- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Íme az új Android Auto!
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
simauser
tag
Én is ettől félek . . .
Ízlés kérdése, de nekem nem a kedvencem Capaldi, inkább semleges. Nálam Smith + Amy + Rory + Clara üt mindent 2x. Emlékszem, hogy a cserénél ( Smith után ) kezdeni akartak valamit ezzel az idős vonallal + a War Doctoros szállal is, de mintha az egész ment volna a kukába (én legalábbis semmire se emlékszem már belőle ).
Szerintem Capaldinál fordult lefelé a dolog, ő valahogy mindig inkonzisztens maradt, nem volt igazi hangja (hol rocker volt, hol idős, morcos doki, hol ez, hol az). Amíg Clarával volt, addig úgy-ahogy elmentek, de az írás már akkor se volt egy nagy eresztés, úgy emlékszem, sok, nagyon feltápolt története eléggé laposra sikerült, pl. a múmiás, meg amikor valami kék (szűrős) sivatagban / homokbányában valami űrhajós vészjeles rész volt.
Kicsit ránéztem az IMDB-n, Capaldi másik companionjáról, Billy-ről teljesen el is felejtkeztem, pedig spoiler
szegényből cybermen lett azon a nagy dög hajón, és akit a másik életforma-nő olajjá változtatott, aztán ketten elrepültek, hogy soha vissza ne térjenek - nagyon hasonló megoldás, mint Clara és Ashilrd esetében, szinte copy-paste. Tényleg, Maisie Williams és a karaktere fénypontja voltak Capaldi korszakának, bírtam őket, ahogy Missy is jó volt. Capaldit főleg a későbbi részek, a női doki után tudtam felülértékelni, mert ahhoz képest lényegében a teremtés csodája, amit csináltak. Nagyon vártam a női dokit, de gyorsan leszoktatott a nézésről . . .
-
consono
nagyúr
Hehe, ezt komolyan gondolod :"kötelesek lennének ezeket korrigálni"
Mikor foglalkoztak ilyennel a sorozatokban, úgy őszintén... Jó lenne, de én nem nagyon bízok benne, hogy foglalkoznak vele. Mondjuk én nem szeretem ezt az egész vonulatot, tényleg zárják le 6 rész alatt és térjünk vissza a rendes Doctor Who-hoz...
-
Aucor
senior tag
Hát, lehet ebből elég ennyi is.
Imádom(tam???) a sorozatot, de ezt most annyira nem várom már, Chibnall miatt. A következő évadot, amit már Russel T. Davies visz majd, na azt már várom.
Mondjuk azért kicsit kíváncsi vagyok, mit hoznak majd ki a Timeless Child dologból... Remélem nem marad ennyiben, ha már így szembeköpték az eddigi lore-t, akkor már mondják el végig az ő verziójukat a történetnek.
-
-
bambano
titán
a fő probléma, hogy eddig minden dokinál benne volt a levegőben, hogy az útitárs több, mint egyszerű útitárs. itt meg ez egyértelműen nem lehetséges. nincs kémia.
lásd: Amy esküvője, ami nekem a kedvenc nagyjelenetem abból a három évadból. mikor igazi raplis picsa módjára belekiabál a levegőbe, hogy és Késel az esküvőmről, az epic
-
bambano
titán
nem egy kategória és nem a hercegné javára.
közben elgondolkodtam ezen az egészen, és rájöttem, mégsem olyan jó hercegnek lenni...
képzeld el, lopsz egy helikoptert, amivel elmész a randira, hogy felvágj a csaj előtt, erre megjön a csaj egy tardissal... pufffmás:
miközben próbáltam utánakeresni a hírnek, beesett a keresőbe pár weblap, régebbiek is. ilyen ötletek voltak, mielőtt kiderült, hogy ki lesz az új doktor: legyen River Song a doki (szerintem jó ötlet). vagy érdekes műsor lett volna Helena Bonham Carter... de megnézném Kristin Scott Thomast is, mint doki.A nagy Kristin Scott Thomas, akinek sikerült porig alázni Clarksont a topgearben
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Cyber_Bird
senior tag
Ez igy van, eddig szinte mindenki akivel beszeltem eleg farasztonak tartotta az elejet, aztan gyakorlatilag teljesen fuggo lett. (magamat (es nem viccelek, Anyukamat) beleertve, bar nekem Rose karaktere azert segitett enyhiteni a fajdalmat
)
Spec effektek egy darabig, gondolj arra, hogy ez egy kiserleti jellegu evad volt, amit vagy neznek majd az emberek, vagy nem. Azert ahogy halad elore a sorozat, latszani fog majd rajta, hogy egyre tobb penzt kap
-
jonnyjoker01
veterán
Hű de dühösek vagyunk Moffatra (én is, egyetértek). Bár mondjuk Harnkessről élete nagyjából össze van foglalva, megvan a halála is, életéről is volt pár rész, meg ott van a Torchwood, ott látunk dolgokat a gyerekkoráról is. Donna nem nagyon érdekel minket, mivel normális lett, annyira nem vagyok kíváncsi arra, hogy mi folyik a munkahelyén, hogyan veszekszik a főnökével és az anyjával.
Marthával még lehetnének érdekes részek, mivel ő még mindig a UNIT tagja (legalábbis legutóbb, amikor találkoztunk még az volt). Meg hát ez egy olyan sorozat, ahol nincs idő minden útitárs életének bemutatására, csak időugrásokkal, ami ugyan az időgéppel nem nehéz, de a doktor ugyebár nem szereti látni megöregedni azt, akit "szeret". Amúgy régen láttunk már UNIT-os katonákat a sorozatban. Talán a 7. évad fináléjában(?).
Bár azért én talán egy részt megnéznék a különböző útitársak életéről. Főleg Donnáról, még valószínűleg (de régen írtam már le ezt a szót valszeg helyett
) vicces is lenne
Más: Vallja be mindenki, hogy Missy volt a legjobb szereplő az évadban
-
salapp
addikt
Missy=telitalálat a szereplőválasztás, annyira hozta a stílust, hogy tényleg hihető volt, hogy ő spoiler a Mester spoiler vége
Doktor=továbbra is úgy gondolom, hogy Capaldin nem múlik a sorozat sikere, ő mindent megtesz. Elég rendesen hozza a szarkasztikus stílust, ami nekem annyira doktoros volt az újraindított évadokban.
Clara=Igenis kell a kémia a DW-ba, ha az a "fiatal" doktor és kísérője közt van, az jó, ha az a "fiatal" doktor és kísérője+kísérője és kedvese (a Római) közti háromszög. Ezért volt az, hogy Clara jól működött, amíg volt mellette egy 11. Doktor, kitűnően kiegészítették egymást. Az "idős" doktor karakter mellett súlytalanná vált a karaktere, és próbáltak behozni mellé egy szerelmi szálat, de sajnos elqrták. Nem sikerült eléggé megkedveltetni Dannyt, pedig több részben a fiatalokra koncentráltak. Ez csak annyit hozott, hogy ezekben a részekben szinte semmi DW-s ügymenet nem volt, mintha a doktor csak asszisztált volna a háttérben a szirupos szitkom-párbeszédekhez. Na ez az, ami nagyon nem méltó a sorozat nimbuszához.
Átívelő szál=2005 óta még soha nem éreztem ennek hiányát, mindig szuperül megoldották. Ez most össze lett csapva. Lehet, hogy Moffatéknak ki kellett volna inkább hagyni egy évet, és kidolgozni valami eszméletlen jót, ahelyett, hogy erőltették a középszerűt.
Indíthatnának egy alternatív univerzumos DW-t, amiben tovább nyomja a 10. doki meg Harkness, és mondjuk Martha meg Donna aki nekem a tökéletes doki.
Még azt sem bánnám, ha újra visszamennének a 2007-es CGI-szintre, de kapnánk mellé az erős sztorikat, a meglepő, DW-s megoldásokat és kiemelkedő színészi alakításokat.
Hetente újranézünk egy-egy részt a 10. dokival és baromi jó az egész, úgy korrekt, ahogy van. A korábbi évadokban szinte nulla üresjárat vagy kevésbé jó részt sikerül találni (de még azokat is elviszik a hátukon a színészek, lazán)Ennyit erről a most lezárt évadról részemről. Uff.
-
salapp
addikt
Hát, az ember próbál kapaszkodni kis poénokba (mint az spoiler Orienten, amikor azt mondja a doki, hogy "are you my mummy?" spoiler), de ez az évad akkor is gyengus. Sok a nyivákolós üresjárat és ál filozofálás.
Na és hiányoznak a nagy átívelő rejtély kis darabkái (bad wolf, Mester, repedés, bábaasszony a falban, River, stb.)
Capaldi szomorú is lehetne, akár dühös is, hogy e lejtmenet éppen az ő belépésével indult. Látszik, hogy ő egyébként egy baromi alapos színpadi színész lehet. Rajta nem múlik, úgy hiszem. -
törölt tag
Fura, de ha visszagondolok, akkor valahogy így alakultak az évadok:
1. évad szórakoztató volt, bár semmi extra nem volt benne, látványilag sem volt kitűnő.
2-3 évadban már voltak nagyon jó sztorik.
4. évadnál a látvány javult egy kicsit.
5. évadtól meg szinte majd minden évadban javult a sztori is, meg a látványvilág is.A mostani évadban látványra minőségi a javulás, sztoriban viszont tényleg kicsit gyengébb. Pontosabban átívelő sztoriban, mert a heti részek nagy része egyébként jó, és még mindig fantáziadús.
Bár nekem inkább az új Doktorral van bajom, még mindig nem nagyon lopta be magát a szívembe.
-
salapp
addikt
És szerintem Clara is jó (mármint Coleman kisasszony), de míg Amy és a 11. Doktor kémiája nagyon jól működött, (Clara és a 11. Doktor is rendben volt), addig Capaldi mellé inkább kéne egy őszinte, könnyedén moralizáló Donna.
A legjobban a 10. dokiban az tetszett, hogy nagyon tudott küzdeni az úti társaiért, de mégis mindig kívülálló maradt, akárhogy epekedett egy nyihaha Rose vagy egy gyönyörű szemű Martha érte. (Még ha Jacknek nehezen is tudott ellenállni, haha).
Én legjobban annak örülnék, ha a következő társa egy középkorú okoska lenne, akár River, akivel húzhatják, kiegészíthetik egymást. De lehetne egy telepes világa pusztulásából kimenekített fizikus is a jövőből, emberi ősökkel, de kevés történelmi ismerettel az emberiség - számára letűnt - első 21. évszázadából.
Lehet, hogy lassan nekünk, Moffon felnőtt rajongóknak kellene Moff helyett írni a Doktor történetét, magunkat is meglepnénk, könnyen megeshet.
-
spammer
veterán
Kezdek én is így érezni. Önmagukban a részek nem rosszak, de nagyon hiányzik egy erős átívelő szál, erősebb hangulat, nagyobb tét, meg valahogy a zenék is mintha jobbak lettek volna, valahogy most a zenék is olyan "egyszerűek" vagy nem is tudom... Fel sem tudnék idézni zenéket ebből az évadból. Hol volt ebben az évadban olyan jellegzetes zene, mint az "I am the Doctor" ?
Nem is emlékszem, még csak hasonlóan jóra sem.
-
Bucsi13
tag
Javaslom a saját stratégiámat: "csali" epizódokkal függővé kell tenni az embereket, és akkor érteni fogják, hogy végig kell szenvedni azt az első évadot. Én ezeket használom sikeresen, bármilyen sorrendben: 5x14/6x00 'A Christmas Carol', 3x10 'Blink', 2x02 'The Girl in the Fireplace', 5x10 'The Lodger', 4x02 'The Fires of Pompeii', és a teszteletlen újonc, a 8x03 'Robot of Sherwood'.
Az 1x04-1x05 pedig ugyan nem volt jó, de fontos: Az első évad szvsz legjobb része, az 1x11 'Boom Town' ugyanis nem lett volna az Espumisan-reklámok nélkül.
-
salapp
addikt
Soha, azt láttam volna rajta. De tényleg emberfüggő, meg akarta mutatni nyolcadikos osztálytársának kedvenc Zombieland-jét, de az a főcím alatt kikapcsoltatta, hogy "f.sik".
Amúgy is rá van kattanva a fiam az angol humorra, szarkazmusra. Brian élete vagy Cornetto-trilógia, az neki jöhet.
Walking dead-et is nagy műértéssel kommentálja, és mindig leszögezi, hogy "ez nem horror, hanem drámasorozat".De az időutazós téma nagy kedvence, most éppen anyát győzködi, nézze meg az Időbűnöket.
-
salapp
addikt
Az én fiam pont 13 évesen kezdte el nézni, egy éve, akkor ledaráltam vele az összes addigi évadot 2005-től.
Összegzése:
9. Doki nem elég hihető, mintha nem tudná, mit is akar "játszani"
10. Doki neki a Doktor, ezeket az évadokat szereti a legjobban
11. Doki először idegesítette és "túl bénán vezette" a fülkét
12. Doki mint karakter nagyon bejön neki, csak - így mondja - maga a történetvezetés az aktuális évadban valahogy nem az igazi.
Donnát nagyon csípte, sajátos beszólogatós stílusával együtt
Martha is rendben volt.
Rose-t kifejezetten rühellte (valósággal úgy várta, hogy tűnjön már el a képből, mint a Walking Dead-ben Rick felesége esetében.
Amy és a "Pondok" szerinte a tökéletes úti társai voltak a 11. Doktornak.
River karakterében sok lehetőség volt, és jól éltek vele.
Jack sok poént szállított és szép ívet kapott a története
Clara "túl cuki" de nagyon bírja a stílusát.
Elámult, mennyivel jobb az eredeti hang, mint a szinkron (pl. Dalek, Cybermen), egyedül a 10. Doktor szinkronjára mondta, hogy illik a szereplőhöz. Matt-é viszont általában túl idétlen, az eredeti hangja sokkal jobb, kifejezőbb, árnyaltabb.Legjobb szörnyek: Angels, Silence, Vastha Nerada, Slithin
Kedvenc részei: A Könyvtár, Angyalos részek a 10. Doktorral, Zafír vízesés, Mdme Pompadour, Are you my mommy
Akikből kevesebb elég lenne: Dalek, Cybermen
Akikből több: YANA/Mester, Mr. Simeon, BannakafalattaSzóval nagyjából ezek egy tizenéves igényei és észrevételei a sorozattal kapcsolatban.
-
spammer
veterán
Áh, szerintem ez azért messze volt a Blinktől. Az nem csak hogy parásabb volt, de kreatívabb is, főleg a dvd-s beszélgetés.
Én nem paráztam ettől semmit, bár a takarós, meg a "ne nézzetek hátra" résznél azért volt egy kis feeling, de ennyi. Pedig én sem nézek horrorokat, és ezt is este, sötétben néztem, fülessel (mint mindig).
-
-
salapp
addikt
Válaszom: IS
:-)Már az első új évadok során is figyeltük, hogy a by Steven Moffat részek nagyon csavarosak, jók.
Látszott, hogy kiemelten fontos neki a sorozat.
Produceri ténykedése során nagyon komoly lett a technikai színvonal, ezek szerint jól éreztük.Egy-egy jól megírt rész - bocs a fanoktól - szvsz keresztbe lenyel bármilyen Star Wars mozifilmet sztoriban, karakterekben.
És még ott a sok előre és hátra utalás, remek.
-
salapp
addikt
Egy igazi angol szerintem soha nagyobb megtiszteltetésben nem részesülhet, mint hogy kiválasszák Doktornak.
Ő szerintem csak egy munkának tekintette, az utána következő kettőnél láttam a tüzet.A darkos részeket én is imádom, de a Weeping-Silence vonal nagyon bejön.
A Könyvtár, Vashta Neradastul egyik kedvenc, de ide becsúszik az Are you my mommy? simánTi is úgy érzitek, Matt alá sokkal komolyabb technikát toltak, mint David alá?
Ja, és
Baaad Wolf
-
spammer
veterán
Jó, de mondjuk ez "dedikált" DW topik, ezt valószínűleg azok olvassák, akik követik a sorozatot. Aki meg nem, az csak nem olvasgat bele úgy random, maximum kérdez, ha el akarja kezdeni és kérdése van.
A "Sorozatok" topikban már simán minden spoiler, ami spoiler, itt nem biztos, hogy annak kell lennie mondjuk egy előző évados dolognak. De végül is nekem mindegy, rajtam nem múlik.
-
spammer
veterán
Így van, azért évadonként 1-1 dalekos meg cybermanes rész szerintem belefér, főleg, ha tudnak újat/mást kitalálni, mint most az Into the Dalekben, és nem csak annyi lesz megint, hogy "Delete. Delete".
Most, hogy már láttam a véglegest, lekaptam az Into the Dalek Workprintet és belelestem. Hát jó, hogy nem néztem meg ezeket. Hiányos/félkész CGI, zöld háttér (vagyis itt ugye fekete
), bazi nagy vízjelek, 7. évados főcím Matt Smith-szel... De mondjuk olyan, mintha a klasszikus sorozatból néznél egy részt.
Ja, amúgy akinek elkerülte a figyelmét, vannak minden részhez 10 perces extrák a forgatásokról: Doctor Who Extra S01 néven lehet megtalálni.
-
-
spammer
veterán
Azért nem csak egy-egy jelenet volt.
Meg ez a rész nem is normál hosszúságú volt, hanem 75 perces, több idő volt tökölni.
Szerintem amikor megérkeztek a robot faszihoz, onnantól már javult, amikor meg beszélgetett vele, mielőtt kilökte volna, meg amikor meglátta azon az ezüsttálcán a tükörképét, akkor nagyjából rendben volt. Nyilván teljesen akkorra jött rendbe, miután visszajött Clarahoz, de addig nem tudjuk, hogy mennyi idő telt el, mert közben a Tardist is újradekorálta meg beszerezte az új ruháját is.
-
spammer
veterán
Hát, minden váltás elején volt ilyen "zakkant" időszak, Tennant is Rose-ék lakásában hevert, Smith meg pudingot evett halrudakkal, kellett nekik egy kis idő, amíg helyreálltak. Capaldi is feküdt, meg a szobában firkálgatott, meg hajléktalantól lopott ruhát, aztán a vendéglős résznél kezdett "normális" lenni.
-
k.kristof
őstag
Először Amazon.com-on néztem őket (Facebookon láttam a könyvek bejelentését), ami nagy boldogan közölte is, hogy még 8,03$-nyi áru a kosárba, és ingyen szállítás! Aha, csak nem Magyarországra
Egyébként onnan se sokkal több, ~9400 forintra jött ki szállítással.
Következő hónapban le is adom a rendelést, most még sok az elolvasandó könyv a listámon, és erre a hónapra így is vettem jó néhányat még a Könyvhéten.
-
k.kristof
őstag
Ezek nagyon jól néznek ki így
Magyarul sajnos kevés könyv jelent meg, azokat sem lehet beszerezni a Shada kivételével. Az angolul olvasást nagyban segíti egyébként a Kindle letölthető Oxford szótára, csak ráviszem a kurzort egy-egy szóra, és megjeleníti a definíciót. Bár pont ma sikerült belefutni egy olyan szóba, aminek pont azt a jelentését nem írta, amelyik a kontextusba illett volna.
-
spammer
veterán
Nekem nagyon bejött mindegyik intro, én nem szoktam áttekerni őket, pl. az utolsó évadosnál volt, hogy vissza is tekertem és újra megnéztem mielőtt elkezdődött volna az epizód.
A zenéjével iszonyat jól megadja az alaphangulatot.
Más:
A múltkor megnéztem a Doctor Who The Ultimate Guide 2013-at, nem rossz kis áttekintés volt, szegény Paul McGann mondta benne, hogy ő volt a legrövidebb és egyben a leghosszabb ideig is a Doctor (1 film, de csak 9 évre rá jött ugye Eccleston), és olyan csalódott, szomorú fejet vágott, megsajnáltam szegényt. -
spammer
veterán
Nekem ez az: Rings Of Akhaten Speech. Persze a Time of the Doctort leszámítva, mert az is felejthetetlen számomra.
(#585) Zolton: de a Tardist nem felejtette el.
Meg ott a kajákkal szórakozott, nem tudta, mit szeret.
-
k.kristof
őstag
A híres mondat így kezdődött: "On the fields of Trenzalore..." A field harcmezőt is jelenthet, persze akkor hiányzik előle a "battle", de szerintem illett a későbbiekre, hiszen nem kis csata volt. David Tennant regenerációja is sokáig tartott, volt ideje meglátogatni a korábbi társait, nem kötelező a Tardisban átváltoznia. A regenerációs energia nagyon nagy, amikor Tizedikké regenerálódott, akkor például simán visszanőtt egy pillanat alatt a levágott keze
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000