- One mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Megvannnak raw-ban is? Akkor vmi progival megnézheted(PS ACR / LR), hogy mennyi a WB + a színárnyalatban(tint) van-e különbség, azt behúzod a két képen ugyanarra, akkor talán meglátod az obik közötti különbséget.
De az F8 és F8 között is lehet némi különbség.De ahogy Coxer is írja, nagy különbségek lehetnek obik között.
-
nesa
veterán
Ugy probald a canon obit hogy felig letekered hogy a vaz ne ismerje fel igy nemfogja vegrehajtani az objektivhez tartozo korrekciokat.
Nekem is voltmar 2 tok egyformanak latszo obim es az egyik kekes volt a masik meg kicsit sargassabb ez fugg a bevonatoktol is nyilvan a regi obin nemolyan bevonatok vannak mint az ujszeru canon uvegen.
-
Joeey
csendes tag
Szerintem nem volt könnyű dolgod, a fények elég erősek voltak, csúnya árnyékokkal, és egy ilyen rendezvényt szerintem nehéz jól fotózni, de a svenk egyértelműen jó ötlet, talán szűkek lettek a svenkes képek, a helyedben én kicsit nagyobb ráadással svenkelnék aztán vágnék, minthogy levágjak ezt-azt.
Sucuka: Szerintemi s tök jó helyen jártál, a linkeltek közül a középső három tetszik a komp. és a színek miatt, a madarasnál ahogy írták a legnagyobb baj, hogy hiányzik a félmadár, a strandfürdőnél meg szerintem a téma gyengus, a középső háromhoz képest tutira. De azokhoz grat, nagyon jók!
Én is linkelek egy sorozatot, szerintem tök szép helyen készült: [link]
-
gab.m
senior tag
Én eddig csak videókban követtem Mcnally munkásságát, oktatóvideóit, a könyvet még nem szereztem be, de pont ettől is félek: sok olyan lighting-setupot látok, aminek a kivitelezése akár több millió forintba is kerülhet... Remélem azért van olyan része is a könyvnek, amit majd két gyenge kínai vakuval is reprodukálhatok..
Sucuka: Köszönöm!
-
Morgal
aktív tag
Jó képek
Mondom sorrendben, az elsőbe nem is tudok úgy belekötni (igazából nem is akarok, úgy jó ahogy van. A másodikban én még kicsit toltam volna a kontrasztra, kicsit erőtlennek érzem, de nagyon jó a kompozíció is. A harmadikban jól eltaláltad ezt a párost, de ha világosságban gondolkozunk akkor kicsit zavaró ez a sötét épület rész, pl csak úgy szemre vágd meg úgy hogy a világosszürke kupola(?) benne legyen és minél kevesebb ebből a sötétszürkéből, szerintem jobb lenne, a job oldala a képnek már alapból egy jó kép lenne a színpáros miatt. A negyedik pont olyan amilyennek írtad "Ez pedig csak úgy, ha már szezonja van:", ezért nem is lett jó szerintem, gondolom a napraforgó lett volna a téma, na itt pont az ellenkezőjét érted el, mert én pl egyből a felhőre néztem a képen - itt megint előjön ez a fény érték különbség.
-
Chapel
addikt
Ez ilyen.Sok a kép és az ember már sokszor a jókra is annyit mond magában: "hmm, ez de jó". És már lapoz is tovább. Egyszerűen nem fognak az emberek neki állni és minden posztolt képet elemezni. Te sem és én sem, mint ahogy mások sem fognak egy albumot/képcsoportot egyenként kommentelni, csak kiemeli a jókat max.
A flickr comment hiányon majd túl jutsz, rájössz idővel (vagy már tudod jól) hogy nem kell nagyon creditet adni a commenteknek/awardoknak. Nekem speciel rengeteg képem van, főleg az utóbbi időből, melyek egy db böfögést sem kaptak (itt most főleg Flickr-ről van szó), mégis tudom jól, ha végig nézem a képeimet hogy fejlődtem. Persze, mindig jó ezt kívülállótól hallani
Szóval a lényeg, türelem
Fejo: Jó helyeken vagy, jó érzés új helyen lenni, az ember teljesen máshogy nézi a világot. Biztos vagyok benne, hogy ha most látnám először a környéket Pesten ahol élek, egy rakat témát találnék. Szóval jók lettek, sétálj még sokat
(#46308) kiskornel: Nekem itt melóban a 17"-es samsungon alexpós, bár ezt ne vedd mérvadónak. Hajnalban készült?
-
Karima
őstag
A zársebesség gyakorlatilag mindegy, mert ha sötét szobában csinálod, akkor úgyis csak a vaku villanási ideje fog számítani, amit érdemes minimumra tenni, hisz ekkor a legrövidebb (1/15-20000s körüli). Ezeknél a képeknél pl 1s volt a záridő, 20-22es rekesszel (a minél nagyobb mélységélesség miatt). A fókusztáv kb 60-70cm volt, és kb 50cm-ről csapódott be.
A folyadék: a lenti tálba, ahova becsapódott sima csapvíz volt, ami fentről csöpögött az pedig csapvíz + guargumi + ételfesték volt. A guargumi a nagyobb viszkozitás miatt kellett, hogy jobban "nyúljon" a víz.
Remélem tudtam segíteni valamit. -
-
j.bravo
addikt
Ha ilyet tudsz akkor miért ugratsz itt minket az eddigiekkel?
Mérföldekkel jobb mint az eddigiek!
Tényleg a lágyítás lehetne kevesebb (bár ez ízlés dolga), de ügyesen pózol a párod (akár saját kútfőből, akár a te instrukcióid alapján), jó a világítás is, kihoz némi textúrát (hasizom pl.) csábos is a póz de nem túl direkt, szóval rendben van.
Apró dolog de ha az írisze nem került volna teljesen a szeme sarkába, lehet hogy még jobb lenne, illetve kár hogy a jobb szeméből csak a szempilla látszik (jobb volna ha vagy az egész szem, vagy semmi); de ezek részemről már kötözködés- illetve találgatásszámba mennek - hozzáértőbbek megmondják, fontos-e ez. Emellett, talán az élfényből lehetett volna picit több, de vaku mellett a halogénlámpák nem tudom mennyit érnek (persze a vaku teljesítményét nyilván vissza lehet venni).Fejo: azt hiszem hozzászóltam már a skóciai képekhez, de még mindig tetszenek, bármelyik utómunkával (bár a "new style" lehet hogy közelebb áll eastsider stílusához mint a tiédhez
) Mindenesetre komoly fegyvertény hogy felismerhető képi stílusod van, remélem egyszer nekem is lesz.
cOxeR: powerzoom (esetleg minimális svenk is)? Jó lett ám. Gondolom nem sétakerékpároztak, szóval sanszos hogy ez valahol az élességi maximum közelében van ezzel a technikával, vagy tévedek?
-
j.bravo
addikt
A színvilág nem rossz szerintem, a keret tényleg felesleges, nélküle jobb lenne. Ha ugyanebben a pózban szimplán csípőre tenné a kezét, szerintem jobb lenne: nem lenne vita hogy túl van-e a határon vagy sem, de épp elég dögös lenne úgy is.
Sokkal jobb mint a régebbiek!
Ugyanakkor fotóztad mint azokat, csak más az utómunka, vagy későbbi fotózás eredménye?más téma nagyon, de ez a képed bejön.
-
Peethy
őstag
Ne haragudj, de ezt a kereted nem értem, nekem a mikulásos üdvözlőlap jutott eszembe róla, azokon szokott ugyanilyen fehér, áttűnéses keret lenni. Szvsz semmi szükség rá, nagyon kevés kép az, amin az ilyen jellegű utómunka pozitívum lenne... egyszerűen azért, mert amatőr hatást kelt, ugyanúgy mint a szelektíven kiválasztott szín egy fekete-fehér képen. A kép amúgy nem az én stílusom (ezt ne vedd negatívumnak, csak azért jelzem, mert az ilyen műfajú képeket nem szeretem), technikailag rendben van, viszont a lány arca egyáltalán nem látszik rajta, és ez az alsóbb perspektíva sem túl szerencsés. Viszont látszik rajtad a fejlődés, szóval ne hagyd abba, várjuk a többi képet is!
-
-
gab.m
senior tag
A fény elég "csúnya", valamint nekem nagyon nem tetszik ez a kamu DOF effekt a kép szélein. Ha ezeken változtatsz, akkor is szerintem tablókép jellege van, vagy ilyen önéletrajzhoz csatolt kép, szvsz semmi extra. Annak viszont elmegy, és van aki ezt csinálja szakmájaként... megél belőle, és még fotográfusnak is hívja magát...
-
-
hopehu
tag
Még valami az előttem szólókhoz: próbáld kerülni, hogy bármi elvonja a figyelmet a fő témáról. Pl a világos folt iszonyatosan zavaró. Az élesség is talán a füvön, vagy a haján van? Vagy csak az maradt élesebb (a fű) a blur után? Mindenesetre az is rossz, h ő nem éles... A levágásokat és az elhelyezést már mondták előttem
A komponáláson nagyon sok múlik, ez egy kicsit olyan, mintha egyet lőttél volna és nem sikerült volna. Általában a keresők egyébként ráhagynak, tehát általában többet látsz viszont a képen, mint ami a keresőben van SLR-nél mindenképp (vagy a profi gépeknél 100% a lefedettség). Vagy ha kompakt, akkor pedig be van jelölve a keresőn, hogy hol vág. Szóval látnod kellett volna -
Peethy
őstag
Ebben nem látok koncepciót és a negatív clarity is inkább elvesz az értékéből. Szerkesztés nem jó, itt nyugodtan lehetett volna átlóba rakni az illetőt, az arcáról pedig nem az álmodás leolvasható, hanem inkább a koncentrálás, hogy csukott szemmel, mozogva is jól nézzen ki. Lesz ez még jobb is
-
j.bravo
addikt
A második jó, itt a fűszálak is inkább hozzáadnak a képhez, nem zavaróak.
Az elsőnél engem nem zavarnak a házak, de ahogy Karima mondja, ha kimaszkolnád a párod, és a háttéren sötétítenél, tényleg jót tenne.
A sejtelmeseknél nem tudom hirtelen hogy a fura átmenetek a fáknál az utómunka miatt vannak vagy a bokeh jelenik meg így
A többit Karima elmondta. Eleve ilyen sötétek a képek vagy így húzgáltad a csúszkákat?
Mindenesetre már ezek is sokkal jobbak mint az azóta törölt éjfekete változat! -
Karima
őstag
A legjobb a világítása a másodiknak, az elsőnél egy kicsit sötétebbre vettem volna a hátteret (és a modellt jobban megvilágítottam volna). A negyedik nekem nagyon alexpos, pontosabban a háttér jó lenne így, de a modellnek adtam volna egy kis fényt.
A 3. és az 5. képnél az a gondom, hogy túl sejtelmes, azaz a kép nagyrésze szinte teljesen sötét. Mindkettőnél adtam volna rá élvényt úgy, hogy az egész testén (oldalról) végigfusson. Így az alakja kivehető lett volna, de mégis takarásban marad az, amit takarni akart, és csak a körvonalai látszódtak volna, viszont azok tisztán (kb úgy, ahogy a vállánál).
Hát kb ennyi -
m3ss
veterán
nagyoncsinos
elso kepen nem szerencses a poz, meg a hatterben a hazak is zavarnak. masodik kepen viszont tetszik ez a poz, de a belogo dolgok furak. a negyedik kepen nekem bejon az a kompo, ferdeseg. de kicsit alexpos, de lehet direkt.
szerintem menjetek ki hasonlo idopontban vmi gabonafoldre ahol nincs semmi zavaro hatterelem aztan johet meg egy sorozat -
-
j.bravo
addikt
Az elsőben van ötlet, csak tényleg vághatod bátran szűkebbre.Esetleg ha az eredeti engedi, egy kevés részletet talán visszahozhatnál az arcból, hogy ne csak sziluett legyen.
A másik kettőn tényleg nem annyira előnyösek a pózok, illetve a fűszálakat is lehetett volna előnyösebben pozicionálni.
Nem lehet hogy csak rosszul válogatsz, és vannak ott a többi között jobb képek is? -
m3ss
veterán
nem vagyok nagy portres, de szakertek azert...
elso eloszor nagyon nem jott be, aztan nagyobban nezve egesz jo lenne ha levagnad a feketeseget mindenhonnan. sztem nem kell ezt harmadoloba rakni, nincs sehol semmi. 3:2 alloban csak a holgy meg a beszurodo fenyek. jo ez az arany feny/szin a hajanal!
masodik harmadiknal jobb lenne vmi fenyerosebb obival love azert. nekem hianyzik a hattermosas, na meg jobb napszakban, mint riccio 1-2 gabonas kepe. na meg akkor mar inkabb vmi szep gabonaban ne gazban
masodik kepen annyira nem illik a holgyhoz ez a poz, bar ez lehet szubjektiv.latva a sok eskuvoi montazsos kepet en is csinaltam egyet a multkori ballagasi kepekbol. nem vmi vilagmegvalto kep de mind1...
-
priusz
aktív tag
A másodikba van fantázia de kicsit kontrasztosabban sokkal jobban mutatna szerintem.
(#45354) m3ss Az előzőek jobbak voltak. Az utolsó lenne talán a legjobb ha benne lenne teljesen a lepke. A többin látszik, hogy nagyon erős kemény fényben készültek, ez rányomja a bélyegét a minőségre.
-
j.bravo
addikt
Én is viaszpecsétre gondoltam, néhány boron van, de ezeken tudtommal nincs. Ja és amiken van, azokon is jóval kisebb... Nem értem miért rakták rá, szerintem nem tesz jót se a palack kinézetének, se a praktikumnak (macerásabb kinyitni)...
Ha a pince úgy palackozza, az más, ők vélhetően jó okkal teszik - és jobban is néz ki -
j.bravo
addikt
Clemi: Hangulatra nem rossz szerintem, kifejezetten nyomasztó a templomos, mintha rám akarna dőlni a fal, és ezt erősíti a vignettálás is. Gondolom ez volt a cél
Az a fehér cucc a borosüvegek tetején micsoda?forceberg: nagyon kúl, és ahogy cOxeR is mondja, dupla piros pont az emberalakért!
A flickr-en az Erzsébet-kilátós is zsír.nesa78: remek svenk, főleg a kanyaros.
cOxeR: tetszetős a lépcsős-macskaköves minimál. A színezés nélkül is bejönne szerintem - de nem biztos hogy én vagyok a mérvadó, mert én minimál- és absztraktrajongó vagyok.
-
kiskornel
addikt
(#44717) Clemi. - ez tetszik
"Az eredeti egy tök kusza, zöldes, barnás színű amibe sajnos nagyon beleolvad az arc és a haj." - Használj vakut. Amúgy ez határozottan jobb. Valóban szűk keretek közé zártad az alanyt.
Már hogy érted, hogy nem stimmel? - A pisztolyon tükröződő kép nem a tükörképe az alul levő kártyáknak.
-
Horbal
őstag
Nekem tetszik, ahogy coXeR írta szűk arra amerre néz, bár szerintem bőven elviselhető határon belül van. A háttérrel mi bajod szerintem kifejezetten jó. Pici kontrasztot tudnék még az arcon elképzelni - kis dodge and burn finoman a járomcsonton/szemeknél. Esetleg kicsit élénkebbé is lehetne tenni - kis pirossal.
-
Alapvetően szerintem nem gond a fej mögött lévő faágak sokasága... viszont a fej alexpós, ezen érdemes lenne változtatnod, és máris jobban kiemelkedik a képből az arc, és hatásosabb lesz a portré. A retusálással tényleg vannak gondok, de alapvetően a szemet és a hajat kellett volna kicsit megtolnod, hogy kiemelkedjen, és akkor nem az arcbőrre koncentrálnak elsőre. Nem túl szerencsés ez a kicsit görnyedt testtartás sem.
Van még mit reszelni rajta, de nem annyira vészesen problémás. -
Larry303
addikt
ezt a könyvet tudnám ajánlani...csak komponáls/kép világ, képi elemek, színek stb ről van szó...szerencsére elég különböző megközelítésben írodott sztem, nem a technikai részét emeli ki
-
törölt tag
En is szoltam volna hozza egy-egy kephez, de nem kulon linkelted oket. Ez igy egyben tul sok egyenkent velemnyezni. Pl nehany ejszakaid sotetebb kicsit a kelletenel, illetve jellemzo kompozicios hibaid, hogy pl nehany kepen tul nagy teret hagysz az ures viztukornek a tema felso felet pedig beszoritod. Aztan itt ott belogo zavaro elemeket bennthagysz, ilyesmikre gondolt kiskornel is szerintem
es en is ezen a velemenyen vagyok. Egyebkent pedig latszik a kepeiden, hogy nem vaktaban lodozod oket, csak meg nincs olyan sok tapasztalatod ezert reszletekrol megfeledkezel. Viszont jo uton haladsz!
-
kiskornel
addikt
Teljes album -> az egészről megy a vélemény. Ilyen sok kép...
állványt meg azért mondtam, mert sok képeden látszik, hogy nem alkalmaztad, pedig kellett volna.
Belógó fókuszon kívűli növényzet ritkán látványos a képeken... szintén, mikor a növényzet takar az se, hacsak nem vezeti a szemet.
Széles látószögnél érdemes közeli és távoli (háttér) dolgokat egybekomponálni (ilyen nincs a képeid közt). Harmadolós rácspontokba helyezni a témákat.(#44593) cOxeR: ezek szerint a 7D nem jött be...
17-55 nem eladó?
-
j.bravo
addikt
Nincs semmi baj a turistaképekkel, ha nyaralni mész. Neked/párodnak/családodnak kell hogy mondjanak valamit. Amíg az ember felidézi a kellemes emlékeket a képek alapján, addig azok abszolút jók.
Ha turistaképeknek igényesek, akkor még inkább. Persze mindig lehet még igényesebbnek lenni, de ezek a legkevésbé sem igénytelenek, szerintem. Rendben vannak teljesen.
Csak akkor kell elszakadni a turistaképektől és mindenáron ikszfaktort tenni bele, ha nyaralás helyett dolgozni mész.
Szerintem -
j.bravo
addikt
Nem feltétlen.
Az is lehet hogy teljesen rendben vannak, csak semmi "extra", amit egyrészt vehetsz úgy is hogy semmi "ikszfaktor" ami álmélkodásra, dicséretre készteti az embereket; de veheted úgy is hogy nincs benne semmi olyan szarvashiba amit érdemesnek vélnének megemlíteni és azért ragadnának billentyűzetet.A pálmafás sziluettes például hangulatos, jó lehetett ott nyaralni, meg szeretjük a sziluetteket, nagy baj sincs vele, de nagy extraság sem - szerintem. A strandos napernyős sorozatban levőkön jobban megakadt a szemem így első átnézésre.
-
Larry303
addikt
utómunka sztem nem az igazi, a perspektíva jó bár az orra bukást kompenzálhattad volna...
így ezzel az utómunkával sztem a színek sem az igaziak, igazából nem tudom milyen hatást szerettél volna...króm vagy inkább a vintage oldtimer...szal nem jön át teljesen, de azért nem rossz, ahelydben lehet nekiugranék még 1x előről a nyersnek
a logókról meg úgy általában inkább nem írom le a véleményem -
Majd legközelebb, türelem kell hozzá.
(#44157) End-ru
Szerintem ez egy jó pillanat, sokat dob rajta, hogy a háttérben is látszik a másik gyerkőcöd, ahogy próbálja utolérni, szűken lett komponálva.
A mozgás érzékeltetésével szerintem nincs gond a lábán nagyon látszik, igaz jobban érvényesülne ha nem lenne szűk a kép. -
Kicsit alexpós lett a kép, valamint a fehéregyensúlyra is tolhatnál még egy kicsit felfelé.
Keszekusza nagyon a háttér, és a bal alsó sarokban lévő fehér virágrész, és a jobb felső sarokban lévő ágrész sötétsége ráadásul ráerősít erre. Nem túl szerencsés a lepke elhelyezkedése sem.
Az obit nem ismerem mi a legjobb amit ki lehet belőle hozni... -
kiskornel
addikt
Igen így, csak figyelj a harmadolókra. Alul kicsit szűk lett.
kép beszúrása. Majd egérrel kijelölöd, és rányomsz a linkre. Ott beszúrod a cél linkjét, és voálá. Pl.:
[L:http://kiskornel.net84.net/pics/IMG_9835.jpg.htm][IMG:http://kiskornel.net84.net/pics/IMG_9835s.jpg][/IMG][/L]
-
eastsider
nagyúr
illetve csak azokat linkeld be amin nem tudod mi nem jó, nem tudod megmondani miért nem jó, csak rénézel, és érzed, hogy valami nem stimmt, amit alapból trének érzel, azt teljesen felesleges
mod: köszönöm mindenkinek a kommenteket
)
pont azért raktam fel mindkét képet, hogy a fókuszt ne szóljátok megmert látom hol van, csak jobban tetszett mégis az a kép, ettől függetlenül megértem fattyu kollégát
LR csúszkák
Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- LEGO klub
- Egy óra, két rendszer
- Háztartási gépek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest