- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
Pakliman #40099 üzenetére
Köszönöm, de nekem ez így nagyon száraz...
Hogyan indítom a folyamatot, és mit hova kell másolnom, hogy működjön? Elnézést a lámaságért, de én nagyon laikus vagyok a makróhoz...
sztanozs: Próbáltam Wordben, technikailag működik is, de nagyon szétcsúszik a táblázat (mármint a jelenléti ív, Excelből átemelve).
Ha a makrós megoldással nem jutok előrébb, kénytelen leszek a Worddel bíbelődni. Az is gondom, hogy Excelben már előre dolgoztam annyira, hogy minden hónap jelenlétijét megcsináltam, ami ugyebár havonta változó, ami a hétvégéket, munkanapokat illeti, így minden hónapban, amikor átteszem Wordbe az aktuálisat, ugyanezzel a problémával küzdenék. -
Pakliman
tag
válasz
EmberXY #40097 üzenetére
Szia!
Makróval megoldható.
A vázlata a következő (egy lehetséges megoldás):
'végiglépkedsz a táblázatban a neveket tartalmazó cellákon:
'Tegyük fel, hogy a nevek a Névsor munkalap A oszlopában vannakFor sor = 2 To utolsó_név_sora
'a nevet bemásolod a fejlécbe
Range(fejléc_neve_vagy_címe) = Worksheet("Névsor").Cells(sor, 1)
'Kinyomtatod
ActiveSheet.PrintOut
Next sor -
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Egy viszonylag egyszerű dolgot szeretnék megoldani, de sehogy nem jövök rá, hogyan kellene...
Körlevélhez hasonló módon azt szeretném elérni, hogy az Excelben megszerkesztett, adott hónapra szóló jelenléti ívek fejlécébe szeretném betenni a dolgozók nevét, és így kinyomtatni.
Azt hogyan tudom megoldani, hogy egy bizonyos (egyesített) cellába egy névlista elemeit egyenként beillessze és nyomtassa 1-1 példányban?
Létezik erre valami automatizált megoldás? (A körlevelet próbáltam, de Word-ben nagyon macerás a jelenlétit formázni, ha van rá mód, akkor Excelben szeretném megoldani.)
Köszönöm előre is, ha van valakinek ötlete. -
-
Delila_1
veterán
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Tud valaki egy olyan makrót ami mondjuk egy 50 vagy több munkalapos munkafüzet minden egyes munkalapját bemásolja külön egy új munkafüzetbe és elmenti. Kvázi létrehoz 50 vagy több új munkafüzetet ugyanabban a könyvtárban ahol az eredeti fájl található. Mentésnél a munkalap nevét adja névnek.
-
ny.janos
tag
válasz
Zsetko #40086 üzenetére
Korábban másnak is volt már ilyen problémája, arra akkor ez a válasz érkezett. Hogy segít-e, azt nem tudom.
-
ny.janos
tag
válasz
ny.janos #40088 üzenetére
Ami tőlem tellett, azt elvégeztem az összes munkalapon. A fájlt ITT megtalálod.
Most már a 3. és 4. munkalapot is kitölti az előzőek alapján, kettő segédoszlopot alkalmazva. A működés feltétele, hogy az adatok az 1. és 2. munkalapon dátum szerint növekvő sorrendbe rendezettek legyenek.
A kódazonosságokat nem tudja a megoldásom kezelni, ahogy azt korábban már írtam. Vagyis ha pl. A3M és A3N is szerepel ugyanahhoz a dátumhoz az 1. munkalapon, akkor a 3. munkalap megfelelő sorába az A3M érték kerül, viszont narancssárga háttérrel kiemeli ezt az adatot (és a megjegyzést is), figyelmeztetve arra, hogy itt valamilyen adat hiányzik. Ugyanez igaz, ha a 3 munkalapon pl. C1S és D1S szerepel ugyanahhoz a dátumhoz. -
xenom0rph
őstag
Sziasztok,
Lenne egy látszólag nagyon triviálisnak tűnő problémám, de sehogy sem jutok megoldásra. Az alaphelyzet az lenne, hogy időegységeket kellene összeadni, viszont az excel teljesen értelmetlen számot ad ki, aminek semmi köze a valósághoz. Tudom, hogy ha , több mint 24 órát akarok összeadni, akkor egyéni formátumban [ó]:pp-ként, vagy [ó]:pp;@-ként kellene megadni, viszont egyikkel sem kapok jó eredményt.
Az időegységek ó.pp formátumban szerepelnek. Csatoltam egy képet is, hogy miről is beszélek valójában.Bárkinek bármi ötlete a probléma kiküszöbölésére?
-
ny.janos
tag
válasz
GreenIT #40087 üzenetére
Az a helyzet, hogy ha azonos dátumon van pl. F2O es F2P vagy C1S es D1S, akkor az általam készített megoldás csak az első találatot fogja beírni a táblába, a másodikat nem. Azt meg lehet csinálni, hogy ha azonosság található, akkor azt feltételes formázással színezze az első és második munkalapon, mely alapján már manuálisan kiegészíthető a táblázat. De olyan megoldást ahol mindkettő bekerül a 3. és 4. munkalapra én a jelenlegi tudásommal nem tudok prezentálni (lehet, hogy makró nélkül nem is lehet megcsinálni).
Ahhoz, hogy a dátumot csak minden második sorba szúrjuk be a 4. munkalapon, a következőket alkalmaztam:
Mivel A2 az első cella, ahol az első dátum fog szerepelni, ezért a SOROK függvénnyel megszámoltam, hogy A1-től A2-ig hány sor található (az A1 rögzített, így mindig az első sortól az aktuálisig számolja a sorok számát). Ez ugye 2. Mivel nekem az első dátumadatra van szükségem, majd a 4. sorba a másodikra és így tovább, ezt az értéket osztottam kettővel. Az INDEX függvény pedig kiválasztja nekünk, hogy a második munkalap dátum oszlopában a tartományunkból $B$2:$B$akármennyi melyik az 1. sorban és az 1. oszlopban (mivel csak 1 oszlop van kijelölve, ez értelemszerűen nem változik) szereplő dátum. -
GreenIT
tag
válasz
ny.janos #40085 üzenetére
Koszonom, meg talan egy orat vagyok web kozeleben, majd holnap johetek ismet, igy este fogok tudni vele foglalkozni reszletesen.
A fuggvenyekre tudsz adni helpet, hol tudok utana nezni, melyik mit csinal?
belso lekerdezesre kiirja a formatumot es varja a parametereket, de nem mindig jovok ra, hogy mit csinal es mik a feltetelek/korlatok.Az 1-es lapon jovo listak jonnek idonkent tipuskodonkent, (A-J kezdo betukodok), igy azok napra vannak osszesitve, azokbol nem, de M-Z termekkodokbol lehet azonos datum.
pl. A(akarmi)N csak egy datummal szerepelhet, de lehet azonos datummal A(akarmi)O es B(akarmi)N is mellette.
A gyakorlatban ritkan fordulnak elo es legfeljebb ketszer van ilyen, jellemzoen F2O es F2P van azonos datummal, evente 3-4 alkalommal, illetve volt C1S es D1S is azonos napon a tavalyi ev soran.
Lehet, volt mas is, de most nem emlekszem, holnapra utananezek.A lenyeg, hogy a 3-as tablat kell nagy nehezen osszerakni, es abbol mar mehet a 4-es, mert akkor lehet latni, hogy van-e hiba, vagy eliras.
Amit meg nem ertek, hogyan oldottad meg a minden masodik sor beszurasat.
Manualisan, ahogy mi csinaltuk, hogy a 2-es tabla alapjan a datumsort atmasoltuk, majd manualisan minden masodik sorba beszurast tettunk, es utana lehet hasznalni az altalad ajanlott kepleteket a B oszloptol kezdve? -
Zsetko
tag
Sziasztok.Olyan problémám lenne,hogy anyumnak az excel folyamatosan a "Az Excel nem képes az igénybe vehető erőforrásokkal a feladat végrehajtására." Hibaüzenetet dobja vissza. (Gazdálkodási napló programnál)
Eddig nem csinált ilyet. Az lenne a kérdés,hogy hogy lehet ezt megoldani.
G3260 Proci,8gb ram,inegrált vga van a gépben. -
ny.janos
tag
válasz
GreenIT #40084 üzenetére
D segédoszlop: Az utolsó karaktert jól látod, az van szimplán a dátummal összefűzve (mivel a dátum ugye alapvetően egy szám (a 1900.01.01. óta eltelt napok száma).
=JOBB(A2;1)&B2
is lehetett volna (ez logikusabb is).
4. lap első sor (dátum): Az index függvény a 3. laprólSheet2!$B$2:$B$5
veszi ki a dátumot. Mindig az első oszlopból (utolsó argumentum - 1), abból a sorból, ami az éppen aktuális cella sora számának a feleSOROK($A$1:$A2)/2
. A felezésre azért van szükség, hogy minden 2. sorba kerüljön csak a következő dátum (a közvetlen alatt levő sorba jön a megjegyzésed). Ha több lesz az adatod, akkor A2:A3 tartományt kijelölve másold a dátumot (így kerül adat minden második sorba).Ma este tudok még rá időt szánni, ha szükséges.
A kérdés elsősorban az, hogy
1) ugyanazon dátumhoz tartozhat-e több azonos induló típus kód / termékcsoport kód (pl: A2M 2019.1.9. és A1O 2019.1.9.), vagy sem? Ha igen, arra valószínűleg nem tudok megoldást.
2) ugyanaz a dátum szerepelhet-e többször (más-más kóddal)? Erre biztosan tudok megoldást /feltéve, ha 1) eset nem áll fent/. (A 4. fül képletezése jelenlegi formájában is alkalmas erre, csak az A oszlopot kell átalakítani hozzá.) -
GreenIT
tag
válasz
ny.janos #40083 üzenetére
Koszonom, ezt meg emesztenem kell.
A D segedoszlop cellai hoigyan kapnak erteket?
Elso ranezesre mintha a legutolso karaktert venned, es hozzacsapnal egy otjegyu szamot - feltetelezem, a datumnak valamilyen szamkodja, talan napokat jelentenek?
A 4-es lapon levo fuggvenyek tobbszoros osszetettsege miatt csak vacsora helyetti nezegetesre vallalhato, hogy ne fekudje meg a gyomromat.
A 4-es lapon az elso sorban levo ertekek valamilyen adatbazisbol jottek?
a lenyilo lista miatt kerdezem. -
ny.janos
tag
válasz
GreenIT #40081 üzenetére
Szia!
Az általad feltöltött fájl 2. és 4. munkalapján próbálkoztam. Az eredményt feltöltöttem IDE.
A 2. munkalapon az értékeket előbb a B oszlopra (dátum) rendeztem. Ezt követően a 4. munkalapon a dátumokat a függvény beírja sorban. (Feltéve, hogy minden dátum egyszer szerepel. Ha ez nem teljesül, akkor más megoldást kell keresni.)
A termékcsoport kódhoz hasonlóan, a képlet értelmezését követően az 1-3 munkalap párosra (induló típus kód) biztosan magad is meg fogod tudni csinálni a képletezést.A képlet keretét egy HA függvény adja, mely vizsgálja, hogy az A oszlop adott sorában szereplő érték dátum-e vagy sem (mivel a dátum egy képlet eredménye, ezért a KÉPLET függvényt használtam ehhez).
A képlet belsejében HOL.VAN függvénnyel kerestem meg a dátum és termékcsoport kód összefűzött értékének helyét a 2. munkalapra beszúrt segédoszlopból (D). Az eredményként kapott sor alapján az INDEX függvény adja meg a 10x14-es termékcsoport tagját. A HAHIBA értelemszerűen azért van, hogy a hibaérték ne jelenjen meg a táblázatban.
A képlet utolsó része ugyanez a HAHIBA – INDEX – HOL.VAN hármas, annyi különbséggel, hogy a keresendő dátum és termékcsoport kód összefűzött értékét nem az aktuális, hanem a felette lévő sorból kell vennünk, hiszen ott szerepel a dátum. -
GreenIT
tag
Talan az utolso, de nagy kerdesem, hogy egy 10 x 14 termekcsoportos listahoz tudtok-e segiteni automatizalassal, vagy egyszerusitessel, mert manualisan nagyon sok idot igenyel idonkent.
A mintafajlt feltoltottem ide amint lathato, jelenleg 4 lapbol all, ebbol az elso az indulo, a masodik a munka lista, mig az utolso ketto a fontos, amiket elo kell allitani, majd folyamatosan modositani.
A lenyeg:
10 x 14 termekcsoportrol van szo, A-J az indulo tipus kod, utana egy szamkod, ebbol a szempontbol lenyegtelen, az erteke 1-8 kozott lehet, vegul a 14 termekcsoport kod (M-Z kozotti, tenylegesen 1-3 karakter lehet mindegyik, de eleg csak az elso karaktere csoportositani.Az elso lapon levo listat megkapjuk, jellemzoen A-J tipus es datum szerinti sorrendben,
ebbol kell datum-tipus szerinti sorrendet kesziteni, ekkor lehet latni a naponkenti utemezest.Utana jon a szenvedes, "datum x tipus", illetve "datum x termekcsoport" tablazatotat kitolteni.
Neheziteskent van egy kitetel, hogy a "megjegyzes" cellat minden tetelnel ki kell tolteni, es azok a cellak valtoznak, csak az indulo ertek jon a az elso oldal listajarol, igy lehet kovetni, hogy melyik tetel lett feldolgozva.
Emiatt viszont mindig egyesevel uj sorokat kell beszurni a datumsorok ala, ami eleg maceras.Technikai konnyitesul szinkodokat hasznalunk, hogy elkeruljuk a veletlen felulirasokat.
Minden otletre, tippre nyitott vagyok es elore is koszonom, ha foglalkoztok a problemaval.
-
ny.janos
tag
válasz
Kapanyél #40079 üzenetére
Szia!
Erre a feladatra szerintem nem feltétlen szükséges makrót írni. A K L és M cellák kitöltéséhez elegendő az FKERES vagy az INDEX - HOL.VAN páros. Mindig ez első egyezést találja meg, tehát ennek is megfelel. Ha nem talál adatot, akkor kézzel átírod az oszlopok értékeit.
A cellaformázáshoz pedig a feltételes formázásnál a KÉPLET függvényt tudod alkalmazni. -
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Az alábbi feladathoz keresek makró megoldást (Excel 2019 HUN):
Egy sor K, L és M cellájába szeretnék feltételesen adatokat tenni úgy, hogy ugyanannak a sornak az F oszlopában található cella tartalmához hasonlót/egyezőt keresek az F oszlop aktuálisnál följebbi soraiban.
Azaz, ha valahol már szerepel a 2kg-os barna kenyér, akkor annak másolja be az árát, áfa-kulcsát és súlyát a vonatkozó sor K-L-M oszlopaiba.Kis nehezítés, hogy dinamikusan kellene működnie, tehát nem értéket, hanem egy áthivatkozó képletet kellene generálni az adott sornak K-L-M oszlopok celláiba.
Szintén jó volna, ha mindig az első előfordulásra hivatkozna, így több hasonló érték esetén nem lenne hivatkozott cellákra hivatkozás.
Az már csak hab a tortán, ha ezeket a cellákat kiszürkíti, hogy látszódjon, hová nem kell adatot bevinni, mert hivatkozik fentebbi cellákra.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Imizoli
újonc
válasz
temporello #40076 üzenetére
Köszönöm a tippet. Hol lehet ezt a funkciót kikapcsolni? Nem találom a menüsorban...
-
ny.janos
tag
válasz
attila199207 #40074 üzenetére
A leírás alapján a SZUMHA és/vagy SZUMHATÖBB függvényekkel érdemes próbálkoznod.
-
attila199207
tag
Sziasztok!
2016 excel: Szeretnék létrehozni egy leltárazó exelt a felhasznált anyagokról, mely 3 fülből állna
1. Dolgozó kiválasztja legördülő menüből, hogy mit használt fel: Fénycső / Kábel / Wago Stb. + a mennyiséget (kész)
2. Beszerzett anyagok mennyisége és fajtája (Fénycső / Kébel / Wago stb.) felvíve számlaszámmal és értékkel (kész)
3. Leltár: Itt akadtam el, azt szeretném, ha a harmadik fülben lévő összes beszerzést típusonként adja össze (figyelve, hogy amikor áru érkezik, mindig ugyanazon néven legyen rögzítve), kivonja az összes fogyást az adott típusra, így megadva, hogy mennyi van még a raktárban tételenként.+1, számoljon tételenként átlagárat, figyelembe véve az egyes rendelések mennyiségét.
Képes az excel ilyen jellegű összeadásokra és kivonásokra? Ott akadtam el, hogy hiába csinálok feltételeket, nem tudom a cellák darabját összeadni, mivel lehetséges, hogy egyszerre több db termék kerül felhasználásra (de mindig egyféle). Makrózni sajnos nem tudok.
Köszönöm a segítséget.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #40072 üzenetére
Részben megvan a megoldás, csak még egy kérés jött ezzel kapcsolatban:
Sub bezar()
ActiveWorkbook.Close
End Subez bezárja szépen, viszont az is kellene, hogy arra az excel fájlra/munkalap-fülre ugorjon vissza, ahonnan meg lett nyitva. Viszont ha az utolsó lépés a bezárás, akkor a makró is bezáródik gondolom, így nehéz megadni, hogy hova menjen. Ha viszont előbb átvált az őt megnyitó lapra, akkor azt zárja be. Ötlet?
-
ngabor2
nagyúr
Adott 2 db excel fájl. Az egyikből hivatkozással megnyitom a másik fájlt. A másik fájlban szintén van hivatkozás az első fájlra, ami működik is. Eddig jó. Viszont az is kellene, hogy ha a második fájlból visszamegyek az elsőre, akkor a második fájlt zárja is be. Ez megoldható?
-
ny.janos
tag
Szia!
1) Ha a C oszlopban kiírandó kódok mennyisége nem túl magas, akkor HA függvények egybeágyazásával viszonylag könnyen megoldható. Nagyobb számú kód esetén ez már macerás lehet. Tömbfüggvénnyel lehet, hogy megoldható, de ez a képességeimet jelenleg meghaladja. A HA függvény C2 cellában (feltételezve, hogy az első sorod címsor, és A2-ben kezdődik az első vizsgálandó szöveg) lehet pl.
=HA(TÍPUS(SZÖVEG.KERES("keresendő szöveg";A1))=1;"kívánt kód";"")
vagy=HA(DARABTELI(A1;"*kesendő szöveg*")=1;"kívánt kód";"")
.2) Én úgy csinálnám, hogy felvenném egy oszlopba egymás alá a második sortól kezdődően azokat a szavakat, melyeket vizsgálni akarok (ha ezek közül egyiket sem tartalmazza, akkor írja ki a kívánt kódot). Az első sorba adnék neki egy címet. Ezt követően táblázattá tenném, hogy dinamikusan bővíthető legyen a későbbiekben, ha szükséges. Ezt követően a teljes táblázatot (címsorral együtt) kijelölném, és Ctrl + Shift + F3-al elnevezném a címsor alapján. Ezt követően D2 (feltételezve, hogy itt D oszlopot akrtál írni, nem C-t – legalábbis 3) erre utal számomra) képlete:
=HA(SZORZATÖSSZEG(DARABTELI(A2;"*"&elnevezett tartomány a névkezelőből F3-al beszúrva&"*"))>=1;"";"kívánt kód, ha egyik szó sem szerepel A-ban")
3) E2 képlete:
=HA(ÉS(C2=3;D2=2;B2>1000);3;"")
Ha a kód szám, akkor az idézőjel annak elejéről és végéről értelemszerűen elhagyandó.
-
Imizoli
újonc
Sziasztok!
Office 365-s Excelem van. A következő problémában kérek segítséget. Az egyik frissítés után a sortöréssel lett gond. Mint a csatolt képen látszik, a sortörés hibás ponton történik, "nem veszi észre" az Excel, hogy lenne még hely a teljes szó kiírására. (Ha jobban kihúzom a cellát, jól végzi a sortörést). Úgy néz ki, mintha igazítás lenne beállítva a cella formázásban, de nincs. Az Alt+Enter funkció működik, de nem javul meg vele a probléma. Kicsinyítés, nagyítás sem oldja meg a problémát. Space vagy különleges karakter nincs a cellában. Ha új file-t kezdek, és beírom a látható szöveget, akkor is ugyanez a probléma. Kérek használható ötletet.
-
adDis
csendes tag
Sziasztok!
A legutóbbi segítségeteken felbuzdulva, vérszemet kaptam, és most tovább szeretnék gyorsítani a kiadásainkat összegző táblázataink elemzésén, ha lehetséges.
Adott tehát egy adatbázis, ahol A oszlopban néhány szavas jellemzés, azaz szöveges "leírás" található egy-egy tételről, B oszlopban pedig a hozzá tartozó összeg. Az "A" oszlopban található tételeket kategorizálni szoktam bizonyos szempontok alapján, mely kódokat tartalmazzák most a példa kedvéért a C,D,E oszlopok (a több oszlopos besorolás a cizelláltabb kimutatást segíti, de nem minden kiadást bontok le ennyire, csak amelyik valamilyen szempontból fontosabb információval bírhat.)
Ezek összeadását személyenként, kategóriánként SZUMHATÖBB függvénnyel megoldottam, és a múltkor a segítségetekkel az A-B oszlopok celláinak feltételes formázását is (hogy a kategória beírásának pillanatában ne csak az összeadás történjen meg, hanem a formázás is.)
Most azonban magán a kódoláson is nagyon jó lenne gyorsítani.Azt szeretném elérni, hogy
1) ha "A" oszlop tartalmaz egy bizonyos kifejezést, akkor C-oszlopba írjon ki egy bizonyos kódot
(Itt egy olyan képlet lenne jó, ami a nem pontos egyezést is tudná vizsgálni, hiszen a cella tartalma - mint írtam fentebb - általában 2-3 szó).
Az is remek lenne, ha
2) azt is meg tudnám adni, hogy ha valamely szavakat nem tartalmazza az A oszlop, akkor mit írjon ki az C oszlopba (Értelemszerűen ez az 1)-esben leképletezett cellákon kívül esők kódolására lenne alkalmas).
Végül sokat gyorsítana a kódoláson, ha azt is le tudnám képletezni, hogy
3) ha C oszlop tartalmazza mondjuk a ''3"-as értéket ÉS 'D' oszlop a "2"-est, ÉS teljesül egyúttal, hogy "B" több mint 1000, akkor "E" oszlopba írjon "3"-ast.Előre is köszönöm szépen, ha gondolkodtok rajta!
-
PeLa87
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ecxel táblázat amit szerkesztek.
1. munkalap: KodA____________B__________C_________D____________E
Telepules_____Megye______Jaras_____Régió__________Országrész
Abaliget______Baranya____Pécsi_____Dél-Dunántúl______Dunántúl
Ádánd_______Somogy_____Siófoki____Dél-Dunántúl_____Dunántúl
Adorjás______Baranya_____Sellyei____Dél-Dunántúl_____Dunántúl2. munkalap: telepulesek
c2: =HA(HIBÁS(FKERES($E2;Kod!$A:$C;2;0));"";FKERES($E2;Kod!$A:$C;2;0))
d2: =HA(HIBÁS(FKERES($E2;Kod!$A:$C;3;0));"";FKERES($E2;Kod!$A:$C;3;0))
e2: legördülő lista a településekkel és ha kiválasztok egyet, akkor előtte a lévő és az előtti cellában automatikusan megjelennek a hozzárendelt megyék és járásokA______________B_________C__________D________E
Orszagresz______Regio______Megye______Jaras_____TelepulesEgyszerűen nem tudom megoldani, hogy az A-hoz az országrészt, B-hez a régiót beillessze. Biztos nagyon egyszerű, de nekem ennyire tellett most…
Ehhez kaphatnék kis segítséget?
-
ny.janos
tag
válasz
szente #40054 üzenetére
Sajnos nekem túl zavaros (és talán hibákkal tarkított is) a csv fájl, így érdemben nem sokra mentem a próbálkozásaimmal.
A html kódok eltüntetéséhez szerintem lehet azzal próbálkozni, hogy a fájl kiterjesztését átírod html-re, majd megnyitod böngészővel a fájlt, majd azt másolod vissza egy szövegfájlba. De ettől még nem oldódott meg a dolog, mert az egymás melletti oszlopokban szereplő adatokat vessző kellene elválassza egymástól, így viszont egy csomó bekezdésjel (enter) lesz a vessző helyett.
Ennek az adathalmaznak a tisztítása az időkeretet figyelembe véve meghaladja a tudásomat. Persze biztosan ki lehet találni, mit mivel kell cserélni, de ez nekem most nem fér bele. -
Delila_1
veterán
válasz
garga01 #40058 üzenetére
Sub Oszlopszam()
Dim uoszlop As Integer
uoszlop = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
MsgBox uoszlop
End SubAz összevont cellák miatt 1-gyel kevesebb lesz a kiírás. Ezt megoldhatod, ha az értékadásnál növeled az uoszlop értékét.
uoszlop = Cells(1, Columns.Count).End(xlToLeft).Column+1
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Egy sorban szeretném megkeresni a a 4. oszloptól a legutolsó értékkel feltöltött oszlop(számát). A probléma az, hogy 4. oszloptól 2-esével össze vannak vonva a cellák. Tehát D+E oszlop, F+G oszlop összevonva, stb.
Az alábbi kódot írtam:
oszlop2 = 4
gep2 = Cells(1, 4)
Do Until gep2 = ""
gep2 = Cells(1, oszlop2)
oszlop2 = oszlop2 + 2
Loop
MsgBox (oszlop2)Az a hiba a kóddal, hogy nem a legutolsót kapom, vissza, hanem 4-el többet. Tehát a 10. oszlopban van még érték, de helyette a makró 14-et ad vissza.
-
Heavyrain
őstag
Gyors segítséget szeretnék kérni, valószínüleg egyszerű a probléma, de nem tudom megoldani.
Van egymás alatt 3 számom (cellaformátum szerint is számok). Viszont ha összeadom őket, akkor 0-t kapok.Valamilyen adatbázisból lettek kiexportálva. A Ctrl-C és Ctrl-V értékként már megvolt, de úgy sem működik. Akkor sem,ha másik, új táblázatba szúrom be őket. Ha kézzel átírom őket akkor már rendesen működnek, de több ezer celláról lenne szó, nem szeretném újra bepötyögni. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Itt egy példa: Link -
szente
addikt
válasz
ny.janos #40053 üzenetére
Ez egy termék adatbázis lenne cikkszámmal, leírással, árakkal stb.
A felső sorban kellene lennie a fenti megnevezéseknek (ez így is van ha megnyitom), alattuk pedig ugye a termékek paramétereinek.
Igazából az lenne a lényeg, hogy a webáruházba ne egyesével kelljen feltölteni a termékeket, hanem csak be importálom az excel file-t. Csak ehhez először oszlopokba kellene rendezni a külömböző adatokat. Pl első oszlop cikkszám, második oszlop név, haramadik oszlop leírás, negyedik oszlop ár, stb.
Remélem így érthető.
Nem tudom, hogy esetleg ha keresés és csere funkcióval kivenném a felesleges dolgokat (pl: <div class=""layoutArea"">) akkor utána már értelmezhető lenne e a program számára. Vagy nem tudom mi lenne a legegyszerűbb megoldás. -
ny.janos
tag
válasz
szente #40051 üzenetére
Ezt én is tapasztaltam, mikor próbálkoztam, de számomra (mivel a html kódokban nem vagyok otthon) nem derül ki a csv fájlból, hogy minek hogy kellene kinéznie. Ha leírod / megmutatod minek hogy kellene kinéznie a végeredménynek, gyorsabban van esélyed érdemi válaszra. (Vagy nem ért rá senki más foglalkozni a problémáddal, vagy másokat is elrémisztett a csv fájl kinézete, ahogy részben engem is.)
-
Delila_1
veterán
Excelbe kellene felvinni az adatokat a tanároknak, ahol minden sor 1 tanuló adatait tartalmazza.
A formátumot Word-ben hoznám létre, ahol a körlevél funkcióval lehetne összefésülni az adatokat.Az Excelben létre lehetne hozni egy beviteli felületet – userformot –, ami könnyűvé tenné a bevitelt, és rá lehetne venni a feltehetően ellenkező tanárokat, hogy ne kockás papírra rögzítsék az adatokat.
Ilyesmire gondolok, persze sokkal több kitöltendő vezérlővel.
Kiválasztja az osztályt, mire a Név mezőben megjelenik az ottani tanulók neve, stb. -
A`rpi
addikt
Sziasztok, rendszergazda vagyok egy általános iskolában Pesten. Most az Enapló bevezetése végett a vezetőségben felmerült hogy az iskola bizonyítványait kézírás helyett majd nyomtassam (én) jó kis rendszergazdai feladat höhö.
Egyelőre még semmi konkrétumot nem tudok.
Amit sejteni lehet egy PDF fájlt kapok, amiből az adatokat majd valamilyen módon szeretném átexportálni, egyelőre valószínű ez kézzel fog történni, és egy Excel táblába szeretném cellánkként felvenni a kívánt paramétereket: név, cím, érdemjegyek, stb stb...
Kérdésem az lenne, van e arra valami egyszerű mód, hogy az általam megadott lapméret után, merthogy a bizonyítványlap, és a törzslap, egyedi méretű nem A4, egyszerű módon ki tudom e jelölni mondjuk milliméter pontossággal hova nyomtassa a kívánt cellákat?
Tehát arra szeretném használni az Excel, hogy a kívánt űrlapot ezzel kitöltsem.
Itt lenne egy kép szemléltetésül, mondjuk ez egy érettségi bizonyítvány a zölddel kihúzott részek felelnének meg egy-egy cellának, amire majd hivatkoznék.
Várom a válaszotok, ha túlgondolom és van egyszerűbb megoldás, azt is örömmel fogadom, köszönöm szépen előre is a segítségeteket.
Üdv.:A'rpi
Újra itt: Megelőzőleg próbáltam vissza keresni, de a problémámra megoldást nem találtam, tehát örömmel fogadok minden tanácsot, keresőszót stb...
-
ny.janos
tag
válasz
szente #40048 üzenetére
Szia!
Próbáld meg az itt írtakat.
-
szente
addikt
Sziasztok!
Van egy csv file:[link]
Ezt hogyan tudnám megnyitni úgy excelben, hogy minden adat a helyes oszlop alatt legyen?
-
lappy
őstag
Egy táblában hogyan tudom meghatározni hogy az 1 elemhez (több ilyen is van benne) milyen sor és oszlopnév tartozik.
Az oszlopok és sorok kaptak egy egy elnevezést amikre kíváncsi vagyok, ezeket szeretném kigyűjteni -
andreas49
senior tag
Sziasztok
Abban kérem a segítséget, hogy van egy oszlopom, amiben több száz név szerepel, de ezek között rengetek található, ami előtt üres karakter (kód160) van, így az ABC rendezés false eredményt hoz. Hogy lehet ezt gyors módszerrel eltüntetni (mármint az első üres karaktert)?
Köszi a segítséget előre is. -
Delila_1
veterán
A pontszámokat tartalmazó oszlophoz rendelsz egy újat, pl. az M oszlopba.
M2 -> =B2+sor()*0,0001
Itt a B oszlop tartalmazza a pontszámokat. A sor()*0,0001 az eredeti pontszámhoz ad egy nagyon kicsi értéket (lehet még kisebb is), aminek az értéke soronként változik a sor() függvény miatt. Így a különböző sorokban lévő azonos értékeket az M oszlopban eltérővé alakítod, a sorrendet eszerint állapíthatod meg.
-
lappy
őstag
Ki szeretném gyűjteni az első legmagasabb pontot elért személyeket (ez megvan)
majd a pontokhoz tartozó neveket is kigyűjtöm (ez is megvan)
viszont ha azonos a pontszám akkor mindig csak egy személy jeleneik meg pedig 3 különbözőnek kellene (nincs névazonosság, de ez mindegy is)
hogyan tudom ezt megoldani
köszönöm! -
gaben86
csendes tag
Szia!
Köszönöm a segítséged, kipróbáltam, de nekem "Compile error"-t ír.
Ha megkérlek a teljes makrót beillesztenéd, lehet rosszul helyettesítettem be a programrészt.
-
oke
senior tag
Szia!
Köszönöm a részletes bemutatást, nagyon hasznos
Valóban több sorból áll, csak kiemeltem néhányat, az egész így néz ki:Párosít
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("SQL Res";"SQL Res")
=LÉP("i";2;DARAB2(!$A:$A);1)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O12"))
=AKTÍV.CELLA()
(adat kód)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O3"))
=AKTÍV.CELLA()
(Feladat elnevezés)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O1"))
=AKTÍV.CELLA()
(N ID)
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("Adatlap";"Adatlap")
=KIJELÖL("S2O1")
=KÉPLET(A5)
(adat kód)
=KIJELÖL("S4O1")
=KÉPLET(A8)
(Feladat elnevezés)
=KIJELÖL("S6O1")
=KÉPLET(A11)
(N ID)
=KIJELÖL("S29O2")
=AKTÍV.CELLA()
(NULL)
=KIJELÖL("S5O4")
=AKTÍV.CELLA()
(END)
=HA(ÉS(A24="Igen";A27=0))
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("NULL";"NULL")
=KIJELÖL("S2O7")
=AKTÍV.CELLA()
(sor ahol van a NULL-os kód)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";A32;"O4"))
=AKTÍV.CELLA()
(helyettesítő kód)
=ÖSSZEFŰZ(A35;"_";Adatlap!B2)
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("Adatlap";"Adatlap")
=KIJELÖL("S2O1")
=KÉPLET(A37)
(Helyettesítő kód)
=HA.VÉGE()
=KIJELÖL("S6O4")
=AKTÍV.CELLA()
(Feladatidő)
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("SQL Results";"SQL Results")
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O9"))
=KÉPLET(A44)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O10"))
=HA(A44>0;KÉPLET("Igen");KÉPLET("Makróban nincs"))
=KÖVETKEZŐ()
=VISSZA() -
Delila_1
veterán
válasz
Dinter #40033 üzenetére
Makró?
Sub dupla()
Dim sor As Long
Columns("E:F").Copy
Range("E1").PasteSpecial xlPasteValues
sor = 2
Do While Cells(sor, 2) > ""
If Cells(sor, "E") = "True" Then Cells(sor, "B") = "True"
If Cells(sor, "F") = "False" Then Cells(sor, "B") = "False"
Range("C" & sor & ":F" & sor) = ""
sor = sor + 1
Loop
End Sub -
Dinter
addikt
válasz
Delila_1 #40031 üzenetére
Igen, ez a része megvolt. Ez után az kellett, hogy egy eredmény maradjon egy ID-hoz, ha volt jó. akkor a jó, egyébként egy rossz.
Ezt a következőképp oldottam meg: mivel az Excel duplikáció esetén az első előfordulást tartja meg, és a többit törli, ezért ID majd jó/nem jó alapján rendeztem. Így a jók kerültek előre, és azok maradtak meg, ha volt.
-
Dinter
addikt
válasz
Dinter #40029 üzenetére
Eszembe jutott egy másik megoldás: kiszűröm a duplikációkat úgy, hogy a ID-t és a jó/rossz-at nézem, így vagy egy rossz, vagy egy jó, vagy egy jó és egy rossz marad, ez már egy nagy lépés. Már csak az a kérdés, ha szűrésnél kiválasztom ezt a két oszlopot, akkor így működik, ahogy elképzeltem, vagy külön-külön nézi a duplikációt?
-
föccer
nagyúr
válasz
Dinter #40027 üzenetére
Én ezt egy segéd munkalapon oldanám meg. Darabhatöbb függvénnyel megszámoltatni, hogy az aditt ID-hoz mennyi jó és mennyi rossz érték tartozik. Ha megvan, hogy a jó vagy rossz érték van, akkor jön a móka.
Hol.Van() függvénnyel kikeresed az ID-t sor azonosítóját, majd erre építesz egy másik HOL.VAN()függvényt, amelyben INDIREKT() függvénnyel ágyazod be a keresés sorát. Ez meg fogja adni, hogy melyik oszlopot kell kiolvasnod. Ezután egy sima cella hivatkozással (amelyben a sor és oszlop azonosítókat a két indirekttel adod meg) kinyerheted a kívánt értéket.
üdv, föccer
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
Akadt egy bonyolultabb feladat.
Van egy lap, ezen belül ID-k. Egy másik lapon az ID-khoz tartozó mérések, egy ID-hoz több is van. A mérésben van 3 cella, ha mindhárom true, akkor végeredmény jó, egyébként false. Azt kéne csinálni, hogyha van a mérések között egy jó, akkor azt az egy jót meghagyni, és a rosszakat törölni. Ha nincs jó, akkor egy rosszat meghagyni és a többit törölni. Tehát végeredményben minden ID-hoz egy jó vagy egy rossz maradt. Azt már kiszedtem egy munkalapon, hogy melyek, amelyekhez nincs jó, de ezt a mérések között nem tudom hogy kéne kiválasztani. Illetve mivel ezt napi szinten meg kéne csinálni, jó lenne minél jobban automatizálni.
-
csferke
senior tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám a következőt kivitelezni?
Adott egy munkafüzet (pl. Book1) több munkalappal (pl. Sheet1, Sheet2, Sheet3...). Az újraszámítás automatikus-ra van állítva. Addig amíg nem történik semmi változás rajta, addig nincs újraszámolás.Azt szeretném, hogy ha bármikor kiválasztódik/aktiválódik pl. a Sheet1 akkor automatikusan újraszámolódjon (F9) ez a lap.
köszi a segítséget
Angol Excel 2007
-
dellfanboy
őstag
válasz
dellfanboy #40023 üzenetére
esetleg vmi excel fv, makro, letezik ami azt adja hogyha a5 cellaban cim szerepel akkor az a6-ot adja eredmenykent?
if-el probaltam "idezojelbe" rakni a szoveget de value-ra fut -
dellfanboy
őstag
excelbe importalok egy txt file-t, eleg nagy sok adattal, ezt probal emeszthetove tenni.
van benne a cimnek egy ilyen resz
5.sor: Cim
6sor: utca neve
7.sor utca szama
8.sor orszagez ismetlodik (sok massal egyutt) kb 10-20k soron keresztul, random. van ra vmi mod, hogy ha kivalasztom
az 5.sor-t akkor lassam a 6.ikat is. azon kivul hogy a filterbe 1egyesevel kivalasztom oket? -
gaben86
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, egy makróval kapcsolatban, amit találtam.
Munkafüzetek összemásolását végzi egy munkafüzetbe, de teljes másolást végez, nekem csak arra lenne szükségem, hogy a Munka1 lapokat másolja csak ki a füzetekből.
Miként kellene módosítani, hogy úgy működjön, ahogy írtam?
Sub GetSheets()
Path = "C:\Users\dt\Desktop\dt kte\"
Filename = Dir(Path & "*.xls")
Do While Filename <> ""
Workbooks.Open Filename:=Path & Filename, ReadOnly:=True
For Each Sheet In ActiveWorkbook.Sheets
Sheet.Copy After:=ThisWorkbook.Sheets(1)
Next Sheet
Workbooks(Filename).Close
Filename = Dir()
Loop
End SubElőre is köszönöm!
Üdv. G.
-
Dinter
addikt
Sziasztok.
If-es max keresést szeretnék. Mindenhol ezt a formát látom, nem értem miért nem működik.
=MAX(IF('Req. Plan'!M5:M67="";'Req. Plan'!I5:I67))
Az M oszlopban megnézem, hogy üres a cella az adott sorban, ha igen, akkor az I oszlopbeli értékek közül szeretnék maxot keresni. Ez így miért nem működik?
Upsz, most egy tizedik oldalon megtaláltam, hogy mivel array function, ezért Ctrl+Shift+Enter-rel kell megkeresni.
-
glocker
tag
válasz
benkez #40019 üzenetére
Szia
lehet csak nekem nehéz elképzelnem a feladatot... de ha semmi struktúra / minta nincs... akkor bizony marad a manuális feldolgozás...
de ha már ide beírtál, akkor valószínűleg el tudsz képzelni valami féle automatizálható megoldást...
lécci pár konkrét adatot mutass mert így nagyon megfoghatatlan...
-
benkez
újonc
Egy szöveges dokumentum, nem excel fájl. Tartalmaz kb. 500-1000 karaktert. Nekem a lényeges adatokra van szükségem belőle (200-300 karakter). Azokat illessze be adott excel munkalap adott sorába, majd a következő dokumentumból is ugyanazon típusú adatokat a következő sorba stb.
-
total90
veterán
válasz
Delila_1 #40013 üzenetére
Ránézek, köszi
(#40014) Mutt
Itt bonyolódik a helyzet, mert a címek a világ minden tájáról jönnek. Épp ez a bajom, hogy teljesen flexibilis szövegből kellene kinyerni az adatokat.
Jelenleg copy+paste megoldás van, de kissé időigényes és ezért akarok valamit összedobni, de ez elég komplex cucc és lehet meghaladja a tudásom.
-
Mutt
senior tag
válasz
benkez #40008 üzenetére
Szia,
Ha megpróbálod megnyitni az eredeti fájlodat Excelben, akkor a szövegbeolvasó varázsló tud segíteni, hogy az egyszerűbben tagolt adatokat táblázattá alakítsd.
Ha már összetettebb a fájl, akkor a Excel 2010-től van Power Query, ami a feldolgozást segíti.
Nézd meg ezt a leírást.üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
total90 #40010 üzenetére
Szia,
Tudsz mutatni pár mintát? Magyarországi címekről van szó?
Név Utca Házszám Irányítószám Város
Én hátulról kezdeném ezen lépések alapján:
1. Az utolsó szóköz után a város van. VBA-ban SPLIT és UBOUND ezt vissza tudja adni vagy JOBB függvény.
2. Eggyel előtti szöközig van az irányítószám, vagy mivel az irányítószámok 4 jegyűek lehet az utolsó 4 karakters is nézni.
3. "Név Utca Házszám" kombónál az segíthet talán, hogy a közterek jelleg nem olyan sok "út, utca, tér, dűlő stb" vagyis ha ezt megtalálhuk, akkor ami előtte van az lesz a cím, ami utána az pedig a házszám.
pl.SZÖVEG.KERES(" u. ";"Alkotás u. 6/A 2.em")
megmondja hol kell szétszedni a szöveget.üdv
-
Delila_1
veterán
válasz
benkez #40008 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem. Egyik Excel táblából akarod másikba másolni a szövegeket, attól függetlenül, hogy a másolandó valahonnan veszi az adatokat?
Ha igen, az új lapon (füzetben) írd az A1-be: =eredeti!A1, és ezt másold jobbra és le. Ha szükséges, itt az eredeti füzet nevét is meg kell adnod a lapnéven kívül. Legegyszerűbb az = jel után átkattintani a másolandó helyre.
Mikor kész, jelöld ki az új területet, másold, és irányítottan, értékként ugyanoda illeszd be.
-
Mutt
senior tag
Szia,
Ez az Excel 1993-ig használt makró nyelve, "Excel 4 macro" kulcsszóra keresve még találsz hozzá súgót,
Valószínű több sorod van mint amit megadtál, de a sorok a következőket csinálják:1.
=LÉP("i";2;DARAB2(!$B:$B);1)
Ez egy FOR - NEXT ciklus; lesz vhol egy sorod KÖVETKEZŐ() paranccsal. Ami ezen sorok között van azt fogja annyiszor végrehajtani ahány adatod van a B-oszlopban. Létrehoz egy i nevű változót, amit 2-es értékről indít és növeli folyamatosan amíg a kívánt darabszámot el nem éri. A képlet végén az 1, a lépésköz.Szószerinti VBA megfelelője pedig:
Dim i As Long
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Range("B:B")) Step 1
'lépések
Next i2.
=KIJELÖL("S6O1")
Kijelöli a 6-os sor 1 oszlopának metszetét, vagyis az A6-os cellát. RC (row-column, magyarul SO - sor-oszlop) hivatkozás van használva, Valószínű ez egy felesleges lépés, általában a kijelölés után egy művelet szokott jönni amit lehet kijelölés nélkül is végrehajtani.VBA megfelelője:
Cells(6, 1).Select
3.
Itt is egy kijelölés van, csak felhasználjuk a FOR-NEXT ciklusban létrehozott változót, vagyis a harmadik oszlop sorain megyünk végig.Dim i As Long
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Range("B:B")) Step 1
Cells(3, i).Select
'egyéb lépések
Next i4.
=KÉPLET(A10)
Ez nem makró függvény, hanem az egyik beépített függvény, amely megmondja, hogy az A10-es cella képletet tartalmaz-e vagy sem?Szószerinti VBA megfelelője:
van_benne_keplet = WorksheetFunction.IsFormula(Range("A10"))
Hatékonyabb változat:
van_benne_keplet = Range("A10").HasFormula
Érdemes az Excel 4 makrót lecserélni.
Ha feldobod, hogy mi a feladat akkor kapni fogsz segítséget a fórumon.üdv
-
total90
veterán
Hali,
lenne egy kérdésem VBA-val kapcsolatban.
Adott egy Excel dokumentum, ahol meg van adva egy cím, pl. így:Név Utca Házszám Irányítószám Város
Ezt szeretném egy másik Excel domentumba beilleszteni egy előre megadott táblázatba, ahol a név, utca... külön vannak.
A probléma, hogy a fent említett Excel dokumentumban, amiből ki szeretném másolni az adatokat, ott minden egy sorbanban van és csak szóközzel van elválasztva, meg ugye minden esetben más hosszúságú a kimásolni kívánt infromáció.
A probléma még az is, hogy van, hogy a név 3 részből áll, vagy az utca neve nem csak egy szó és így sehogy nem tudom egy bizonyos kritériumhoz tenni, hogy mi legyen az elválasztó pont.Van ötletetek, hogy miként tudnám kinyerni a helyes adatokat? Egyszerűen nem jutok egyről a kettőre
-
benkez
újonc
Üdvözölök minden excel rajongót!
Van kérdésem, de előtte a hála, hogy vagytok. Rengeteget jelent nekem, hogy olvashatom ezt a fórumot! Köszönöm!
Kérdés;
Adott egy dokumentum, amely (ránézésre), egy adatbázisból veszi az adatokat (az adatbázishoz nincs hozzáférés).
A számomra szükséges szövegrészeket miként tudom a legegyszerűbben és leggyorsabban átmásolni belőle (vagy bármilyen szövegből) egy excel táblába? Létezik erre megoldás? Lehet ezt makrózni? -
oke
senior tag
Sziasztok!
van egy makró, mait használok, de nem én készítettem. Szeretném kicsit értelmezni, mi mit csinál, de ez régi típusú makróként lett elkészítve, nem visual basic-ben, hanem az egyik lapon vannak az utasítások egymás alatt. Függvényként nem találtam meg őket:
Hogy értelmezzem pl ezeket, normál makrónál mivel tudom kiváltani?
=LÉP("i";2;DARAB2(!$B:$B);1)
=KIJELÖL("S6O1")
=KÉPLET(A10)Egyébként sem vagyok egy makró mágus
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tudnátok légyszíves segíteni abban, ha van egy ilyen táblám, amiben az A-oszlopban ismétlődnek elemek, a B-oszlopban számok vannak, és képlettel a C-oszlopban összegezni szeretném az A előfordulás melletti B-oszlop értékeit, összesen:
(itt manuálisan adogattam össze a számokat) -
glocker
tag
Sziasztok
bocs, ha ez már volt kérdés
(Office 365 ProPlus, Excel version 1808)
hogy lehet kikapcsolni, hogy számnak értelmezze / kezelje a számnak tűnő szöveget?!
pl. csv-ben ez van: '000012345';'Gipsz Jakab' ...a táblában ez látszik:
A B
1 12345 Gipsz JakabElőre is kösz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Path of Exile (ARPG)
- Renault, Dacia topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Counter-Strike 1.6
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged