Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz barnam_ #26343 üzenetére

Amire neked kell arra valóban jó az ajánlott Brazos és mindkét Bay Trail Atom is, amit te írtál. Valamint az új AMD Kabini is megfelelne.

Megpróbálom összefoglalni:
    1. A J1900 kb. egálban van az általad használt Z3740-al, 4 mag, majdnem azonos órajel. A J1900 kicsit nagyobb órajelű, az IGP is, így az is erősebb kicsivel.
    Erőben tudod mire számíthatsz, nem egy erőgép, de a régi Atomoknál 3-4x gyorsabb, kb. tényleg egy lassabb C2C szintjén lehet. HTPC/NAS-nak teljesen elegendő. 10W TDP.

2. J1800: 2 mag, tehát kb. feles cpu teljesítmény. HTPC/NAS-nak ez is elég. Én azért a 4 magost venném, mert mégiscsak számít az irányításnál, de főleg netezésnél. 10W TDP.

3. Brazos: Ugyanúgy elég mindenre, régi Atom-nál kicsit erősebb cpu-ban, tehát kb. 1/3-a a J1900-nak. Én már nem vennék ilyet, ha netezni is kell, max nagyon nyomott áron. De féláron sem lehet kapni valószínűleg ami még mindig relatíve drága a J1900-hoz képest teljesítményben. 30W kb. a komplett rendszer, 25W TDP lehet kb.

4. AMD Kabini.
    Cpu erő kb. ua, mint a J1900. 4 mag, 2GHz. IGP-ben erősebb, 24p-t garantáltan tudja. Hátránya, hogy 25W TDP. Előnye, hogy pl. az Asrocknak lesz alaplapja, amihez nem kell paneltáp külön, csak egy 19V-os külső notebook tápot kell beledugni és már megy is.

Az Intelnél még kérdés a 24p, de ahogy írtam fentebb, elvben a Bay Trail-ek már tudhatják jól. Kérdés persze az is, hogy szükséged van-e rá. Szerintem nem árt. :)

Én 1. és 4. közül választanék. A 4-nél még kérdéses az ár.

• Digger

senior tag

válasz barnam_ #26340 üzenetére

Én a Brazos platformra esküszöm!
    NAS-ra és HTPC-re is tökéletes! Az integrált videokari is tökéletesen alkalmas fHD lejátszásra. Nekem kettő is működik itthon. Az első amit megépítettem, lenyúlta az asszony. Netezésre, Office-ra használja, asztali gépként. 4 G RAM-al és egy 120-as SSD-vel, Win7-el szereltem. Lassan másfél éve ketyeg hiba nélkül. A másik 1T-s winyóval van építve, ez a HTPC. Ezzel most annyi bajom van, hogy a 3D-s filmeket nem játssza jól, valamiért el van csúszva a bal és jobb szemnek szánt kép. Eddig ment ez is, de most valami elromlott rajta, gondolom frissítéssel. Amúgy bármilyen (nem 3D) tartalmat simán visz.
    Én NAS-nak nem ezt használom, bár lehetne. Én erre a célra egy olcsó D-link DNS32L típusú kis szervert állítottam be. Ez is közel másfél éve ketyeg, rá se kell nézni, bár a ventilátor már cserére esélyes. Két 1T-s winyó van benne RAID1-be kötve, tükrözve a tartalmat. Több asztali gép, notik, telefonok és maszirpadok (tabletek :) ) osztják a tartalmát és a HTPC is tud róla játszani a gigabites hálón. Egy lézer is lóg rajta, minden win gép tud rá nyomtatni.

• canniball

nagyúr

válasz barnam_ #26340 üzenetére

Táp: picoPSU vagy olcsóbban paneltáp. Utóbbit házzal együtt is megkaphatod, így a kettő együtt relatíve nem drága, csak a lap mérete lesz mITX-re korlátozva (legtöbb esetben ekkorák ezek a házak), ha esetleg később váltanál. És én ragaszkodnék is egy házhoz, ha a TV mögött lesz még az is mindegy mennyire szép (vagy nem az).
    Intelhez nem (sem) értek, de úgy rémlik csak a drága procijaik tudják a 24p-t (már ha ez számít). Ellenben a Brazos tudja, olcsóbb is, cserébe nem mai konstrukció (már ha ez számít).
    Mod. Most látom csak hogy NAS is lenne, akkor a kis ház valószínűleg kiesett, illetve ha sok HDD lesz akkor jó eséllyel a paneltáp is.

Új hozzászólás Aktív témák