- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
petkow
tag
válasz
Core2duo6600 #4699 üzenetére
nem lehet, próbáltam a win7-et nyáron és észrevehetően lassabb volt, játékok és felhasználói programok terén is
a konfig amúgy:
amd phenom2 x3 720be 4. mag unlockolva
gigabyte ma770t-ud3p
geil ultra 1333 4gb
radeon 5770a tuner kártya pedig mint írtam egy technisat cablestar HD2 PCI-os cucc
ez megegyezik elméletben a Twinhan Mantis AD-CP400 CI ( 2040)-vel, de a twinhan féle eredeti driverrel nem megy, csak a technisat féle átalakítottal, abból pedig a cdn, és a weboldalon is az 1.3 van... valahonnan sikerült megszereznem egy régebbi 1.2-est és csodák csodájára ezt már sokkal jobban lenyelik az egyéb (dvbviewer és progdvbn kívüli) programok, képesek scannelni is, mert az 1.3-mal nem igazán tudtak semmit se kezdeni...a probléma meg nem úgy tűnik nekem hogy bármiféle codec vagy renderelés lenne, ugyanis az szerintem már ok. A kép maga folyamatos, csak olyan 10-20 mp enként vannak framehibák, kockázás, hangakadás, ugrás... teljesen úgy tűnik mintha stream adathiba lenne, és ez minden csatornán van. Ha rögzítem a ts-et, abban is bennemaradnak ezek a hibák. Annyira nem vagyok tisztába ezekkel a technológiákkal, de a stream frame, vagy packethiba statisztikákat kéne valahogy nézni, csak nem tudom mivel és hogyan.
-
zlac80
csendes tag
hy
4669.....itt is olvashatod.
Mégegyszer leirom ami saját tapasztalat volt hátha ez a baj a képpel meg a hanggal
Klite codec pakkot,elvileg mindegy hogy mega,full vagy lite.
Ha feltelepitetted a konfignál állitsd be a h264 et hogy engedélyezett legyen maga a használata.
a hang pedig a monogram nevezetü.
Akár dvbviewer nél meg progdvb nél is bejött,nekem,főleg a tv2 és az rtl klub akadt e hiánya miatt.
remélem használt.
csao -
lorenzen
aktív tag
ugyanis a hozzá adott DVBViewvernél az adások képe akadozott, nem volt folyamatos.
A HD megjelenítés feltételei.
HD képes videokártya, gondolom ez meg van.
AVC/h.264 video decoder. Ebből is kell lennie valaminek a gépeden, mert kép van.
Be kell kapcsolni a codec DxVA támogatását, hogy használja a kártya hardveres gyorsítását.
Azt gondolom, hogy ez nincs bekapcsolva nálad.
Az egér menügombjával, a képbe kattintva filter/szűrő menüpont alatt a videcodec-ben keresd.A másik dolog hogy próbáltam VLC-vel is lejátszani de elsőre
A DVBViever át tud adni A/V streamet más programoknak. A Viewer TE változata talán még a VLC-t is elindítja. Ezt is kipróbálhatod. -
petkow
tag
Sziasztok!
Ide is beírom a tapasztalataim a Technisat Cablestar HD2 PC-s kártyával, illetve ennek használhatóságát a Digikábel DVB-C rendszerén. Ha valaki esetleg tud valami javaslatot mivel tudnék vizsgálódni, javítani a dolgon kérem jelezze.
A cucc 2 napja érkezett meg. A csomagolás igényes, látszik hogy a terméket kifejezetten német piacra gyártják. Később az kiderült hogy ez a Technisat Cablestar HD2 gyakorlatilag ugyanaz mint a Twinhan Mantis vagy Azurewave Mantis egy taiwanon gyártott processor.
Beüzemelés ment, tudtam TV-t nézni rajta, szóval meg a kábeles Digivel. Gond viszont volt bőven, ugyanis a hozzá adott DVBViewvernél az adások képe akadozott, nem volt folyamatos. Leszedtem a ProgDVB-t is és azzal is ezt csinálta. Mint kiderült ennek a fő oka az ATI videokártya drivere amiben valami bug volt és nehezen renderelte le. ATI catalyst frissités után ez javult a DVBViewerben. Viszont most annak ellenére hogy a renderelés elvileg jó, mégis néha random kockázik, még a nem HD csatornáknál is, vagy megugrik, mintha nem lenne elég jó a jel (pedig az, már csak azért is mert a tvn ezek tökéletesek). Sajnos ez a felvételre is átmegy pedig én kifejezetten műsorokat rögzíteni akartam vele.
A másik dolog hogy próbáltam VLC-vel is lejátszani de elsőre nem ment. Aztán összevissza kutyultam a drivrekkel, ugyanis XP X64-em van. Azt hittem hogy ez nem BDA kompatibilis driver, de mint később kiderült mégis az, mert egyszer bejött az adás a VLC-vel is. (Azóta se sikerült újra összehozni). Próbálkoztam egy DVBStreamExplorerPro analizátor progival, ami elvileg megtalálja a kártyát, de már tuneolni, multiplexereket megtalálni nem tud.
Sajnos nekem sokat nehezít a dolgon hogy XP x64 em van, gondok vannak az ATI és a kártya driverével is szerintem, és ezt a BDA-s dolgot sem ismerem annyira.
Valószínűleg minden probléma amúgy szoftveres. Majd még próbálkozok szépen lassan. -
válasz
Core2duo6600 #4693 üzenetére
Nem így. van. Adott egy cél IC, amit az esetek 90%-ban az ajánlott gyári kapcsolással dobnak piacra. A különbség a körítés(felhasznált alkatrészek) minősége között van. Ez megmutatkozik az árban/minőségben.
Ellenpélda is van: A fiókom mélyén van egy Terratec tuner, ami nem 2 fillér volt, és márkás termék. Mégis olyan nevetséges hibálya van, hogy a rossz összeszerelés miatt leesett róla 1 smd alkatrész, és használhatatlanná vált. -
válasz
Core2duo6600 #4691 üzenetére
Nem feltétlen, mert pont ezért van egy kedvezményes hitell.
-
Core2duo6600
veterán
Állitsad be kézzel a frekiket.
A frekvencia.hu szerint, majd tekergesd az antennát.
És a térkép alapján is be lehet állítanil.
Szerintem, amiket írsz, hogy talál egy csomót, Austriai, és Slovén, esetleg horvát források lehetnek, mert közel vagy a határhoz.Szeritnem a DVB Viewert használd, eddig a legnormálisabb progi a digitális vételhez, ha fel is akarsz venni, és szerkeszteni is akarod a file okat.
Ha meg csak nézni, és felvenni, majd visszanézni, akkor meg a Windows 7 Media center.(#4692) vtechun
Az olyan is.
Csak a kinai cuccoktól mentsen meg a sors.
Ha tehetem, legalább nem kinai tervezésű dolgot veszek.
Én 40 000 ért vettem a dual hybridet, nem volt olcsó.
Cserébe kaptam egy relative jó hardvert, és egy igen szar programot, ami használhatatlan. -
vtechun
veterán
válasz
Core2duo6600 #4691 üzenetére
DVB-T tunert szgéphez most is lehet már 5k-ért kapni, majd jönnek a kinai cuccok és lesz 5-10k között asztali tuner is
mint ahogy divx-es dvdlejatszó is van mar jo ideje 10k alatt.
-
Core2duo6600
veterán
Ez az ami senkit nem fog érdekelni, ha tudod fizeted, ha meg nem, nem tv zel, szerintem ez lesz a hozzáállás, ebben az országban mindenki csak a saját hasznát nézi.
(#4688) lorenzen
A powercinemat, eddig is vezérelte az mce távlövő nem állítottam rajta semmit, sőt ki kellett szedni az automatikis indulások közül a powercinema távvezérlőjét, mert párhuzamosan müködött a kettő.
(#4689) zlac80
ATV és Hírtv kódolt a mindigtv én, 3 hete amikor beállítottam legalábbis au volt. -
zlac80
csendes tag
Hy gbogyó
Itt vagyok páromnál,közelebb vasvárhoz meg kaphegyhez is,de nem emiatt hanem sztem az antennával van a baj.
Azaz itt a progdvb vel,arcsoftal,dvbviewer,st elsőre 22 csatornát behoz,többek között a hd ket is!!!
Tehát nem a progikkal hanem az antennával lesz szombathelyen a bibi.
2 dolgot nem értek csupán:a térerő nálam 100 és 96%,itt meg ahol bejün minden meg 100 és 86%.
A másik meg a hirtv és az atv dekodolása érdekelne progdvb,és viewer alatt.
csao -
lorenzen
aktív tag
A hauppauge IR távvezérlőjével szinte minden programot lehet vezérelni, ami fókuszban van.
(Az aktív ablak.)A ..\Windows\irremote.ini fájl tartalmát kell lecserélni, erre.
A módosított fájl támogatja a DVBViever és VLC player programokat.
-
BeLac
tag
A HBO2 kódolatlanul jön a DigiTV-n Tatabányán. (16/9 méretaránnyal, 3.5 MBit)
2010-02-06 -
looser
addikt
-
GBogyó
tag
Urak, mindenki vegye elő az antennáját. Mostantól Széchenyi hegy 40-40kW, jövő szerdától Száva utca 2,4 kW.
http://www.mindigtv.hu/Hirek/Jelentos%20javulas%20Bp%20vetel.aspx
-
-
-
looser
addikt
Sziasztok, ezzel a készülékkel foghatóak a magyarországi földfelszíni digitális adások?
-
zhagyma
őstag
" ... Mondjuk hogy az m1 SD jelet miért nem az m1HD-ról állítják elő ..."
Szerintem vagy pénz, vagy szakértelem nincs hozzá, esetleg mindkettő hiányozhat. A műholdas / dvb-t transport stream demultiplexeléssel nyert csatornák remultiplexelése relative olcsó eszközökkel megvalósítható rutin feladat. Néha ez se megy "zökkenők" nélkül ... Az MPEG4 AVC encoder / multiplexer meg drága mulatság és sok tapasztalat még nem halmozódhatot fel a hazai kábeltv szegmensben. Talán a T / UPC kivétel lehet a nemzetközi háttér miatt.
-
GBogyó
tag
Én a lite-tal próbálkoztam, esetleg próbáld ki azt, az működik.
http://www.tsreader.com/tsreader/TSReaderLite2.8.46e.exe
Itt a frekit adod meg, kiválasztod a Spectrum inversion-re, hogy no, és 8 MHz.
Fontos, hogy jó drivert válassz ki az elején, jokerként a BDA drivert próbáld.
(PÜ-t is küldtem)Sőt találtam neked még egy leírást is, ez sokat segíthet. http://www.lhsite.hu/articles.php?article_id=41 Nekem ez a progi az üdvözítő megoldás, ha ezzel beállítottam az antennát, akkor volt jel.
-
zlac80
csendes tag
huhh,a tsreader nem lite hanem asszem pro,megvan,de az egyik install verziós,a másik ki van pakkolva.
Mindkettő elindul de az elején be kell irni a csat számát és generál magának mhz t.
1 bibi a kabhegy 64 csaton,818 on van,a lényeg semmit nem mutat és csinál,ha meg cancel nyomok,akkor meg kilép,.
semmire nem jutok vele,kész vok -
zhagyma
őstag
" ... az UPC-Direct szolgáltatásán veszik az m1 programját. Namost ez látszott a digikábelesek képernyőjén. ..."
Kár hogy sohasem figyeltem. A Digikábelen jelenleg az AH-tól származó stream van m1HD, ami 5,7 Mbps (1440x1080). Korábban voltak jobb minőségű változatok is valahonnan: előszőr 12 Mbps (1920x1080), majd lecsökkent 8 Mbps-re (1920x1080). Perzse lehet, hogy a UPC-D verzió a Digi műholdas rendszerén került terjesztésre ...
-
GBogyó
tag
válasz
Core2duo6600 #4670 üzenetére
Annyi volt a story, hogy az upc kitalálta, hogy az m1 éjszakai adásszünetében azt a képet adja be, hogy önök az UPC-Direct szolgáltatásán veszik az m1 programját. Namost ez látszott a digikábelesek képernyőjén.
Utána bejárta a netet a kép, mert azon felül, hogy nem túl etikus, nem is jogszerű, továbbá minősít is elég rendesen. Az UPC-D is szerintem nagyon ócska minőségben adja az m1/m2-t. -
zlac80
csendes tag
Hy mindenkinek.
1: Egy kis tapasztalat.
Notiban,medion dvb-t SAA7160 tipusú express54 kártyát vettem.
A jelenség win7 x64 alatt mivel más oppal nem próbáltam:
Több szoftverrel próbáltam,ArcSoft TotalMedia 3.5-regisztrált!,ProgDVB 6.25.2 Pro.
Ezekkel megy a kártya,szépen,az rtl klub,és a Tv2 hang kép problémáját már megoldottam.
Mégpedig klite mega c pakkal,a hangot (AAC!)dvb pro-n monogramra,a képet meg microsoft dvb re tettem.
Igy gyönyörű,100%,és 84-100% minőség,és jelerősség mellett.
a tunerkártya,2 drivere is telepitésre került,érdekes mert:
az egyiknél SAA7160 expresscard54 et ir az ezközkezelő,a másiknál meg SAA7160 HYBRID tunert ir..........Gyanús
Végeztén a baj az az hogy az a bfas M1HD,ÉS M2HD NEM JÖN BE.
Helyesbitek progdvb n bejött 3x azaz keresés alkalmával,aztán nem.Illetve amikor bejött akkor vele együtt 3 radio pluszba,és a magyar ATV,HIRTV,igaz ezek kódoltan,ami a kisebbik baj lenne.
Összegzésként kizárólag a prog dvb n jött véletlenül az m1 és m2hd.
Próbáltam a Windows media centert is de sajna ez a kettő ott is hiányzik.
proghoz is wmcenterhez is pluginokkal is próbáltam,semmi
A dvbwiewer és a pctv pro meg nem talál hardvert,a chris tv vel együtt.
Mivel elég sokminden beállogatást próbáltam,és annyira butus sem vagyok hozzá,de mégsem okks.
REMÉLEM IRTAM HASZNOSAT IS.
Valakinek akadna ötlete 1000el várnám.
csao -
zhagyma
őstag
válasz
Capella #4667 üzenetére
Szerintem a Digikábel DVB-C adása nézhető. A UPC / DIGI kábeles analóg adásához képest sokkal jobb. Az tény, hogy a Digi HD-ben le van maradva a többitől ..., de hát piszok olcsó és kódolatlan. Gyanítom a UPC digitális kábel minősége jobb lehet, STB-vel és kódoltan. Legalább is a UPC Online ezt írta vissza:
" ... Minden csatornáról pontos adatot, nem tudunk közölni, de utána néztünk a konkrét kérdésnek.
Az m1HD (és m2HD): 1920x1080i, MPEG4, 12Mbps
Általánosságban pedig elmondható a digitális csatornáinkról:
SD, 720x576, MPEG2, ~5Mbps változó.
HD, 1920x1080i MPEG4, 10-14Mbps, de tartalomtól függően 21Mbps is lehet a burst. ... "Végül a DIGI mellett döntöttem, mivel a sat / DVB-T nem megoldható és más kábel szolgáltató nincs. Az INVITEL meg vicc kategória ADSL / IPTV vonalon ...
-
Capella
senior tag
válasz
zhagyma #4665 üzenetére
Köszönöm a részletes infóidat. Ahogy látom, végül is annyira rossz nem lehet. Más hasonlóhoz képest, meg ami engem érdekel.
A HBO és hasonlók, külföldi adók nem érdekelnek, a sport se annyira.
A Spektrum/Discovery/NatGeo-k igen, meg a nézettebb magyar kereskedelmi csatik.
No meg jó lenne néha normálisabb HD adást is fogni, és nemcsak digiSportot. Persze ehhez olyan szolgáltatásra és szolgáltatónál kellene előfizetni.
Végül is a DVB-T az nekem jött eddig is, mostanában már egész elfogadhatóan, nemsoká meg csak úgy dőlni fog a térerő. Ha igaz.
Persze azért a DVB-T-vel is vannak bosszúságok Sony tévé révén az újabban sugárzott kapcsolójel miatt széttorzított SD adásokkal a közszolgálatikon.Meg a másik, hogy nagyon hozzászoktam a timeshifthez és a merevlemezes rögzítéshez.
Ezen túl valami HDMI-s box mégis csak kellene már azért is, mert különben egyszerre nem tudnék kábeles és földi sugárzású digitális csatornákat is beprogramozni a tévén.
DVB-C/DVB-T vevős külső vagy beépített merevlemezes kütyük nem nagyon vannak. Vagy az a ritka eset is elég drága, vagy nem kapható.
Még az AZBox HD Premiumból lehetne talán megoldani ezt plusz tunerekkel, de az meg eléggé ágyúval verébre módszer, mert inkább a műholdas vételre van kihegyezve.
Még tényleg a műholdas vétel volna a legjobb, ami ráadásul okosítható is. Csak a lavór felszerelés volna elég macerás az erkélyre. Ráadásul szerintem pont a legrosszabb, épület által eléggé leárnyékolt vételi helyre kellene kerüljön.
Ezek egyéni "szoc. problémák", és lehet, hogy nem is túl gyakoriak. -
zhagyma
őstag
válasz
Capella #4663 üzenetére
" ... Most tényleg az a kérdés, hogy milyen minőségű a DVB-C adásuk. Van erről valakinek megbízható tapasztalata? ..."
Mivel Digikábel előfizetésem van ezt nézem USB-s tunerrel, LCD-vel. A képminőségről emlékezetből, erősen hiányos adatokkal:
MPEG4 HD
m1HD - mindigtv verzió ( ~5,7 Mbps) statikus (1440x1080)
m2HD - műholdas verzió (~ 12,7 Mbps) statikus
dunaHD - mindigtv verzió (~6,7 Mbps) statikus
digiSportHD - digi verzió (~14,7 Mbps) statikus (1920x1080)MPEG2 SD műholdról leszedettek
HBO / HBO2 / HBO Comedy (1-3 Mbps) váltózó
Discovery-k / Viasat-k / Nat-k (2-3 Mbps) változó
FIlm+ / Hallmark / Movie24 (2-3 Mbps) változóMPEG2 SD innen-onnan átvett
TV2 - ~ 3 Mbps
RTL-KLUB - ~ 5 MbpsMPEG2 SD 16:9 (Ezek nagyon jó forrásanyaggal és kódolással jönnek)
RTL / PRO7 / 3SAT / VOX (~ 5 Mbps)A többi SD általában 3-5 Mbps. Egyes SD adások a 720 helyett kisebb oszlopfelbontással jönnek 544 (hbo-k / filmcsatornák / discovery-k műholdról) / 704 TV2. A szubjektív minőség erősen "együtt mozog" a bitrate-l, főleg egy 40"-s LCD esetén. Az HBO filmcsatorna vonulat szerintem "borzalmas" minőségű a piszok alacsony bitrate miatt (notebook-n "bélyegablakban" még nézhető). A digitális frekvenciák fele az UHF sáv tetején van (826 - 858). Így a DIGI DVB-C-n az antenna helyett a kábelrendszer rendbetétele válik fontossá a kifogástalan vételhez. Én is átszereltem az egészet a digi alvállalkozó hálózatépítési tevékenysége után
-
Capella
senior tag
Pont ez az, hogy valamiért elég zűrösnek néz ki ez a Digi. A konstrukció az kicsit eltér a többitől.
Azt is tudom, hogy a terjeszkedéssel, új előfizetőkkel próbálnak a felszínen maradni az olcsó áraikkal, vagy pont amellett.
ADSL-hez képest egész tűrhető sebességű netet adnak, és ez a kódolatlan DVC-C se volna rossz, de még ingyenes telefonpercek is járnak az előfizetésekhez.
Most tényleg az a kérdés, hogy milyen minőségű a DVB-C adásuk. Van erről valakinek megbízható tapasztalata? -
GBogyó
tag
válasz
Capella #4645 üzenetére
Azért ne csak a digitális kábelen lévő bitsebességet nézd, az valóban kiváló. Kérdés, hogy a digikábel honnan veszi a forrásjelet. Ha a DigiTV műholdas adásaiból, akkor felejtsd el. Mondjuk a múltkori botrány alapján az mtv műsorát az UPC-Directről vette, de az sem fényes minőségileg.
-
BeLac
tag
válasz
Core2duo6600 #4658 üzenetére
Köszi ez jó lesz.
Üdv. -
mamu
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #4654 üzenetére
Vissza adtam és most a szolgáltatónál van.
Azt már nem használom,csak az előfizetést hosszabítottam,hogy ne kelljen újra fizetnem a STB-ért.
"...Nem használja az STB-t, a kábelt közvetlenül a tévébe dugta, mivel az tud dvb-c-t.
Vagy valami ilyesmi....."Pontosan! Valami ilyesmi!
-
BeLac
tag
Egy Kérdés!
DVBViewer be lehet valahogy úgy állítani hogy miközben fel vesz egy műsort képpel, hanggal ne adja ki a hangszóróra a hangot mert például egy filmet nézek és az elég zavaró lenne. Azt próbáltam hogy levettem a hangerőt a DVBViewerben de akkor a felvételnek sem volt hangja.
Üdv. -
bzoley
veterán
válasz
Core2duo6600 #4654 üzenetére
Nem használja az STB-t, a kábelt közvetlenül a tévébe dugta, mivel az tud dvb-c-t.
Vagy valami ilyesmi. -
mamu
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #4650 üzenetére
Van EPG,de időnként nincs információ.Külön jön a DTV és külön jön az ATV.Nem tudtam összehozni őket,ha erre gondolsz.Már nincs STB,csak azt írtam,hogy ami a szolgáltatónál van az vissza alakítja a hd-t analógba.A másik tv-hez volt,de lejárt a szerződés.Ott szép volt a kép,de mást nem tudtam meg belőle.Az a tv régi típusú volt.
Most olvasok vissza és csak azt tudom írni,hogy ez a szolgáltató nem az együtt működéséről híres,inkább csak a saját hasznát nézi.Messziről jött ember azt mond amit akar.Vagyis úgysem értem mit magyaráznak be(meg) nekem ott!
-
nrc
tag
válasz
Hunter2 #4651 üzenetére
Korábban írta, hogy kapott box-ot is, amivel a régi TV-jén is tudta nézni a digitális csatornákat.
Viszont most visszaolvastam és láttam, hogy mamu az stb típusát is megadta.
Ez alapján a neten rákeresve a doboz paramétereire az derült ki, hogy annak csak SD kimenetei vannak, tehát nem lehet HDMI-n csatlakoztatni az új TV-hez.Mondjuk az elég fura, ha HD csomaghoz olyan stb.-t adnak aminek nincs nagy felbontású kimenete.. Akár még az is lehet, hogy a megrendelt csomag nem is tartalmaz HD-ben fogható adókat, hanem csak SD digitális csatornákat kínál.
A fentiek miatt még inkább úgy gondolom, hogy a szolgáltatót lenne érdemes megkérdezni a HD tartalom elérhetőségének módja felől.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Hunter2 #4646 üzenetére
Analóg adásoknál semmi problémát nem okoz, annyit kell ellenörizni, hogy ne legyen azonos frekin analóg jel a kábelen, és analóg jel az antennán, erre a szolgáltatók figyelnek is.
Távtáplálásos nem gond, egy bizonyos modult kell beilleszteni a tv és a gép tunere elé, ha eddig nem lett volna ez meg akkor mindenképpen kell.
Van olyan közösítő ami átengedi az egyik bemenetre a feszültésget.A digitrális adást nem tudtam az analóggal közösíteni.
(#4647) mamu
Az EPG müködik ?
Mert ha nem akkor nem digitális jelet nézel.(#4649) nrc
Mintha azt írta volna, hogy nincs STB je. -
nrc
tag
Szerintem kérdezd meg a szolgáltatót, hogy melyik csatornákat lehet HD-ben nézni és mire van szükség ahhoz, hogy ezt meg is tudd tenni.
Egyébként azt a boxot amit a digitális vételhez adtak nem tudod HDMI-n keresztül csatlakoztatni a TV-hez?
Egy próbát megérne megnézni, hogy azon behangolva az adókat milyen minőséget kapsz. -
zhagyma
őstag
válasz
Capella #4645 üzenetére
Korábban azt írtam, hogy a jó minűségű digitális adás bitstream sebebessége a Digikábel-nél ennyi. Sajnos a többség nem ilyen jó ...
mamu Ha a digitális adás tényleg ilyen rossz, akkor össze kéne hasonlítani egy barát / ismerős / rokon vételi helyén vett adással a szolgáltató területén. Ha ott is rossz valószínűleg ilyen a szolgáltatás.
-
mamu
csendes tag
válasz
lorenzen #4644 üzenetére
A tv Samsung LE32B650.DVB-C-s.Elméletileg digitális jelet kap a tv,mivel DIGITÁLIS csomagra fizettem elő.A tv-n külön jön az ATV(analóg) és külön jön a DTV(digitális).Minden ingyom-bingyom csatorna(axn scifi,crime,echo,stb...).Tegnap az MTV2-n volt egy HD adás,az is csak SD minőségben jött be.Szerintem a szolgáltató nem azt adja amit ígért.Ez messze nem HD.
Nem azt mondom,hogy nem nézhető az adás,de ha már beruháztam,legalább olyan minőség legyen mint a régi tv-men.Ott nem látszott,hogy ilyen maszatos.Egyébként nagyon köszönöm,hogy vagytok és,hogy ilyen segítő készek vagytok!
zhagyma: "......mamu A belinkelt képed tényleg nagyon "gáz"....."
Ugye?Na ezért érdeklődöm valami megoldás után!
-
Hunter2
addikt
meglehet azt csinálni hogy 1 kábelen hozom le a kábelTV és a sima antenna jelet?
Annyi csavar van még hogy az antenna távtáplálásos (a koax kábelen keresztűl kapja az áramot).
Van egy tv-m amire kábetv van kötve, a gépben pedig van egy DVB-T tuner és nincs kedvem még egy koaxot kihúzni. -
lorenzen
aktív tag
Jó lenne, ha leírnád a berendezéseidet.
Ha jól értem, egy kábelszolgáltató jelét veszed, ami közvetlenül a tévébe kerül.
Itt felmerül a kérdés, analóg vagy digitális jelet kap a készüléked. Kevés, kis szolgáltatónak van elég pénze a digitális átállásra. TV gyártó és típus száma? -
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #4640 üzenetére
" ... A magyar televízió csatornáit, és a Duna adásait lehet így elhozni. ..."
Ez így van és a többi megállapításoddal is egyetértek. Az eredeti hozzászólásomban elfelejtettem "odaírni", hogy a tömörítetlen digitális folyam eljuttatása a szolgáltatóhoz egy technikai lehetőség. Sajnos a műholdas "borzalom" is az, viszont ez kétségtelenül egyszerűbb és olcsóbb.
mamu A belinkelt képed tényleg nagyon "gáz".
-
PeterPH
senior tag
Érdemes reménykedni a DVB-T vétel javulásában, vagy ne keresem elő a tuneremet?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #4638 üzenetére
Ezt a 270 Mbps bitsebességű digitális SD felbontású jelet "hozzák" el a kábelszolgáltatók optikán / mikrohullámon és azt tömörítik.
A magyar televízió csatornáit, és a Duna adásait lehet így elhozni.
A többikét műholdról, valamelyik szolgáltató előfizetőinek szórt csatormáról osztják szét. (Időnként borzalmas minőségben.)mod:
Mamu, be is nyomta a példát. -
mamu
csendes tag
válasz
zhagyma #4638 üzenetére
Na jó,nem szemcse,maszat!Bár ez közeli,de így látszik igazán miről beszélek.Messzebbről azért szebb,de nem az igazi.
(576i) ezt látom a képernyő sarkában.Igazándiból a többit nem igazán értem,amit írtál mert nem értek hozzá de a lényeget azt hiszem megértettem.Azt tudom,hogy műholdról fogják a jeleket. -
zhagyma
őstag
Most, hogy így tisztázódtak a dolgok ... Ha digitális SD adást nézel és az "szemcsés", akkor ott a forrásanyaggal (tartalom) / kódolással (szolgáltató) lehet probléma. A jó minőségben kódolt adások bitrate-jei a Digikábelen esetén:
MPEG2 SD (576i) ~ 5 Mbps
MPEG4 HD (1080i) ~ 15 MbpsHa ezt a mértéket megközelíti Nálad a bitsebesség, akkor valószínűleg nem a videókódolásban kell keresni az okot a szolgáltatói oldalon.
A TV csatorna által sugárzott forrásanyagok lehetnek régebbi felvételek is, amelyek lehetnek rossz minőségűek (zajosak). Ezeket viszont alapból "zajszűrik" az MPEG kódolás "előkészítése ként", amitől "elkenődnek" a képen a részletek. Azt érdemes tudni, hogy a nagy TV csatornák régóta SD felbontású digitális stúdiótechnikát alkalmaznak, ITU szabvány szerinti digitálisan mintavételezett jellel és az ezeket kezelő eszközökkel. Ezt a 270 Mbps bitsebességű digitális SD felbontású jelet "hozzák" el a kábelszolgáltatók optikán / mikrohullámon és azt tömörítik. A forrással tehát nem lehet nagy probléma. Az általad említett helyi szolgáltató más módszerekkel is élhet a mindigtv / műhold adások kábelre "átforgatásával", bár ilyen szintű szolgáltatásnál "áttömöríteni" nem szoktak. Ha gondolod linkelj be egy képet. Mit is értsünk szemcsézettségen ?
-
mamu
csendes tag
válasz
zhagyma #4635 üzenetére
"...A Samsung TV-kben van digitális jelinformáció szolgáltatás a menürendszerben (B650-ben nem tudom hogy hol van, talán a kézikönyv segít), ahol megtekinthető az éppen nézett csatornához tartozó DVB-C jel "minősége". Ha nulla, akkor jó...."
Na ezt nem találom,de keresem.Jó lenne megtalálni kíváncsi vagyok rá
.Amúgy nagyon köszönöm mindenki segítségét és a segítő készségét -
mamu
csendes tag
Egy városi kábelszolgáltató,nem ismert csak helyi és digitális kábelcsomagra fizettem elő.
vtechun:samsung le32b560 a tv.van benne dvb-c,azért vettem ezt a tv-t.Ami van stb az a digitális jelet visszaalakítja analógba.Analógot nem is nézek,mert minden adás jön DTV kábelen.(ez van az infóba írva)
zhagyma : stb nélkül jön minden adás,nem kódolt(egyelőre).
-
zhagyma
őstag
" ...Samsung le32b650 ..."
Amint írtad is a TV DVB-C tunert tartalmaz és alkalmas a digitális MPEG2/MPEG4 kódolású adások vételére, mind SD, mind HD felbontásban.
" ... Eléggé szemcsés minden adás,nem egy hd minőség. ..."
Az analóg adás lehet "szemcsés" a gyenge jel miatt, ami analóg adások behangolását "sejteti" a digitális helyett. A digitális adás nem lehet szemcsés, legyen az SD (720x576), vagy HD (1920x1080) felbontású. Maximum "kockás", kimerevedett kép, "kockás" képinformáció hiányokat tapasztalhatsz. A Samsung TV-kben van digitális jelinformáció szolgáltatás a menürendszerben (B650-ben nem tudom hogy hol van, talán a kézikönyv segít), ahol megtekinthető az éppen nézett csatornához tartozó DVB-C jel "minősége". Ha nulla, akkor jó.
Mind az analóg (PAL), mind digitális (DVB-C) jel a koax kábelen jön. Sokat segítene, ha elárulnád ki a kábeltv szolgáltató. Sok szolgáltató esetén a digitális adás különböző kódrendszerekkel kódolt és STB nélkül nem lehet nézni. Természetesen nem minden STB-nek van HDMI kimenete sem ...
-
vtechun
veterán
Milyen tv-d van? Vab benne egyaaltalan dvb-c tuner. szolgaltat egyaltalan digitalis adast a kabelszolgaltatod? Ha igen akkor sem bztos, hogy HD is van a portfoliojaban, ha van is HD, akkor is max STB ( set top box, belteri egyseg ) segitsegevel tudod nezni a digitalis adast. szoval, hogy miert vettel ilyen tvt azt csak te tudhatod, de ha mindenaron HDt akarsz nezni, akkor ajanlom a blurayt. 50-100 ezer ft kozt mar kapsz lejatszot, filmek is vannak szep szammal 5-10 ezer ft kozt. kerdesed van meg? tedd fel nyugodtan.
-
mamu
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #4631 üzenetére
Akkor mi a fütyü-rütyünek vettem én full hd-t,ha nem kapom azt amit ígérnek!Amúgy bocs,de nem értem a kérdést!Hogyan közösíteni a jelet a kábel tv-vel?Nekem flottul jön minden stb nélkül csak sd-ben.Holott elméletileg hd-s adásokat fogok az előfizetésem szerint.
Eléggé szemcsés minden adás,nem egy hd minőség.
-
Core2duo6600
veterán
Nem, mivel az antenna kábelnek édes mindegy milyen jel megy rajta.
Majd számolj be, hogy hogyan sikerült közösíteni a jelet a kábeltv vel, nekem eddig sehogysem.(#4623) 19mikober68
Hogy digitális adáshoz stb egy humbuk, egy a lényeg, hogy uhf antenna kell.
Én jelenleg a kis tányér alakú szobaantennával veszem a jelet, erősítő visszatekerve a fullról.
közepesen lehet, amikor ezt az antennát vettük hire hamva sem volt a digitális adásnak. -
dReFiX
senior tag
Szisztok
Én a laptopomhoz szeretnék mindig tv fogására alkalmas eszközt venni, sajnos kezdő vagyok a témában de Kollégiumban nagyon jól jönne nekem, miket ajánlotok illetve ezek árai hol kezdődnek ?
első nekifutásra egy GIGABYTE GT-U7000-RH találtam 6-7 K ért ez mennyire használható ? -
zlac80
csendes tag
hy.
ha a problámád a tv2 hangjával még aktuális akkor:
a klite codec pakkot telepitsd fel,és a beállitásokban engedélyezd a h264 és avc kodecet.
nekem is ugyanez volt a bajom csak az rtl klub és tv2 vel,még a kép is akadt.
Jahh a hanghoz a (AAC)-monogram aac t állitsd be,a képhez megH.264/AVC hez meg a microsoft DTV-DVD video decodert.
Amugy mindezt progdvb pro n csináltam.
nekem meg az m1hd és m2hd nem jön be,pedig egyszer sikerült megkeresnem......
jahh ha van kérdésed irj! -
nrc
tag
válasz
19mikober68 #4623 üzenetére
Esetleg próbáld meg a karikát előre megdönteni úgy 45 és 90 fok közé, a két kihúzható teleszkópos antennát pedig teljesen összenyomva két oldalra vízszintesbe állítani és úgy az adótorony irányába fordítva elhelyezni.
Érdemes megnézni, hogy nem írnak-e valamit az antenna dobozán/leírásában arról, hogy hogyan kell azt beállítani vízszintes polarizáció esetén, mert a digitális sugárzáshoz erre van szükség.
Egyébként az erősítős szobaantennák beállítása igen nagy precizitást igényel a jelenlegi adóteljesítmények mellett, ezért már akár minimális változtatás is elég lehet az antennapozíción, ahhoz, hogy az elégtelen jelerősség helyett megfelelő jelet kapj.
A pontos beállításhoz segítség lehet a szabadon letölthető TsReader Lite program használata, ami az aktuális jelerősséget és jelminőséget is kijelzi.
Az alkalmazás használatáról több infó itt. -
mamu
csendes tag
Sziasztok!Lenne még egy kérdésem(egyelőre).A full hd-s tv-m hagyományos koaxal csatlakozik az antennához(kábeltv).Az lenne a kérdésem,hogy lehet-e és érdemes-e más fajta,valami digitális vagy mit tudom én milyen zsinórt venni a tv-hez,mert minden adás sd-ben jön.Előre is köszi a választ!
-
zhagyma
őstag
válasz
19mikober68 #4623 üzenetére
Állíts a thomson antenna "karikája" mögé, egy a karika átmérőjénél 1,5 - 2x hosszabb oldalú négyzetalakú fémlapot (kartonpapír + alufólia). Minél közelebb legyen a "karikához" (2-3 cm). Az úgy kialakított "antennával" fordulj az adó irányába (karika elől, lap hátul). Reméljük megjavul ...
-
19mikober68
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Van (volt) egy 2ezer Ft-os szoba antennám kb 5 éves. ezzel úgy ahogy jött (kb90%) a dvb-t jel Tökölön. Viszont a macsekom leverte a polcról. Ennek az antennának 27 dB volt a jellemzője. Most vettem egy kifejezetten dvb-t jel vételére is alkalmas thomson antennát (ant-537) ezzel viszont semmilyen jelet nem vesz a számítógépem. Igaz azóta a van egy monitorom is mai tudna dvb-t jelet fogni. De ez sem veszi a jelet. A tv tuner ami a gépben van. pinnacle, a monitor samu p2470hd. Ez miért lehet? Tud valaki segíteni? -
dobcsi
tag
Különben meg igazából mindegy,mert elvileg jövőhéten jön a kártya és majd beszámolok!
-
mamu
csendes tag
Sziasztok!Lenne egy kérdésem.Vettem egy dvb-c tv-t Samsung le32b650.Van egy Panasonic dvd felvevőm,kb 2 éves.Össze lehet-e úgy kötni,hogy stb nélkül tudjam rajta nézni az új hd-s csatornákat,amiket a tv-n gond nélkül és stb nélkül fogok?Remélem érthető? : DElőre is köszi a választ!
-
nrc
tag
válasz
Core2duo6600 #4609 üzenetére
Valószínűleg mérni is lehet, nem tudom biztosan, mert nem volt még dolgom olyan készülékkel ami képes lett volna +5 voltot kiadni az antennabemeneten keresztül.
Sok TV-ben viszont ez az opció menüben ki/be kapcsolható, ezért első lépésként érdemes ott körülnézni, hátha rátalálsz egy ilyen menüpontra.
-
sisqoboy
csendes tag
Alcor HD-1500 DVB-T felvevő
jó ár, kérdésem az lenne hogy rátudom kötni a kábeltv-s koax kábelemet és akkor működik analog vételre és használhatom mint egy videorekordert? -
gombi86
csendes tag
Sziasztok! van parabola antennám is, budapest XV.kerből írok. antenna fent a tetön 10-ediken. jel nincs. valószínű a hó miatt vagy a havazás miatt. de a földi digitális sem műkszik,tető antenna ugyanott. tegnap még azon néztem este sorozatot rtl-en, most semmi. analóg az megy szépen. mi lessz ha nem lessz majd analóg? jön egy kis rosszidő és nem lehet tv-t nézni? másnak mik a mai tapasztalatai? Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓ MONITOROK
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest