Hirdetés
- iPhone topik
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abszolútértékben drágák, tök mindegy, mit tud, annyi pénzt nem adok ki ilyesmiért
Se 150-et, se 300-at. Telefonért se. 40-50 max. Amit hibásan meg lehet venni, ésértelmesen javítható, az a legjobb 
Amimég hiányzik, az telefonban a Psion Revo/Series 5/ilyesmi.
Nekem annyi itt a policy, hogy up to date legyen a szoftvere annak, amin netezik is az ember. Ezt általában használt cuccokkal lehet megoldani. Androidos tablet-telefon vonalon ez kb. lehetetlen, nem tudod, mikor dobódik a supportja official 3RD party ROM vonalon, gyártóin meg amíg van, addig drága. Szóval inkább x86 tablet Linuxszal.
Az Alpine nem hazudik, az hosszú távra jó. Akkuidő annyira nem érdekes, nem kell 1 napot mennie. (Ennek a Linx10-nek az utódját most vettem meg, de pár évet még ez is húzna.)
Anyámnál meg ott tartok, hogy már kb. mindegy, csak működjön
Most tudtam lőni Samu Tab A 8.0 2019-et 15-ért, arra még minimum 1 év official Lineage támogatás van (meg Treble kompatibilis is), az legalább rendesen működik és gyors.
Van egy Lenovo Miix 320-a, ami amúgy tök gyors BlissOS-el, csak hát az x86 nem úgy működik energiatakarékosság szempontjából. Úgy kezdődik, hogy max cstate 2, ami gyakorlatilag nem teljes sleep, szóval merül mint állat. Különben meg nem jön vissza sleepből :S És mivel vagy sleep van, vagy bekapcsolva, nincs olyan, hogy csak screen off, nem merül, és jönnek az értesítések.Egyéb, mindennel out of support tabletek meg elfogynak ismerősöknél olvasásra, net nélkül.
-
proci985
MODERÁTOR
Apple tabletek sem drágák tudásra egyébként, pl nézz rá egy Samsung Tabra árban. Kiegészítőben is elég hasonlóak. Legutóbb tabletnél ha nem lenne itthon policym (valamennyire) homogén infrastruktúrára, akkor lehet egy Ipaddal jöttem volna haza.
Ha csak 150k lenne...
. S10/S10+ 300k fölött van. Sajnos nagyon nem láttam normál X86os tabletet ami versenyképes volt (battery timera is), pedig kerestem.EEE maga idejében szuper volt, végigbírt kb egy munkanapot töltéssel. Gyakorlatilag egy pici, olcsó és könnyű X86os tablet volt integrált billentyűzettel. Baráti körben kettő volt, két 20+ kilós high-end desktop mellett könnyű ultramobil eszközként használva.
-
proci985
MODERÁTOR
Akkor meg főleg nem értem, hogy miért az említett oldalakat használta referenciának, mert itt a forrásanalízis (hiánya) volt a probléma.
Köszi a linkeket, ez így teljesen korrekt lett volna
Tegyük hozzá hogy egy CPU-ra megadott TDP egyetlen egy dologra jó, hogy a hűtés gyártója megfelelő cooling megoldással állhasson elő.
Laptopoknál pár W különbség a fogyasztásnál órákat jelenthet aksiidőben, főleg low usage mellett. Kevesebb W a gyakorlatban minden esetben egyszerűsíti az életet, mondom ezt úgy, hogy desktopon 10+ éve saját custom épített vizem van CPUn és GPUn is.Ha az érkező Panther Lake tényleg hozza a 255H-től 30%-kal jobb hatékonyságot, azzal befoghatják az M4-es és M4 Pro 12 magos procikat is pár területen hatékonyságban, talán a 14 core-ral rendelkező M4 Pro-t is.
Jaja, ez egyértelműen szuper lenne. -
vrob
aktív tag
Arabus nem a megjelenés előtt álló hardverről linkelt. A közel egy éves 225H-t linkelte. A perf/TDP grafikon mondjuk tényleg értékelhetetlen, de a CB23 az akár valós is lehet.
Tegyük hozzá hogy egy CPU-ra megadott TDP egyetlen egy dologra jó, hogy a hűtés gyártója megfelelő cooling megoldással állhasson elő.
A notebookcheck külső fogyasztás mérései szerintem sokkal relevánsabbak. Az AI 350-es "28 Watt"-ját persze jó bevetni marketing célból.AMD AI 7 350 (átlag 56 Watt) - 14.400 CB23
Apple M3 Pro 12 core (42 Watt) - 15.100 CB23
AMD AI 7 350 (átlag 67 Watt) - 16.200 CB23
Intel U7 255H (átlag 58 Watt) - 16.100 CB23
Intel U5 225H (átlag 65 Watt) - 16.460 CB23
AMD AI 7 350 (átlag 66 Watt) - 16.470 CB23
AMD AI 7 350 (átlag 76 Watt) - 17.050 CB23
Intel U7 255H (átlag 58 Watt) - 17.430 CB23
AMD AI 7 350 (átlag 103 Watt) - 17.800 CB23
Apple M4 Pro 14 core (80 Watt) - 24.000 CB23Az 50-60 Wattos kategóriában eléggé partyban van mindegyik gyártó.
Nyilván az egyre nagyobb notebook modellekben minden más is elkezd hozzáadni a fogyasztáshoz.Ha az érkező Panther Lake tényleg hozza a 255H-től 30%-kal jobb hatékonyságot, azzal befoghatják az M4-es és M4 Pro 12 magos procikat is pár területen hatékonyságban, talán a 14 core-ral rendelkező M4 Pro-t is.
-
-
hapakj
őstag
Olcsó és Apple termék egy mondatban
- Az upgradeket leszámítva, amúgy szerintem vannak elég jó áras termékei. Pl Macbook Air, Mac Mini, iPad kategóriájukban nem igazán találni jobb ár érték arányút.
Az iPhone-t sem tartom vészesen drágának a konkurenciához képest, figyelembe véve, hogy Apple-nél szoftvertámogatás ténylegesen létezik is

-
Olcsó és Apple termék egy mondatban

" Gondolom te se szeretsz power outlet után futkosni."
Még akkor se nagyon kellett, amíg local IT voltam. Gyárban mászkálva is bőven találsz 220-at. Kb. akkor volt üzemidő gondom, amikor elfelejtettem valahova tápot vinni.De az sosem baj, ha kevesebb elektron fogy feleslegesen.eeePC tök jó cucc, sosem tudtam venni, de a formátum tetszett

Nekem ez most kezd kiépülni, hogy x86 tabletek. Főleg mert a droid teljesen fenntarthatatlan, ha nem akar az ember marha sokat költeni valamire. Ilyesmit én arra használok, hogy olvasás+közben tudjak róla ha valaki keres Facen/PH-n/Google chaten. Erre felesleges a csúcscucc, de azért biztonságosnak kell lennie, mert rajta vannak a fiókjaim.
Nekem a desktop PC nincs, azaz nem úgy, normál 14-es laptop van sajátnak. Anyám meg pl. csak Android tableteket hajlandó használni
(Természetesen a BlissOS kb. tetszhalott mostanra :S ) -
proci985
MODERÁTOR
Vista Macen WTF
Akkor mé' nem vett PC-t...
Olcsóbb volt a Mac akkoriban
. Legalábbis azzal a kiépítéssel.Az OLED amúgy jó dolog, főleg ha tartós is, de tényleg jó, hogy csak azok a pixelek fogyasztanak, amik használva vannak.
Jaja, szóval adott felhasználás mellett egyértelműen sokat lehet vele nyerni. Gondolom te se szeretsz power outlet után futkosni.Ja, de én alapvetően az vagyok, akinek volt egy szem normál méretű (munkahelyi) laptopja, egyébként meg kb kizárólag saját ultramobil megoldásai (Asus EEE 1018, Thinkpad X201, Samsung Tab S9+ billentyűzettel) vagy munkahelyi mobil workstationjei voltak (HP Zbook 17, Dell 7560). Meg highend desktopok. EEE Pct 2012ben imádtam, kb 80 euroért vettem használtan és elment 7-8 órát egy töltéssel. Mondjuk teljesítménye nem volt, de remote kódolni tökéletes volt.
-
proci985
MODERÁTOR
Az előző tesztben amit linkeltél a 350 R23 pontja 14607, ez ugyan valamennyire reális lehet szórást figyelembe véve, de pl a Notebookcheck [link] eredményéhez képest szignifikánsan gyengébb. Ahogy néztem más helyeken is kb a Notebookcheck körüli R23 eredményekről számoltak be.
Ez a második teszt (ami másik helyről származik) szintén értelmezhetetlen, 28Won (ami a valós TDPje) a 350nek eszerint 13500 pontjának kéne lennie, ami megintcsak a Notebookchecket alapul véve tévedés. 75Wot pedig nem tudom milyen környezetben sikerült kipréselni a chipből, hacsak nem interpolált (értsd, fabrikált) eredményekről beszélünk. Legalábbis a Xia(valami) 14 Pro GT nem tudom mi szeretne lenni ami a legenden szerepel: Persze lehet valamelyik gyártó berakott egy 28Wos chipet unlockolt biossal egy mobile workstation házába, de nem hinném.
Szóval, megjelenés előtt álló hardver, valósággal ellentmondó eredményekkel, két távolkeleti, természetesen itt már forrásmegjelelölés nélküli helyekről. Itt akkor felmerül a kérdés, hogy:
1. hihetünk e a helyeknek
2. én is tudok neked hasonló adathalmazt fabrikálni 5 perc alatt, szóval miért ne erről lenne szóRemélem érted a problémát. Várjuk meg a teszteket, a további hasonló "interneten találtam, biztos igaz" képektől meg kíméljük meg a fórumot.
-
Ja, de az Apple M* elég durva lett

Vita Macen WTF
Akkor mé' nem vett PC-t...Az OLED amúgy jó dolog, főleg ha tartós is, de tényleg jó, hogy csak azok a pixelek fogyasztanak, amik használva vannak.
Az szerintem mindegy, hogy reprezentatív vagy-e; én se úgy használok egy gépet, ahogy az átlag. Az nem baj, ha más szempontok is megjelennek, mint a gamerek.
@arabus : Nem ez a H szériás Intel az, ami minden mindegy, csak menjen mint atom? Vagy keverem valamivel?
-
proci985
MODERÁTOR
Jaja, megugorhatónak kéne lennie. Ahogy nézem Mac Prok is bírják. Néztem azokat is, de kolléga kommentárja ("az összes fedora dev Mac Pron fejleszt, szóval jó lesz az") ellenére se volt kedvem második héten Ubuntut rakni egy Macre
. Ez blaszfémiának hangzik, de egyik barátom lassan 20 éve azzal kezdte, hogy Vistát rakott az akkori Macre, "MSSQL dev vagyok" felkiáltással. Környezetben elég sok Macen futott Win még az X86 időben.OLED egyébként sokat segít. Tableteknél látszik, hogy nagyon hasonló modellek (pl Samsung Tab vs Tab FE verziók) között az OLED elhúz üzemidőre. Max nekem is át kell szoknom a dark modera.
Nem biztos én vagyok a leginkább reprezentatív logoutra író a workloadommal
.#41arabus: R23 számok nem igazán stimmelnek más helyekkel a 350re. szóval nagyon óvatosan kezelném ezt a leaket.
Intelnél current gennél sem feltétlenül a perf/TDP volt a probléma, hanem a fogyasztás skálázódása a workloaddal.
-
-
proci985
MODERÁTOR
Jaja, viszont lefele skálázódás se árt, ha tényleg cél, hogy kibírjon pl egy egész napos meetinget jegyzetelni a laptop.
Ryzen AI széria (főleg a 350, 365-375 más architektúra) nagyon úgy néz ki, hogy már közeledik. Nem ARM, de alakul a 10+ órás böngészési idő X86on is. Intelnél viszont a korábbi két eltérő instruction set is para volt, nagyon remélem, itt ebből nem három lesz. AMDnél 5c és 5 között a különbség a felezett cache, de egyébként nem probléma az ütemezővel pakolni a feladatokat közöttük.
Mondjuk ma hoztam haza a Ryzen 7 350es laptopom, szóval kérdezz meg egy hét múlva, hogy tényleg felveszi a versenyt a Samsung Tab S9+el üzemidőre
. -
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, utobbi szerianal lett az idle fogyasztasa is tenyleg jo az AMDnek. 8845h idleben nem volt jo, a 350 kb ezen tudott (sokat) javitani. forumokon sirtak is miatta, hogy alacsonyabb a base clock. ja, csak eppen ez nem desktop es adott esetben orakat lehet nyerni uzemidon azon a par Won.
intelnel meg megint ott vagyunk, hogy a core 7 258 v konkretan 4P+4E kiepitesu, HT nelkul. szoval, a gyakorlatban van 4 performance mag ha szamoltatni kene (a ket instruction set miatt), mindezt 2024ben, felsokozepkategoria arban eladva. meg persze mivel gyenge maga a hardver es orajelezni kell, a fogyasztasa se tunik az igazinak.
-
-
proci985
MODERÁTOR
van boven AMD lapos, jelenlegi generacioban Intel mar a fogyasztasban sem volt jobb. ugy nez ki AMDnel megoldottak a korabbi problemat, hogy hiaba volt a magok fogyasztasa kulon szuper, a package miatt eleg magas volt az idle fogyasztas is.
meg kerdes lesz az instruction set, azert Intelnel a ket eltero instruction set az eddigi ketfele magnal is mar problema volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Inteltől.
Csak egyféle SoC tile van. És az Intel úgy rakja össze a dizájnt, hogy a csúcskonfigurációkon ne legyen csak 4 darab PCI Express 5.0. Állítólag szándékosan, úgy látták a korábbi tapasztalatokból, hogy amikor ilyet rendelt a notebookgyártó, akkor amúgy sem rakott a hardver mellé dedikált GPU-t. Tehát nem láttak hasznosnak beépíteni még nyolc kihasználatlan sávot. Ez tehát valójában nem feltétlenül limitáció, hanem következménye annak, amit láttak a partnereiktől. Korábban ott voltak a sávok, és soha senki nem használta.
Az egyel gyengébb dizájnokon volt ennek szerepe, és oda beépítették, mert korábban volt rá példa, hogy ide raktak dedikált GPU-t, de nem a SoC tile-ba rakták bele. És ez is koncepció. Nem akarják, hogy kikapcsolják az IGP-t. Sokan kikapcsolták vagy kikapcsolhatóvá tették. Ezzel az Intel kényszeríti a gyártókat, hogy ne alkalmazzanak Advenced Optimust, vagy hasonló muxed bekötést. Üzletstratégiailag ez fontos.
-
vrob
aktív tag
További nyolc 5.0-s sávra azonban csak azoknál a Panther Lake variánsoknál van lehetőség, amelyek a kisebbik Graphics tile-t használják, és eközben az összes processzormag elérhető. Utóbbi inkább egy mesterséges limit, de előbbi nem véletlen, az extra nyolc sáv ugyanis a Graphics tile-ban van fizikailag.
Ezzel két dolgot ér el az Intel: egyrészt a legjobb Panther Lake dizájnok mellé senki sem tud majd dedikált GPU-t rakni, másrészt gyengébb dizájnt használata esetén az IGP-t tartalmazó Graphics tile ne legyen letiltható, mert megszűnik a kapcsolat a dedikált GPU-val is.Honnan van ez az információ?
Az eredeti prezentációban elég egyértelműen a Platform Controller tile része mind a 12 PCIe gen5 és a 8 PCIe gen4 sáv, ahogy a kisebb Platform esetén a 4 gen5 és 8 gen4 sáv.
Ebből a Platform Controller-ből is van kétféle, úgy kombinálják majd a kisebb vagy a nagyobb GPU tile-vel ahogy éppen a megrendelő akarja.De szerintem a most bemutatottak is teljesen logikusan vannak összerakva. Mind a kettő 16 magos összelegózás egy "legjobb design", csak teljesen másra valók.
-
Carlos Padre
veterán
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Nyilvan azert, mert regen elvesztettek a technologiai elonyuket es nem tudnak nagy teljesitmenyu de jol skalazodo magokat tervezni mikozben igeny meg pont ilyen processzorokra van.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ne haragudj, de amit írsz, hogy ezt az Intel veti be széles körben elsőként, az szimplán nem igaz. A GAAFET eljárást a Samsung már bevetette 2023-ban a 3GAE node-on, méghozzá Multi-Bridge Channel FET implementációval, és a TSMC is egy ehhez hasonló nanolapos implementációt alkalmaz az N2 node-on. Az Intel alkalmaz csak nanoszalag implementációt, viszont alapvetően a technológiák alapja ettől még egységesen GAAFET. Tehát a Samsung, a TSMC és az Intel is alkalmazza ezt már ma. Sőt, a Samsung nagyjából 30 ezer waferre tervez az év végén havonta, a TSMC decemberben 80 ezer wafert fog megmunkálni, az Intel pedig maximum 5000 wafer kapacitással fognak rendelkezni decemberben. Tehát nem hogy nem az elsőként alkalmazzák a GAAFET-et, hanem még csak nem is a legnagyobb mennyiségben.
Az egyes bérgyártók között egyébként koncepciót tekintve vannak eltérések. A Samsung és a TSMC GAAFET technológiája valamelyest hasonló, az Intelé pedig valamelyest eltérő. A kettő között nagyon leegyszerűsítve az a különbség, hogy bármilyen lapkát lehet mindegyiken gyártani, de a TSMC/Samsung-féle nanolap implementáció a szélesebb Weff miatt főleg azokhoz a dizájnokhoz optimális, amelyek nagyobb teljesítményű áramköri logikát alkalmaznak, mert nagyobb meghajtóáramot enged meg a konstrukció, annak az árán, hogy a kapukontroll korlátozottabb lesz. Az Intel-féle nanoszalag implementáció a keskenyebb Weff következtében, jobb kapukontrollal rendelkezik, de annak az árán, hogy a meghajtóáramot alacsonyabbra kell venni, ami miatt ez a fajta dizájn inkább a kisebb teljesítményű, magas sűrűségű dizájnokhoz optimális.
Érdemes tehát elkerülni az Intel marketingleírásait, mert azok nem nézik, hogy objektíven igaz-e az állítás, hanem teremtenek egy olyan körülményt, hogy igaz legyen, csak ehhez a körülményhez ki kell zárniuk az összehasonlításból a Samsungot és a TSMC-t is.
-
"Ezzel két dolgot ér el az Intel: egyrészt a legjobb Panther Lake dizájnok mellé senki sem tud majd dedikált GPU-t rakni, másrészt gyengébb dizájnt használata esetén az IGP-t tartalmazó Graphics tile ne legyen letiltható, mert megszűnik a kapcsolat a dedikált GPU-val is."
Meg egy harmadikat is. AMD-t vesznek majd a népek...
(Már ha nincsenek annyira megkenve a gyártók, hogy nem lesz AMD-s lapos) -
peet05
aktív tag
Én hiszek nekik, mert a Lunar Lake-kel megcsinálták. Ott az Arc Graphics 140V inkább a 890M ellenfele, hol az egyik, hol a másik erősebb (és itt most leginkább notebook/handheld összehasonlítás az alap - 15-30W). Nem gyenge, még CP2077-re sem, vállalható kompromisszumokkal.
Erre még a Panther Lake rátesz egy lapáttal, pláne az erősebb verzió. -
MongolZ
addikt
Bár nem is tartozik, de a start-stopnak (kiviteltől függően) 7 mp leállás az inflexiós pontja. Persze van különbség a hagyományos ICE és a (mild) hibrid között is. A lényege pedig az, hogy ott ne fogyasszon és termelje a mérges gázokat, ahol egyébként is nem hatékonyan működik a motor: a dugóban, vagy piros lámpánál állva...
-
-
Carlos Padre
veterán
Ez most tenyleg mi akar lenni? A processzorvilag svajci bicskaja, ami elmeletben mindenre jo, gyakorlatban viszont semmire?
-
hokuszla
senior tag
A 18A csíkszélesség egyik nagy újítása a RibbonFET tranzisztor-technológia alkalmazása, ami Gate-All-Around felépítéssel büszkélkedik. Az eddig széles körben alkalmazott FinFet-hez képest most nem vertikális, lamella-szerű felépítést alkalmaznak, hanem horizontális sávokból álló vezetőrétegeket, amelyeket minden oldalról átölel a vezérlést végző Gate (Kapu) elektróda.
Galéria megnyitásaEzt a technológiát az Intel mellett a Samsung és a TSMC is beveti, ám szélesebb körben a jelek szerint elsőként az Intel alkalmazhatja majd. A speciális dizájn jóvoltából a tranzisztor kapcsolása hatékonyabban, kisebb szivárgási áram mellett történhet, ami az új felépítés mellett a továbbfejlesztett anyaghasználatnak és a rövidebb kapuelektródáknak köszönhető, így könnyebb fenntartani a magas teljesítményt, miközben tovább csökkenthető az üzemi fogyasztás.
A RibbonFET tranzisztorok nem a szokványos áramkörbe illeszkednek, ahol a jelátvitel és a tápellátás is a felső rétegeken keresztül történik: a PowerVia BackSide Delivery révén a két részt elválasztották, csak a jelátvitel zajlik már a front oldalon, a tápellátás hátulról, külön fémrétegek alkalmazásával történik, ami jótékonyan hat a tápellátás stabilitására és tisztaságára, valamint jobb frekvencia-skálázást is lehetővé tesz.

-
ddekany
nagyúr
Érdekes stratégia az iGPU kapcsán. A high-endben van 12 Xe core, és alatta átmenet nélkül le 4 Xe core-ra. A Lunar Lake-ben 8 Xe core kellett, hogy kb. egálban legyen a Radeon 780M-el (Ryzen 8700G). Szóval most a high-end afölött lesz, bár továbbra is bőven gyenge a tipikus agyonreklámozott játékokhoz (Cyberpunk 2077, stb.) A mid meg alatta, mert azért 4 Xe core nem fogja hozni azt amit az egy generációval korábbi 8.
-
kromatika
veterán
Igéretesnek hangzik.
-
vrob
aktív tag
"akár 50%-kal gyorsabb többszálú feldolgozás esetén. Utóbbi várható volt, nyolccal több fizikai mag van benne"
Az 50%-kal gyorsabb többszálú feldolgozás, megegyező fogyasztás esetén értendő ... vagyis Lunar Lake fogyasztásra lebutítva hoz ennyit, ami nem olyan rossz.
Az erre vonatkozó grafikonon az is látszódik hogy ez nem a teteje, ha kap megfelelő powert, akkor még szépen skálázódik felfelé, jobban mint egy Arrow Lake H.Ugyanezen a diáról az is lejön, hogy az Arrow Lake H-nak - ami minimum ekkora vagy még nagyobb magszámmal és hasonló elrendezéssel megy - az elérhető teljesítményét 30%-kal kevesebb powerből hozza a Panther Lake.

-
Alusky
senior tag
Sok éve már voltak ilyen ijesztgetések, hogy a dGPU nem fog menni, ha emlékeztek rá amikor az IGP mindent is kiszámol jövőképet haluzták ketamin után a fejesek.
-
Fiery
veterán
"Ennél fontosabb viszont, hogy a teljes csomag kapott egy 8 MB-os rendszerszintű gyorsítótárat, ami a memóriavezérlő mellett helyezkedik el."
Erről a fejlesztésről fájóan röviden emlékezett meg a cikk. Még olvasnék erről. -
Chiller
őstag
válasz
Kotomicuki
üzenetére
Sajnos volt egy hülye dilettáns b@rom, akire senki nem szólt rá időben, és úgy néz ki azóta se kaptak észbe. Minden nagy cégnél van ilyen, csak itt úgy látszik elég magasra jutott.

Órajelkapuzás meg feszültség visszavétel kellene, ami eddig is elegendő (sőt, tökéletes) volt.
Gondolom ez is olyasmi lehet, mint az autóknál a start-stop rendszer. _LEHET_, hogy néha spórol az ember némi üzemanyagot, meg károsanyag-kibocsátást (mert azért valljuk be, elég ritka hogy legalább 1percig áll az autó egy helyben, az alatt meg hivatalosan is rosszabb a kibocsátás vele), de összességében sokkal többet veszít (környezetügyileg, pénzben, időben, stb) mindenhol máshol.
De rá lehet írni, hogy laboratóriumi körülmények között -3%. Közbe meg a szervíz meg a többi szarság miatt meg valójában +10%.
Itt is rá lehet írni hogy -3% fogyasztás, de közbe a progamok laggolnak, az user a beszerzés és az IT szív, a munka lassabban halad, az ütemező dolgozik ezerrel és szenved (+teljesítmény igénnyel), és egy rakás progit, drivert kell újraírni.
-
.LnB
titán
Itt egy sokkal bővebb cikk a tegnapi bejelentésről: [link]
-
hibavissza
veterán
Inkább az ARM dizájnok (Apple Silicon, Qualcomm)
befogásaközelítése lehet cél. Ahhoz pedig nem combos GPU, hanem jó fogyasztás kell. Most minden feladatra dedikált maggal és új GPU dizájnnal próbálkoznak. Gondolom az ARM-os vindóz nagyon a nyakukba liheg. Meglátjuk. Engem sajnos ez a dizájn nem bátorít Intel részvény vásárlásra. -
Kotomicuki
senior tag
Nem értem, hogy miért kell egy CPU-ban a világ minden teljesítményszintjét tudó magpark, ha legfeljebb kettővel is jól lelehetne fedni az adott igényeket, ami olcsóbbá tehetné a terméket és az OS felől is kezelhetőbb maradna ez a felállás.
Ha meg tényleg nem lehet egyes modellekhez VGA-t csatlakoztatni, akkor az eléggé öntökölövésnek számítana a piacon - már nincs abban a helyzetben a kékség, hogy ennyire diktálhasson... (irodai, multimédiás gépekhez meg ez a CPU (túl drága és) fölöslegesen túlbonyolított) -
Taranti
senior tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Itt vagy valami félreértés van, vagy meghülyült az Inel.
Mert logikusan kiesnek a workstation ("Pro") GPU-k is, tehát sem komoly munkára sem komoly játékra nem lesz alkalmas az új processzor. Mi marad - netezés, office, meg az AMD aktuális APU-inak ijesztgetése?
-
Cyberboy42
senior tag
"a legjobb Panther Lake dizájnok mellé senki sem tud majd dedikált GPU-t rakni" -Na hoppá
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- i5 9600KF i7 9700K Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900K + ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO + Opcionálisan G.SKILL 32GB CL34 6800 és hűtő
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Se 150-et, se 300-at. Telefonért se. 40-50 max. Amit hibásan meg lehet venni, ésértelmesen javítható, az a legjobb 
. S10/S10+ 300k fölött van. Sajnos nagyon nem láttam normál X86os tabletet ami versenyképes volt (battery timera is), pedig kerestem.
.
Csak persze a játék készítők, ha támogatják őket ebben, a végtelenségig tudják emelni a hardver igényt... Azaz, amíg pörög ez a furcsa gamer PC biznisz.