- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy mit v(t)egyek.
Van egy Optoma UHD51-es UHD, HDR, 3D projektorom. Denon 3806-os erősítőm. Ezekez korábban (~2 éve) PC-ről hajtottam Kodi és PowerDVD-el teljesen lefedve a HDR/3D igényeket (annak idején az egyik ezt, a másik azt tudta jól). Költözés miatt ~2 éve a PC és "mozi" a ház 2 eltérő sarkába került, meg se próbáltam őket összekötni. (Korábban meggyűlt a bajom az aktív hdmi2.0a-s kábelekkel, egy delock hdmi erősítő azóta is pihen valamelyik fiók aljában)
Alternatív/ideiglenes megoldásként vettem egy Mi Box S tv boxot, ami alapvetően nagyon jól teszi a dolgát, viszont a 3D-t nem tudom életre hívni vele (meg a disney+ is csak stereo). Most sikerült utol érnem magam és (az új Avatar 3D miatt is) eszembe jutott, hogy mennyire hiányzik és szerettem a 3D-t. Elkezdtem újra foglalkozni a dologgal és az Intel NUC-oknál kötöttem ki.
Ki melyiket ajánlaná, eseteleg más gyártótól valami hasonló megoldást. 4K, HDR, 3D és nem lenne baj az optikai hangkimenet sem. Tevben van a projektor fejlesztése is egy Sony SXRD projektorrra, ott is fontos szempont a 3D.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
MasterMark #55295 üzenetére
Szóval akkor nincs mód arra, hogy kép nélkül menjen a hang.
Ez sajnálatos. Alapvetően jól működik így, de Kodinál néha kadencia helytelen lesz kép, a HDR pedig megbolondul. Játékoknál meg olyan furcsa laggos lesz. De ez már inkább a GPU és a VGA ütközése lehet. Hát na, öreg nagy vas, ez tény. Viszont a hangja még most is felső kategóriás. Nem a funkcionalitása miatt lehet még ma is szeretni. De akkor a HDMI csak hangra nem jó. :/
köszönöm!
Ui.
A 7.1-et valóban nem tudja már, de az 5.1 megy neki szépen.
-
Hobbbyt
őstag
Szia,
Igen, senki nem mert belenyúlni ebbe a darázsfészekbe.
A Denon 3806 tud audiót fogadni HDMI-n, hisz van hangja akkor amikor rákötöm, a problémám az, hogy csak akkor tudom ráküldeni a hangot ha képet is küldök, amit meg nem akarnék. Kép nélkül viszont nincs lehetőségem a HDMI-t (Denont) kiválasztani mint audio eszköz.
Az SPDIF-el az a bajom, hogy DTS Connect nélkül csak 2 csatorna megy át, vagy már az ami eleve tömörítve van, viszont van pár Lossless 5.1-es zeném, ami nem fér bele az SPDIF-be. Ezért is szeretném a HDMI-t ahol megy az 5.1 PCM jel, nem kéne a Losslesst DTS-be (van DTS Connect az alaplapon) konvertálnom, hogy 5.1 legyen. -
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni az SPDIF-et HDMI csatlakozásra, hogy az optikai kábel max. 2 csatornás PCM jelétől feljebb léphessek pl. olyan hangforrás miatt ami ugyan több csatornás de a Denon már nem támogatja, vagy a játékok alatti térhangzásért.
A 4K monitor és 4K projektor az 5700XT-be van kötve, de szerencsére az alaplapon van még 1 üres HDMI-m. Az Intel HD4600 és 5700XT gond nélkül működik egymással párhuzamosan, munka miatt nagyon sok monitort is kezelt már (egyszerre 4-et) szóval ezzel nem volt baj. Viszont, olyat hogy tudok csinálni, hogy az alaplapi HDMI kimenetet nem csak akkor engedi hangkimenetként használni ha Monitor -és emiatt kép is- van rajta?
A problémám most az, hogy csak akkor tudom a HDMI-t kiválasztani hangkimeneti eszközként, ha kiterjesztem rá az asztalt vagy tükrözöm. Tükrözésnél még csak-csak (függetlenül attól, hogy a valóságban nincs rajta megjelenítő) de mivel a Denon már öregecske így a 4K-tól és/vagy HDR-től hasra vágja magát, a kiterjesztett asztalnál meg hiába van beállítva, hogy a 4K-s eszközök az elsődlegesek, sok alkalmazás nem tudja jól kezeli a kiterjesztett asztalt. Na meg az érzés, hogy tök felesleges számítás.
Azt már meg sem említem, hogy hiába 7.1 az erősítő, valami miatt csak 6 csatornásként engedi kezelni.Az eszközpark:
Számítógép: IGP-vel (Intel HD4600) és VGA-val (5700XT). 1-1 HDMI kimenet, a többi DP port (meg az alaplapon lévő DVI-D meg D-SUB)
-4K Monitor, DP porttal
-4K Projektor, HDMI 2.0-val
-Denon 3806 eddig SPDIF-el összekötve a PC-vel.
Csillagpontosan összekötve, aminek a közepén a PC áll.Valakinek van rá ötlete, megoldása?
-
Hobbbyt
őstag
válasz
radi8tor #39361 üzenetére
Na én meg ezt az összefüggést nem értem.
PC-be Blu-ray olvasó már vígan vehető 20e körül míg egy valamire való asztali Blu-ray lejátszó még mindig 30e+. Miért létezik Blu-ray rom ha arra nem jó a pc-ben amire kitalálták? PC-ben meg aztán tényleg minden feltétel adott a tökéletes mozihoz..
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Ti milyen programot használtok Blu-ray (3D-is) lejátszáshoz? Van valami alternatívája a Power DVD-nek (esetleg ingyenesen.. ) ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged