- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz devil-k #38498 üzenetére
szerk: látom már OK.
BD könyvtárad külön-külön mappákkal >>>
Mappa: A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001), benne:
Mappa1: A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001).disc1
Mappa2: A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége (2001).disc2Nekem így szerepel médiatárban, akár lejátssza egyben, ahogy katalógusban is, nfo, poster és egyebek mappák szerint.
Gondolom működne 1 mappában a két fájlal is. Lehet, hogy így is van nekem, majd megnézem. Most már kív vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Celtis
veterán
válasz ctrlaltdel13 #38494 üzenetére
Nem. Kv-ra nem fért volna bele ennyi karakterbe egy részletes válasz. Ha egy ilyen kérdésre lenne egy egymondatos válasz az egyetlen és üdvözítő konfig leírásával, akkor szerinted miről szólna ez a topik?
Elnézést kérek, hogy önző módon azt javasoltam, hogy szentelj fél órát arra, hogy kicsit képbe kerülj ahelyett, hogy azonnal billenytűzetet ragadtam volna, és egy kisebb cikket írjak neked az össze lehetséges opcióról az elképzelhető igények függvényében.
Továbbá ha jobban megnézed pont azt javasoltam, hogy készüljön ilyen ismertető. Nem az ilyen kérdések lerázására, hanem épp a képbe kerülés segítésére. Sőt még azon is gondolkodtam, hogy neki is állok egy vázlatnak, habár most kissé elvesztettem a lelkesedésemet...
-
ctrlaltdel13
őstag
-
Melorin
addikt
válasz ctrlaltdel13 #38509 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz frankdelgado #38418 üzenetére
Azt hiszem erre inkább a milyen gépet vegyek topikban kéne rákérdezned.
(#38443) ratkaics!
Vannak beépített IR-vevővel rendelkező házak (legalábbis régebben voltak), de jellemzően a felső kategóriában, amit a nagy többség nem tud/hajlandó megfizetni. Pár tízezer forintért én is elviselek egy pár centis vevőt a gép/TV körül, amit ráadásul el is lehet úgy helyezni hogy egyáltalán ne legyen feltűnő.
(#38496)
A thinITX-nek úgy tudom felára szokott lenni, nem találtál hasonlót "normál ITX"-ben? Esetleg rákérdezhetsz a Mini-ITX topikban, hátha ott tudnak mást ajánlani.
Viszont én nem ragaszkodnék a DC-hez, a felárból megvan a picoPSU és az egy esetleges lapcsere esetén is megmarad.PistiSan!
Teljesen elvesztettem a fonalat: milyen távirányítód volt és van? És melyikkel mit tudsz vagy nem tudsz csinálni?ctrlaltdel13!
Ha nem ezer szálon tolod a torrentet (bár nem értek a torrenthez de úgy tudom a sok szál lehet megterhelő) akkor erre egy integrált lap is jó lehet. Az erősítőn milyen bemenetek vannak/hogy akarod oda küldeni a hangot? Használt termékek is szóba jöhetnek vagy csak újban gondolkodsz? Van-e már valamid a projekthez (HDD stb.)? Milyen házat szeretnél (van aki minél kisebbre vágyik, másnak az erősítő méret a HTPC-ház)? Linuxot ismered vagy Windowsban gondolkodsz? Filmnézés alatt pontosan milyen filmekre gondolsz?Celtis!
Ne lankadj![ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Warter
addikt
válasz ctrlaltdel13 #38509 üzenetére
A J1900 és QC5000 kulcsszavakra keressél, fogsz találni pár konfigot.
-
devil-k
nagyúr
válasz devil-k #38423 üzenetére
Akit érdekel:
A Tetovált lány trilógia (Millenium) helyes fájlnevei. Ugyanis ez bővített verzió, vagyis 1 rész 3 órás.
The Girl with the Dragon Tattoo part 1 (2009).mkv
The Girl with the Dragon Tattoo part 2 (2009).mkvThe Girl Who Kicked The Hornet's Nest part 1 (2009).mkv
The Girl Who Kicked The Hornet's Nest part 2 (2009).mkvThe Girl Who Played with Fire part 1 (2009).mkv
The Girl Who Played with Fire part 2 (2009).mkv- mozi bolondéria -
-
Tomacko
senior tag
válasz devil-k #38513 üzenetére
Szia.
Melyik scraper talált rá erre a rövid sorozatra neked ? Meg van mióta megjelent, és volt idő, hogy az egyik scraper le is húzta szépen a tartalmat ráadásul magyarul mindezt De kb bő egy éve elveszett minden mentett info-m és azóta egy scraper sem találta meg
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Doky1988
senior tag
Üdv!
Én még nagyon új vagyok e téren, ezért lenne kérdésem
Szeretnék itthonra egy kis szervert, amin ha úgy van, és haverék átjönnek lanozni akkor menne rajta egy Counter-Strike szerver, de egyébként torrentezés, filmezés, zene hallgatás róla stb amire szükség lenne
Mit érdemes, készen venni egy HTPC-t és rakni rá egy Linuxot vagy Wint, vagy építeni? Mennyivel olcsóbban jövök ki ha építek, maceráns téma-e nagyon, illetve van e valahol segítség, mert halvány fogalmam sincs hogy hogy vannak ezek meg smint mini-pc.eu -t olvasgattam dehát ott a csillagos ég ami erősebb kicsit mindenképp kisfogyasztású kütyüt szeretnék, nagy gépet nem akarok szervernek mert megeszi a villanyt ezért gondolkodtam HTPC-benDokY | www.zsolti.hu
-
LLKobe
veterán
válasz Doky1988 #38516 üzenetére
Nekem ilyen van, az adatlapomon láthatod. Asrock E350M1, 2GB RAM, és egy 1,5TB-os vinyó. Ezen vannak a torrentek, 0-24-be megy a letöltés-seed. Erre van dugva külső házban egy 3TB-os WD Green, ez a "Médiatár". Ez azért jó megoldás, mert ez csak akkor megy ha nézünk róla valamit, egyébként tétlenség esetén lekapcsolja a ház. Így nem megy folyamatosan, tovább fog élni, és ennyivel kevesebb az áramfogyasztás is.
Mindez van egy ITX házvan, egy 60W-os paneltáppal, és egy db 8 centis néma ventivel.
Szoftveresen egy kiherélt windows 7 prof. van rajta, azért kellett prof, mert ebben van MSTSC. Úgy van megoldva, hogy 2 user egyszerre van folyamatosan bejelentkezve, egyik a HTPC, másik a TORRENT, utóbbi alól megy a seed és MSTSC-vel érem el bárhonnan, előbbi pedig local user-ként van folyamatosan bejelentkezve, elindított media playerrel, így ha a párom videózni akar csak bekapcsolja a TV-t, és mehet is.
Ha valami érdekelne részletesebben csak szólj.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Doky1988
senior tag
válasz LLKobe #38518 üzenetére
Na már most amik tervek lennének:
1. Webszerver (phpmyadmin,mysql) -el.
2. Egy Counter-Strike 1.6 -os CS szerver
3. Torrentezés
4. Media szerverJelenleg egy NAS szerverem van, azon torrentezek + webszerverezek + media szerver, de ez kicsit gyenge neki, egy ZyXEL NSA-310ről van szó.Ezért szeretnék egy komplett kis szervert No már most oprendszernek nemtudom mi a jobb, Linux Mintot használtam annó szervergépen, teljes elégedettséggel, bár nemtudom hogy ott megvalósítható-e a mediaszerver, de gondolom meg.Pénzem van rá ha arról van szó, egyébként mi pénzből lehet 1 ilyet összehozni? Vinyó az elég akkora kb ami neked van, ram-ba gondolkodtam kicsit többe, és mit fogyaszt ez havi szinten villanyilag?
Netem az 100/50 van itthon
[ Szerkesztve ]
DokY | www.zsolti.hu
-
br0by
csendes tag
Újrainstalláltam a gépem és most az istenért sem akar működni a Kodi, mindig elszáll és visszajön a terminal ablak,
Tudna valaki segíteni hogy mi lehet a hiba?
Ubuntu 15.10 server+4.3RC7 kernel van fent.[ Szerkesztve ]
-
Janaboy
veterán
Lenne egy "Ti mit tennétek a helyemben?" kérdésem
Van egy Intel D945GCLF2-es lapom, valószínűleg lesz egy itx modecomm házam is, amibe vennék egy picopsut (ha van jobb alternatíva azt szívesen fogadom) plusz bele egy 1 tb-os vinyót és használnám XPEnologyval mint SMB megosztás és Torrent letöltő, de mivel kellene mellé egy általános célokra használatos eszköz is mint pl webezés, zene lejátszás (hálózatról is), youtube stb, ami alkalom adtán működne médiaeszközként is Kodival és HDMI-vel kapcsolódni erősítőhöz (amiből projektor és tv is menne).
Szóval a kérdés, hogy szerintetek érdemes-e a két eszközt külön választanom vagy fogyasztásilag ott lennék vagy jobban járnék egy géppel? Értelem szerint a HTPC nem menne akkor folyamatosan ha az Intel NAS működne..
Viszont ha a jobbik megoldást raknám össze, akkor az menne 24 órában!
Értelem szerűen a csendesség nagy előny lenne!Köszi a javaslatokat előre is!
üdv[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz canniball #38524 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy minden maradhatna csak mondjuk az intel lap helyett bedobnék egy N3150-es lapot (úgy látom visszaolvasva, hogy ez az ajánlott) és akkor az általam leírt részben HTPC feladatokra elég lenne?
Ahogy látom passzív hűtősek így gondolom az általam gondolt "lapos" Modecomm ház elég lenne, a picopsu meg csak meghajtja a lapot meg egy vinyót..menne rá egy windows és ennyi.
Janaboy
-
-
canniball
nagyúr
válasz Janaboy #38527 üzenetére
A HD audio passtrough hiánya az driver probléma, az elődnél (Bay Trail) is ez volt aztán javították. A 3D "limitáció" az pedig nem "még", hanem már (az előddel úgy tudom ment), hogy ezt később fixálják-e azt nem tudom. Ha ezekre szükséged van és nem zavar hogy "régi", akkor nézd meg a BT-t (pl. Asrock Q1900 széria).
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
Janaboy
veterán
válasz #75912448 #38530 üzenetére
Mert nem tudtam, hogy az támogatja (próbáltam keresni, de ha valami nem jó azt hamarabb kidobja ), de számomra ez is bőven elegendő lenne és még olcsóbb is Tehát ha biztos, hogy ezek mennek és a picopsu egy vinyóval elbírja, akkor faja a passzív hűtős qc5000!
Köszi a segítséget nektek!
Janaboy
-
devil-k
nagyúr
válasz Janaboy #38534 üzenetére
Nem tudom, hogy szerverként mennyire jó a passzív hűtés. Mert médialejátszásnál okés, de mondjuk teljes sávszélességnél való letöltésnél 0-24-ben? Van aki így használja így?
Ha meg menne egyben minden szerintem nem passzívban kellene gondolkozni. Bár mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mit gondolnak a kollégák erről a dologról.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Janaboy
veterán
válasz devil-k #38535 üzenetére
Nincs itt azért 0-24-ben teljes sávszélű letöltés..meg a feltöltés is korlátozva lesz mondjuk 1-2 megabyte/s körülre..értem mire gondolsz és passzolom én is..max a házba bevágok egy halk ventit és olyan helyre teszem ahol jobban szellőzik
Szerk: az az igazság, hogy igyekeznék spórolni és dolgozni meglévő dolgokkal, pl lenne kéznél egy ilyen ITX ház: [link] Ebben egy vinyó bőven elfér a lap mellett, viszont nem magas és így nagy hűtés már necces (az tudom, hogy a ventis intel d945gclf2 simán belefér). A másik, hogy jó lenne ha a fogyasztása se lenne túl durva..
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
devil-k
nagyúr
Köszönöm az infókat!
Ettől függetlenül szerverként szerintem nem az igazi a passzív hűtés.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Janaboy
veterán
Én is mindenkinek!
Janaboy
-
Sholom
tag
Sziasztok! Erről mit gondoltok?
LC POWER - LC-1350mi 75W (miniITX)
ASRock - H81M-ITX
Intel Pentium G3220
Crucial DDR3 1600 8GB Ballistix Sport CL9 KIT (2x4GB)
Samsung SSD 850 EVO 120GB
+ Nvidia GT630 (találtam a fiókban, ha nem megy, nem baj)Jó így? Kell még hozzá valami plusz, kompatibilisak az alkatrészek? Második gépem lenne, ugyanabban a házban, csak más op. rendszerrel, szintén Plex, Kodi lenne kb. használva.
Tudja azt amit a másik gépem?
LC Power 1350MI
Asrock Q1900B-ITX (J1900 CPU)
Kingston - 2048MB 1333MHz CL9 DDR3 - KVR1333D3S9/2G
ADATA Premier Pro SP600 64GB [2.5"/SATA3][ Szerkesztve ]
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz canniball #38511 üzenetére
Pontos szitu az, hogy van egy nagy gépem, ami össze van kötve a tv -vel (hdmi)és az erősitővel (opt-digitális)
Ez felkerül a gyerkőchöz az emeletre,és a nappaliba szeretnék valamit helyette,amit filmezésre tudok használni,csak mkv fullhd töltök,ha tudom remux hanggal. Ami ezt képes kezelni( proci) az gondolom egy torrent kliens is tud futtatni.? Ház nagysága nem mérvadó,nálam a cél szentesiti az eszközt. Hdd-nek 2 ssd-t gondoltam egy az op-nak egy amiről filmet játszok. linux nekem kinai,inkább vindows amit tennék rá. -
varmi2
nagyúr
válasz ctrlaltdel13 #38546 üzenetére
Nos erre akár az amd am1 athlon 5350 is bőségesen előg, vagy az asrock qc5000 valamelyik verziója.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Az megoldható valahogy hogy a HTPC-t (Kodit) a TV távirányítójával vezéreljem?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest