az "oldjuk meg képlettel" koncepciómat inkább az fektetné két vállra ha jóval több mint 4 betű kombinációját kellene kezelni.
-
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #10067 üzenetére
Egy kicsit átláthatóbban az előbbi makró:
Sub Leiras()
Dim sor%, oszlop%, betu%, nev$, cnev As Range
Range("K57:K75,M57:M75,P57:P75").ClearContents
For sor% = 57 To 75
oszlop% = 10: GoSub Beir
oszlop% = 12: GoSub Beir
oszlop% = 15: GoSub Beir
Next
Exit Sub
Beir:
nev$ = Cells(sor%, oszlop%)
Set cnev = Cells(sor%, oszlop% + 1)
For betu% = 1 To Len(nev$)
cnev = cnev & Application.VLookup(Mid(nev, betu%, 1), Range("R57:S70"), 2, 0) & " "
Next
cnev = Left(cnev, Len(cnev) - 1)
Return
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
m.zmrzlina #10065 üzenetére
Le a kalappal!
Van egy baj: a lehetséges betűk száma 14, HA függvényből viszont csak hetet lehet egymásba ágyazni. Ez az az eset, mikor makrót kell írni.
Sub Leiras()
Dim sor%, oszlop%, betu%, nev$
Range("K57:K75,M57:M75,P57:P75").ClearContents
For sor% = 57 To 75
oszlop% = 10: GoSub Beir
oszlop% = 12: GoSub Beir
oszlop% = 15: GoSub Beir
Next
Exit Sub
Beir:
nev$ = Cells(sor%, oszlop%)
For betu% = 1 To Len(nev$)
Cells(sor%, oszlop% + 1) = Cells(sor%, oszlop% + 1) & Application.VLookup(Mid(nev, betu%, 1), Range("R57:S70"), 2, 0) & " "
Next
Cells(sor%, oszlop% + 1) = Left(Cells(sor%, oszlop% + 1), Len(Cells(sor%, oszlop% + 1)) - 1)
Return
End Sub -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #10065 üzenetére
Javítás a #10065-höz:
K oszlop = J oszlop
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
MIFtIli #10063 üzenetére
K57-be tedd a következő képlet(szörny)et és másold le ameddig kell:
=HA(J57="";"";ÖSSZEFŰZ(FKERES(KÖZÉP(J57;1;1);$R$57:$S$70;2;HAMIS);" ";HA(HIBÁS(FKERES(KÖZÉP(J57;2;1);$R$57:$S$70;2;HAMIS));"";FKERES(KÖZÉP(J57;2;1);$R$57:$S$70;2;HAMIS));" ";HA(HIBÁS(FKERES(KÖZÉP(J57;3;1);$R$57:$S$70;2;HAMIS));"";FKERES(KÖZÉP(J57;3;1);$R$57:$S$70;2;HAMIS));" ";HA(HIBÁS(FKERES(KÖZÉP(J57;4;1);$R$57:$S$70;2;HAMIS));"";FKERES(KÖZÉP(J57;4;1);$R$57:$S$70;2;HAMIS))))
Négy betűig tudja kezelni a kombinációkat és minden leírás közé <szóköz>-t tesz.
Ja és ha nincs semmi a K oszlop kapcsolódó cellájában akkor a leírás cella is üres marad.
!!!<szóköz> sem lehet a K oszlop celláiban!!! -
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #10059 üzenetére
Na, csak sikerült megcsinálni, viszont jól megszivattam magam/magunkat. A sheet2-n lévő adatok txt-ből lettek beimportálva. A txt-ben lévő adat pedig egy TSM serverről való sql lekérdezésből lettek. A gond az volt hogy a nevek után volt még egy csomó szóköz
.
Kimetsz függvénnyel kizúztam a szóközöket, ezzel az utolsó képlettel amit írtál mostmár jó.szerk.
nagyon frappánsan megoldottam egyébként a notes-os mail címekből a nevek kivágását.
Bemásoltam az egész oszlopot notepad-ba, elmentettem txt-ként, majd beimportáltam, elválasztó karakternek "/" jel, aztán már meg is lettek a nevek, a nem kívánatos oszlopokat meg töröltem -
MIFtIli
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #10062 üzenetére
elírtam. a táblázatban az első oszlopban a betűk. egy betű egy leírás.
A második variáció. Tehát:
a> leírás_1
ab> leírás_1,leírás_2
adc> leírás_1,leírás_4,leírás_3 -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
MIFtIli #10061 üzenetére
a táblázat pedig: R57 : S70
Az első oszlopban a betűk (egy vagy több), a másodikban a hozzá tartozó leírásokÚgy kell ezt érteni, hogy az a,b,c,d betűk egyfajta kombinációjához egyfajta leírás tartozik?
tehát pl:
a> leírás_1
b> leírás_2
c> leírás_3
d> leírás_ 4
ac> leírás_5
ab> leírás_6
ad> leírás_7
adc> leírás_8Vagy pedig csak az a,b,c,d betűkhöz tartozik egy-egy leírás és a betűk kombinációjához a hozzájuk tartozó leírások kombinációját kell rendelni?
tehát pl
a> leírás_1
ab> leírás_1,leírás_2
adc> leírás_1,leírás_4,leírás_3 -
Delila_1
veterán
válasz
MIFtIli #10054 üzenetére
A helyére nem, de mellé az FKERES függvénnyel beírhatod a leírást.
Kicsit összetettebb a feladat, ha egy cellában pl. acd szerepel, és ahhoz 3 leírás tartozik.
Add meg pontosan, hol szerepelnek a betűk, és hol van a hozzájuk tartozó leírás.Valaki biztosan segít, én kikapcsolok, dörög, villámlik, és nincs villámvédelmem.
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #10058 üzenetére
Nem értem, miért ragaszkodsz a makróhoz, mikor egyszerű képlettel meg lehet oldani.
Tulajdonképpen az érdekel, hogy a Sheet1 lapon szerepel-e mindenkinek a neve, akinek a címe megvan a Sheet2-n.Az F1-be tedd be ezt a képletet:
=HA(HIBÁS(FKERES(Sheet2!B1&"*";E:E;1;0));"Nincs a Sheet1 lapon";"X") ,majd a cella jobb alsó sarkában lévő kis fekete négyzetre duplaklikk, és már le is másolta addig, ameddig az E oszlopban talál adatot.
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #10055 üzenetére
Eszerint megint átrendezted az adataidat.
Ha az Excelben szúrsz be egy oszlopot, vagy sort, avagy törölsz, akkor a képletek automatikusan átíródnak. A makrónál nem ez a helyzet. Ha ott azt írod, hogy az ötödik oszlop adatával csináljon valamit (van is a képletben ilyen hivatkozás: C5), akkor azt csinálja. Ha ott nem azt az adatot találja, ami a beszúrás-törlés előtt volt, akkor hibás eredményt kapsz.
A makrót arra az esetre írtam, mikor az elrendezésed a 10051 hsz. szerinti volt.Itt le is tettem a lantot. Még annyit segítek, hogy a 10048-as hsz-ban megadott képleteket alakítsd át a jelenlegi elrendezésre – majd 5 percenként az újabbakra –, indíts makrórögzítést, enterezd le a két képletet, és a rögzített sorokat másold be a Range("F1:F" & usor).FormulaR1C1 = _, és a Range("G1:G" & usor).FormulaR1C1 = _ sorokhoz.
-
DopeBob
addikt
Van esetleg valakinek tippje arra, hogy miért eszméletlen lassu a VLOOKUP ha olyan fájlban keresek, ami nincs megnyitva? Lehet ezen segíteni valahogy?
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #10053 üzenetére
"Tényleg prérifarkas vagy, az első kérdésedben más volt az elrendezés" - tudom, azt hittem, hogy van rá valami egyszerű megoldás csak én nem tudom, ezért írtam csak egy példát.
A makró amit írtál lefut, csak mindenhova "nincs"-et ír.
Azon gondolkoztam, nem volna-e egyszerűbb az emailes cellákból kiszedni csak a nevet, és azt bemásolni a mellette lévő oszlopba, és utána már csak hasonlítgatni kéne a neveket. -
MIFtIli
aktív tag
Azt kéne megoldani, hogy az egyik oszlopban szerepelhet a,b,c,d, vagy ezek kombinációja: ab, acd, stb..
A mellette van egy táblázat, amiben minden betűhoz tartozik egy leírás.Hogyan tudom a betűk, vagy azok kombinációja helyére, berakni a leírást, vagy leírásokat szóközzel elválasztva?
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #10051 üzenetére
Tényleg prérifarkas vagy, az első kérdésedben más volt az elrendezés. A válaszom emiatt adott #NAME eredményt.
A pontatlanságoddal – hogy ne írjak hebehurgyaságot – megdolgoztatod azokat, akiknek a segítségét kéred.A ciklusok hosszú időd vesznek igénybe, pláne, ha 2 különálló táblázaton kell végig futniuk. Sokkal gyorsabb és egyszerűbb 1-1 lépésben megadni a képleteket, majd ezek helyére beilleszteni az értéküket.
A jelenlegi felállásra:
Sub X_ek()
Dim usor%
Sheets("Sheet1").Select
usor = Range("E6000").End(xlUp).Row
Range("F1:F" & usor).FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(VLOOKUP(Sheet2!RC2&""*"",C5,1,0)),""nincs"",IF(RIGHT(VLOOKUP(Sheet2!RC2& ""*"",C5,1,0),9)=""Contr/IBM"",""X"",""""))"
Range("G1:G" & usor).FormulaR1C1 = _
"=IF(ISERROR(VLOOKUP(Sheet2!RC2&""*"",C5,1,0)),""nincs"",IF(RIGHT(VLOOKUP(Sheet2!RC2& ""*"",C5,1,0),9)=""vakia/IBM"",""X"",""""))"
Columns("F:G").Select
Selection.Copy
Selection.PasteSpecial Paste:=xlValues
Application.CutCopyMode = False
Range("F1").Select
End Sub -
zsotesz81
senior tag
válasz
Delila_1 #10050 üzenetére
#name-et írt ki, de lehet én rontottam el valamit, inkább leírom még gyorsan hogy pontosan melyik cellába vannak az adatok, tehát:
Sheet1:
A,B,C,D oszlop foglalt, E oszlopban vannak a notes-os nevek, F oszlopba mehet az "X". Az előbb azt még elfelejtettem írni, hogy két féle van, /Slovakia/Contr/IBM és /Slovakia/IBM
Sheet2-ben
B oszlopban vannak a nevek. Ezeket kéne egyesével végig csekkolni, hogy a sheet1-en szerepelnek-e.És közben el is repült a műszakom, irány haza
, majd otthon még én is filózok a megoldáson, elméletben megvan, csak nem tudom kivitelezni
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #10045 üzenetére
Akkor kell bele egy hibaelhárítás is.
D1:
=HA(HIBÁS(FKERES($A1&"*";Sheet2!$E:$E;1;0));"";HA(JOBB(FKERES($A1& "*";Sheet2!$E:$E;1;0);9)="Contr/IBM";"X";""))E1:
=HA(HIBÁS(FKERES($A1&"*";Sheet2!$E:$E;1;0));"";HA(JOBB(FKERES($A1& "*";Sheet2!$E:$E;1;0);9)="vakia/IBM";"X";"")) -
-
Delila_1
veterán
válasz
zsotesz81 #10038 üzenetére
A Sheet1 lap D1 cellájába:
=HA(JOBB(FKERES($A1& "*";Sheet2!$E:$E;1;0);9)="Contr/IBM";"X";"")E1-be: =HA(JOBB(FKERES($A1& "*";Sheet2!$E:$E;1;0);9)="vakia/IBM";"X";"")
Az A oszlopban lévő nevek mellé a D oszlopba tesz X-et, ha a "Contr" szerepel a címében, és az E-be, ha nem.
Nem biztos, hogy jól értem a feladatot, látom, Fire másként értelmezte.
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10044 üzenetére
Hát ez így valszeg azért nem lesz jó mert sheet2-n van 792 név, sheet1-en meg 528. A sheet2-n lévő összes nevet le kéne ellenőrizni, hogy melyik szerepel sheet1-ben.
-
válasz
zsotesz81 #10042 üzenetére
Mondjuk sejtettem, csak már az eszemet sem tudom, mikor használtam utoljára Lotus Notes-t...
No mindegy, akkor a sheet1 D5 cellájába ezt a kódot írd be
=HA(SZÖVEG.KERES(A7;Munka2!E4;1);"X";"")
(Arra ügyelj, hogy ez nem tesz különbséget a GEZA meg GEZACSKA között, azaz mindkét esetben megtalálja GEZA-t... Ha ez így nem felel meg, akkor más módszer kell...
-
DopeBob
addikt
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni, Excel 2010-ről van szó.
Adott egy Pivot tábla, a szélessége a szűrési feltétleknek megfelelően változik. Meg tudom azt csinálni valahogy, hogy a tábla mellé még pluszban valami makróval, mindíg mikor frissül a tábla irogasson még adatokat? Mondjuk még VLOOKUP függvények kellenének.
Le lehet valahogy kérdezni, hogy a pivot táblának melyik oszlopban ér véget, és hogy hány sorból áll?
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10041 üzenetére
E-mail cím az csak lotus notes-os, meg belső ibm-es, ha azt notes-be bemásolom akkor megy a levél címzettnek. Ez ilyen trükkös
-
-
zsotesz81
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10039 üzenetére
nem hivatkozás, síma szöveg, mindenképp makróval kellene mert majdnem 800 nevet kellene lecsekkolni
2. igen a név az megegyezik az email címben lévő névvel
-
válasz
zsotesz81 #10038 üzenetére
1 .Megoldható, csak azt kellene tudni, hogy minden hivatkozás hivatkozásként van-e megjelenítve. Arra gondolok, hogy megjelenítve egy hivatkozást az lehet pl UBUL, de ha rákattintasz, akkor megy fel a pl google.hu-ra...
Ha a cellában url-ként jelenik meg a hivatkozás, akkor makró nélkül megoldható, ha nem, akkor csak makróval2. feltételezem úgy értetted, hogy a hivatkozásban szerepel a GEZA és csak az, azaz nem GEZACSKA...
-
zsotesz81
senior tag
Hali!
Van egy cellám aminek a tartalma egy e-mail cím pl.:sheet2-n: E4=GEZA/Slovakia/IBM. Van egy másik táblám (sheet1) amiben csak a nevek vannak felsorolva pl.:a7=GEZA. Azt szeretném megcsinálni ha az A7-ben lévő név egyezik az E4-ben lévő névvel akkor mondjuk a D5 értéke legyen X.
Eddig így néz ki a kódom:
Public Sub Keres()
Dim i As IntegerSheets("Sheet2").Select
i = 1
For i = 1 To 792
nev = Cells(i, 2)
kereses nev
i = i + 1
Next i
End Sub
Public Sub kereses(nev)
Sheets("sheet1").Select
sor = 1
Do
sor = sor + 1
If Cells(sor, 5) = nev & "/Slovakia/IBM" Then Cells(sor, 6) = "X"
If Cells(sor, 5) = nev & "/Slovakia/Contr/IBM" Then Cells(sor, 6) = "X"
Loop Until sor = 528
End Sub -
zyndar
tag
Üdv! Az egyik excel táblám 8 másik táblára van linkelve. Egy ideje nem "érzékeli" rendesen az egyik táblát, eddig minden működött. Az adott cellák képlete változatlan, viszont frissítésnél ki kell választanom azt az egy táblát (update values üzenettel). Cellafrissítés nélkül nem is hozza át onnan az adatokat, csak a másik 7ből. Ha újrahivatkozok egy cellát, akkor az jó, viszont a képletet hiába húzom végig. Somebody?
-
Pá
addikt
Van egy oszlopom nagyon sok cellával, amik így néznek ki.
2 1:44.539
3 1:44.209
4 1:44.369
5 1:44.378
stb.Szeretném eltüntetni a sorszámokat az időeredmények elől. Hogy így nézzen ki:
1:44.539
1:44.209
1:44.369
1:44.378Mi a módja?
-
perfag
aktív tag
Küldj át az ipsének egy másik xlsx fájlt, kérdezd meg azt meg tudja-e nyitni.
Már nem emlékszem mikor jelent meg az Office 2007. A diákjaim mindig gyorsabban áttérnek, mint én az új verzióra (mert az új verzióban már hátha benne van a varázsgomb, amit elég megnyomni és mindent megcsinál egyedül). Kaptam egy házit késve, tehát e-mailben. No, akkor jártam pont így. Próbáltam jobbról, balról ... zip-pel is bele lehet ám nézni ... csak Excel 2003-mal megnyitni nem lehetett (azóta már tudom, hogy egy letölthető okossággal lehet) ... visszaadtam, hisztiztem kicsit, mert ha én vagyok a tanár akkor nekem ennyi jár ... kb. egy hét múlva derült ki, hogy van egy új Excel verzió
.
-
Delila_1
veterán
válasz
varikahun #10028 üzenetére
A 10032-be írt sor elé még egyet tegyél be, amivel együtt így néz majd ki az egész:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column <> 3 Then Exit Sub
If IsEmpty(Target) Then Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 15)).Interior.ColorIndex = xlNone
If Target.Column = 3 And Target = "OK" Then _
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 15)).Interior.ColorIndex = 6
If Target.Column = 16 And Target = "Worn" Then _
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 15)).Interior.ColorIndex = 3
End Sub -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Azt meg lehet csinálni valami paranccsal vagy ilyesmi, hogy a konkrét számokat tartalmazó cellák mindegyikéhez hozzá legyen adva egy adott szám/csökkentve legyen egy bizonyos aránnyal, stb.?
Tehát van egy sorom, amiben ilyen értékek vannak, hogy 400, 500, 650, 800, és erre a sorra hivatkozik egy másik. Nekem az a célom, hogy a kiinduló értékek mindegyike 15%-kal legyen alacsonyabb, és ezt jelenleg csak úgy tudom megcsinálni, ha külön sorba kimásolom a cella x 0,85 értékeket, majd a kapott adatokat az eredeti helyére másolom be (csak érték beállítással). De ez azért nem jó, mert egyrészt bonyolult, ha egy csomó sort szeretnék változtatni, minddel ezt végigszenvedni, meg ha az arányt akarom változtatni, akkor újra végig kell számolni, másrészt meg így elvesznek az eredeti értékek.
Remélem, érthető voltam! Köszi!
-
Delila_1
veterán
válasz
varikahun #10024 üzenetére
A lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése.
Bejutottál a VB szerkesztőbe, jobb oldalon kaptál egy üres felületet, ide másold be:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 3 And Target = "OK" Then _
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 15)).Interior.ColorIndex = 6
If Target.Column = 16 And Target = "Worn" Then _
Range(Cells(Target.Row, 1), Cells(Target.Row, 15)).Interior.ColorIndex = 3
End SubEz a C oszlopban megadott OK-ra sárga hátteret ad, a P-be beírt Worn-re pirosat.
A színeket a makróban a 6, ill. a 3 módosításával tudod változtatni. -
varikahun
csendes tag
válasz
Delila_1 #10023 üzenetére
Szia!
na szóval
Ha a C oszloppa az kerül valahova h. "OK" akkor azt a sort átszinezi az A-tól az O-ig, de ha az kerül a P oszlopba h. "Worn", akkor ezt a sor A-tól O-ig átszinezi de egy másik színre.
Van egy olyan érzésem h. ezt már programozni kell, és sajnos ehhez nem értek.
-
varikahun
csendes tag
Sajnálom, de elrontottam a beírást.
Nekem úgy kellene h. ha a C oszlopba írok, akkor szinez. Mind egy h a C2-be v. a C426-ba írok.
-
varikahun
csendes tag
esetleg meg lehet oldani azt is h. ha ugyan így a c3 szövege nem "OK" hanem pl. "worn" akkor ugyan ezt csinálja csak más szinnel, szóval 2 feltétellel?
-
Delila_1
veterán
válasz
varikahun #10017 üzenetére
Jelöld ki a tartományt, amit színezni akarsz. Hívd be a Formátum - Feltételes formázást.
A feljövő ablakban a legördülőben legyen "A képlet értéke", a másodikba írd be: =$C$3="OK", a Formátumnál add meg a megfelelő formátumot.
Ez a 2003-as verzióra vonatkozik, szólj, ha nem ezt használod. -
varikahun
csendes tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok járatos az EXEL-ben, ezért szeretném a segítségeteket kérni.Az a problémám h. egy olyan táblát kellene készíteni, ami úgy néz ki h. ha pl. a C3 cellába azt írok h. "OK", akkor egy tartományban a cellák hátterét megváltoztatja pl. A1-től A12-ig. De csak ha a C3-ban nem az van h. "OK" akkor semmit nem csinál.
Előre is köszönöm.
-
Kornl23
tag
Sziasztok!
Tudnátok ez ügyben segíteni nekem, nagyon megkönnyítené az életemet.
Excelben összelehet linkelni 2 fájlt cella szinten?
pl.: 1. fájl 3. munkalapjának D6-os cellája legyen ugyanaz, mint 2.fájl 1.lapjának A1 cellája
ha az első fájlban átírom az érteket, akkor változzon meg a 2.-ban isKöszi
-
Pá
addikt
Készítettem egy excel filet és belinkeltem a PHra. Sok embernek gond nélkül megy, viszont valakinek valamiért nem akar megnyílni.
Ezt a hibaüzit kapja. Ennek mi lehet az oka?
erről a fileról van szó egyébként -
Mauzes
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #10009 üzenetére
Köszi, sikerült, az ábrám már jó.
Most már csak az a problémám, hogy a trendvonalra kiadott egyenlet alapján hogyan tudok előrejelezni, mert az x-tengelyen ugye dátum van, és nem sikerült úgy változtatni a beállításokat, hogy értsem. Alapból 1900-tól kezdi az időtengelyt, de ha át is állítom a minimum pontot, az egyenlet marad ugyanaz...
Itt a fájl: http://www.2shared.com/document/QDWtDIcN/bond_rates.html, ha valaki vetne rá egy pillantást, azt megköszönném.
Köszi!
-
válasz
Mauzes #10008 üzenetére
Delila_1 képlete azt feltételezi, hogy az A oszlopban A1-től vannak szépen sorban a dátumaid. Az általa adott képletet írd be pl B1-be (vagy bármely oszlop első sorába), majd másold le. (ráállsz a cellára, egérrel megfogod a jobb alsó sarkát a cellakurzornak és az egér bal gombját nyomva tartva lehúzod, ameddig az A oszlopban vannak adatok)
-
BoharJoe
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10006 üzenetére
Sajnos kénytelen vagyok ezzel dolgozni.
Ennyit tudnak a bérszámfejtésen...
Hírtelen jobb híján marad a manuális átszámolás ilyen estekben.
Vagyis 180:82 = 181:22Ki érti ezt...
-
-
BoharJoe
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10002 üzenetére
Az összeadás ennél kicsit egyszerűbben sikerült.
Ha a cellaformátumnak [ó]:pp van megadva akkor hiba nélkül összegzi a SZUM. Persze ehhez a függyvény formátumának is ilyennek kell lennie.Mindenesetre köszönöm a segítséged!
Delila_1: Hogy őszinte legyek halvány lila gőzöm sincs, hogy hogyan jött nekik ki ez a ledolgozott időmennyiség, vagyis a 180:82, ami ha minden igaz 181:22-nek felel meg. Na persze, ha jól értelmezem a dolgot.
8:25
8:17
8:23
8:11
8:18
8:21
8:20
8:42
8:10
8:00
4:49
9:30
9:32
9:36
9:51
9:46
9:45
8:29
8:59Ebből a számsorból dolgoztak, aminek az összege 187:24.
Na ebből írtak ők jóvá 180:82-t.
Vélemény? -
válasz
BoharJoe #9999 üzenetére
Első kérdésedre: Ki kell nyerni az adott időből az órák és percek számát, ezeket már össze lehet adni. (feltételezem valami olyasmihez kellene, hogy pl ki és mennyit dolgozott egy hónapban, vagy hasonló)
Pl A oszlopban van az időpontok(most legyen A1:A3), akkor B oszlopba kerülnek az órák (B1:B3), C-be meg a percek (C1:C3)
B1-be: =ÓRA(IDŐÉRTÉK(SZÖVEG(A1;"óó:pp:mm"))) és lemásolod
C1-be: =PERCEK(IDŐÉRTÉK(SZÖVEG(A1;"óó:pp:mm"))) és lemásolodÍgy az órákat ill. a perceket is SZUM-al összeadhatod, azonban van még egy fontos dolog, nevezetesen, hogy a percek több órát is kitehetnek, ezért ezt még az órák összegéhez hozzá kell adni, így a végleges képlet valami ilyesmi lesz:
=SZUM(B1:B3)+INT(SZUM(C1:C3)/60)Itt még nincs vége, mivel kerekíteni is kell, mert a percek számát elosztom 60-al és marad 59 perc, az nyilván nem lenne fair, hogy egy perc miatt valakinek egy órával kevesebbet számolnál el...
Lehet, hogy rosszul értettem a feladatot, akkor sorry...
-
BoharJoe
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Netfone
- Motoros topic
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest