- Telekom mobilszolgáltatások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
barnam_ #26343 üzenetére
Amire neked kell arra valóban jó az ajánlott Brazos és mindkét Bay Trail Atom is, amit te írtál. Valamint az új AMD Kabini is megfelelne.
Megpróbálom összefoglalni:
1. A J1900 kb. egálban van az általad használt Z3740-al, 4 mag, majdnem azonos órajel. A J1900 kicsit nagyobb órajelű, az IGP is, így az is erősebb kicsivel.
Erőben tudod mire számíthatsz, nem egy erőgép, de a régi Atomoknál 3-4x gyorsabb, kb. tényleg egy lassabb C2C szintjén lehet. HTPC/NAS-nak teljesen elegendő. 10W TDP.2. J1800: 2 mag, tehát kb. feles cpu teljesítmény. HTPC/NAS-nak ez is elég. Én azért a 4 magost venném, mert mégiscsak számít az irányításnál, de főleg netezésnél. 10W TDP.
3. Brazos: Ugyanúgy elég mindenre, régi Atom-nál kicsit erősebb cpu-ban, tehát kb. 1/3-a a J1900-nak. Én már nem vennék ilyet, ha netezni is kell, max nagyon nyomott áron. De féláron sem lehet kapni valószínűleg ami még mindig relatíve drága a J1900-hoz képest teljesítményben. 30W kb. a komplett rendszer, 25W TDP lehet kb.
4. AMD Kabini.
Cpu erő kb. ua, mint a J1900. 4 mag, 2GHz. IGP-ben erősebb, 24p-t garantáltan tudja. Hátránya, hogy 25W TDP. Előnye, hogy pl. az Asrocknak lesz alaplapja, amihez nem kell paneltáp külön, csak egy 19V-os külső notebook tápot kell beledugni és már megy is.Az Intelnél még kérdés a 24p, de ahogy írtam fentebb, elvben a Bay Trail-ek már tudhatják jól. Kérdés persze az is, hogy szükséged van-e rá. Szerintem nem árt.
Én 1. és 4. közül választanék. A 4-nél még kérdéses az ár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 6
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14T Blue Gyors, stílusos és megbízható 12/256 GB Használt, karcmentes,Gari
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest