- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41530 üzenetére
ISO-nál az a gond, hogy nekem nincs kedvem konvertálgatni.
Adhatnák így is.
A PDVD 3D meg sajnos egy driverfüggő bug.
Amiket leírtál már mind végignyomtam, de nem megy. Az segít csak most amit írtam: lp. anaglyph-re állítom a kimenetet. Így nem vált képmódot (így nem b*ssza el a váltást mivel nincs) és elindul a film 3D-ben. Utána pedig átváltok 1080p24 3D kimenetre. Ekkor jól átváltja a képmódot és megy a film tovább, immáron frame packed kimenettel.
Ami vicc, hogy előző catalysttel ment pöccre. Cinema, truetheater vagy akármilyen módok nélkül is.
TMT-t feldobtam tegnap, annak semmi baja. AGE-T-nél meg ugyanez a hiba, de nála nv vga-val és a TMT sem jó.
Kicsit problémás ez a rész... pedig előtte évekig nem volt vele nekem sem gondom. Aztán elfogyott a józan eszem és frissítettem 1db drivert. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
#75912448 #41520 üzenetére
És (#41521) Patice.
Igen visszament. A régi hibák megvannak egy két újjal fűszerezve.
Semmi plusz nincs benne a 400 képest.
Kivéve az uhd.
Megakadt a szemen ezen a cuccon, patentnek néz ki, 0dB(ez kikerülhetetlen feltétel) gondolom távről megy a ki/be is.(ez is)
Semmi kedvem építgetni, főleg h., a normális házak ára a horror kategóriába esnek.
Igazából csak a szokásos fhd, és időnként ha a kölök hoz 4k anyagot (forgatás/vágás), akkor annak a minőséget megnézni a plazmán.
Persze mindezt minimum az a400 kép/hang minőségének megfelelően. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #41522 üzenetére
Ez tetszene.
Főleg, hogy korábban írtam: a PDVD mindig vmi f*s képmódot állít be.
- Vagy olyat amit nem tud fogadni a TV, ilyen RDP-n kilövöm, újra elindítom és láss csodát bevált 3D módba a TV.
- Vagy a legújabb, hogy 2-3 3D-be váltás után visszarakja 1080p60-ba és megy a film 2D-ben. Ha kézzel oda-vissza állítgatom a kimenetet akkor 47 kattintás után megintcsak van 3D képem.Pedig már beintegráltam a Kodiba is a PDVD indítást, így legalább lehetne a médiatárból indítani, nem kell külön szarakodni.
Mondjuk én eddig nem láttam még iso-n kívüli MVC-t eddig sajnos. Pedig még azzal is csak a baj van.
@Patice: Hát ez érdekes hír.
Nyilván nem ér váratlanul, hogy nincs nagy érdeklődés a 3D-re, de szerintem nem rossz extra. azt vártam, hogy azért bent marad a TV-kben, lévén, hogy semmi nem kell hozzá kb. A panel jobb TV-ben eddig is 100-120Hz-es volt, frame packed jelet kell tudni fogadnia HDMI-n, meg jelet küldeni a szemüvegnek és annyi.
Ennek a kivételén biztos rengeteget megspórolnak. -
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #41522 üzenetére
Ez jó, pláne ha már nem is lesznek 3D-s TV-k.
(Nem veszem még készpénznek, de csak idő kérdése volt, mikor lépik meg. Szvsz. egy gonddal kevesebb.)
Ez az .mkv-ba rakott MVC anyag nekem még új volt. Ügyes amúgy.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #41433 üzenetére
Megválaszolom magamnak.
Attól a 3 percnyi kellemetlenségtől eltekintve, hogy a MakeMKV-n átküldjük a Frame packed 3D-t MVC/MKV-ba, simán megy Kodi+MPC-vel a BD3D.
Először megnéztem MPC magában, utána ahogy alapjában véve használom, Kodiba integrálva. Legjobb, hogy a 21:9 maszkot is tudja automatikusan használni. 1 filmmel nincs probléma, ami természetesen nem jelenti, hogy mindenkinél minden anyag egyformán jó lesz, biztos sok bug előbukkanhat. Lényeg, hogy ebben a formában W10+Kodi+MPC megoldott a FullHD 3D is. A vetítő automatice 3D frame packed módba váltott a film elindulás után.
A render time természetesen jelentősen nőhet, de ezt mindenki majd kikísérletezi magának az ablakos mód és D3 mód többféle mivolta miatt.
Nem mondom, hogy kényelmesebb, mint elindítani a PowerDVD-t, de azzal is sokan szenvednek. Számomra az MPC épp jobb a 21:9 formátum miatt.
Elvben később MadVR további 3D támogatás kiterjesztés várható. Egyelőre csak a legújabb LAV szükséges dekódolónak.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41510 üzenetére
De nem ezt írod, az a gond. Akkor listázom még egyszer.
Ami nem az extra skálázási igényeidhez kell:
1. Azt írtad kell HDMI 2.0: Ez jön a BR-rel (mivel ugyanabba a foglalatba/alaplapba megy, amibe később a Zen). Pipa.
2. Kell 4k HEVC 60p lejátszás? Már a mobil Carrizo is tudja 15W-ból, a BR is fogja tudni, hisz erősebb lesz. Pipa.
3. Kell ugyanez 10 biten? Carrizo nem tudom, hogy tudja-e, de a BR új UVD modult kap és majdnem biztos, hogy tudni fogja. Pipa.És akkor ami az extra igényeidhez kell:
4. Erős gpu a skálázáshoz.
- A BR vélhetően erősebb gpu-val jön a gyorsabb ramok miatt. Nem lesz egy GTX 970, de a régi csúcs APU-knál azért várhatóan erősebb lesz.
- A Zen gpu nélkül jön. Jó esetben év végére. Rossz esetben csúszva, jövőre.
- És csak ezután jön majd egy gpu-s Zen... talán az majd előrelépés lesz ha az új gpu architektúrával jön. De vélhetően azért az sem GTX 970 szint lesz. Inkább cpu-ban lesz jobb ami alig számít hiszen fentebb mindent kipipáltunk tizederős cpu-kkal is.
5. HDR: passz.Szóval értem én, hogy mit írsz, de továbbra is azt látom, hogy a igények nagy részére hozza a BR/AM4 a megoldást pár hónapon belül. A többire meg vagy a Zen se hozza (csúcs gpu abban sem lesz tutira), vagy csak jó 1-1.5 év múlva.
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #41502 üzenetére
Ha nem a high-end igényeket nézzük, akkor én már kipróbáltam ezt a felskálázás dolgot. Nem volt rossz.
Ebben az EGL-es fejlesztésben csípem nagyon, hogy minél jobb minőségű anyaggal eteted, annál jobb a képe.
Várom, hogy mi lesz a folytatása a Braswell-nek. Állítólag a Broxton, nyáron kiderül...
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41502 üzenetére
Tudod, hogy nagyon high-endben nem vagyok otthon, ezért próbáltam leegyszerűsítve 2-3 szegmensre bontani, amit látok.
Átlagusernek egy Bay Trail is megteszi. Komolyabb használatra pedig kétfelé venném: vannak kompatibilitási problémák (HD hang, driver bugok BD3D, a jövőben majd main10, HDR, stb...), ide általában az AMD a jobb megoldás, kevesebb nyűg/letiltás. A másik az abszolút high-end kérdés: a minőség. Ide meg leegyszerűsítve azt vettem, hogy kraft kell és kész.Madvr. Ahhoz meg gpu kell, nem cpu. Itt nem értettem a Zen-t...
Hogy más szemszögből is rámutassak: A Zen sima cpu-ként jó esetben i5/i7-et éri el és gpu-ja nem lesz. Tehát ennyi erővel ezt ma is meg tudnád oldani egy i5/i7+gagyi AMD dvga felállásban, ha erre van/lesz szükség.
Az más kérdés, hogy tartalomban is máshogy állunk a témához. Én FHD-val, 720p-vel nem készülök a 4k-ra. Ha lesz 4k használok majd 4k-t. Ha nincs akkor bűvészkedhetek ilyen-olyan skálázással, de sz*rból nem lesz vár.
Ellenben nagyon sok ráfordítás, erős konfigot igényel.
De ez mellékes. Ha mégis lenne szükségen FHD, 720p, 4:2:0, stb... igényes felskálázásra akkor is a gpu-ra hajtanék a fentiek alapján. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #41474 üzenetére
Nem öszvér, csak nem az új architektúra.
Amiről még semmit sem tudunk, szóval akár lehet rossz is.De komolyra fordítva a szót. Nem teljesen értem mire vársz pontosan.
Nyilván a BR-ről sem tudunk 100%-ban mindent, csak ha kijön, de én úgy látom, hogy épp az a 2-3 pont fog megoldódni/erősödni ami ma hiányzik egy HTPC-ből.Ahogy én látom a mai HTPC piacot:
1. Alap lejátszó, FHD, hang: bármilyen proci megteszi.
2. Ha kell extra:
a, Pl. BD3D, HD hang, stb... Intel közül már válogatni kell, a legjobb megoldás AMD.
b, Madvr: AMD.
Itt már kompromisszum a nagyobb fogyasztás, 10-35W-ból ez már nem fog kijönni jó eséllyel.
3. 4k60p, HDMI 2.0, HEVC main10: Ezek a jelenlegi extrák amiket alig tud valami. Intel 60p-n elvérzik. AMD a main10-en (ezt rosszul írtam, lehet, hogy Carrizoról csak 8 bit 60p tesztet láttam, nem volt meghatározva), HDMI 2.0 alig van lapokon.És amit a BR-ről eddig tudni/sejteni, hogy a 3. pontot megoldja ill. a 2. pont fogyasztási részét is vélhetően. DDR4 miatt a GPU gyorsul ami MadVR alatt, nyers erőben is többletet jelenthet alacsonyabb fogyasztás mellett. magyarul kész a tökéletes HTPC*.
A Zen viszont első körben cpu-ként jön, második körben APU-ként, de HTPC szempontból igazából irrelevánsnak tartom, mert a cpu rész (és annak ereje) a hangsúlyos ami pont nem érdekes itt. A fentebb írtak a lényeges pontok szerintem.
*A HDR az új kakukktojás. Nem jártam körbe, de szvsz tartalom ügyben elég lesz majd a következő, 3-4 év múlva esedékes konfigcserénél figyelembe venni.
(Plussz gyanítom a 10 bit már segít rajta.)
-
bozsozso
őstag
válasz
#75912448 #41484 üzenetére
Nem volt vele bajom. Használtam filmet néztem és ennyi semmi extra. Miért milyen különbség jelentkezik az amd és intel közt? Nem szeretnék vitát kirobbantani csak nem tudom és érdekel. Nem tudom miért kellene szeretnem vagy nem szeretnem a kis brazost. Csak azért kérdezem, mert szeretnék a váltásnál jól dönteni.
-
Patice
Topikgazda
-
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #41477 üzenetére
Szerintem ez lehet nálam is a probléma, csak az a gond, ahova ezt a config.txt fájlt létre kell hozni, na ahhoz a partícióhoz nem tudok hozzáférni. Így nem is tudom próbálgatni a beállításokat, mivel ehhez linux gurunak kell lennie az embernek.
A láncom összetevői pedig ezek:
Sony HW55 projektor + Onkyo 806 + Jamo C803 + C80 Cent + C80 Surr. 90%-ba filmek nézésére használom a cuccot. Tehát nem audiófil konfigurációra gyúrok elsősorban. -
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #41405 üzenetére
1,5 hónap szenvedés után, meguntam a szórakozást az Openelec-el. Ma sikerült vennem egy 60Gb SSD-t, ami 1-2 napon belül megérkezik. De addig pedig szeretnék összegyűjteni pár infót hogy miként érdemes konfigurálni egy Win 8.1-et. Továbbra is a Kodit szeretném használni alap médialejátszónak, mint eddig az Openelec rendszeren is. Tehát azt szeretném, hogy indítás után ne a Windows asztala fogadjon, hanem maga a Kodi főképernyője. Azt is szeretném elérni hogy mindeközben minél kevesebb erőforrást használjon a Win a háttérben.
Nekem W8.1-ből van Core verzióm is, lehet hogy azzal kellene próbálkoznom első körben. Milyen beállításokat, progikat, kódekeket javasoltok egy ilyen HTPC-hez ?
Nagyon remélem hogy a Windows alapú rendszer tényleg megoldja a hangkihagyási mizériámat, és talán minőségre (kép+hang) is hozzátesz majd egy kicsit az élvezetekhez.Tehát minden javaslatot szívesen fogadok olyanoktól akik jártasak a Windows 8.1 alapú HTPC konfigurálásában. Előre is köszönöm az öletetteket és a segítséget
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #41431 üzenetére
A Zen először gpu nélkül jön.
Viszont a Bristol Ridge szimpinek tűnik AM4-be és az elvileg idén itt lesz. Gyakorlatilag Carrizo desktopra 1-2 ráncfelvarrással.
- Mobilon a Carrizo már sokkal hatékonyabbnak tűnik kis TDP mellett. 15W mobil procik elég ütősek, az új még jobb lehet. Ráadásul desktopba 15-45W közé jönnek így ott tuti throttling nélküli, erős cpu+gpu-s gép is összerakható akinek extrákra van igénye. DDR4 szintén segít a gpu-nak, szóval én azt várom, hogy a csúcs 65-95W APu széria erőben lejön 45, de inkább 35W körülre.
- Mobil Carrizoról is láttam már tesztet anandon, ahol hibrid dekóderrel vitte a 60p main10-et. 15W-ból.
- A BR elvileg új UVD motort kap ls lesz fix hw-s dekódolás is, nem csak hibrid.
- Kapnak HDMI 2.0-át a lapok.Persze ez nem 100%, de minden új infóról írtak már itt-ott.
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #41443 üzenetére
"...az Intel miért veszi ki a kicsikből Win alól a fullos audio támogatást, rejtély."
Marketing szerintem. Vegyél erősebb, nagyobb, jobb procit tőlünk és azzal menni fog a HD hang is.
Az ő szemükben ezek a kis SoC-ok a belépő szintet képviselik, oda minek HD hang?Amúgy mostanában úgy pörgetik át a termékeiket, mintha be akarnák hozni az IGP-s lemaradást, a marketing meg beleszól, hogy közben is kellene pár szintet csinálni, hogy legyen valami újdonság, ami folyamatosan eladható.
(#41441) kokr:
Win-ben a hangeszközöknél mit mutat, miket tud kiküldeni?
-
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #41405 üzenetére
Szia !
Hát tényleg hosszú ideje kínlódok már ezzel az egésszel.
Időközben rájöttem erre, de csak a videó felvétele után hogy a képi beállításoknál ahogy írtad is, a "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz " menüpont bekapcsolva maradt. De ahogy írtam a videó felpakolása után fél órával rájöttem, és módosítottam rajta.
Jelenleg ezekkel a beállításokkal történik a lejátszás:
De a hang továbbra is szórakozik
A hangbeállítások meg így néznek ki:1,5 hónappal ezelőttig minden tökéletesen működött, most pedig nem akar sehogy sem jó lenni a dolog.
-
Játékos
addikt
válasz
#75912448 #38916 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a törődést!
Nálam a "move to active area" azért nem jó, mert, bár akkor tudom a vsfilterrel állítani, viszont együtt mozog a filmmel.
Most megleltem, hogy a mérete egyforma legyen a különböző filmek alatt.
Jelen pillanatban a madvr-ben "move to bottom of the screen/window" a beállítás, így a felirat "függetlenedik" a képtől, tehát 21:9 film esetén, ha lehúzom a kép aljára, akkor is gyakorlatilag helyben marad a szöveg.
Remélhetőleg egyszer a közeljövőben megoldják, hogy lehessen "huzigálni" az embernek kedvére...
Köszönöm még egyszer! -
Játékos
addikt
válasz
#75912448 #38909 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ! Megoldom így, már majdnem tökéletes.
Kérdés, hogy miért van az, hogy a feliratok mérete (betűméret) nem egyforma? Egyik film alatt pici, a másik alatt normális méretű?Másik:
A "smia" KODI-ban a keyboard.xml-ben van két sor:
....
<right>StepForward</right>
<up>ChapterOrBigStepForward</up>
<down>ChapterOrBigStepBack</down>
<three>SubtitleDelay</three>
<escape>Fullscreen</escape>
<c>Playlist</c>
<v>XBMC.ActivateWindow(Teletext)</v>
<two>SubtitleShiftUp</two>
<five>SubtitleShiftDown</five>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
- <VideoTimeSeek>
- <keyboard>
<return>Select</return>
<enter>Select</
.....bármilyen billentyűt beleírhatok, és tökéletesen mozgatta le-fel a feliratot!
De persze az a saját beépített feliratozója volt. A DSPlayer-es kodiban nem lehet a "sajátját" használni??? -
enricotoxic
tag
válasz
#75912448 #38680 üzenetére
Értelek, és jó, hogy nem mindenki egyformán gondolkozik. Win 10 vagy OS X 10.7-től megnézném, hogy vak teszten ki az aki fülre azt mondja, hogy melyik gép optimalizált audió célokra és melyik nem.
Szoftveres optimalizáció számít, de egy minimál és egy prémium HW-nél nem lehet különbség?
A SW optimalizálás meg pont olyan, hogy változtatható, két külön beállítás miatt nem tartanék két kevésbé jó gépet. Ami scripttel nem oldható meg, arra felhúznék egy másik OS-t, ugyan arra a vasra.
Mindenki másképpen csinálja és ez jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #38632 üzenetére
nálam az A10-7800 madVRel 100-125W között vett fel konnektorból a lin táp mögül. Miközben a TDP biosban 45Wra le volt véve. A CPU ekkor 15-20% körül ugrált. r7-250el ha jól rémlik 10Wal többet. A biosos tdp beállítás elég valószínű, hogy csak a cpu magokra van hatással. Ami leírást olvastam, amikor a cpu+igp teljesitménylimitbe ütközik, akkor először a CPU teljesitményt veszi le, és csak utána az IGPt.
A lin táp hatásfoka nem éri el a jobb kapcsüzeműekét, ez is lehet oka, miért vett fel nálam többet, de minimális a difi.
Ahonnan kiindultunk, hogy ilyesmi gépet mekkora tápról kéne etetni, sztem lin táp esetén ugyanúgy kell(ene) tartalék. az elvileg 200Wos lin tápom emellett a terhelés mellett 2x is elfüstölte a diódákat.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #38601 üzenetére
Ez mondjuk nem túl jó hír. Amikor először futottam bele, hogy az OE Kodi támogatni fogja a BD3D-t, akkor nagyon megörültem neki, de nem mélyültem el benne, nem olvastam utána jobban, mert jelenleg a Win megléte (akár csak dual boottal is) fontos.
De ha csak Pi-re él, akkor nálam kiesik, mivel én azt csak a hálóban használom.
Na majd még törpölök, de köszönöm a tippeket. -
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #38593 üzenetére
Igen, azt néztem korábban és reménykedtem is, hogy win alá is érkezik, de addig sajna nem játszik, mert 3D-t csak a nappaliban, vetítőn nézünk, az alatt meg PC van windows-zal. De ha minden kötél szakad, beizzítok egy dual bootot.
(#38594) MasterMark
Köszönöm, így már világos - bár igazából havi 1szer nézünk 3Dt, nem 3hónapig összesen (tudom, hogy azt folyamatosan lehet fizetni, nem csak egy negyedévre, de akkor 15 hónap alatt ott vagyok, h meg is vehetném) -
sb
veterán
válasz
#75912448 #38201 üzenetére
Értem. Nekem a 100W már brutál. Persze az extra compute-hoz kell az erő.
Viszont épp azért írtam, hogy ha neked kell akkor a dvga nem rossz választás ám még ma sem.
Ebből a 100-120W-ból kijön egy i3+7750, de kombó ami azért odaver még bármilyen APU-t GPU oldalon. Cserébe prociban se rossz (vagy jobb) és a választás is megmarad. Sőt, még válogatni is lehet, mert a quicksync is beizzítható talán mellette, ha kell. Persze, ha mondjuk 1.5-2x gpu teljesítménnyel nem vagy előrébb, mert a köv. értelmes szinthez már 5x kéne az APU-hoz képest akkor megint nincs miről beszélni.Amit buksz az az integráció és hozzá kapcsolódó feature-ők, de eddig nem láttam ilyeneket hemzsegni ill. nagyon használni sem senkit.
Vagy te használsz valami ilyet? A Fluid motionre emlékszem, hogy talán próbálgattad...
-
Janaboy
veterán
válasz
#75912448 #38530 üzenetére
Mert nem tudtam, hogy az támogatja (próbáltam keresni, de ha valami nem jó azt hamarabb kidobja
), de számomra ez is bőven elegendő lenne és még olcsóbb is
Tehát ha biztos, hogy ezek mennek és a picopsu egy vinyóval elbírja, akkor faja a passzív hűtős qc5000!
Köszi a segítséget nektek!
-
gjanner
tag
válasz
#75912448 #38424 üzenetére
Köszi, világos, 40"-es TV-n nézném vele az FHD tartalmat, így azt hiszem nem lesz gond a minőség
Ehhez a laphoz kapcsolódóan még egy dolog:
Van az N3150-ITX és az N3150DC-ITX. A DC verzió szimpatikusabb lenne a plusz táp miatt, azonban árban eléggé magas az "alap-laphoz" képest (kb. 16e a difi). Kérdés, hogy megéri-e szerintetek a DC-s felár a kész táp miatt, vagy érdemes a sima verziót beszerezni és valami PicoPSU megoldást hozzátenni (bár így árban lehet még fölé is mennék a DC változatnak)
Ha PicoPSU vonal, akkor gondolom a 80W-os elég lenne neki, ugye? (1 SSD és 1 HDD menne bele pluszba)UI: sajna a DC-snek azonban nincs optikai kimenete (szükség lenne rá), azonban SPDIF header van rajta, így egy koax digit out-ot nem lenne nagy kunszt rábarkácsolni (gondolom)
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #38428 üzenetére
Igen, láttam hogy közben ezt kitárgyaltátok (és hogy nekem sem érdemes foglalkozni vele).
ratkaics!
Én egy ilyennek a vevőjét használom Harmonyval, ez méreténél fogva szerintem nem zavaró. Beépíthetőről nem tudok.Celtis!
Persze, engedélyezve van az usb-s bill./távirányító és az usb-s egér is (hiszen különben kikapcsolt állapotból sem indítaná); már ha erre gondoltál. -
tom_tol
addikt
válasz
#75912448 #38299 üzenetére
"Image doubling (luma+chroma) és super res + NNEDI3 brutál jó minőséggel, nagyon jó élekkel SD,720p>FullHD felskálázásra képes"
A hiba bennem lehet. Ami a kezembe került, kivétel APU végigpróbáltam, de még soha nem sikerült SD anyagot normális minőségben megjeleníteni. Vajon mit rontok el ? Lehet a TV-m alkalmatlan rá ? 55VT50
-
nagyatt
tag
válasz
#75912448 #38371 üzenetére
Nalam most a W10 inditaskor 600megat foglal a memoriabol es 36 processz fut rajta.
De ahogy mondod lehet meg lejjebb tornazniviszont itt mar vigyazni kell, hogy alapveto szolgaltatasok ne seruljenek, amik a rendszer mukodeset befolyasoljak.
Pl. En nas-t hasznalok, igy fontos a halozat fenntartasa, de lehet masnal ez egy folosleges processz amit ki lehet kapcsolni. -
Istju
senior tag
válasz
#75912448 #38368 üzenetére
eddig minden multimédiás támogatást be tudtam lőni linux alatt. igaz, nem alapból műkszik, sokszor hegeszteni kell, de a végeredmény lenyűgöző tud lenni:-) És ebből nem is engedek már szerintem sohsem. Senki ne dönte el helyettem , hogy nekem mi fut egy op rendszer alatt.
-
Istju
senior tag
válasz
#75912448 #38366 üzenetére
Szia. Nekem is win 10 fut a HTPC- men. de kizárólag azért , hogy a gyerekek, és leginkább axxonny könnyebben használja. Arch linuxot használok full minimalista FrankenWm DE--vel, a saját több évtizedes szokásaimhoz optimalizálva (tiling). Minden tökéletesen megy arch alatt, igaz saját kernel forgatást használok, de azért van különbség:-) A windows 10 a 4gb-ből mindjárt elhasznál alapjáraton vagy 2 gigát, a linux az 200mega alatt ketyeg. Óriási különbség. Én a win10 et- is csak remote desktopon adminisztrálom linux alól. Az egeret utálom:-)
-
nagyatt
tag
válasz
#75912448 #38322 üzenetére
Pár hete tesztelgetem a különböző oprendszereket braswell alapon, hang ill. kép tekintetében egyaránt.
Nekem egy ilyen hm összeállításom van otthon : Denon3808A avr,Dali lektor hangfalszett, illetve egy Lg 65La970-es UHD tv.
Az általam tapasztaltak a saját rendszeremre érvényesek, elképzelhetőnek tartom, hogy más körülmények
között másnak eltérő véleménye tapasztalása legyen.Minden tesztet KODI-val végeztem, külső képjavító algoritmusok közbeiktatása nélkül.
Felállítottam egy sorrendet amit visszafelé fejtenék ki:Openelec:
Kép: HD tartalmaknál korrekt megjelenítés, jobb mint a Dune tv102-es régi mplayerem.
SD tartalmaknál illetve régebbi rossz minőségű anyagoknál borzalmasan élettelen zajos, pocsék minőségű megjelenítés.
Hang: Kissé elkent viszont lágyabb zeneibb hangzás, a dinamika visszafogott(HD tartalmak esetében is.)Server 2012r2 minimal mód+ CAD script illetve egyéb általam végzett gyomlálás:
Kép: HD tartalmaknál korrekt megjelenítés, jobb mint a Dune tv102-es régi mplayerem.
SD tartalmaknál szintén korrekt megjelenítés, közepes zajosodás, illetve itt már nem elkentek az élek, részletek.
Hang: A server hangja maradt olyan nyugodt kissé zenei mint az OE-s rendszeré, viszont meglepően jobb a térábrázolás filmeknél, kissé jobb a mély-hang kezelése, nem annyira elkent, illetve jobb dinamika tartomány jellemzi. Összességében egy fokkal jobb sima DTS,ill. DD anyagokkal is, mint az OE HD hanggal.Win10 home edition audiofile script illetve egyéb általam végzett gyomlálás:
Kép: mind HD mind SD tartalomnál kissé élesebb illetve zajmentesebb mint az előző kettő esetben.
Hang: sokkal jobb mélyhangkezelés, feszesebb több mélyhang, illetve még mindig megmaradt a server által nyújtott térábrázolás, plusz a dinamikatartomány kicsit nőtt a server-es reprodukcióhoz képest is.Összességében mind hangban mind képben engem a win10 győzőtt meg, minden paraméterében jobban teljesített, mint az előzőek azzal együtt is hogy nincs hd hang lejátszás windows alá braswellen.
Az, hogy az OE kezeli a HD hangokat, csak egy plusz infó a prospektusban, de hozzáadott értéke nincs számomra az én rendszeremben. -
válasz
#75912448 #38345 üzenetére
Banyek igazad lesz...Most, hogy megnyomtam az infó gombot kiírta, hogy 1080p 60 Hz....
Beállítottam az automatikus teljes képernyő módot, de továbbra is 60 Hz, van esetleg más ötleted?Közben megtaláltam a monitor beállításoknál a képfrissítés értékeket. Ezt a tévénél átállítottam 24 Hz-re és hát csodálatos a kép
Ezer hála fórumtárs -
-
válasz
#75912448 #38336 üzenetére
Pontosan ezek a kicsi, apró akadozások zavarnak, amik a lassú pásztázásnál jönnek elő. Akkor úgy fest ez normális, kár, hogy ezzel semmit sem lehet kezdeni.
Megnéztem MPC lejátszóval és ott is ugyanilyen mértékű az "akadozás", nem azt mondom, hogy durva/vészes, de akkor sem tetszik -
mettek
addikt
válasz
#75912448 #38322 üzenetére
mindenkinek köszönöm a válaszokat.
Ezek szerint maradok az intelnél. Viszont kérdés lenne hogy a hang melyik platformon a jobb, win10 vagy linux?(#38318) Melorin: Ez egy integrált cpu-s ugye, tehát önmagában elég a lap teljesítménye film lejátszásra?..illetve esetleg van valami módja annak hogy bekapcskor rögtön a kodi induljon, ne az asztal?
-
mettek
addikt
válasz
#75912448 #38302 üzenetére
Köszönöm szépen. Nos 3d-t soha nem nézek, erre nem kell teljesítményt fordítani. Jobb lenne az inteles megoldás mert akkor mehetne az ingyenes linux program. + kodi. Egy integrált cpu-s alaplap elég lehet erre? Alaplap keret kb 25-30 ezer lenne ha cpu-s. 4 vagy 8 gb ram? Illetve milyen táppal kell ezt megoldani? Mert tudom az az egyik legdontosabb.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #38278 üzenetére
És még olcsóbb is, talán a fogyasztás miatt jobb választás is lehet.
Neked 7800 volt nem? Bár hiába tettem én is 45W TDP-re, ugyanúgy 80-100w körül eszik, ha meghajtjuk. Viszont a CPU terhelés nem magas, az IGP-t pedig nem tudom lemérni, mert az Aida és a CPU-z is 0 vagy 100%-ot mutat. Így volt a kabini és a8 esetében, ahogy most is. Valamiért az iGP terhelésüket nem lehet pontosan mérni.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #38271 üzenetére
Egyébként ha már mélyre ástunk és említettem tegnap, az A10 GPU-ja pont annyival erősebb az A8-hoz képest, hogy szuszt hagyván a rendszerben képes azokat az algókat futtatni, ami 1080p-hez igazán szükséges. Magyarul egy VGA-nak kimaxolva sincs mit hozni a saját láncomban.
Ebben most közrejátszik a madshi féle sub filter javítás, ami nagyon fontos volt DSplayerhez. A black bar fejlesztésről nem beszélve, plusz a finomodó szűrők. Ezek nélkül DS elhalhatott volna, meghagyván Kodi+MPC vonalat, vagy amin én is elgondolkodtam, egy nagyon könnyű Skylake-Kodi HTPC.
Nyilván aki alacsonyabb felbontású anyagokat néz, sorba köthet 2 VGA-t is csúcskategóriából, az sem kevés.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #38269 üzenetére
hagytam időt értelmezni a táblázatot
Jó példa felskálázásnál milyen fontos a Luma Doubling: 2x - super-xbr150, Chroma Doubling: 2x super-xbr150 + Upscaling Refinement: SuperRes stb, ezek felelnek a nagyon pontos végeredményért. És további sharpen szűrő nem véletlenül nincs. FullHD be-ki estén nincs akkora jelentősége, vagy semmilyen, inkább a kép pontosítása szükséges, ízlés szerinti élességgel.
Ahogy lehet 1080p-t is felskálázni, szintén eltérő setup.
Popcorn/Dune > HTPC, Még egy napon sem lehet említeni a két felállást. Full HD szorosabb a verseny.
-
btomi9
aktív tag
válasz
#75912448 #38252 üzenetére
Köszönöm! Olvastam a többi tanácsodat is. A kadenciahelyes lejátszást tudja a skylake IGP kodival?
Egyébként akár madvr, akár skylake, hogy viszonyul ezeknek a képminősége a Popcorn C300-hoz? Én sosem tudom megmagyarázni a kétkedőknek, hogy egy okostelefon szintű processzor, minimális memóriával és egy kis célra tervezett képjavító chippel nem tud versenybe szállni a komoly számítási- és grafikai teljesítményű erősebb, és évekkel újabb technológiákkal. Ez csak az én tippem, nyilván egymás mellé kell tenni a kettőt és megnézni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #38192 üzenetére
Én meg mindig meglepődok kínai van a micsuban. Pedig kizárt, h jobb vetíto lenne, mint Tiéd. Valszeg másra vagyunk erzekenyek. Nem mondom, van előnye a lin tapnak, De kb azonos áron a vga nekem többet hozott. Nomeg Nem nagyon rossz kapcsitapot használok.
Ventit ugyanúgy Nem hallani.
-
törölt tag
válasz
#75912448 #38244 üzenetére
Elsősorban a madvr setup bejegyzést bogarászd ki a linkről, és az ahhoz tartozó rövid magyarázatokat, amiből tovább tudsz informálódni különböző leírásokkal, pl amiket anno linkeltem neked.
Mai modern processzorok mellett 99%-nak elég lesz a normál Kodi verzió, nulla munkával, jó képpel. Egyetlen kellemetlenség egy külső player BD3D anyagokhoz.
-
btomi9
aktív tag
válasz
#75912448 #38244 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek. Én eddigi kis tudásomban annyit tudtam, hogy önmagában a 1080p csak egy dolog, de pl. mint anno az mp3-aknál a bitráta, itt a videónál is számít sokminden más is, csak nem tudtam, hogy konkrétan ezek.
Nos visszatérve a saját tervezgetéseimhez. A virtualizációt elvetettem, marad az audiofil világ és a jó minőségű videónézés. A Skylake ötlet onnan jött, hogy alacsony fogyasztás, jól meghűthető passzívan, elég jó hardveres videófeldolgozó technológiák, és hát az audiofil világban talán inkább az intelt ajánlják, meg most megengedhetem magamnak, ha egyébként jó, vagy jobb végeredményt kapok.
Kérdés: skylake, külön videokártya nélkül T -s processzorral (35W TDP) így passzívan hűtve, van-e értelme a madvr -nek (nem tudom, hogy a hardveres cuccok azok nem csinálnak-e hasonlót alapból), illetve ha lehet javítani, akkor elbírja-e értelmes módon használva?
P.S. Jézus Úristen!
Megnyitottam a linket, amit küldtél, és lassan de lejjebb lapoztam. Hát hogy mennyi mindenféle beállítás van, ezzel el fog menni több nap, mire beállítom majd.
-
btomi9
aktív tag
válasz
#75912448 #38201 üzenetére
Annyiszor láttam nálad ezt a kifejezést: "1080p>1080p" de igazából nem tudom, mit értesz ez alatt.
Illetve olvastam azokat a linkeket, amiket anno küldtél, hogy mit is csinál a madvr különféle beállításokkal, de valami nekem még mindig nem teljesen világos. A madVR felskáláz, tehát kvázi mondjuk egy divx avi -ból jobb képminőséget csinál, mint amilyen alapból lenne, megpróbálja élesíteni a képet, nagyon leegyszerűsítve. Ehhez videokártyát, vagy IGP -t (intel) vagy APU (AMD esetén) -nak a grafikai hardveres részét használja, de nem használja a CPU számítási teljesítményt. (eddig jól mondom?)
De ha eleve jó minőségben töltök le mondjuk egy 25GB méretű mkv -t, ami legyen mondjuk BD ISO, akkor elvileg ott már a nyersanyag maga jó minőségű, tehát nincs értelme madvr -ezni, mert nem ad hozzá többet, ha jól értem.
Ezt jól látom így, vagy fel tudtok világosítani?
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #38192 üzenetére
Mennyit eszik a 7850 konfig ilyen gpu terhelés mellett? Tényleg elbírja egy ilyen ház? Bár gondolom a szellőztetés segíti igencsak.
Neked - ilyen vga igényekkel - az erősebb IGP-s Skylake-ek lehetnének opciók. Szvsz addig nincs értelmes alternatíva, akkor érdemes majd körbenézned. (Bár ha jósolnom kellene akkor csak kegyetlen felárat vízionálok úgy, hogy közben most látszólag mindenre megfelel neked a 7850.
)
Ha viszont erősebb vga kell akkor szvsz érdemes dvga-ban is gondolkodni, mert egy leggyengébb 7750 is megeszi a legerősebb APU-t és egy kellően kisfogyasztású cpu-val (ha arra nincs szükség) a fogyasztás még kevesebb is lehet.
szerk: Na jó, ha R9 kraft kell a következő lépcsőhöz akkor egy ilyen dvga sem megoldás.Ez maximum arra jó, ha 65-100W-ból kell többet kihozni, mint egy APU-ból.
Én meg asszem intézek egy levelet a zintelnek, hogy tegyék már rendbe ezt a feature listát. Ha a G4400 Penya valóban minden tud ami nekem kell - ellentétben a korábbi Pentiumokkal - akkor nekem még alternatíva lehet a Skylake 1-2 olcsóbb lappal és némi árcsökkenés után. Máskülönben marad a Bay Trail/Braswell vonal, vagy ha létezne elérhető 15-25W körüli Carrizo.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- InFocus IN3126 Projektor
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- LG 75QNED87T3B 190cm 4K UHD 120Hz 3ms HDR 10 Pro FreeSync Premium
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest