- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
Jeannie #9585 üzenetére
Jeannie, biggamer: köszi
Brian_RL: határozottan nem rosszak! Semmi eget rengető, de korrekt munka, jólesik ránézni. Picit talán lágyak - leméretezés után nem felejtettél el egy enyhe élesítést rádobni?
(mondjuk ez egy másik téma, érdemes lenne újra felhozni a fotófeldolgozás topikban, van aki a leméretezés utáni, enyhe élesítés előtt leméretezés előtti, erős élesítést alkalmaz (pl. Hydra, ha jól emlékszem), és jól néznek ki a leméretezett képei (is).) -
rup1u5
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz
Jeannie #4522 üzenetére
Jók a struktúrás-mintás játékokból az első 4! És az ff-kávéfőzős szocreál egy régebbi sorozatból.
Biggamer, HydraSR: Gyíííííí(k)egyébként tényleg nem annyira nehéz lencsevégre kapni, ezt [link] 50mm-es fix+kozgyűrűvel, max. 10 centire a fejétől lőttem a vasúttörténetiben
És ha már, akkor[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
-
*Ropi*
félisten
válasz
Jeannie #4540 üzenetére
Ebben nagyon igaza van Jeannie-nek, és tbs hozzáállását is fogadd meg nagyon: portrénál mindig kell az alany beleegyezése a közléshez!
Lehet, hogy engedélyezve van ugyan a fotózás, viszont ha a lány utólag sérelmezi a dolgot, és esetleg megtalál a bikája
, akkor annak Te, és a géped látjátok kárát...
Tudsz rommátört 350D-vel dolgozni?
-
tbs
addikt
válasz
Jeannie #4540 üzenetére
Igazad van, egyetértek...
De. Nem kifejezetten portré jellegű közösségi fotókon a szereplők beleegyezése nem szükséges, ha a helyszínen engedélyezve van a fényképezés. (A teljesség kedvéért: a neccesebb képeken szereplőket még az utcán is megkérdezem, hogy felhasználhatom-é...)
Ja, és én pl. direkt nem szóltam a képhez, az ilyeneket jobb elfelejteni minél hamarább... Nekem kellemetlen...
[Szerkesztve] -
Smogus
őstag
válasz
Jeannie #3812 üzenetére
Nekem van szkennerem de nem akarlak elkeseríteni
Azért álltam át ff-re mert ezt bírom magamnak nagyítani otthon a saját laborocskámban
Amit neketek is szeretnék megmutatni vagy a netre feltenni, azt beszkennelem, de sokszor idegesít, hogy milyen a papírkép, és milyen a szkenn, összehasonlíthatlan (persze a papírkép javára)
Szóval sokat kell izzadni hogy olyan legyen a szkenn amilyenre szeretném, de sokszor hagyom a fenébe, és fogom a papírt és azt szkennelem be
Azért sok sikert! -
Smogus
őstag
válasz
Jeannie #3787 üzenetére
Az első kettő tetszik a legjobban, a pados sem olyan rossz, de ez a lepergő festékes tetszik nagyon.
Igazán izgalmsa látványt nyújt, lehet hogy egy kicsit erőseben prbálnám meg kihozni a feketéket, bár lehet hogy a noti tft-je csapott be téged is.
Grat a képekhez, ezek is analógok, vagy digitek? -
Terapeuta
őstag
válasz
Jeannie #3787 üzenetére
Nekem a kávé-projekt tetszik, esetleg valami dramatizáltabb ff-el, hadd jöjjön ki egy nehéz ébredés fílingje, illetve a pados képet próbáltad-é jó alaposan megnyírbálni (monnyuk a tetejét és a jobb oldalát....lehet az aljából is vmennyit)...az nem tenné izgalmasabbá a képet?
-
biggamer
veterán
válasz
Jeannie #3439 üzenetére
Köszi szépen.
Tervbe van véve még egy nagyobb tele vásárlása (Sigma 50-500 vagy Canon 400 5.6 L ), mert a 200 vég az kevés. és mindig a nagy kép kis részletét kell nagyítanom, ami ront a minőségen.
Neked is nagyon jók a vízes képpeid, és a vízcseppes meg különösen tetszik, az dob rajta, azért lesz különleges. -
Allien
veterán
válasz
Jeannie #3422 üzenetére
Ha már álványról, akkor miért nem hagytad világosabbra?
Nekem az első, és az ötödik tetszik a legjobban, bár ahol vizes a lencse, az nem a legjobb, le lehetett volna törölni azért.
Bár, mondjuk ez is ad egy feelinget neki, ami nem is annyira zavaró, ha jobban megnézi az ember.
-
_seth_
veterán
válasz
Jeannie #3359 üzenetére
Egyik sem ferde pedig
Legutolsónál a vasúti jelzés ferde igen de ha megnézed nem oszlopon van hanem egy fára van rárakva
Magyarország 2007....
Napraforgósból még legalább 30 kép van mindenféle megoldásban 1, 2, sok virág van rajta csak nem volt kedvem mindegyiket megnézni milyen lenne ha..., majd ha egyszer reggel indulok el tekerni ami nagyon ritka akkor lefotózom a napraforgókat
A villanyoszloposon semmi érdekes nincs csak a kép készítésének a módjaZzzz Zzz Zzz z a polárszűrőt sem raktam rá mert hozzáértem a bringám vázához és ugrottam is el tőle... még, jó, hogy több ezer volt van a ember feje fölött és áthúz rendesen... erre mondják azt, hogy áh semmilyen biológiaii hatása nincs... na persze, egyébként nem én raktam a szántóföld közepére
Majd legközelebb már jobban fognak sikerülni és addigra talán a napraforgó is a nap felé fog fordulniKöszi a kiritikát, könyebb orvosolni a hibákat ha ismerjük azokat
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
válasz
Jeannie #3354 üzenetére
Ez a napraforgó nem a nap felé nézett amikor fotóztam mint ahogy a többi sem ami lehet azért van mert 17:30 körül már elfárad a nyaka és lehajtja a fejét
Ezt én is forcsállottam de nem kezdtem el magyarázni a napraforgóknak, hogy hé nem jól csináljátok bár senki sem nézett volna hülyének mert kilométerekre nem volt senki sem
(a napraforgó ''háta mögött'' volt a nap) -
Allien
veterán
válasz
Jeannie #1747 üzenetére
Köszi!
Tetszik az a textúrás sorozatod. Ha lesz energy-ám, majd én is mutatok egy párat, hátha Te, vagy más szebben, jobban, meg tudja majd oldani, mert ez már lassan csak gép kérdése.
Az enyim meg zajos, ha a fejem tetejére állok is, akkor is. A (Népművészeti?) múzeum teteje, azokkal a ''cserepekkel'' tényleg különleges. Össze kellene szedni azt a pár tetőt, amelyeknek Zsolnai tetejük van (mint ennek is).
-
Hydra SR
addikt
válasz
Jeannie #1756 üzenetére
Nem, nem maceráltam sokat őket, a HDR-próbálkozás nagyon zajos lett, a több villám összerakásával meg az a baj, hogy a felhők is máshol vannak és hülyén nézett ki.
Nem is szántam sok energiát az utómunkára, majd ha egy jobb kompozícióban sikerül elkapni akkor többet vacakolok vele. Egyiket ISO200-on csináltam, ahhoz nem is nagyon tudtam nyúlni mert zajosodott mint az állat. Nem tudtam eldönteni, hogy a fényérzékenység vagy a rekesz legyen-e ideális, kipróbáltam mindkettőt. Az a baj, hogy ha ISO100-on vagyok akkor F4.5-5 körüli rekesz kell amin meg olyan CA-s a villám mint a huzat és az épületek se valami részletesek. B záridőhöz nem volt energiám, az kellett volna, és akkor a 30 mp-es korlát megszűnik.
A másik amivel harcoltam az a fehéregyensúly. A vöröses lámpafényeket nem tudtam összeegyeztetni a kékes villámfénnyel. Erre nem is nagyon tudok megoldást területi beavatkozás nélkül. Nem lenne baj, hogy az egyik vörös a másik meg kék de valahogy nem jól ütnek el a színek szerintem. És valamiért az sem megy még, hogy egyszerre legyen helyes a kontraszt és a színek is de azt majd kihozom valahogy legközelebb. Na mindegy, első próbálkozásnak megteszi
[Szerkesztve] -
csavar
csendes tag
válasz
Jeannie #1441 üzenetére
Szia!
Köszönöm a kritikát! Imádok fényképezni, nem sikerült bántóra. Valóban, ferde lett a tavas jobban figyelek rá. Bár a fényviszonyokat direkt így akartam.. szeretem a dinamikus képeket... hogyan csináljam legközelebb hogy ez nyilvánvaló legyen?
A rózsásnál mit jelent hogy be van égve?
''Mintha valami gond lenne az élességgel..'' rossz lenne a fényképezőm?
Üdv! -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
Jeannie #1263 üzenetére
Közvetlenül a gépről jöttek, sajnos elég gyenge a gép.
Easy Share + már betört a kijelző (meg lett javítva) + megázott párszor (tó mellett kint aludt párszor) + mostanság a lenecs néha megáll félúton.Sajna egyre gyengébb képeket csinál. Talán egy lencse tisztítás segítene.
[Szerkesztve] -
-
biggamer
veterán
-
Boxiné
aktív tag
Hali!
Hát én még tényleg nagyon amatőr szinten fotózgatok, így a szakmai dolgokat még nem vágom. Hiába olvastam el a gép leírását, olyan érthetetlen, hogy borzalom.De talán ha többet gyakorolok előbb-utóbb profibb képeket tudok majd belinkelni nektek. Legközelebb odafigyelek a méretezésre is. És főleg azokra, amiket írtok. Szerintem ez nagyobb segítség lesz számomra!
Köszönöm a kritikát! -
gr_balu
csendes tag
Köszönöm! Örülök hogy tetszenek!
Egy KodakZ740-es ultrazoom gépem van. Az eredeti éjszakai fotókon látszik rendesen a kis érzékelőméretből fakadó zajosság (illetve az emiatti zajszűrés), többek között emiatt is szeretnék beszerezni idén egy NikonD80-ast, de ez nem ide tartozikNameg állványom sincs egyelőre szóval kicsit elmosódott is 1-2 éjszakai (nem véletlenül vannak lekicsinyítve)
Köszönöm Alliennek is a véleményt! Szívesen veszek tanácsokat is hogy tanuljak, fejlődjek.
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Legközelebb vigyél magaddal 2 használt bakkancsot, egy kis paradicsomlevet! Gondolom, többet nem kell magyarázkodnom!
Akkor tuti nem kötnek bele a betonlapba!
(esettleg egy műkéz még a hatás kedvéért) Csak, nem szabad otthagyni, nehogy valaki meglássa az őrizettlen cuccokat, és szívinfarktust kapjon, vagy kihívja a mentőket! -
Jinxx
senior tag
Ezt a betonlaposat nem kellett volna erőltetni szerintem, szép a hajnali fények meleg tónusa meg minden de egy betonlapot kb. úgy -vagy még rosszabbul- lehet komponálni mint egy elefántot.
Bocs, nem komoly, de ezt nem hagyhattam ki.
A sárfolt egész jó textúrának. Mint egy térkép. -
delta9
senior tag
köszi neked és Mercutio_-nak. lehetséges, hogy igazad van. tulképpen azért vágtam ekkorára, mert szép az égbolt tükörképének az átmenete fentről a világostól az egészen sötétig. azt nem akartam, hogy az ne jöjjön ki.
kipróbáltam a száguldozó kocsik fotózását, azt hittem hogy 1000ből lesz vagy 2, ami sikerült, de a 20. autó után már a sorozatfotót is kikapcsoltam, azt hittem, sokkal neccesebb ilyeneket fotózni (tegnap voltam eger rally-n):
[link]
[link]
ezt meg csak úgy viccből (ez valójában nem beállított kép, olyan értelemben, hogy véletlenül álltaunk jó helyen, és szegényre rákiáltottam, hogy ne mozdulj, erre tökre megijedt, mert nem tudta mi történik, utána vissza kellett állítanom, ahogy volt):
[link] -
Allien
veterán
Szakmai ártalom.
Az utcsó képen lévő cuccot jelentsed me a T-com-hoz (please).
Szándékos rongálás rendszeres az agyament építők körében. Persze, nem csak ők tehettnek róla, hogy ''vendégmunkásokat'' alkalmaznak, hanem az önkormányzat is, hogy nem tájékoztattja a telefon szolgáltatót, hogy bontanak. Amikor meg egy ház emiatt telefon nélkül marad, elég kellemettlen.
-
Hydra SR
addikt
Mindenesetre történelmi esemény, hogy Magyarországon lebontanak egy kocsmát (vagy nemtudom mit hívsz italozóhelynek
) Hacsak nem azért, hogy egy nagyobbat építsenek a helyére.
A darus kép egyébként nem rossz, a fás nem annyira gyere be nekem.
A havas viszont egész jó
[Szerkesztve]
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest