- Google Pixel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
premete #6585 üzenetére
A .net 4 x64/x86 még elmegy mivel előbb-utóbb más is erre fog fejleszteni (egyébként nem szeretem, de a fejlesztésiu idő lerövidülése miatt költséghatákony). De amikor felinstallálta az MS SQL 3.5 SPx adatbázisszervert háttéradatbázisnak ... Szóval Windows alatt fejleszthették. Viszont a mai napig nem "vágom" miért kell adatokat tárolni ezeknek a programok egy SQL szerverben na meg a funkcionalítás egy részét egy windows service-be "gyömöszölni".
-
azbest
félisten
válasz
premete #6434 üzenetére
8at kaptunk tőle haverral, összeesen annyi problémát találtam, hogy az egyik antenna kábele hibás... nameg a távirányító valami egészen más nyelven beszél mint amit a tuner vár
Viszont működnek. De másik item amit ismerőseim rendeltek szintén tőle 2 hibás volt (egyébként valóban úgy nézett ki mint a kisképen ebay-en), az picit másabb mint amit én kaptam (égett chip volt ebben: [link]).
Ma néztem épp azt amelyikből rendeltem és kb minden országot tiltólistára tett. Lehet hogy így zárja le azokat az itemeket, amikre már nem akar rendelést felvenni. Fura, hogy amelyiket te linkelted azt eddig nem találtam.
Ezeknél pl nem szállít:
[link], [link]Pár órával ezelőtthöz képest is változott.
Itt szállít:
[link 5.49GBP], [link]Tiszta hülye ez az ebay...
amiből már rendeltem tőle most ezt írja ki:"Unfortunately, access to this particular item has been blocked due to legal restrictions in some countries. We are blocking your viewing in an effort to prevent restricted items from being displayed. Regrettably, in some cases, we may prevent users from accessing items that are not within the scope of said restrictions because of limitations of existing technology. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause, and we hope you may find other items of interest on eBay." [link]
(#6438) Rick4:
viszont alcor 1200-as vevő 2 ezressel többért van, és ahhoz még magyar support is jár, és firmwarefrissítés.(#6432) lorenzen
dxva2 előnye ati kártya esetében. hogy win7 alatt a durvább profillal kódolt anyagot is szépen lejátssza (killa sample is). A hd3650-es kártyám ami dxva1 kompatibilis, az nem képes a problémás anyag játszására, míg az integrált hd3200 és az összes hd4xxx és újabb kártya dxva2 módban hibátlanul játsza őket. Xp alatt ez nem lehetséges, mert ott csak dxva1 van. Nvidia kártyánál nem tudom, ott lehet hogy megfelelő kodekkel cuda-val xp alatt is visz mindent. -
ati2
őstag
válasz
premete #6429 üzenetére
Bocs elfelejtettem ""-be tenni, a lényeg, hogy a kedves honfitársaink miatt, vagy más okok miatt nem szívesen küldenek ide csomagot egyre többen.
Láttam olyan usert is, aki reklamálni akart, mert hülye az angolhoz (bene volt a szokásos papír, hogy mi nem volt raktáron, küldik ha lesz).
A legviccesebb, az egészben, hogy a vaterán vásárolta valami jó magyar rablótól 1,5x-ös áron, aki beregisztrálta az user nevét/címét egy Hong-Kong-i webshopba, és onnan küldték neki az árút.Nekem is megjött minden csomagom, és a DX-es RMA is nagyon korrekt volt amikor a postás összetörte az árút (küldtek újat ingyen).
-
vegyszer
addikt
válasz
premete #6306 üzenetére
ezért jó nekem:
az adó és köztem egy völgyecske van.
pont annyi, hogy az újpesti házaknak 80-100 m-rel magasabbnak kellene lenniük, hogy árnyékoljanak.
és az út, ami mellett lakom, 1-2°-os pontossággal a Széchenyi hehyre mutat.
csak a két oldalán ne lenne fasor, és látnám az adót is. az út végéről belenézve szépen látszanak este a fényeikb feles erősítésnél már stabil a jel, nem változik az erősítés hatására a jelszint.
VISZONT ha kinyitom az ablakot, és az erkélyajtót, akkor igen.
(az ablak is arra néz, csak ugye ott a szomszéd fedettlen 3 szintes társasháza, de az ablak alatt is ugye ott a lapradiátor. és az antenna csak 40 cm magasan van a talajtól...ergó nesze neked ideális tájokás. DE van jel. csak ne állj olyan helyekre elé, amit nem szeret, ne teregesd elé a nedves ruhákat, ne telefonálj mobillal, stb és ezek az én igazi nyűgeim.)ha kirakom a fal síkján kívülre, legyen az logper vagy yagi, ellát a mi házunk mellett, és a szomszéd is 5-10 cm-rel a számomra ideális irányba tolta el az épületét.
az igazi kérdés az, hogy egy 2500Ftos logperrel vélhetően lesz-e elegendő jelem, vagy kár kicsinyeskedni, vegyem meg a yagit 6400Ft-ért?
beruházni viszont addig nem akarok, míg ki nem derül, mit is takar az új szonszéd...
-
dudika10
veterán
válasz
premete #6271 üzenetére
Nekem a Száva utcára van a legkevésbé rálátásom, mert van egy "domb" köztünk. A Másik két hegyre a házakat és fákat kivéve van "rálátásom", szóval nem igazán értem, hogy miért szaggat a kép és a hang.
Mind1, csinálok hozzá egy antennát és megpróbálom még1x, csak meg kéne hogy jöjjön az USB kábelem, mert a gép és az ablak elég messze vannak. Így is csak úgy tudtam próbálgatni, hogy az ölemben volt a tuner egy hosszabbítón.Más: nálad is melegszik elég rendesen? Nem forró, meg lehet fogni gond nélkül, de határozottan meleg.
-
dudika10
veterán
válasz
premete #6269 üzenetére
Na megjött nekem is az Ebay-es tuner.
3 adó van a közelben:
Széchenyi-hegy, Hármashatár-hegy, Száva utca
Légvonalban sorban: 21km, 22km, 10kmHát sajnos nekem nem működik olyan jól a dolog.
Gondoltam először, hogy beltéren, számítógépházra rácuppantom, kb jó irányba is néz (Hármashatár-hegy és Széchenyi-hegy közel ugyan abban az irányban van.) Így meg se mukkan, nemhogy képe nincs, az adókat se találta meg. Na kidobtam az ablakba rácuppantva egy díszdobozra. Így már megtalálta az adókat, de nagyon gyenge volt a jel. Pontosabban a hozzá adott programban max jelet jelzett és 4 pálcikát a minőséghez, a Presto PVR pedig 4 pálcikát mutatott az 5-ből. Azonban ennek ellenére szaggatott a hang is és a kép is. Nem is kicsit. Trükközgettem vele, hol bejött, hol nem.
Ráadásul az antenna állásából ítélve csak a Száva utcai torony jelét tudom fogni, pedig ha jól tudom az sokkal gyengébb mint a másik kettő a maga 2kW-jával.
Aztán jött az ötlet: rácuppantottam egy beltéri antennára. Így már jobb lett, nem kellett milliméter pontosan beállítani, hogy fogja a jelet, de szaggat ugyan úgy, csak nagy ritkán sikerül neki normális képet fogni.
Majd rátekertem a talpra egy nagyobb antennát. Nem rontott és nem is javított a helyzeten.Nyitott ablak mellett próbálgattam és természetesen vízszintes antennával, de ez most nem jött össze. Megvárom, hogy emeljék a tornyok teljesítményét és újra próbálom később. Képminőségre nincs panasz, amikor volt akkor nagyon szép volt, de még ez kevés.
Röviden ennyi.Üdv!
Dudika -
Rick4
félisten
-
ignotus88
csendes tag
válasz
premete #6184 üzenetére
Annyira jutottam, hogy dvbviewerben megy minden, csak felvenni nem tudok vele, mivel nincs regisztrálva a program. Egyébként nálam az analóg adások jönnek, meg lehet is felvenni róluk, de a digitálissal nem tud mit kezdeni a program. Próbáltam még altdvb-t, dvbdream-et, progdvb-t, de nálam hulladék mind.
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
válasz
premete #6155 üzenetére
Irigyellek, mert nekem botantennával még az analóg adók se jönnek :S
Viszont padláson kihúztam a lepkét és lehoztam, koax bedugva maradt, de a kép ugyanolyan maradt, igaz, az erősítő bekapcsolva maradtEgyébként nem értem, hogy miért ilyen rossz a vétel itt, főleg az analóg, de az már évek óta (nem vagyok olyan rossz helyen, IV. utca, ha ez mond vmit
).
-
dudika10
veterán
válasz
premete #6151 üzenetére
Hát akkor nincs mitől félnem.
Időjárás mennyire szól közbe, nem nagyon zavartatja magát?
Igazából van egy alap tvtunerem, azt is 3k-ért vettem asszem, kábelTV jön vele, minden szép kivéve az M1 és M2, meg néha TV2, RTL. Gondoltam Befizetek egy ilyenre, tényleg nem nagy kockázat és hátha szebb lesz a képe ezeknek az adóknak is. -
dudika10
veterán
válasz
premete #6149 üzenetére
Persze, hogy nem.
Abban se vagyok biztos, hogy így 10km-re a határúti adótól tudom majd fogni az adásokat.
Elvégre se rálátás, se magasan nem vagyok, se tetőantenna.
Ha meg nem tudom fogni legfeljebb felrakom apróra 2k-ért és nem is buktam rajta semmit szinte.
Vagy felrakom a szekrény tetejére és megpróbálom 2 év múlva. -
azbest
félisten
válasz
premete #6130 üzenetére
köszi, hogy megnézted. Akkor úgy tűnik, hogy teljesen ugyanaz van nekem is, annyi különbséggel, hogy a device id-je más (15a4:9016). Eszközkezelőben, az eszköz tulajdonsáégainál - részletek fül - hardver azonosítók mezőben található. A Leadtek USB Dongle Gold elvileg ez: 0413:6029.
A pvr2 ezek szerint észreveszi, hogy nem eredeti leadtek cucc, ezért nem hajlandó menni. Nekem úgy működik ezzel a tunerrel is, hogy benn van a gépben egy leadtek kártya is.
Lehet, hogy az id-je mégsem pont az ami a leadteké, mert a driver is csak annyiban különbözik az itech oldalán letölthetőtől (nem ellenőriztem le, de a verziószám ugyanaz). -
azbest
félisten
válasz
premete #6123 üzenetére
ha leadtek tunernek mondja magát, akkor lehet, hogy megy vele az ő pvr2 programjuk is: [link]
A tied milyen tuneres? Azt tudom hogy AF9015-ös az egyik chip, de a tuner chip emellett lehet többféle, ahonnan én rendeltem [link] ott TDA18218 tuneres változat volt, amihez patchelni kellett linux alatt a v4l-dvb csomagot. Ha az ebay-es eladónál olyan van ami más tuneres, amit esetleg a linux is ismer alapból, akkor inkább onnan fogok rendelni néhány darabot én is a házon belüli stremeléshez
Az enyémről könnyen lejött a műanyag burkolat, ha az antenna felőli végénél körömmel szétnyitottam. Esetelg tudnál képet csinálni róla, vagy máshogy ki lehet deríteni a tuner chip típusát?
Drivert innen is lehet tölteni az eszközhöz: [link]
vagy akár a leadtek oldaláról is: [link] -
Rick4
félisten
válasz
premete #6058 üzenetére
Otthon nem kellene, mivel van egy linuxos, HD-s műholdvevőm, igaz, ha az usb csatijára dugom ezt a stick-et, akkor felismeri, és le is keresi a csatikat, ergo egy gombnyomással váltok a műholdas és a földi csatik között, de ugye ott van műholdon 6000 csatorna, nem sok perspektíva van még a DVB-T-ben számomra. Ennek ott lett volna értelme, hogy most 2 hétig a Balatonon vagyok, és a notival tévéztem volna egyszer- egyszer, meg ha megyek valamerre, akkor a kocsiban néztem volna.. e ezt már kitárgyaltuk, az adó- vevő közötti távolságok miatt sok esetben semmi se történne, azért az egy alkalomért meg most kellene, nem két hét múlva... Szóval úgy néz ki, most is kimarad a móka...
-
zhagyma
őstag
válasz
premete #6038 üzenetére
Megértem elkeseredésedet. Ha esetleg még nem próbáltad ezzel: [link]. Ha mégis kidobnád "elkapnám" ...
Nekem egy Fujitsu Siemens a legérzékenyebb tunerem, amibe a samsung / thomson gyártott annak idején RF tunert miniatűr faraday kalitkába zárva (ónozott rézlemez dobozba burkolva) a nagyfrekvenciás részt. Mindezt USB dongle kivitelben ...
-
-
zhagyma
őstag
válasz
premete #6020 üzenetére
... A Dvbviewer-t próbáltam, leszámítva, hogy nem csinál a sztreccs gomb semmit, ...
Itt arra gondolsz, hogy teljes képernyőre "kinagyítani" az adást? Szerintem lehet, igaz DVBViewer 4.3.1 beta160 van vann fennt.
" ... a Mediaportált esetleg próbáltad? ..."
Kb. egy évvel ezelőtt próbáltam. Akkor a Hauppauge tunerem "öregecske" drivere még nem tudott prezentálni szabványos DVB-C interface-t (speciális hardware verzió), így maradt a DVBViewer. Az feltűnt, hogy a MediaPortal felépítése (client / server) miatt sokoldalú és relatíve erőforrásigényes de jónak tűnő program. Ha otthoni "műrosszórást" terveznék ezt választanám windows platformra ...
" ... mind AF9015 chipset-es és Linux alatt nem támogatott. ..."
A LinuxTV szerint az AF9015 demodulátor chip linux kernel szinten támogatott. Legfeljebb a tunerben elhelyezett RF chip-t és támogatását kell kideríteni ugyanazen oldalon ...
-
-
zhagyma
őstag
válasz
premete #5959 üzenetére
#5959 Úgy tudom nem. De az USB portról levehetsz +5V-t és a tuner elé bekötheted a koax-ra egy tápfeladóval. Esztétikailag "csúnya", de működhet ...
#5960 Keresgélni kell a megfelelő pontot a reflektált jelek erősítö / gyengítő hatása miatt, ami általában időjárásfüggő. Néha "emberi tevékenység következménye" is befolyásolhatja sűrűn lakott helyen ...
-
lorenzen
aktív tag
válasz
premete #5928 üzenetére
A PC-s tévénézők rémálmai a szolgáltatóknak.
Egyrészt korlátlan mennyiségben lehet, minőségromlás nélkül rögzíteni az adásokat. Ezt nehezményezik a csatorna és jogtulajdonosok. Ráadásul semmiféle védelem nincs a felvételeken, tehát egyszerűen megoszthatóak.
Másrészt a kódolási rendszerek zártságába üthet rést a számítógép, ami előbb-utóbb jelentős többletköltséget gerjeszt a szolgáltatóknak.
-
Doris Lune
tag
válasz
premete #5891 üzenetére
Hamarosan össze fogok állítani egy letöltő asztali gépet, (mindenképpen AMD-set szeretnék), Am2-es alaplappal. Melyik procit javaslod bele, illetve melyik videókarit, ami ezt tudni fogja? Tehát HD adásokat szeretnék majd nézni ugyanezzel az USB-s Pinnacle DazzleTV hibrid stickkel, illetve felvenni is vele, asztali Amd-s gépen.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
premete #5885 üzenetére
..Valahol sejtem, hogy a német "rossz vétel" olyasmi, mint nálunk a Széchenyi hegy lábánál elérhető, ahol a mágnestalpas antennával hol jön az adás, hol nem....
Mind a két rossz vételről van tapasztalatom.
A németek estében az erősítős szobaantenna sem javít túlzottan a helyzeten.
A pécsi adótoronytól max. 3 km-re, erősítős antenna nélkül még a csatornák szkennelése is bizonytalan volt, Erősítő nélkül egyedül a Duna2-ről jött be néhány állókép.Arra gondolok, hogy a kisugárzott jelben is lehet valami eltérés, a teljesítmény eltérésen kívül.
-
pooty
tag
válasz
premete #5885 üzenetére
Azért köszi az összefoglalást.
Közben ma sikerült kipróbálnom a jelerősséget egy barátom USB-s tv tunerével (Alcor DTV-1000) és a sima kis botantennával az erkély korláthoz, illetve a lakásban lévő fűtéscsőhőz tapadva 6ból 4es jelerősséget produkált.
Ja a helyszín Győr, Mester utcai társasház 1. emelete. Ez bizakodásra ad okot. -
derapo
tag
válasz
premete #5836 üzenetére
Ez rajta van a gyári lemezen is. ...már késő
visszaraktam xp-t
nem tudtok véletlenül egy olyan dvb-t progit ami kezeli rendesen a pina..izét is?
Azt nem hiszem el. a saját tvcentere,csak a hd csatikat mutatja miközben a csatorna lista beállításoknál vagyok..de csak azokat.ha elindítom a tv centert akkor az azt mondja nincsen hardver vagy csatona..és egy tv-t sem mutat,csak analógot.
-
-
ArGab
őstag
válasz
premete #5698 üzenetére
Nem biztos, hogy elég lesz csak felrakni. DVBViewerben be kell állítani listából, milyen kodeket használjon az adott formátumhoz. Ráadásul nem is jelenik meg mindegyik, hiába van fent nálam a K-Lite ffdshow-s aac támogatással, nem jelenik meg a listájában.
Nem igazán lehet hardveres gond, nem tudok értelmes okot kitalálni, amiért a tuner a komplett multiplex adatfolyamából pont ezen hangsávokat kihagyná. Mivel pont az aac-s csatornákról van szó, biztosan ezzel lesz valamilyen szoftveres/beállítás gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- További aktív témák...
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- AMD Radeon RX 6700 XT 12GB
- X13 Yoga Gen2 13.3" FHD+ IPS érintő i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- HP Elitebook Folio 9470M laptop (14/i7-G3/6GB/256SSD)
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest