- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Armahun #2998 üzenetére
Azt már az új sorozatban is láttuk, hogy akár egy végtagot is gond nélkül újranöveszt ilyen állapotban, ezért nem kérdőjeleztem meg túlzottan a dolgot. Ugyanakkor olyan is rémlik, hogy ilyenkor egyszer alaposan szét volt zuhanva (az rémlik, hogy attól épült fel, mikor kiömlött a tea a Tardis-ban, de az nem, hogy eredetileg mi váltotta ki). Ha a kettőt összeadjuk (zuhanás/agyrázkódás + némi általános fiziológiai zavar regeneráció után), akár lehet is belőle valami (de nem hiszem, csak viccből írtam, avagy szeretném az eddigiek miatt, de tudom, hogy úgyse...).
Egyetértek az aláírásoddal + ugyan ez a nyálát nyeldeső tüsszögőre.(#2995)
Ebben a részben az a gondolat nem tetszett, hogy "minden embernek szüksége van a munkára", még egy olyan világban is ami ~99% robotszálható (meg van rá a tech.) és azokra a munkákra is, amik alapvetően nem kívánatosak az embereknek (nem évezhető, abszolút ismétlődő, nulla intellektualistást, fantáziát, vagy empátiát/stb igénylő alja-melók). Ezt értem miért erőltetik a legtöbb helyen, de itt nem akartam hallani ilyet. Ettől még a SouthPark is messzebb tud gondolkodni a kérdésben. -
Aucor
senior tag
válasz
Armahun #2992 üzenetére
Egyetértek, ez most olyan rendes Doctor Whos rész volt, ha nem is a legjobb, azért nézhetö volt. Még több ilyet!
Egyébként csak engem zavar, hogy mintha hiányozna a részeken átívelö apró kis "történet darabka", amiröl majd az évad utolsó része fog szólni? Gondolok itt elözö évadokból a Torchwoodra, Capaldinál a regeneráció halogatására vagy Gallifrey megtalálására. Mintha valahogy most itt nem függenének össze a részek és az eddigiek csak töltelékrészek lettek volna. -
janos666
nagyúr
válasz
Armahun #2983 üzenetére
Én is csalódott vagyok eddig az évaddal kapcsolatban.
Igaz, hogy gyakran szidtam már évek óta a sorozatot, hogy állandóan csak ugyan azokat a témákat (100+1 dalek, cyberman invázió, 10+1 Master reinkarnálódás, stb) és egyetlen lelki drámát (a doki nem mindig hiszi el teljesen a saját magyarázatait arra nézve, hogy tényleg helyesen cselekszik-e) veszi elő újra és újra és újra és újra..., amik közül inkább utóbbinál zavart, hogy igazából sohasem bontakozik ki teljesen, mert végül mindig csak legyint egyet, átmenetileg elhessegeti a gondolatait, de nem jut messzebbre a problémáival. Nem is akar, nem is fog, viszont nekem százszor is újra elmeséli.
Szóval most nagyon pozitívan álltam hozzá a férfiból nőbe váltáshoz, mert reméltem, hogy ez hoz egy valódi megújulást a sorozatba. Felborzolta a fantáziám, mit eredményez mindez. Személy szerint kicsit színesebb világképet reméltem új story-kkal.
De egyelőre csak azt látom, hogy az egyetlen változás egy nemétől függetlenül gyengébb előadóművész (bár nem tudom, hogy nem akar / nem tud beleszellemülni, vagy direkt ilyenre írják most a karaktert).
Még csak a szokásos dekorációváltás sem lett szerintem se kifejezetten nőies, se önmagában izgalmas, inkább visszafejlődésnek látom (a bejárat pl. egy nagyon sötét, motívumokban szegény fémburkolatú fal, régen mint ha világosabb/színesebb lett volna). Egy középpontjában kristályokból építkező design ezerszer komplexebb geometriából és/vagy színekben gazdagabb, csillogóbb felületekből is állhatna, nem csak ilyen matt papírmasé szerű barlangi képződmény, körbefonva egy fémhüvellyel (amúgy bassz... az is komoly "vicc", az új csavarhúzó, amin valahogy nem nevettem).Aztán nem csak hogy közel nulla story, vagy akár csak olcsó izgalom volt eddig minden részben, de szerintem nem is próbálnak most foglalkozni a hihetőséggel. Minden szereplő csinálja a maga kis dolgát, és teljesen vakok a többiek a fura, kilógó aspektusokra nézve.
Olyan most az univerzumuk, mint egy korai alpha verziós videójáték, ahol még nincs leprogramozva az interakció a játékvilág egyes elemei közt. Úgy viselkedik, mint ha kimehetnék egy szál ruha nélkül késsel a kezemben ugrálni egy szabadtéri szökőkút alá mindenkinek azt kiabálni, hogy megerőszakoltam az anyjukat, és mindenki nyugodtan sétálna tovább, nem hív senki rendőrt, nem fordítja el a fejét, nem bámul meg, nem üt le, tényleg észre sem vesz senki.Ugyan így túl van erőltetve már azt is, hogy a Doctor sohasem használ lőfegyvert (~szerű tárgyat, beleértve lézerpuska), de egy EMP-et azt büszkén elsüt, ami a robotok nézőpontjából kb. egy könnygázgránátnak felelt ott meg (átmenetileg kiütötte őket). Ez így nagyon kinyírja a mögöttes tartalmat, ha ennyire szembeötlő (hogy mi lenne a határ erőszakos és békés fegyverek, támadás és védekezés közt). Ez visszaforgatva olyan, mint ha azt mondaná: "nem az emberek, akik elsütik a gonoszok, hanem maguk fegyverek".
Na meg mivel kong az ürességtől, így lassú is.
Ja, és felirattal kell néznem, mert anélkül ritkán értem meg a fekete gyereket, vagy az apját se. Tudom, hogy a story szerint vannak neurológiai problémái, és lehet hogy részben ezért beszél helytelenül, de attól még rossz nekem figyelni. De a doki sem artikulál túl jó (ha angol lennék biztos nem zavarna, de így igen).
Bár ha visszagondolok, talán a legutóbbi Doctor csere után is kellett jó pár rész, mire belejöttek a dolgukba. De egyelőre kár volt visszajönni.
-
qfm
őstag
válasz
Armahun #2983 üzenetére
A fő szál szerintem az, hogy néhány kevésbé értelmes földi ember túrázgat meg drámázik, miközben a doki rohangál, és néha egy-két természetfeletti dolog jelenik meg, de szerencsére nem zavarja őket túlzottan a drámában. Egyébként én is vártam volna, hogy a nagyi utal a találkozásukra. -
bambano
titán
válasz
Armahun #2807 üzenetére
ezt konkrétan lehet tudni
-
eldrah
aktív tag
válasz
Armahun #2680 üzenetére
köszi szépen! azt használok..közben megoldódott..
Rossz változatot töltöttem le, amihez nincs hozzárendelve felirat..most próbáltam másikat igy már megy
Megvan a mai öröm és bódottság
Azért köszönöm a segitséget..Pár napja küzdök vele, aztán most jutott eszembe, mi van ha csak ennyi a megoldás.
Azt hiszem eléggé le vagyok fáradva agyilag mostanság -
Ragnar95
félisten
-
törölt tag
válasz
Armahun #2337 üzenetére
Dióhéjban annyi, hogy a Doctornak
élete legnagyobb kihívásával kell szembenéznie, de ha sikerül, akkor eljut Gallifreybe, ahol találkozik a többi Time Lord-dal. Ugyanakkor az idő végére kerül, kiderül elvileg ki a Hybrid, és mi a Doctor végső vallomása. (#2338) orichalcos egyelőre sajnos így néz ki a dolog. Remélem a következő évad jobb lesz. De le is válthatnák ezt a Dokit.
-
bambano
titán
válasz
Armahun #2243 üzenetére
oké, de dramaturgiailag a csavarhúzó meg a kék tardis fix pont, az tartja össze a részeket.
ráadásul képzeld el, hogy a frencsájzból veszel karácsonyra magadnak valamit, például egy sivítozó tardist, és másnap már nem is olyannal jár. ott törném össze mérgemben az egészetnői doktorra volt bőven jelentkező, pl. a felesége meg Missi, szóval elvileg nem lehetetlen...
de nem mindegy, ki lenne. kst-t el tudnám képzelni női dokinak -
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz
Armahun #2107 üzenetére
tényleg
bocs.
(#2108) spammer: nekem nem fexik az angol, a felirat meg elvonja a figyelmemet, úgyhogy a felére legalább nem emlékszem. meg annyira nem is estem hanyatt tőle. kicsit uncsi, hogy mindig mindenki a Dokit támadja, és akkor jönnek a a./ dalekok, b./ cybermenek, stb.
és ezt a mondatomat nem kell spoiler tagek közé tenni
ha most kiírják a csöcsfaktort a sorozatból, akkor nálam lehet kasza.
de még mindig hiányolom, hogy
...milyen volt a Doki házasélete megígérem, legközelebb nem kérdezek úgy, hogy a tv-n megy az f1, a másik ablakban meg postgresql jdbc drivert debuggolok közben
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
Armahun #2101 üzenetére
Kissé beszartam ettől a képtől hallod
Szerintem nem volt olyan rossz ez a rész mint ahogy többen itt hangoztatják, nekem nagyon tetszett.
Mondjuk a végén az a jelenet hogy megöli Davrost nem tudom mennyiben fogja megváltoztatni az évadot, remélem valami war dolog lesz belőle. Sajnáltam Clarat meg igazából Missyt is (hozta a formáját mint mindig, nagyon csípem ) amikor megölték őket a dalekok néztem hogy:
aztán jött a végén az ugyismegmentemmertezdoctorwho jelenet
Én jókat remélek, ez erős évadnyitó volt, az biztos -
bambano
titán
válasz
Armahun #1685 üzenetére
"Azért nem volt annyira rossz rész ez, mint ahogy el vagytok kenődve.": ja. hanem sokkal rosszabb volt.
piszkosul összecsapták az egészet, a nagy, évadon átívelő szál megoldása kb. 4 sor lehetett a forgatókönyvben. úgy néz ki az egész, mintha a fő forgatókönyv írónak vagy ideje vagy ötlete nem lett volna, hogy mit kezdjen a témával, gyorsan összecsapta, utána kiadták a segéderőknek, hogy írjanak párbeszédeket, stb. azok meg jobb híján telepicsogták.
-
spammer
veterán
válasz
Armahun #1534 üzenetére
Ha nem írod oda a spoilerhez, hogy a következő részre vonatkozik, akkor nem fogjuk tudni. Azt hittem, hogy a mostani részről van szó, így elolvastam. Na mindegy, szerencsére nem nagy spoiler.
8x09 - Flatline
Szerintem is nagyon jó rész volt. Bár kicsit nyújtott, a lezárás most sem tökéletes, de azért javult a dolog. A történet nagyon ötletes és volt benne jó néhány igazán remek pillanat.
[SPOILER]
30:30-nál az az "örömtánc", mekkora figura már.De nagyon ötletes volt a kis TARDIS, a flat téma, vagy az, hogy Clara lett a Doctor, illetve a végén az alagútban, amikor megérkezik a TARDIS meg a Doctor, az a "belépő" és a duma elég badass volt, főleg az odadobott sonic screwdriverrel.
Amúgy 30:30-tól egészen a legvégéig le volt lapulva a haja, olyan, mintha vágtak is volna belőle. Ez baki lehetett?
Amúgy sokkal jobban állt neki ez a lapított haj.
[/SPOILER] -
Zoli133
addikt
válasz
Armahun #1491 üzenetére
Kivéve Name of the Doctorban.
Spoileres wiki link
Spoiler:
River elmonjda, hogy már meghalt és csak egy "visszhang" és emiatt látja csak clara és a Docotr nem (utóbbi persze kiderül, hogy nem igaz, a Doctor is látja)
szerk: Legalábbis erre emlékszem és szerény angoltudásom szerint a wiki link is ezt támasztja alá -
bambano
titán
válasz
Armahun #1409 üzenetére
én könnyesre röhögtem a szemem ezen... most volt időm megnézni a feliratosat az indavideón.
szerintem jó volt.SPOILER
ahogy a doki próbálta megérteni az emberek párkapcsolati szokásait, meg ahogy fordított helyzet volt: klárika hazai pályán, doki vendégként. rotfl.
mondjuk volt benne pár logikai bakugrás, beesik Klárika, hogy menjenek, erre a doki azt mondja, hogy nem lehet. egy időgéppel???
zsémbelt, mint egy vén szatyor -
janos666
nagyúr
válasz
Armahun #1266 üzenetére
Érdekes rész volt ez a Listen. Ennél a sorozatnál alapvetően nem lenne váratlan, mégis rendhagyónak érzem, hogy a végén csak egy nagy ürességgel ültem még kicsit a TV előtt, egyedül a csendes sötét szobában
(mindig leállítom, mielőtt jön a teaser, most csak stoppoltam).
Egyáltalán nem sikerült összeraknom, hogy miről szólt az epizód, így megkerestem ezt a topic-ot, hátha már kitárgyaltátok. De még így sem lettem sokkal okosabb.SPOILER (innen végig)
Mint ha azzal szeretnék lezárni, hogy nem léteznek ezek a rejtőzködő lények (nem az Illusive Man volt az, mert nem láttunk cigarettafüstöt), pedig elég nyilvánvalónak tűnik, hogy több szereplő is észleli őket valamilyen formában, tehát nem csak a Doctor képzeletében léteznek (vagy ha alapvetően mégis az ő képzeletének a szüleményei, akkor is manifesztálódnak valahogy mások tudatában, vagy akár a fizikai valóságban is, illetve látszólag olyankor is jelen vannak, mikor a Doctor nem...).
De ha tényleg léteznek, akkor miért ilyen happy mindenki egy ilyen paraparádé után? Én nem látnám őket egy darabig nyugodtan egyedül maradni, de főleg aludni, nem még 10 perc múlva önfeledten mosolyogni és szétválni. -> Hacsak ez nem valami "space magic", amit ez a lény, vagy a paradox események sora művelt velük, hogy "felejtsd el, nem fontos, élj és aludj nyugodtan (miközben a véred/lelked/stb szívom továbbra is)".
Volt már régen olyan lény, ami az emberek hátára tapadt, a szőke rózsának is volt egy ilyen kabala bogara, de ahogy már fejtegettétek, ez inkább hasonlított a Silence féle lényekre. Én alapvetően ezt vártam belőle kibontakozni, hogy most lesz meg a kapcsolat, hogy miért indítanak ők háborút a Doctor ellen.
De lehet, hogy már csak nem emlékszem, és az meg lett válaszolva akkoriban? -
Ragnar95
félisten
-
spammer
veterán
válasz
Armahun #1217 üzenetére
[SPOILER]
Ja oké, engem megkavart, hogy a végén a gyerek Doctornak adja a figurát. Mert akkor a ugye a felnőtt Doctornál kellene lennie, aki ha a gyerek Danny-hez utazik, akkor oda kellene neki adnia a figurát. De így akkor megint összekeverednének az idővonalak.Szóval nem így lett, hanem kisDanny-től került a kisDoctorhoz. Na de akkor, ha a kisDoctor felnő, akkor nála kellene lennie annak a kis biszbasz katonának. Áh, mindegy, asszem nem kell ezt kilogikázni inkább.
[/SPOILER] -
Zoli133
addikt
válasz
Armahun #1211 üzenetére
[SPOILER]
A játékkatona/időutazás szerintem nem ilyen boncsolult, Dannyi kerzdte el a játékkatonát, amit Clara rakott az ágya alá, hogy vigyázzon rá. Az időutazás családi pedig szimplán egy Danny/Clara románcot feltételez, ahol Clara nekikezdett az időutazás hagyományát felállítani.
[/SPOILER] -
.LnB
titán
válasz
Armahun #1096 üzenetére
Te eddig mit néztél? Dalekok és Cyberman-ek több mint 50 éve: [link] aki ezt nem tudja elfogadni annak nem való a sorozat.
8x02:
[SPOILER]
Nekem valami hiányzott. A történet volt szerintem kicsit gyenge. Tényleg kellett volna plusz idő a végére. De a körítés az remek, még fel is figyeltem rá, hogy a CGI is elég rendben volt. Érdekes engem az sose zavar ha gagyi a CGI (a DW esetében), most is az tűnt fel, hogy fasza. Kezd alakulni ez a doki, bár szerintem az első részben nyújtott alakítás emlékezetesebb volt. Clara jelenete is jó volt az iskolában.
A mennyországos szálról nekem az a véleményem, hogy a Doktornak majd szembesülnie kell azzal mennyi ember is halt meg miatt. És én még mindig várom az időlordokat. Szeretném ha rájuk lenne kihegyezve a történet. Bár szerintem csak későbbi évadokra kapjuk majd ezt meg.
[/SPOILER]Capaldi mennyi időre írt alá? Vagy ilyen infó nincs?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Armahun #1089 üzenetére
No igen a regen-t nem nagyon magyarázták eddig meg, talán tényleg így lesz. Vagy csak sokat képzelünk bele az egészbe. Nekem a rész tetszett, már tűkön ülve várom a folytatást.
Az a gond, hogy ezer éve láttam az elmúlt évadokat, de nem volt valami történetszál korábban, hogy a Dalek szálat már lezárták?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest