- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
katt777 #6724 üzenetére
Benne van a táblázatban, amire hivatkoztam [link], hogy milyen operációs rendszerekre érhetők el az egyes szerkesztők. A Kino Linux/BSD-re, a LiVES Mac/Linux/BSD-re. Viszonylag kis programok, nem generál nagy adatforgalmat a letöltésük. Ahogy írtam mencoder-rel (ez az MPlayer része, ami szintén Linux-ra elérhető) egyszerűen át lehet konvertálni a .ts állományt (igazából a két fenti szerkesztő is ezt csinálja első lépésként), és ezután már Avidemux-szal is lehet szerkeszteni (közvetlenül a .ts-t is kezeli az Avidemux, de nincs hang a két kereskedelmi adónál). Nem is ajánlottam ezeket elsőre, csak arra a kérdésre válaszoltam, hogy én mit probáltam már.
A kereső Windows-ra is ajánl fel ilyen konvertereket ("convert H.264 to ***"), ezeket én nem tudom kipróbálni. -
csendes
addikt
válasz
katt777 #6709 üzenetére
Nekem a Kino GTK és a LiVES garantáltan kezeli az RTL Klub .ts-t közvetlenül hanggal együtt, de ez persze attól is függ, hogy valaki mennyire igényes, mit vár el. Mencoder-rel átkódolva a .ts állományt, Avidemux (hanggal) vagy más szerkesztő is tudja kezelni. Minden felsorolt programot természetesen nem próbáltam ki, mivel ott gyakorlatilag az összes létező videószerkesztőt összeszedték.
-
mandiner
csendes tag
válasz
katt777 #6697 üzenetére
Részeket vágok ki vele, esetleg összefűzök részeket.
[TS Cutter]
Szia -
klaczi
aktív tag
-
GBogyó
tag
-
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6684 üzenetére
Antenna mizéria: Két antenna ki a tetőre és megszűnik minden gondod.
" ... Egyáltalán, ha előfizetnék mondjuk DigiTV kódolt adásokra ..."
Előszőr is a DIGI digitális adásai DVB-C (kábel) rendszerben jönnek, míg a Leadtek tuner DVB-T (földfelszín) rendszert tud. Másodszor a DIGI Nagravison2 kódolást használ kábelen, míg a MindigTV Conax rendszert így eltérő CAM modulra lenne szükség. Harmadszor a DIGI a Nagravison kódkártyákat összerendeli az STB sorszámával és így csak a boxban hajlandó működni. Szóval egyáltalán nem lehet így DIGI kábel adást nézni csak mindigtv extrát ...
" ... Amúgy a .ts felvétellel mi a fenét tudok kezdeni? ... "
Hát lejátszani például ezzel: MPC-HC Mellesleg digitálisan TV-ézni is lehet vele DVB-T esetén.
-
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6682 üzenetére
" ...Tegyek be +1 antennát osztrákba fordítva, és akkor egyszerre lesz minden jó? ..."
Alakul.
Irányfüggő antennából minden irányba egy - egy kell. Esetleg lehet probálkozni a két irány között. Azért nem árt, ha tudod melyik adótorony melyik irányba van. Úgy könnyebb.
"Az ellenkező irányból jön mint kéne" esetre: az nem lehet hogy a vételi helyed egy csomó visszaverődést okozó nagy felülettel van körülvéve (domb, ház, stb ...)? Akkor lenne rá magyarázat ...
" ... És hova tegyem azokat kártyákat?
..."
Amennyiben az általam linkelt kódolt adás vételére szolgáló eszközökre gondolsz, akkor:
A WinTV-CI egy USB portba dugható CI (PCMCIA) interface, amihez a gyártó szállít egy drivert. A WinTV-CI-be kell dugni a Conax CAM modult, aminek van egy kártyafogadó nyílása. Na ebbe kerül a mindigtv extra előfizetői kártya. Ezután kell egy olyan szoftver, amely látja a WinTV-CI drivert és képes a kódolt adások vételére. Valószínűleg ez nem a PVR2 lesz ...
-
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6678 üzenetére
" ... Akkor miért nem tudok az "analóg" antennával digitálist adást fogni?
Nem mások a hullámsávok? ..."
Az antenna szempontjából az "analóg" és a "digitális" adás ugyanazon alapelvre épül: elektromágneses vivőhullámra modulálják az információt. Az analóg és a digitális modulációk viszont eltérnek. Magyarországon jelenleg az analóg és digitális műsorszórásra kijelölt frekvenciák (7/8 MHz széles sávok) eltérnek. 2011.12.31 után ez nem így lesz.
Nyilván antennát frekvenciára vagy rosszabb esetben frekvenciasávra kell
választani." ... Ja, a dekóder, de az meg a kártyában van ..."
A kódolt DVB adások vétele esetén (mindigtv extra példa) szükséged lehet ezekre:
Egy CI interface-re a PC-ben: Hauppauge WinTV-CI
Egy Conax CAS7 CAM-ra: TechniSat Conax CAM
Egy Conax CAS7rendszerű előfizetői kártyára: MindigTV extraHa a Leadtek szoftver nem kezeli a WinTV-CI eszközt, akkor más szoftverre is szükség lesz ...
Ui: Természetesen az FTA adások (7 adó) dekóder nélkül fogható.
-
csendes
addikt
válasz
katt777 #6651 üzenetére
Megnéztem, Szombathely központtól 22 km-re van. kb 292 fokra (NY-ÉNY). Ha nincs útban semmi, akkor megy síma botantennával is. Ha föl lehet tenni egy lepkeantennát (2000 Ft) pl. erkélyre, úgy hogy rálásson, az is jó. Erősítős szobaantennából Tesco-ban, Auchan-ban, stb. 3000 Ft körül vannak a hálós nyakkendősek, Vatera-n már 1000 Ft-tól. Adó irányába kell fordítani, a nyakkendőt függőlegesre állítani, bekapcsolás után a minimális erősítésről emelni addig, amíg már nem szakad. A teleszkópokat én betoltam, mert inkább csak zajt szednek össze és telítésbe vihetik az erősítőt (ez inkább Bp-en gond, mert itt jön minden tízszeres teljesítménnyel, mint a dvb). Az erősítő miatt lehet hosszabb kábelt is használni (~10m). A háló nem fontos, a sima hurok is ugyanazt tudja nagyjából, legyen szabályozható az erősítés, legalább 20 dB max erősítéssel és a max. kimenet legalább 100 dBuV legyen, ezt általában tudják. Ha az antennakábelre nem lehet rátenni az 5V tápfeszültséget (pl. USB-s vevőnél), akkor olyan antenna kell, amin van hálózati csatlakozó is. Ezek a szobaantennák megfelelelőek, ha van rálátás. Elektromos zajokra (pl. villanykapcsoló) érzékenyek lehetnek a gyenge elektronika miatt. Ha nincs rálátás, sok az akadály, akkor nem biztos, hogy megy. A legegyszerűbb kölcsönkérni valakitől egy ilyet és kipróbálni
-
csendes
addikt
válasz
katt777 #6646 üzenetére
Nem, Ausztriából felénk jobb a helyzet. Magasabban vannak az adók és az MPEG2 kicsit jobban tűri a hibákat. Milyen messze vagy az osztrák adóktól? Leginkább ez jöhet szóba: [link]. Közvetlen rálátásnál akár 40-50 km-ről elég lehet sima botantenna is. Az erősítős szobaantennák működnek (én kettőt vittem vissza a boltba, a harmadik működik, igaz, azt nem boltban vettem), de csodára nem képesek, mindenképpen szabályozhatót érdemes venni, a drágábbakban kevésbé zajos, és nagyobb teljesítményű az erősítő, de a háromezer Ft körüli hálós, nyakkendősek úgy 15-20 dB erősítésig megteszik, bár minden elektromos zajra érzékenyek. Figyelembe véve a csillapodást is úgy két-háromszoros távolságig biztosíthatnak vételt, mint a sima botantenna, vagy közelebbről, 10-20 km-ig kisebb akadályok (egy-két fal) esetén. A drága tetőantenna általában irányérzékeny, ezért kellene egy külön az osztrák és egy a magyar adóra. Mivel a fenti adó az UHF közepén sugároz (23. és 43. csatorna), ezért nem kell 40 fölötti elemszámú Yagi, egy 2000 Ft-os nagylepke (esetleg 100 km körüli távolságnál már erősítővel 3500 Ft-ért) elég, ha van rálátás.
-
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6643 üzenetére
Átolvasva a "küldő" topicba valami ilyesmire lesz szükséged a DVB-T DX vételhez:nagy antenna teszt ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged