Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Olyan lesz a Google Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Android Autót minden mobilra!
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nevetsz, de az a Genius teljesen jól megtestesíti az irodai szegmenst, a differencia leginkább annyi a felsőbb kategóriákhoz képest, hogy a tudásához mérten van árazva.
Egy kivéteł, ami eszembe jut, az a Logi többgépes munkát lehetővé tévő szoftvere bizonyos modelleknél (Options+, de ott is sub-par technikát kapsz a pénzedért. 60 Hz-es monitorral talán nem teszed le tőle a maradék hajad is, legfeljebb csak nagy ritkán.
De minden rosszban van valami jó, hamarosan úgyis lehet majd kérni az AI-t, hogy írjon ilyenekről. Az majd nagy öröm lesz mindenkinek.
-
Héraklész
aktív tag
válasz
Synthwave
üzenetére
Te honnan veszed ezt a vacak, párezer forintos kategóriát?
Én teljesen másról beszéltem és ahogy nézem, mások is.
20-40 ezer, esetleg 50 ezer Ft-ért néztem egeret és majd ha elromlik, az újabb is efféle lesz.
50-100 ezer forintért néztem billentyűzetet, de inkább az 50 felé vennék legközelebb.
Úgy gondolom hogy 10 alatt csak hulladék van, noname-mel, hype-olt cégecskével nem kísérletezem, ezért a start upok nálam kiesnek.
Most nem akarok venni, de azért szívesen olvasnék... #54-ből idézet: "a nem "gamer" minőségről, irodai eszközökről, médivaezérlőkről, bármi másról."
Nem ragozom tovább. Megérthetted volna már régen, ha akartad volna. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Erős" a szelekció, mert Geniusról és egyéb efféle szemetekről nem születik (teljesen értelmetlen) cikk? Aprón már 5-10 000 között olyat veszel full patika állapotban, aminek kábele vagy a talpai többet érnek, mint a bontatlan Genius dobozostul.
De most megnéztem a konkrétat, amit mondtál.
1790 forint.

Hajrá, vedd meg, ha tetszik, nagyot veszíteni nem fogsz, de semmiféle minőséget vagy teljesítményt ne várj. 15-20 évvel ezelőtti legalsó polcról származó technika, egy 3 filléres, fröccsöntött burokban – az a kategória, amit a bolhapiacon egy halomból húzol ki, hogy gépolajos műhelyben legyen valamivel toládozni a kurzort, és nem probléma, ha napjában kétszer vágtat rajta keresztül egy disznókonda.
Fészbukkozni, meg aknakeresőzni jó lesz a nagyinak, 3 kiló kenyér árának elköltése előtt nem kell piackutatást végezni, mert a beleölt időd minimum háromszor annyit ér.Kb. ennyi a teszt, mert még annyi időben sem éri meg vele foglalkozni teszter szempontból, amíg megfogalmazod a cikket. Két mondatnál többet nem érdemel. Ha képben lennéł a piaccal és a paraméterekkel/azoknak összefüggéseivel, akkor ugyanezt gondolnád.
"Mindegy, marad a külföldi tesztek figyelése."
Olyan oldalon, aminek lehet is adni a szavára a témában (nagyon kevés ilyen van), nem fogsz találni ilyeneket.
-
_AnTi_
tag
És Synthwave:
Az a baj, hogy ti csak gaming oldalról közelítitek meg a dolgok. Ami játékra nem jó, az nektek egyből sz@r, pedig ez egyáltalán nem így van.
Az itteni olvasók legalább ugyanakkora hányadát érdeklik a produktivitásra kihegyezett termékek.
Nyilván nem egy Genius DX-101-ről szeretnék olvasni, mert az nyilvánvalóan nem érdemel cikket, de nagyon eltolódtak a dolgok egy irányba.
Mindegy, marad a külföldi tesztek figyelése. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez mind pénzbe kerül, ami nem térül meg, és az időt veszi el mástól, a verdikt meg mindig ugyanaz.
Az egerek 2007 óta az egyik hobbim. Hidd el, hogy jó oka van annak, hogy random fosokról nem születik írás. Nem csak itt, de más valamire való helyen sem.
Egy színvonalas beviteli eszköz (ami nem egyenlő a kődrágával) nem csak játékhoz jó.
-
Csandi
addikt
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Héraklész
üzenetére
Ha lenne, akkor meg azon menne a könnyzápor, hogy miért van a sárga földig lehúzva, pedig "mekkora királyság már". Értelmes dolgokra alig van kapacitás, nem hogy – kis túlzással – e-hulladékra.
--------------------------------------------------------------------
(#51).LnB: Azért az ASUS-nak van már egy-két korrekt egere. Pl. Harpe széria, TUF M4 (nem a wireless), TUF M3 Gen II, ROG Strix Impact III, a három Kerisből kettő, ha szereted a féltéglákat, akkor ROG Gladius III/Galdius III Wireless. A másik három cégtől viszont tényleg nem vennék semmit.
(#53) scdlsc: Pedig mondom. A Mobilarénának Bog a feje, a PH!-s teszteknek/beszerzésnek semmi közük hozzá.
(#55) 4nick8: 2018.
Az meg megint egy más kérdés, hogy a jelenlegi piaci felhozatal mellett már nagyon nem ez lenne rá a verdikt.
-
Ribi
nagyúr
Tudom eléggé egyedi eset, de az MM720 egerem elég olcsó volt (mert kifutott). Az hogy lyukas semmiben sem reflektálódott az árára. Ami miatt viszont szeretem nyáron, hogy kicsit sem izzad rá a kezem. Ami sajnos nem mondható el normál egerekről.
Olcsó egerekről meg sajnos tényleg nem sokmindent lehet leírni, azon kívül hogy egy egér. Sokszor nem is igazán számít milyen, csak hogy mennyire tartós, az meg nem derül ki egy tesztből.
Meg az igények is nagyon mások. Nekem itt az Icon7 Z300 egerem, amit a görgő miatt mindneki visszavitt mert takonyból csinálták meg és felpuffadt egy idő után. Én megjavítottam és azóta is melóban minden nap használom. Erről is volt teszt és hát a teszt alapján nem rossz, gyakorlatilag meg használhatatlan. Nesze neked teszt.
Szóval lehetne minden egérről egy fórum, ahol hosszú távú tapasztalatokat meg lehet írni, annak több értelme van mint hogy mindenről teszt legyen.#54Héraklész: Gugli transzlét csuda dolog ám ha kell a magyar teszt.
-
Héraklész
aktív tag
Logitech Pro Wireless egerem van. Van pro és kontra jellemzője. Magyar nyelven ezekről nem találtam leírást mielőtt megvettem, sehol.
A Logitech márkát példának hoztam fel, mint régen valami kiindulást. ma nem tudom mi lenne az. Az innováció fontos, ideje lenne már lecserélni az egerezést, mert nagyon messze van az ergonómiától. Az egértest kilyuggatása vicc kategória - szerintem.
Nyilván nem a ProHardver tehet róla hogy a piaci környezet és a mainstream olyan, amilyen. De azért a spektrum más részeiről is beszámolhatna, nem csak arról, ami a vásárlók egy ezrelékének van címezve. Pláne nem ezt kéne ajánlani orrba-szájjba.Ja, még valami: Nem az olcsóságról meg igénytelen vacakról beszélek, hanem a nem "gamer" minőségről, irodai eszközökről, médivaezérlőkről, bármi másról.
-
scdlsc
senior tag
Mobilarénán most írtak 3 oldalt egy átlagon aluli fejhallgatóról.
https://mobilarena.hu/teszt/oneodio_focus_a6_fejhallgato_teszt/bevezeto_doboz_bluetooth_6.html
Azt légyszi ne mondjátok, hogy az másik oldal és semmi közze hozzá a Prohardvernek. -
4nick8
őstag
-
.LnB
titán
válasz
Héraklész
üzenetére
Tessék, itt egy tök átlagos egérről írás: [link] Még én írtam, jó régen. De képzeld el, most is ez van itt mellettem. Behoztam melóba, és még működik.
Egyébéként tök érdekes valamilyen szinten az álláspontod, hogy téged nem érdekel az innováció, meg az újdonság. Nagyjából annyi a szempont, hogy Logitech legyen. Ez semmi mást nem bizonyít, hogy könnyen irányítható vagy, és működik a marketing, sőt nagyon hajlamos is vagy engedni, hogy hasson rád.
Egyébként az első "kedvenc egerem" nekem is egy MX518 volt. Az sem ma volt.
Ahogy Csandi is írta, az átlag egerekről nem lehet mit írni. Semmi céljuk, semmi innováció, semmi érdekesség. Én múltkor vettem egy Genesis ZIRCON 500-at [link] . Ami "elvileg" gamer egér.. Jót nevetek rajta most is. Tudod mire vettem? Hogy este, éjjel az ágyból ne kelljen felkelnem és odamenni kikapcsolni a PC-t. Na ezek az általad hiányolt egerek, kb erre jók.
Ja és plusz információ, hogy akksis. Nem akartam elemekkel szenvedni már.Egyébként lyukacsos egér nekem sem kellene. Egyszerűen esztétikailag nem tetszenek. Na meg általában akkora feláruk van, amit én nem tudnék teljesítményre konvertálni egyetlen játékban sem. Szóval számomra felesleges lenne. De azért van egy könnyú, és tök jó ATK egerem. Amit egyetlen Logitech, Razer, SteelSeries (És az ilyen ASUS féle humbuk cuccokat ne is említsük), egérért sem adnék oda.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
~sigh
-
scdlsc
senior tag
Szerintem is elférnének itt az egyszerűbb egerek. Talán még kattintást is hoznának, mert ha valaki rákeres az adott termékre, akkor valahogy idetalálhat. Aztán körbenézhet és itt ragadhat.
Amúgy a Mobilarénán most jelent meg a x+1-edik gagyi fejhallgató tesztje. Ott sem csak a csúcsminőségről lehet olvasni.
-
Csandi
addikt
válasz
Héraklész
üzenetére
De azok a termékek kb. egy kaptafára készülnek. Van bennük egy közepes szenzor, közepes súly, közepes anyaghasználat, nincs benne semmi külónlegesseg vagy extra dolog. Abból kb. meg kell venni aminek tetszik a színe meg nem túl drága azt kész.
Én jobban örülök, hogy hála az oldalnak is egyre inkább terjednek az emberek ismeretében a minőségi cuccok amik előreviszik a piacot és nincs minden új bluetoothos Logitech egér következő generációja lehozva amiről annyit lehet mondani, hogy igen továbbra is 200ms késeltetésű a válaszideje, igen továbbra sem túl ergonomikus a formája de mostmár van szürkében is égy 10-essel drágább mint tavaly. Billeknél ugyanez.
De ezen is csak itthon problémáznak/problémáztok egyébként, külföldi fórumokon meg redditen érdeklődéssel követik az emberek az általad rétegigénynek vélt termékek megjelenéseit, tesztjeit és belátják az előnyeiket. De a magyaroknak ez is nehézkesen megy

-
Héraklész
aktív tag
A mondandód folytatása az lehetne, hogy de még ahhoz képest is nagyon kicsiny hányad a versenyzős gamer egér igénye... Ez persze elmaradt.
A normális egerek és billentyűzetek tesztjei, bemutatói, ajánlásai rendre elmaradnak a cikkekben, a fórumokon, mintha mindenki CS 2-zne vagy valami eszetlen animés kaszabolóval tolná éjt nappallá téve.
Nyilván ez öngerjesztő kör. Emiatt egyre kevesebben szólnak hozzá a többség igényével, végül a megmaradt 10 gamer megállapítja, a többieket nem érdekli az informatika. De érdekli, csak nem a "gamerség", hanem még ha irodai munka mellett játszik is az ember, nem akar ilyen megnyomorított perifériákat. Legalábbis a többség... -
Csandi
addikt
válasz
Héraklész
üzenetére
Számítógépből mivel fújod ki a port? Szerintem nem ritka, hogy legyen egy 1-2 ezer ftos doboz levegő valakinél otthon. Még a media marktban is árulnak.
De mondom amúgy kifújni se kell a lyukas egeret, évek alatt se gyűlik össe benne por, törölgetés meg arról is leszedi az elhalt bőröket.
Az pedig, hogy mi az átlagnak a szempont szerintem ezen a fórumon irreleváns. Aki prohardvert olvas ráadásul még kommentel is az nem az átlag felhasználó.
-
Héraklész
aktív tag
Nem. Úgy tűnik a marginális csoport egyes avanzsált képviselői kötözködnek.
Van a kompetitív "gamer" igény és van a többség. A ProHardver valamiért előnyben részesíti azt a minimális réteget, felfújja jelentőségét mintha az a tizedszázalék (ezrelék) lenne a többség.
A 75% és alatti billentyűzet meg a lyukas egér szénszállal, ha nem parasztvakítás, meg menő babarózsaszín műgájl, akkor is haszontalan a többségnek.A kifújás meg a törölgetés teljesen más. Azon túl, hogy a lyukas egeret nem csak fújni, törölni is kell, törlőrongya mindenkinek van otthon, általános takarítási eszköz. A sprayfújás pazarló. Nagyobb a környezetterhelése is.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA

Ok.
---------------------------------------------------------------
(#15) Csandi: "Kis bill azért van, hogy ne foglaljon annyi helyet az asztalon."
Meg azért, hogy minden is elérhető legyen a home rowról. 38 gombbal konkrétan nem mozgatom a kezem, csak az ujjaim, plusz a programozhatóság miatt több olyan funkció is van, amit egy vagy két kézzel egyaránt kényelmesen el tudok érni (tehát egy adott dolgot két(vagy akárhány)féleképp is aktiválhatok). Vagy pont emiatt mondjuk munka közben sokkal kevesebbszer kell a billencs és az egér között váltani, főleg, ha az egéren van legalább két oldalgomb, amiket belőhetsz gyakran használt parancsokra (itt pl. F5 és enter).
Az abszolút testreszabásról és optimalizációról szól leginkább. Minden elérhető bárhogy, és az aktiválásra is több mód van (többféle rétegaktiváció, hold, combo, layer tap, mod tap).
-
.LnB
titán
De én nem muszájból megyek fel a hegyre. Hanem hobbiból. Tudod, országúti karbon bringák, beöltözve mint egy felfújt búvár... Sport célzatú tevékenység. A gaming mellett van ilyen hobbim is.
Tudom, mint amikor 7 órán belül körbetekerem a Balatont. És egy bogár az plusz súly, plusz légellenállás.
(viccelek persze) -
Csandi
addikt
Aim elméletben magas szinten az a mondás, hogy minél kisebb ellenállással dolgozol annál jobb, mivel akkor csak a karodat mozgatod és a lehető legkevesebb extra súlyt. Ha ezzel nem tudsz pontosan célozni játékban az azt jelenti, hogy nem 100%-ban te és 100%-ban pontosan irányítod a karod, hanem az eszköz ellenállására is hagyatkozol ami nem optimális. (Nem konzisztens) Persze aki nem tölt többszáz órákat Aimlabs/Kovaaks TUDATOS gyakorlással azoknál ez mindig így lesz.
Ezért egyre trendibbek pl. az üveg egérpadok is mert azokon SOKKAL kisebb az ellenállása az egérnek, kb. mint egy korcsolyapálya, cserébe akinek szokatlan az egyből túl fogja húzni. Ezt kell megtanulni, hogy te irányítód a kezed/karod és a lehető legkevesebb zavaró tényező legyen a médiumban amit használsz, ez az egér most ugye.
A többi példád amúgy való igaz, de egérre ez nem igaz. 4nick8 példái relevánsak erre a témára.
Az első példádra, hogy nem jó ha minden apró mozdualtot neked kell kontroll alatt tartani, valójában pont az a nem jó, ha tényleg 1 vagy pár pixelnyit kéne flickelned, hogy lőj egy hedit, de mivel nehéz az egered azért akkora erő kell az elmozdításához, hogy megtörje a static frictiont, hogy mire megindul azzal a lendülettel túl is lendül, míg egy könnyü egeret gond nélkül odébb tolsz 1 pixelnyivel is és gyorsabban is.
Amúgy ha érdekel a téma akkor MattyOW, minigod és Viscose top aimerek és content creatorok, nagyon jó videóik vannak a témában. MattyOW szokta nyerni a nemzetközi Aimlab kupákat, de a másik ketten is ott vannak a csúcson. A legemészhetőbb videói Viscose-nak vannak szerintem. -
Azé'... szóval én nem tudok pontosan dolgozni könnyű egérrel. Az nem olyan egyértelmű, hogy ha valami könnyű a kéznek, akkor az jobb. Ha ki tudod használni valaminek a természetes ellenállását / súlyát, akkor az végeredményben optimálisabb lehet energiafelhasználást tekintve, mint az, ha minden apró mozdulatot neked kell fullkontroll alatt tartani.
Dobos példa: gyakorlatilag alapvetés a dobolásban, hogy az első ütéseket kell csak megindítani izomból, a többit el kell intézze a verő lendülete (fontos, hogy hol támasztod az ujjaiddal), és a felületről történő visszapattanás.
Hifi példa: biztos tekergettetek már olyan erősítőt, ahol semmi ellenállása nem volt a tekerőnek... bizonytalan érzés, főleg nagyobb volumenű állításnál, hogy jó helyen fogsz-e megállni, nem kell-e majd visszahúzni.
Autós műszerfal példa: nem nagyon értek ehhez a világhoz, de olvastam, hogy nem nagyon szeretik a sofőrök az érintőkéket, szeretik a fizikai visszajelzést, hogy valamit elmozdítottak, eltekertek, átkapcsoltak... picit már távolodunk az egértől, de szerintem ugyanarról az emberi igényről van szó.
Egeres példa: mikor szó szerint 1 db pixeleket izélgetek, akkor könnyű egérrel sokszor túlmozdulok és vissza kell korrigálni. Nehéz egérrel tudom, hogy mennyire kell megindítani a mozdulatot, hogy ott álljon meg, ahol akarom. És akkor a végén a kontrollhoz már szinte nem kell energia.
Persze, mindez megszokás kérdése, csak a logikára reagáltam. És tudom, hogy például kompetitív fps-ben az a megindulás is nagyon számít, mai napig játszom... de nem tudtam átszokni könnyű egérre. -
dqdb
nagyúr
NA meg az az 1300$-os ár tényleg érdekelne...
Hongkongi webshop, így az ár hongkongi dollárban van feltüntetve. Nemzetközi piacra áruló cégként lehetne annyi eszük, hogy egy dollárjel helyett a komplett pénznemet tüntetik fel a termékoldalon, de sok webshoppal ellentétben checkoutnál legalább világosan kiírják, hogy HKD-ről van szó és nem USD-ről.De azt nem állítom, hogy jobb leszel tőle, mert nem, csak jobb érzés.
Vagy a határ aközött erre hajlamosként, hogy kinyírod középtávon a csuklódat, vagy sem. -
.LnB
titán
Amíg nem próbáltam, én se gondoltam volna, hogy milyen jó dolog. 97g->57g-ra váltottam. Az azért nem pár gramm. Marha jó dolog szerintem.
De azt nem állítom, hogy jobb leszel tőle, mert nem, csak jobb érzés.#14wjbhbdux
És a bill is frankó, sokkal kényelmesebb "befordítani". Nekem is van csak ez miatt egy 60-as HE. A teleszkópos monitortartó alá meg faszán be lehet nyúlni. [kép]A cikkhez: Itt is megvan a "csicsombucsu"-s körítés. NA meg az az 1300$-os ár tényleg érdekelne...
-
Csandi
addikt
Próbálj akármelyik aim trainerben Voltaic benchmarkban elsőre akár csak gold fölé menni egy 100+ grammos egérrel, aztàn egy 40-50 grammossal és utána mondd, hogy elképzelt előny.
Kis bill azért van, hogy ne foglaljon annyi helyet az asztalon. Legtöbb pro fps player meg top aimer nagyon alacsony sensin játszik pl. 50-60cm/360 fokos fordulat és akkor nagy egerezési terület kell. Egy hosszú bill abba belelógna hacsak nem rakod ki kényelmetlenül messzire balra, úgy, hogy közben a jobb oldali részén levő gombokat nem is használod. Akkor minek is?
Egyébként meg azokból sem a kis méret miatt szokott dràgább lenni, vannak olcsó 60%-osak is. Ami drága az build quality, alacsony latency, HE kapcsolók (és ehhez megfelelő szoftver), miatt drágább. De amíg ilyennel sem cs/valorantoztál pl. ahol akkora előnyt jelent, hogy cs-ben be is lett tiltva pár funkciója a HE-s billeknek addig erről sem kéne nyilatkoznod.
-
mozesapo
tag
Én egy dolgot nem értek, minek csinál "szimmetrikus" egeret, ha nem rak jobb oldalra gombokat? Ez vonatkozik az összes gyártóra. Ez csak félszimmetrikus. Vannak balkezes emberek is.
-
wjbhbdux
veterán
valami népbetegség sorvadás van a mai gyerekek kezében hogy nem bírnak egy pár grammal nehezebb egeret felemelni aminek megvan az oldala?
-
Csandi
addikt
Attól, hogy valami népszerű nem feltétlen jó. Valszeg szándekosan nincs megemlítve, a perifériás hírekkel foglalkozó Prohardveres munkatárs is tudja, hogy említésre nem méltó.
De az egeres topicban is visszaolvashatsz róla, csak lehet összetöri a világod ha azt gondolod, hogy az előzők jók voltak.
Ha meg neked jó akkor csak használd.
Ami meg van említve azok vagy nagyon jók, vagy fizetett reklám vagy csak valami különlegesség.
-
Chiller
őstag
Pedig lehetne egy teszt mondjuk a Master 1-el, meg valami kurrens de jó (és hasonló árkategóriás) egérrel. Viszonyításnak, amolyan 'ezt vedd helyette'-ként. Na persze ezt lehet üzletrontásként értékelné a Logi... Bár már nem tudom hova lejjebb lehetne rontani

Írom ezt egy Logi egérrel a kezemben

-
_AnTi_
tag
Az MX Master 4-ről nem lesz hír/teszt? Vagy csak elkerülte a figyelmem?
-
dqdb
nagyúr
A hivatalos oldalon szereplő, (nettó) 1300 dolláros ár valami hiba vagy vicc lehet
HKD -
Csandi
addikt
Maxgaming link nem jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Mazda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- 1946. november 7.
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i3 / i5 I 6-8GB I 320GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest