Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrongduke
aktív tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Excel 365, angol (US)
Adott két lista ami két különböző munkalapon található. (A) lista ~1000 adatot tartalmaz, (B) lista ~18000 adatot. Megszeretném nézni, hogy A lista tételei szerepelnek-e B lista tételei között. Ha igen, akkor azt jelezze. A végén arra én rá szeretnék szűrni, hogy egyben lássam.
Az adatok vegyesen betűt és számot tartalmaznak, rendezetlenül.
-
Hege1234
addikt
Sziasztok!
szinkronizálás miatt kérdeznék
általánosságba lehet gond abból
ha egy excel fájl néha
vba nélkül lenne (android/online excel miatt) szerkesztve? -
Delila_1
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
Szívesen.

Megy az újabb változat.Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)If Target.Column >= 3 And Target.Column <= 5 Or Target.Column = 11 Or _Target.Column = 12 ThenSelect Case TargetCase 0 To 10: Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 43Case 11 To 20: Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 45Case 21 To 30: Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 3End SelectEnd IfEnd Sub -
Delila_1
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)If Target.Column >= 3 And Target.Column <= 5 Or Target.Column = 11 Or _Target.Column = 12 ThenSelect Case TargetCase "F": Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 43Case "K": Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 45Case "I": Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 3End SelectEnd IfEnd Sub -
paatrick
őstag
Sziasztok,
jó sok éve segítettetek nekem egy ilyen automatikus cellaszínezőben:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Select Case Target
Case "F"
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 43
Case "K"
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 45
Case "I"
Range(Target.Address).Interior.ColorIndex = 3
End Select
End Suba kérdésem az volna hogy tudom azt belerakni hogy csak mondjuk C,D,E oszlopban keressen, utána meg K,L-ben?
Köszönöm

-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol találnék a neten olyan, nagyobb (lehetőleg több száz soros) táblázatokat, amikkel tudnék gyakorolni - főleg Pivot tábla, de nem csak.
-
Skizz
addikt
Hát, nem tudom, hogy van -e ebben a mesében a tanulság, de elég rövid, úgyhogy leírom:
valszeg a a legfelső sorban ("címsor") használt legördíthető szűrők zavarták meg az FKERES-t, mert amint azt kivettem a keresésendő tartományból, működött a függvény...
Kösz mindenkinek mindenesetre!
Fferi50: a tartalma miatt nem tudtam feltölteni.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Képfeltöltés: A képmetszővel csinálsz egy képet, elmented. Utána itt a képfeltöltésre kattintva kiválasztod az elmentett képet, majd a beillesztést. Ezután elküldöd a bejegyzést.
Sajnos ez alapján a leírás alapján elképzelésünk sincs, milyen adataid vannak ott és miket csinálsz velük.
Próbáld megmutatni vagy képen vagy a fájlt feltöltve valahova és a linket idetenni.
Üdv. -
Skizz
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Igen, már rögzítettem, de semmi hatása.
Ha manuálisan átmásolom a ctrl-c-vel a függvényt a következő cellába, csak átírom a keresési értéket A5-ről (ami az első keresési érték) A9-re (ami a második keresési érték kéne legyen), és minden más marad a régiben, akkor #hiányzik. De, ha továbbmegyek, és mondjuk A5 és A9-ek helyett beírok pl. A3-at, ami szintén egy keresési érték kéne legyen, akkor bejön mondjuk az A7 megfelelő keresési eredménye. Az A6 esetén meg mondjuk az A4. Aztán az A8 esetén megint #hiányzik, miközben a függvény minden eleme azonos, csak a keresendő érték változik, de az pedig korrekt és helyes, már 2-en nézzük és itt van a szemem előtt, hogy A1 és A9 között vannak a keresendő értékek az 1. feladatlapon.
????
Sajnos képet nem tudok feltölteni.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
1. Szerintem a keresési tábládat rögzíteni kell ($-os címeket kell használni).
Tehát=FKERES('1. feladat'!A9;'1. feladat'!A1:D9;4) helyett=FKERES('1. feladat'!A9;'1. feladat'!$A$1:$D$9;4;0)
Az utolsó paramétert pedig 0 (vagy hamis) értéknek kell megadni, ekkor keres egyező értéket az FKERES függvény.
Ha így sem megy, akkor próbáld átmásolni az eredeti helyről a keresendő értéket. Előfordulhat, hogy nem látható karakterek is vannak benne, illetve dátumnak látszik de szöveg a cellában levő érték.
Üdv.
Ps. Az sem lenne haszontalan, ha tennél fel képet róla. -
Skizz
addikt
de épp ez az, hogy a táblázat, amiben keresnék, minden esetben ugyanaz a cellától-celláig kijelölt érték. Kizárólag a keresendő érték cellaszáma változik, de amiben keresek, illetve az oszlop sorszáma mindig ugyanaz. És hol #hiányzik, hol hülyeségeket ír.
Pl.: Ha "kijavítom" az előző cella függvényének a keresendő érték részét manuálisan, és az A5-öt átírom A9-re, hisz az új keresendő érték már az A9, akkor rögtön átvált #hiányzik-ra. Pedig ott van, rákattintok és írja ez a szar, hogy A9 cellán állok, és ott van benne az érték.
És arra keresnék rá, és marad ugyanaz a keresési tábla kijelölve, hiszen korrekt, és a 4. oszlop, hiszen korrekt, csak az A9 értékét kérem, de az már #hiányzik, míg az A5 megvan neki. És ott az A9 értéke feketén-fehéren, spéci karakter és minden anyám kínja nélkül. -
Skizz
addikt
Sziasztok,
Hálás lennék, ha valaki tudna segíteni.
FKERES függvény: 1 oszlop 9 cellája mellé egy másik lapon található értékeket kell FKERESsel hozzárendelni. A 9 cellában található érték ugyanaz, mint ami az 1. lapon van. Kijelölöm a keresendő értéket, a táblát amiben keressen és az oszlop számát. Az első esetben működik, utána vagy #HIÁNYZIKot kapok, vagy nem megfelelő értékek jelennek meg random.
=FKERES('1. feladat'!A9;'1. feladat'!A1:D9;4) -> itt az "A9" a változó, ide mindig azt rendelem, amely értéknek keresném a hozzárendelendőjét, emiatt aztán az "A1: D9", mint keresendő tábla mindig ugyanaz marad, illetve a "4" is, mert minden esetben a 4. oszlopban van amit keresek. Mégis, az első cellánál jól működik az FKERES, utána vagy #hiányzik, vagy random hülyeségek. Még ha kézzel írom be a függvényt, akkor is, nem pedig lehúzom az előzőről.
Ez miért lehet?
-
lrobertoc
tag
Sziasztok, egy kis segítséget keresnék, adott egy táblázat, ahol a munkavállalók és a munkában eltöltött évei szerepelnek:
pl:
XY 3 év
YZ 10 év
YY 15 évEgy másik táblában sávokban a senioritási szintek:
0-2 év junior
3-5 év semi senior
6-8 év senior
9< év expertA munkavállalók nevei mellé szeretném keresni az eltöltött évek alapján a szenioritási szintet.
Ez mivel tudom megoldani? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
p5quser
üzenetére
Szia!
Nagyon sajnálom, figyelmetlenül írtam be a kódot:tbtomb(1) =ActiveSheet.Textbox1 helyettSet tbtomb(1)=ActiveSheet.Textbox1
...
Így fog a Textbox objektum bekerülni a tömbbe.
A SendKeys-sel óvatosan kell bánni, mert abban az ablakban érvényesül, amelyik éppen aktív.
Üdv. -
gordonfreemN
addikt
megtaláltam köszi
Katt a tengelyre és oldalt - tengely beállításai - kitöltés és vonal -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok,
olyat lehet, hogy egy adatsorból felépített diagram (karakterisztika) x-y tengelyi végén a megfelelő helyeken nyilak legyenek?
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
littleNorbi
üzenetére
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
Mikor először nyitok ki egy excel fájlt és mondjuk egy cellát félkövérré akarom tenni, akkor kb. 5 másodpercig teszi ezt. Találkozott már valaki ezzel a problémával? 2007-es, 2010-es vagy 2019-es Excelnél is ugyanez van. -
p5quser
tag
válasz
Fferi50
üzenetére
"meg kell kerülni a problémát"
Nagyon jó tanács!
Ha esetleg más is kerülőutakra kényszerül, iderakom.For Each cb In ActiveSheet.OLEObjectsIf TypeName(cb.Object) = "CheckBox" And cb.Object.Value = True Thencbi = "TextBox" & Right(cb.Name, 1)OLEObjects(cbi).ActivateApplication.SendKeys ("^a")End IfNext cb
Így már kijelöli a teljes szöveget a textboxban és egyből lehet beírni a következő szöveget, de nem tűnik el rögtön az előző szöveg. -
andreas49
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Az INDIREKT függvényt sajnos nem ismerem és még nem alkalmaztam, nem találtam benne olyan információt, amit lehetne alkalmazni a problémámra. Ha ez segít, akkor mellékelem a fájl egy kiragadott részét.
https://drive.google.com/file/d/1fZZqsbeY0SQ9gQzfA8juxTHiTGAxoxPn/view?usp=sharing
Köszi a segítséget előre is. -
p5quser
tag
Üdv!
Köszi a választ!
Sajnos set-tel is ugyanaddig jut - az.Activate-ig - majd 438.#46254Fferi50
Neked is köszi a választ! A tömbösítésnél viszont a textboxba beírt szöveget húzza be objektumnévnek. Feltéve ha így gondoltad;Dim tbtomb(8)tbtomb(1) = ActiveSheet.TextBox1tbtomb(2) = ActiveSheet.TextBox2tbtomb(3) = ActiveSheet.TextBox3tbtomb(4) = ActiveSheet.TextBox4tbtomb(5) = ActiveSheet.TextBox5tbtomb(6) = ActiveSheet.TextBox6tbtomb(7) = ActiveSheet.TextBox7tbtomb(8) = ActiveSheet.TextBox8For Each cb In ActiveSheet.OLEObjectsIf TypeName(cb.Object) = "CheckBox" And cb.Object.Value = True Thencbi = Right(cb.Name, 1)With tbtomb(cbi).Activate.SelStart = 0.SelLength = Len(.Text)End WithEnd IfNext cb
De már ott tartok, hogy nem érdekel a selection része, mivel a textboxot aktiválja és odaugrik, onnantól majd kitörlik a benne lévő szöveget. Csak elegánsabb lett volna úgy.
Mégegyszer köszönöm a válaszaitokat!
-
-szabi-
addikt
Hi
Ebben a formában vannak a számok szövegként:
1,352,505
1,073,163
919,115
772,010
Miképp alakíthatom őket számmá? -
andreas49
senior tag
Miként tudnám megoldani, hogy a lenti képlet le/fel másolható legyen.
Több száz munkalapban az adatok mindig ugyanott vannak, csak a munkalap nevei (2021...) változnak.
=HA('2021'!$S$162>'2021'!$S$163;'2021'!$O$162;'2021'!$O$163)
Köszi a segítséget előre is. -
lumpy92
aktív tag
válasz
leroyclub
üzenetére
Én régebben vízállás lekérdezest makróztam, ott a végső megoldás az lett, hogy az adott weblapot töltse le (html vagy txt), utána a letöltött fájlból szövegrészlet alapjan mar kiszedte belőle azt az adatot amit kellett. Ha ugyanazzal a névvel tölti le mindig, akkor felülírja a régit, nem szemetel.
Ui.: Lehet ez nem egy jó megoldás, nem vagyok IT-s, de akkor működött. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
p5quser
üzenetére
Szia!
Az OleObject helpje azt mondja, hogy csak névvel lehet rá hivatkozni...
itt olvashatod
Ezért sajnos meg kell kerülni a problémát, pl. a következőképpen:
A textboxokat beteszed egy tömbbe:Dim tbtomb(x) x=a textboxok száma
tbtomb(1)=Activesheet.Textbox1
tbtomb(2)=Activesheet.Textbox2
és így tovább.
Ezután a CheckBox számát használhatod indexnek:
With tbtomb(cbi)
.SelStart = 0 stb
End With
Nekem úgy tűnik, másként nem megy - mivel az objektum tallózóban a munkalapon levő textboxok önálló objektumként jelennek meg.
Üdv. -
Mutt
senior tag
válasz
p5quser
üzenetére
Szia,
Set -el próbáld meg a hivatkozást.
For Each cb In ActiveSheet.OLEObjects
If TypeName(cb.Object) = "CheckBox" And cb.Object.Value = True Then
Set cbi = ActiveSheet.OLEObjects(Replace(cb.Name, "CheckBox", "TextBox"))
Debug.Print cbi.Object.Text
Set cbi = Nothing
End If
Next cbüdv
-
Mutt
senior tag
válasz
leroyclub
üzenetére
Szia,
Az általad megadott megoldás, csak a legfrissebb Microsoft 365-ben használható.
Excel 2016-ban van Power Query (Adatok -> Adatok beolvasása -> Más forrásokból -> Weblapról), amivel pl. a https://www.napiarfolyam.hu/%C3%A1rfolyam/bitcoin/ oldalból lehet kinyerni az árfolyamot.
Pl. a BTC/HUF-ot így lehet megtalálni (nekem csak az oldal forrását nézve sikerült megtalálnom a megfelelő alelemet).
Lekérdezést ezek után kézzel, időzítve vagy akár a fájl megnyitásával is lehet frissíteni.
üdv
-
leroyclub
senior tag
Üdv! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy pénzügyi táblázatot szeretnék csinálni amiben crypto valutákat vezetek és az éppen aktuális piaci értéküket a bitcoin pillanatynyi árfolyamában szeretném meghatározni. A lényeg az lenne, hogy az egyik mezőben, amire tudok hivatkozni a képletben, minden frissítésnél vagy megnyitásnál a Bitcoin pillanatnyi USD árfolyama legyen. Google-on próbáltam utána nézni, de az én Excelemben(Office Professional Plus 2016) nem találom ezt az opciót.
Itt valami hasonlót akarnak. [BTC/USD árfolyam beillesztés] -
p5quser
tag
Sziasztok!
Volna ez a kód;For Each cb In ActiveSheet.OLEObjectsIf TypeName(cb.Object) = "CheckBox" And cb.Object.Value = True Thencbi = "TextBox" & Right(cb.Name, 1)With OLEObjects(cbi).Activate.SelStart = 0.SelLength = Len(.Text)End WithEnd IfNext cb
Ő megkeresi melyik Activex checkbox van kipipálva és az ahhoz számozott Activex textboxot aktiválja.
A.SelStart-nál viszont elhasal "438"-cal. Ha azOLEObjects(cbi)helyére beírom hogyTextBox8, akkor rendben lefut. Azért nem értem, mert az.Acivatemég lefut és látszik is a villogó kurzor a textboxban.
Hogyan kéne kijelölnöm a szöveget, vagy hogyan kéne hivatkoznom a textboxra?
Elöre is köszönöm! -
Dictator^
veterán
Üdv.
Van egy 1000 soros táblázat amin dolgozok, vannak olyan cellák, amiket színkitöltéssel jelöltem, viszont kéne valami "marker?" amivel megjelölöm, hogy hol hagytam abba a munkát aznapra..
Nem találok a googleban semmit ezzel kapcs, vagy rosszul keresek.
Segítsetek pls. -
moma
őstag
Úristen köszönöm
Kipróbáltam és működik! Sok pepecseléstől mentesz meg ezzel. A pluszban beletett rész is hasznos lesz, pedig ezt nem is mondtam!
És nagyon inspiráló, hogy ezt így megcsináltad más számára. Engem is csak megerősít, hogy mennyire nagy dolog így eltávolítani mások elől az akadályokat.
Amúgy a képeden az ötös ac cellát nem sorszámozza valamiért. Nekem ahogy tesztelgettem mindent jól csinált.
-
Mutt
senior tag
Szia,
Abban kéne segítség, hogy az megcsinálható, hogy kijelölök egy oszlopban cellákat, amikben van szöveg, és szövegek elég tegyen be sorszámokat a kijelölt cellákba.
Az alábbi makró tud segíteni, a kommentek alapján szerintem te is tudsz rajta igazítani.
Beletettem egy plusz opciót hogy tömegesen el lehessen távolítani a sorszámot.Sub Sequencing()
Dim num As Long
Dim changedCells As Long
Dim selectionArea As Range
Dim currentCell As Range
'kijelölés megjegyzése
Set selectionArea = Selection
'beviteli mező hogy lehessen a sorszámot megadni
num = Application.InputBox(Prompt:="Kezdő sorszám (-1 esetén törli a sorszámot): ", Title:="Számozás", Default:=1, Type:=1)
'mégsem esetén álljunk le
If num = 0 Then
Exit Sub
End If
For Each currentCell In selectionArea
'csak olyan cellák érdekelnek amelyek nem üresek és képletet sem tartalmaznak
If currentCell.Value <> "" And currentCell.HasFormula = False Then
If num = -1 Then
'töröljük a cella elejéről a sorszámot ha van
currentCell.Value = RemoveTrailingNumbers(currentCell.Value)
changedCells = changedCells + 1
Else
'hozzáadjuk a sorszámot a cella elejére
currentCell.Value = num & ". " & currentCell.Value
num = num + 1
changedCells = changedCells + 1
End If
End If
Next currentCell
'visszajelzés
If changedCells = 0 Then
MsgBox "Nincs módosítás", vbOKOnly, "Számozás"
Else
MsgBox changedCells & " cella lett változtatva", vbOKOnly, "Számozás"
End If
End Sub
Function RemoveTrailingNumbers(s As String) As String
Dim regEx As Object
Set regEx = CreateObject("VBScript.RegExp")
'^ - csak a szöveg elején lévő dolgokat nézi
'\d+ - számjegy ami legalább egyszer megtalálható
'\. - pontot keresük
'\s* - whitespacet (szóköz, tab, sortörtés) keresünk
regEx.Pattern = "^\d+\.\s*"
RemoveTrailingNumbers = regEx.Replace(s, "")
End Function -
pero19910606
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia,
Az "With Worksheets.." 3 sor valójában úgy van a kódban, ahogy írtad, ide másoltam be rosszul, mert kicsit kozmetikáztam a kódon, hogy ne legyen semmilyen cégre utaló adat benne.
Viszont...! A " T" változó valóban szöveg és ott lemaradt az idézőjel

Így már tökéletesen működik! Tudtam, hogy valami apróságot rontok el, köszönöm, hogy észrevetted!!

@Pakliman, Igen, valóban ez sem volt jó. Először adok értéket az x1-nek és a következő sorban nézem meg, hogy x1 > 0. Javítottam, Köszönöm!

Köszönöm még egyszer a segítséget!

Üdv! -
Pakliman
tag
válasz
pero19910606
üzenetére
Szia!
Az X1-nek nem adsz értéket sehol!
EzIf x1 = ((a * b) - (c + d)) > 0 Thennem értékadás, hanem egy "egyszerű" feltételvizsgálat. -
Mutt
senior tag
Szia,
Microsoft 365 Insider-ben elérhetők a LAMBDA és LET függvények, amelyekkel megoldható a probléma.
A névkezelőben a FLIP függvényt hoztam létre, amelynek az a képlete:=LAMBDA(
ertek;
elvalaszto;
LET(
hosszusag;HOSSZ(ertek);
mennyi;1+(hosszusag-HOSSZ(HELYETTE(ertek;elvalaszto;"")))/hossz(elvalaszto);
kezdo;HAHIBA(ÖSSZESÍT(15;6;SORSZÁMLISTA(hosszusag)/(KÖZÉP(ertek;SORSZÁMLISTA(hosszusag);1)=bal(elvalaszto;1));SORSZÁMLISTA(mennyi)-1);0);
vege;HAHIBA(ÖSSZESÍT(15;6;SORSZÁMLISTA(hosszusag)/(KÖZÉP(ertek;SORSZÁMLISTA(hosszusag);1)=bal(elvalaszto;1));SORSZÁMLISTA(mennyi));hosszusag+1);
szoveg;KIMETSZ(KÖZÉP(ertek;kezdo+1;vege-kezdo-1));
ures;SZÖVEG.KERES(" ";szoveg);
SZÖVEGÖSSZEFŰZÉS(elvalaszto&" ";IGAZ;KIMETSZ(KÖZÉP(szoveg;ures+1;hosszusag)&" "&BAL(szoveg;ures)))))Természetesen VBA-val is meg lehet oldani:
Function FlipVBA(ertek As Range, elvalaszto As String) As String
Dim fSplit1, fSplit2, data
Dim result As String, flipped As String
Dim c As Long
fSplit1 = Split(ertek, elvalaszto)
For Each data In fSplit1
flipped = ""
fSplit2 = Split(Trim(data))
For c = UBound(fSplit2) To 0 Step -1
If flipped = "" Then
flipped = Trim(fSplit2(c))
Else
flipped = flipped & " " & Trim(fSplit2(c))
End If
Next c
If result = "" Then
result = flipped
Else
result = result & elvalaszto & " " & flipped
End If
Next data
FlipVBA = result
End FunctionVégül pedig Power Queryvel is megoldható. A lényeg ott ez a képletsor:
Text.Combine(List.Reverse(Text.Split([Szöveg]," "))," ")üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
pero19910606
üzenetére
Szia!
Szerintem az a probléma, hogy a cikluson kívül adsz értékeket azoknak a változóknak, amelyeknek a ciklusban kellene változniuk.
Ezt a 3 sort:With Worksheets("Rendelés")LR = .Cells(.Rows.Count, "A").End(xlUp).RowFor i = 12 To LR
tedd azx=Cells(i,41)elé.
Nem látom továbbá a T változód hol kap értéket, ha pedig szövegesen T akkor a feltétel vizsgálatánál idézőjelbe kell tenni (="T"), mint a többi szöveges változó értékadást.
Üdv. -
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit "megfoghatatlan" kérésem lenne hozzátok.
Az excelben felhasználói szinten jól elvagyok, DE:
nem tudom jól struktúrálni az általam létrehozott táblázatokat, illetve nem úgy építem fel a tartalmat, hogy utána kimutatásokat könnyen lehessen létrehozni benne és később dinamikus legyen a dolog. PIVOT-ot nem tudom/szoktam használni.
Szeretném kérni, ajánljatok tanfolyamot/könyvet/youtube videókat ajánlani ahhoz, hogy ebben fejlődni tudjak.
Ménök vonalon dolgozom.
Köszönöm szépen!
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok!
Egy macro-hoz szeretnék egy kis segítséget kérni.
Rendelenedő mennyiséget szeretném kiszámlolni változók segítségével:Dim x As String
Dim y As String
Dim z As String
Dim a As Double
Dim b As Double
Dim c As Double
Dim d As Double
Dim x1 As Double
Dim x2 As Double
x = Cells(i, 41) 'Rendelhetőség, ha V1, akkor ok
y = Cells(i, 36) 'Készletezés, ha T, akkor ok
z = Cells(i, 3) 'Terméktípus
a = Cells(i, 9) 'Forgalom
b = Cells(4, 7) 'Készletszint hetekben
c = Cells(i, 14) 'Készlet
d = Cells(i, 26) 'Még nyitott rendelés
With Worksheets("Rendelés")
LR = .Cells(.Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
For i = 12 To LR
'Rendelés kalkuláció
If x = "V1" Then
If y = T Then
If z = "OTC_OTC" Then
If x1 = ((a * b) - (c + d)) > 0 Then
' Tehát X1= ((Forgalom * Készletszint) - (Készlet + nyitott rendelés)) = Rendelendő mennyiség
x2 = x1 / 10
End If
End If
End If
End If
Next i
End With
End SubA problémám az, hogy az x1 változónak kéne felvenni a kalkulát rendelés eredményét, mert tovább kellene vele még számolnom, de az mindig 0 értéket vesz fel. Azért nem értem, mert ha ráviszem az egerem a szorzatra, akkor látszik, hogy mindent jól számol ki:
Biztos vagyok benne, hogy valami apróságot rontok el, mert korábban többször írtam már hasonlót, de nem jövök rá sajnos, hogy mi nem jó
Mit gondoltok? Köszönöm!Üdv! Z"
-
moma
őstag
Sziasztok!
Abban kéne segítség, hogy az megcsinálható, hogy kijelölök egy oszlopban cellákat, amikben van szöveg, és szövegek elég tegyen be sorszámokat a kijelölt cellákba.tehát ebből, ha a középső kettőt jelölöm ki (de amúgy jó sokat akarok kijelölni):
alma
körte
krumpli
céklaez legyen:
alma
1. körte
2. krumpli
cékla -
modflow
veterán
Sok olyan feladatom van, hogy egy excelben a képletezést le kell ellenőriznem.
Van arra valami bill. kombó, hogy ha rámegyek egy cellára, akkor ne kelljen még külön felül belekattintanom a címsávba, hogy mutassa a kis kijelöléseket, hanem ahogy ráállok a cellára rögtön mutassa?
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"Ez valami excel hiba és kerüljem meg valahogy"Nevezhetjük hibának is, ez az Excel lebegőpontos számábrázolási módjából, annak pontosságából adódik. Az Excel 15 számjegy pontossággal végzi a számításokat. A kettes számrendszer használata miatt adódhatnak eltérések a "sokadik" helyiértéken.
Ezért a szám összehasonlításoknál igen, meg kell kerülni a problémát. A számunkra még fontos helyiértékekre kell kerekíteni, hogy a számolás-ábrázolás technikából eredő eltéréseket ne vegye figyelembe a rendszer.
Esetedben például az ezredre kerekítés már nem fog eltérést jelezni.
Az Excel nem a tudományos pontosság igényével lett megalkotva.
Üdv. -
mdk01
addikt
Találkoztam egy érdekességgel.
Van két szummázott összegem ugyanazokból számokból, amit összehasonlítok egy feltételes formázással.
Az egyik módon szummázott összeg 96,8939999999999000000
A másik módon szummázott összeg 96,89400000000000Mindkét szumm ugyanazokból a számokból dolgozik, csak kicsit másképp, mert az egyik simán sum függvény a másikba van egy kis fkeres is.
Mivel a két szám nem egyforma pirosra színeződik a cellám és zavaró, mert nem helytálló.Ha megváltoztatom minimálisan az egyik számot amiből a függvények számolnak jelen esetben a 789-et 789,00000000000000000001-re akkor rögtön jó lesz a szummázott összeg.
Ez valami excel hiba és kerüljem meg valahogy, vagy van rá egyéb megodás?
Köszönöm -
norby91
tag
Hali.
Magyar nyelvű Google táblázatokban van lehetőség egy védett munkafüzetet úgy duplikálni (havonta), hogy a védelem megmaradjon?
Olvasgattam erről, de többnyire csak makrókkal talákoztam, ahhoz meg nem értek.

Előre is köszi.
-
itakai
csendes tag
Sziasztok!
Excelben csináltam egy táblát, és szeretnék bele logókat és alakzatokat tenni a cellák mögé, viszont, ha belekattintok, akkor a képet érzékeli és nem a cellát, így nem tudok bele írni.
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy a cella legyen az elsődleges?
Ha háttérnek állítom be az nem jó sajnos, már próbáltam.Köszönöm.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
torokvilmos
üzenetére
Szia!
Bocs, de hogyan képzelted azt, hogy a szűrés által elrejtett sorokat a másolás után látni fogod anélkül, hogy a szűrést megszüntetnéd? Hiszen az elrejtett sor továbbra sem fog látszani, akkor sem, ha van benne adat. (Azért nem látsz folytatást lefelé, mert sok az elrejtett sor, több, mint amennyi sor van a szűrésben.)
A másolás után szüntesd meg a szűrést és ott lesznek az átmásolt értékek a másik oszlopban szerintem.
Ha nem, akkor az a tanulság, hogy új munkalapra kell másolni a szűrt táblázatból az adatokat. Erre javasolnám neked az Adatok - Speciális (szűrés) használatát. Egyből másolhatók is a szűrt adatok az új helyre.
Üdv. -
torokvilmos
csendes tag
válasz
torokvilmos
üzenetére
Azoknak a celláknak a tartalmát ami épp látható.
-
torokvilmos
csendes tag
Igazából nincs is rejtett cella, csak egyszerűen le van szűrve. És én a leszűrt állományt szeretném másolni.
-
Nixon18
senior tag
válasz
torokvilmos
üzenetére
Szia!
Szerintem a rejtett cellákba másolja a többi kijelölt cellát és az üres cellákat (amiket elrejtettél) kihagyja.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
torokvilmos
üzenetére
Szia!
A képek lemaradtak...
Üdv. -
torokvilmos
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre van szükségem.
Egy szűrt táblában, ha a szűrt adatokat kijelölöm, hogy átmásoljam másik táblába, vagy oszlopba, akkor csak az első néhány adatot helyezi vágólapra (csak amíg egymást követik a sorok ). Hiába pipálom be, hogy "Csak a látható cellákat", akkor se tudom a szűrt adatot át másolni egy kijelöléssel. Remélem a fotókon látszik, hogy mire is gondolok. A mellékelt fotón csak az első 3 besárgázott cella tartalmát helyezi vágólapra, hiába jelölöm ki a teljes oszlopot. Köszönöm a segítséget! -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Változó számú - előre nem meghatározható - nevekre nem lesz ráhúzható képlet.
Az egy név egy cella esetet viszont elérheted a következőképpen:
Adatok - szövegből oszlopok - tagolt - az elválasztójel vessző
Ezután a neveket megfordítod. Majd - ha szükséges, újra összefűzöd.
Tudom, munkaigényes.
Vagy makró kell hozzá.
Üdv. -
-
slemo
tag
Sziasztok
Olyan képlet kellene ha van ami ebből:
Dodó Kacsa, Pici Bolha, Kutya Füle
ezt csinálja:
Kacsa Dodó, Bolha Pici, Füle Kutya
Az a bajom, hogy sajnos csak egy cella áll rendelkezésemre a neveknek és több név is kerül bele. Majd ezt az egy cellát kell átültetni az angol megfelelőjébe.
Remélem érthető 😂
Köszönöm a segítséget előre is. -
friccccc
tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia nem általános.
sajnos így nem tudom megoldani ez egész excel frissül, és nekem az lenne a jó megoldás , ha beírnám pl h ha van benne "Nov" akkor B1 is legyen "Nov" vagy legyen "OK" ez mind1, csak ne kelljen mindig hozzányúlni, miután frissül A1 cella tartalma.
Valamiy olyan keres fv nincs , amibe be tudnám írni, hogy keresett szöveg *Nov* (előtte mögötte bármi lehet a lényeg h benne van a nov. esetleg ilyen ? -
Fferi50
Topikgazda
válasz
friccccc
üzenetére
Szia!
Még valami. A szövegdaraboló varázslóval másik megoldás is lehetséges:
Ha nem a tagolt, hanem a fix széles opciót választod az első párbeszéd panelen, akkor a következőn áthelyezheted vagy megszüntetheted a törésvonalakat:
helyett akár így is csinálhatod:
Ezután a következő panelen csak 3 oszloppal van dolgod:
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
friccccc
üzenetére
Szia!
Ez valami egyéni formátum?
Adatok - szövegből oszlopok - tagolt - a következő panelen kijelölöd a szóközt.
Ezután a következő panelen meglátod a felosztást. Oszloponként bejelölheted a formátumot, ami nem szükséges, arra az oszlop kihagyása (átlépése) mezőt jelölöd be:
Itt csak a Nov tartalmazó oszlopot hagyod meg, bejelölöd rendeltetési helynek a B1 cellát.
Befejezés és kész.
Ezt megteheted egyszerre az egész A oszlopoddal, egyben kijelölöd az értékeket és végigcsinálod a műveleteket.
Üdv. -
friccccc
tag
Sziasztok
A1 cella: Lend 10th Nov - 08:49 2m Mdn
B1 be ki tudom írattatni valahogy h Nov?
A problémám annyi, hogy A1 tartalma automatikusan változik emiatt fix karakterszámmal nem lehet kiíratni. -
Delila_1
veterán
válasz
Cartman023
üzenetére
Szívesen, örülök, hogy összejött.
-
Delila_1
veterán
válasz
Cartman023
üzenetére
A Munka1 lapon A1="A", A2="B", B1=1, B2=2, C1=3, C2=4.
A ComboBox1 RowSource tulajdonsága Munka1!A1:A2. Ennek a kiválasztása szerint alakul a ComboBox2 listája.Private Sub ComboBox1_Change()If ComboBox1 = "A" ThenComboBox2.RowSource = "Munka1!B1:B2"ElseComboBox2.RowSource = "Munka1!C1:C2"End IfEnd Sub
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 240SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold6 Navy Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Galaxy AI,2027. 09. 19
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest