Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz lazydog #35579 üzenetére

Úgy jön, hogy nem vagyok a raid híve, ha két vinyóm van, az egyik biztosan a fiókban pihen, és mentések között semmit se csinál.

1 db 1TB-os a piacon 10K/db =30K, egy új, ami garis is, nullaperces is, 35K. Nem vagyunk egyformák, én szeretem, ha mindenre van garancia, ha minden új, vagy újszerű. Valahogy jobban bízom egy vadonatúj termék működőképességében, mint egy 2 évesében. Azon túl, hogy egy vinyó halkabb, kisebb fogyasztású, és gyorsabb is, 5K befizetésével kaphat a kolléga rá 3 év garit. Kizárt dolog, hogy ha csak ezen utolsó szempont mellett maradunk, és neked bárki rámondaná, hogy a 3 db 1TB-os vinyódra vállal cseregarit 3 évig, és ezért adj 5K-t neki, nemet mondanál. ;) Kifizetted, ez igaz, de ráfizetésnek semmiképp se mondható.

Az oké, hogy ne adjon el csak kettőt, és egyre mentsen, de én a mentős vinyóból is inkább újat vennék. ;) Volt itt egy ilyen mentős vinyóm, egy 1TB-os Seagate pipeline hd2, ez direkt 24 órás használatra videofelvevőkbe lett tervezve, 1.5 évesen 28 óra volt benne, nem volt rá szükségem, mert nincs 1TB-nyi személyes adatom, 14 ezrest úgy kitették érte, mint a huzat, 2.5K-ért vetem egy tökéletes állapotú WD RE4-es 250-es vinyót, ami szintén egy elég megbízható darab, itt van a számítógépasztalban. A nasomban egy 3TB-os red van, ebből 1.2T foglalt, abból 200GB ami kell, a többi bármikor törölhető. Csodálkoznék, ha másnak több valóban fontos dolga lenne.

Új hozzászólás Aktív témák