- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
klaczi
aktív tag
-
opera11
tag
Üdv
Mivel kevés antennás véleményt lehet olvasni, ezért gondolom megosztom:
Egy Hama antenna után beruháztam egy Signal HDA-5000 DVB-T antennára és érezni a különbséget.A Hama-t nem ajánlom senkinek, gyakorlatilag a vásárlása óta szívtam vele, eleinte csak kockásodott a kép, aztán az antennáinak az érintkezője is beszart és csak úgy lehet kicsiholni belőle valamilyen adást, hogy a két darab antennát nem tövig betekerte be az ember, hanem picit lazára csavarta, de akkor meg billeget, még jobban kilazult.
A Signal HDA-5000 elvileg kültéri antenna, de én az antennáját ráakasztottam az ablak kilincsére és ott is működött. Végül egy függőleges gázcsőre szereltem fel, mert ott nincs annyira útban.
A Winfast PVR2-ön néztem az antenna erősségét. Az mi, m2, tv2, rtl, Euronews csatornák is maximális antenna erősséggel jönnek.
Érdekes módon a Duna TV és az Autonómián valamivel gyengébb a jel (de stabil), de pár centivel való forgatással sokkal erősebb lett..Egyszóval, ha valaki antenna vásárlásra adja a fejét, nem javaslom az ilyen design antennákat. Lehet, hogy jól néznek ki, csak éppen az alap feladatát nem látja el és végül is ez a Signal HDA-5000 sem néz ki rosszul szerintem.
Egyébként én itt vettem, mert van raktáron általában és nem kell várni rá
Ja és ami még fontos, Budán a Déli pu. környékén lakok, a 2., legfelső emeleten és a Hármashatár-hegyi adóról jön a DVB-T. Ugyan itt a szokásos tesco gazdaságos antenna elég gyakran kockás képet produkált, az antenna jel 2-3-on volt a maximális 7-ből.
-
katt777
félisten
Ha valaki tudna segíteni még, ezek a problémáim a sok próbálgatás után.
Lényegében lejátszó és szerkesztő progi kéne, de leginkább az utóbbi. -
nfsu17
veterán
Én egyedül a VLC-vel megyek valamire a mindig-es adásokkal. Ezzel pörfektül megy minden, az aac, a videó, minden. Kis helyet foglal, mindent lejátszik, skinezhető, saját igény szerint beállítható, flott kis program, én áttértem erre kmplayer-ről.
-
GBogyó
tag
-
zhagyma
őstag
A .ts lejátszása esetén nem árt a Haali media splitter míg .m2ts esetén az MPC-HC belső filtere jobb (Blu-Ray) tehát a Haali-t ilyenkor érdemesebb kikapcsolni. A HE-AAC hangot például a monogram aac filter szólaltatja meg. Viszont amenyiben bluetooth eszköz a hangkimenet (headset, fejhallgató) érdemesebb beiktatni az AC3filter, mivel szebben szól az 5.1 -> 2 csatorna konverzió "röptében" mint a Windows beépített eszközeivel.
-
mezis
félisten
válasz
zhagyma #6685 üzenetére
Üdv.!
"Hát lejátszani például ezzel: MPC-HC"
Nekem is .ts kiterjesztésű file-ba ment a Telefunken márkájú digiboxom. Eddig csak a digiboxal tudtam megnézni. Most 25 %-al javult a helyzet: a javasolt programmal a képet már látom, de a hang csak ritkán egy-egy ciripelés. Az időskála sem jó.
Próbálkoztam a lejátszás beállításaival, eredménytelenül. -
katt777
félisten
válasz
csendes #6688 üzenetére
Teljes erősítéssel néztem, mert még az is rontja a vételt, ha az antennákat betolom. Most úgy van beállítva, hogy ORF-eket és magyar adásokat tárolta, a Puls4, 3Sat, és ServusTV így nincs. Amúgy megfelelő irányba fordítva minden jó minőségben jön (némi kockázás után), úgyhogy majd 2 antennát fogok használni. Viszont egészen más problémák jöttek elő:
1: X idő (kb. 25 perc) után szarrá fagy a PVR2
2: a .ts felvételen sehogy nincs hang, és nem tudok állítani semmit, hogy legyen.
3. Xilisoft Video Editorral tudnék konvertálni .ts-ből, de az alatt azt hallani, hogy az amúgy minden lejátszóban néma kép alatt valamely más adó hangja szól.Ez digiprobléma, vagy Leadtek szarság? Utóbbi esetben kellene vmi jó TV-néző/rögzítő progi, amely képes használni a PxDVR3200H-t. Nero Vision nem ad képet, pedig abban lehetne MPEG2-rögzíteni, .ts-t meg csak állandó kodek-regisztrálással hajlandó szerkeszteni. Nálam egyetlen program sem megy netre elfogadható ok nélkül, márpedig az, hogy ő akar, nem elfogadható.
(Ráadásul XP-n netezek a szar Pannon modem miatt, minden más W7-en megy.)
mezis: Csak részben.
-
Rick4
félisten
válasz
motoman528 #6676 üzenetére
Azt én nem tudom, hogy a powerdvd mit csinál, ezek a kodekek a dvbsupporton mind ott vannak, onnan letöltöd, felteszed, majd ki választod a listából. Kb ennyi a teendő.
-
katt777
félisten
válasz
zhagyma #6685 üzenetére
Tetőantenna nem megoldható, de a jelek szerint 2 db szobaverzió is megtenné.
Szóval akkor cseszhetem a digitális adásokat DigiTV-n kívül? Mert azok meg nem sok értelmeset adnak. Vagy akkor elkölthetek még egy rakat pénzt BOX-ra meg kártya-modulra, ill. teletűzdelhetem a gépemet USB eszközökkel? Mondjuk hely van dögivel.
Gondolom, ha valamire előfizetnék, azt megmondják a szolgáltatónál, mi kell hozzá, és mennyiért.No de a reklámblokkok miatt, ha felveszek egy filmet, azt össze kell szerkesztenem. Mi tudja .ts-t kezelni? Nero Vision, Ulead Videostudio? Esetleg vmivel tudom konvertálni MPEG2-be? NVisionban elméletileg user felbontást is tudok állítani HD-hez, de még nem próbáltam. Persze ezeket még meg tudom nézni, csak ha nem jók, akkor vmi tipp jól jönne helyettük.
Van GOM Playerem, most néztem, az is lejátssza a .ts-t. A többit megnézem még holnapig.
-
ati2
őstag
válasz
motoman528 #6675 üzenetére
Volt ott síma HDPACK 2.5.EXE is 04.09.2010 dátummal, vagy a "download" menüpontal is el lehet jutni oda.
-
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6684 üzenetére
Antenna mizéria: Két antenna ki a tetőre és megszűnik minden gondod.
" ... Egyáltalán, ha előfizetnék mondjuk DigiTV kódolt adásokra ..."
Előszőr is a DIGI digitális adásai DVB-C (kábel) rendszerben jönnek, míg a Leadtek tuner DVB-T (földfelszín) rendszert tud. Másodszor a DIGI Nagravison2 kódolást használ kábelen, míg a MindigTV Conax rendszert így eltérő CAM modulra lenne szükség. Harmadszor a DIGI a Nagravison kódkártyákat összerendeli az STB sorszámával és így csak a boxban hajlandó működni. Szóval egyáltalán nem lehet így DIGI kábel adást nézni csak mindigtv extrát ...
" ... Amúgy a .ts felvétellel mi a fenét tudok kezdeni? ... "
Hát lejátszani például ezzel: MPC-HC Mellesleg digitálisan TV-ézni is lehet vele DVB-T esetén.
-
katt777
félisten
válasz
zhagyma #6683 üzenetére
Ja, hát egy kicsit idegesítő, hogy az egyik adag adó bejön erről, a másik arról, viszont a közös halmazból pont kiesnek azok, amelyeket néznék. Ez még hagyján, ha elforgatással meg lehetne oldani, de ez a hülye PVR2 nem jegyzi meg a már betájolt adókat, mint analóg módban, hanem újra rá kell keresni a többire, ami negyed óra kb, és akkor meg a többit felejti el
Domb tetején lakom, "rálátok" a magyar és az osztrák adóra is. Viszont állítólag van itt még egy hegyhátsáli adó is az osztrák irányába. Az viszont még mindig kérdéses, hogy a Plus4 (szintén osztrák) és az ORF SportPlus miért Vasvár felől jönnek, Au. felől meg nem. Pedig úgy még be tudnám hangolni az antennát, mert úgy jönnek a magyarok, csak nem működnek mindig rendben, míg Vasvár felé fordítva igen.
Mi a f.szom ez a kártyás mizéria, vegyek meg dugdossak mindent össze, aztán a végül légvédelmi ágyúm lesz, mint a Csupasz pisztolyban!
Éppen azért vettem digi kártyát, hogy ne kelljen drága BOX-ra költenem. Egyáltalán, ha előfizetnék mondjuk DigiTV kódolt adásokra, akkor adják a PCMCIA-olvasót/modult és a szoftvert, vagy súlyos ezreseket kell érte fizetnem? Mennyibe jönne az nekem? És a szoftver meg akad a PVR2-vel, vagy mi?
Amúgy a .ts felvétellel mi a fenét tudok kezdeni? Mert le nem játssza semmi, és videószerkesztőben sem megyek velük semmire. Most ha fel akarok venni valamit, álljak vissza analóg módba?
Egyébként mindenkinek köszönöm a rengeteg segítséget!
-
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6682 üzenetére
" ...Tegyek be +1 antennát osztrákba fordítva, és akkor egyszerre lesz minden jó? ..."
Alakul.
Irányfüggő antennából minden irányba egy - egy kell. Esetleg lehet probálkozni a két irány között. Azért nem árt, ha tudod melyik adótorony melyik irányba van. Úgy könnyebb.
"Az ellenkező irányból jön mint kéne" esetre: az nem lehet hogy a vételi helyed egy csomó visszaverődést okozó nagy felülettel van körülvéve (domb, ház, stb ...)? Akkor lenne rá magyarázat ...
" ... És hova tegyem azokat kártyákat?
..."
Amennyiben az általam linkelt kódolt adás vételére szolgáló eszközökre gondolsz, akkor:
A WinTV-CI egy USB portba dugható CI (PCMCIA) interface, amihez a gyártó szállít egy drivert. A WinTV-CI-be kell dugni a Conax CAM modult, aminek van egy kártyafogadó nyílása. Na ebbe kerül a mindigtv extra előfizetői kártya. Ezután kell egy olyan szoftver, amely látja a WinTV-CI drivert és képes a kódolt adások vételére. Valószínűleg ez nem a PVR2 lesz ...
-
katt777
félisten
válasz
zhagyma #6679 üzenetére
Ja, ha gondolkodok, én sem vagyok sík hülye.
Mindenesetre egyetlen magyar adót sem hozott be nekem (ezért voltam eddig analógon, és ezért hittem azt, hogy vmi nem stimmel az antenna vételével.. Most nagyjából Rohonc irányába fordítottam, az előbb kis érzékenységgel hozott: ORF1, ORF2 st, ATV, ORF2B. Megnézni még nem tudom őket, mert nagy érzékenységre állítottam a keresőt, és 482MHz-en áll kb. 5 perce.
És hova tegyem azokat kártyákat?
Ja, a Tesco-s antennám típusa: ANT100
Erősítés: VHF 20dB
Erősítés: UHF 32dB
Erősítés szabályozása: 0-32dB, tápfesz. 220V/12VBaxi, most nézem, osztrákba fordítva, és az országot is Ausztriára állítva, bejöttek még ezek: RTL Klub, TV2, M1HD M2HD, ATV (osztrák), HírTV, EuroNews teszt (En, Fra, ger), Duna TV HD (akad, fagy), Autonomia, Cool (nincs), Film+ (nincs), Sportklub nincs), National Geog. (nincs), Disney (nincs), AXN (nincs), FEM3 (nincs), Private Spice (nincs). Gondolom a nem foghatók a kódoltak. A sok séárga kérdőjel, ami néha megjelenik a kép közepén, az micsoda?
Magyar adó felé fordítva, magyar területre állítva miért nem voltak? Én meg itt analogizálok bő 1 éve a digi kártyámmal, és várok egy jó digi antennára.
Na, hardveres gyorsításra kapcsolva a PVR2-t lefagyott az egész, kezdhetem elölről a keresgélést.Most Magyarországra és magyar adó felé lett Puls4, 3Sat, ORF Sport+, ServusTV eddig. Ki érti ezt?
Tegyek be +1 antennát osztrákba fordítva, és akkor egyszerre lesz minden jó?
-
klaczi
aktív tag
Biztos igazad van, bennem már fel sem merült, hogy nem a hozzáadott kezelőprogramot használja. Nálam ezzel megy:
Cyberlink Video/SP decoder (technotrend).Emiatt voltam kénytelen installálni a kátyához adott programot. Csak akkor hajlandó telepíteni, ha berakom az eredeti telepítőlemezt. A Technisatnál ugyanez a helyzet. Elolvastam a manuálját, mert lehet, hgy veszek egyet. Sajnos az enyém magas profilu akárhová nem lehet begyömöszölni.
Lehet, hogy hülyeség, de a dvbdreamnak is látni kéne a Technisat codeket. Persze nem feltétlen kell használni.
Amúgy bármilyen H-264 codeket választok működik, nem igazán látok külömbséget közöttük. -
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6678 üzenetére
" ... Akkor miért nem tudok az "analóg" antennával digitálist adást fogni?
Nem mások a hullámsávok? ..."
Az antenna szempontjából az "analóg" és a "digitális" adás ugyanazon alapelvre épül: elektromágneses vivőhullámra modulálják az információt. Az analóg és a digitális modulációk viszont eltérnek. Magyarországon jelenleg az analóg és digitális műsorszórásra kijelölt frekvenciák (7/8 MHz széles sávok) eltérnek. 2011.12.31 után ez nem így lesz.
Nyilván antennát frekvenciára vagy rosszabb esetben frekvenciasávra kell
választani." ... Ja, a dekóder, de az meg a kártyában van ..."
A kódolt DVB adások vétele esetén (mindigtv extra példa) szükséged lehet ezekre:
Egy CI interface-re a PC-ben: Hauppauge WinTV-CI
Egy Conax CAS7 CAM-ra: TechniSat Conax CAM
Egy Conax CAS7rendszerű előfizetői kártyára: MindigTV extraHa a Leadtek szoftver nem kezeli a WinTV-CI eszközt, akkor más szoftverre is szükség lesz ...
Ui: Természetesen az FTA adások (7 adó) dekóder nélkül fogható.
-
Rick4
félisten
válasz
motoman528 #6668 üzenetére
-
ati2
őstag
válasz
motoman528 #6671 üzenetére
Ha tudja a DXVA-t a VGA-d akkor rakd fel a [HDPack 2.5] -öt (elég a CyberLink Video Decoder PDVD10 belőle, a többi szemét felesleges)
A DVBViewer alatt ez a leggyorsabb és a képminőség is elég jó, ráadásul automatikusan használja a deinterlace-t is (pár adó a DIGI-n sajna interlace). -
klaczi
aktív tag
válasz
motoman528 #6665 üzenetére
Szerintem a telepítés során volt valami gixer. Hasonlítsd össze akorábban linkelt képpel!
Az újratelepítés segíthetett!
Próbálj olyan kodeket válsztani aminek a neve Technisattal kezdődik! -
Rick4
félisten
válasz
Viszont a DVD Dream nekem nem működik kifogástalanul! A HD adások nem jelennek meg, csak fekete háttér.
Milyen H.264 kodek van fent, mit választottál ki a dekódolásnál?
-
ati2
őstag
válasz
Kevés volt a jelszint. A 60% signal alatt az Anysee tunerem se nagyon találja meg a csatornákat, mert letiltja a streamet, ahogy néztem (nincs quality).
Nálam nem csúszik a hang a felvételen se, MPC + FFDShow -al.
-
motoman528
csendes tag
Mindenkinek köszönöm a segítséget, azt hiszem megoldottam, vagy megoldódott?!
Szóval Cablestar HD2 csatornakeresés:Első lépésként berágtam és kicseréltem a koax 7 méter hosszú lengőkábelt egy Kácsa HDTV típusú háromszoros árnyékolású 75 Ohm, 115dB-es kábelre, aranyozott csatikkal, potom 5000 forintért.
A jel erősség ennek hatására 55-60% -ról, 65-70% -ra erősödött!
A csatornakeresés DVB Dream v 1.5e alatt kézi módban, a Digi-s csatornakiosztásból kinézett transzpondereket egyenként beállítva sikeres volt!
Viszont a DVD Dream nekem nem működik kifogástalanul! A HD adások nem jelennek meg, csak fekete háttér. A csatornaváltás lassú, és instabil az egész. Van amikor egyetlen csatorna sem jelenik meg.
Feltettem tehát a gyári DVB Viewer TE2 -t is.
Csatornakeresés rutinból kézi módban transzponderenként egyesével zsír!
Szépen muzsikál, HD adók hasítanak.
Végül is nem tudom, hogy a kábelcsere, vagy a kézi keresés miatt sikerült ,de mindegy!
Még egy kérdés. A rögzített felvételeken a hang eléggé elcsúszik! Ez mitől lehet?
-
zhagyma
őstag
Valaki korábban próbálkozott a vlc nightly build alatt a DVB-C-vel. Érdekes módon nálam a DVB-C kiválasztással hozzá sem nyúl a tunerhez míg ClearQAM (USA digitális kábeltv szabvány) választása esetén kiválóan üzemel.
Ui: Szóval van még mit csiszolni rajta ...
-
katt777
félisten
válasz
csendes #6658 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ! Sajna kölcsönkérni nincs kitől, de akkor körülnézek antennatéren. Dombon vagyunk, kilátással az Alpokra, max a környékre épített magas házak zavarhatnak be.
Ilyen hálós-antennás tesco-s antennám van, csak analóg, hálózati kábeles (arra anno szereltem egy kapcsolót, hogy ne legyen mindig áram alatt a trafója). Van egy antenna bemenete, ebbe bedughatom a digitálisat? (Gondolom, annak is szabvány csatlakozója van, másképp a kártyára sem menne.) Más frekiken működik, elméletileg nem zavarja egymást a kettő, de gyakorlatban?Vagy T-dugót használjak, vagy cserélgessem őket?
-
ati2
őstag
válasz
motoman528 #6655 üzenetére
Esetleg próbáld ki a legfrissebb [tsreader] -el a jelszintet. Abban van már DVB-C is.
De elvileg a amit linkeltél dvbviewer tecnisat kiadást, abban ránézésre jónak kellene lennie 256QAM + 6900 symbolrate-el.
-
Rick4
félisten
válasz
legfrissebb DVB Dream telepítve
Én a dvbdrem 1.4i-ről beszéltem..
-
klaczi
aktív tag
válasz
motoman528 #6656 üzenetére
-
zhagyma
őstag
válasz
Lehet jelszint probléma. Az STB-k általában szélesseb határok közötti jelszinteket képesek fogadni, mint a PC-s tunerek: érzékenyebbek az egy chipre optimalizált szoftver miatt.
1. Kevés a tunernek a jel. Ha még nem tetted meg és lehetséges próbáld ki a keresést a lakásba bejövő kábelen.
2. Sok a tunernek a jel. A tunerbe bemenő jelet csökkenteni kell, mondjuk egy osztóval.
-
csendes
addikt
válasz
katt777 #6651 üzenetére
Megnéztem, Szombathely központtól 22 km-re van. kb 292 fokra (NY-ÉNY). Ha nincs útban semmi, akkor megy síma botantennával is. Ha föl lehet tenni egy lepkeantennát (2000 Ft) pl. erkélyre, úgy hogy rálásson, az is jó. Erősítős szobaantennából Tesco-ban, Auchan-ban, stb. 3000 Ft körül vannak a hálós nyakkendősek, Vatera-n már 1000 Ft-tól. Adó irányába kell fordítani, a nyakkendőt függőlegesre állítani, bekapcsolás után a minimális erősítésről emelni addig, amíg már nem szakad. A teleszkópokat én betoltam, mert inkább csak zajt szednek össze és telítésbe vihetik az erősítőt (ez inkább Bp-en gond, mert itt jön minden tízszeres teljesítménnyel, mint a dvb). Az erősítő miatt lehet hosszabb kábelt is használni (~10m). A háló nem fontos, a sima hurok is ugyanazt tudja nagyjából, legyen szabályozható az erősítés, legalább 20 dB max erősítéssel és a max. kimenet legalább 100 dBuV legyen, ezt általában tudják. Ha az antennakábelre nem lehet rátenni az 5V tápfeszültséget (pl. USB-s vevőnél), akkor olyan antenna kell, amin van hálózati csatlakozó is. Ezek a szobaantennák megfelelelőek, ha van rálátás. Elektromos zajokra (pl. villanykapcsoló) érzékenyek lehetnek a gyenge elektronika miatt. Ha nincs rálátás, sok az akadály, akkor nem biztos, hogy megy. A legegyszerűbb kölcsönkérni valakitől egy ilyet és kipróbálni
-
klaczi
aktív tag
válasz
Nem lehet átállítani a DVB- c Európát QUAM 256-ra?
A kártya a Diginél hülyeség ennyi! Szabadon fogható. Csak az HBO-hoz kell kártya!
Török Zoltán vagy tájékozatlan vagy marhára nem ért hozzá esetleg mindkettő!!
Ha valaki BVB-c kártyát forgalmaz annak azért képben kéne lennie a hazai viszonyokat tekintve, hiszen jobbára csak a Diginél lehet használni. -
motoman528
csendes tag
Közben megkérdeztem a Technisat hivatalos ügyfélszolgálatát is.
A válasz:Tisztelt Uram
A digis box-ban van 1 kártya, ami az adások nézését lehetővé teszi.
A Kaon box sem működik e kártya nélkül.
Nem tudom használta e ezt a kártyát ön is a PC kártyához?
Egyébként szerelő segítségét lenne a legcélszerűbb kérni, mivel sok más is lehet a hiba oka.Üdvözlettel
Török Zoltán
Mi van?...Milyen kártya?..
-
klaczi
aktív tag
válasz
motoman528 #6650 üzenetére
Csak szimbolrate 9600 és Qam 256 a jó, de ez a program úgyis megtalálja. De egyszerűbb és gyorsabb, ha csak a 9600 látszik az ablakban. A többit töröld! A program egy DVB Viewernek a kártyához passzintott változata. Jónak kell lennie. Én most direkt a Te kedvedért kipróbáltam. Minden csatornát megtalált. Amúgy nem ezt használom, hanem a DvbViewer fizetős változatát. Az eredeti kezelőprogramot csak a kodek miatt raktam fel. Eddig hozzá sem nyúltam. Remélhetőleg a kábeled és a kártyád is jó. Más baja nem igazán lehet.
-
Rick4
félisten
válasz
Eőőször is ne a cd-ről telepítsd fel a drivert, a cég honpalján, vagy a neten tuti van frissebb, ezt a szoftvert meg akár le is törölheted úgy ahogy van, másodszor tegyél fel egy dvbdream 1.4i-t, és azzal indítsd a kártyát.
-
gozi
tag
válasz
A QAM256 beállítást próbáld megváltoztatni, ha jól emlékszem QAM64-ben adnak.
-
motoman528
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy TechniSat Cablestar HD2 kártyát.
XV. ker. DIGI-s előfizetés.
A problémám, hogy akármit állítok, egy csatornát sem talál. Keresés közben a Signal jelzés néha felmegy egészen, de mindig 0 program(s) found...!
Azt hozzáteszem, hogy teljesen laikus vagyok a témában.
A gyári Digis KAON KCF S660HDCO beltéri fogja az összes csatornát, a jel erőssége 55-75% állandó.
Próbáltam ugyan azokat a beállításokat, amivel a KAON megtalálja a csatornákat, de így is 0 program(s) found...!
Egyszerűen fogalmam sincsen, hogy mit csináljak.
Nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni! -
Capella
senior tag
Köszi. Virtuális gépen snapshot után feltéve biztosan jó lesz. Ha leketyeg az idő, dobom az egészet és visszaállítom a korábbi állapotra.
Végül is konkrét gondom nincs most a jellel, vagy valószínűleg nemigen lesz. Csak nem ártott volna beüzemelni ezt a TSReadert.
Szüleimnek vettem egy Ikushi Flash HD antennát vidékre. Ahogy látom a zhagyma által linkelt tesztet, ez valószínűleg ágyúval verébre dolog lesz kb. 21 km-re a toronytól teljes rálátással, még padlástérben is. Vagy úgy remélem.Mellesleg kipróbáltam futtában a tescos szobaantennámmal összehasonlítva itt is, és elég érdekes volt, bár biztosan nem volt annyira tökéletesen belőve.
A tévén szinte nem változtak a jelminőségre utaló adatok, vagy azonos volt a Pre Viterbi, vagy inkább rosszabb, a COFDM AGC volt inkább jobb az Ikushival. Gondolom csak erősebb volt a jel valamivel. A kép meg persze egyformán jó.
Egy kicsit lehűtött ez, mert valami csodát reméltem szuperantennától, de úgy látszik ennyi épp elég, nagyon jobb nem lehet már a jel.
Az viszont megnyugtatott, hogy a kis tescos elég jól muzsikál nálam ezek szerint. nem volna értelme turbózni. Kár, hogy csak egyet vettem.
Körbe van kábelezve a lakás valami összesen 40 m koaxszal talán, elosztó is van közte, és most a végén a PC-nél is fullon van az USB-s Alcor.Azért van vele még valami gond. A Prohardver teszt szerint is fagyogat a kezelőprogram.
Szerintem nem annyira a TotalMedia 3.5 az oka, inkább a stick vagy a drivere lesz, mert más programnál is előfordult, és volt hogy az egész virtuális gépet lefagyasztotta, ha kihúztam az USB aljzatból. -
nfsu17
veterán
válasz
Capella #6640 üzenetére
Gondolom nem vígasztal, de én a Leadtekem nem tudtam működésre bírni, sem a bemásolós dll-el, sem semmivel.
Azért ha vkinek mégis összejött, szívesen venném, ha leírná. Mert akármit választok ki, mindig errort dob.
Ezért ezt tettem fel helyette, 21 napig mindent tud, utána kuka, de antenna beállításra jó, ha arra kell. A progi zhagyma érdeke, ő találta.
-
csendes
addikt
válasz
katt777 #6646 üzenetére
Nem, Ausztriából felénk jobb a helyzet. Magasabban vannak az adók és az MPEG2 kicsit jobban tűri a hibákat. Milyen messze vagy az osztrák adóktól? Leginkább ez jöhet szóba: [link]. Közvetlen rálátásnál akár 40-50 km-ről elég lehet sima botantenna is. Az erősítős szobaantennák működnek (én kettőt vittem vissza a boltba, a harmadik működik, igaz, azt nem boltban vettem), de csodára nem képesek, mindenképpen szabályozhatót érdemes venni, a drágábbakban kevésbé zajos, és nagyobb teljesítményű az erősítő, de a háromezer Ft körüli hálós, nyakkendősek úgy 15-20 dB erősítésig megteszik, bár minden elektromos zajra érzékenyek. Figyelembe véve a csillapodást is úgy két-háromszoros távolságig biztosíthatnak vételt, mint a sima botantenna, vagy közelebbről, 10-20 km-ig kisebb akadályok (egy-két fal) esetén. A drága tetőantenna általában irányérzékeny, ezért kellene egy külön az osztrák és egy a magyar adóra. Mivel a fenti adó az UHF közepén sugároz (23. és 43. csatorna), ezért nem kell 40 fölötti elemszámú Yagi, egy 2000 Ft-os nagylepke (esetleg 100 km körüli távolságnál már erősítővel 3500 Ft-ért) elég, ha van rálátás.
-
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6643 üzenetére
Átolvasva a "küldő" topicba valami ilyesmire lesz szükséged a DVB-T DX vételhez:nagy antenna teszt ....
-
katt777
félisten
Sziasztok!
Leadtek tuner topicban ajánlották, itt érdeklődjem, milyen digitális (lehetőleg szoba-) antennát vegyek, ha pl. ORF-et akarom fogni (persze a magyarokat is szeretném jó minőségben). Nyilván vmi erősítőset. Már csak az elviselhető F1-közvetítések miatt is, mert számomra az RTL Klub F1 közvetítéseinek nyilván csak szakképzésen tanítható dilettantizmusa (amelyen amely színvonalon palik távozása sem sokat emelt) roppant mód idegesítő, főleg az ORF-é ismeretében. Ha meg fizetős lesz, csesszék meg, viszont akkor még szar közvetítést sem látok.
Azért tetőantenna javaslatokat is megköszönnék, ha csak az biztosítana jó vételt, ill. elfogadható árakat (mert errefelé ált. minden sokkal drágább, mint BP-n). Nem szeretnék valami vacakba belefutni, amivel semmit nem tudok normálisan nézni, de a boltban nem veszik vissza, merthogy nem hibás.
+1 kérdés: Ha valamilyen DVB-T adáshoz kódkártya kell, azt hogyan tudnám fogni? Ugyanis sem az antennába (gondolom), sem a tunerkártyába nem tudok kódkártyát dugni. Külön kóddoboz minden csomaghoz, vagy mifene?
Előre is köszönöm a javaslatokat. -
Capella
senior tag
Csakhogy nem megy.
Erre volt állítva előtte is, de error loading and connecting receiver device a hibaüzenet.Próbálkoztam .dll-ekkel a driver mappájából (AF15BDAEX.dll). Kitöröltem az összes többit a Source mappából addig, hogy tuti lássam. Sajnos nem jelent meg semmi.
Egyedül egy régebbi még Vista driverből kiszedettre volt reakció. Annyit írt a TSReader, hogy nem Windows alkalmazás. -
Capella
senior tag
Használ valaki Alcor DTV Duo USB sticket TSReaderrel?
Milyen .dll-t kell az elején kiválasztani, mert egy hasonló sincs, illetve nem működik egyikkel sem. van amivel elindul valami, de semmit nem ér.
Ez AF9015 BDA eszköz volna, ITETech gyártmány.Vagy milyen .dll-t és honnan kellene a Source mappába másolni?
-
lorenzen
aktív tag
0,8W DVB-S 11747 H 28000 5/6
FILMBOX+ (magyar hangal)Kódolatlan, néhány napig biztosan nézhető. Valószínűleg tesztadás. Amint bekerül az előfizethető csomagba, rányomják a kódolást.
-
azbest
félisten
válasz
csendes #6637 üzenetére
Például a DVB-T-re miért nincsenek új országos kereskedelmi csatornák a láthatáron, ami ha mást nem, legalább árversenyt hozna a reklámpiacon vagy a szolgáltatói díjaknál?
azt hiszem az országosnak számító adókra más törvény vonatkozik... talán híreket meg hasonlókat kell adniuk... bár ezt lehet a külföldivé válással megoldotta a legtöbb adó
-
csendes
addikt
válasz
lorenzen #6636 üzenetére
Az RTL Klub piaci részesedése magas maradt: 30% körül a fontos 18-49 éves korosztályban fő műsoridőben. Akkor miért fizetnek ennyivel kevesebbet a hirdetők, amikor 40%-ot azért nem zuhant a GDP? Mert megnézték a reklámérzékenységet (reklámra költött pénz és az adott árucikk forgalma közötti kapcsolat), és szépen optimalizáltak. Mi derül ki ebből? Hogy hiába nézik sokan, ha a kis vásárlóerejűek nézik. Az RTL Klub egyszerűen a nézőszámra megy rá, a hirdetőknek ma már ez kevés. A nagyobb vásárlóerejű rétegnél bejönnek a prémium kábel- és műholdcsomagok, IPTV, internet, színház, étterem, utazás.
Persze így féloldalas a mérleg, mert a másik oldalon ott van vevői érték. Milyen értéket nyújt az RTL Klub a nézőinek? Erre nem tudom a pontos választ (a Forma 1-en kívül), talán valamiféle kábítószer jellege lehet, ami ugyan a stabilitást segíti (ha kenyér nincs, legalább cirkusz legyen), de egyébként a hasznossága negatív (tanulás vagy munka helyett az emberek "néznek"). Egy kulturális, ismeretterjesztő csatorna fejleszti a személyiséget, egy hírcsatorna felgyorsítja az információáramlást, egy sportcsatorna talán a testmozgást, egészségmegőrzést támogatja, közösségi élményt nyújt mondjuk egy válogatott meccs.
A kábeleseket egyébként nem hiszem, hogy meghatná a dolog, ha pénzbe fog kerülni az RTL Klub, nem kötelezhetőek a továbbítására. Ha nem tudnak megegyezni, majd beteszik egy külön csomagba és kész.
Viszont a földfelszíni sugárzás 2011-ben történő leállításának következményei talán jobban érthetőek azt olvasva, hogy "A földfelszíni sugárzást ugyanis a háztartások alig 25 százalékában nézik, ráadásul csak a szegényebb családoknak nincs kábel- vagy műholdas előfizetése" Ez egyszerűen szemétség ezekkel az emberekkel szemben, ráadásul úgy, hogy eközben a társadalom többi részének sem hozott a DVB-T semmi új tartalmat, mert a szolgáltatók (kereskedelmi tévék, kábel- és műholdas szolgáltatók, műsorszórók) saját rövidtávú érdekeivel szemben nem sikerült egy független állami szabályozást létrehozni (remélem elég diplomatikus voltam). Például a DVB-T-re miért nincsenek új országos kereskedelmi csatornák a láthatáron, ami ha mást nem, legalább árversenyt hozna a reklámpiacon vagy a szolgáltatói díjaknál? -
lorenzen
aktív tag
A lényeg itt van.
Ha az inflációt is figyelembe vesszük, akkor átlagosan közel 40 százalékkal kevesebb pénz költenek a hirdetők az országos adókon.Csakhogy 2 lovat nem lehet megülni egy fenékkel. Ha fizetek, és mégis egyre hosszabb reklámblokkokat kapok, annyira sem érdekel a csatorna, mint eddig.
-
azbest
félisten
-
azbest
félisten
most csak ezt találtam az árakról: [link]
"Ebből hárommilliárdot amúgy is az állam fog kifizetni az AH-nak a Duna Televízión és az MTV-n keresztül, hiszen a közszolgálati adóknak mind fent kell lenniük a rendszeren, ráadásul négyből három rögtön HD-minőségben bérelt magának helyet. (A kereskedelmi csatornák azért fizetnek keveset, mert az AH csak hagyományos felbontásban, tömörítve továbbítja műsorukat, ami körülbelül négyszer kevesebb sávszélességet foglal el, mint a HD-jel, így negyedannyiba is kerül.)"
-
azbest
félisten
Nem egészen... úgy tudom a közszolgálati adók kemény pénzt fizetnek a sugárzásért, hogy fenn legyenek. Ahogy a tv2 és rtl klub is fizet azért hogy fenn legyen (azért adják ez utóbbiakat a legolcsóbb/legkisebb sávszéllel).
Az analóg módon szabadon fogható adók általában fizettek eddig is azért hogy sugározza őket az AH. A kábeltv és műholdas sugárzásnál viszont pont fordítva megy a dolog, ott a néző fizet a szolgáltatónak, a szolgáltató pedig előfizetőszám alapján fizet az adóknak.
Az rtl klub most átvált egyikről a másikra... eddig ő fizetett, ezután meg gondolom azt szeretné, hogy neki fizessenek... egyszerre nem megy mindként megoldás. (a hírtv és atv esetén lehet ezt látni, ahol a kábeltársaságok azzal fenyegetőztek, hogy nem fizetnek egy vasat sem az adóknak, ha ingyen is bárki foghatja őket a dvb-t-n, ezért mentek azok a kódolt csomagokba).
(#6629) ArGab: na az lehet. Utána viszont nem lesznek ingyen ott sem szerintem. Azért jól látni a különbséget... a hírtv/atv mint egyéni csatorna nem tudott ellenkezni a kábeltársaságok nyomásával... az rtl meg "kedvezményes csomag" köntösben el tudja úgy adni a cool és más csatornáival együtt, hogy nem sok választása marad a kábeleseknek... hiába fogható még ingyenesen is az adás.
-
-
azbest
félisten
Ha 490+áfa a nézőnkénti ár, akkor tuti megy át a fizetős csomagba (a cool mellé, azzal együtt úgyis kedvezményt adnak a közös tulandon miatt).
Az AH igazán átvehetne több külföldi ingyenes adást is, mert azért kéne néhány szabadon fogható csatorna is a dvb-t-re, ami az állami adókon kívül egyre inkább lehetetlennek tűnik.
Kábeltársaságnál dolgozók biztosan többet tudnának mondani arról, hogy mit lehet átvenni és mennyibe kerülhet (CNN, német adók... a britt adók ott sem ingyenesek így lehet az nem átvehető).
-
nfsu17
veterán
Ehhez tud vki valamit, hogy dvb-t-n mi lesz?
-
lorenzen
aktív tag
Az email csere nem gond.
Én is cseréltem email címet.
A felhasználói névben marad a régi email cím, de már az új címre kapod a váltáshoz szükséges üzeneteket. (A email csere üzenőablakába érdemes legalább annyit beírni, hogy paypalal volt fizetve, a fizetés dátumával. Ez egyértelműen azonosítja a felhasználót.)A régi időkorlátjáról nincs információ. Az sem biztos, hogy időkorlátot tartalmaz a program. (Bár a béták mindegyike tartalmaz, tehát ez technikailag nem gond. A jogosulatlan felhasználók kiszűrésére viszont kiváló eszköz)
-
lorenzen
aktív tag
A pixel shader támogatás használata az egyik fontos újdonsága a programnak.
Szerintem látványosan javít a képminőségen. (Vista és Windows 7 esetében)
Rengeteg apró változás van benne. De ezek többsége nem érint a DVB-C vételt, XP-vel.A végleges programváltozatig nem kell feltétlenül váltani, de az új azonosítót érdemes beszerezni, mert a régi előbb - utóbb használhatatlan lesz a letöltő oldalon.
A programot egyszerűen lehet frissíteni. A beállításokat átemeli a régebbi verzióból, ezzel nem lesz gondod.
-
klaczi
aktív tag
válasz
lorenzen #6608 üzenetére
lorenzen: érdemes lecserélni? Nekem még a 4.2 es van fent és piszok jól működik.
A lista sajnos nekem nem mond sokat. Mi újat fog nyújtani?
Egyébként egy Technotrend DVB-C kártyát használok. A cég már eléggé nemlétező, de ez a kártya kiváló, de csak a DVB Viewer progival együtt. -
ati2
őstag
válasz
ktommy91 #6611 üzenetére
Raktam fel egy képet, hogy mit állítok be az MPCHC DVB-T-hez, a 2604-el is működik: [picasaweb]
De rejtélyes, mert idáig nekem se akart találni semmit. Viszont a legfrissebb DX9 is tuti kell hozzá.
-
zhagyma
őstag
" ...Gondolom a DVB-C hez a Symbol rate kötelező lenne, meg lehet a QAM is. ..."
Mint írtam nem feltétlenül. Ha program implementátlja a szokásos keresési algoritmust: végig kell próbálni 16QAM, 32QAM, 64QAM, 128 QAM, 256QAM és 6900,6111,6875 KSym/sec szimbólumsebességek kombinációit és a transport stream-ben érkező leírótáblák minimális időintervallumait be kell tartani ahogy a TV-k csinálják teljes keresésé esetén.
" ... Véletlen nem tudod, hogy a DVB-S hez is ezek kellenek, vagy valami más is? ..."
A DVB-S/S2 nem az esetem, de polarítás, frekvencia, moduláció, szimbólumsebesség, kódarány beállítás kellhet. Gondolom erre is van keresési algoritmus, mivel nem "jönnek" az adási paraméterek a jelben ...
-
ati2
őstag
válasz
zhagyma #6612 üzenetére
Nálam pl a Microsoft DVB-C network nem kompatibilis a tunerrel hibaüzit dob.
Átnéztem a forrást, csak a MHz + Bandwith megy át paraméternek minden esetben.
Gondolom a DVB-C hez a Symbol rate kötelező lenne, meg lehet a QAM is.Véletlen nem tudod, hogy a DVB-S hez is ezek kellenek, vagy valami más is?
Majd dobok egy ticket-et a MPC-HC fórumba, hogy kéne még + paraméter a scan-nek, hátha nekiesik valaki
ktommy91: este csinálok még pár képet a beállításokról és feldobom a linket ide.
-
Ooooo
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
zhagyma
őstag
Ha jól láttam az MPC-HC (legfrissebb ) DVB alapesetben frekvenciát kér és sávszsélességet (8 MHz). Ez DVB-T esetben rendben is van mert ezután kiolvashatja a vevő a DVB-T jelek közül a TPS vivőből az összes adási paramétert (moduláció, kódarány, stb) és kész. De DVB-C esetben nincs ilyen lehetőség. Végig kell próbálgatni az összes modulációt és szimbólumsebességet. Mivel ezeket nem lehet megadni, ezért feltételezzem, hogy a program elvégzi ezt ... Ennek szellmében ott tartok, ahol Te: Ha DVB-T DirectShow filtert választok ki, akkor megtalálja a kábelen DVB-C jelet (Strength), de értelemszerűen a tuner nem értelmezi. Ha DVB-C DirectShow filtert választok ki, akkor nem történik semmi a keresés alatt, csak lefut. Szóval a DVB-C-re Én is kíváncsi lennék ...
-
ati2
őstag
Lassan kezd alakulni a MPC-HC is, már működik USB-s DVB-T tunerrel.
MPC-HC Build 1.4.2581: nem egy kapkodó idegbeteg, de legalább ingyenes és van DXVA + Pixel Shader is
-
mezis
félisten
Nem végleges megoldásnak gondoltam az üresen tátongó foglalatokat. Csupán a zavar egy lehetséges okának kiderítésére. Ha 5 percig sem tudod elviselni az ilyen rendetlen állapotot, akkor semmi esetre ne vágj bele.
Pár napja hallottam a rádióban, hogy hiányszakma a villanyszerelő. Azért kitartással, türelemmel meg valamennyi készpénzzel biztosan tudsz találni egyet.
(Barkácsolásba semmiképp ne kezdj, mert igaz az, hogy nem nagy a különbség a gyenge áram és az erős áram között, azért "az erősáramnak egészen más a fogása" !
-
lorenzen
aktív tag
Megjelent a DVBViewer Pro 4.5.0.0 RC1
(Az utolsó, de javított béta kapta meg az RC jelölést.)
A javítások listája
(A netstream is újra működik, ami az eddigi bétákból kimaradt.)A program használatához új azonosítót kell igényelni. További információk
A jogtiszta régi programmal rendelkező felhasználók számára, természetesen ingyenes az új program, és a hozzátartozó új azonosító. -
lorenzen
aktív tag
válasz
lorenzen #6604 üzenetére
Upssz.
Az előző hozzászólásomba betettem egy csillagot, de lemaradt a kiegészítés.Az első generációs DVB kártyák között, volt valódi mpeg2 hardvertámogatással rendelkező kártya. Például a Technisat SkyStar1, valamint a Hauppauge és a Technotrend premium kártyái.
Nagyon alacsony teljesítményű számítógépben is tudtak üzemelni.
De hátrányuk is volt bőven. Hardveres mpeg2 támogatást, ki lehetett kerülni, de PIP és teljes transport stream operációk szóba sem jöhettek.
Tudomásom szerint DVB-T vevőegység ezzel a technológiával nem készült.
Ha készült, nem alkalmas a Mindig TV vételére, megfelelő driver hiányában. Az újabb programok BDA kompatibilisek, de ezekhez a kártyákhoz általában nem készült BDA driver. -
lorenzen
aktív tag
Pont a legelső hozzászólásban van, hogy mpeg4-es tuner kell, nekem meg mpeg2-es van ezért bizonytalanodtam el.
Az első hozzászólásban téves az információ. Talán egyszer módosítja egy moderátor.
A DVB kártyák csak egy teljes adatfolyamot továbbítanak a számítógépnek* A DVB program ismeri fel és jeleníti meg a csatornákat.
Ezért az eredeti szoftverével használva lehetséges, hogy adatcsatornaként azonosítja a MindigTV csatornáit.
Ez esetben érdemes alternatív programot haszni. Visszaolvasva találsz használható programokról információt. -
GBogyó
tag
válasz
zhagyma #6602 üzenetére
Találtam egy fórumbejegyzést, ami a fel-le nyilakat mondja. Nem hiszem el, hogy ne próbáltam volna ki magamtól, de szeretném megtartani magamnak a hibázás lehetőségét, ezért megnézem újra otthon. ;-)
Egyébként az említett fórumbejegyzés leírja az összes funkciógombot, még egy távirányítóval megpróbálom összekötni, utána akár HTPC építés is jöhet ;-). Persze annyira még nem vagyok lelkes, de eddig tetszik.(de hülye vagyok, hisz linket is adtál, én meg leírom az egészet elölről ;-) )
-
zhagyma
őstag
Esetleg funkcióbillentyűk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- JOYOR S5 Pro 10" Elektromos Roller 26Ah Akkumulátorral Moddolt!
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged