- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrisluke
csendes tag
Üdv, Használni szeretnék egy itt a fórumon ajánlott HAHIBA függvényt ami eddig tökéletes volt de most azt vettem észre ,hogy a függvény által kapott érték egy pillanatra felvillan majd láthatatlan lesz. A táblázat többi cellájában ugyanez a problémám. Mi lehet a baj?
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Van két oszlopom, mondjuk "A"-ban van 16ezer egyedi azonosító jel. "B"-ben pedig ezek közül 400.
Az A oszlopban meg kéne találni hol van ez a 400 és azokat a sorokat kitörölni. Erre van valami frappáns megoldás?
-
csongi
veterán
Köszönöm
Próbálkoztam vele, de valamelyik karaktert mindig félre ütöttem, és nem jöttem rá hol a hiba. -
ny.erno
tag
Sziasztok!
A linken elérhető táblát szeretném rendezni, hogy minden adat az A oszlopba kerüljön. Tehát a C1 : C10 kerüljön át folytatólagosan az A oszlopba (A 11 : A 20), majd az E1 : E10 az A21 : A31-ba és így tovább.
Hogyan lehetne ezt a módszert leegyszerűsíteni, hogy ne CTRL-X + CTRL-V-t kelljen használni? -
Sprite75
tag
Sziasztok
Van egy ilyen kód az egyik táblázatomban a Rendelés lapon ami egy Combo boxban történő keresést működtet.
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim i As Long
If Not IsArrow Then
With Me.ComboBox1
.List = Worksheets("Rendelés").Range("BD5", Worksheets("Rendelés").Cells(Rows.Count, "BD").End(xlUp)).Value
.ListRows = Application.WorksheetFunction.Min(20, .ListCount)
.DropDown
If Len(.Text) Then
For i = .ListCount - 1 To 0 Step -1
If InStr(1, .List(i), .Text, vbTextCompare) = 0 Then .RemoveItem i
Next
.DropDown
End If
End With
End If
On Error Resume Next
i = Application.Match(Cells(1, 1), Columns(2), 0)
If Not VarType(i) = vbError Then Cells(i, 3).Select
On Error GoTo 0
End Sub
Private Sub ComboBox1_KeyDown(ByVal KeyCode As MSForms.ReturnInteger, ByVal Shift As Integer)
IsArrow = (KeyCode = vbKeyUp) Or (KeyCode = vbKeyDown)
If KeyCode = vbKeyReturn Then Me.ComboBox1.List = Worksheets("Rendelés").Range("BD5", Worksheets("Rendelés").Cells(Rows.Count, "BD").End(xlUp)).Value
End Sub
Private Sub ComboBox1_DropButtonClick()
With Me.ComboBox1
.List = Worksheets("Rendelés").Range("BD5", Worksheets("Rendelés").Cells(Rows.Count, "BD").End(xlUp)).Value
.ListRows = Application.WorksheetFunction.Min(20, .ListCount)
.DropDown
End With
End Sub
Viszont ugyanebben a táblázatban fut egy ilyen kód ami a táblázat 2 különböző lapjának PDF-be történő mentését futtatja 20 percennénk.
Sub TimerPDFStart()
If kovidoPDF > Now Then Exit Sub
kovidoPDF = Now + TimeSerial(0, 20, 0) '1 perces időzítési idő
Application.OnTime kovidoPDF, "PDFautoment", , True
End Sub
A problémám az, hogy ha épp nyitva van a Combo box, ép pont akkor jár le a 20 merc amikor a
PDFautoment
makró lefutna, akkor hibát amikor aPDFautoment
át akar lépni egy másik munkalapra, hogy mentsen PDF-be (Sheets("Összesítve").Select)Meg lehet azt oldani hogy ha nyitva van a Combo box és épp akkor indítaná a
TimerPDFStart()
időzítő a mentést akkor az várakozzon amíg a combo box használata be nem fejeződik.Bocsi hogy egy kicsit hosszú lett.
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Hosszú szöveg "belelóg" a jobbra lévő, üres cellába.
Van rá valami formázási beállítás?
Végigpróbáltam az igaziításokat, de egyik sem jó.
Nem akarnám még szóközzel sem feltölteni a szomszéd cellát. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
LostData #47380 üzenetére
Szia!
Azért vagyunk itt, hogy segítsünk a probléma megoldásban.
A hónapok táblázatba csak a 3 betűs rövidítést írd be légy szíves.
A képletben hagyd változatlanul a Közép függvény paramétereit.
A hibaüzenet elkerülésére "csomagold be" a képletet a HAHIBA függvénybe:
=HAHIBA(képlet;"NINCS DÁTUM"). Ide a NINCS DÁTUM szöveg helyett azt írhatsz, ami neked a legkézenfekvőbb, pl. "" esetén üres(nek fog látszani) a cella.
A nevet mindegy, hogy adod meg, csak arra a tartományra hivatkozzon, amire kell.
Üdv. -
LostData
csendes tag
válasz
Fferi50 #47378 üzenetére
Köszi szépen, már majdnem jó minden!
Most abba a problémába futottam bele, hogy néhány dátumot rendben megcsinál, de a nagy részénél #HIÁNYZIK hibaüzenetet ír a cellákba.
Nem tudom ennek köze lehet-e ahhoz, hogy mivel az angol dátumok nem rövidítve, hanem teljesen kiírva szerepelnek az excelben, én a segédoszlopban az angol hónapok teljes nevét tüntettem fel.
Szerk: Igen, ha a "Közép" függvény "hány_karakter" részét úgy módosítom, hogy az pontosan megegyezzen az adott hónap karaktereinek számával, akkor rendben kiírja a dátumot.
Így viszont aszerint kéne manuálisan módosítgatnom a képletet, ahány karakterű az adott hónap? Vagy megadható a képletben mondjuk egy -tól -ig érték is, hogy a legrövidebb és leghosszabb karaktereket egyaránt tudja kezelni?Emellett úgy csináltam a "hónapok" segédoszlopot, hogy kijelöltem a 12 cellát, és úgy mentem a képletek>névkezelő>új név részhez.
Egy másik, talán kisebb probléma, hogy nem minden cellában szerepelnek dátumok, így ezeknél #ÉRTÉK hibaüzenetet kapok, de ezeket maximum kitörölgetem egyesével.
Csodálom egyébként, hogy még mindig nem adtad fel a nekem való segítést, dacára annak hogy milyen problémás vagyok..
-
Fferi50
Topikgazda
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Hogyha van egy bar chartom, ami mondjuk valamilyen teljesítmény mutat ügyintézőkre, akik telephelyekre vannak tagolva stb, (tehát több szint van a vízszintes tengelyen) tudom valahogy állítani úgy az oszlopok távolságát, hogy ne általánosan távolítsa őket, hanem a második szinten (telephelyenként) hagyjon nagyobb helyeket?
Nem tudom sikerült -e ezt értelmesen megfogalmaznom -
LostData
csendes tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
LostData #47371 üzenetére
Szia!
Akkor úgy tűnik, marad a képletes megoldás. Itt a minta:
Az angol rövidítéseket felsorolod egy segédoszlopban, elnevezed "hónapok" -nak.
(Képletek, névkezelő, új név.)
Ezután a képletet egy segédoszlopban végighúzod (villámkitöltöd), ameddig van értéked.
A segédoszlopra másolás, irányított beillesztés értéket akár az eredeti oszlopra is, a képlets segédoszlop pedig dobható.
Üdv. -
LostData
csendes tag
válasz
Fferi50 #47372 üzenetére
Az eredeti csv fájl egy részletét képkivágással tudnám megmutatni, bár az csak néhány excel cella lenne mindenféle értékkel (pl.: azonosító szám, név, születési hely, a hibásan megjelenő születési dátum, plusz még jó néhány adat), szóval nem tudom hogy ez mennyire lenne segítség..
Ugyanígy az összefűzött sorokat is úgy tudnám elküldeni, hogy minden adatot kivágok ami a dátum előtt és után van, szóval gyakorlatilag a képen csak maga a dátum, és az előtte-utána lévő pontosvesszők maradnának, ami szintén nem tudom mennyire lehet hasznos
-
-
LostData
csendes tag
-
LostData
csendes tag
válasz
Fferi50 #47362 üzenetére
Pontosítanád esetleg ezt a részt?
"Ezután a segédoszlopon Ctrl+C - irányított beillesztés értéket."
A ctrl+c után az irányított beillesztésen belül mit választok ki?
Egyébként megcsináltam a segédoszlopot a képlettel, össze is rakta egy cellába az egy sorban lévő adatokat, de a szövegdaraboló előnézete így néz ki, szóval szerintem valamit rosszul csinálok:
itt már nem a tényleges értékeket kéne látnom?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Vizes Tomi #47366 üzenetére
Szia!
Megmutatnád milyen függvényekkel próbálkoztál és a feltételes formázásnál melyik módot választottad?
Üdv. -
Vizes Tomi
tag
-
woodworm
veterán
válasz
LostData #47361 üzenetére
Nem kell makrót írni, legalábbis kezdésnek. Van makró rögzítési lehetőség. Tehát végig gondolod lépésenként a teendőket, majd elindítod a makró rögzítését és elvégzed a műveleteket. Ha végeztél leállítod a rögzítést. A kész makrót pedig lehet tanulmányozni és akár a részműveleteket újrahasznosítani.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
LostData #47359 üzenetére
Szia! C1
Bocs, de a 3. verzió pont erről szólna.
Egy sort összefűzöl egy segédoszlopba. (=A1 &";" & B1 & ";" & C1 & ";" ....stb) ezt a képletet pedig lehúzod addig, ameddig az adataid vannak.
Ezután a segédoszlopon Ctrl+C - irányított beillesztés értéket.
Majd az adott oszlopra Adatok - szövegből oszlopok - tagolt - határolójel pontosvessző és megkeresed a dátum oszlopot és dátummá alakítod. Utána egy új helyre kibontod az egészet.
Üdv.
Ps. igaz, nem írtam, hogy kell a cellák közé határolójel, bocs. -
LostData
csendes tag
válasz
woodworm #47360 üzenetére
Szia!
Igen, csv-ként nyitom meg.
Az a furcsa hogy eddig egyáltalán nem volt probléma ezzel a .csv legenerálással, pedig már évek óta ezt a szoftver használom/használjuk a munkahelyen..
Ezek szerint kéne írnom egy makrót, amivel txt fájlként tudom ezt a csv-t megnyitni?
Sorry a nagyon amatőr kérdésekért, elég távol áll tőlem mindez, kb csak az alap excel műveletekkel dolgoztam eddig.
-
LostData
csendes tag
válasz
Fferi50 #47358 üzenetére
Ismét köszi a segítséget!
A 3. verzió szerintem azért nem lenne jó, mert nekem a rossz dátumok nem egymás mellett egy sorban, hanem egymás alatt vannak egy oszlopban.
Egyébként sajnos nem igazán sikerül a dolog, túl béna vagyok még a legegyszerűbb műveletekhez is, de majd még próbálkozom..
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
LostData #47357 üzenetére
Szia!
[Itt a helpje]
Azért javaslom a 3. verziót is nézd meg. Nem kell hozzá programozás. Egy sorral kipróbálhatod viszonylag gyorsan.
Üdv.
(Ps. A VBA nézetben az Object Browser (F2) -ben kereshetők a VBA dolgai.) -
LostData
csendes tag
válasz
Fferi50 #47356 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Mivel az első megoldás tűnt elsőre a legegyszerűbbnek, ezért azzal próbálkozom most, de a VB-n belül hogy adom meg, hogy melyik adat milyen formátumban kerüljön be?
Most használok először VB-t, szóval gondolom Google a barátom, de azért gondoltam megkérdezem..
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
LostData #47354 üzenetére
Szia!
A magyarázat valószínűleg az, hogy a cellákban nem dátum van, hanem szöveg - abban pedig hiába állítgatod a dátumformátumot. Meggyőződhetsz róla, ha általánosra vagy számra állítod a formátumot - ha minden marad a régiben, akkor bizony szöveg van ott.
Két megoldás van szerintem.
1. A csv fájl megnyitásához használod a VisualBasic Workbooks.OpenText metódust, ahol meg tudod adni, melyik adat milyen formátumban kerüljön be.
2. Az adott cellatartalmat a Dátum - valamint Szövegdaraboló függvények segítségével egy segédoszlopban dátummá alakítod. Ezután eldobhatod a "csúnya" oszlopot (de előtte a képletes oszlopot alakítsd át értékké - Ctrl+c, irányított beillesztés értéket).
3. Az egész sort összefűzöd, majd a szövegből oszlopok menüpontban szétválogatod, itt megadhatod, hogy melyik érték milyen típusú legyen.
(Na tessék, mindjárt három lett a kettő.....)
Persze azt nem tudom, hogy az angol hónap megnevezésből lesz-e magyar, azt gondolom a CSV fájl képzésekor kellene kontrollálni.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Dilikutya #47353 üzenetére
Szia!
Ez nem beállítás kérdése.
Valószínűleg vannak "szemetes" celláid. Pl. egész oszlopos képlet, feltételes formázás miatt.
Meg tudod nézni, hol van a munkalap utolsó használt cellája:
F5 - irányított - utolsó cella
Ha ez valamelyik sor/oszlop végére visz, akkor a tényleges tartalomtól odáig tartó sorokat/oszlopokat törölni kell.
Ezután megismétled az előző műveletet és rendbe kell jönnie.
Üdv. -
LostData
csendes tag
Sziasztok!
Dátumformázással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni.
Az a problémám, hogy sehogy sem tudom átállítani egy cellán belül a dátum nyelvét magyarra, holott ezek a cellák elvileg magyar nyelvűek.
Hiába próbálkoztam többféle módszerrel, nem tudtam módosítani az angol nyelvű dátumokat magyarra, mert semmilyen módosításra sem reagálnak a cellák (csatolok egy képet az egyik celláról).
Nem tudom ez segítséget jelent-e, de a szóban forgó táblázat egy munkahelyi szoftver által legenerált .csv táblázat.
A .csv fájl legenerálásához a rendszerbe kell importálnom sima excel táblázatokat, ahol a dátumok viszont jó formátumban, magyarul szerepelnek, szóval a probléma valamikor a .csv fájl létrehozásakor történhet, de nem tudom hogy hogy tudnám ezt helyrehozni.
Köszi segítséget előre is!
-
Dilikutya
félisten
Ezt milyen beállítás oldja fel: A Microsoft Excel nem tud új cellákat beszúrni, mert a művelet nem üres cellákat tolna el a munkalapról. Ezek a cellák üresnek tűnhetnek, bár tartalmazhatnak üres értéket, formázást vagy képletet. Töröljön annyi sort vagy oszlopot, amennyi megfelel a beszúrni kívánt adatoknak, és próbálkozzon újra.
IV oszlop az utolsó, szóval nincs vége a táblázatnak.
-
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fecogame #47348 üzenetére
Szia!
Igen!
Létrehozod a grafikont mindkét adatsorra oszlop/vagy vonaldiagramként. Azután kijelölöd azt (egér rááll - jobb katt), az adatsor típusának megváltoztatása és kiválasztod a neked megfelelőt.
Úgy tudom, kimutatás diagramnál nem megy, de saját diagramnál igen. Sőt el is mentheted saját mintaként és legközelebb azt alkalmazva hozhatod létre az új grafikont.
Üdv. -
woodworm
veterán
Sziasztok!
Gépre telepített excel ms 365-höz alatt létrehoztam egy makrót, ami a torkán akadt egy 2019-es otthoni és kisvállalkozói verziónak.
Vajon mi lehet a gondja?Selection.Replace What:=".", Replacement:=",", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False, FormulaVersion:=xlReplaceFormula2 -
Lehetséges ugyanarra a grafikonra az egyik oszlop számai alapján vonaldiagramot, a másik oszlop számai alapján pedig oszlopdiagramot csinálni?
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Arra van valami megoldás hogy a vba nyelvét megváltoztassam?
Tyúklábas (kínai) lett a menűpróbáltam uninstallálni az office-t de semmi
eredeti 2019 pro plus-om van
Előre is köszi a segítséget
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
andreas49 #47342 üzenetére
Szia!
Valószínűleg "láthatatlan" karakter vagy emelt szóköz van valamelyikben.
[Itt a segítség az adatok tisztításához]
Sajnos egy lépésben valószínűleg nem fog menni.
Üdv. -
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Az 'Ismétlődések eltávolítása' után maradnak 'szemre' egyező tételek. Az 'AZONOS' függvény is eltérést (HAMIS) mutat. Milyen függvénnyel tudom megállapítani, hogy mi az eltérés? -
Sasos
senior tag
válasz
ny.janos #47310 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Ha ennyire egyszerű lenne...
HTML kódot kell összefűznöm ami tartalmaz idézőjelet is. Vagyis az összefűzött szövegben van idézőjel.
A JOBB HOSSZ-1, BAL HOSSZ -1 simán működik. csak reméltem, hogy van erre valami beállítás, amivel elkerülhető, hogy odategye azokat a fránya idézőjeleket... -
andreas49
senior tag
-
LED333
csendes tag
Esetleg Google spreadsheetsben valaki otthonosan mozog?
Szeretnék egy web scrape alapu táblát, ami az árukeresőről húzá be az adatokat(árakat) értékesítési pont szerint. Pl:
A1-cikkszám B1-Ár_MediaMarkt, C1-Ár_eMag, D1-Ár_ExtremeDigital...
Addig jutottam, hogy a legolcsóbb árat tudja listázni az IMPORTXML függvénnyel:
az A oszlopban van a termék cikkszáma (pl 1234) a B oszlopban pedig a legolcsóbb ár :
=IMPORTXML("https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=gyártó_neve+"&A1;"//*[@id='normal-product-list']/div/div[1]/div[1]/div[3]/a[1]")
így a függvény indít egy keresést az árukereső.hu-n pl: gyártó_neve 1234, és az oldal megfeleő html divjét, ami az árat tartalmazza ,szövegként kiírja a B oszlopba.
Ezzel csak az a baj, hogy az árukeresőn a többi ár (üzletek szerint) egy új oldalon jelenne meg, ha rákattintunk a kereseés eredményét visszaadó linkre.
Biztos vagyok benne, hogy valahogyan (függvénnyel vagy valamilyen scripttel) megoldható lenne hogy betöltse azt az oldalt, ahol a részletes árak vannak, (kattintást szimulálva) és az azon az oldalon a megjelenő divek tartalmát adja vissza, csak ehhez már kevés a tudásom...
Valaki esetleg csinált már ilyesmit? -
konigjanos
senior tag
Üdv!van lehetőség írásvédett excelben keresni? a ctrl-f kombóra nincs találat semmire a doksiban, gondolom a lezárás miatt...
-
Delila_1
veterán
válasz
andreas49 #47332 üzenetére
Ha nem számként vitted be eleve az adatokat, akkor nem lenne probléma. Azzal, hogy szöveg formátumúra alakítottad a cellákat, még számok maradtak.
Beszúrunk egy sort, ami egyenként szöveggé konvertálja a számokat, így már működni fog.Sub FelsoIndex_1()
Dim CV As Object, koztes
For Each CV In Range("E4:AL169")
CV = CV & ""
If Len(CV) = 2 Then CV.Characters(Start:=2, Length:=1).Font.Superscript = True
If Len(CV) = 3 Then CV.Characters(Start:=2, Length:=2).Font.Superscript = True
Next
End Sub
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
andreas49 #47327 üzenetére
Több tételnél ez a makró az utolsó karaktert felső indexbe teszi.
Ebben az esetben azA1:A10
tartományban működik.Sub FelsoIndex()
Dim kezd As Integer, sor As Integer
For sor = 1 To 10
If Len(Cells(sor, 1)) > 1 Then
kezd = Len(Range("A" & sor))
Cells(sor, 1).Characters(Start:=kezd, Length:=1).Font.Superscript = True
End If
Next
End Sub
-
Sprite75
tag
válasz
Delila_1 #47322 üzenetére
Már épp én is elkezdrem csinálni, és épp azt akartam kérdezni, hogy a neveket hogyan lehetne cserélgetni gyorsan nyomtatáskor, hogy nem egy lenyíló listából kelljen kézzel kiválasztani.
De szokás szerint megelőztélNagyon jók a nevek is
Csakhogy a többiek is nevesenek
Szekér Alma hangszigetelő
Nyúl Kálmán kapásjelző
Postak Ábel vízköpő
Metall Ica rézsútos
Csalez Lopez markáns
Vicc Elek vasgyúróTesztelem köszönöm szépen
-
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Hogy lehet úgy beírni a mezőbe a 'három a negyediken'-t, hogy az enter után az meg is maradjon, ne váltson át pl. 34-re? Az x2 gyorsbillentyű nem így működik nálam. -
Delila_1
veterán
válasz
Sprite75 #47320 üzenetére
Mivel feltételes formázással nem lehet átlós szegélyeket bevinni, szürke hátteret adtam a megfelelő cellákban.
M1-be beírod az évet, M2-ben kiválasztod a hónapot az érvényesítésből.
Meg lehet oldani, hogy az ünnepnapok háttere is eltérjen a munkanapokétól.
A C3 képlete:=M1&". "&M2&" hónap
"Szerk.: természetesen a Q oszlopban decemberig vidd a hónapokat, és az Fkeres-nél is javítanod kell a tartományt.
-
Sprite75
tag
Sziasztok.
Egy a képen látható jelenléti ívet kellene készítenem, úgy hogy a dolgózók névsora egy listában lenne, és, hogy ezeket a jelenléti íveket automatikusan ás egyszerűen ki lehessen nyomtatni minden hónapban. (Ha változik a dolgozói névsor akkor csak azt frissítenék és újra mehet a nyomtatás.)
Arra gondoltam, hogy excelben lenne a névsor, és word körlevél készítővel menne a nyomtatás.
Viszont a problémám az. és itt akadtam el, hogy azt hogyan lehetne megcsinálni, hogy a hétvégi napok (és az ünnepnapok) így ki leyenek húzva, mint a képen.
Persze ha lehet akkor ez automatikusan az adott hónap kiválasztása után.Próbáltma az excelben naptár sablonokat nézegetni kiindulási alapnak, de nem jutottam eredményre.
Lenne erre valakinek ötlete erre?
-
Santino
aktív tag
Szervusztok!
Magyar Excel 2007-ben egy makróval szeretném megoldani a következő karaktersorozat cseréket:A fixadatok elnevezésű táblázat A1-A75 celláiban adatok vannak felsorolva, ezek mellé a B1-B75 celláiban szintén (a képen csak a 6. sorig töltöttem ki). Az A1-A75 cellákban lévő adatokat kellene összehasonlítani egy másik fájl, munkatáblázatának az A1-A75 celláiban szereplő adatokkal.
Pl: a fixadatok A1-es cellájában lévő aaaa karaktersorozatot kell megkeresni a munkatáblázat A1-A75 celláiban és ha valamelyikben szerepel, akkor a fixadatok B1-es cellájában lévő karaktersorozatot (aaaa-aa) kell bemásolni a munkatáblázatban található aaaa karaktersorozat helyére, úgy hogy a szoveg érintetlen marad (a perjel és az utána következő szöveg törölhető).
Az első képen a munkatáblázat egy része van, a másodikon a fixadatok vannak.
Előre is köszönöm a segítséget!
[kép]
[kép] -
bara17
tag
Sziasztok,
Egy olyan feladatot szeretnék VBA-val megoldani, hogy egy fájl folyamatosan nyitva van és egy meghatároztt időben, akkor is ha egy másik munkafüzetben dolgozom feljön egy messagebox.
Hogy oldható ez meg?
-
bsh
addikt
sziasztok.
nem nagyon találtam a problémámra megoldást, de lehet rosszul kerestem, ezért inkább megkérdezem.
lenne egy telemakrózott táblázat több lappal. a makrók miatt nem lehet több embernek használni egyszerre, pedig nagyon kéne.
arra gondoltam, hogy nem lehetne-e valahogy szétválasztani a táblázatot kettő fájlba: az egyikben csak a makrók lennének xlsm formában, és ez csak az adatok megjelenítésére szolgálna igazából, az összes komplett munkalapot adatokkal formázásokkal stb. egy másik, makrómentes, és így közösen is használható táblából linkelné?
képletekkel vagy adatforrásokkal csak az adatokat tudom linkelni, szöveg formában, a speciális cellákat (hyperlink, színezések stb.) azt nem.
tehát lenne egy controller vagy master tábla amiben a makrók futnak, a megjelenítendő adatokat pedig egy slave táblából linkelné csak megjelenítési céllal. és módosítás, új sor, stb. esetén a makró a slave táblába dolgozna.már elkezdtem átírni az egész szart adatbázis alapúra, de egyszerűbb lenne, ha excelben meg lehetne oldani. nem kéne komplett gui-t meg mindent megírni hozzá.
-
ny.janos
tag
válasz
Chrisluke #47311 üzenetére
Szia!
A HAELSŐIGAZ függvény a HA függvényhez hasonlóan egy logikai vizsgálatban csak egyetlen feltételt tartalmazhat. Ha egy adott érték felvételéhez több logikai vizsgálatnak is igaznak kell lennie, akkor az ilyen feladatot a HA (esetedben a HAELSŐIGAZ) függvénybe ágyazott ÉS függvénnyel oldhatod meg.
Ha az értéktartományaid között valóban vannak lyukak, azaz vannak olyan értékek, ahol semmilyen eredményt nem kell kapj, akkor egy HAHIBA függvénybe érdemes ágyaznod a HAELSŐIGAZ függvényedet.
=HAHIBA(HAELSŐIGAZ(ÉS(D1>=0;D1<=9);"0.";ÉS(D1>=12;D1<=18);"I.";ÉS(D1>=25;D1<=27);"II.";ÉS(D1>=32;D1<=50);"III.";ÉS(D1>=72;D1<=147);"IV.");"")
-
Chrisluke
csendes tag
Sziasztok, Adott egy táblázat, a táblázat D-oszlopában számok vannak 0 és 147 között szeretném ha a táblázat G-oszlopbában ezekhez a számokhoz egy másik számot tudnék rendelni 0.-IV. között. HAELŐSIGAZ függyvénnyel próbáltam és be is irtam a következő képletet: =HAELSŐIGAZ(0<=D5<=9;"0.";12<=D5<=18;"I.";25<=D5<=27;"II.";32<=D5<=50;"III.";72<=D5<=147;"IV.")
Mégis a #HIÁNYZIK üzenet jelenik meg az értékek helyett.Hol hibáztam?
-
Sasos
senior tag
Üdv!
Cellák tartalmát kell összefűznöm (ÖSSZEFŰZ vagy & operátor).
Azonban ha bármelyik (összefűzendő) cellában van sortörés, akkor az összefűzött karaktersorozat elejére és végére tesz egy-egy idézőjelet. Ez nem minden esetben látszik, de ha a cella tartalmát beillesztjük bármibe, ami nem Excel, akkor ott van. Ha nincs sortörés sehol, akkor nincs idézőjel sem. Nekem meg HTML kódot kellene összefűznöm, majd CSV-be menteni.
Rá lehet venni valahogy az Excelt, hogy ne kerüljenek be az idézőjelek? -
spe88
senior tag
Solvert futtatok és rögzíteni szeretném a makrómat. Mindent beállítok, a Solver helyes eredménnyel lefut, de a makrórögzítés során ahogy nézem a kódot egy halom dolgot nem rögzített. Mi ennek az oka?
Ez lett a kód, ami hiányos:
Sub Solver_1()
'
' Solver_1 Makró
'
'
SolverOptions MaxTime:=0, Iterations:=0, Precision:=0.000001, Convergence:= _
0.0001, StepThru:=False, Scaling:=False, AssumeNonNeg:=True, Derivatives:=1
SolverOptions PopulationSize:=100, RandomSeed:=0, MutationRate:=0.075, Multistart _
:=False, RequireBounds:=False, MaxSubproblems:=0, MaxIntegerSols:=0, _
IntTolerance:=0.1, SolveWithout:=False, MaxTimeNoImp:=30
SolverSolve
End Sub
Engedélyeztem az add-int is, szóval az nem lehet gond.A másik érdekes dolog, amit észrevettem, hogy ha rámegyek a Solver akármelyik parancsára, akkor nem jelenik meg a kis pop up ablak, ami megmutatja, hogy a parancson belül mi mit jelent. Ez rosszat sejtet. Ennek az okát sem tudom.
Köszi
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Hogyan lehet egy kijelölt területet exportálni CSV-be? Alapból az Excel csak az egész munkalapot tudja menteni, vagy külső (fizetős) kiegészítővel van lehetőség menteni egy kijelölést. Nincs valami normális, egyszerű, ingyenes megoldás?
Továbbá ezt a francos automatikus "számot dátummá" konvertálást ki lehet valahogy kapcsolni bizonyos celláknál? -
spe88
senior tag
Épp ez az, hogy B ember tartozik A-nak meg D-nek is, viszont A-nak tartozik D is. Így D-nek nem kell utalnia, hiszen jelenleg utalnia kéne A-nak 5000-et, viszont kap is 5000-et B-től.
Ha A kap 15000 Ft-ot hiszen kölcsön adott 10000-et B-nek és 5000-et D-nek, akkor A pénzénél van.
Ha B ember csak A-nak utal 15000-et, hiszen kölcsönkért A-tól 10000-et és D-től meg 5000-et, akkor ő sem utalt többet.
D ember pedig kölcsönkért A-tól 5000-et, viszont adott kölcsön B-nek 5000-et, tehát ő is 0-n van, tehát nem is kell utalni.Mindenki örül.
Ha esetleg a táblázatból ez nem jön le, így már tuti érthető.
Azt nem tudom Solver erre miért nem dob ki eredményt, amikor ránézésre látszik az megoldás. (Nyilván ez egy nagyon egyszerű példa, hogy lássam hogy működik a rendszer, de jelenleg sehogy, azt írja ki, hogy van eredmény, de ugyanaz az eredmény, mint ami jelenleg is benne van: 3 utalás.)
Mit rontok el?
Tx
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Solverrel akarok megoldani egy többváltozós problémát:
Minél kevesebb utalásból szeretnék megoldani egy körbetartozást.
A helyzet:
Jól látható, hogy ha a B20 cellába 15000-et írok, a D20-ba és a B23-ba 0-t, akkor a 3 utalás helyett csak 1 lesz, azonban ezt a Solver nem dobja ki, mint lehetséges opciót.
Mit rontok el? Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged