- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Gyönyörű képeken csillog a Magic V Flip2
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
BullZeye #26615 üzenetére
És a tanultatás normálisan megy?
Én Logitech-et használok, de két ok miatt nem bízom a tanításban.
- Logitech-en amit nem az adatbázisukból programozol fel, hanem eredeti távirányítóról tanítsz meg az kezelhetetlenül lassú működést eredményez. Kb. 1mp-es jelként kezeli a tanultat, tehát a tanított gombokat csak k* lassan lehet egymás után nyomkodni.
- A másik ami hasznos volt a központi adatbázisban, hogy olyan funkciókat is tud a Logitech amiket az eredeti táv nem. Pl. Samsung távon csak olyan forrás gomb volt, ami sorban kapcsolta egymás után a forrásokat. A Logitech adatbázisból viszont olyan funkciót is tudott, ami direktbe kapcsolja az egyes forrásokat. Tehát olyan funkciók is elérhetőek voltak amit a TV tudott, de a távról hiányzott hozzá a gomb.De azért kérdezem, mert érdekelne más megoldás is. A Logitechem már ropog, 1-2 gombja nehezen jár, stb... viszont nem látok értelmes alternatívát. Activity-kkel.
-
kopidoo
senior tag
válasz
BullZeye #26395 üzenetére
A webes felület irtó buta. Csak ki tudod választani, hogy a fő gombok (tv, pvr, stb.) milyen márkájú készülékre váltsanak. Meg a kombó dolgot és az extra funkciókat tudja. Amúgy simán ki lehet próbálni, hogyha a restore remote-tal leszedsz egy settings.bin-t és utána azt töltöd vissza a weboldalra.
-
válasz
BullZeye #26388 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e hozza kulon program. Ha rakotod a gepre, akkor ugy latszik, mint egy pendrive, van rajta egy settings file, azt feltoltod a webes feluletukre, ott bizergalod, aztan az elkeszult uj settingset visszamasolod a taviranyitora.
-
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #26331 üzenetére
Egy imserősöm vett ilyen one4all távirányítót és nagyon elégedett vele. Tényleg minőségi kivitel.
A gond az lehet, hogy a gyári dokumentációból szinte semmi nem derül ki, pedig rengeteg mindenre képes az a táv. Természetesen makrókat is tud és JP1 inetrfészen PC-re is köthető, szénné konfigurálható. -
válasz
BullZeye #26321 üzenetére
"Ez a noname 800Forintos univerzális távirányító miben rosszabb mint a logitech?"
A Harmony nagy mutatvanya az, hogy tanithato. Raadasul nem csak egyes gombokat, hanem komplett sorozatokat meg lehet tanitani es az egesz aktivitas-alapon zajlik. Vagyis ha benyomod, hogy HTPC-t akarsz nezni, akkor bekapcsolja a gepet, bekapcsolja a TV-t, atvaltja a HDMI2-re, bekapcsolja az erositot, atvaltja az Optical 1-re, es azontul a hangerogombok az erositot fogjak vezerleni, kikapcsolaskor meg kikapcsolt mindent. Raadasul a Harmony konyvtaraban vannak olyan kodok is, amiket taviranyitora nem nagyon rak ki a gyarto, pl. Samsung TV-knel a direkt bemenetvalasztas (vagyis hogy nem menubol kell elohalaszni a HDMI2-t, hanem van ra egy kulon kod).
Ha szimpla univerzalis taviranyito kell, akkor szerintem a One4All kinalatat erdemes vegigbongeszni.
-
Celtis
veterán
válasz
BullZeye #26321 üzenetére
Ezekben csak előre programozott kódok közül választhatsz, és a gombok kiosztása is fix.
Szerintem ez a távirányító egy jó alternatíva. Akár PC-ről is programozható. (JP1 egy külön világ...) Minőségi cucc.
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #25020 üzenetére
Csinálsz egy mappát csak a sorozatoknak meg csak az animeknek. Mindkettőt sorozatként kezeled az xbmc-ben. Tehát leszeded az információkat.
Keresel egy olyan skint ami támogatja azt hogy ki tudd kapcsolni magát a FŐ sorozat menügombot és több kedvencet is ki tudsz rakni a főmenübe.
Aztán csinálsz egy sorozatok és egy anime kedvenceket a két könyvtáradról és mindkettőt kirakod a főmenübe. Így egyikben csak az egyik másikban csak a másik lesz. Miközben el van rejtve a fő sorozatos menüd amiben mindkettő megjelenik.
Meg vannak még a lejátszási listák amiket már más is említett de azokat abszolút nem használtam még szóval Így vagy Úgy meg lehet oldani.
Ezek annyira user specifikus dolgok hogy nincs értelme külön programozni rá. Miért is kéne külön 3D filmek menüpont mikor ha szerepel a 3D a műfajban vagy egy 3D gyűjteményben van az összes akkor minden gond nélkül ki lehet szűrni őket 1 gombnyomással.
-
-
slashing
senior tag
-
drdr
senior tag
válasz
BullZeye #24429 üzenetére
A 24396 hsz-tól olvasd, szerintem benne lesz a megoldás.
-
cekkk
veterán
-
sb
veterán
válasz
BullZeye #24164 üzenetére
Hadverker-ben vettem, noname 10m-s HDMI kábel. Most is van 2500-ért náluk.
PowerDVD pedig nálam is így kezdte, szürke paca volt. Aztán láttam, hogy a color beállítás limited-en van. full-ra áttettem és jó is lett.
Nálad akkor vannak furcsaságok, mert ez a beállítás is pont erre való lenne. Sajnos Intel IGP-n sokat szívtam vele, ott is 16-235-ös a kimenő jel, így "lecsapja" a fekete árnyalatokat és a fehér részeket is, tiszta fakó és szürke lesz a kép tőle. Csak ott a driver is bugos volt, nem lehetett állítani benne.
Amit peak ír az működhet még. A TMT is saját kimeneti formátumot használ és pl. a MadVR renderer is. Ezeknél mindegy mi van a driverben, alapból 0-255 range-et használnak (ill. amit beállítasz, mert madvr-ben pl állítható ugyanúgy belül). Arról nem tudok nyilatkozni, hogy a kimeneti jel szélességében mit-hogy változtatnak. Szvsz ilyen nagy különbségek azért nem nagyon vannak.
-
Peak
addikt
válasz
BullZeye #24161 üzenetére
igazából úgy tudnak csalni a szoftverek, hogy pl. fullscreen módban felülírják, felülbírálják a driverben beállitott értékeket, és pl. egyik lejátszó csak 12 biten küld adatot pixelenként, a másik 16, a harmadik 24, vagy 32.
igy lehetséges az, hogy egyik vagy másik lejátszónak más és más lehet a képe ugyan azon forrásból, és ezért lehet, hogy elfogy a kábel sávszélessége egyik másik lejátszószoftvernél. -
sb
veterán
válasz
BullZeye #24158 üzenetére
Értem.
Kérdeztem, hogy PowerDVD-vel sem megy a 3D 30p? Mert ha azzal nincs gond akkor nem a kábel a hibás.TMT nálam is csinált furcsaságokat (lila sáv itt-ott, mert nem rakta fullscreenre a képet), de az nem ilyen jellegű volt. Ez tényleg kábelhibának tűnik.
Tom_tol. Miért ne tudna 1080p30-at? Ez "A" nagybetűs 3D mód:
- HDMI kábelen átmegy a 30+30 FHD kép másodpercenként
- A TV kitesz minden képkockát kétszer, de felváltva a két szemre: 60+60Hz, mindkét szemüveget 60-60-szor elsötétítve. Kész az aktív 3D kép 60Hz-es (60Hz-es villogással)Nálam F6500 + AMD 7850. TMT automatikusan 1080p30 3D módba kapcsol egy BD3D iso-val.
-
sb
veterán
válasz
BullZeye #24152 üzenetére
Nézd meg még egyszer amit írtam:
- 2D 60p = 3D 30p. Mindkét esetben 60db FHD képed van másodpercenként csak az 2D-ben a két szemeddel látsz 60 képet 3D-ben meg egyik szemmel 30-at és a másikkal is 30-at másodpercenként. Ha az egyik átmegy a kábelen akkor mennie kéne a másiknak is.
- Mondom: nekem 2e Ft-os 10m-es kábelem van és megy rajta minden hibátlanul.
- 3D-ben a 30p vs 24p: Itt lehet, hogy tévedek és akkor megy 24p-ben is az aktív 3D... nem tudom, soha nem próbáltam. Én abból indultam ki, hogy a TV sem támogatja a szemenkénti 60Hz-es vibrálási minimum miatt. Mondjuk még most sem értem hogy működhet 24p-vel. A TV nyilván duplázni még tud erre és a két szem így 48-48Hz-et kap, de az is iszonyúan vibrálna. A 3x24, vagyis 72-72Hz szemenként meg már 144Hz-es panelt feltételez. Az meg nem sok TV-ben van. -
sb
veterán
válasz
BullZeye #24140 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de:
1. Kábellel nyugodtan próbálkozz bármivel, amit ki tudsz cserélni, ha nem jó. Nekem 2e-es 10m-es kábelem van amin tökéletesen átmegy a fullhd 3d.
2. Frissítésben most ha jól értem nem normál 2D film alatt akarsz 23.976Hz-et, hanem egy frame packed 3D film alatt kellene (2x)23.976Hz neked? Mert bár még soha nem próbáltam, de ez utóbbit nem hiszem, hogy támogatják a TV-k. Szerintem csak 1080p30-ban mennek.
A váltottképes aktív 3D-hez 24Hz a szemüvegnek 48Hz-enként kéne elsötétülnie, ami kevés: még jobban villogna. Plussz nem tudom tudnak-e ezek többféle frekin működni. Kétlem..."Most kipróbáltam másik kábellel, dettó ugyanez, 30p és aktív full hd 3D és ugyanott csíkoz, ha 24p-re állítom AMD CCCjében akkor meg jó, szóval belenyugszom, attól tartok, hogy a 27k-s kábel se bírná a 30-60p-t full hd aktív 3D-t (ez megint csak játék miatt érdekes)."
Aktív 3D-ben nem tudsz 30p fölé menni, mert az két szemre már 2x30p=60p. Ennél több nem megy át a HDMI 1.4 szabványon. Ezért jön a 2.0 a 4k TV-kre, mert ott az 1.4 csak 30p-t tud átvinni 2D-ben.
A kábelre visszatérve pedig az is látszik ebből, hogy sávszélességre a frame packed 3D 30p ugyanaz mint a 2D 60p. Tehát ha utóbbi átmegy a kábelen akkor előbbinek is kellene. Powerdvd-vel is van csík 1080p30 3D-ben? -
drdr
senior tag
válasz
BullZeye #24133 üzenetére
Szerintem semmit nem kell állítani. Az asztal menjen 60Hz-en (1080p60). Majd a lejátszó szoftverben kell beállítani, hogy az váltson 24 Hz-re (értsd 23.976), pontosabban a képkocka sebességre. AMD-vel ez működik, mind a PDVD-vel és XBMC-vel is (TMT nekem sosem működött, próbáltam több verzióját is).
Egyedül annyit kell tenned, hogy XBMC-ben beállítod, hogy melyik képernyőt használja, a másikat meg sötétítse el. PDVD-ben, már nem emlékszem ki lehet-e választani a lejátszási képernyőt, de teljesen jól kapcsol az is 24Hz-re. XBMC-vel egy hónapja épp egy ilyet próbáltam, DVI monitor (1440x900) és TV (erősítő) HDMI-n, egy HD7790-as kártyán. Az Eyefinity-t én nem használtam, ki volt kapcsolva, egyedül az asztal volt kiterjesztve és a DVImonitor volt az elsődleges. XBMC jó volt, igaz nem 3D-t játszottam le, de 24Hz-es filmet.
PDVD-t ha nem lehetne kiválasztani melyik megjelenítőn játszon le, akkor simán át kell húzni a kiterjesztett asztalon a TV-re....
Az asztal nem használnám 24Hz-en, nem arra való.A kábelt le tudod tesztelni, ha 1080p60-ban játszol a gépen v. teljes képes pl. youtube videót játszol le (csak hogy legyen vmi változó tartalom a képen), ha ez nem akad és nem csíkos, akkor nem a kábel a rossz. Korábban épp ezt fejtegette valaki, 24Hz frame by frame nincs akkora sávszélesség mint a 60Hz...
szerk: megjegyezném még, hogy nekem a PDVD, gyakran elfelejtette a beállításait, pl. passthrough hang és azt is, hogy képkockasebességre kapcsoljon és gyakran a feliratot is kitette kikapcsolhatatlanul..., mindezt úgy, hogy admin-ként volt indítva és mégis csak többszöri beállításra mentette el ezeket...
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #24121 üzenetére
Nem tudom ez mennyire számít, ha TotalMedia Theater-t indítom, akkor azt írja a TV bal felül, hogy FHD/30p és itt van ez a hiba jobb oldalt mindig ugyanott.
Ha Cyberlink PowerDVD-t indítom, akkor pedig FHD/24p
Viszont sehol se tudom TMT6nál állítani, hogy az most 30P vagy 24P legyen -.-
De így belegondolva ez már Kábel hiba lehet, hisz a kábelnek 24Pn kéne működnie 3Dvel és úgy működik is, 30P-t viszont már nem bírja. Viszont 2D-t meg 60pn viszi. De gondolom ez semmit se jelent.
Van valami tipp, hogy esetleg hogy lehet 24Pre állítani TMT6ot?
-
válasz
BullZeye #24116 üzenetére
"itthon legolcsóbb hasonló minőségű"
A minőség jelen esetben mit jelent? Mert ha tényleg kábelhiba, akkor ugye a minősége a "nem megfelelő" kategóriába tartozik, olyat meg biztosan kapsz olcsóbban is
Tényleg próbáld ki egy rövidebb kábellel is, hogy tényleg abban van-e a hiba.
(#24118) Peak: a HDMI kábelek árának meg minőségének gyakorlatilag semmi köze egymáshoz, egy normálisan árnyékolt tízméteres kábelt, ami bírja a HDMI 1.0 sebességét, bőven 10k alatt ki lehet hozni, viszont a kabelek java része árban afelett, minőségben meg alatta van.
-
Peak
addikt
válasz
hát akkor már meg is van a válasz a problémára.
a közhiedelemmel ellentétben hiába az adat digitális a HDMI kábelen, attól az még fizikai jellemzőit tekintve még mindig a fizika szerint működik, és hát ilyen hosszú kábelen sajnos az elektromos impulzusok elgyengülnek, főleg hatalmas frekvencián küldve.
szóval a megoldás vagy egy sokkal jobban árnyékoltabb 10mes HDMI, ami viszont horror árban van, vagy egy rövidebb. -
törölt tag
válasz
Asszem másik topikban mondtam, hogy BD3D esetében - főleg ha több méter szükségeltetik - , költened kell kábelre, nem úszod meg 1-2e forintból. Amit pl ajánlottam, 1,5-2 méterre tökéletes, távolabbra már nem kockáztatnék vele. Persze lehet, h nem ez a hiba, érdekes, hogy egyik lejátszóval csinálja, másikkal nem.
-
hati
addikt
-
realmadrid92
tag
válasz
BullZeye #24064 üzenetére
Nálam is ugyanez a probléma.
DVI monitor, és HDMI a TV.
nekem HD 7790 van,
3D nálam is csak elsődleges tv-n megy kiterjesztett asztalban.
Klónozott asztal módban pedig nálam a monitor csíkozódik.
Jelenleg mivel nem nézem egyszerre a kettőt, az egyik mindig le van tiltva, és csak az aktív amelyiket nézem. -
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #23999 üzenetére
Így már érthető. Lehet Season 1-2-3-4 is
azzal van a gond hogy a scrapernek nincs kiinduló pontja ami alapján megtalálhatna bármit is, még ha lenne season vagy s01 könyvtár akkor sem találna semmit mert a fájlnevekben kevés az info.
Helyesen ez így nézne ki
Sorozatok
|----River Cottage
| |----Season 1
| |----Escape to River Cottage.s01e01.avi
| |----Escape to River Cottage.s01e02.avi
| |----Season 2
| |----Escape to River Cottage.s02e01.avi
| |----Escape to River Cottage.s02e02.aviAztán lehet csinálni úgy is hogy 1x01. akármi cím.avi és így tovább. Szerintem mindenképpen kell legyen egy Season vagy egy S01 könyvtár
-
canniball
nagyúr
válasz
BullZeye #23999 üzenetére
"az S01 megnevezésű mappa felettébb muszáj?"
Azt nem tudom, máshogy nem is próbáltam. De szerintem a fájlok nevei nem/sem tetszenek neki, próbáld meg (a mappa nevének változtatása nélkül) azokat átnevezni így:
S01E01Escape to River Cottage (1).avi, S01E02Escape to River Cottage (2).avi
vagy így:
1 x 1 Escape to River Cottage (1).avi, 1 x 2 Escape to River Cottage (2).avi
A lényeg hogy a fájlok nevében benne legyen melyik évad melyik része. -
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #23993 üzenetére
pontosan hogyan is vannak azok a nevek/könyvtárak? ömlesztve v. külön? nem tudom elképzelni mi lehet a baj.
(#23995) canniball
nálam pl. az összes sorozat összes részének a végén van az epizód számozás, a könyvtár struktúra ua. mint amit te is írtál. nálam sem volt még gond sosem....
pl.: The Wire.s01e12.avi
név.sXXeXX.avi
-
canniball
nagyúr
válasz
BullZeye #23993 üzenetére
Ott nem a tvdb-vel van gond... Nálam a következő módon vannak a sorozatok (konkrétan a RC nekem nincs meg, de a példádnál maradva):
/The River Cottage
/S01
/S01E01.avi, S01E02.avi ...
/S02
/S02E01.avi, S02E02.avi ...a The River Cottage mappába el kell helyezni egy tvshow.nfo fájl benne a sorozat (nem évad!) tvdb-s linkjével.
Nekem eddig mindent rendben megtalált, még a "kis" magyar sorozatokat is.
De ha jól emlékszem még így is működik a dolog:/The River Cottage
/S01E01.avi, S01E02.avi ... S02E01.avi, S02E02.avi ...Az egyes részek nevében az S01E01 és a .avi közé írhatsz bármit.
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #23987 üzenetére
Mivel te nem nevezed el őket megfelelően (gondolom hogy seedben maradjon) így én azt javasolnám hogy használj külső scrapert, pl. Ember media manger vagy MediaCompanion de még van pár ilyen. Próbáld ki hátha azzal többre mész. De én még mindig azon vagyok hogy legyen meg a köt. seed aztán mehet az átnevezés, nem kell 500-t benne tartani. Főleg nem úgy hogy az neked okoz kényelmetlenséget. kvázi feladod a saját dolgaidat azért hogy más könnyebben boldoguljon. Szép dolog de megéri a szenvedést?
Vagy:
Had ne mondjam hogy ezt mire megérti az ember és alkalmazni tudja addigra inkább választja az átnevezést. Ráadásul ez is akkor jó ha van egy rendszer az elnevezésekben amire írni lehet egy egyénit.
Volt már dolgom regexp-el inkább kerülöm ha lehet, mert bár baromi jó dolog de kell egy aprócska türelem hozzá.
-
canniball
nagyúr
-
-
cekkk
veterán
válasz
BullZeye #23295 üzenetére
Ha trollkodni akarnék akkor nem itt kezdeném.
Mindenhol használtam a HA szót, ami csak várható az elkövetkezendő hónapban, ahol nem azt használom ma is a céges NAS szerverről.
NEM!
(#23286) BullZeye
Páromnak korlátlan mobilinternete van, és sokkal egyszerűbb NAS szerveren tárolni 500 giga zenét, mert máshol nem fér el, nem kell havonta lecserélni a telefonján lévő zenéket, elég streamelni NAS szerverről.
Itt sem!
Én pedig szeretem melóhelyről elérni FTPn a NAS szervert, mert olyan dolgokat tárolok rajta, ami bárhol bármikor szükségem lehet rá.
Itt sem.Nem tudom mivel vagy mikor bántottam meg a kis lelkivilágodat
Semmivel, csak akkor inkább írd azt, hogy így használnád és erre használnád HA lenne, és ne jelen időben írj, mintha már lenne és te lennél a megmondó ember. Holott tisztába vagy vele, hogy nem.
Részemről lezárom, ha én megbántottalak valamivel bocsánat, de akkor is furcsa nekem, hogy valaki olyan mondja ezeket a dolgokat akinek nincs is nasja és a többségét a szolgáltatásoknak otthonról nem használta.Legyen igazad, NAS témával a továbbiakban a NAS topikban beszéljünk és ne a HTPC topikot offoljuk szét.
Béke!
-
slashing
senior tag
válasz
BullZeye #23286 üzenetére
Ezekkel a példákkal nem lehet vitatkozni csak kérdés hogy ezek az igények párhuzamosak-e a kiadásokkal mert ugye az áramhasználat miatt írtam. Ér-e évi kb. 15 ezret, hogy hajnali 3-kor a discoban megmutassa húgod a nyaralási képeket? A napi zeneszükség kielégítésére egy 16-32-64 gigás sd kártya bőven elég bár nyilvánvaló hogy kényelmesebb válogatni 500 gigából de biztos vagyok benne hogy a tizede bőven kielégítő lenne egy sd kártyán, a stream is várhat 1 percet.
Egyedül a munkahelyi elérhetőség ami tényleg olyan dolog ami fontos és ez sem feltétlen kíván 7/24-et ha meg igen még az is olcsóbb megoldás ha szinkronizálva vannak az adatok egy pen-drivera ami mellesleg jó mint bizt. mentés másrészt jó mert a routerre dugva ftp ként üzemelhet. És ha olyan dolog kell akkor még mindig fel lehet kelteni a nas-t.
Szerintem a NAS adattárolásra való (nem másodlagos felhőként) benne is van a nevében amit persze lehet futtatni 7/24-ben de ezek az igények ha fogyasztást nézzük akkor nem igénylik a 7/24-et. Főleg nem a disco-s / rajzfilm streames esetben.
Szerintem ezek az igények nem támasztják alá azt hogy fusson valami éjjel nappal. Ezen lehet a legtöbbet spórolni ha a fogyasztás nem mindegy vagy elfogani hogy ami fut éjjel nappal az fogyaszt is és nem foglalkozni vele hanem élvezni a kényelmét. fix 30 watt 1200-1300 huf /hó, 55 forintos kWh áron számolva. Fel kell tenni a kérdés: a kényelem ér-e ennyit ha igen akkor nem foglalkozni vele tovább, ha nem, akkor változtatni a szokásokon mert ezek az igények a kényelmet szolgálják inkább, nem a tényleges 7/24 rendelkezésre állást.
Szerk.: Nálam külön van a htpc meg a nas, a htpc többet eszik főleg ha össze van vonva a nas-al. Különválasztva használhatom kis fogyasztással a nas-t amikor kell, cserébe minimálisan fogyaszt többet(a két gép) mikor együtt kell őket használni. Egyben használva feleslegesen erősebb lenne a nap nagy részében ergó többet is fogyasztana, feleslegesen.
-
cekkk
veterán
válasz
BullZeye #23291 üzenetére
Ez egy átlagos nap, 4 olyan user életében, akik használják amire lehet a NAS szerver-t 2013-ban.
Hm, akkor én és a másik kolléga sem átlagos
Akkor mégse mindenki az, elég régen használok szervert otthon és elégé belelátok a képességeibe és a korlátaiba is.
Csak neked sem úgy kellene előadnod az egészet, mintha így használnád, amikor nem használod, nálam ez csapta ki a biztosítékot.És a példában egy kis falut nem említettem, sztem.
Akkor szerinted csak városban élnek az emberek és ott csak digi van?Elszomorítalak, sajnos nem csak digi van, és nem csak nagy városok vannak. Nekem is volt digi, vissza is sírom, de a magyar netezők többsége és szerintem 70-80% nem digi előfizető, az a kisebbség, szóval ez megint így nem lehet átlagos.
Mivel te átlagról beszélszA fórumról pedig ne vonj le messzemenő következést, mert a fórumozók nem átlagos felhasználók. Az átlag felhasználó nem fog ide járni és írogatni, és ilyen mélyen belemenni a témába.
Maradjunk annyiba, hogy vannak felhasználói szokások, és ki hogy használja a gépét. De ne általánosíts.
-
cekkk
veterán
válasz
BullZeye #23153 üzenetére
Probléma ott kezdődik, hogy egy passzív ház 200 fontnál kezdődik, persze ennek csak akkor lenne értelem, ha ebben lenne egy ssd és csókolom. De ha ebbe még lesz 2-3-4 hdd akkor minek passzív amikor a minecraft vagy mi folyton menne és kerregne a vinyó.
Én intel procit nem vennék, nem rég pont itt volt róla szó hogy a támogatásuk elég gyatra, valamint az indexen volt most egy cikk, hogy az intel minden adatot kiad, hogy ez mennyire igaz és nem, majd kiderül. De ezek után végképpen nem foglalkoznék vele
A 3D BD lemezekhez viszont erősebb gép kell olyan procival ami ezt támogatja.
-
canniball
nagyúr
válasz
"Már évekkel ezelőtt olvastam olyan HTPC házakról, amik fémből vannak, és túlképp az egész egy nagy hűtőborda..."
Csak azok a házak kb. annyiba kerülnek mint a kereted.
Ráadásul 15-20W-ból szerintem a 1080p 3D sem lesz meg, nemhogy még más is fusson mellette. De talán majd rám cáfol valaki. -
törölt tag
válasz
A Gigabyte oldalán már fent vannak a Intel Haswell alapú Gigabyt Brix cuccok, 4k, 3D kutyafüle támogatással.
Biztosan nem lesznek olcsók, i3-i5-i7 és egy Celeron alapú, a ix sorozat HD4400-zal.GB-BXi7-4500 Intel Core i7-4500U 1,8 GHz / 3,0 GHz
GB-BXi5-4200 Intel Core i5-4200U 1,6 GHz / 2,6 GHz
GB-BXi3-4010 Intel Core i3-4010U 1.7GHz
BXCE-2955 GB- 2955U 1.4GHz Intel Celeron
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Villanyszerelés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest