Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
janeszgol
félisten
Ez viszont valóban így van. Jó a hasonlat az ajtóval és a konklúzió is. Annyit tennék hozzá, hogy ehhez sokan hozzájárulnak. Nézd meg a sok youtube-ert, akik elfogadták a Temu filléreit es reklámozzák a céget. Ez alól pl. Handrás és Bog kivétel.
De nézd meg a Vibert. Orrba-szájba tolja azt a kib.szott Temu reklámot. Ha fizetsz a Viberért akkor is ott lesz a Temu reklám. Sőt még a képernyődre is kiteszi értesítésként. De ez sok cégre igaz. És ez csak a Temu. Bár most az a felkapott. -
Tasunkó
őstag
Nem messze tőlem, csinálnak kínai hűtőt, vagy nem pontosan fridzsidert, inkább olyasmit. Legutóbb amikor hallottam róla, ott tartottak hogy lemásolják a kínait, és kihagynak belőle ezt-azt , és belekeverik a kínai közé, persze hivatalosan, tételenként, nem cselezés. Multikulti.

-
-
Pí.Nandee
csendes tag
Én már azt hittem, hogy egy ideje felvásárolták őket a kínaiak. Telis tele van kínaiak által felvásárolt "európai" brandekkel, mint a Gorenje, Philips, stb non-stop nyomják hírlevélben, reklámokban a kínai telókat, kínai TV-ket, vagy a hama cuccokat amik szintén kínai kacat bérgyártás, csak rányomnak egy logót.
Alig-alig van nem kínai cuccuk, csak az igazán ultra nagy cégeket lehet lassan csak náluk megtalálni, mint a Samsung. De ezeken kívül mindenféle régi "európai" brand van csak amit már rég felvásároltak a kínaiak.
Mondjuk igaz, ez mindenhol megvan, mert egy picit olcsóbban nyomja a kínai néppárt a termékeket, aztán amint apad a konkurencia azonnal felküldik az árakat legalább olyan magasra, ahol voltak, mielőtt leuralták a piacon, cserébe 0 innovációt adnak, és pofátlanul szar szoftvertámogatást, folyamatosan csökkentett minőséggel (lsd a lenovo thinkpad story, ott is mekkora enshittification lett, cserébe olcsóbb viszont nem lett
)
Nem baj, majd most, ahogy írtátok, nem kell majd "Hama" meg "Sencor" kamu márka sem, majd jöhet a random kínai szir-szar név, vagy majd nekünk továbbra is rányomtatják a cuccokra, hogy Blaupunkt, Philips, stb
-
-
haruspex
aktív tag
Én vettem tőlük fejlámpát, szárítógépet, most lehet majd lesz mosógép is, De van telefon is amit tőlük érdemes venni. A mamutos fotórészleg volt nagyon jó, de már teljesen leépítették (az összeset amúgy).
Másfelől vannak irreálisan drága dolgaik is. Mondjuk öregszem, inkább legyen kicsit drágább, e legyen hova visszavinni, ha kell valami akkor tudjak bemenni érte, ne kelljen várni.
-
haruspex
aktív tag
Egyrészt az MM: már messze nem drágább mint a többi normális bolt, és helyenként elég árak szoktak lenni különféle akciókkal, mellette meg adnak normális garanciát. Viszont igazából egy ideje nem annyira nyereséges az amazon, és a keleti webshopok elég rendesen betettek nekik, ezért az eladás. Ennek lehet örülni, de ha el kellene menni egy amazonhoz dolgozni, akkor hamar meggondolná magát az ember, meg a fizikai bolt még mindig egy elég jó dolog.
Hogy a kínaiak végtelen tőkével, és állami hátszéllel mindent megvesznek, és lenyomnak annyira nem tudok örülni. -
Kaiku
senior tag
Mondjuk magyar viszonylatban 15 éve ez nem teljesen így volt, mert én az SCS-ben található Mediamarktba jártam ki a házimozi cuccaimért, mert sokkal olcsóbb volt mint a hazaiban és volt olyan színben is mint ami nekem kellett. A sokkal nagyobb választékról már nem is beszélve.
Sajnos, se a hűtőt, se a mosógépet már nem tudtam onnét elhozni. -
Kaiku
senior tag
Én nem fogok könnycseppeket elmorzsoni a jelenlegi Mediamark-t ért. Pedig 20 éve még időről, időre ott vettem meg a prémium kiadású CD/DVD-imet. Az összes konyhai gépemet is csak tőlük vettem. Az egy dolog, hogy a magyar részleg köszönő viszonyban sincs, se az osztrák, se a német színvonalával és árszínvonálával. Már rég nincsenek európai márkák, európai gyártásból. Az nem a kínaiak hibája, hogy az összes patináns gyártó, 80-as évek utáni vezetése egy semmihez sem értő, csak az excel táblákból irányítja a rájuk bízott műszaki terméket gyártó vállalotokat.
Sok cégnél, azt sem tudják a kockafejű közgazdászok, hogy mivel is foglalkoznak.Ott van Bosch, ahol több már a cégben a vezető, mint a gyártásban dolgozó szakember!
Ez sem a kínaiak hibája, hogy a sok semmirekellő a nagy semmire osztogatja magának a nagy lóvét meg a luxus cégesautókat. Közben meg a termékeik csak drágulnak és semmivel sem tudnak többet, mint egy jóminőségű budget márka.
Bár csak lehetne JD-től kínai árszínvonalon itthonról is rendelni. -
kilua
senior tag
Mondjuk ha nagyhatalmat vezetnék én sem csinálhatnék másként különben a többi lemosna.
-
kilua
senior tag
"nyisd résnyire az ajtót a kínaiak előtt és..." Ebben az amerikaiak sem mások. Hol van már az iWiW, opera, Dailymotion, Nokia?
"A környezetvédelem nem érdekli őket"? Ugyanígy az amerikaiakat sem. Most dobatna ki a Microsoft sok száz millió jól működő PCt. Ilyenkor hol vannak Gréta Tunbergék?
(És ezzel nem Kínát védem csak azt mondom ebben amerikai cégek sem jobbak. Volt cikk hogy a francia és német kiskereskedelmet meg az amazon vágta szét)
-
A német cégek átszenderegték az elektronikai forradalmat, és most már a Grundig, a Telefunken és a Medion lett az ócska gagyi szinonimája.
A Medion kínai, a Grundig török, a Telefunken meg nem létezik, csak matrica formájában.
De pl. a Siemens, a Bosch meg az Infineon, amik tényleg németek, azok nem pont gagyik. -
hemaka
nagyúr
Még több selejtes kínai cuccot fognak árulni akkor ezekszerint.
-
válasz
sutyerák007
üzenetére
Ezt az emberek 80-90%-a így csinálja (dolgoztam az MM-ben
) -
Narxis
nagyúr
Én azt látom, hogy a kínai ott figyel valamennyire a minőségre ahol van konkurenciája. Ahol nincs vagy már ők diktálnak ott messze nem olyan jó a minőség és ez nem azért van mert ne tudnának jó minőségben gyártani hanem azért mert teljesen máshogy gondolkodnak. A fogyasztás, főleg a belső piacuknál teljesen rendben valónak találja, hogy rövidebb ideig használhatók a termékek amiket előállítanak, de cserébe baromi olcsó. A környezetvédelmi szempontok ezen a területen teljesen másodlagosak számukra. Gyakorlatilag a MediaMarkt-ra ki fognak kerülni előbb vagy utóbb az alsó polcos temus termékek. Persze lehet, hogy olcsóbb lesz valamivel de cserébe olyan minőségűek amiket most a temun-n megvehetsz legolcsóbban.
-
Ezt nem láttam jönni!
Végre olcsóbbak lesznek a cuccok!
-
Cassi
őstag
Vagy a Temu, azt is nehéz megjegyezni, nyilván.
"a filléres kacatokat"
Az a 90-es években volt, aki ezt hiszi, az átaludta az elmúlt 30 évet.
A német cégek átszenderegték az elektronikai forradalmat, és most már a Grundig, a Telefunken és a Medion lett az ócska gagyi szinonimája. A legatyásodott retailjüket meg szépen felvásárolják a megerősödött kínai cégek, ahogy piaci viszonyok között szokás.Kezdetben a kedves Nyugat úgy képzelte, hogy miután összerakatta 200 dollár/hó fizetésű munkásokkal az iPhone-okat és eladta nekik 1000 dollárért darabját, a különbözetből majd felvásárolja azt, ami megvehető Kínában. Csak hát kisebb hiba csúszott a számításba.
-
Mediamarkt sosem volt a legolcsóbb, és sose voltak a legaktuálisabbak a kiállított termékek, főleg mióta mindenből évente új verzió jelenik meg.
Megfogdosni dolgokat viszont kiváló volt. Namost itt Bécsben elkezdték egyes üzletek méreteit csökkenteni, most már értem miért. -
Alusky
senior tag
Mint a ***** a parkolóban amikor bekopog és hiába mondod nem kell semmi akkor is erőlködik, lehúzod résnyire az ablakot, mert nem hallod rendesen a klímától főleg ha jobb a hangszigetelése is a kocsinak, akkor is mondod neki és bedobja a résen betuszkolja, aztán el kell menned másik parkolóba, különben nem hagy békén...
-
Narxis
nagyúr
Pontosan, nem is értem ezt a hozzáállást, mintha nem ismernénk a kínaiak üzletpolitikáját. Először csak az ajtó elé állnak aztán ha résnyire kinyitod már be is teszik a lábukat. Ha muszáj évtizedeket is várnak a cél elérése érdekében, persze mindent megtesznek, hogy felgyorsítsák a folyamatot és ehhez kiváló táptalaj a nyugati világ individualista, lassan reagáló kormányai. Persze van még ahol segítik is őket, pl. Magyarországon.
-
Cassi
őstag
Kicsit el vannak tájolva, ha azt hiszik, hogy az önmagában is fos "MediaMarkt" név valami pozitívat mond egy mai vásárlónak.
-
jack982
senior tag
még elbukhat a deal a hatósági engedélyeken. reméljük így lesz.
-
wjbhbdux
veterán
Feltételezem annyi változtatás lesz, hogy a kelet és nyugat európai kínai cumókat átcimkéző hama sencor hausmeister féle cégeket kihagyják, és egyből ide jön Kínából az áru, és még olcsóbb is lehet hogy lenyomják a többi európai üzlethálózatot, amíg el nem adják nekik azokat is.
-
Razzul
őstag
Az ilyen üzletkötések és felvásárlások bejelentésekor mindenki nyugalomra int, hogy nem kell pánikolni nem lesz itt semmi változtatás. Azután pedig amikor elül a vihar meg lankad a médiafigyelem szépen megkezdődhet az "enshittification" és a vásárlók még durvább lerablása.
Eddig ezzel nekem jó tapasztalatom egyszer sem volt. Meglepődnék ha a MediaMarkt rendszerei intaktak maradnának és előbb-utóbb ne kezdődne meg az integráció az új tulajdonossal.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M PRO i5 9600K 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB NZXT Source 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

)