- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
zsola32 #7972 üzenetére
Parancsolj. Gúúglival leltem...
Osibaa: Kösz az infót. Az erőlködő simán megküzd a dts hanggal, most hagyományos hdd-s dvd lejátszóval megy. Az SPDIF optikai kimenetet takar?
-
knbs
senior tag
válasz
zsola32 #7954 üzenetére
Hasonlo dilammaban vagyok en is.Valami hibrid
ugymond HTPC+NAS kellene. Mindegyik elonyevel ugye. Sajnos tul sok az elvarasom es azt mind egy gepben szeretnem megvalositani. Ilyenkor mindig elokerulnek kompromisszumok.
Ugye egy jobb NAS 50k-tol indul, amit mondjuk mediaszervernek hasznalnek es torrentre 24/7-be. Egy HTPC megepitese is kb 70k-100k.
Mar lassan 2 hete forumozom ossze vissza,de csak nem korvonalazodik a dolog.
Ugye ha mar htpc- akkor legyen halk fogyasszon keveset, kulso tapos stb. ha meg NAS akkor legyen benne legalabb 2-4 vinyo raid5-be, na akkor mar a fogyasztas kezd 24/7 ben problema lenni.
Nem egyszeru sajna.Amugy a win7+xbmclive kombora van pelda, igaz mar az uj generacios ION2 lappal az asustol:
dualboot XBMC Live + Windows 7
Itt a srac blogja mondjuk eleg hianyosan kozli az infokat, es szegeny tobb dologgal is porul jart, de legalabb ebbol is okultam par dolgot.
-
zsola32
őstag
válasz
zsola32 #7949 üzenetére
igazság szerint amikor én vettem az ION-t, két alaplap közül lehetett választani
a Zotac és az Asus között. akkoriban az Asus-t nem ajánlották a hangos venti miatt itt a fórumon.azért választottam a Zotac-ot mert külső tápost akartam venni a hang miatt és szerettem volna Wifi-s verziót.
azóta itt az Asrock, ami árban nagyon jó alternatíva.
a többit Neked kell eldöntened, hogy mit tartasz fontosnak.
külső táp, wifi, sata csatik száma, e-sata.... stb.én is gondolkodom még egy gép összerakásán - NAS lenne belőle - de még nem kristályosodott ki a történet.
-
Osibaa
senior tag
válasz
zsola32 #7944 üzenetére
Szerintem nem a "G" változatról beszélsz, mert azon ugyanolyan hűtés van, mint az Asrockon, nincs rajta táp és nincs rajta SPDIF: [link]
A megbízhatóságot arra alapozom, hogy a Mini-ITX topikban több Zotac lap tulajdonos is panaszkodott a lapokra. (Nem kifejezetten az ION-ra, úgy általában a Zotac lapok minőségére.)
-
Bitlisz
aktív tag
válasz
zsola32 #7624 üzenetére
Szép házikó
Az kb 60-70W, jó ráhagyással elég lenne neki egy 120-150W-os táp, de max 300-350W.
(nekem az ION + 6+1HDD eszik kb 75W-ot, és induláskor lefut max 100W-ig.)
Ha olcsón akarod megúszni akkor jó lehet a be quiet! valamelyik 300W-os tápja.
Szerintem a 4 HDD úgyis elnyomja (pláne ha nem 5200-esek).
Vagy a teljesen hangtalan PicoPSU innen:
kb ilyen párosításban:
PicoPSU-120 12V DC-DC ATX tápegység - Ár: 9.600 Ft + Áfa (Br. 12.000 Ft)
12V 102 Watt DC tápegység + tápkábel R - Ár: 10.700 Ft + Áfa (Br. 13.375 Ft)
vagy:
PicoPSU-150XT 12V DC-DC ATX tápegység - Ár: 11.600 Ft + Áfa (Br. 14.500 Ft)
12V 150 Watt DC tápegység + tápkábel R - Ár: 15.000 Ft + Áfa (Br. 18.750 Ft)De vagy itt a PH-n is van hirdetés.
-
Joshi
titán
válasz
zsola32 #7248 üzenetére
Köszi a linket egész jónak ígérkezik a távirányító, de ami viszont bosszantó az a HTPC bekapcsolása. Vagyis a bekapcsolás hiánya legalább is ezt olvastam a hozzászólásokban. Valaki belinkelt egy maszek megoldást csak így már elég sokba kerülne a project.
Tényleg nehézkes a PC felélesztése ilyen távirányítóval? -
válasz
zsola32 #7123 üzenetére
Szia!
Én is XBMC-t használok otthon, de nekem soha nem volt gondom 1080p-s filmek lejátszásánál. Milyen CPU-d van? Az sokat számít a fullHD filmeknél, nekem egy "true" E6600-as csücsül a konfigomban és egy HD 4850. A verziója xbmc-9.11-rc1 ez egy béta és állítólag nagyon instabil, de nálam még 1x sem fagyott le vagy csinált volna rendellenességet.
Üdv,
Vik -
dni
őstag
válasz
zsola32 #7119 üzenetére
Igen, természetesen bármilyen képi vagy hang anyaggal megbirkózik. Én a dxva támogatással is rendelkező SAF codecet használom hozzá. A filmek katalogizálásához, magyar film információk automatikus letöltéshez a Moving Pictures plugint érdemes használni, a sorozatokhoz pedig a My TVSeriest, csak hogy a legkedveltebbeket említsem. Mostani kedvenc skinem pedig a Maya.
Ha hadilábon állsz az angollal, akkor egy másik, magyar oldalon is számtalan információhoz juthatsz a témában.
Mindent összevetve én biztos, h a HTPC-t választanám a mai elérhető megoldások közül, a határtalan lehetőségeknek köszönhetően. Kb. 3 éve kezdtem ezzel a témával komolyabban foglalkozni, sokszor felmerült bennem az előforduló bonyodalmak hatására, h áttérjek egy Popcornra, vagy valami hasonló eszközre, de valami mindig hiányzott belőlük és a másik táborban sem felhőtlen az élet ha az ember nem elégszik meg a teljesen alap funkciókkal.
mod.: részletes hardver ajánló minden esetre: [link]
-
Fecniii
tag
válasz
zsola32 #7087 üzenetére
Ha jól olvasom akkor ez hálózaton keresztül csatlakozik a PC-hez és az ott található filokat játsza le? Vagyis csak közvetítő szerepe van, nem rendelkezik saját tárhellyel és internet kapcsolattal? Vajon a lejátszáshoz szükséges hardvert is a PC-től kéri kölcsön vagy az saját?
Bár ez sajnos egyik esetben sem ideális, mert sajnos nem rendelkezem ennek a kiszolgálására alkalmas PC-vel. (legalábbis nem ott ahol ezt használni szeretnénk) -
-
(ex)Cat
senior tag
válasz
zsola32 #6910 üzenetére
Szia az iMON-nal több a szívás, mint az előny. Egyetlen igazán pozitív dolog van benne, hogy ki- és be is kapcsolja a gépet. (A bekapcsolás az MCE távoknak nem megy sajna)
A mellé adott IMEDIAN szoftver nem rossz, de a közelébe sincs az XBM / MediaPortal tudású frontendeknek, úgyhogy inkább felejtős.
Én amúgy MCE távot vennék, vagy vlaami tanítható, amire az MCE -t is rá lehet programozni, mert nagy előnye, hogy kb. minden ismeri.
XP helyett inkább Win7.
-
band1103
őstag
válasz
zsola32 #6891 üzenetére
Nem. Csak saját magát telepíti és saját belső szűrőket tartalmaz. Nem lesz baj. De ne feledd. Nem elég a megfelelő player megléte! Kell olyan hw is ami képes HDMI-n továbbítani ilyen védett HD audiót. VGA kártyában eddig csak a HD5xxx széria képes erre meg 1-2 komolyabb hangkari. Ha nincs PAP-ot támogató hw akkor nem lesz HD audio kiküldve a gépről az erősítő felé.
-
band1103
őstag
válasz
zsola32 #6837 üzenetére
Nem kell annyira erőltetni azt a 64bitet. Az emberek pont ebbe a csapdába szoktak esni hogy ilyen meg olyan dolgokat erőltetik mikor ha megfelelő utánajárással belegondolnak rájönnének hogy fölösleges dologgal foglalkoznak. Én pl.: leszarom hogy a CPU-m 64 bites mert csak ebből fakadó előnyöm nem lesz. 1 ok van ami miatt nemcsak érdemes hanem kell 64 bites op.sys.t használni az pedig az ha nagyobb memóriát akarok használni mint 2-3 GB. De egy HTPC-be soha nem fog kelleni 2GB-nál több. Teljesen felesleges ezért a 64bites op.sys használata egy HTPC-ben egyenlőre. A 32 bites W7 is van olyan jó mint a 64-es.
-
band1103
őstag
válasz
zsola32 #6834 üzenetére
Nem kötözködök csak félrevezető lehet az hogy MPC-t írtál mert valóban létezik egy olyan player de neked biztos nem az van hanem MPC-HC. Ez a HC utótag nagyon sokat jelent mert 2 különböző tudású playerről van szó. Soha ne felejtsük begépelni azt a +2 betűt hogy "HC" mert a HC nélküli MPC egy másik és kevesebbet tudó program.
Peace -
band1103
őstag
válasz
zsola32 #6820 üzenetére
Bár lehet hogy abba az összegbe beleértette már a házat is ami a legdrágább tétel egy csinos HTPC-nél. Még így is simán elkölthet annyit.
Egyébként egyet értek veled bár a te véleményed többet nyom a latba mert személyes, közvetlen tapasztalataid vannak erről míg én csak teszteket és a hozzád hasonlók tapasztalatát olvasva informálódtam az ION-os témában.scanman: azt írtad hogy "főleg netes flash játékok". Mivel zsola32 szerint jó a netre (főleg mert újabb driverek miatt már a flash-t is gyorsítja) ezért jó választás amit kinéztél.
Csak még egy valami van: Az említett TVRec. funkció. Ez rosszul is elsülhet mert neked olyan külsős USB-s tuner kell ami saját maga hardveresen képes már az adás "becsomagolására" transzkódolására és már a kész adatot továbbítja a gépnek USB-n keresztül így már csak lemezműveletet jelent a gépnek a rögzítése. Ez a drágább megoldás sajna mert az olcsóbb nem maga végzi a jel bekódolását a kívánt formátumra hanem ráküldi szépen a CPU-ra a munkát. Erre ügyelj.
Sok sikert! -
Joshi
titán
válasz
zsola32 #6791 üzenetére
Nagyon király a cuccod, a háznak leírnád a típusát lehet hogy már kértem de elfelejtettem.
Pont ilyen HTPC háznál jön a gondolat hogy szerintem én is tudnék ilyen házat építeni saját kezűleg. Ráadásul pont akkora méretű lenne amekkorára szükségem lenne. Végül is az előlap(front panel) kialakítására kellene több figyelmet fordítani.
Esetleg nem tud valaki olyan üzletet/céget ahol szálra húzott alumínium lemezt árulnak? Abból simán meg lehetne csinálni a front panelt az oldala meg akármilyen lemezből is jó lenne természetesen lefestve, hifi talpat meg lehet kapni. -
Joshi
titán
válasz
zsola32 #6755 üzenetére
Azt hiszem én kértem a képeket, de ne ide a PH-ra töltsd fel hanem pl a media.proxnet.hu oldalra és linkeld be ide a vízhűtés topikba. Van más megoldás is mint pl a Picasaweb(google) ahol regisztrálás után készíthetsz webalbumot, ahogy én is.
-
jodamester
tag
válasz
zsola32 #6712 üzenetére
Gratula!
Szép házikó! Fekete? Én bírom ezeket a full-alu cuccokat. Nekem is van egy thermaltake lanbox a full-alus verzióból. Egy a gondja; sima hdd, meg odd rezegteti mint állat. Egyébként miért kellett ekkora, egy itx laphoz? Ebbe simán belefér egy m-atx+1 normál táp, nem? -
zsola32
őstag
válasz
zsola32 #6685 üzenetére
ismét nyomozgattam:
a kijelzőnek 20 tűs tápkábelje van, amit rá kellene kötni az alaplapi 20 tűre, de nálam nincsen, mert külső tápos a ketyere.
van egy tápkábel hely az alaplapon ez négy tűs
amit a zotachoz adtak az egy olyan tápkábel, aminek az egyik vége 4 tűs, a másik vége 3 felé ágazik és "molex" végű
olyan csatit már találtam a neten, ami megosztja a négy tűs alaplapi csatit két felé.
egyik vége menne a sata vinyókhoz, de a másik végt szerintem nem lehet összebuherálni a kijeljő 20 tűs tápcsatijához.Ti hogy látjátok a dolgot?
köszi a válaszokat
-
zsola32
őstag
válasz
zsola32 #6683 üzenetére
valami olyasmit mond, hogy kell a kijelzőnek 2x 5volt, hogy elinduljon.
az egyik arra kell (szeinte) hogy be lehessen kapcsolni a gépet taávkapcsival isjelenleg ott tart a dolog, hogy a kijelző még meg sem villant neki.
a tag szerint nem is fog együtt menni a két cuccénnem értek hozzá ennyire sajnos
(zotac ion a széria 90 watt külső táp - thermaltake dh 202)
-
bikmakk
tag
válasz
zsola32 #6598 üzenetére
Ahogy már írták is, csak alaplapi USB csatlakozó kell hozzá, illetve a távirányítóval történő ki-be kapcsolást elősegítendő az alapi power on csatlakozó és a ház bekapcsológombja közé kell tenni az IR vevő kábelét, valamint már csak tápellátás kell a VFD-nek, ez is hasonlóan van megoldva. Szóval emiatt ne aggódj.
(Egyébként ha ATX méretű házat veszel, nem muszáj mini-ITX méretű lapban gondolkodnod, mert később esetleg szükséged lehet további slotokra és akkor már csak az alaplapcsere segít, ami minél később következik be, annál kisebb a választék.)
Ne félj interneten keresztül vásárolni, vannak megbízhatóbb helyek, tapasztalatom szerint azok, ahol személyes átvételt is lehetővé tesznek, gondolom mert arc nélkül könnyebb genyózni a vevővel
Egyébként tudtommal a boltok nagy része ugyanabból a pár nagykerből szerzi be az árut, az ritkább, ha egy-egy gyártó termékeinek behozatalával külön foglalkoznak.
-
toto76
tag
válasz
zsola32 #6598 üzenetére
Az alaplapot nem ismerem, de az összekötést a thermaltake oldalon a manualban megnézheted. Egyerűbb mint elmagyarázni.
de egyébként minden csatlakozót adnak hozzá, no meg némi alaplapi usb csatlakozó kell.
toto
-
toto76
tag
válasz
zsola32 #6569 üzenetére
Szia!
(Én is ezt a házat néztem ki, de a múlt héten már/még nem volt kapható. Kb 2 hét múlva talán lesz az országban.)
Nekem a DH 202 van és tud magyarul. (mondjuk a program magyar, a kijelző néha magyar, néha mintha angol lenne)
Táp valóban nincs benne (ennyiért már rakhatnának bele vmit).
Az alaplap röhögve belefér.toto
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest