- One mobilszolgáltatások
- iGO Primo
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
zsolti_20 #44998 üzenetére
Azt a füzetet, ahonnan másolni akarsz, Zsolti_Innen.xlsx-nek neveztem.
A Const utvonal = "F:\Eadat\Excel fórumok\PH\" sorban írd át a megadott értéket a saját útvonaladra, majd indíthatod a makrót. Ez a makró abban a füzetben legyen, ahova másolni akarsz.Sub Zsolti()
Dim ShInnen As Worksheet, ShIde As Worksheet
Const utvonal = "F:\Eadat\Excel fórumok\PH\"
Set ShIde = ActiveWorkbook.Sheets("Transactions")
Workbooks.Open utvonal & "Zsolti_innen.xlsx"
Set ShInnen = ActiveWorkbook.Sheets(6)
ShInnen.Range("H4").Copy
ShIde.Range("C339").PasteSpecial xlPasteValues
ShInnen.Range("J5:K20").Copy
ShIde.Range("A342").PasteSpecial xlPasteValues
Workbooks("Zsolti_innen.xlsx").Close False
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
zsolti_20 #44996 üzenetére
Ha jól látom, megnyitsz egy fájlt (sFileName), majd a 6. lapjának a H4 celláját bemásolod az eredetileg megnyitott füzet Transactions nevű lapjának a C339 cellájába. Utána (felesleges zárás-új nyitás után) a megnyitott füzet 6. lapján másolod a
J5:K20
tartományt, amit az első füzet Transactions lapon az A342 cellába illeszted be.
Ennyi? -
zsolti_20
senior tag
válasz
Delila_1 #44995 üzenetére
A legjobb lesz ha bedobom ide a telejs kódrészletet ami a másolásért felel.
Dim xlApp As Application
Dim xlBook As Workbook
Dim Sh As Object
Set xlApp = CreateObject("Excel.Application")
Set xlBook = xlApp.Workbooks.Open(sFileName)
xlBook.Sheets(6).Range("H4").Copy
xlApp.DisplayAlerts = False
xlBook.Close
xlApp.Quit
Set xlBook = Nothing
Set xlApp = Nothing
Set xlBook = ActiveWorkbook
Set Sh = xlBook.Sheets("Transactions")
Sh.Activate
Range("C339").Select
Sh.Paste
Range("C339").Select
Set xlApp = CreateObject("Excel.Application")
xlBook.Sheets(6).Range("J5:K20").Copy
xlBook.Close
xlApp.Quit
Set xlBook = Nothing
Set xlApp = Nothing
Sh.Activate
Range("A342").Select
Sh.Paste
Range("A342").Select
-
Delila_1
veterán
válasz
zsolti_20 #44992 üzenetére
Ha PasteSpecial-t alkalmazol, azt is meg kell adnod, hogy mit illesszen be. Értéket, formátumot, mindent, oszlopszélességet, stb.
Érték beillesztésnélSh.Range("A204").PasteSpecial xlPasteValues
Látod, a hely meghatározása CSAK Range("A204"). Mivel 1 celláról van szó, nem kell tól-ig tartományt megadnod.
-
spe88
senior tag
Hello!
Makrót szeretnék futtatni gombnyomásra.
Egy adott tartományt kellene másolni folyamatosan, viszont ellenőrizni kellene hogy ahova másol ott van-e már adat. Ha igen akkor menjen tovább.
pl.:
a1:d2 másolása gombnyomásra úgy, hogy egy sor kimaradjon az a4:d5 tartományba. Ha az is foglalt, akkor az a7:d8 tartományba és így tovább.
Mi lehetne itt a kód? Köszi szépen
-
zsolti_20
senior tag
-
Delila_1
veterán
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Delila_1 #44977 üzenetére
Köszönöm sikerült megoldani.
És hirtelen lett is egy másik problémám.
A cella tartalma mondjuk "kecske: 550". Ha ezt átiratom egy másik cellába a "=SUBSTITUTE(A1;"kecske";"")" hogy csak a szám maradjon meg belőle, valami oknál fogva nem tudok vele számolni =SUM-al.
Ennek mi lehet az oka? -
Delila_1
veterán
válasz
zsolti_20 #44976 üzenetére
A különböző területek együttes kijelölése a VBA-ban
xlBook.Sheets(6).Range("J5:K20, H4").Select
formában lehetséges, de másolni csak két lépésben tudsz.xlBook.Sheets(6).Range("J5:K20").Copy Sh.Range("A342")
xlBook.Sheets(6).Range("H4").Copy Sh.Range("A342")A beillesztésnél nincs szükség az Sh aktiválására, amint a fenti 2 sorban láthatod.
Annak mi értelme, hogy az Sh.Range("A342") helyre bemásolod előbb a 15 cellás tartományt, majd a H4 cellával felülírod? -
zsolti_20
senior tag
Sziasztok! A fentebbi problémát sajnos még nem sikerült megoldanom, de arra gondoltam hogy nem lehet úgy kijelölni a cellákat mintha CTRL tartanám lenyomva? Pl egérrel kitudjétok jelölni simán a B1 : C10-et, de utána ha a CTRL lenyomom még kitudom jelölni mondjuk az A1-e. Ez megoldható valahogy VBA-val?
Ez a sor felel nálam a másolásért:
És ez a beillesztésért:
Sh.Activate
Range("A342").Select
Sh.Paste
Range("A342").Select
Nem lehet úgy megoldani hogy:
xlBook.Sheets(6).Range("H4:H4").Copy
Sh.Activate
Range("A342").Select
Sh.Paste
Range("A342").Select
De gondolom így csk a H4 cela lesz másolva. Nem tudom mennyire érthető amit írtam.
-
Doki16
addikt
Sziasztok!
Szerintetek lehetséges olyat megcsinálni Excel, hogy egy adott értéket egy másik megadott értékben másoljon tovább. Például megadok egy darabszámot egy cellában ami legyen 10. A másik cellában van egy érték ami 290. Azt szeretném, hogy ezt a 290-et 10-szer másolja át külön cellákba. Érthető ez így valamennyire?
-
Delila_1
veterán
válasz
[CS]Blade2 #44972 üzenetére
A C1 cellába tettem az idők összegét, a formátum [ó]:pp:mm.
Az Excelben az idő alapegysége a nap, ezért a 330 órát át kell számolnunk napba: =330/24.
A feltétel képlete=HA(C1>330/24;C1-330/24;C1)
-
[CS]Blade2
addikt
Van egy számolt oszlop amiben idők vannak összeadva órára: Pl.: 265:00:00 vagy 512:50:00.
HA függvénnyel kellene egy másik oszlop, ami kiadja, hogy, ha 330-nál több, akkor abból az időből vonjon ki 330 órát.
Az cellák az Idő / 37:30:55 -formátumúra vannak rakva.
Szerk.: Közben átraktam általánosra, és úgy 13,75 a 330:00:00, úgy működik. Kiszámoltatom, utána pedig visszarakom Idő-re, úgy jó lenne.
Kérdés, hogy van-e jobb megoldás?
-
zsolti_20
senior tag
Sziasztok,
Ti hogyan modositanatok ezt a VBA kodot uhgy hogy egy H4 cella tartalmat kepes legyen atmasolni? Mivel ez a kod picit lassu gondolom a megnyitas es bezaras miatt, szeretnek beszurni meg egy sort hogy a H4 cella tartalmat is atmasolja. De nem jovok ra hogyan lehet.
xlBook.Close
xlApp.Quit
Set xlBook = Nothing
Set xlApp = Nothing
Sh.Activate
Range("A342").Select
Sh.Paste
Range("A342").Select
-
Delila_1
veterán
Az Index függvénynek van egy olyan változata, ahol több területet adhatunk meg a tartomány kiválasztásához.
Felveszünk egy segédoszlopot, ahol kikeressük a megfelelő tartományt. Ez nálam a P oszlop. A P2 képlete=HA(DARABTELI($B$2:$B$10;M2)<>0;1)+HA(DARABTELI($D$2:$D$8;M2)<>0;2)+HA(DARABTELI($F$2:$F$11;M2)<>0;3)+HA(DARABTELI($H$2:$H$9;M2)<>0;4)
Mikor a terület sorszámát már ismerjük, meghatározhatjuk annak a címét.
Az O2 cella képlete=HAHIBA(INDEX(($B$2:$B$10;$D$2:$D$8;$F$2:$F$11;$H$2:$H$9);1;1;P2);"")
-
Đusty
addikt
Sziasztok!
Egyszerű feladatra nem találok megoldást. Olyat szeretnék mint az fkeres csak ne kelljen második oszlopba az eredményt végigírni amit visszaad hanem egyszerűen az az oszlop neve legyen, tehát csak 1 cella. És ebből lenne több oszlop. Fontos még ha pedig nem talál semmit ne a #hiányzik vagy #név tehát hiba jelenjen meg a cellában hanem semmi.
Nem tudom így érthető-e.
valami ilyesmi:Tehát i oszlop keres g re a b és c oszlopban és azt adja eredményül amelyikben benne van. És még kicsivel több ilyen oszlop kellene.
-
Sprite75
tag
válasz
jackal79 #44962 üzenetére
Próbéltam ilyet keresni de nem találtam. A lap elrejtős/felfedős dolog is jó lehetne szerintem neked, ha azt meg lehetne úgy csinálni makróval, hogy ha fel akarod fedni az elrejtett lapokat akkor kérjen jelszót.
Amit most kipróbáltam hogy pl a Munka2 lapot elrejteni és felfedni makróval, jelszóval védve a füzetvédelem segítségével, csak ezzel az a baj hogy a makrót bárki tudja használni aki megnyitja a táblázatot
Sub lezár() ' A Munka2 lapot elrejti és zárja le jelszóval
Sheets("Munka2").Select
ActiveWindow.SelectedSheets.Visible = False
Sheets("Munka1").Select
ActiveWorkbook.Protect 1, Structure:=True, Windows:=False ' Az 1 a jelszó
End Sub
Sub kinyit() ' A Munka2 lapot felfedi
ActiveWorkbook.Unprotect 1 ' Az 1 a jelszó
Sheets("Munka1").Select
Sheets("Munka2").Visible = True
End Sub
-
jackal79
aktív tag
-
Kátai
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légy szíves,hogy milyen képletet írjak a következőre.
Egy cellában adott egy dátum(pl.2020-01-01),ehhez szeretnék hozzáadni hónapban mondjuk 12 hónapot,és ez természetesen egy másik cellában jelenjen meg év,hó,nap(2021-01-01). formában.
Excel 2019-es verzió.
Előre is köszönöm. -
dfilpo
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy kb 3000 soros excel különböző termékekről. Az A oszlop bal szélén egy kis beszúrt kép van mindegyik termékről, de ezek eltérő méretűek, így nem esztétikus. Hogy tudnám az összes képet az A oszlop celláinak a közepére helyezni egyszerűen?
köszi -
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Megvalósítható az excelben, hogy egy munkafüzetben a lapokat úgy levédeni, hogy ne lehessen csak jelszóval kinyitni?
Köszönöm! -
lappy
őstag
Igen nem lehet használni, de itt van egy makro amit a modulba mentesz
Option Explicit
Function My_Text_Join(delimiter As String, ignore_empty As Boolean, text_range As Range) As String
Application.Volatile
Dim c As Range
Dim n As Long
n = 0
For Each c In text_range
If ignore_empty = True Then
If VBA.IsEmpty(c.Value) = False Then
If n = 0 Then
My_Text_Join = c.Value
Else
My_Text_Join = My_Text_Join & delimiter & c.Value
End If
n = n + 1
End IfElse
If n = 0 Then
My_Text_Join = c.Value
Else
My_Text_Join = My_Text_Join & delimiter & c.Value
End If
n = n + 1End If
NextEnd Function
Ha szeretnéd más névvel akkor cseréld le a My_Text_Join -t
használata =My_text_join(" ";1;A1:A6) -
konyi79
addikt
Sziasztok, nagy excel mágusok!!!
Replusz művelet? Úgy 60 cella értékéből számolni van-e fv rá?Köszönöm!!!
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
DeFranco #44948 üzenetére
Különben ide linkeltem be a hiba üzenetet.
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50 #44947 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat - nagy segítség voltál ma!
Nagyjából 1200 tervrajz revizíóit kellett összehasonlítanom három külön helyről (model, szerver, DropBox) szóval rengeteget segítettél!
Közben találtam egy ideiglenes - nem elegáns - megoldást. Egyszerűen egy "-" (mínusz) jelet raktam be minden B cellába, aminek nem volt értéke és így az F cella maradt fehér.
De majd este átírom a képletet, hogy ne kellejen a "-" (mínusz) jelet használni. Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Különben DeFranco egyenlete tökéletesen működik - ha vesszőt használok az pontos vessző helyett (tudod angol-magyar Excell).
-
DeFranco
nagyúr
válasz
dogpatch06 #44945 üzenetére
egyébként csak halkan kérdezem meg hogy tanuljak:
ez a megoldás milyen hibát dobott? nálam tökéletesen működik.
(tegyük fel A1:C10 tartományt vizsgálsz ahol A1:A10 a referencia, ekkor egyszerűen kijelöltem a B1:C10 tartományt és így beírtam a függvényt a fentiek szerint a feltételes formázáshoz. az egész tartományra érvényesítette hivatkozáshelyesen, ha üres nem szinez, ha párban üres nem szinez, ha nem egyenlő szinez)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Szia!
Ez a képlet jó lehet:=VAGY(ÉS($B4<>"";F4<>$B4;F4<>"");ÉS($B4="";$F4<>""))
Elképzelhető, hogy egyszerűbben is lehetne, de most ez jutott eszembe.
Üdv.
(Bocs, hogy magyar szintaxist használok.) -
Delila_1
veterán
válasz
Figyelmetlenül határoztad meg a 3 tartományt a CHOOSE függvényben.
Helyesen
=VLOOKUP($C2;CHOOSE($D2;$K$2:$L$8;$K$10:$L$16;$K$18:$L$24);2;1)
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50 #44943 üzenetére
Ááá...! Itt volt a probléma!!! Igen, angol Excellem van (említenem kellett volna).
Beírtam az általad megadott képletet és u.a. hibaüzenet jelent meg, mint amit egy korábbi hozzászólásban beillesztettem. Aztán átírtam a pontos vesszőket vesszőkre és egyből elfogadta.
Köszönöm szépen - egyetlen egy apró dolog: az F üres cella piros lesz, ha a B cella üres. Hogy lehetne azt megoldani, hogy ha a B cella és az F cella is üres, akkor az F fehér maradjon?
-
válasz
Fferi50 #44941 üzenetére
Szia!
Örülök, h tudunk jókat kérdezni
Szóval majdnem jó, de a 2-es értékre hibát dob:
Tökre nem értem, ugyanúgy néz ki mind 3 tábla, mégis bárhova 2-est írok hibát dob...
Közbe meglett:
=VLOOKUP($C9;CHOOSE($D9;$K$2:$L$8;$K$10:$L$16;$K$17:$L$24);2;1)hiányzott egy K$10Mégse, az csak arra a sorra vonatkozik
CSak meglesz az:
=VLOOKUP($C2;CHOOSE($D2;$K$2:$L$8;$K$2:$L$16;$K$17:$L$24);2;1)Így már jó (aszem)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dogpatch06 #44939 üzenetére
Szia!
Talán nézd meg ezt a képletet:=VAGY(ÉS($A1<>"";B1<>$A1;B1<>"");$A1="")
Ez az A oszlopot hasonlítja a mindenkori oszlophoz. Ha az A oszlop üres, de a B-ben van érték akkor is színez, de ha a B oszlop üres, akkor nem.
Legegyszerűbben úgy tudod bevinni, ha a B1 cellát kijelölöd, ennek a formázására beírod ezt a képletet és kiválasztod a színt. Ezután a szabályok kezelésében kiválasztod ezt a szabályt és az érvényességi területre megadod az általad használt területet.
Ezen a területen belül minden oszlopot(!) az A oszlophoz fog viszonyítani.
Csak azt az oszlopot kell $ jellel ellátni, amihez viszonyítasz - nálad ez úgy látom, a B oszlop, akkor az F4 cellát jelöld ki és úgy add meg a képletet, természetesen a 4 sorra hivatkozva.
Üdv.
Ps. mi volt a hibaüzenet? Gondolom angol exceled van, ott pedig nem pontosvessző a paraméter elválasztó, hanem sima vessző. -
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dogpatch06 #44939 üzenetére
Szia!
Nem lehet tartományokat megadni, csak 1-1 cellát, tehát az első sorokat a $ jellel és csak az oszlopok elé kell a $ jel. Úgy, hogy ki van egyébként jelölve a teljes tartomány.
=OR($F4<$B4;$F4>$B4)
De ez nem egyenértékű szerinted azzal, hogy F4<>B4?
Üdv. -
DeFranco
nagyúr
válasz
dogpatch06 #44936 üzenetére
Jelöld ki a formázandó területet és ezt add meg képletnek a feltételes formázás / cellák kijelölése képlettel rovatban:
=ÉS(NEM(ÜRES(B1));B1<>$A1)
Aztán ezt formátum másolással oda terjeszted ki ahova akarod.
szerk: a "nem egyenlő" operátora a
<>
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50 #44935 üzenetére
Szia! Köszönöm a választ!
Akkor másképp írom: B és C oszlopok értékei különböznek A oszlop értékeitől. Pl.:
- A = 6
- B = 5
- C = 4
B és C értékét egyénileg szeretném összehasonítani A értékével. Ha B és/vagy C értéke különbözik A értékétől, akkor legyen piros háttér B és/vagy C cellában. Ha B és/vagy C értéke egyenlő A értékével, akkor nincs formázás.Szeretném ezt úgy, hogy ne legyenek a cellák pirosak, ha B és/vagy C cellák üresek, de A cella üres vagy van értéke.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dogpatch06 #44932 üzenetére
Szia!
"a kettőt együtt - tehát kisebb és nagyobb - nem."
Elvileg valami vagy kisebb vagy nagyobb, egyszerre nem lehet kisebb is meg nagyobb is szerintem.
Esetleg úgy gondoltad, hogy az egyik oszlopban kisebb, a másikban pedig nagyobb az érték, mint az A oszlopban?
Ebben az esetben a Vagy függvényt kell használnod: =Vagy(B1<A1;C1<A1;B1>A1;C1>A1), ez akkor igaz, ha a négy reláció közül bármelyik igaz.
Tartományra:
Kijelölöd a tartományt, amit formázni szeretnél. Ezután Kezdőlap - Feltételes formázás - Új szabály - a formázandó cellák kijelölés képlettel - Értékek formázása, ha ez a képlet igaz kockába a képlet:
=Vagy($B1<$A1;$C1<$A1;$B1>$A1;$C1>$A1)
Így mindig az A-B-C oszlopot hasonlítja össze a $ jel miatt.
Kiválasztod a megfelelő formázást, majd OK.
Ha rosszul gondoltam, kérlek pontosítsd a kérdést, esetleg mutass mintát.
Üdv. -
tomi_x
tag
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy táblázat adatokkal(név, cím és stb.). Egy word dokumentumot kellene létrehoznom, ahol a kiválasztott személy adatait a megfelelő helyre importálja az excel táblázatból. Lehet ezt valahogy automatizálni, vagy marad a kézi gépeléses megoldás.
Excelben meg tudom oldani, csak ott a dokumentum formátuma nem elfogadható.
Előre is köszi
tomi -
dogpatch06
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudok egy olyan feltételes formázást létre hozni, ahol a táblázat B és C oszlopja összehasonlítja értékeit A oszlop értékeivel és ha azok eltérnek az A oszlop értékeitől, akkor azt piros háttérrel jelzi?
Ezt a formázást meg tudtam oldani egy sor A, B és C celláira úgy, hogy a formázás jelezte, ha kisebb (vagy nagyobb) volt B és C értéke A értékénél, de a kettőt együtt - tehát kisebb és nagyobb - nem. Továbbá nem tudom, hogy hogyan tudom ezt a formázást átvinni egy egész tartományra egyszerűbben; másolással nagyon sokáig tartana ill. az adatok változnának.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
body007 #44929 üzenetére
Szia!
FKERES (Angolul VLOOKUP) függvénynek nagyon jó a súgója, érdemes elolvasni.
Paraméterei:
1. Amit keresni kell
2. Amelyik tartományban keresni kell - mindig a tartomány első oszlopában keres
3. A tartomány azon oszlopa, ahonnan a találathoz tartozó sorból az adatot ki kell venni
4. A keresés formája - 0 teljes egyezőség, 1 közelítő egyezés (nem nagyobb a keresett értéknél - ebben az esetben az első oszlopnak nagyság szerint rendezettnek kell lennie).
Más: a keret árat is beteheted egy cellába pl. L2 -be. Akkor a G2 cella képlete:=F2*$L$2
Ez a képlet végighúzható a G oszlopon. Ha változik az egységár, csak az L2 cellát kell átírnod, az átárazás megtörténik automatikusan.
Üdv. -
válasz
Fferi50 #44928 üzenetére
Szia!
Működik, nagyon köszi
Igazából nem teljesen értem, h dolgozik, kb. ezt szűrtem le:
C2 - ezt a cellát nézi (ezt fogja felszorozni)
$J$2:$K$8 - ez a tartomány (cellák összessége) ahonnan veszi az adatokat. Na itt már elvesztettem a fonalat. Ennyiből honnan tudja, h az első oszlop a "bemenő" adat a második oszlop meg az eredmény?
;2;1 - ezek a kerekítés beállításai -
Fferi50
Topikgazda
válasz
body007 #44926 üzenetére
Szia!
Az ártáblázatot módosítsd a következők szerint (én a J2 -től javaslom, hogy a régi is megmaradjon):
Ezután a D2 cella képlete:=FKERES(C2;$J$2:$K$8;2;1)
Az Fkeres függvény negyedik paramétere szabályozza, hogy pontos vagy közelítő legyen a találat. Az 1 a keresett értéknél nem nagyobb legutolsó értéket adja vissza. Ezért kell a határértékeket így megadni. Ha 0,1-nél kevesebbhez más árat szeretnél, akkor azt írd a 0 mellé.
Ha a keret ár is mérettől függ, akkor ugyanilyen táblát csinálhatsz. Ha keretfajtától (pl. anyag, minta stb.) akkor kell egy fajta oszlop és az FKERES tábla negyedik paramétere legyen 0, ami pontos egyezést ad vissza.Üdv.
-
Sprite75
tag
válasz
Fferi50 #44918 üzenetére
Ne viccelj már nincs miért elnézést kérni.
Ha lenne egyszer több időm ezzel a makrózgatással foglalkozni biztos kiszúrtam volna én is mi a gond. Jelenleg még mindíg csak a mások álltal írt makrókat heggesztgetem, de nem mindíg értem mi mit csinál
Így már tökéletesen működik minden, (legalább is addig amig a kollega aki haszálja nem "fedez fel" valami olyan hibát a táblázatban amivel foglakozni kell) müködnek az automatikus mentések, másik táblázat haszálatakor szépen szünetel a mentés makró, és bezáráskor sincs hibaüzenet
Belinkelem ide újra a jelenlegi működő mentés makrókat, hátha kell ilyen másnak is legközelebb
(előző hozzászólásban is már ajól működő makró van linkelve)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget újra
-
Sziasztok!
Elég amatőr kérdésem lenne - de sajnos nem tanultam excel-t - magamtól pedig nem jövök rá a mikéntjére
Egy táblát szeretnék ami kiszámolja a "vászonkép" árát. Ez 2 dologból áll össze. A ráfeszített vászon és a keret árából. Ehhez beadom a szélesség x magasság értéket megmondja mennyi a területe. Eddig ok. A terület értékekhez kellene rendeljek árat (változó) amit eddig kézzel adtam meg a jobb oldali táblázatból. Azt szeretném, h magától vegye onnan az értékeket.
Itt egy kép:A további lépések megvannak.
Köszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
DeFranco #44923 üzenetére
Szia!
" az nem világos, hogy ebben az esetben {1,1,1,1,1,#,#,#,#} miért pontosan az utolsó találat pozícióját adja, miért nem az elsőét vagy bármelyik másikét a (szükségszerűen) egyenlő értékek közül"
A 3. paraméter elhagyása (ami alapértelmezésben az 1 értéket adja át a függvénynek) azt jelenti, hogy az utolsó kisebb vagy egyenlő találatot adja vissza és nem az elsőt.
Ha 0 lenne a 3. paraméter (a pontos egyezés keresése), akkor az első egyező találat helyét adná vissza.
Üdv. -
DeFranco
nagyúr
válasz
ny.janos #44922 üzenetére
köszönöm, ezt eddig én is összeraktam, az IGAZ/HAMIS műveleti trükk is megvan
ami nekem kimaradt, hogy ezt tömbfüggvényként írjuk be (bár gyanús volt, de gondoltam ha így lenne, lenne jezelve is) így már érthető az is, hogy lesz egy tömbünk egyesekkel és #zéróosztókkal
a paraméter elhagyás szintén megvolt, az is hogy ezzel a keresési értékhez mérten legnagyobb kisebb-vagy-egyenlő számot keresi meg
az is megvan hogy array módban a fenti találat pozícióját adja vissza az érték helyett.
de az nem világos, hogy ebben az esetben {1,1,1,1,1,#,#,#,#} miért pontosan az utolsó találat pozícióját adja, miért nem az elsőét vagy bármelyik másikét a (szükségszerűen) egyenlő értékek közül
egyébként mindig elvarázsol hogy excelben mit össze lehet bűvészkedni a képleteken belül logikai műveletekkel, tömbökkel és keresőfüggvényekkel, egyszerűen hihetetlen hogy szinte mindent le lehet írni egy függvénnyel és akkor még a makróba bele sem nyúltunk. dolgozok vele vagy 20 éve de nekem ez még mindig mesevilág csodaföldjén.
-
ny.janos
tag
válasz
DeFranco #44921 üzenetére
Az E29:E148>0 vizsgálat a teljes tartományra értelemszerűen IGAZ vagy HAMIS eredményt ad. Mivel az IGAZ-HAMIS eredmény tulajdonsága az, hogy ha matematikai műveletet végzünk velük, akkor az igaz 1-nek, míg a hamis 0-nak számít, a későbbiekben a képlet ezt használja.
Vagyis az 1/(E29:E148>0) formula eredménye 1 lesz minden olyan cellára ami töltve van az adott oszlopban (feltéve, hogy igaz az alapfeltétel, hogy csak pozitív szám lehet benne).
A MATCH pedig ezen halmazban keresi a 2-es számot. Mivel az eredmények között nincs 1-nél nagyobb, így függvény utolsó paraméterének elhagyása értelmében az utolsó találatot kapjuk meg eredményül. Vagyis a tartományon belül az utolsó érték sorának sorszámát. (Súgó: A HOL.VAN függvény azt a legnagyobb értéket keresi meg, amely egyenlő vagy kisebb, mint a keresési_érték.)
-
Pá
addikt
Segít valaki értelmezni az alábbi formulát?
=MATCH(2,1/(E29:E148>0))
Elvileg az lenne a feladata, hogy megmutassa, hogy az adott tartományban (E29:E148) hányadik sorban van az utolsó, nem zéró érték. (ebbe a tartományba eleve csak pozitív számokat lehet írni).
És tulajdonképpen ezt is csinálja, csak nem értem a logikáját.A spreadsheetet örököltem és szeretném fejleszteni, de ahhoz nem ártana, ha érteném, hogy működik.
Ha az első argumentet 2-ről lecserélem bármire, az nem igazán változtat az eredményen, így is úgy is működik. :S Vagyis 1-gyel néha jó eredményt ad, néha nem, de 2 vagy nagyobb számok esetén mindig ugyanazt adja, szóval nem pontosan világos ennek a szerepe.
Meg azt sem teljesen értem, mit jelent az, hogy 1-et osztjuk a tartománnyal.edit: ok, az 1/(E29:E148>0) része mondjuk, hogy megvan. Úgy látom, hogy tesz egy 1-est, minden sorba, ahol teljesül a >0 feltétel.
Szóval már csak a Matches részt nem teljesen tiszta. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Sprite75 #44917 üzenetére
Szia!
Bocs, azt hiszem én írtam el valamit...If kovido > Now Then Application.OnTime kovido, "idozit", , False ' ide a saját időzítő makród nevét írd
Nem az időzítő makró, hanem az időzített makró neve kell oda. A te esetedben az egyik
a PDFautoment, a másik pedig a Savethis makró.
Tehát ugyanazokkal a makrónevekkel kell meghívni, mint ami az időzítő makróban van, csak a vége True helyett False.
Sajnálom, hogy félrevezető voltam.
Üdv. -
Sprite75
tag
válasz
Fferi50 #44908 üzenetére
Lehet hogy feladom
A "TimerPDFStart" fut, mert a beállított (jelenleg 20 perc után működik a mentés.
Nem igazán értem ezt a idoleall makrót amit javasoltál.
Ennek csak enniynek kell lennie?
Neki igy is értelmezni kell a kovidoPDF -et, hogy az a TimerPDFStart makróban van "meghatározva" ?
(azért írtam át kovidoPDF-re, mert irtad, hogy külön kellene definiálni másik változót is, ha két különböző időzítő lenne. Azért szertném amugy hogy két különböző időzítő legyen, hogy a file mentése 2 percenként fusson le a PDF export meg nem olyan fontos, az jó kb 15-20 percenként is)Ha lenne egy kis időd, rá tudnál esetleg nézni a leljes kódra, hogy mit írtam el mert nem találom a hibát.
Köszönöm szépen előre isFelrakom txt-be ide
-
Plebi
senior tag
Sziasztok,
Azt olvastam itt korábban, hogy a SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS függvény 2016-os Office, annak is a májusi frissítése óta érhető el.
A céges gépemen Office 2016 Otthoni és Kisvállalati verzió van fent, frissítés keresése szerint az aktuális legfrissebb, de mégsem érem el a SZÖVEGÖSSZEFŰZÉST. A segédlet szerint is 2016-os Officetól érhető el, de a leírásban már 2019 illetve office365 szerepel.Melyik az igaz?
-
ityam
őstag
Sziasztok!
Nem tudom excellben meg lehet e csinálni amit szeretnék és ha igen akkor hogy, ezért rákérdezek hátha itt valaki tud segíteni.
Van sok reportom txtben. Ezekből szeretnék egy szép táblázatot készíteni. Egy sorba szeretném az egy reportból kinyert adatokat.
Első oszlopban legyen ami a report txtben úgy kezdődik hogy xy és ami az xy után van.
második oszlopban legyen ami az xz után van
harmadik után ami az xx után stb.És az lenne az ideális ha egy könyvtárban az összes txtt végignézné és feltöltené a táblázatot azokkal az adatokkal amik az általam megadott kifejezés után vannak.
Ha esetleg excellel nem megoldható de más ötletetek van hogy hogy lehetne kivitelezni azt megköszönömÜdv Ityam
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Meg lehet oldani makró nélkül hogy egy sort hide/unhideoljon excel bizonyos feltételek esetén? Mondjuk conditional formatting, vagy bármilyen egyéb okos módszerrel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- Kompakt vízhűtés
- One mobilszolgáltatások
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest