- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
Végre írhatok valami jót is DW kapcsán.
Láttuk aChristmasNew Year's Special részt és voltak benne pozitívumok. A narrátor hangja nagyon tetszett benne.A Dalek-szolga csaj is jó volt. És - mivel az eddigiektől eltérő eredettörténettel, így nem piszkáltak bele a mitológiába - a Dalek is tetszett. Ahogy egymaga is "uralkodott", aztán meg Tony Starkot játszott használt alkatrészekkel.
A többi sajnos változatlan:
Jodie ugyanazt a két arckifejezést tudja csak váltogatni. (Az egyiktől szabályosan megijedek, úgy, mint Wynona Ryder esetében). Nem hiszem el Jodienak, hogy ő valóban a Doktor.
Megint egy "keveredős" love couple.
És persze már röhögök, mert ha feltűnik egy fehér karakter, az minimum alsóbbrendű stupid, de inkább várhatóan a következő egy percben elpusztul.
Megjelent egy újabb, totál felesleges, totál feledhető karakter, mintha nem gázolnánk már szügyig a még-a-nevüket-sem-tudom-de-"hagyjad-bazdmeg-leszarom"* útitársakban.Amúgy nem tudom, de az a szél sem tetszett, amit a TARDIS kavart, amikor megjelent, na meg, hogy összetörte f@szomtudja-fehér-pótapu székét, holott elvileg a belsőben kellett volna megjelenjen, nem?
Bár, ha azt nézem, hogy holmi jöttment ni-t mondhat egy öregasszonynak és egy intergalaktikus futár csak úgy beleteleportálhat a Doktor járművébe, akkor nincs több kérdésem.
És utálom, ahogyan megvariálták a belsejét és a bejáratnál csináltak egy box-inside-the-box részt, gaaagyi.Ja, és persze kapunk "jól elhelyezett" Brexit-kritikát is, mer' az nagyon kell a DW-be.
És az a szivárványos sál a "Doktor" nyaka körül.
Arról meg rögtön az ikonikus Kill Bill jelenet ugrott be, amikor Larry aszongya Buddnak:
"- I'm not the boss of the customers, but I'm the boss of you, and I'm telling you to keep that shit kicker hat at home."Az álmom továbbra is, hogy a Doktor (akár Matt Smith is lehet, nem kell rögtön Tennant, ne legyünk telhetetlenek) kiszabadul valamely ellenségétől és eljut a nőci-Doktorhoz, majd elveszi tőle az infostamp-et és csak úgy bobbieewingosan folytatótik az igazi DW.
*hommage to Csoki from GlassTiger
-
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #3039 üzenetére
Jodie bevallottan neofeminista (bármit jelentsen is ez), okkal és céllal vállalta a szerepet, nagyon is jól elvolt egy takaró alatt a gyökér showrunnerrel, szóval így utólag azért nem mentegetném őt sem.
Ha nagyon őszintén nézzük őt ebben a szerepben, és ez alapján akarnánk színészmesterségbeli tudását megítélni, akkor azt látjuk, hogy csapnivaló, korábbi doktor-megformálóktól random lopkodó, "a más az jó" erőltetésével (pl. túltolt és funkciótlan akcentus) operáló, szándékosan önmaga halvány paródiájává váló történetben jelen-nem-létével.
Ha csak ezt láttam volna tőle, rendezőként soha, semmilyen szerepre nem kérném fel, messze elkerülném. Ha a saját pocsékságára és a DW-szétqrására történt nyilatkozatait is nézem, akkor meg még vendégségbe se hívnám, mert magánemberként is igen komoly aggályaim vannak már vele kapcsolatban.
Ő már a legújabb, legagresszívabb szórakoztatóipari éra lovagjainak egyike.
"-Ezt akartátok, megkapjátok! Ja, nem, leszarom, ez igenis jó. Zabáld, még meg is sértődöm, ha nem ízlik neked!"
Ez látszik a fiatalokat célzó zeneiparban, filmiparban, vlogokban mindenhol.
Sok pénzből gőzölgő kutyaszarok, nagy adag tejszínhabbal és M&M cukorkákkal a tetején.
És taaaps! -
salapp
addikt
válasz
Cyber_Bird #3035 üzenetére
Én is nagyon bírtam Amy-t és Rory-t, Clara-t még az elején igen, Rose inkább vakarózós volt, de hé, ugye nincs bajod Donnával?
Állati viccesek voltak a tizedikkel.
És akkor még ott van Martha, azok a szép szemek... -
salapp
addikt
Szia!
A 2005-től induló évadokat kezdd szerintem. Az első 5 évben jellemzően szuper ötletek, történetvezetés, karakterek, ehhez "stúdiós" környezet, kis költségvetés. Később jobb trükkök és díszlet, valamivel szegényedő ötletesség, de még mindig szuper. Aztán, ha jót akarsz magadnak, addig nézd, amíg Matt Smith a doktor, illetve nézd meg az 50. évfordulós jubileumi részt, mert az szuper és hangulatos.
Azután olyan durván esik a színvonal (unalmas, első percben átlátható történetvezetés, üres mellékszereplők, stb), hogy visszagondolva kuka az egész.
A legutolsó, női doktoros (nem a női főszereplő miatt) évad pedig nem méltó a Doctor Who-hoz, nem méltó az igényes szórakoztatáshoz, nem méltó tulajdonképpen semmihez, ami valamirevaló televíziózáshoz köthető.
Az utolsó évad nézésénél minden egyéb tevékenységgel jobban jársz. Ha van kert és kutyák, akkor még a kutyaszar szedéssel is jobban, tartalmasabban töltöd az időd, mint az utolsó szégyen-évad-valami bámulásával.Ha ízelítőt szeretnél kapni, milyen is a (nekünk) jó Doctor Who, akkor ajánlom a "Blink", "Forest of the dead" epizódokat előzetesen.
Ja, és ha teheted és érted, eredeti nyelven nézd!
-
salapp
addikt
válasz
Cyber_Bird #3020 üzenetére
Hogyne történt volna?! Telibesz@rták a világ legrégebben indult sorozatát.
-
salapp
addikt
Megrendítő volt így az évadzáró után újra szembesülni vele, hogy kiherélték a DW-t.
Gyorsan be is kellett tenni valamit, ami jó. A Silence in the Library és a Blink részeket választottuk nagy hirtelenjében.
Hihetetlen a kontraszt, pedig immár tíz éves részekről beszélünk.
Állati, micsoda dinamikájuk van ezeknek a részeknek. Van dramaturgia, vannak fordulatok, jó vágások (trükkök nélkül is zseniális, ahogy a doktor úgy szembesít a vashta nerada félelmetességével, hogy eldob egy sült combot és csontként esik a padlóra) még a mellékszereplők is érdekesek. Mindenkinek lehet érteni a beszédét. Van humor, van creepy faktor.
Ami viszont nincs: szájbarágós "tanulságok", borzalmas töltelék párbeszédek, erőltetett akcentusok, jellegtelen "pátoszos" aláfestő zene, girl powwa, semmiről-semmit-nem-tud saját sorozatában statiszta doktor, stb.Nagy igazság, hogy ez az évad olyan szutyok, hogy ha egy induló önálló sorozat lenne, azonnal bukott volna.
Nincs benne semmi jó, semmi érdekes, semmi Doctor Who.
Ez egy köhögős Renault motoros kínai Volvo.
Szégyellje magát, aki részt vett ebben (de nagyjából az is, aki DW-rajongónak tartja magát és komálja ezt) -
salapp
addikt
válasz
janos666 #3012 üzenetére
"Visszavezették a probléma gyökét a meghatározó személyek gyermekkori sérelmeire": Ha már itt tartunk, a sátán (bármi is az a sátán) legnagyobb találmánya az erkölcsi iránytű kiiktatására maga a lélektan, pszichológia tudományága.
Hányok attól ebben a szép új világban, amit a pofánkba tolnak (I'm too old for this shit), hogy nem lehet már semmiről kimondani, hogy az rossz (kivéve a fehér férfi nyilván, bár azt sem direktben), mindent elmagyaráznak, hogy "miért alakult úgy", miért "nem felel a tetteiért" semmilyen csökött ember. -
salapp
addikt
Ez nem Doctor Who, ez egy darab sz@r. Nagyon elszomorít, hogy mit tesznek az egyik kedvenc sorozatommal. De úgy általában mindennel, ami korábban értékes volt a világ felvilágosultabb felén.
Beteg társadalmakat építeni, mindenáron. Hánynom kell attól, hogy mennyifiatalgyökér kajolja ezt a sok szemetet. -
salapp
addikt
Akkor jöjjön inkább Russel T. Davies és húzzanak egy Bobby Ewing-ot. Simon Pegg testében regenerálódik a doki, végigtapogatja magát és első mondatával azt mondja, "-Huhh, micsoda rémálom! De jó, hogy nem voltam se öreg se nő!"
Kérdés (amire nyilván nem válaszol(hat)na a BBC-nél senki, hogy Chibnall a torkán lenyomott ultragagyin erőltetett PC miatt venné a kalapját, vagy valami más oka van.Amúgy meg oké, hogy ez az utóbbi rész volt eddig a leginkább doktoros, de eléggé lopott ötlet szagú volt - Chibnall-módon (mondjuk, legalább nem volt benne visszaszámlálás, mint eddig minden általa kreált sztoriban...ja, basszus, de volt). Ugyanakkor korábbi emlékeim szerint eléggé gáz, hogy csak úgy be tudott teleportálni egy futár a TARDIS-ba. -
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #2988 üzenetére
Fiammal gyakran nézünk újra a Tennant-Smith érából részeket.
Raxacoricofallapatorius. It has a twin planet. Clom. -
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #2986 üzenetére
Hát ez az, egy vállaltan trash szórakozást kínáló Z nationban komolyabb történetvezetés, ötletek vannak, mint ebben a nemistudommiben, amit DW címén kiböfögnek.
-
salapp
addikt
válasz
Cyber_Bird #2979 üzenetére
Még ha el is tekintek az erőltetett PC-től, a háttérbe becsempészett szabadkőműves, okkult, stb. jelképektől, a döcögős történetvezetéstől, a fájdalmas közhelyekben tucsogó párbeszédektől, na meg attól, hogy indokolatlanul válik a mellekszál főszállá (már Rose apjánál is necces volt, de ott jól írták meg, működött), akkor sem menthetőy hogy a DW-nek nincs DW-hangulata, illetve, hogy egyáltalán nem hiszem el erről a doktorról, hogy akárcsak a Capaldi doktorral azonos tudásanyaggal bír, egyszerűen inkompetensnek hat a saját történetében.
Különösen fájdalmas ez azért is, mert Jodie remek színész, Tannent szintű doktort hozhatna.
De úgy néz ki, ez zajlik tovább a világban.
Mindent ki kell üresíteni, herélni és propaganda célokra kurvásítani. -
salapp
addikt
Állati, hogy már hány rész lement, és micsoda borzalom lett az egész.
Jodie szuper lehetne...talán, sose tudjuk meg, pocsék sztorik, erőltetett PC szarságok.
Ez NEM Doctor Who, ez valami szutyok.
Nincs az egyes részeknek tétje, értelme, semmi.
Dinamikája sem. -
salapp
addikt
válasz
Cyber_Bird #2573 üzenetére
Amy és Rory állati jók voltak, nagyon szívesen nézem azokat az évadokat, amikben ők kavarnak a doki körül.
-
salapp
addikt
Kedvenc Donnás jelenetem a némajáték az ablakok mögött.
-
salapp
addikt
Én csak azt tudom, hogy Tennant-ot a gagyi technikai háttér és az esetlegesen kevésbé jól sikerült sztori ellenére is mindig jó nézni és mindig elhiszem neki, hogy ő a doktor. Capaldi remek War-doctor lehetne.
Két Capaldis évad után én már ki merem jelenteni, hogy a pusztán darkos, idős dokis elképzelés elhibázott volt. A rengegeg köldöknézegetéssel, túlnyújtott drámázással és összecsapott, átgondolatlan történetvezetéssel végképp kiherélték a DW-t mostanra.
Totál rebootot kéne nyomni itten kérem.
Vagy mittomén. -
salapp
addikt
Esetleg csaj doktornak Emma Stone?
-
salapp
addikt
Jó-jó, de olyan szép elmerengni a dolgon.
Indítsanak legalább egy Torchwood rebootot új csapattal. -
salapp
addikt
Fiammal nekiveselkedtünk, és befejeztük a félbehagyott utolsó évadot. Túlnyújtott drámák, unalmas részek, jó felütések után sehova se tartó folytatások. Volt egy rész, ahol már az első percben tudtam, hogy mi lesz az egész rész nyűglődésének a forgatókönyve.
Olyanok voltak ezek a részek, mint amikor Monk nyomozó leszed a polcról egy vastag krimit, beleolvas az elejébe, a végére lapoz, majd azt mondja: -Tudtam.És kiborító, hogy olyanokkal akarnak a fanoknak becuppantani, hogy "nesztek, Gallifrey, úúú, apám. Aztán totál elbénázzák az egészet.. Az évadban a legjobb pillanat az volt, amikor viszontláttuk az előző két doktort egy pillanatra.
Azt hiszem, a Rick and Morty-t többször fogom megnézni, mint ezt az utolsó két évadot a DW-ból. Tényleg, annak az animációsnak egy részében több ötlet van, mint a doktor utóbbi két évadában egybevéve.
De nem is ez a legnagyobb baj. Amikor a 10. doki Donnával eljut az Oodok telepére, nem a legjobb rész, de ott is van egy szép építkezés, megismerjük a körülményeket, kérdéseket vethetünk fel, haladunk valahonnan valahová. És a megoldások DW-hoz illően nem szokványosak. Ittmondjátok meg, ki nem tudta már az elején, hogy Ashildr lesz a hunyó? Legalább a rejtőzködő menedék-utca keresése visszahozta a régi sorozatok hangulatát.
Amennyire elcsöszkölték a doktor kalandjait, én inkább nézném már a doktor lányának kaladjait. Persze, ha Melissa McCarthy játszaná, akkor megyek felrobbantani a BBC-t. (Nyugi, előbb felhívom Attenborough-t, hogy nehogy épp bent legyen.) De az a kis szöszi megfelelne, aki már játszotta Tannent mellett.
Nem lehetne csak úgy StarTrekesen vagy X-menesen rebootolni a sorozatot és az előző két évadot nem megtörténtté tenni egy timey-wipey (ezt ahogy fordítanák? "idő-törcsi"?) húzással?
Tőlem úgy is csinálhatják, hogy keresztezik a sugarakat, már mindegy, az ötlettelenség adott. -
salapp
addikt
válasz
janos666 #2450 üzenetére
Ez jó. Én mire észrevettem a kockashopban, addigra már elfogyott (vagy sose volt).
Amúgy én ezt az évadot teljesen kihagytam, az előző és a folyamatos rossz hírek erről az évadról elvették a kedvem.
Viszont újranézzük az első évadot. Rose sose volt a kedvencem, mégis szerethető, Cassandrával meg a többivel. -
salapp
addikt
Talán lesz család, ahol ilyet bontogathat ki a gyerkőc.
[link] -
salapp
addikt
Chan Én annyira csalódtam az előző évadban, hogy még egyáltalán nem néztem a mostaniból. Javult már a színvonal? tho.
-
salapp
addikt
Az előző évadban volt sok összecsapott befejezés, sőt még tölteték rész is (a gondnokos. szvsz.)
Átívelő szál pedig erőltetett volt.
Végigtekintve, és abszolút Tannent-rajongóként sem gondolom azt, hogy Capaldival gond lenne.
Az írók fáradtak el sajnos.Nem lehetne egy spinoff sorozat azzal a 10. doktor klónnal, akit Rose kapott meg?
Összehozhatnák ugye a doktor lányával is a szálat.
Jó lenne az. -
salapp
addikt
Megnéztem a Doctor Who at the proms 2010-es koncertet. De szép élmény volt! Ajánlom nektek is.
Remélem, valahova felkerül a 2006, 2011, 2012. években rögzített koncert is hd-ben.Fantasztikus, milyen kifejező zenei világot körített Murray Gold az újraindított sorozat köré.
(Ami valamiért nem olyan átütő a legutóbbi évadban, úgy érzem sajna.) -
salapp
addikt
-
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1855 üzenetére
Ja, ezt még nem, de egy évadnyi "nemtudjuk,merreakarunkmenni" már mögöttünk van.
-
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1853 üzenetére
Hurrá, kapunk egy belowaverage karácsonyi részt!!!!
Hardcore fannek kell lenni, hogy még várjuk ennek az évadnak bármely részét.
Sorry.
De persze yippie meg minden! -
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1845 üzenetére
Ohh, enyém már lassan tizenöt és kontroll alatt, megbeszélve nézi velem a WD-t, Zombieland az egyik kedvenc filmje, persze a Monty Pythonok mellett, de a LOTR annyira nem jött be neki. Ez meg szintén valami fantasy dolog., csak királyságos (gondolom).
Új kedvence a The strain. -
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1837 üzenetére
A végén még én is beadom a derekam és megkukkantom (csak egyedül leszek vele a családban, úgyhogy vez. nélküli fülessel éjszakánként csapathatnám).
-
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1822 üzenetére
Tegnap néztük meg a GoftheG-t, és vicces volt, hogy már tudtam, hogy egy fura lény lesz "Amy".
Felismertem elég könnyen - így már. -
salapp
addikt
válasz
spammer #1818 üzenetére
OK. Mondjuk úgy vagyok vele, ha Tennant, akkor DW-kötődés, ergo nem off.
Nem offabb, mint néhány (nem túl szépen díszített) fánkról készült kép, amit Tennant osztott meg először :-)
Ezt csak azért merem minősíteni, mert saját fánkporunkból gyártunk mi is fánkokat, és már az osztrákok is ezt az alapanyagot veszik, szóval van némi közöm hozzá. -
salapp
addikt
válasz
Cyber_Bird #1809 üzenetére
Ja persze, kanadai, nyilván... Mymistake...
De arra. Technikailag is nagyon rendben van a sorozat, főszereplő csaj nekem eléggé bejön, bár a bigyuszt a szeme alól leszedethette volna forgatás előtt még. Biztos a rendező mondta, hogy ne szedesse, az lesz az ő védjegye.
-
salapp
addikt
válasz
#54715584 #1807 üzenetére
Csinálhatnának Tennantnak valami harmincas évek Angliájában játszódó jó kis magánnyomozós sorozatot.
Odatapadnék a képernyőre minden részre, az tuti.
Vagy összerakhatnák az ausztrál sorozatból az Angliába költözött Ms. Fisherrel, atom jó nyomozópáros lenne belőlük. Kaphatnának furcsa eseteket. A nő lenne a vagány bunyós nyomozónő, Tennant meg az okoska.Tennant-hiányérzet egyre csak nő a mi házunk táján. Már kívülről tudjuk a vele forgatott részeket a gyerökkel.
Ráadásul a WH-13-tól is elbúcsúztunk nemrég.
Most a Continuum c. ausztrál sorozat nézős, eddig elégedettek vagyunk a színvonallal. -
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1730 üzenetére
Alternatív DW-sorozatra gondoltam, Tennant főszereplésével, ebből következik, hogy abban az említett kísérők sorsa máshogy alakulna.
Missy abszolút király karakter az évadban mind közül. De egy 10. Doktoros évadban egy David Morrissey simán hozta ezt a szintet, egyrészes szereplőként is.
Szóval inkább úgy fogalmaznék, hogy ez az évad annyira ergya, hogy már egy Missy is kitűnik.
-
salapp
addikt
Missy=telitalálat a szereplőválasztás, annyira hozta a stílust, hogy tényleg hihető volt, hogy ő spoiler a Mester spoiler vége
Doktor=továbbra is úgy gondolom, hogy Capaldin nem múlik a sorozat sikere, ő mindent megtesz. Elég rendesen hozza a szarkasztikus stílust, ami nekem annyira doktoros volt az újraindított évadokban.
Clara=Igenis kell a kémia a DW-ba, ha az a "fiatal" doktor és kísérője közt van, az jó, ha az a "fiatal" doktor és kísérője+kísérője és kedvese (a Római) közti háromszög. Ezért volt az, hogy Clara jól működött, amíg volt mellette egy 11. Doktor, kitűnően kiegészítették egymást. Az "idős" doktor karakter mellett súlytalanná vált a karaktere, és próbáltak behozni mellé egy szerelmi szálat, de sajnos elqrták. Nem sikerült eléggé megkedveltetni Dannyt, pedig több részben a fiatalokra koncentráltak. Ez csak annyit hozott, hogy ezekben a részekben szinte semmi DW-s ügymenet nem volt, mintha a doktor csak asszisztált volna a háttérben a szirupos szitkom-párbeszédekhez. Na ez az, ami nagyon nem méltó a sorozat nimbuszához.
Átívelő szál=2005 óta még soha nem éreztem ennek hiányát, mindig szuperül megoldották. Ez most össze lett csapva. Lehet, hogy Moffatéknak ki kellett volna inkább hagyni egy évet, és kidolgozni valami eszméletlen jót, ahelyett, hogy erőltették a középszerűt.
Indíthatnának egy alternatív univerzumos DW-t, amiben tovább nyomja a 10. doki meg Harkness, és mondjuk Martha meg Donna aki nekem a tökéletes doki.
Még azt sem bánnám, ha újra visszamennének a 2007-es CGI-szintre, de kapnánk mellé az erős sztorikat, a meglepő, DW-s megoldásokat és kiemelkedő színészi alakításokat.
Hetente újranézünk egy-egy részt a 10. dokival és baromi jó az egész, úgy korrekt, ahogy van. A korábbi évadokban szinte nulla üresjárat vagy kevésbé jó részt sikerül találni (de még azokat is elviszik a hátukon a színészek, lazán)Ennyit erről a most lezárt évadról részemről. Uff.
-
salapp
addikt
válasz
Cyber_Bird #1683 üzenetére
Ki nem?
Persze segít, hogy még nem láttuk a Big bang és a WH13 néhány évadát, így még azok is tompítják a DW jelen évada okán érzett mélységes csalódást., a WD és SHIELD szintén. -
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1657 üzenetére
Nanáhogynem!
-
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1655 üzenetére
Én még az előző előzetesét sem néztem meg.
-
salapp
addikt
Hát, az ember próbál kapaszkodni kis poénokba (mint az spoiler Orienten, amikor azt mondja a doki, hogy "are you my mummy?" spoiler), de ez az évad akkor is gyengus. Sok a nyivákolós üresjárat és ál filozofálás.
Na és hiányoznak a nagy átívelő rejtély kis darabkái (bad wolf, Mester, repedés, bábaasszony a falban, River, stb.)
Capaldi szomorú is lehetne, akár dühös is, hogy e lejtmenet éppen az ő belépésével indult. Látszik, hogy ő egyébként egy baromi alapos színpadi színész lehet. Rajta nem múlik, úgy hiszem. -
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1547 üzenetére
Ha már itt van Izé, akkor:
-Clara mia! -
salapp
addikt
És szerintem Clara is jó (mármint Coleman kisasszony), de míg Amy és a 11. Doktor kémiája nagyon jól működött, (Clara és a 11. Doktor is rendben volt), addig Capaldi mellé inkább kéne egy őszinte, könnyedén moralizáló Donna.
A legjobban a 10. dokiban az tetszett, hogy nagyon tudott küzdeni az úti társaiért, de mégis mindig kívülálló maradt, akárhogy epekedett egy nyihaha Rose vagy egy gyönyörű szemű Martha érte. (Még ha Jacknek nehezen is tudott ellenállni, haha).
Én legjobban annak örülnék, ha a következő társa egy középkorú okoska lenne, akár River, akivel húzhatják, kiegészíthetik egymást. De lehetne egy telepes világa pusztulásából kimenekített fizikus is a jövőből, emberi ősökkel, de kevés történelmi ismerettel az emberiség - számára letűnt - első 21. évszázadából.
Lehet, hogy lassan nekünk, Moffon felnőtt rajongóknak kellene Moff helyett írni a Doktor történetét, magunkat is meglepnénk, könnyen megeshet.
-
salapp
addikt
válasz
spammer #1511 üzenetére
Ebben is van valami.
Fiammal van, hogy csak úgy rákezdünk, és együtt dúdoljuk.De mi még az ilyeneket is nagyon bírtuk, mint Amy témája:
Úgy általában eléggé hiányzik a skót kiscsaj meg az ő rómaija.
.LnB: Capaldi tök jó, méltó doktor, csak a sztorik...meg ez a "valami miatt ez nem elég Doctor Who-s" érzés...
-
-
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1403 üzenetére
Spoiler
Van egy ilyen fickó, nem is tudom, öreg, fiatal, alacsony, magas, szóval nem is tudom. Van neki egy társa, egy olyan szőke nő, vagy nem is, egy fekete nő, vagy inkább egy vörös hajú.
Na mindegy, ezek beszállnak egy kék fülkébe, ami belül nagyobb.
Utaznak térben és időben.
Szóval érted, na.
Spoiler -
salapp
addikt
Soha, azt láttam volna rajta. De tényleg emberfüggő, meg akarta mutatni nyolcadikos osztálytársának kedvenc Zombieland-jét, de az a főcím alatt kikapcsoltatta, hogy "f.sik".
Amúgy is rá van kattanva a fiam az angol humorra, szarkazmusra. Brian élete vagy Cornetto-trilógia, az neki jöhet.
Walking dead-et is nagy műértéssel kommentálja, és mindig leszögezi, hogy "ez nem horror, hanem drámasorozat".De az időutazós téma nagy kedvence, most éppen anyát győzködi, nézze meg az Időbűnöket.
-
salapp
addikt
Az én fiam pont 13 évesen kezdte el nézni, egy éve, akkor ledaráltam vele az összes addigi évadot 2005-től.
Összegzése:
9. Doki nem elég hihető, mintha nem tudná, mit is akar "játszani"
10. Doki neki a Doktor, ezeket az évadokat szereti a legjobban
11. Doki először idegesítette és "túl bénán vezette" a fülkét
12. Doki mint karakter nagyon bejön neki, csak - így mondja - maga a történetvezetés az aktuális évadban valahogy nem az igazi.
Donnát nagyon csípte, sajátos beszólogatós stílusával együtt
Martha is rendben volt.
Rose-t kifejezetten rühellte (valósággal úgy várta, hogy tűnjön már el a képből, mint a Walking Dead-ben Rick felesége esetében.
Amy és a "Pondok" szerinte a tökéletes úti társai voltak a 11. Doktornak.
River karakterében sok lehetőség volt, és jól éltek vele.
Jack sok poént szállított és szép ívet kapott a története
Clara "túl cuki" de nagyon bírja a stílusát.
Elámult, mennyivel jobb az eredeti hang, mint a szinkron (pl. Dalek, Cybermen), egyedül a 10. Doktor szinkronjára mondta, hogy illik a szereplőhöz. Matt-é viszont általában túl idétlen, az eredeti hangja sokkal jobb, kifejezőbb, árnyaltabb.Legjobb szörnyek: Angels, Silence, Vastha Nerada, Slithin
Kedvenc részei: A Könyvtár, Angyalos részek a 10. Doktorral, Zafír vízesés, Mdme Pompadour, Are you my mommy
Akikből kevesebb elég lenne: Dalek, Cybermen
Akikből több: YANA/Mester, Mr. Simeon, BannakafalattaSzóval nagyjából ezek egy tizenéves igényei és észrevételei a sorozattal kapcsolatban.
-
salapp
addikt
Amúgy kövezzetek meg, de nekem idáig ez a 'skinny old' doki nem lopta be magát a szívembe. Vannak jó pillanatai, de összességében... Értem én, hogy darkos, meg minden, de még Matt is tudott úgy játszani a hangjával és a tekintetével, hogy hozta a sötétebb epizódokhoz szükséges hangulatot. Viszont hiányolom a megszokott humort.
Én mindig azt (is) szerettem a DW-ban, hogy igyekeztek meglepni, nem abba az irányba vinni egy sztorit, amelyikre számítanánk.
Nekem - lehet, túlságosan kiismertem az írók taktikáit - a legutóbbi rész is olyan volt, hogy már az elején tudtam, ki mozgatja a szálakat. Mintha Moffaték nem lennének mostanában a topon.
Olyat nem lehet csinálni, hogy valahogy a 10. doki testébe kerül vissza majd?Mindenesetre már most várom a következő regenerálódást, és ez gáz.
Kíváncsi lennék Simon Peggre a főszerepben. Épp nemrég néztük meg újra a Hot Fuzz-t és még mindig jól szórakoztunk rajta.
El is kezdek nézni egy korábbi részt, mondjuk a Time of the Doctor-t.
-
salapp
addikt
válasz
jonnyjoker01 #1258 üzenetére
Az-az, igen. Are you my mommy? Mo-oommyyy! Az a gyerekhang. Volt egy hangulata.
Meg a Silence of the Library-ban a who turned out the lights?
Érdekes, hogy van, aki nem bírja ezeket a részeket, én imádom. De a könnyedebb, vicces részeket is.
Kevés rész volt, ami nem tetszett annyira, talán a velencei vámpíros. -
salapp
addikt
Korábban volt szó róla, hogy Coleman kisasszony túl cuki ide. Tényleg cuki, de én bírom.
A hangjával ahogy játszik, az nekem bejön. Tudjátok, a The day of the doctor-ban el kellett játszania ad hoc jelleggel a kút boszorkányát. "...or I turn you into frogs"Azt csak én látom bele az arcába, hogy mintha a jobb szeme fentebb lenne, mint a bal, és nem úgy, mint általában nem szimmetrikus az emberek arca, hanem annál határozottabban?
-
-
salapp
addikt
válasz
bambano #1174 üzenetére
Matula bácsi után szabadon: Hiba, az nincsen benne, de lélek sem.
Vagy Your logic is undeniable...but in this case, fck logic.
Milyen ember az, aki megkap egy komoly szerepet, megfizetik rendesen, aztán valamiért nem vállalja tovább, de utólag - nyilvánosan, minden lehető fórumon - savazza a munkaadót.
Ez nincs rendben. -
salapp
addikt
-
salapp
addikt
Válaszom: IS
:-)Már az első új évadok során is figyeltük, hogy a by Steven Moffat részek nagyon csavarosak, jók.
Látszott, hogy kiemelten fontos neki a sorozat.
Produceri ténykedése során nagyon komoly lett a technikai színvonal, ezek szerint jól éreztük.Egy-egy jól megírt rész - bocs a fanoktól - szvsz keresztbe lenyel bármilyen Star Wars mozifilmet sztoriban, karakterekben.
És még ott a sok előre és hátra utalás, remek.
-
salapp
addikt
Egy igazi angol szerintem soha nagyobb megtiszteltetésben nem részesülhet, mint hogy kiválasszák Doktornak.
Ő szerintem csak egy munkának tekintette, az utána következő kettőnél láttam a tüzet.A darkos részeket én is imádom, de a Weeping-Silence vonal nagyon bejön.
A Könyvtár, Vashta Neradastul egyik kedvenc, de ide becsúszik az Are you my mommy? simánTi is úgy érzitek, Matt alá sokkal komolyabb technikát toltak, mint David alá?
Ja, és
Baaad Wolf
-
salapp
addikt
válasz
spammer #1153 üzenetére
Köszi a kedves fogadtatást.
Nektek eddig hogy jön be Capaldi?
Én először Smith-t is nehezen fogadtam, de hamar megkedveltem.
A fiam miatt szinkronosan néztük. Aztán nem bírta kivarni, hogy végre leszinkronizálják a 7. évadot, és a Snowmen-től angolul néztük, felirattal.
Akkor döbbentem rá, hogy a szinkronhangja zavart. Az eredeti hangja szuper, nagyon jól játszik.
Fiam is észrevette, na meg, hogy sokkal jobbak az eredeti cybermen és dalek hangok.Persze a The day of the Doctor-ban üdítő volt Tennant feltűnése. "Zygon...good kisser"
-
salapp
addikt
Abszolút kedvenc sorozatom, legkedvesebb számomra a 10. doktor, Tannent eszméletlen jó minden szerepben, de ebben kiélhette magát. Én simán elnéztem volna még öt evadot vele.
Strax meg nagyon jó agyatlan karakter.
"...and (not) melt him with acid."Besírok az elvakult harcos dumáin, meg, hogy Clara-t fiúnak nézi.
-
salapp
addikt
.LnB felnyitotta a szemem, hogy van PH!-n ilyen fórum is. Egy újabb ok, amiért ide járhatok. Szuper!
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Autós topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest