Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

Na, tegnap nekifogtam a telepítésnek, végigcsináltam, bár elég érdekesre sikerült, mert d.u. 3-tól hajnali 5:30-ig bíbelődtem vele, minre minden olyan lett, amilyennek akartam, de korrekt eredménnyel zárult a dolog.

Írtam ugye, hogy az Asrock Q1900B lapocskám egy ideje házi szerverként funkcionál, és mivel elvitték a blu-ray felvevőmet, valamit kell kezdenem. 3D médiajelátszók mind 30K fölött vannak, ennek meg itt van a HDMI kimenete, a nas szoftver miatt gyakorlatilag kihasználatlanul. Raktam bele egy 250-es vinyót, feltettem egy spéci win 8.1-est (embedded) amin nincsen csempe, csicsa, csak a lényeg. Feltettem virtualboxban a nas szoftvert, ami így másik ip-t is kap, tehát annak ellenére, hogy egy testben vannak, mindenhol külön látszanak. A nas szoftver kapott 2 processzormagot a 4-ből, és 1GB ramot a 4-ből. Letöltés szépen megy, ip kamerák képét menti szépen, miközben a hdmi-n épp megy a kodi, szépen vált 3D-re, szépen vissza is vált, ha kilépek a filmből, megy a 24p, HD hangok, minden, a képi része nekem sokkal jobban átjön, mint az rpi2-vel, éles, színes, fényes, nem homály, igaz, projektoron nézem 240 cm képátlóval, szóval hamarabb ki lehet szúrni az ilyesmit.

Ami meglepő volt, hogy a kodival csuklóból ment a rarból játszás, a 4K demo (Elysium 4K demo, és abból sem a 420MB-os gagyi, hanem rarban is 1.6GB a 2:12 perces fájl: [link] ami a mediainfo szerintm 103 mbps-es bitrátáváal megy.) is hibátlanul, akadásmentesen szaladt, ezt azért nem gondoltam volna elsőre. Ami nekem nem tetszett, holott várható volt, 3-4 nagyobb fájl letöltésénél eléggé felszaladt a cpu kihasználtság, 70-80%-ra is, de a csúszkán kívül máson nem látszott meg, nem akadt, nem kínlódott. bd25-ös film lejátszásánál 30-35% körül mutatta, 4K demonál 45-55% között ugrált. Akinek nem kell virtualizálás,meg egyéb prociterhelő dolog, annak nyilván még ennél is jobb értékeket fog mutatni, de ezek alapján bátran ajánlom, nagyon nagyon jó eredménnyel zárult a dolog, a hardveres rész nagyon passzol a kodihoz.
    Nyilatkozom ezt úgy, hogy szeretném lejátszani ugyanazt a fájlt az asztali gépemen i3-4130-as procival win7-tel,

Ezen eredmények alapján hamarosan nekikezdek az 1TB-nyi adat lementésének, aztán rakom össze a technikát. Egy bajom van csak, ezzel se megy a harmony touch-om, ellenben a mediacenter táv vidáman teszi a dolgát...

Új hozzászólás Aktív témák