- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Találtam egy gépet itthon és második htpc-nek beállítanám.
AMD 7750 DualCore
X1200 integrált grafikus kártya
Nem FHD monitoron ~20GB-os mkv-t akadás nélkül játsza.
Sajnos nincs HDMI kimenet, ezért egy új videókártyát kellene bele vennem. Ubuntu lenne rajta plusz XBMC.
Nem tudom milyen olcsó videókártyát vegyok. Helyi számtech cég honlapja szerint raktáron nvidia 210-es kártyájuk van. HTPC-be linuxon jó ez? -
bizi990
senior tag
válasz canniball #26544 üzenetére
Brazos vonal nekem kimaradt. Melyik a legkisebb/olcsóbb, de még jó? E35 vagy E350?
Ezek mindent lejátszanak, HD + FHD?SGS2 és Note2 telóm mindent visz, ezért a méret és felület miatt szimpibb az android. Persze, ha nincs normális gyártó, aki használható sticket gyárt...
-
bizi990
senior tag
Jelenleg 3 tv van a lakásban és kettőn megy a filmnézés, de elvileg a harmadikon is majd.
Nappaliban van egy AMD 4850e (2mag 2,5GHz) CPU-s gép, ezen megy az XBMC (os: linux mint) és Plex server. Másik két tv-hez egy-egy MK802 II (nem emlékszem a típusra 1GHz, 1GBRAM) android stick.
Az androidos kütyü (nagy rakás kaki) nem tud transcode-olás nélkül lejátszani szinte semmit. Transcode-al 720p filmek néha mennek, néha nem. HD filmeknél a plex server megeszi a procit, de nem vagyok benne biztos, hogy erősebbel akadás nélkül menne. Androidos kütyün még a felirat is problémás, ha nem elejéről nézem vagy beletekerek, akkor szinte mindig elcsúszik.
Jelenleg az XBMC-s gép megy nonstop (ami elég sokat fogyaszt), de van egy zyxel NAS is, amire felmegy a plexserver, de transcode-ot nyilván nem tud.
Most vagyok ott, hogy meguntam ezt az egészet, valszeg szánnék rá egy kisebb összeget, hogy rendberakjam legalább a két androidos tv-ből az egyiket.
Egyik megoldás a szerver proci cseréje, de kérdés, hogy ettől megjavul-e.
Másik lehetőség az androidos kütyü kiváltása vmi másra, de kérdés mire: ugyanilyen sokmagos csodára?! Az biztos jobb lesz?Médiát egy helyen akarok tárolni és minimum xbmc, plex szintű felületet szeretnék használni. Van vkinek ötlete, hogy mi lenne a jó és viszonylag olcsó (vétel+fogyasztás) megoldás?
Előre is köszi! -
bizi990
senior tag
Ubuntu + XBMC mellé milyen távirányítót ajánlotok? Jó lenne, ha bekapcsolható is lenne. Régebben IMON volt a jó megoldás, de már jóideje beszerezhetetlen és azóta nem tudom mi a legjobb/legelterjedtebb.
-
bizi990
senior tag
válasz Dr Smoke #1465 üzenetére
Gyárilag ilyen? Nagyon kasa!
Anno pedig néztem is egy ugyanilyet, csak 2 5,25-ös hellyel, ha tudom, hogy a hármas fordítható lehet ilyen lenne. Nekem most egy ibm desktop házam van annak a szerelése is nagyon tuti, csak az se kimondott htpc ház Persze nem is sok10e pénz...
Balinov: jah, csak ahol gyerekek is vannak, ott már nehezebb Régebben szerverben találkoztam álló cd-vel és szörnyű volt 'bepattintani' a tartók közé.
bizi -
bizi990
senior tag
Na most azt nem tudom, hogy a Pinnacle PCTV 310i hardware-s e vagy nem? Ezt honnan lehet kispekulálni mert nem nagyogyon írják sehol
Van egy ökölszabály: ha hardveres, akkor azt nagyon kiemelik minden anyagban. Tehát, ha nincs odaírva, hogy harveres, akkor nagyon nagy valószínűséggel szoftveres.
bizi -
-
bizi990
senior tag
Ez lenne a meedio folytatása? [link]
Most jutottam oda, hogy hétvégén összerakom a gépet és után software-eket kellene rá vadászni. Meedio-t is szerettem volna kipróbálni és ha tényleg olyan jó, akkor meg is vettem volna
Yahoo a fenti sw-ét beta-ként jelöli, így nem tudom van-e értelme próbálni vagy ez a beta a meedio kicsit átalakított verziója, tehát stabilnak tekinthető-e.
bizi -
bizi990
senior tag
Köszi a válaszokat.
lirc: ott vannak a tunerek is, azaz azokkal is vezérelhetem a gépeket. Winre kellene, sf-es oldalán azt írják, hogy os portable, de nem igazán láttam kész winre fordított verziót. Van vmi winlirc is [link], tehát elméletileg megy.
bizi -
bizi990
senior tag
Valszeg hülye kérdés:
ha pinnacle pctv pro tunerhez nincs meg a távirányító, de van házibarkács sorosporti (vagy vmi egyéb) jelfogóm + egy távirányító, akkor azzal is minden funkciót elérhetek tunernél is megfelelő segédprogival?
Illetve a kérdés fordítva is foglalkoztat: ha van tunerhez távirányító, akkor azzal más programokat is vezérelhetek (szintén segédprogival) illetve rakhatok hozzá más távirányítót és azzal is megy minden?
bizi -
-
bizi990
senior tag
tavir.hu féle távirányítót próbálta vki geexbox-al vagy myth-el? Megy rendesen?
bizi -
bizi990
senior tag
-
bizi990
senior tag
Nem bántottál meg!
Igazából a htpc-ből a legfontosabb funkció a filmnézés számomra, többit megoldhatom a másik gépen. Viszont, ha már egy pc-t teszek a nappaliba, akkor érdemes lenne minél több funkcióját kihasználni, de mivel ezek nem túl fontosak nekem, ezért szeretném olcsón megúszni.
bizi -
bizi990
senior tag
Látom vicces kedvedben vagy
Linket köszi, ir vevőt innen szeretném, csak ezt nem vettem észre, nem kerestem.
Igazából már nagyon filmet se nézek, csak nagyritkán, persze akkor meg épp nem jó a kodek. Későbbiekben talán ki lenne egészítve a pc tv felvételi lehetőséggel, voip-re (skype) és netezésre, ha sikerül olvashatóvá tenni nem túl kis felbontásban tv-én.
Pontos keretet még nem tudom, de max és kb 30 lenne rá. Ebből kb 10k lenne egy fekvő ház (bár még keresem a tutit).
Először szeretnék csinálni egy tesztkonfigot a kép teszteléséhez, amihez van egy savage4 videokarim (ami elméletileg bőven elég vga2scart-al), egy 700-ra húzott celeronom és keresek egy cd-rom-ot, ami meg linux live cd-hez elméletileg elegendő.
bizi -
bizi990
senior tag
válasz Ati_X_321 #152 üzenetére
Ilyen VGA2SCART csatit hol lehet szerezni olcsón, épít vki ilyet?
Régebben volt egy pc a tv mellett, több okból nem jött be, de legnagyobb meglepetés az volt, amikor a divx-es lejátszót rákötöttem a tv-re és lettek igazi színek. Megint agyalok egy htpc-n, de elsődleges a kép minősége és az ár (hiszen ~10e Ft-ért vehetek divx playert).
bizi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest