- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
generic #35380 üzenetére
Akkor ott a vinyóval történt valami.... Érdekes, sajna benne van, nekem is volt már, hogy kivettem egy alaplapot, ami előtte hibátlan volt, és soha többé nem indult be. Bios látja rendesen? Megpróbálnék még egy ubcd-ről (akár pendrive-ra téve) bootolni, és ránézni, hátha valamelyik program jelez valamit.
-
-
canniball
nagyúr
válasz
generic #34560 üzenetére
A méret és a küllem is erősen szubjektív... Nézd meg windlord kolléga "gyűjtését" (pont ilyen cipőben jár mint te), hátha megtetszik valamelyik (és ezzel kapcsolatban csak ismételni tudom magam).
-
Borisz76
nagyúr
válasz
generic #34557 üzenetére
A nas-t rá kell kötni egy routerre / switch-re kábellel.
Ezáltal a tartalmát eléred a hálózaton keresztül.
Azt , hogy mivel csatlakozol a routerre az szabadon választható.
Wi-Fi vagy kábel.
Érdemes kábelt használni mert stabilabb és gyorsabb is mint akármilyen vezeték nélküli kapcsolat.A nas filmek, zenék, fotók tárolására tökéletes.
-
varmi2
nagyúr
válasz
generic #33362 üzenetére
Igen ez kb 60W-ból kijön. Én Minimum egy 75W tápot ajánlok. E érték fölött bármelyik jó.
És íme egy pico psu:
Mind kettőnek szüksége van egy ac-dc átalakítóra, a laptop töltője pont az.
Mod:
Bármelyik jó, de ezeknek a csatlakozója : külső átmérő:5.5mm, belső átmérő meg:2.5mm Tehát ilyenbe kell végződnie a töltőnek. Ha nem ilyen, akkor nem tudod rákötni, szerezni kell egy ilyen véget, és elvágni a töltőt, és rágányolni legrosszabb esetben. -
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
generic #32024 üzenetére
ez baj
Akkor marad a nano vagy vi.Esetleg ha beírod hogy mc akkor nem indul el?
Most találtam egy ilyet: https://sites.google.com/site/andreierdei/openelec-addons
Ebbe van mc és xbmc alól telepíthető(#32026) gery2123:
Csak kíváncsi hogy így megy e.
Mert ha igen akkor jogosultság probléma lesz.
Utána át lehet majd állítani, csak működjön először.(Egyébként semmi probléma nem lesz ha root ként fut. A webinterface vagy jelszavazva vagy tiltva legyen. De gondolom amúgyis a tűzfal nem enged be oda senkit. De szerintem ne menjünk a biztonságba bele. Tudom hogy lehetne jail is stb)
-
HwAdokVeszek
aktív tag
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
generic #32018 üzenetére
/etc/init.d/transmission-daemon stop (nem biztos hogy transmission-daemon, de hasonló)
Utána szerkeszd ugynezt a fájlt.
Ebbe van egy ilyen sor: USER=valamilyen felhasználó
Ez legyen USER=rootHa átírtad akkor /etc/init.d/transmission-daemon start
A mappa jogosultság rendben van.
(#32019) mivamma:
Indíts el egy filmet.
Hívd elő a menüt ahol ki lehet kapcsolni a feliratot.
Kapcsold ki.
És alul van hogy beállítás alapértelmezettként.
Utána mindegyiknél így lesz -
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
generic #32011 üzenetére
Ezt shellbe kellene root ként.
ctrl+alt+f1 (ha nem vált akkor menj végig f12ig)
Vagy lépj fel rá ssh-val (putty)
Nem tudom miért mehetett el.Vagy a másik hogy a transmission config fájlba kell a felhasználót rootra állítani, vagy olyanra akinek van joga a mappához.
Esetleg felvenni a transmission felhasználót abba a csoportba aki a tulajdonosa a mappának.De lehet nem ez a gond.
Csak tippelek -
-
CirrMee
addikt
válasz
generic #31686 üzenetére
Te javasoltad ezt az unofficial repo -t a problémámra. Kissé láma vagyok még ehhez a(z) XBMC/Kodi témához, tudnál egy kicsit segíteni, hogy tisztábban lássak?
Konkrétan (lévén leginkább csak magyarul értek), nem nagyon látom még át, mi is az a repo, illetve hogy hol érhetem el azt, amit javasoltál. -
CirrMee
addikt
válasz
generic #31625 üzenetére
Tegyük fel ismét a kérdést, mert látom ugyanez a probléma érint engem is...
Transmission bekapcsol.
Beállításoknál ugye (csak) ennyi van:
Host - localhost
Port: 9091
felhasználónév
jelszóKell e bármi változtatni, vagy lehet rögtön indítani? Ha jó ezekkel az adatokkal is, kérdés, hogy miért futhat az "Indítás" gomb megnyomása után hibára?
-
tlala
addikt
-
gery2123
őstag
válasz
generic #31582 üzenetére
Milyen transmission? GTK vagy daemon? A GTK felülettel egyszerű. A beállításoknál jelöld be a távoli elérést, és akkor az IP cím és a 9091 port a böngészőbe meg fog jelenni. Pl: 192.168.xxx:9091
Ha bárhonnan el akarod érni, akkor pedig DNS cím... De az már egy másik tészta. -
törölt tag
válasz
generic #31527 üzenetére
Innen a Brazoshoz elég lesz a PicoPSU-80 12V DC-DC ATX tápegység, 12V 80 Watt DC tápegység + 230V AC tápkábel kombináció.
Azon érdemes elgondolkodni, hogy a köv HTPC-t kiszolgálandó nem lenne jobb picit nagyobbat venni. OK a (#31528) canniball által felvetett paneltáp is, de a Brazoson kívül arra semmi mást nem kötnék.
-
canniball
nagyúr
válasz
generic #31527 üzenetére
Kicsit nagyobb, kicsit olcsóbb alternatíva a paneltáp+adapter kombó, oda az is jó lehet.
-
gery2123
őstag
válasz
generic #31397 üzenetére
Automatikusan ott kellene lennie merevlemeznek. Dugd át egy másik sata-ba. Ha látja, akkor pedig a következő partíció legyen. Kb. /10-15gb /home amennyit szeretnél, ha ez lesz a fő rendszer és ide töltesz le stb. Ha nem ez a fő rendszer és van egy másik vinyo vagy nagyobb partíció akkor elég nekem 20-40gb. RAM függő hogy adol e swap partíciót, en azt mondom a rammal egyenlő legyen 2gb-ig. Többet nincs sok értelme adni.
-
gery2123
őstag
válasz
generic #31390 üzenetére
Debian alap, illetve ahogy nézem van RPM csomag is s teamviewert honlapján így fedora, openSUSE, igazából amit szeretnél. De mindenképp az ismertebb distrokat ajánlanám a jobb támogatás miatt. Torrent pedig amit szertnel:transmission, delug, qbittorren, rtorrent..
Én a helyedben kipróbálnék pár distrot. Pendrive felrak aztán live módban megnézed milyen. A neten pedig rengeteg leírás van a torrent, ftp...Fentebbi hsz. Persze nem csak ennyi a különbség de az már a méret miatt is látszik.
-
gery2123
őstag
válasz
generic #31385 üzenetére
Persze ha oda mented akkor amit ő kicsomagol, (maga a program ) a hddre fog kerülni. De szerintem ez szinte minden programmal így van. A hdd re csinálsz egy Kodi mappát és azt mondod hogy oda telepítse a Windows. Esetleg pár dolog lesz a /c - n ami alapból ott kell lennie. Hirtelen nem tudok csak olyan példát hozni, mint amikor egy játékot telepitek fel a /D re és a direkt x a /c lesz..
-
gery2123
őstag
válasz
generic #31383 üzenetére
Hát ugye azt hogy hova telepítse a kodit azt a telepítés folyamán tudod megadni. 😊 Ha már azt is a vinyora rakod akkor mindent oda fog rakni. Azt, hol figyelje a filmeket, sorozatokat pedig te adod meg, amikor új forrást adsz hozzá. De ha még nem volt fent kodi(xbmc) akkor ajánlom, hogy a YouTube-on nézz meg pár beállítást.
Illetve ajánlom még ezt a jó kis leírást. [link]
mondjuk itt nem kell mindent magyarul megadni, de az se sok idő. -
gery2123
őstag
válasz
generic #31381 üzenetére
Ha nem tudom de az a 16gb elég kevés még a winnek is. Én a helyedben egy openelec vagy egy kodibuntut raknék fel. De természetes, ha a vinyora telepíted a kodit vagy csak azt adod meg, hogy onnan szedje az adatokat akkor úgy csinálja. Nekem az extra funartokat a film/sorozat mappájában tölti le.
-
törölt tag
válasz
generic #31335 üzenetére
Többségében nem lesz jó, hiszen eltérő a hardver és felhasználás, ráadásul találok 1-2 felesleges és körülményes beállítást, amire neked pl semmi szükséged.
Nem jobb 1080p-vel a Kodi, de ha többségében full HD-t nézel, felesleges szegény Brazost kínozni, túl nagy difi nem lesz madvr full HD vs Kodi full HD között.
Inkább ezen fuss végig: How to setup a HTPC, a madVR könnyebb megértéséhez pedig: madVR Guide
Amire nincs szükséged a leírásól, átugrod: ffdshow video és audio.
Reclockra pedig akkor, ha szeretnél audio LPCM/Wasapi kimenetet.
-
törölt tag
válasz
generic #31332 üzenetére
Ha minden OK a W8.1-Kodi kapcsolattal, Brazoson nem erőltetném az MPC/madVR-t. Ettől függetlenül próbáld ki, és a látottak ismeretében döntesz. Ha nagyobb számban nézel 720p vagy kisebb felb. filmeket, felskálázásban jobb lesz a Kodinál, még az erejéből adódóan alacsonyabb minőségű végeredményt biztosító scaling opciókat választva is.
-
törölt tag
válasz
generic #31329 üzenetére
Az E350 hardveresen nem nyújt túl nagy szabadságot, lévén elég gyengus az integrált grafikai egysége. Pont Kodi és Openelec alá javasolt hardveres gyorsítással. Szvsz mai napig egész jó lehet Kodival, mi nem tetszik benne? Kipróbálhatod külső lejátszóként az MPC-HC+MadVR kombót, de Brazos GPU-val túl nagy számítási teljesítményre ne számíts.
-
Celtis
veterán
válasz
generic #31287 üzenetére
Első körben a Beállítások/Video/Lejátszás menüben a kijelző frekvencia igazítása a filmhez opciót kapcsold be.
(Fejből írom a menüpontok nevét, szóval lehet más, de ez alapján megtalálod)
http://kodi.wiki/view/Settings/Videos#Playback -
Celtis
veterán
válasz
generic #31251 üzenetére
Csak a rend kedvéért a CEC esetén a TV távirányító infra jelét a TV veszi és a HDMI kábel CEC csatornáján kommunikál a csatlakoztatott eszközökkel. Mivel a hagyománys PC alaplapok egyike sem rendelkezik CEC áramkörrel, ezért alapból a CEC nem is fog menni a HTPC-vel.
Kell hozzá egy CEC-USB adapter. Ez nem olcsó, de szerintem megéri.CEC esetén a HTPC-be semmilyen infra vevő nem kell.
-
Celtis
veterán
válasz
generic #31200 üzenetére
A KODI programok menüjében megtalálod az Openelec settings-et. Itt a szolgáltatások között engedélyezed a Samba elérést. Nekem azt hiszem csak akkor működött jól, ha bekapcsolom a Samba autentikációt is. Szóval azt is engedélyezd.
Ezek után a PC-den a hálózatokban látnod kell a htpc-det mint hálózati fájlszervert. Látni fogsz sok foldert, talán a media folderbe kell másolnod, de ha nem is ez a neve, egyértelmű lesz.
Ha a windowsban a hálózatokban nem jelenne meg a HTPC, akkor a startmenü keresősorába írd be a htpc IP címét ebben a formában: \\ipcim\
Total commanderben ugyanez a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- OLED monitor topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kuponkunyeráló
- Videós, mozgóképes topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Redmi Note 13 4G
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest