Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nincs megállás akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a One UI 8 frissítés közzététele
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Törik-e a Pixel Pro, mint a tavalyi Fold?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Azt ,hogy tudnám megoldani:
Lenne A1 cellám, B1 cellám, C1 cellám, ha beírnak valamit a B1 cellába és rámentenek akkor a C1 cellában jelenjen meg az A1 és a B1 cella tartalma.
Például.
A1 cellába beírták,hogy audi a B1 cellába beírták,hogy 20 és a C1 cellában megjelenik,hogy audi 20.
A lényeg,hogy csak akkor jelenjen meg a C1 cellában ha a B1 cellába beírtak ! Ha csak az A1 cellába írtak akkor ne.
Köszi. -
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbiakhoz:
Van egy mestertáblám 13 sorral és sok száz sornyi adattal/oszlopok neve: Név1,Idő,adat1,adat2 stb../ Van mellete egy segédtáblám ami a mestertáblában található adatokat értékeli és ezekből szép grafikonokat rajzol. A kiértékelés alapja a Név1 és ezeket összegzi SUMIF és CountIF segítségével. A jövöben fontos lesz hetente kiértékelni a mestertáblázatban lévő adatokat /amik napi rendszerességgel frissülnek bele/, de ha leszűröm a mestertáblámat a kellő idő intervallumra akkor a SUMIF/COUNTIF SUM Range-ét is manuálisan változtatnom kell hogy a megfelelő adatokat lássam. Nem lehet ezt valahogy automatikussá tenni úgy, hogy csak azokat a sorokat értékelje a képlet amiket leszűrők a és látszik a mester táblában a többit pedig hagyja kívűl mint pl egy SUBTOTAL?
Törpölgetek rajta egy ideje, de lehet, hogy nem látom a fátol az erdőt.Ha van esetleg valami tippetek akkor azt nagyon megköszönném. -
kekec@
csendes tag
Na valameddig eljutottam de belefutottam másba. Azt szeretném hogy ha elmenti a makró a táblázatot ajánlja fel hogy más néven vagy az aktuális dátummal tegye meg. A dátum jobb lenne...
Ezt kreáltam de mindig felülírja a régit. Mivel tudnám megoldani?Sub Makró2()
'
' Makró2 Makró
''
Range("B2").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "1111"
Range("C2").Select
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:valami.xlsm", FileFormat
:=xlOpenXMLWorkbookMacroEnabled, CreateBackup:=False
Range("A1").Select
Selection.Hyperlinks(1).Follow NewWindow:=False, AddHistory:=True
End Sub -
csferke
senior tag
Sziasztok!
A D oszlop celláit szeretném feltételes formázással színezni, figyelemfelkeltés céljából, a következő feltételek alapján.
- ha a cella nem üres
- ha a cella tartalma (dátum) kisebb (régebbi) mint a mai nap
Angol Excel 2007.Addig eljutottam, hogy legyen piros ha az értéke <today() de kifesti az üres cellákat is.
köszi a segítséget
-
Certee
senior tag
Van egy táblám amiben van kb 60.000 sor. Ezeknél bizonyos sorok egyes csoportokat tartalmaznak amiknek az első sorához szeretnék ugrani. Hogyan tudnám megoldani azt, hogy ha egy megadott sorszámhoz szeretnék ugrani, akkor ne kelljen végig görgetnem ezt a rengeteg sort? Milyen megoldás lehet erre?
-
Delila_1
veterán
válasz
BenJoe80 #20086 üzenetére
Két oszlop, az E és az L szerint szeretnél összegezni.
Egy üres oszlopban fűzd össze ezeknek az értékeit mindkét lapon -> =E2 & "_" & L2. Lehet, hogy a másik lapon más oszlopokban vannak ezek az adatok, ott azokat fűzd össze.
A SZUMHA függvényben a tartomány az első lap összefűzött oszlopa legyen, a kritérium az összegző lap összefőzött cellája (soronként), az összeg tartomány az első lapon az az oszlop, ahol az összegek vannak.Ez így elég nehezen követhető, teszek be egy képet, hátha segít. Az alapadatok az Alap-, az összegzések a Összegzés lapon vannak. A 2. lap szumha képlete látszik a szerkesztőlécen.
Az összefűzés képlete mindkét lapon (nálam) =E2& "_" & L2
-
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
A következő dologban kéne egy kis segítség. Adva van két táblázat. Az egyik táblázatban kronológiai sorrendben vezetve vannak a bevételek és kiadások két médián:
- készpénz
- bankszámlaMinden bevételnek és kiadásnak van egy számla kódja (pl. 1000). Lásd a képet:
A másik táblázatban azt szeretném elérni, hogy az egy számla kóddal jelölt összegeket összeadja (lásd a képet:
Azt meg tudtam oldani, hogy összesítse a készpénz oldal számla kódjait a következő képlettel:
Viszont azt nem tudom elérni, hogy ne csak a készpénz számla tartományát (E5:E35), hanem a bankszámlaszám tartományát (L5:L35) is vizsgálja.
-
pirit28
csendes tag
Jóó napot az uraknak ,hölgyeknek !
Lenne egy olyan kérdésem,így kb 3 óra kínlódás után..
Windows újratelepítést követően,(gondolom köze van hozzá)
egy táblázatban időpontokat beírogatva,egy másik táblázatban vlookup függvénnyel nyerem ki a számomra fontos időket.
Eddig a cellákban az időpont megadásoknál custom (h:mm) formátum volt megadva, és erre bármit is írtam időnek mindig 1:00-át mutatott vlookup-ot követően.Rájöttem hogy mivel a függvényben rögzítve volt az idő formátuma ami (h:mm) ahhoz hogy jó időt mutasson át kellett írnom (ó:pp)-re.
Tudja e valaki ,hogy ez miért van ?Az oké ,hogy az egyik angol a másik magyar de ezt auto az excel nem tudja ?
Vagy én nem figyeltem valamire ?így néz most ki a függvényem
="innenkezdődik: "&text(vlookup(b89;$A$19:$D$77;4;0);"óó:pp")
A kérdésem tehát az ,hogy majd fél évig ugyan azt a formátumot használtam majd egy win újratelepítést követően megváltozik ,ez miért van ?
Az esetleges választ előre is köszönöm
-
Delila_1
veterán
válasz
Törpella #20070 üzenetére
Ha jól értem, két oszlopban lévő adat szerint kell keresned egy másik táblázatban. Ehhez érdemes egy új oszlopban összefűznöd a két adatot, közöttük egy szóközzel, vagy alsó kötjellel, vagy egyéb, a cellákban elő nem forduló karakterrel. Erre azért van szükség, mert nélküle a 11 és 111 eredménye 11111-et adna úgy, mint a 111 és 11 összefűzése.
Ha VLOOKUP-pal keresel, akkor a Munka2 lapon előre kell beszúrnod az új oszlopot, és ezt akár el is rejtheted, de teheted az utolsó oszlop után, és akkor az INDEX függvénybe beágyazott MATCH (HOL.VAN) függvénnyel kereshetsz.
-
Latis
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a választ de sajnos nem sikerült működésre bírnom.
Amit én szeretnék hogy menjen végig az oszlop minden elemén a kiolvasás de csak a ":"-ig tartalmazó részt olvassa be és írja egy másik cellába.Amit eddig csináltam az a következő:
If Cells(j, y).Value > 0 Then
adat = adat & Left(Cells(j, 1).Value, 6) & ";"End If
Természetesen ez benne van egy ciklusban.
A kivastagított részt kellene változó hosszúságban paraméterezni.Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
Üdv!
-
Törpella
csendes tag
Szia Mindenkinek!
Bajban vagyok, sajnos nagyon megakadtam, pedig azt hittem, hogy menni fog
Van egy szép nagy táblázatom és a következőket szerettem volna függvények segítségével megcsinálni (próbálom leegyszerűsíteni):A oszlop: kódszám
B oszlop: termékszám
C oszlop: azonosító
D oszlop: felhasználó
E oszlop: időpont(legyen ez a MUNKA1 sheet),
minden kódszámhoz más-más termékszám és azonosító tartozik, de a felhasználó lehet azonos és az idő is lehet azonos. Így minden termékszámhoz rengeteg kódszám tartozhat...
A problémát az adja, hogy ami fix adatom van, az a kódszám és a termékszám, az összes többi adatot egy még nagyobb adathalmazból kellene kihalásznom (legyen ez a MUNKA2), ahol ezek az oszlopok szintén szerepelnek, persze sok másik ebben az esetben feleslegessel együtt.
Amivel próbálkoztam, az a VLOOKUP és az IF, de nem akar összejönni
Ami eddig sikerült:
=IF(MUNKA2!Termekszam=MUNKA1!B2;VLOOKUP(MUNKA1!A2;MUNKA2!Kodszam:MUNKA2!Idopont;3;0);"nemjó")
Ez ad néha eredményt, de több a "nemjó" a cellákban, mint az eredmény, és nem tudom mi a hibaÉs ennek működnie kellene a felhasználó és az időpont esetében is, az azonosító is fontos, de másodlagos.
Érzem, hogy valamit figyelmen kívül hagyok, de tegnapra kellett volna a megoldás és hittem hogy képes leszek rá...
Minden jótanácsnak nagyon örülnék... -
Gandalf80
csendes tag
Sziasztok! Szumhatöbb függvénynél hogyan lehet megoldani a következôt:
Az A oszlopban dátumok vannak 1-31- ig vannak. Mellette több oszlopban adatok vannak. Hogyan tudom megadni, hogy pl. 3-10-ig terjedö idöszakban számolja össze az adatokat. De ezt úgy,h két külön cellàba adom meg a kezdö és végdàtumot. Köszi! -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy Excel 2000 készített sudoku táblázat nem rég lett váltva Excel 2010 a táblázat kezelő és nem lehet megnyitni a Excel 2000 készített sudokut.Mikében tudnám megnyitni ,hogy kitudjam nyomtatni a sudoku táblázatot? -
kekec@
csendes tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom amiben szerepel emailcím is.
A következőt szeretném elérni:
Van egy táblázatom (picinyke) amiben dolgozok, ebben szerepelnek emailcímek
Ha rákattintok a emailcímre elindul az outlook kitöltve a címzetteket. Eddig oké,de szeretném ha azt a táblázatot is csatolná automatikusan amiben, amiből megkapta a címet.
Lehet egy picit konyultan fogalmaztam bocsánat.
Van rá valami megoldás? -
Mittu88
senior tag
Azt hogy lehet megoldani makróval, hogy mentéskor csak makróbarát formátumba tudjon menteni a felhasználó?
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
Ide kell valami parancs?
End Sub -
csferke
senior tag
Sziasztok!
A D oszlop celláit szeretném feltételes formázással színezni, figyelemfelkeltés céljából.
- ha a cella nem üres
- ha a cella tartalma (dátum) kisebb (régebbi) mint a mai nap
Angol Excel 2007.Addig eljutottam, hogy legyen piros ha az értéke <today() de kifesti az üres cellákat is.
köszi a segítséget
-
MZsoltee
veterán
Azonos függvénnyel. Gondolom két munkalapról van szó. Egy fileba másolod és egy harmadik munkalapon meg összehasonlítod.
Az fkerest sikerült megoldanom.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Nem érthetően magyaráztam el akkor..de már próbálom újraírni a cellákat teljesen új táblázatba.
Most olyan kérdésem van, hogy van két fáljban táblázatom, össze lehet valahogy hasonlítani őket, hogy melyik cellába lett más írva? Tehát volt egy táblázat azt elmentettem mondjuk egy névvel. Aztán azt később bővítettem itt ott és azt elmentettem kettő névvel. Most arra lennék kíváncsi mit változtattam meg a kettőbe.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeteket.
-
MZsoltee
veterán
Szisztok4
Lenne két oszlopom két szöveges mező (számokkal, de fel kell nullázni őket).
A és B oszlop. A oszlopból van X drab érékem, amihez szükségem lenne a B oszlopban hozzátartozó értékre.
FKeressel kellene szerintem megoldani de nem tudom paraméterezni. Segítséget előre is köszi! -
_NCT
addikt
Nos netről kikukáztam a megoldást, szerintem egész jó így:
Sub InsertRowsAtValueChangeColumnC()
Dim X As Long, LastRow As Long
Const DataCol As String = "C"
Const StartRow = 2
LastRow = Cells(Rows.Count, DataCol).End(xlUp).Row
Application.ScreenUpdating = False
For X = LastRow To StartRow + 3 Step -1
If Cells(X, DataCol).Value <> Cells(X - 1, DataCol) Then Rows(X).Insert
Next
Application.ScreenUpdating = True
End SubMár csak azt kellene megoldani a makróban, hogy hasonlóképp pl az F és G oszlop értékeit vonja ki egymásból és írja az M és N oszlopba az eredményeket.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Meg lehet-e oldani azt, hogy egy létező excel fájl tartalmát (munkafüzet1) egy makróval egy új munkafüzetre (munkafüzet2) exportáljam úgy, hogy azon tartalmi változás nem történik, csupán formai.
Például:
Munkafüzet1: Munkafüzet2:
A A
A A
A A
A A
B
B B
B B
B B
. BTehát ahol A tartalmú sorok véget érnek, ott szúrjon be 3db üres cellát, és így tovább, amíg adatot tartalmazó sort talál.
Excelből nagyon suta vagyok, ha hülyeséget írok, sorry.
-
Delila_1
veterán
válasz
Mittu88 #20049 üzenetére
Másik megoldás, ahol a ciklust elfelejthetjük:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Dim WF As WorksheetFunction
Set WF = Application.WorksheetFunction
Sheets("Munka1").Activate
If WF.CountA(Range("B12:B50")) < 39 Then
MsgBox "Adatok hiányoznak a B12:B50 tartományból", vbOKOnly + vbExclamation
Cancel = True
Else
If WF.CountA(Range("D12:D50")) < 39 Then
MsgBox "Ejnye-bejnye!", vbOKOnly + vbExclamation
Cancel = True
Exit Sub
End If
End If
End Sub -
Mutt
senior tag
válasz
Mittu88 #20049 üzenetére
Hello,
Ezt használd az eseményben
Dim cbHiba As Boolean
Dim rngAdatsor As Range
Dim cella As Range
Set rngAdatsor = Worksheets("Igénylő").Range("B12:B15")
cbHiba = False
For Each cella In rngAdatsor
'ha a cella nem üres, akkor 4-el jobbra tőle is megnézzük a cellát
If Len(cella) > 0 Then
If Len(cella.Offset(, 4)) = 0 Then
'ha nincs kitöltve, akkor kilépünk
cbHiba = True
Exit For
End If
End If
Next cella
If cbHiba Then
MsgBox ("Add meg a fogadóállást a " & cella.Offset(, 4).Address & " cellában!")
Cancel = True
End Ifüdv
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Megint zaklatnom kell titeket
A következőt próbálom programba foglalni:
Mentés előtt végezzen olyan vizsgálatot, hogy az Igénylő munkalapon a B oszlop 12. sorától vizsgálja az 50. soráig és ha valamelyik ki van töltve, vizsgálja meg, hogy annak a sornak az F oszlopa is ki van-e töltve. Ha igen, akkor ne történjen semmi, ha nem, akkor Büntető üzenet és ne lehessen menteni.Eddig így állok:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
Dim i As Integer
i = 12
For i = 12 To 50
If (Worksheets("Igénylő").Target.Row = i) And (Worksheets("Igénylő").Target.Column = 2) And (Worksheets("Igénylő").Target.Value <> 0) Then
If (Target.Row = i) And (Target.Column = 6) And Target.Value = 0 Then
Target.Activate
MsgBox ("Add meg a fogadóállást!")
Cancel = True
End If
End If
i = i + 1
NextEnd Sub
-
Delila_1
veterán
Azért elég, mert a formátum másolása ugyanúgy történik az Excelben, mint mondjuk a képleteké. Mikor másolsz egy olyan képletet, amiben nem fix hivatkozások vannak (nem szerepelnek $ jelek a cellahivatkozásban), akkor a lefelé másolt képlet már a következő sorra hivatkozik.
A régebbi verziókban az előbbi példa szerint formázott tartományban pl. a D8 cellán állva a behívott feltételes formázás automatikusan a D8-ra történt hivatkozást mutatta. A 2007-es változattól – szerintem megtévesztő módon – itt is a C5-re való hivatkozást láthatjuk.
-
Delila_1
veterán
-
wrox
őstag
válasz
Delila_1 #20042 üzenetére
De melyik tartományt jelöljem ki?
Meg akármelyik cella vagy cellák kijelölésénél beírom a képletet, nem marad meg, nem történik semmi.A számaim a C5:I30 tartományban vannak, az 5 szám pedig az O7: O11-ben.
Melyik számtartományokat jelöljem ki? Vagy mindegyik cellára külön külön kell beírni? -
wrox
őstag
válasz
Delila_1 #20040 üzenetére
Köszi, de nem igazán értem.
Azt szeretném, hogy az A1:e21 tartományban szineződjenek a cellák, ha az 5 szám közül valamelyik jelen van.
Egyébként hova kell ezt beírni, amit megadtál? Mert a feltételes formázásnál nem találom, illetve találtam olyat, hogy feltételes formázás>új szabály>formázandó cellák kijelölése képlettel De ha ide beírom, amit adtál, nem történik semmi, meg se marad,ha megnézem újra. Tényleg hülye vagyok hozzá.
-
-
wrox
őstag
Sziasztok.
Elég béna vagyok az Excelhez, szeretnék egy kis segítséget kérni.Adott egy táblázat, amiben van 21 sor és 5 oszlop. Mindegyik cellában számok vannak.
Illetve van még külön 5 cella, ebben az 5 cellában is számok vannak, különböznek egymástól.A feladat az lenne, hogy ha az 5 cellában lévő akármelyik szám megtalálható a 21 sor 5 oszlop valamelyikében, akkor ott az a cella színeződjön el valamilyen színre.
Megoldható ez?
Office 2010.
Előre is köszönöm. -
Mutt
senior tag
válasz
vigyori78 #20029 üzenetére
Hello,
...ha az olvasásra nyomok akkor kérje a jelszót tehát egyből lehessen választani hogy mire akarom megnyitni...
Szerintem olvasásra jelszavazd csak le a fájlt, hogy csak azok tudják megnyitni akik jogosultak rá.
Az írás részt pedig a munkalap/füzet védelemmel oldhatod meg (Korrektúra szalag).Csak makróval lesz interaktív, a Workbook_Open eseménynél be lehet kérni a lapvédelemhez kapcsolódó jelszót. A Workbook_BeforeClose előtt pedig vissza lehet zárni.
üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #20008 üzenetére
Szia,
Olyan szűrés kellene nekem, ami ebből kiszűri, hogy mondjuk 2014.02.01-én melyek "járnak le" szóval amik csak addig érvényesek.
Én egy feltételes formázást javasolok, amelynél legalább a cellák színét változtatjuk meg. Utána már a többiek által említett szűrést lehet használni.
1. Legyen vhol a lapon egy cellába a lejárati dátum megadva (pl. E2).
2. Jelöld ki a táblát és a Kezdőlap szalagon válaszd a Feltételes formázást, azon belül az új szabályt.
Ott válaszd az utolsó opciót (Formázandó cellák kijelölése képlettel), a képlet pedig:
=ÉS($C1<=$E$2;NEM(ÜRES($C1)))Itt 2 dolgon módosíthatsz:
- ha nem E2-ben van a lejárati dátumod akkor módosítsd; fontos hogy a cella hivatkozásban dollárjelet tegyél az oszlop és a sorszám elé (ún. abszolút hivatkozás kell),
- ha nem a C oszlopban van a végdátum akkor javítsd, itt csak az oszlop név elé kell dollárjel (vegyes hivatkozás),A Formátum gombra válaszd ki, hogy hogy nézzen ki ami már lejárt (nálam áthúzott szöveg piros háttérrel).
3. Ok után kész is van.
4. Jöhet egy szűrő a táblára, jelöld ki a táblát és Kezdőlapon Rendezés és szűrésben a Szűrő opció. Ezek után ha van kiszínezett sorod, akkor lehet arra is szűrni.
üdv
-
Don_
tag
Sziasztok!
Egy oszlop összegeket tartalmaz és be van állítva auto szűrő. Szeretnék egy másik munkalap egyik cellájába egy olyan szum összeget ami csak az éppen szűrt összegek szummáját mutatná. Ha az összegeket más kritériumok alapján szűrném, akkor a szum összeg is ennek megfelelően más lenne.
Tudtok segíteni?
-
Mutt
senior tag
válasz
Wollie #19998 üzenetére
Hello,
Olyan feladatom van, hogy egy oszlopban szereplő szövegek "féleségét" kell megszámolnom...
Egyedi rekordok számolására több megoldás is van.
1. Képlet
Delila1 által megadott szorzatösszeges képlet jó. Ugyanez CSE képlettel:
{=SZUM(1/DARABTELI(tartomany;tartomany))}Ha a tartományban van üres cella, akkor az ezt kezelő képlet a következő:
=SZUM(HAHIBA(1/DARABTELI(tartomany;tartomany);1/DARABÜRES(tartomany)))2. Pivot (Kimutatás) használata
3. Addin használata
Számos kiegészítő van, amelyben készen van erre megoldás. pl. Az ingyenes ASAP utilitiesben megtalálható.
4. Saját makró használata
Function Egyedi(Adatsor As Range, Optional UresCellaIsKell As Boolean = True)
Dim vLista As New Collection
Dim cella As Range
On Error Resume Next
For Each cella In Adatsor
If UresCellaIsKell Then
vLista.Add cella, CStr(cella)
Else
If Len(cella) > 0 Then vLista.Add cella, CStr(cella)
End If
Next cella
On Error GoTo 0
Egyedi = vLista.Count
End Functionüdv
-
Mutt
senior tag
válasz
the radish #20018 üzenetére
Hello,
A SZUMHA függvényben használhatóak a joker karakterek (* tetszőleges számú karaktert, a ? egy karaktert tud helyettesíteni).
A képleted tehát: =SZUMHA(A:A;"Horváth*";B:B)
Ha pedig az első szöközig van a keresési kifejezésed, akkor: =SZUMHA(A:A;BAL(A1;SZÖVEG.KERES(" ";A1))&"*";B:B)
üdv
-
vigyori78
őstag
2077-et használok abban is ott van de az a gondom ha olvasásra is jelszavazom akkor egyből az olvasás jelszavát kéri én azt szeretném elérni ha megnyitom az excel-t akkor ha az olvasásra nyomok akkor kérje a jelszót tehát egyből lehessen választani hogy mire akarom megnyitni ,lent a képen például ha az olvasásra nyomok akkor kérje az olvasás jelszavát.
-
ngabor2
nagyúr
A valódi probléma az, hogy a cellaformázások egyszercsak eltűnnek. 1500 soros táblázatokról van szó, amiben a színek és a cellán belüli igazítások és formázások nagyon fontos szerephez jutnak. Néha egy-egy sor beszúrásakor gondol egyet a program, átalakítja a stílus részt a szalagon, és onnantól kezdve bármilyen formátumban mentjük el, azt újra megnyitva minden formázás megszűnik. Ennek az okára, vagy a kiderítésének módjára nem bírtunk rájönni.
-
lappy
őstag
válasz
PindurAnna #20022 üzenetére
Szia!
Kijelölöd a táblázatodat és utána a beszúrás menüben van olyan hogy táblázat beszúrása.
Ezután engedélyezed, majd ha rákatt. akkor már lesz táblázatkezelőd.
De az excel maga a táblázatkezelő nem tudom mit is akarsz pontosan, mert lehet szegélyt, vonalakat rajzolni, cellákat egyesíteni stb. -
the radish
senior tag
válasz
Delila_1 #20019 üzenetére
Szóval ugye az lenne a kézenfekvő, hogy HA a cellában szerepel a Horváth, akkor legyen pl. 1, ha nem szerepel legyen 0.
Ugye ez működik teljes cellaegyezésnél, de az adott cellában a "Horváth" után még más is szerepel, ami más és más.
A szövegegyezőséget így értettem.
A képlet valamiért nem működik. Megnéznéd?
Köszönöm. -
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni,hogy tudom azt beállítani,hogy van egy táblázatom az le van védve jelszóval tehát csak olvasásra lehet megnyitni jelszó nélkül,és azt szeretném beállítani,hogy olvasásra is kérjen jelszót, de úgy, hogy amikor megnyitják az excel-t akkor a felugró ablakban kilehessen választani,hogy olvasásra vagy írásra akarják megnyitni.
Köszi. -
Delila_1
veterán
válasz
the radish #20018 üzenetére
A képlet, ha a szöveged az A1 cellában van:
=JOBB(A1;HOSSZ(A1)-SZÖVEG.TALÁL(")";A1)-1)*1
Ezt másolhatod a többi adatod mellé.
Szerk.: a szövegegyezésről szóló részt nem értem.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
Van 6 olyan cella, aminek az eleje, pontosabban az első szava azonos. Mellette lévő cellában értékek vannak. Szeretném ezen cellák melletti értékek összegét, de nem tudom, hogy a szövegegyezést hogy határozzam meg.
Pl.
Horváth (Gödöllő) 120
Kovács (Hatvan) 240
Horváth (Százhalombatta) 140Horváth összesen 260
Köszi előre is.
-
lappy
őstag
válasz
PindurAnna #20016 üzenetére
-
ElCé07
újonc
Sziasztok !
Szeretnék segítséget kérni Tőletek az excel használatával kapcsolatban. Van egy listám különböző számokkal, amelyeket manuálisan írtak be, de úgy, hogy nem tizedesvesszővel választották el az egész számokat a törtektől, hanem ponttal. Vagyis így néznek ki benne az adatok : xxxxxx.xx A problémám az volna, hogy így az excel nem érzékeli számnak az adatokat, tehát nem tudom őket például összeadni. Egyesével átírni a pontot vesszőre elég nagy macera, mivel több ezer adatról beszélünk. Tudtok esetleg valami módszert, ahogy át tudom őket alakítani, hogy a pont helyett tizedesvessző legyen ?
A segítséget előre is köszönöm !!
-
-
Sub-ZeRo
nagyúr
Sziasztok!
Segítség kellene!
Olyanra kellene megoldás, hogy van egy idő intervallumom 2 excel kockában. pl. 2013.11.29 - 2014.11.28
Persze nem cask ennyi van, egymás alatt, hanem jóval több.
Olyan szűrés kellene nekem, ami ebből kiszűri, hogy mondjuk 2014.02.01-én melyek "járnak le" szóval amik csak addig érvényesek.Itt a kép amire gondolok és ezekből kellene úgy szűrnőm, hogy mondjuk február elsejével kik járnak le.
Remélem érthető. -
Malanrion
tag
Sziasztok!
Ez lenne a kérdésem, remélem érthetően írtam oda a dolgokat. Köszönöm!
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
m.zmrzlina #20002 üzenetére
Bocsánat, itt a magyarázat egy kissé zavaros. Valójában nem az F oszlopon megy végig, hanem azon az oszlopon aminek az egyik celláját kijelölöd.
-
- az elsőt szerintem a legegyszerűbben pivot táblákkal csinálhatod meg, az meg még szép, csinos is, nameg pont erre találták ki.
- a másodikban pedig ha nem akarsz sokat mókolni, akkor fkeres fv-t használj, és ne szedd szlt külön fájlokra az egyedi elszámolásokat, hanem külön munkalapra.
ha esetleg így nem tiszta a gondolatmenet kérdezz bátran
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Wollie #19998 üzenetére
Próbáld meg a következőt. Az F oszlopban lévő szövegeken megy végig, az E oszlopba kigyűjti az egyedi rekordokat és a D1 cellába kiírja hogy hány különböző rekordot talált. Természetesen a tartományok átírhatók.
Sub lista()
Dim intHanyfele As Integer
Do While ActiveCell.Value <> ""
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("E:E"), ActiveCell.Value) = 0 Then
Cells(intHanyfele + 1, 5).Value = ActiveCell.Value
intHanyfele = intHanyfele + 1
End If
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop
Range("D1").Value = intHanyfele
End SubKicsit ágyúval verébre módszernek tűnik mert meg lehet oldani irányított szűréssel is. Más helyre másolja és Csak egyedi rekordok megjelenítése opciók bekattintva, majd az egyedi rekordokat darabtelivel megszámolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Plazma TV topic
- Filmvilág
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuponkunyeráló
- Nincs megállás akkuméretben
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mini-ITX
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- nVidia GeForce RTX 2070 (TU106)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3312, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2980
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest