Új hozzászólás Aktív témák

• HREH
    senior tag

Sziasztok!
    Van egy mintatáblázatom, amelyből szeretnék sajátot csinálni.
    Beosztás, Adatok ill. Opciók munkalapok vannak.
    Az Opciók munkalapon találhatóak a Beosztás munkalapon található lenyíló menü elemei, a következőképpen, a harmadik oszlopban a rövidítésekkel: link (ez tehát az Opciók munkalap)
    Ehhez kapcsolódik a lenyíló menü, amely így néz ki: link (ez pedig a Beosztás munkalap)
    Ahogy látható az első képen, a "Change day start time" opcióhoz tartozik 8 lehetőség. Ugyanígy a "Day offs" opcióhoz az első képen látható 5 lehetőség tartozik.
    Az alábbi képen látható a beosztás: link
    Minden naphoz meg lehet adni az adott napi beosztást/kezdési időpontot/szabadságot, stb.

Első kérdés: hogyan lehetne ezt megcsinálni (a lenyíló listát) teljesen nulláról, bővíthető formában (tehát az Opciók munkalapon látható elemekkel)? Alapesetben ugye ez a jobb-klikkre megjelenő menü, nekem ehelyett kell a második linken látható lenyíló menü.

Adatok munkalap: a Beosztás lapon, ha kiválasztottunk egy lehetőséget, akkor a kiválasztott lehetőség rövidítésének kellene megjelennie a megfelelő cellában az Adatok munkalapon, tehát ha a felhasználó kiválasztja a Beosztás munkalapon a C6-os cellában a "Days off" opciónál a második lehetőséget, akkor az Adatok munkalapon a C6-os cellában jelenjen meg a d2 szöveg. Itt jön a csavar, hogy több lehetőség is választható kellene hogy legyen, de opciónként csak egy darab, azaz pl. a "Day offs"-ból is csak egy darab lehet, de kategóriánként lehet többet is választani.
    Tehát, d2,d3 nem szerepelhet, mivel mindkettő a "Days off" kategórián belül van, d2,s1 viszont igen, mivel külön kategóriában vannak. Az adott cellában lévő rövidítéseket vesszővel kellene elválasztani, itt egy példa: link
    Pluszban a Beosztás munkalapra menne színezés/mintázat a választott lehetőség függvényében, hogy azokat összesítve könnyen látható legyen a színek alapján, hogy ki mit választott, így: link

Második kérdés: ezt hogyan lehet megcsinálni?

Tudom, hogy ez rengeteg infó így egyszerre, előre is elnézést a topiklakóktól, de ez olyan eset, amivel még nem találkoztam, így ötletem sincs, hogy hogyan lehetne megoldani. Lehetőleg minél kevesebb makróval kellene, nem igazán dolgoztam még velük.
    Előre is köszönöm, aki esetleg tudna ebben segíteni!! :R

"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."

Új hozzászólás Aktív témák