- Google Pixel topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
wlantal
tag
Sziasztok.
Véleményeket kérnék erre a tuner-re:TECHNISAT CableStar Combo HD CI.
C és T-re szerintem kitűnő PC-s vételre és még CI slot is van rajta. 25k környékén már kapható.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #6498 üzenetére
A HVR-930c hardware nem azonos a HVR-900-l talán az empia em28xx bridge vezérlőt kivéve, ami leegyszerűsítve egy USB "felület" a tuner eléréséhez (RF firmware, demod firmware, VBI, stb ... ): [link] Az alkalmazott demodulátor a 930c-ben: DRX-K 39xyK.
Ui.: Egyébként ez a probléma a terratec tunerek közül a drx-k demodulátort tartalmazókkal is: [link]
-
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6497 üzenetére
Találtam valami érdekeset Linuxhoz. Em28xx devices Egy csomó DVB tunerhez jó lehet.
Valaki próbálta már Hauppauge WinTV HVR-930c-vel?
Windows alatt a HVR-900 drivere települ, ami érvényesként van jelölve az oldalon. -
csendes
addikt
Sajnos ez PCI-E kártya, és azokat egyelőre gyengén támogatja a Linux. A sima PCI-os kártyáknál sokkal jobb a helyzet. Mindenesetre itt [link] érdemes körülnézni TV tuner vásárlás előtt, ha linux alatt akarja valaki használni. Konkrétan a PCI-E tunerek linuxos támogatása: [link]. Az MSI fórumon valaki próbálkozott linux alatt használni ezt a tunert, de nem jött össze egyelőre: [link]. Addig jutott el, hogy az interface chipset NXP (Philips) SAA716x [link], a demodulátor NXP (Philips) TDA10048 [link], ezekhez van linux driver, de az interface chipset drivert patchelni kellett, hozzá kellett adni a PCI id-ket. Viszont a két tuner chipset fémlemezzel el van takarva, az MSI meg nem hajlandó elárulni, hogy mit használ, így egyelőre csak ez maradt neki:
.
-
zhagyma
őstag
Itt néz körül: linuxtv / msi. Ez még nem jelent semmit, mivel kicsit lusták a fejlesztők és a "dokumentátorok". Végig kell nyálazni a levelezőlistát is és végső esetben a projekt repository-ban a forráskódot.
nfsu17 Na úgye.
A free verzió (sose jár le) csak a strength / quality értékeket mutatja no meg a bejövő stream szerkezetét, de a TEI / Continuity error-t sajnos nem. DVB-T / DVB-C esetén kipróbáltam, DVB-S/S2 lehetőségem sajnos nincs ...
-
mezis
félisten
válasz
csendes #6488 üzenetére
Az erősítő táplálásáról illenék szólni a specifikációban. Nem hiszem, hogy a levegőből össze tudná lopni a szükséges energiát. Vagyis átverés lehet.
Az antennakábelen keresztül szokás táplálni az ilyen erősítőket egy alkalmas közdarabbal, ami a vevőkészüléktől egy kondenzátorral választja le az egyenfeszültséget.
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #5589 üzenetére
Ez jó. Köszi.
A hülye tsreader egyszerűen nem megy a dongle gold-al, semmilyen dll-el, ha el is indul lefagy, nekem használhatatlan.
Ez trial ugyan, de 21 napig megy és nagyon sokat tud.
Valahogy sikerült beállítani az antennát és teszteltem a progival (remélem jól) és a TEI error 0, és a Continuity error count is 0. Persze nem csak 2 percig teszteltem.
Végre valamivel letudtam ezt tesztelni, mert a tsreader-en kívül eddig még nem hallottam semmit.
Bátran ajánlom azt a progit, hasznos.
-
Wild
csendes tag
Helló!
Ezt a PCI kártyát szeretném linux alatt használni. Tudnátok-e erről a lehetőségről valami biztatót mondani?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6488 üzenetére
De hogy táplálta meg az erősítőt?
A luxuskategóriás USB tunerek esetében, pl. Terratec H7, előfordulhat, hogy kiadja az antennaerősítő működéséhez szükséges tápfeszültséget. (Saját áramellátása van, nem az USB-ről üzemel. Listaáron 159 euró. (Nem kell félni, hogy a magyarok lerabolják a készleteket.))
USB tunerrel az adótól 25 km-re 97-100% volt a jelszint.
Ez nem nagy csoda. Nálam mindenre ekkora értéket dob a DVBViewer. Ha nem ennyi, akkor nulla, de jön az adás. -
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6485 üzenetére
"A szöveg szerint 25 dB-es erősítővel árult antennát szétszedve nem talált benne semmit:"
Mit kellet volna találni a benne?
A víz is mosás állóság okán a műanyagba kell önteni az elektronikát. (Asztali készülékkel lehetne ellenőrizni, mit teljesít kiadott tápfesszel az antenna, és nélküle.)
De a kérdező szempontjából nem jó ez az antenna. Az USB-n nincs akkora teljesítmény, hogy az erősítő tápellátását is ki tudja szolgálni. (Táp nélkül meg rosszabb, mintha erősítő sem lenne benne.) -
mezis
félisten
válasz
csendes #6485 üzenetére
Nem biztos az átverés.
Elférne az az erősítő abban a középső, kétcsavaros blokkban. Ha közel 0 az ellenállás a csatlakozó középső ere és a között a csavar között, amire az antennát kell csavarni, akkor átverés. Átverés akkor is, ha nem igényel 5-12 V tápellátást (vagy telepeset). -
zhagyma
őstag
" ... Hát passz, talán zhagyma tudja ..."
Ahogy lorenzen kolléga is írta erősítős (tápfeladó + táp). Általában az erősítővel egybeépített "szobaantennák" egy egyszerű 0 dBd (referencia herz dipólus) és egyben 2.15dBi (izotróp elméleti gömbsugárzó) nyereségű antennát tartalmaznak. Az mindegy, hogy ez egy huzaldarab, hajlított dipól, kör vagy ellipszis. Ezért ezen antennák "nyereségét" az erősítő "adja" a referencia herz dipólushoz képest. Az adó által kisugárzott "teljesítményt" (térerősséget) a vételi helyen a referencia dipóllal mérhetjük. Ehhez képest adják meg egy antenna nyereségét.
A "keksz", "körlap" alakú antennákkal kicsit bajban van az ember. Lehet benne összetekert huzal, nyomtatott áramkörre maratott antennacsoport, "galaxis" formájú logper antenna és még általában egy kiszajú erősítő. Tulajdonképpen bármilyen hullámhossz törtrészét megtestesítő drótdarab antenna ként viselkedik. Ha ezeket illesztetten összekötjük, akkor antenna rendszert kapunk. Az antennák megkettőzése + 3dB nyereség növekedést jelent: 1->2, 2->4, 4->8, ... és így tovább. Az antennák "duplázásában" az illesztett összekötés okoz gondot. Az adóoldalon ezt korrekten megoldják (nem is tehetnek mást) míg vevő oldalon megy a "költséghatékony" furás-faragás ...
-
danih
veterán
Köszi az infókat, ezek szerint akkor USB eszközhöz nézek inkább valami adapterrel működő alternatívát.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Heraldry #6475 üzenetére
"2. A HTPC-ben (ASROCK ION 330HT) lévő atom proci nem bír a jelfolyammal. Két megoldás lehetne erre:
- Rá lehet-e venni vajon a gépet hogy a dekódolásra használja az alaplapon lévő nvidia ion-t (VDPA, cuda,...)?"A megfelelő directshow filter (codec) használatával, illetve a codec beállításaiban engedélyezni kell a DxVA használatát. (Nekem is hasonló, Zotac ION330 alaplapom van, tökéletesen elegendő a teljesítménye.)
"- Vagy van-e olyan usb-s DVB-t tuner, ami dekódol is, azaz leveszi ezt a terhet a gépről?"
Nincs ilyen USB DVB-T tuner, de értelme sincs. Ennek több oka is van.
- Az USB-n képtelenség átnyomni tömörítetlen SD felbontású adatfolyamot, az alacsony sebesség okán.
- Ha lehetne, akkor PC-nek nagyobb terhet jelentene a tömörítetlen adatfolyam megjelenítésem, mert teljes egészében a processzor dolgozna. Egymagos Atom procikak az analóg USB tuner is teljesen leterheli, pedig leskálázott képet nyomnak át a gépbe. -
csendes
addikt
válasz
Heraldry #6475 üzenetére
A HD-t (m1, m2, Duna) az Atom nem bírja el, az SD-nek mennie kell, mert a 330 kétmagos. Az ION a GeForce 9400M-en alapul, támogatja a H.264-et vagyis át tudja venni a dekódolást. Itt van egy lista a szoftverekről, amik támogatják az Nvidia PureVideo-t: [link]. Illetve a VLC (Linux, Windows) új verziói (1.1 fölött) is támogatják, csak engedélyezni kell a hardveres gyorsítást.
Nem lehet olyan USB-s tuner, ami tud hardveres dekódolást, mert USB 2.0 csak 2.5W teljesítményt ad le (5V, 500mA), az MPEG4 dekódolás pedig elég számításigényes.
Az USB tunerekben többféle chipset van, így az érzékenységük is eltérhet. Mindenesetre a CPU használati diagramból kiderül, hogy ezzel van-e a gond. -
Heraldry
tag
Sziasztok!
A szitu: Egy külső antennával és Alcor 1500-al kiválóan tudom venni a DVB-T adást (Gödöllő).
Ha ezt az antennát átdugom egy USB tunerbe (Alcor DTV HS), akkor az ezt használó HTPC-n igen gyakran szétesik a kép. Két oka lehet, ha jól gondolom:
1. Az USB-s tuner gyengébb.
2. A HTPC-ben (ASROCK ION 330HT) lévő atom proci nem bír a jelfolyammal. Két megoldás lehetne erre:
- Rá lehet-e venni vajon a gépet hogy a dekódolásra használja az alaplapon lévő nvidia ion-t (VDPA, cuda,...)?
- Vagy van-e olyan usb-s DVB-t tuner, ami dekódol is, azaz leveszi ezt a terhet a gépről?Mi a véleményetek?
-
zhagyma
őstag
Szerintem is nagyobb nyereségű antenna lenne a megoldás. Mivel a "kedvezőtlen" időjárás 6 dB-l (antennás ökölszabály) csökkenti a vételi helyen a térerőt, ezért legalább ekkora nyereségű antenna kell. Ehhez adódik a csatlakozók, kábelek, szerelési bénázás vesztesége ... Az a Tesco-s antenna kb. tudná az időjárási tartalékot, ha erősítőset nem szeretnél és nem is drága. Mivel ez "irányítottabb" antenna a botnál (szűkebb a nyílásszöge), ezért pontosabb beállítást igényel.
" ... Az antennát arrébb tettem picivel, az asztalra és máris 100%-os lett a jel. ..."
Ha "odébb mászik" a térerő maximum a vételi helyen (pozíció, irány) az időjárás következtében megváltozott reflexiók jóvoltából, akkor lehet hogy nagyobb antenna sem segít. Esetleg több antenna meg a diversity vevő, de az meg drága.
-
nfsu17
veterán
Keksz. Ez tetszik.
De igaz is.
Sajnos nincs lehetőség, mert utcafronton vagyok családi házban és nem lenne nyerő elcsúfítani a bejáratot egy antennával.
Jöhet a köv. megoldás, hogy akkor tetőre, padlásra, de most ezt is vegyük ki a megoldások közül egyelőre.Ez a tecsós dolog ez érdekelne, szinté ingyé van, ennyit megérdemelne a dolog, hátha. Tuti lenne olyan hely itt a szobámban, ahol a keksz is nyerő lenne minden helyzetben, csak most ha tiszta időben megtalálom a jó vételt, akkor esős időben az lehet nem lesz jó. Ha esőben csinálom, akkor meg napsütésben nem lesz jó. Egyszerre meg nem tudok két időjárást csinálni.
, így sose fogom megtalálni az optimális helyet, de még keresgélem, bár már kezdek belefáradni.
-
GBogyó
tag
Szerintem a nagyobb nyereségű antenna lehet megoldás számodra, nem feltétlenül a nagyobb méret a lényeg a helyzet miatt.
Tippelném neked a Tesco gazdaságos antennát 700 forintért, de az én tapasztalatom az volt, hogy csak egy picit adott nagyobb szintet, mint a Leadtek "keksz". Persze ez neked pont elég lehet, de még így sem biztos a minden időpontban stabil vétel.
Nincs lehetőséged erkélyre lepke antennát szerelni? -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Itt szoktam olvasni, hogy az erősítő akkor célszerű, hogy ha hosszú a kábel és az itt fellépő veszteséget akarjuk elkerülni.
Na most nekem a gyári botantenna - ami a leadteknél nem bot, hanem négyzet alakú lapos antenna - is elég volt nyáron a 100%-os jelhez, viszont tegnap buta idő volt, szél, eső, nagy felhők és este eléggé leesett a jel. Az antennát arrébb tettem picivel, az asztalra és máris 100%-os lett a jel. Szóval nekem nem kellene erősítő, csak picivel nagyobb passzív antenna a szobába, ami szerintem megoldaná ezt az egyszer itt jó, másszor ott jó dolgot. 1,5km-re sincs légvonalban az adó, ezért nem kellene nekem nagyobb ketyere.Pl ilyet néztem ki, de ebben is van erősítő, én meg nem akarok ilyet, meg még egy kütyü a konnektorba, nekem erre nincs szükségem.
Van ilyen erősítő nélkül is? Ez szerintetek megoldaná, hogy esőben X helyen jó a vétel, napsütésben meg 50cm-el arrébb, Y helyen?
-
csendes
addikt
válasz
Ranger^41 #6466 üzenetére
"A nyugati ablakból kinézve sajnos nem látom a hármashatárhegyet, a szomszéd háztól (nem 10emeletes, csak 3). Ez kizáró ok? Valami ilyen megteszi, vagy van olcsóbb megoldás is?"
Kicsi az esélye annak, hogy szobaantennával menjen az első emeletről; ha nyugatra van még több magas épület is, akkor azok is árnyékolnak. Ha a tetőről van közvetlen rálátás, akkor egy olcsó tetőantenna elég. Ezek az erősítős szobaantennák egyébként a tűrhető kategóriába tartoznak, a Vaterán picit olcsóbban is lehet venni, de lehet kapni ilyet a két nagy bevásárlóközpontban is. Én is hasonlót használok, az egyetlen bajom vele, hogy az erősítőn keresztül érzékeny a hálózati zajokra (pl. ha fel- vagy lekapcsolunk egy lámpát). -
csendes
addikt
válasz
Ranger^41 #6459 üzenetére
"Ehhez gondolom egy dvb-t-s hibrid tuner kéne nekem."
Az is egy lehetőség, de asztali számítógépbe talán érdemesebb egy PCI-os analóg tunert (prohardver aprón kb. 3000 Ft) és egy USB-s DVB-T tunert venni (ezt sokat tárgyalták itt, kb 2000 Ft). Hibrid PCI-os tuner egyébként itt a prohardver apróhirdetésben most éppen 2500 Ft (MSI TV Anywhere), de mivel ezeken csak egy antennacsatlakozó van, kényelmetlen átdugdosni az analóg kábelTV kábelt és az antennáról érkező DVB-T kábelt vagy kell egy kábelváltó kapcsoló, másrészt ez fix, nem rakható át laptopba olyan könnyen, mint egy USB-s. USB-s hibrid TV tuneren is csak egy antennacsatlakozó van, ezen felül pedig részben drágább, részben rosszabb az analóg képminősége, viszont laptopba inkább ez jöhet szóba. A prohardver aprón most van Expresscard csatlakozós hibrid 3000-ért, ha van ilyen csatlakozója a laptopnak.
"Ezekhez a tunerekhez van valami használható antenna is, vagy azt külön kell beszerezni?"
Az új USB-sekhez általában van egy kis botantenna, ez viszonylag közelről, jó rálátással elég.
"Illetve ha az ablakom a gyöngyösi utcán néz kelet-délkeleti irányba, és az első emeleten van, akkor van esélyem rendes adás fogadására?"
Kevés az esély a DVB-T adás megfelelő minőségű vételére szobaantennával, bár két adó is közel van. A Hármashatárhegy nyugatra van, a Széchenyi-hegy kb. délnyugatra, a Száva utca a teljesítményéhez képest messze (10km) délre. Azért érdemes megnézni, hogy hány fal, milyen akadály van nyugati vagy délnyugati irányban. Erősítős szobaantenna 10 m antennakábelt elbír, esetleg az segíthet egy másik szobából. -
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni tvtuner kártyát, jelenleg analóg jel jön (upc), de szeretném kiahsználni ezt a mindigtv dolgot is, és amit lehet hdban nézni. Ehhez gondolom egy dvb-t-s hibrid tuner kéne nekem. Ezekhez a tunerekhez van valami használható antenna is, vagy azt külön kell beszerezni? Illetve ha az ablakom a gyöngyösi utcán néz kelet-délkeleti irányba, és az első emeleten van, akkor van esélyem rendes adás fogadására? Mármint rá lát e az antenna az adóra?
-
premete
veterán
-
xDéé
csendes tag
sziasztok!
tegnap estére meggyógyult valahogy.. valszeg megérezte a szervízszagot..
előfordulhatott, hogy az adással volt valami probléma?
köszi a segítséget mindenkinek!
-
tomek8210
csendes tag
Valakinek van tapasztalata az x3m tunerrel kapcsolatosan? Elég jónak tűnnek.
-
ati2
őstag
Esetleg próbáld ki az utolsó [TSReaderLite 2.8.46g]-t, abban van már DVB-T + C + S plugin is. Nem valami szuper de a stream-et tudud tesztelni vele, hogy folyamatosan jön-e a tunerből.
Nálam működik az Anysee E30 Combo Plus + DIGI Kábelel, csak a Quality-t nem mutatja. -
premete
veterán
válasz
Alex123 #6451 üzenetére
Tetőn, kültéren egy 2000 forintos "kislepke" is csodára képes, ha van rálátás, az erősítős szobaantennák nálam annyit sem értek, mint a hozzáadott, 14 centis, mágnestalpas botantenna.
Persze, jó, lehető legrövidebb kábel, szakmailag szerelve ahhoz is kell.
Vagy aluminium csövekből össze lehet rakni egy 9 elemes Yagit, most nem tudom, milyenek a cső árak, régebben fillérekből összeraktam UHF-re párat. Érdemes körülnézni padlásokon is, mióta elterjedt a kábeltv, sok antennát nem használnak. -
Alex123
senior tag
Sziasztok!
Az édesapámnak lenne szüksége egy DVB-T antennára, mert vettek 1-et (olyat, mint amilyen régen volt szobaantenna, erősítős, TV mellé, rá helyezhető, stb... de nagyon sz*r a vétel vele...
Helyileg Szeged mellett, Zsombón vannak egy hétvégi házban és oda kellene valami megoldás....
A beltéri antenna nem járható út, feltétlen kell a kültéri?
És ha igen, oda milyen típust, melyiket ajánlanátok?
(sok pénzt nem fog rászánni, nem kell full extra...)Előre is köszönöm a segítséget!
- Alex -
-
zhagyma
őstag
Gondolom DVBViewer TE jár a kártyádhoz. Tudom triviális, de: DVBViewer TE upgrades.
" ... kb 8mp-ig megy a kép+hang tökéletesen, majd megáll a lejátszás, mintha stoppoltam volna, ..."
Elég érdekes a problémád. Ezek szerint a DVBViewer felismeri a kártyádat és képes használni is. Olyan mintha "demó" módban menne a program, vagy egy kódek. Lehet, hogy nem is a DVBViewer-l van gond. Csak meg kéne próbálni életet lehelni ebbe a kártyába más programmal is ... csak a biztonság kedvéért. Nálam VLC-vel is tökéletesen működik a DIGI DVB-C.
" ... DVBViewerrel bejön 66 csatorna, ..."
Nálam 85 csatorna van. Az otthoni koax hálózat minősége sokat számít a tökéletes vételben. Erre sajnos még rátesz egy lapáttal a DIGI itt-ott. Így nehéz megjósolni, hogy egyes helyeken mi lehet éppen a probléma.
Ui.: Minél több információt elmondasz, annál nagyobb az esély, hogy kiszúrjuk a hibát ...
-
-
-
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Van egy Samsung 32b550-es lcd tv-m, amin alapból van M-PEG4-es HD tuner, melyhez csatlakozik a padláson, egy tetőantenna. A problémám, az, hogy hol van dvb-t adás, hol nincs. Nem értem mért. Tudnátok segíteni.
-
xDéé
csendes tag
Sziasztok!
Alábbi a problémám:
Technisat CableStar HD2 kártyám van, és kábeles Digi előfizetésem.
DVBViewerrel bejön 66 csatorna, de bármelyiket kezdem el nézni, kb 8mp-ig megy a kép+hang tökéletesen, majd megáll a lejátszás, mintha stoppoltam volna, és csak a csatornaváltással indul el újra, szintén 8mp-ig..
Mi lehet a para?
VLC, ProgDVD pedig be sem fog semmi..Előre is köszi s segítséget!
-
azbest
félisten
válasz
premete #6434 üzenetére
8at kaptunk tőle haverral, összeesen annyi problémát találtam, hogy az egyik antenna kábele hibás... nameg a távirányító valami egészen más nyelven beszél mint amit a tuner vár
Viszont működnek. De másik item amit ismerőseim rendeltek szintén tőle 2 hibás volt (egyébként valóban úgy nézett ki mint a kisképen ebay-en), az picit másabb mint amit én kaptam (égett chip volt ebben: [link]).
Ma néztem épp azt amelyikből rendeltem és kb minden országot tiltólistára tett. Lehet hogy így zárja le azokat az itemeket, amikre már nem akar rendelést felvenni. Fura, hogy amelyiket te linkelted azt eddig nem találtam.
Ezeknél pl nem szállít:
[link], [link]Pár órával ezelőtthöz képest is változott.
Itt szállít:
[link 5.49GBP], [link]Tiszta hülye ez az ebay...
amiből már rendeltem tőle most ezt írja ki:"Unfortunately, access to this particular item has been blocked due to legal restrictions in some countries. We are blocking your viewing in an effort to prevent restricted items from being displayed. Regrettably, in some cases, we may prevent users from accessing items that are not within the scope of said restrictions because of limitations of existing technology. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause, and we hope you may find other items of interest on eBay." [link]
(#6438) Rick4:
viszont alcor 1200-as vevő 2 ezressel többért van, és ahhoz még magyar support is jár, és firmwarefrissítés.(#6432) lorenzen
dxva2 előnye ati kártya esetében. hogy win7 alatt a durvább profillal kódolt anyagot is szépen lejátssza (killa sample is). A hd3650-es kártyám ami dxva1 kompatibilis, az nem képes a problémás anyag játszására, míg az integrált hd3200 és az összes hd4xxx és újabb kártya dxva2 módban hibátlanul játsza őket. Xp alatt ez nem lehetséges, mert ott csak dxva1 van. Nvidia kártyánál nem tudom, ott lehet hogy megfelelő kodekkel cuda-val xp alatt is visz mindent. -
ati2
őstag
válasz
premete #6429 üzenetére
Bocs elfelejtettem ""-be tenni, a lényeg, hogy a kedves honfitársaink miatt, vagy más okok miatt nem szívesen küldenek ide csomagot egyre többen.
Láttam olyan usert is, aki reklamálni akart, mert hülye az angolhoz (bene volt a szokásos papír, hogy mi nem volt raktáron, küldik ha lesz).
A legviccesebb, az egészben, hogy a vaterán vásárolta valami jó magyar rablótól 1,5x-ös áron, aki beregisztrálta az user nevét/címét egy Hong-Kong-i webshopba, és onnan küldték neki az árút.Nekem is megjött minden csomagom, és a DX-es RMA is nagyon korrekt volt amikor a postás összetörte az árút (küldtek újat ingyen).
-
lorenzen
aktív tag
"Passz, hogy DXVA, vagy DXVA2 de az 1080p-s h264-et simán viszi XP-n is."
Nem a DXVA vagy DXVA2 a valódi töréspont az XP esetében.
AZ EVR fontos, amit nem tartalmaz alapban, de le lehet hozzá tölteni.
(Nekem meggyűlt vele a bajon, ezért elköszöntem az XP-től.)
A shaderekek segítségével sokat lehet javítani a képen. Én a sharpen_complex-et kedvelem, de a wave sem rossz, ha valakit el akarsz üldözni a géptől. -
zhagyma
őstag
" ... Passz, hogy DXVA, vagy DXVA2 de az 1080p-s h264-et simán viszi XP-n is. ..."
DXVA 1.0 / DXVA 2.0.
Persze, hogy megy a H264/AVC DXVA 1.0-n: DirectX Video Acceleration Specification for H.264/AVC Decoding (DXVA1.0) by Microsoft. -
ati2
őstag
válasz
lorenzen #6425 üzenetére
Köszi, akkor rendelek 1-et, a kézi letöltést amúgy is jobban szeretem
.
Csak újra kéne raknom a wint, mert a tuner drivere kékhalálozik és nem tudok rájönni mitől, persze minden más működik
azbest:: Passz, hogy DXVA, vagy DXVA2 de az 1080p-s h264-et simán viszi XP-n is.
A tiltólista meg a magyar posta miatt van, sok csomag tűnik el állítólag -
azbest
félisten
válasz
Woodcutter #6421 üzenetére
ahogy látom lejárt már az a tétel, amit linkeltem.. .az eladó többi ilyen/hasonló tuneréhez pedig mintha tiltólistára tette volna Magyarországot (lehet csak idióta mód azt hiszi hogy az itteni adáshoz nem jó). Rákérdezek már, hogy miért tette tiltólistára az országot. Ha $14 megér neked akkor a másik dealextreme linket is választhatod (ugyanabban a hozzászólásban írtam). Annak a távirányítójával nem tapasztaltam problémát és még rendesebb csomagolása is van.
Ha jól emlékszem Alcor drv1000 tunert linkeltél, az sem lehet rossz választás egyébként. Ugyanolyan chipsetes, mint a kínai webshoposok. Az alcorhoz ArcSoft TotalMedia program jár, az lehet magában is tudja a dxva kezelést (nem ismerem).
Nem tudom mennyire valós ez az erősorrend
http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card-geforce-radeon,2646-7.html
Eszerint a 4350, 4550 lassabb mint a 7600 gt, de a 4650 már gyorsabbHa olyan codec dolgozza fel az adást ami tudja használni xp alól a dxva-t, akkor bármelyik újabb kártya ugyanolyan jól képes segíteni a lejátszásban. A játék alatti sebesség és a dxva lejátszás közt nincs sok összefüggés.
-
azbest
félisten
-
ati2
őstag
Valaki kipróbálná, hogy a legális DVBViewer feltelepül-e és működik-e net nélkül, vagy kilép x perc után?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
"Ha veszek egy 1700hufos tuner+ mondjuk hd4350-es vgat akkor a full hds adasok folyamatosak lesznek vajon?"
Nincs full HD DVB rendszeren, csak 720p és 1080i van, hivatalosan. (Bár volt már ettől eltérő 1080i alatti felbontású sugárzás.)
De ezeket megfelelő szoftverrel és codec-el hibátlanul tudod nézni. -
ati2
őstag
válasz
Van XP-n is DXVA támogatás, az csak a VGA + DirectX-től függ.
Egy 3 Ghz-es Core2 + 8800GT-vel a 5% alatt van a procihasználat (Nat Geo HD 1080p), szoftveresen meg 40-60% codec függően.
A DXVA-t a cyberlink video decoder ([HD Pack 2.4]), vagy az újabb [FFDShow]-k támogatják. Nálam a DIGI-s interlace-es adások miatt jobb a cyberlink video decoder.A lejétszó program az már macerásabb amiben be is lehet állítani ezeket, hogy használja is. A DVBViewer-ben megy, de az még 15 euro.
-
Woodcutter
csendes tag
Oke, rendelek egy ilyen tunert szerintem megnezem mit tud a gepem.
Ha mar koltok akkor egy jobbat veszek (tobbet koltok vgara kompenzalva a procim gyengeseget, nem akarok alaplap+proci+tap etc cseret), azt emlitettem h quakeliveal tolom, kell a 125 fps konstansan az akcioban. Xp alatt van dxva2 tamogatas barmilyen programmal is?
Igazabol azt akartam athidalni, hogy dekodert vegyek a a tvhez (par csatorna miatt), azt gondoltam majd a procim/vgam szamol mellette meg hds, fullhds filmek is futnak majd pcn (full hd akad most) , es jon a full hds adas is…..
Ha veszek egy 1700hufos tuner+ mondjuk hd4350-es vgat akkor a full hds adasok folyamatosak lesznek vajon?thx
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Woodcutter #6414 üzenetére
A jelenlegi videokártyád kevéssé alkalmas a HD adások megjelenítésére.
Itt az Nvidia összehasonlító oldala.
A mostani kártyád csak magas processzorhasználat mellett tudja megjeleníteni a HD-t. (Az újabb generációs kártyáknak a videó megjelenítése amúgy is szebb.)(#6416) Rick4 :
"Digitális sugárzásnál ( se műhold se földi ) nem használnak progresszív képmegjelenítést."
A német közszolgálati HD csatornák 720p -ben nézhetőek műholdon és kábelen is. (Das Erste HD, ZDF HD, Arte HD)
De 1080p adás valóban nincs. -
azbest
félisten
ebay tuner távirányítóját próbáltátok?
A dx-ről rendelt távirányítójával mindegyik megy, de ebayes távirányítóval egyik sem (fényképezőgépen át nézve látszik hogy működik, csak nem értenek szót).
Mondjuk nem mintha használnám, csak kíváncsiságból próbáltam. -
Rick4
félisten
válasz
Woodcutter #6413 üzenetére
Miért ne lenne az. Egyébként megy a fórum nyelve magyar.
Digitális sugárzásnál ( se műhold se földi ) nem használnak progresszív képmegjelenítést. Ez ugye azt is jelenti, hogy a dekódolás lényegesen könnyebben megy, mert kevesebb a dekódolandó adat. Tehát mégiscsak reveláns.
-
azbest
félisten
válasz
Woodcutter #6414 üzenetére
az olcsó tuner kapcsán nem kellett volna sokat visszalapozni: [link]
olcsó, kínai, 2 hét mire megjön, de működik (ha pedig mégsem akkor is vissza lehet téríttetni az árát)Alaplapi digitális hang koax módban talán ráköthető a kártyára, ha van a konkrét kártyának olyan bemenete. Ha dvi-hdmi átalakítós a vga kártya kimenete akkor még azzal is lehet gond.
Ha nem akarsz vga-ra költeni, akkor miért 24 ezer árú kártyát mondol, amikor előbb írtam hogy 8 ezer körül van már hd4350, ami játékra nem való, de a videók lejátszásában ugyanolyan jó, mint a drágábbak.
Ezen kívül kell egy olyan program is, ami támogatja a tv adás dxva gyorsított megjelenítését. (vlc player dxva2-t támogat, ami vista vagy 7 alatt van csak).
-
Woodcutter
csendes tag
1700-as tuner az melyik?
En ezt neztem ki:
http://www.arukereso.hu/tv-tuner-c4027/alcor/dtv-1000-p31182469/termek-leiras.htmlAz alaplapom ez :
http://www.asus.hu/product.aspx?P_ID=DzbA8hgqchMBOVRz&content=specifications
ugy latom van rajta "Koac/optikai S/PDIF out port hátsó I/O panelon"A VGA-m pedig ez :
http://www.nvidia.co.uk/object/7_series_techspecs.html
ebbol nem derul ki szamomra h van e rajta megfelelo tuskesor, bar latok vmitAzt gondoltam, h osszekotom a vga-t a integralt hangkartyaval ha lehet, majd veszek egy tuner es kiprobalom, hogy akadasmentesen fut e.
Ha nem akkor erdemes vennem egy HD 4850es radeont?
akkor folyamatosak lesznek az 1080p/1080i filmek?
2giga ramom van es AMD64 3200+thx elore is!
-
Rick4
félisten
válasz
Woodcutter #6407 üzenetére
A fullHD az pontosabban 1080P lenne, ez itt meg csak 1080i, tehát nem fullHD..
-
-
GBogyó
tag
akad az m1 és a tv2 is? Akkor inkább jelszint probléma lesz, és antennát vegyél. Attól függ, hogy mit tudsz felszerelni, és most mid van, akár olcsón meg is úszhatod. Ha most egy USB vevős saját antennácskával próbálkozol, akkor az ablakba kitett 2500Ft-os passzív lepke csodákat művelhet.
A jelszint programonként változik, nem mérvadó.
Az antenna mozgatásával, esetleg ablakon kívül helyezésével sincs megfelelő jeled? Vagy az erősen változó jelnél 50% a max?
-
Woodcutter
csendes tag
HD adok erdekesek, ezert szeretnem, hogy par ado full hdban jojjon a UPC analog mellett.
Corvin mozinal lakok. Tunerben ezek szerint nincs semmi proci ami szamolna.
Igen PCIe, lehet h, egy uj VGA lesz….igazabol már nem jatszok (csak Quakeliveot), igy nem akarok fejleszteni feleslegesen. VGA-t meg megnezem ossze lehet e kotni az integralt cuccal, uj volt nekem, hogy VGA hdmi atviszi a hangot is.
thx -
kojo25
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült elcsípnem Tatabányán a digitális jelet(usb vevő), de szaggat, a szint kb 50%.
Normális antennát szerezzek, vagy másik gépet.
Köszi előre is.
-
nfsu17
veterán
válasz
Woodcutter #6400 üzenetére
Már többen segítettek, hogy hogy menne a lejátszás, dxva, stb, de nem írtad szerintem a legfontosabbat, hogy HOL szeretnéd mindezt városilag/faluilag fogni. Elég-e a gyári antenna, kell-e valami bikább, stb. Mert ha semmit nem fogsz tudni fogni, azt lejátsza bármilyen gép.
Amúgy nem tudom miért kell a dxva-ért annyira odalenni, én használhatnám, mégse használom. Nekem tök mindegy, hogy a cpu dolgozik, vagy a gpu, mindegyikből van bőven tartalék. Kisebb gépnél nem mindegy, de ha az 1080p már most akadozik, a kártyád meg nem dxva képes, én már most mérlegelném, hogy a továbbiakban érdemes-e foglalkozni a dologgal.
-
azbest
félisten
válasz
Woodcutter #6403 üzenetére
írtunk olcsó usb tunert (1700ft), azzal is megy. A felvétel nem szempont, mert digitális formában jön az adás, nem terheli a rögzítés a gépet (csak hely kell neki).
Ha a HD adók nem érdekesek, akkor ezek maradnak:
tv2, rtl klub, autonómia(duna2), euronewsha a realteknek van digitális (spdif) kimenete és a vga-nak is van ilyen bemenete (lásd:user manual valamilyen tüskesor képében) akkor a hangot kiteszi a hdmi-n át.
Esetleg még alternatíva lehet valamilyen újabb fajta olcsó vga, ami tudja mindezt ami hiányzik (dxva2 kompatibilitás ajánlott, vga-ba integrált hang vagy spdif bemenet). Ha jól sejtem pciExpress csatlakozós már, abba az alaplapba lehet találni olcsón.
nvidia 8400+ vagy ati HD4300+, ezek úgy 8eFt körül indulnak. -
Woodcutter
csendes tag
válasz
z00mhead #6402 üzenetére
-720p-s filmek szepen futnak (vinyon levo), 1080p mar huzos szokott lenni. Rambol van 2 giga.
-Xpm van, sp2.
-Igen igy van, tv kotes HDMI-n megy.
-Hangkartyat (integralt realtek AC97) mivel tudom osszekotni a VGA-val?
Vilagos de ha veszek 6-8ert egy DVB-T usb tunert, akkor azt a par full hds adot tudom fogni, tovabbi ktgk nelkul.Koszi szepen a valaszokat!
-
z00mhead
tag
válasz
Woodcutter #6400 üzenetére
Helló!
A dolog működhet, de ez így azért kevés.
A szaggatásmentes HD adáshoz kell egy legalább kétmagos proci, 2 (de inkább 4) gb ram, és egy HD gyorsításra képes vidókártya. Ha jól tudom az nVidia 7-es sorozata még nem képes a HD tartalmak gyorsítására, így nagyon fontos az erős proci és a sok ram.
Továbbá kérdés még, hogy milyen operációs rendszert használsz; ha visszaolvasol láthatod, hogy az is sokat számít.
Nem is beszélve arról, hogy ahhoz, hogy a tv-hez kötés valszeg HDMI madzagon történik, akkor pedig a gépedben össze kell kötni a videókártyát a hangkártyával, különben nem lesz hang.
Tudni kell, hogy pc-s DVB-T vételnél csak az ingyenes adásokat tudod nézni, az előfizetéses csatornák vételéhez ú.n. conax-kártyaolvasóra van szükség, az pedig se nem olcsó, sem pedig egyszerű...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest