- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktommy91
addikt
Sziasztok!
Teljesen avatatlan vagyok a témában ezért segítséget szeretnék kérni...
Elég lenne e egy athlon 64 3200+,1gb ram meg egy 7300gt tudású gép ehhez a tunerhez illetve ajánlott vétel-e ez a tuner?
-
azbest
félisten
válasz
bnorci71 #5991 üzenetére
Ha digitális az adás akkor elképzelhető. Állítólag a digi kábelszolgáltatónál lehet csak megoldani ezt. Megoldhatatlan probléma, ha kódoltan jön az adás és csak a szolgáltató által adott set top box-szal nézhető.
Másik probléma, hogy ehhez dvb-c tuner kell ami drágább.
a) Ha egyszerre csak egy géppel szeretnél tv-t nézni (vagy egyszerre csak egy adást lehet nézni a választékból). akkor egy tuner kell hozzá és egy olyan strem szerver program, ami távolról vezérelhető, hogy melyik adást mutassa. (vlc playerrel is megoldható azt hiszem)
b) Ha többen szeretnétek különböző adást nézni egyszerre, akkor vagy annyi tuner ahányan vagytok (és annyi példány a stremelő programból),
c) vagy annyi tuner ahány frekvencián jön az adás (például vlc-vel felkonfigolva) és ekkor báki bármit nézhet, annyi nézővel amennyit a helyi hálózat elbír.Ha analóg az adás akkor is elképzelhető, de akkor csak az a) és a b) megoldás játszik. Nameg analóg eseténa szervernek az adást digitalizálnia is kell, ez sokkal nagyobb feladat, mint a másik esetben a szétosztás.
Csak akkora sávszélesség kell, amennyit az általatok nézett csatornák használnak.
Most kíváncsiságból próbálgattam ezt mindigtv (dvb-t) adással, két digitális tunerrel két vlc playerrel tudom streamelni az öszes adásukat és csak annyi sávszél kell, amennyit éppen nézünk.
-
Rick4
félisten
válasz
lorenzen #5994 üzenetére
Azt én is tudom, hogy nem fix bitsebességgel jön, eleve az egy TP-n sugárzott mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyam arról szól, hogy menedzselik az adatfolyamban lévő csatikat, ahova több sávszél kell, oda több megy, akár egyetlen másodperc alatt változtatva az értékeket, meg ugye van mindig valamennyi tartalék. Minden csatornát meg tudok nézni, itt inkább a belső hálóból egy külső ip-re történő streamelés lenne érdekes.
-
zhagyma
őstag
válasz
bnorci71 #5991 üzenetére
Az lehetséges, hogy egy PC-be annyi tunert helyezel, ahány felhasználói eszközöd van és azokat lövöd át a belső hálózaton (ahány tuner, annyiszor a kiválasztott muxok bitsream sebessége). Így mindenki azt néz amit akar és mindenki választhat a teljes szolgáltatói csatornaválasztékból. Ehhez szerintem bőven elég a gigabites hálózat egy háztartásban. Mondjuk néhány felhasználói eszköz esetén WiFi is szóba jöhet a terjesztésre. Alapeseben a tunerek, a gigabites háló és természetesen a streamelésre alkalmas vételi eszközök árát kell megfizetni.
UI: Természetesen ennek a megoldásnak is vannak korlátai ...
#5989 Gondolom a hegy keleti oldala lehet a vételi hely, mivel Kabhegy-t nem említetted.
-
lorenzen
aktív tag
lejárt a szerkesztési idő
A műholdról még a gyengébb csatornák is 2-3 mbps sebeséggel jönnek. A jobbak elérik a 4-et is.
De a legtöbb adás nem fix bitsebességgel jön, vannak pillanatok, amikor sokkal magasabb is lehet bitsebesség.
Ha van konkrét csatorna ami érdekel, megnézem neked. -
Rick4
félisten
Nem mellékesen itt csücsül a Skystar2 HD2 a gépben, tehát probléma nem sok van.....Pl itt van egy 1n taláható upc TP:
De a beltéri a lényeg, mivel webszerver is egyben, csak a webinterface-en kattintok (csatornát váltok, epg-t olvasok, stb) majd a kívánt adást nézem. Ez frankón működik belső hálón, mert ugye itt nincs a feltöltési korláttal probléma. -
lorenzen
aktív tag
válasz
bnorci71 #5991 üzenetére
Nem oldható meg.
Illetve megoldható, csak nem fogod megfizetni a költségét.
Analóg adás esetén minden csatornát digitalizálni kellene.
Digitális estén csak vivőfrekvenciánként kell 1 darab vevőegység szükséges..
A gigabites hálózatot is cserélni kellene gyorsabbra. Vagy WIFI tornyot kell építened. -
bnorci71
addikt
Szasztok!
látom épp a hálózatra küldés a téma
Megoldható az hogy a bejövő kábelszolgáltató összes csatornáját felrakjam a belső hálózatra.
A notin nem lenne rossz mindenféle madzag nélkül bárhol nézni bármelyik csatornát.
Mi kell ehhez, ha kivitelezhető?Senkinek nincs a topik olvasók küzül
Pctv Pro Hybrid 340e tunerje? -
azbest
félisten
tsreaderrel néztem hogy milyen sávszéllel jönnek:
A HD adók több mint 6Mbps (a duna a másik muxon 8 környéke), a simák pedig több mint 1 Mbps sávszéllel jönnek. Http streaminggel még erre rájött némi plusz (m1-hez kellett kb 8), udp streaming takarékosabbnak tűnik, ott kb annyi kell mint amennyi az adás.
Műholdon nem tudom mennyire veszik le a minőséget a sok adás egy mux-ra zsúfolása kedvéért, de emlékszem, hogy kritizálták sokan a mindigtv-s rtl és tv2 adást az alacsony minőség miatt, szóval lehet hogy 2-3Mbitet is elérhet egy rendes SD csatorna is (de csak sacc).
Szerintem kérj meg valakit akinek dvb-S kártyája van, hogy az általad nézett csomagra nézzen rá tsreaderrel (az nem érdekes hogy nincs előfizetés, attól a stream adatokat látja ahogy én is a mindigtvextrásakat), akkor kiderül pontosan mennyi kell
Esetleg, ha tudod vele rögzíteni a streamet, akkor a ts fájlt nézd meg valami progival (azt hiszem tsreader is tud fájlt olvasni). Vagy otthon helyi hálózaton át nézd meg, hogy a gépeden mekkora hálózati forgalmat generál a lejátszás (ha windows akkor a feladatkezelő hálózatok füle már megteszi). -
premete
veterán
válasz
zhagyma #5987 üzenetére
Jó ötlet az elektrolízis, de erre járt egy autószerelő, és kölcsönkértem a mérőeszközét: a dvb-t usb tuner antennabemenetén nincs feszültség, így marad a gyári mágnestalpas antenna.
Érdekességképpen említem, hogy itt, a velencei-tó északi partján, ezzel a kis mágnestalpas botantennával, beltéren, egy fém Ballantine's díszdoboz oldalára cuppantva, hibátlanul jönnek a budapesti adókon (746, 802 Mhz, 12+10 ch.) kívül a kékesi adók is (658 Mhz, 12 ch.) -
Rick4
félisten
Ha a melóhelyre küldted be, akkor az már gondolom nem belső hálón ment. Milyen feltöltés kell egy ilyen adatfolyam feltolásához? Csak azért kérdem, mert nekem egy linuxos műholdvevőm van, aminek a webinterface részén lehetne tévézni egy kattintással, de 1mbps kevés hozzá felfelé. Ha nem sokkal több kell, lehet érdemes lenne felfelé váltanom.
-
DrGonzo22
őstag
Köszi a válaszokat.
-
DrGonzo22
őstag
Erre bármi ötlet?
-
premete
veterán
válasz
zhagyma #5976 üzenetére
Sajnos, dokumentáció nincs hozzá, de 1963.- Ft-ért örültem, hogy megkaptam a HDTV tunert, az antennát, a távirányítót, a BlazeTV 6 + driver cd-t. Mondjuk ez utóbbiak nem kellettek, mert a w7 felismerte winfast gold bda device-ként, leszedte a drivert, a WMC pedig megtalál minden csatornát a kis saját mágnestalpas antennájával itt, 30 km-re az adótól. csak Budán, a XI.-ben, az adótól 5 km-re néha szétesik a kép, főképp oda gondoltam az erősítős cuccot, illetve olyat, ami elfér a laptop mellett a tokban.
-
-
premete
veterán
válasz
lorenzen #5968 üzenetére
30 mA kell csak az erősítőnek, a tuner megy mindkét usb portomon, és az egyik az állítólag többet ad le a másiknál (powershare)
Az antenna forgalmazója azt mondja megy, és visszaadja a vételárat, ha mégsem.
Azt mondjuk nehezem tudom elhinni, hogy a tunernek pontosan 500 mA az igénye: próbáltam usb hubról, ahová mellé bedugtam egy egeret és egy lámpát, és a tuner működött akadásmentesen. -
azbest
félisten
(hopp most látom, hogy az elsőnél a multicast streamelős változatot sikerült bemásolnom, de végülis mindegy... a második alapján is átírható)
például a házban többen is néznétek a vb hd adását számítógépekkel
mi csináltunk olyat a vb alatt, hogy az emeleten jó vételt adó dvb-t adást stremen átküldtük a földszintre, ahol a projektor van... vagy éppen be melóhelyre ahol a tárgyalóban kivetítettük és a haverokkal együtt szurkoltunk -
azbest
félisten
bocsi a darabos postokért
szóval megvan minden ami kell ahhoz, hogy az öszes adást streamelni tudjam egymás mellett. Bat fájlokba tettem a paraméterezést, ezekre mutató parancsikonról indítom őket:
Mux A (szentes/szeged adókról):
A euronews és a rádiók még nincsenek benne, mert a több hangsás és rádiósáv rész nincs még kipróbálva:start vlc dvb:// --dvb-frequency=786000000 --dvb-adapter=0 --dvb-srate=27500000 --dvb-bandwidth=8 --sout=#duplicate{ dst=udp{mux=ts,dst=239.255.100.100:1000},select="program=100", dst=udp{mux=ts,dst=239.255.100.100:1001},select="program=101", dst=udp{mux=ts,dst=239.255.100.100:1002},select="program=60", dst=udp{mux=ts,dst=1003},select="program=80"} --no-sout-rtp-sap --no-sout-standard-sap --sout-keep --ttl 12 --sout-all --sout-mux-caching=5000
exitMux B (másid dbv-t tunerrel):
start vlc dvb:// --dvb-frequency=826000000 --dvb-adapter=1 --dvb-srate=27500000 --dvb-bandwidth=8 --sout=#duplicate{ dst=http{mux=ts,dst=:8081/duna},select="program=200", dst=http{mux=ts,dst=:8081/duna2},select="program=201"} --no-sout-rtp-sap --no-sout-standard-sap --sout-keep --ttl 12 --sout-all --sout-mux-caching=5000
exitígy az adások
http://127,0,0,1:8080/m1
http://127,0,0,1:8080/m2
http://127,0,0,1:8080/tv2
http://127,0,0,1:8080/rtl
http://127,0,0,1:8081/duna
http://127,0,0,1:8081/duna2
címeken érhetőek el, persze az ip helyére a saját gép címét behelyettesítve -
azbest
félisten
-
azbest
félisten
válasz
lorenzen #5951 üzenetére
Köszi a választ
A leadtek-es pvr2 progival szépen tudom használni, választhatóan, hogy melyikről mutassa az adást. Ha két példányban indítom a pvr2-t akkor egyik az egyiket a másik a másik tunert használjaAhogy nézem az a bibi, hogy sok progiban csak azt lehet kiválasztani, hogy dvb directshow bemenet. Mondjuk vlc-ben advanced részen van ezen velül is forrás választás, de lehet csak linux alatt van valós tartalma.
Amúgy főleg azért kérdeztem, mert a 2 tunerrel tudnám magamnak streamelni az összes fta adást, ha a vlc-t be tudnám lőni hozzá
Linux alatt is megnézem mit lehet csinálni, ott elvileg látszik külön eszközként minden. Ha sikerül összehozni, akkor lehet megpróbálkozunk egy házon belüli multicast streameléssel, ahány mux annyi dvb-t tunerrel, így bármelyikünk tudja nézni az adást külön tuner nélkülmás tapasztalatok:
Próbáltam a media player home cinemában is a dvb-t bemeletet, de sajna még használhatatlanul instabil. Egyik gépünk gyenge procival de dxva-s videókártyával rendelkezik, most vlc->mplayerhc streameléssel tudjuk használni
Szegeden Honvéd tér földszinten is kipróbáltam, 0-100% között ingadozik a jel minősége a botantennával.. erősítős szobaantenna lehet elbírná.
-
z00mhead
tag
válasz
zhagyma #5957 üzenetére
Van itt CAS7 támogatás: http://www.ceskepocitace.cz/UserFiles/Image/Other/DTUCONAX_UK.pdf
Ahogy a magyar viszonyokat ismerem nem egy plagendpléj, az tuti, de jobban néz ki, mint PCMCIA átalakítóval, PCMCIA Conax kártyaolvasóval hülyéskedni...
-
zhagyma
őstag
válasz
premete #5959 üzenetére
#5959 Úgy tudom nem. De az USB portról levehetsz +5V-t és a tuner elé bekötheted a koax-ra egy tápfeladóval. Esztétikailag "csúnya", de működhet ...
#5960 Keresgélni kell a megfelelő pontot a reflektált jelek erősítö / gyengítő hatása miatt, ami általában időjárásfüggő. Néha "emberi tevékenység következménye" is befolyásolhatja sűrűn lakott helyen ...
-
zhagyma
őstag
válasz
A-l-i-e-N #5958 üzenetére
Ha jól értem "S-Video / Composite 2 in 1 Cable" kábelen kersztül köttöted össze a TV tuner analóg bemenetét / bemeneteit a műholdas beltéri analóg kimenetével? Ebben az esetben az Aver capture interface-n (DirectShow filter) keresztűl nézhető a beltérin beállított műholdas csatorna jele (vagy bármilyen analóg videó jel) valamilyen capture szoftverrel (pl: VLC) D/A majd A/D átalakítással rontva az eredeti digitális videó jel minőségét. Mivel így nem tudod keresésre bírni a műholdas beltérit PC-s szoftverből, legfeljebb az Aver Analóg PAL / DVB-T / FM részével lehet keresni. Ezzel a "kereséssel" van a gond?
-
-
premete
veterán
Tudja-e valaki, hogy az usb-s dvb-t tunerek adnak ki áramot [ilyen] erősítős antennáknak?
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
Ilyenem van még mindig
A kérdésem az lenne, hogy azt a kábelt bedugom, abba meg a műholdat, és kész? Mást kell csinálni vele? Mert így nem talált csatornákatKöszi
-
zhagyma
őstag
válasz
z00mhead #5956 üzenetére
Csak az derül ki, hogy Conax rendszert támogat. A Conax CAS7 támogatás nem látszik: Conax CAS7. Ezek is érdekesek: mindenféle tuner kártyaolvasóval [link]. Vajon hogyan biztosítják a Conax / Nagravision / ... stb. rendszerek CAM-ba integrált funkcióinak támogatását hiszen csak általában említik a fizetős TV-t. Elméletileg szoftverből lehet.
-
zhagyma
őstag
válasz
lorenzen #5954 üzenetére
" ... Azt nem tudjuk, hogy a modulfogadó mennyiben tér el fizikailag a gépben lévő csatlakozástól. Nyilván a csatlakozó kompatibilis, de mögötte levő elektronika is? ..."
Nyilván PCMCIA Type II. csatlakozó (fizikai réteg) kompatibilis a szabvány szerint is. Ezen fizikai csatakozón és egyben fizikai adatcsere protokollon áramlik az információ oda / vissza. Erre a fizikai rétegre a DVB-CI ráépít egy szoftver adatcsere protokollt (nyílt specifikáció), amely el is hagyható kártyaolvasó esetén. Viszont a CAM-ban (többnyire ARM CPU alapú célszámítógép cserélhető firmware-l) implementált Conax / Nagravision / ... szoftveres eljárásait és a DVB Scrambler algoritmust implementálni kell. Ezek találhatók meg az "okosításokban" a kiolvasott RSA kulcsok pedig a neten. A kulcsot azért célszerű "kiolvasni", mivel az RSA "találgatáson" alapuló szoftver algoritmussal gyakorltilag visszafejthetetlen ...
Hogy visszatérjek az eredeti problémára. A kérdezőnek annyi feladata van, hogy végig próbálja a lehetséges szoftvereket, amelyek képesek támogatni a kártyaolvasóját és a Conax megoldásait. Valósznűleg sikerrel fog járni ...
-
lorenzen
aktív tag
a netboardos leírások a COM porton kommunikáló Phoenix olvasóra vonatkoznak
A Phoenix megy PC-vel is, ez nem kérdés.
Az a kérdés, hogy melyik CAM emulátor kompatibilis a kártyával. Valaki kipróbálhatná. bizonyosan jönni fognak még kérdések ez ügyben.De visszatérve az eredeti kérdésre.
Azt nem tudjuk, hogy a modulfogadó mennyiben tér el fizikailag a gépben lévő csatlakozástól. Nyilván a csatlakozó kompatibilis, de mögötte levő elektronika is? -
rakal
senior tag
Bocs,kifutottam az időből:
[link] -
rakal
senior tag
válasz
Konkretcsavo #5948 üzenetére
Szia!
Bocs,hogy beleszólok,de szerintem az Általad bemutatott kártyaolvasó nem alkalmas Conax CAS7 kártya olvasásra,a netboardos leírások a COM porton kommunikáló Phoenix olvasóra vonatkoznak,pl. Dreambox-szal használható(annak a COM portján keresztül természetesen),de jól bele kell nyúlni a konfig file-okba(Ccam.config pl.),és kellene egy olyan szuper program is természetesen,mint a Ccam.Esetleg a Hadu-val próbálkozhatsz,de itt azt hiszem a hardver a gyenge pont(mármint az olvasó).USB-s kártyaolvasó lenne szvsz a megoldás. -
lorenzen
aktív tag
Próbálkoztatok már több tunerrel egy gépben? Hogyan lehet a programok számára láthatóvá / választhatóvá tenni mindegyiket?
Mondhatnám, hogy sima ügy, de nem az.
Ha több eltérő DVB vevőt használsz, például -C és -T, akkor több program alkalmas a vételre.De nálad 2 darab -T van, ami némi komplikációt okoz.
Ami működhet az a DVBViewer program. Ennek van egy transedit nevű kiegészítője, ami csatorna listákat tud készíteni, a főprogram számára.
A transeditben kijelölhető melyik BDA forrást használja. (Remélhetőleg a csatornalista megőrzi a forrás információját.)A főprogram párhuzamosan kezeli a DVB forrásokat. PIP ablakban nézhető másik DVB forrás jele, illetve felcserélhető a PIP és főablak. A másodlagos forrásból származó adás rögzítése is lehetséges.
Ez a program viszont nem ingyenes, 15 közöspénzért lehet megvenni. (( A jelenlegi verzió V4.3.1 azért írom mert a más úton is elérhető V3.x már igen elavult. ))
-
zhagyma
őstag
válasz
Konkretcsavo #5948 üzenetére
A belinkelét eszköz SmartCard reader. Addíg jó az elképzelés, hogy bedugod a Conax CAS7 előfizetői kártyát és elméletileg írható / olvasható. Viszont ahogy korábban is írták a kollégák, ehhez még némi szoftver is szükséges. Egy kis segítség a kereséshez: [link]
-
DrGonzo22
őstag
Sziasztok,
Próbáltam hozzáillőbb topikokban is választ találni a kérdésemre, de ott semmi élet nem volt már, ezért megpróbálom itt is.
Tudtok olyan TV tuner szoftvert ajánlani, amivel az analóg adásba 16:9 arányban bele lehet nagyítani? Pl. analóg UPC kábel előfizetéssel NatGeo-n elég zavaró, hogy körben fekete keret van. LCD-TV-ken azt hiszem zoom 16:9 a neve ennek a funkciónak, és torzításmentes képet ad akkor, ha a 4:3-as adásban 16:9-es keretezett kép van, pl. NatGeo, vagy M1 HD analóg előfizetéssel.
Köszi.
-
Konkretcsavo
csendes tag
válasz
Konkretcsavo #5923 üzenetére
Kedves "zhagyma"
Erre a problémára valami okosat tudnál mondani: 5923-as hozzászólás
Köszönettel: Balázs
-
azbest
félisten
Próbálkoztatok már több tunerrel egy gépben? Hogyan lehet a programok számára láthatóvá / választhatóvá tenni mindegyiket?
Most érkezett meg az usb-s dongle kínából [link] (AF9015 BDA) s emellett egy Leadtek dtv1800h tuner is van a gépben.
Windows 7 fel is telepítette automatikusan a drivert hozzá, a mellékelt lemezt nem piszkáltam (BlazeVideo progit mellékelnek, de ennek nincs jó híre).
A problémám az, hogy eddig egyedül a leadtek féle pvr2 progiban lehetett kiválasztani, hogy melyik tunert akarom használni (ezzel tökéletesen működik is mindkettő).
vlc player, tsreader viszont nem ad módot a tuner kiválasztására, hanem mindenképp a leadtek-et használja. Vlc eszköz megnyitásnál DVB DirectShow eszközt lehet választani, de hogy azon belül melyiket azt nem látom.
Egyébként szegeden (újszageden a liget mellett. a 8adik emeleten) a mellékelt botantennával is tökéletes a vétel
-
Érdemes néha rápillantani a mindigtv.hu oldalára. A hírekben csepegtetnek infót az adókarbantartásokról is. ill. egy érdekesség:
"Technikai változás a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásokat illetően 2010. július 13-tól
A Nemzeti Hírközlési Hatóság előírása alapján az Antenna Hungária 2010. július 13-án 10:00 órakor az Original Network Identifier (ONID – országazonosító kód) módosítását hajtja végre a DVB-T platformon, mely érinti a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások felhasználóit. Az ONID váltása szolgáltatásleállással nem jár.
A módosítás során a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő ONID kerül kiosztásra, mivel számos vevőkészülék-gyártó is kifogásolta az eddigi ID nemzetközi gyakorlattól eltérő használatát, melyet az NHH a MinDig TV szolgáltatás elindítását megelőzően osztott ki." -
nfsu17
veterán
válasz
z00mhead #5939 üzenetére
Most meg már jó a jel megint, bár nem stabil 100% (lehet majd változtatok megint az antennán), de a tegnap estinél mindenképp jobb. De a meccs után fél órával sem jött még vissza a minőség. Pedig én nem is pest környékéről veszem, ha itt kikapcsolnak egy tornyot, akkor vételem sem lenne, mert csak 1 db van itt. Minden este minden helyen mindig leveszik a jelet? Én ezt nem értem, de így néz ki kívülállónak.
-
z00mhead
tag
Pont ezt akartam kérdezni én is. Mind a tv-men mind a számítógépemen leesik a jelszint és a minőség este a meccs környékén. Előtte, utána minden oké, de akkor mintha kikapcsolnának egy adót, vagy lentebb vennék a sugárzás teljesítményét. Van valakinek erre valami okossága, vagy én vagyok a hülye?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #5937 üzenetére
De létezik az Intel alaplapi integrált VGA-ján kívül jelenleg BÁRMI, ami nem kapásból DXVA-s? Nem nagyon hinném.....
Még mindig sok, h.264 hardveres gyorsítás nélküli kártya van a korosabb gépekben.
(Egy GF8800GTS kártyán még mindig lehet játszani, de HD adás megjelenítésekor a processzorra hárul a számítás java.) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
lorenzen #5936 üzenetére
Azon akadtam ki, hogy nekem pont a minimális rendszerkövetelményként megadott Athlon II-250 3,0 GHz-es procim van, és a létező legegyszerűbb Gigabyte GT-PTV-TAF-akármi hibrid tunerkártyám, de az sima tv-zéskor legfeljebb 6-8%-kal terheli a processzort, WIN7 64 bit alatt.
Tudom, a meló nagyját a DXVA-s Radeon 4830 végzi, a procira csak felvételkor van inkább szükség.
De létezik az Intel alaplapi integrált VGA-ján kívül jelenleg BÁRMI, ami nem kapásból DXVA-s? Nem nagyon hinném..... -
lorenzen
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #5934 üzenetére
Tv-zéshez is lassan hatmagos proci fog kellene? Nemááá....
A DXvA nélküli megjelenítéshez adják meg a rendszerkövetelményt, a gyártok.
Ha a videokártya és a directshow filter is támogatja a hardvergyorsítást, akkor mellékes a processzor teljesítménye. (Bármelyik, ma kapható CPU teljesítménye elegendő.) -
Konkretcsavo
csendes tag
válasz
Bogyó bá' #5934 üzenetére
Mindegyik tunernél a HD adásokhoz ilyen atom procikat határoznak meg, de simán elmennek ilyen 1,6 GHz-esekkel is a tunerek HD-ben...
Nekem 2,2 -est kétmagosat ír követelményként, de kipróbáltuk kisebb gépen (1,6-oson Celeron-M) és simán ment. Nekem egymagosom van, azon is simán nézhető a HD adás (bár a 2,2 GHz azért megvan)
A videókártyát meg barokkos túlzásnak tartom.
-
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Miért van az, hogy a vb idején, este, meccs alatt, pl most leesik a jelszint akár 80% alá is? Délután minden oké, még a redőnyt sem húztam le, de az amúgy sem zavar vizet, eurovíziót is este vettem fel 100%-os jelminőséggel. De a múlt meccsen is ez volt este, sokszor szétesett a kép, reggel meg mintha fejberúgták volna, újra észheztér, pedig nem állítok rajta semmit.
Kicsit olyan - nem röhögni - mintha elfogyna a jel az éterből, mert most mindenki meccset néz és sok tunert kell kiszolgálni.
-
wlantal
tag
válasz
Van megoldás a problémádra ezzel.Csak elő kell fizetned.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
premete #5928 üzenetére
A PC-s tévénézők rémálmai a szolgáltatóknak.
Egyrészt korlátlan mennyiségben lehet, minőségromlás nélkül rögzíteni az adásokat. Ezt nehezményezik a csatorna és jogtulajdonosok. Ráadásul semmiféle védelem nincs a felvételeken, tehát egyszerűen megoszthatóak.
Másrészt a kódolási rendszerek zártságába üthet rést a számítógép, ami előbb-utóbb jelentős többletköltséget gerjeszt a szolgáltatóknak.
-
premete
veterán
Én telefonon beszéltem velük 3 hete, azt is letagadták, hogy a kódolatlan adást lehet nézni laptopon, dvb-t usb/EC tunerrel, a dekóder ügyben adtak egy másik telefonszámot, de ott sem tudtak érdemi információval szolgálni, csak a kártya üzembehelyezési díját és havidíjat mondták el..
-
Konkretcsavo
csendes tag
Szép....
Nincsenek tapasztalataik
HÁT KI KÉNE PRÓBÁLNIUK, NEM IGAZ, HUGY NINCS RÁ 1/2 ÓRÁJUK.
Iszonyat, hogy mennyire dilettáns és amatőr módon működik ez a digitális "átállás"...
BorzasztóEgyébként köszönöm a felajánlást, a napokban egyeztetünk időpontot, talán tanulságos lesz mindketőnknek
Üdv:
E. Balázs
-
-
-
vegyszer
addikt
válasz
Kérdezz utána, hogy a PCMCI slotban lévő Conax CAS 7-es kártya titkosítási információit mely szoftver tudja kezelni.
Egy teszt erejéig tudom a modult, és a kártyát nélkülözni/felajánlani.
Ha gondolod, írj PÜ-t. -
Konkretcsavo
csendes tag
válasz
lorenzen #5921 üzenetére
Az a baj, hogy ezek a kifejezések nekem kínaiul vannak.
Szóval a kérdésem a következő lenne:
Van egy laptopom, ezen USB-s tunerrel tudom nézni a földi terjesztésű digitális adások közül azokat, melyek NEM kódoltak. DE szeretném nézni azokat is, melyek kódoltak.
Megoldható-e, hogy laptopon nézhető legyenek a kódolt adások?
Van nekem egy express-slotba illeszthető SMART olvasóm (úgy tudom, a mindigtv kódkártyája is SMART illesztésű). Szóval ha bedugom a kártyaolvasót, abba bedugom a legális mindigtv-s kódkártyát, nézhetők-e a kódolt adások? Esetleg kell-e valami szoftver?
Ha nem működhet így, akkor van-e arra egyéb megoldás, hogy a kódolt adások laptopon nézhetőek legyenek?
Megtisztelő válaszotokat előre is köszönöm
(egy nem hozzáértő amatőr)
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Konkretcsavo #5919 üzenetére
"..a jelenleg rendelkezésre álló erőforrások elegendőek lennének egy kikódolási folyamatra.."
Zárjuk rövidre a kérdést.
Az előfizetői kártya + CI modul + modulfogadó felállásban, gyakorlatilag nem terheli a processzort a kódolás kezelése."Processzor orientált" dekódolásra meg, nem ismert publikus megoldás. (Megpróbáltam szépen fogalmazni.
)
-
Konkretcsavo
csendes tag
Gyanítom, hogy ha lehetőség lenne rá, akkor a jelenleg rendelkezésre álló erőforrások elegendőek lennének egy kikódolási folyamatra, hiszen ha HD adást nézek, akkor sem pörög a proci 20-25 %-nál jobban, a ram használat meg 10 % alatti.
Azért olvasgatok vissza, de sajnos a legtöbb HSZ nekem kínai, és erre vonatkozólag nem is igen találtam eddig semmit (bár a több, mint 5 ezer HSZ-ben biztos van valahol valami értelmes). -
azbest
félisten
válasz
Konkretcsavo #5917 üzenetére
bocs, átsiklottam a vége felett
zhagyma írt már pár dolgot erről, de amiket itt olvastam azok inkább csak információ morzsák... azt hiszem nem lenne haszontalan, ha valaki akinek tapasztalata van ezzel, készítene egy részletes leírást konkrét példával
Ha szoftveres dekóderrel megy a kártyahasználat, akkor valószínűleg a procit is terheli, kíváncsi lennék arra is, hogy például a te géped elbírná-e a plusz feladatot.
-
Konkretcsavo
csendes tag
Ja, hálózatról használtam, de ez már nem fontos. A gépem ugyanis alkalmas HD adások nézésére, hiszen - mint írtam - vettem egy olcsóbb, USB-s cuccot, és azzal kiválóan tudom nézni az összes, kódolatlan adót.
A kérdés csupán az, hogy a kódolt adásokat hogyan tudnám nézni. -
azbest
félisten
válasz
Konkretcsavo #5913 üzenetére
a laptopot konnektorról használtad? Az energiagazdálkodás lehet visszaveszi a proci teljesítményét akkus módban. SD adást kellene hogy vigye, mert 1.8GHz-es (egymagos) gépen még ment. A HD csak úgy menne, ha valami hd gyorsítására alkalmas videókártya vagy bővítőkártya (broadcom hd miniPCIe, de abban a laptopban nem tudom van -e ilyen slot), a processzor teljesítménye kevés önmagában ehhez.
-
-
Konkretcsavo
csendes tag
Szia!
Én az AVerTV Digi Express 54-et próbáltam egy ASUS F3Tc (2 giga ram, 2,2 GHz-es AMD turion64 procival, 32 bit-es oprendszerrel. De az oprendszerről majd később)
Íme:
A ketyerét sok keresgélés után választottam ki; fő szempont számomra az volt, hogy ne lógjon ki a gépből, alkalmas legyen egyaránt digitális és analóg sugárzás vételére (tehát hibrid legyen), legyen távirányítója illetve raktárról Pesten hozzáférhető legyen (ugyanis türelmetlen vagyok nagyon). A fenti kívánalmaimnak megfelelő cucc nem volt: vagy nem volt távirányítója, vagy volt, de nem volt hibrid, vagy kilógott, stb... Szóval maradtam a fenti, általad is kinézett cucc mellett, és a XIII. kerületben a PCLandban vettem meg. Nagyon kedvesek voltak, rám is sóztak plusz egy kiváló minőségű extra kis digitális antennát (az eladó azt mondta, hogy ez kell, az antenna fényképe rajta is van a dobozon, ezt ajánlják hozzá). Meg elmondták, hogy USB-s kivitelt nehogy vegyek, mert az mind egy kalap sz@r, és nem megbízható, és egyébként is kígyó-béka...Na, kifizettem a majd' 17 ezer forintot a cuccokért. Hazamentem, akkor derült ki, hogy a pluszban vett antenna képe azért van rajta a tuner dobozán, mert tartozékként egyébként is benne van a készletben. Egye penész gondoltam, majd eladom valami baleknak az antennát, vagy ha lesz időm, visszaviszem.
Szóval bedugtam a fenti gépembe (akkor még Vista szaggatta a procimat) a kártyát; Kisvártatva feltelepült a mellékelt install cd-ről a drájver meg az alkalmazás is, és elkezdtem nézni az adást... Hááát....Szaggatott mint atom... Az SD adások és a HD méginkább....
Aztán - mivel nem vagyok szakértő (hátha-nátha alapon) felmentem az épület tetejére, ahonnan szabad rálátás van a Hármashatár-hegyen található adótoronyra, de a szaggatás nem szűnt meg, azonban a jel a korábbi 90%-ról felment 100 %-ra
Jöttek szakértő haverok, és megszakértették a ketyerét...Átnézték a rendszerkövetelményt (a HD adások vételéhez 2,4 GHz kétmagos procit írt, az SD adásokhoz megelégszik 1,6 GHz-vel). Nekem egymagos, 2,2 GHz-es procim van, így az SD adásokat (TV2, RTL) legalább tökéletesen kellett volna fognom. Okos barátom javasolta, hogy váltsak oprendszert, hátha a Vista elzabálja a rendszerteljesítményt a ketyere elől (amúgy is vissza akartam térni xp-re, hát megtettem),de a probléma nem oldódott meg. Ugyanúgy szaggatott xp-vel, kb 25% CPU terhelés mellett. Szumma-szummárum összepakoltam az egészet és visszavittem az eladónak és visszakértem a pénzem.
Aztán vettem fele annyiért egy Leadtek WinFast DTV Dongle Gold USB-s tunert ami azóta is tökéletesen működik. Csak azt nem tudom, hogy lehetne a kódolt adásokat is fogni (lásd előző HSz) -
Konkretcsavo
csendes tag
ez lenne a kártyaolvasóm
Nem tudom, látszik-e, nem tudok normálisan képet feltölteni...
Na mindegy, itt megnézhető az érintett kártyaolvasó:
http://www.usanotebook.hu/bigpic.php?PHPSESSID=70a2fb0bec8da2cf3a61c2eed[link]4d5&prid=8514 -
Konkretcsavo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni (ámbár valószínűleg korábban már biztosan felmerült ez a probléma; sajnos azonban a legtöbb hozzászólásból csak a kötőszavakat értem
)
Nem vagyok valami atom nagy szakember mint láthatjátok, ígyhát a gondom:Van egy laptopom, vettem egy USB-s digitális tunert, ami tökéletesen működik. Kitünő minőségben tudom venni a földi terjesztésű digitális adásoka.
Ez eddig rendben is van.
Azt szeretném megtudni, hogy van-e technikai lehetőség a kódolt adások nézésére? A teljesen hivatalos verzió (illetve megoldás) is érdekel.A laptopomban van express-slot, melybe illeszthető SMART kártya olvasó
Ebbe beledugva a Mindigtévés kártyát dekódolhatóak-e a kódolt adások?
Kell-e további szoftver ehhez?Egyáltalán megoldható-e ez az ügy?
Válaszotokat előre is köszönöm:E. Balázs
-
zhagyma
őstag
válasz
Mr. Teddy #5907 üzenetére
" ... Most akkor hogy is van ez az egész vízszintesre kell az antennát forgatni? Nekem totál függőlegesen a legjobb... "
A "botantenna" alapesetben egy függölegesen álló "drótdarab" és így függőlegesen polarizált elektromágneses hullámok vételére alkalmas. A működésének alapelve miatt szükséges, hogy a földfelszínén álljon. Ha ez nem biztosított, akkor ezt pótolni kell. Például felcuppantod egy fémdarabra. Ez hivatalosan négy darab az antenna hosszával azonos drótdarabot jelent, amelyek egymással kilencven fokos szöget, míg az antennával 135 fokos szöget zárnak be. Ezt hívják ellensúlynak.
A botantennával az a gond, hogy Magyarországon a földfelszíni TV-s műsorszórás az elektromoágneses hullám vízszintes polarizációját használja és nem függölegest. Emaitt kell eldönteni a botantennát és rácuppantani egy fémdarabra majd az az adó irányába fordítani úgy, hogy a drótdarab merőleges szöget zárjon be az adóból kisugárzott jelre. Ez az ideális állapot ...
Ha neked függőlegesen jó, akkor valamilyen visszavert jelet fogsz, ahol a polarizáció megváltozik a visszaverődés során ...
-
Mr. Teddy
őstag
Kicsit most játszadoztam az antennabeállításokkal. Egy blankolt koax kábelt használok a vételhez.
Elején úgy irányítottam az antennát, ahogy itt olvastam, hogy vízszintesen legyen az antenna, és nézzen az adótorony irányába. Nos ekkor volt a leggyengébb a vétel. A másik, hogy elforgattam 90 fokkal, így már egy fokkal talán jobb volt.
Ellenben ha függőlegesen áll szimplán, akkor a legjobb a vétel.Most akkor hogy is van ez az egész vízszintesre kell az antennát forgatni? Nekem totál függőlegesen a legjobb...
Más: Splash alatt nézve az m1HD-t néha beakad a kép, ez mitől lehet? GPU dekódolja nekem a videóanyagot, esetleg kapcsoljam ki, hagyjam procira? (HD4850 vga és e8400 procim van).
-
lorenzen
aktív tag
Érdekes.
Nekem xp alatt voltak csak gondjaim. A Windows 7 kezesbárányként viselkedik.
A HD Servus TV néhány műsorát szoktam nézni (A csatorna érdekessége hogy 1080i helyett 1088i), illetve ritkán az m2HD-t szoktam műholdról. Ezeknél az adásoknál nincs megjelenítési hiba.
Viszont más forrásból származó, nagyobb sávszélességű felvételnél lehetnek gondok a lejátszással.
Egy biztos, az EVR Custom Video Renderer mellett a shadereket nem lehet használni HD felbontásnál további látványjavításra. Ehhez már tényleg kevés az ION.(#5905) Mr. Teddy:
Ha N270 + Intel IGP a felállás, akkor az SD adások éppen nézhetők. A HD adások nem nézhetők (rendesen). -
Mr. Teddy
őstag
Egy eeePC-vel (Atom N270-es proci) van rá esély, hogy menne rendesen USB-s vevőn keresztül a DVB-T vétel?
Van aki próbálta már azzal? -
lorenzen
aktív tag
Én Zotac itx alaplapot használok, N330 (duplamagos) processzorral.
Nálam DVB forrásból érkező HD csatornák lejátszásával nincs gond, a processzor terhelése átlagban 10% köröl mozog.
Ha lejátszási probléma van, nem a processzoron múlik. A megjelenítési feladatot nagyrészt az ION végzi el önállóan, tehát itt a szűk keresztmetszet. (RAM sebesség, órajelek, esetleg rossz program vagy directshow filter beállítás. XP esetében az EVR sem tökéletes.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged