- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsozso1
tag
válasz
canniball #27827 üzenetére
Nálam is ugyan ez a gond csak én Gotham-et használok. Pár hete rákérdeztem itt és azt a választ kaptam hogy hálózat probléma. Ezek szerint nem mert saját vinyóról is csinálja. Én ezt nem tudtam kipróbálni mert nincs a HTPC-ben. Nem jöttem rá mi a gond úgy hogy maradtam az MPC-BE külső lejátszóként és semmi gondom nincs ráadásul még a kép is jobb.
Ha esetleg meg találod a hibát oszd meg velünk mert nagyon kíváncsi vagyok rá. -
Játékos
addikt
válasz
canniball #27342 üzenetére
Nagyon kényelmes, és elképesztően jól testreszabható. Hyakorlatilag épp csak el nem megy a boltba helyettem. Csak ne látnám, hogy milyen képe van az ffdshow-nak...
Nem baj, a család tudja ezt használni, ha meg apa ül a vászon elé, akkor úgyis Zooplayer/MPCHC dolgozik. -
-
naja
aktív tag
válasz
canniball #27250 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Elnézést, ha nem voltam egyértelmű, de nem tudtam konkrétabban megfogalmazni.
Az a minőség amit Magga írt az álom jó lenne. Az 5000 Ft-os DVD-Játékoshoz adott távkapcs szintjét elkerülném.
Ha nincs ilyesmi idehaza, hasonló áron, akkor azt hiszem marad az Ebay.
Köszi ért még egyszer! -
naja
aktív tag
válasz
canniball #27250 üzenetére
Köszi ezt olvastam. Csak azért kérdezek még mindig, mert:
-nincs benne konkrét ajánlat, hogy pl mi lehetne jó (konkrét termék). Bár amit Magga írt az tetszik.
-az okos telefonos nem rossz ötlet. kicsit el is gondolkoztatott. azonban sajtreszelésnek tűnik (most egy sima tv-t (nem) irányítok egy telefonról, viszont nekem nehézkes a telefonbekapcsol/képernyővédőki/appindít/vár/gombotnyom folyamat... stb)#27252 - Magga Viszont a HP MCE Remote az eléggé tetszetős. Hogy lehet ilyenhez, vagy ilyesmihez hozzájutni? A bill se rossz, én a rapoo kicsijét néztem ki, de a múltkor megtapogattam és kicsit lejjebb ment a lelkesedésem.
Visszatérve: a felsorolt alkatrészek illenek egymáshoz, illetve a házzal+táppal nem lehet baj? Nem hagytam ki valamit?
-
peteralbert7
tag
válasz
canniball #27198 üzenetére
Igen az.Pont valamelyik menü elnevezésü file-ra kattintottam mire elindúlt.Az fel is tünt,hogy a menüt szépen kihagyta és egyböl indúlt a film.Van erre valami megoldás?Mármint nem a menü hiányzik,hanem arra gondolok,hogy ne kelje találgatni mivel tudom elinditani az ilyen filmeket.
-
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #27158 üzenetére
Nem. Emlékeim szerint frodo-n az adott zenét lejátsza azonnal a "teljes képernyőre" ugrott, Gothamnél kell a TAB ehhez. A file browser ablakban a space-nek más szerepe van. Nem tudom mi (talán kijelölés). Viszont ha itt "M"-et nyomsz előjön egy kis lejátszó ablak-menü, amiben a space megint működik (legalábbis Gothan/Confluence alatt)
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #27149 üzenetére
Ugye browser mód, Gotham marad is ott a folderek között, Frodo-ban nekem ilyenkor egyből eltűnt a file browser. Ezt lehet TAB megnyomásával elérni, ekkor lesz "teljes képernyős" lejátszás. Azért nevezem így, mert valahol a leírásba (wiki) ill. az Aenox testreszabásában is így nevezik azt a képernyőt, amikor látszódnak a gombok (play, stop....) és a lejátszási trackbar.... A háttér pedig a beállított vizualizáció, előadó bemutató....
Szóval itt a space-re megáll a lejátszás (pillanat stop). -
drdr
senior tag
válasz
canniball #27141 üzenetére
Szerintem ez alapból megy, ha a zene lejátszás teljes képernyőn fut, akkor a space megállítja nekem Frodo és Gotham alatt is, Aenox és Confluence skin alatt. Aenox MQ5 ott ha kinn volt a artist info akkor nem igazán működtek a gombok (és nem sikerült kényelmessé tenni, nem is használom azóta).
Nekem a kurzor bal/jobb gomb hiányzott, hogy ne track váltás legyen a hatása, hanem beletekerés az adott trackbe.... De nem jött össze... Maradt az F/R gomb, gyorsítás előre/hátra-ként...
De ha sikerült beállítani vkinek, please ossza meg tudományát.... -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
canniball #26947 üzenetére
Neked nem fontos a lehető legjobb hang.másnak igen. nekem nem akkora para i3225 esetén,h 4 percenként kihagy képkockát, neked igen.
de mivel van közös nevező az i3-4330 + giga lap esetén, ezért én ezt tartom a legjobb megoldásnak, a többi kompromisszum.
ismerősi körben,akik hallották az osx-et winfossal szemben, jöttek, hogy de kár,h AMDt vettek, gondoltam figyelmeztetek másokat is. innentől nem csak az én vesszőparipám. Ráadásnak azt mondják, hogy a képe is jobb az oprendszernek. nekem is olybá tűnik, hogy jobb,de nem volt még kedvem osx+xbmc-re megoldani a HD hangok támogatását, ezért mozin egyelőre server a befutó. 13beta3 egyébként akármennyire lehetetlen, de olyan,mintha olyasmi képet adna,mint az OSX teszi. Nem lehet, hogy 24bit fixponttal kezeli a szineket?
az új haswell egyébként ráadásnak 3/3 esetben jobb hangot is adott,mint a régiek, ezért én is fogok upgradelni 3225ről 4330ra. nem a drop miatt.
de,még ha most nem is lenne fontos a támogatás, sztem alap,hogy minden létező oprendszer menjen már fel a gépre.
-
pFEFErohni
tag
-
pFEFErohni
tag
válasz
canniball #26926 üzenetére
Igazából épül a kis házimozim! Erősítő már meg van(denon x1000) meg a front pár is(castle knight 5) játék nem szempont, de ha ennyibe bele fér akkor integrált vga nélküli lenne jó, ps4 is van mellette! Inkább egy igazi filmezős/zenélős masinára gondoltam! Bár ahogy a házakat is elnézem, megkérik a designosabbak árát rendesen!
-
válasz
canniball #26793 üzenetére
Igaz, jobb ha nem kísértem a sorsot.
A házzal kapcsolatban meg nem tudok dönteni. Ilyen kis házban, ami most van, melegszik, ergo kénytelen vagyok a ventit pörgetni, tehát hangos is. Olyan ház, mint a Node 3 meg nagy. Mármint persze úgy alapban kicsi, csak mégis vagy 4x akkora mint a mostani LCPower.
Bár lehet nem agyalok tovább, bepakolok abba minden HDD-t, beteszem valamelyik sarokba, aztán jó lesz HTPC-nek is, meg hálózati tárolónak is, és egy eldugott sarokban fel sem tűnik -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #26780 üzenetére
Mert sokkal szélesebb, mint a hama. Az kézben tartva, vezérlőként használva sokkal praktikusabb. Furább rajta gépelni - mert elég suta a billentyűkiosztása és kicsik a billentyűk - de a két sarokban elhelyezett jobb és bal egérgomb, a golyó a hüvelykujjnál, scroll, multimedia gombok (hangerő, némítás, play/pause/stop stb).
Ráadásul sokkal masszívabb, így nagyobb minőségérzetet kelt még a bután lötyögő vasgolyó ellenére is. A Logi elég nyeklős/nyaklós volt. (az lehetne egy IBM-es stick - touchpadért nem vagyok oda, annál még a golyó is szimpatikusabb nekem).Mondjuk egy dolog hiányzik róla, az pedig a fizikai ON/OFF kapcsoló. Mert egy idő után elmegy pihenőre, de akkor sem ugyanaz. Ha megbököm, akkor feléled, ha véletlenül rákönyökölök, akkor elnyom valamit... szal ez mondjuk hiányosságnak számít nálam. De van, aki meg nem szereti kapcsolgatni - viszont legalább nem is zabálja az elemet egy idő után. Vagy ha épp asztalon tartod, nem a kanapén magad mellett, akkor ez nem gond.
Nekem bevált.
Ugyanilyen van egyébként Trustnak is, csak azt én mindenhol drágábban találtam. Amúgy meg valszeg ugyanaz az OEM gyártó szitázza mindkettőt, csak az egyiket 4, másikat 5 karakterrelSpotify problémára nincs ötletetek? :S
[ Módosította: radi8tor ]
-
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #26693 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a gyors választ.
- droidos eszköz nincs (illetve egy van, amit párom ébresztőnek használ), inkább WP8 és iOS.
A tableten most fent van egy XBMC remote, tök jól működik is a program, de a WOL nem igazán akart sikerülni. Ráadásul semmit nem csinál, amíg az XBMC nem fut.
- ha azokkal a távirányítókkal bekapcsolható a gép, akkor a microsoft MC távirányítójára is reagálnia kell (ezt majd kipróbálom - amúgy is be akartam üzemelni XBMC alatt... persze azóta meg most a tabletes lapozgatást használom)
- BIOS-ban még nem kerestem ilyen beállítást (már csak azért sem, mert nem éreztem egészségesnek, hogy erre induljon el).Ha master/slave elosztón van, akkor a masteren használt eszköz ugyanúgy kap áramot, mintha sima elosztóra lenne dugva? Csak annak kikapcsolt állapotában a többi eszköztől vonja meg?
-
válasz
canniball #26693 üzenetére
tény és való, hogy én is a Z1-es telómról tudom bárhonnan az országban bekapcsolni az otthoni PCmet és teamviewerrel vagy rdp-vel kezelni és irányítani sőt XBMC remote kontrollerek is szép számban vannak a google playen... ettől függetlenül mondjuk csak bekapcsolásra a távkapcsot használom azt leteszem...
-
válasz
canniball #26690 üzenetére
iMON panelt és software-t használok és a házhoz mellékelt távirányítóval nemhogy bekapcsolni meg ki tudom a gépet de még joystick -> egér is van rajta meg virtuális keyboard-ot is tud, természetesen programozható a távkapcs, mint egy komolyabb keyboard, igaz, hogy a házhoz kaptam, de szerintem beszerezhető külön egységként is.
-
bizi990
senior tag
válasz
canniball #26544 üzenetére
Brazos vonal nekem kimaradt. Melyik a legkisebb/olcsóbb, de még jó? E35 vagy E350?
Ezek mindent lejátszanak, HD + FHD?SGS2 és Note2 telóm mindent visz, ezért a méret és felület miatt szimpibb az android. Persze, ha nincs normális gyártó, aki használható sticket gyárt...
-
tozso76
aktív tag
válasz
canniball #26474 üzenetére
Nálam is detto egy TP x200s win64 xbmc 13.a-val. Később megnézem a dedikált, Haswell alapú htpc-n is.
Egyébként többször jártam már így az xbmc yt kliensével, de nem foglalkoztam komolyabban vele. Pedig mekkora égő az, amikor a fiam kitalálja hogy ByeAlexet akar nézni. Rákeresek, elindítom és jön a hibaüzenet. -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #26462 üzenetére
és (#26464) Celtis
Köszönöm mindkettőtöknek.
Kipróbálom majd mind a két verziót (alapvetően egy iPadre kéne - esetleg egy WP8-as telefonra, de ott kicsi lenne ehhez a kijelző)Egyébként ilyen picoPSU-val próbálkozott már valaki?
Nem tudom, melyiket szeressem.
(de, ha jól tévedek, akkor az elsőhöz még egy tápot is kéne vennem - talán egy ilyet(?) - úgy meg már azért húzós lenne) -
_Smooth
senior tag
válasz
canniball #26459 üzenetére
Csúcsszuper, köszönöm
Mondjuk a play pont kevésbé érdekes (inkább a másik kettő lenne az igazi, de valszeg már ott is megtalálom, ha létezik - vagy legfeljebb veszek egy auchan tabletet távirányítónak)
(#26460) kopidoo
Ennyire még nem volt szerencsém belemélyedni, csak azt néztem, hogy az a látványos szaggatás megszűnt.
-
FishAir
senior tag
válasz
canniball #26441 üzenetére
Már egy ideje szemezek én is ezzel. Nagyon baba kis cuccnak tűnik.
Plusz még most gondolkozok ezen a Kawaii Codec Pack-en. Hallott már erről valaki, próbálta már? Elvileg felrakja mpchc-t meg madvr-t és minden filterbeállítást elvégez, annak megfelelően, hogy milyen combos gépet adsz meg neki paraméternek. Lehet jobb lenne manuálisan, de egy csomó helyen azt írják, hogy a madvr-nek lettek új funkciói és a leírásokat meg nem frissítik, csak a hozzá tartozó fórumból lehet összeválogatni. Na ennyire nem akarok belemenni a dologba, azért gondoltam erre.
Még felraknék egy TMT-t és akkor a sima filmeknek az mphc-t a 3D-nek meg a TMT-t adnám meg külső lejátszónak és így "mindent vinne az XBMC". -
rozmarph
csendes tag
válasz
canniball #26439 üzenetére
Köszi, rákerestem, de nem nagyon találni már logitech harmonyt...
A harmonyn kívül nincs más univerzális távirányító ami tud pc-t és tv is távirányítani?
Illetve lehet hogy hülye kérdés, de a pc-be nem kell valami infra vevő? Azt adják a távirányítóhoz?
Segítsetek légyszi tényleg nagyon messze vagyok a témától -
Patice
Topikgazda
válasz
canniball #26438 üzenetére
Exclusive módban a lejátszó program lefoglalja magának a beállított kimeneti eszközt. Ha történetesen ez ugyan az az eszköz, mint amit a böngésző is használna, akkor ha mindkét program fut akkor a böngésző nem tudja használni és hibaüzenetet dob ha hangot akarna küldeni rá. Megoldás: kilövöd a lejátszó progit.
-
-
L4D1K
őstag
válasz
canniball #26378 üzenetére
Még nem gondolkodtam raja.Egyenlőre ez egy ilyen mindenes gép szerepét tölti be. Filmezés zenehallgatás, net, Office stb... Talán később egy dvga val kis játék is. Illetve h hang nélkül működjön, minél kisebb és modernebb legyen.
Kb mint egy asztali gép, csak a fotel kényelméből.
Rá került most egy win server 2012 r2. Követi a jriver, kíváncsi vagyok milyen hangja lesz, mert nagyon sok jót irtak róla.
-
barnam_
nagyúr
válasz
canniball #26341 üzenetére
A NAS-t ne úgy képeld el, hogy több TB-s szervert akarok üzemeltetni... csak amit a vinyón tárolok, azt meg akarom osztani az otthoni hálózaton is. A képen is látható usb-s hdd-t kötném rá, az 750 GB-s.
A proci biztos hogy elég lenne, mert hasonló van a tabletemben is, és hdmi-vel gyönyörűen viszi a 1080p videókat. (Csak ugye azt mégse akarom asztali gépnek befogni, még hogyha korlátozottan is, de alkalmas rá.)A házakat megnézem, köszi
-
BullZeye
veterán
-
törölt tag
válasz
canniball #26291 üzenetére
Vagy én kevertelek meg, vagy saját magam is. Ugye úgy indultak a nagyobb Kabinik, hogy A6-5200 stb, mikor még integrált megoldásokról beszéltünk. Ebből lett Fs1 ill AM1 lap és Athlon-Sempron proci, tehát az általam írt A6-5350 elnevezés hibás, valószínűleg Athlon-5350 helyes. Így. Szóval én lennék pontatlan.
Az általad adott linken is szerepel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest